Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή! – Στουρνάρας: Δεν είμαστε χώρα μπέστε σκύλοι αλέστε. Όταν έρθει η ώρα θα δώσω στοιχεία

Alexis-Tsipras-parliament
Ένα βήμα πιο μακριά πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολιτευτική τακτική του, επιλέγοντας να αποχωρήσει το απόγευμα από τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ΕΡΤ.
Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη κοινοτική οδηγία για τη ρύθμιση θεμάτων της ΕΛΤΕ και αναμόρφωση του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Όπως τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του κόμματος επέλεξαν να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το mail του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για όσους αναμεταδίδουν το σήμα της.
Στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τη Βουλή, απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας: “Έχω ευθύνη. Δεν είμαστε χώρα μπέστε σκύλοι αλέστε”, ήταν τα λόγια του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος συνέχισε:
“Εγώ προσπαθώ να βρίσκω συναινετικές λύσεις. Εμείς προτείναμε μια λύση. Αν κάποιος δεν συμφωνεί πρέπει να προτείνει κάτι ισοδύναμο. Το να λες όχι χωρίς να προτείνεις δεν δίνει λύση στη πρόβλημα. Η ουσία είναι ότι προσπαθούμε να λειτουργήσει εκ νέου η δημόσια ραδιοτηλεόραση που είχε πολύ αρνητικές επιδόσεις και σε θέματα κόστους και σε θέματα τηλεθέασης. Δεν θέλω να οξύνω το κλίμα αλλά όταν έρθει η ώρα θα δώσω τα στοιχεία”, τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

υστερογραφα

Μπαίνει εισαγγελέας στην ΕΡΤ!

ERT-Radiomegaro-pano
(Photo Eurokinissi)
Τη διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών δημοσιογραφικών και άλλων, ζήτησε, ως διάδοχος της ΕΡΤ, το υπουργείο Οικονομικών, με επιστολή του προς την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.
Η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα έγινε γνωστή στις τάξεις των εργαζομένων του Ραδιομεγάρου, οι οποίοι χαρακτήρισαν καλοδεχούμενο τον έλεγχο, προσθέτοντας ότι εκείνοι που θα πρέπει να ανησυχούν είναι οι πολιτικές ηγεσίες του παρελθόντος.

Στο μεταξύ προκειμένου να προστατεύσουν όσο περισσότερο γίνεται την περιουσία της ΕΡΤ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και για να αποκρούσουν τις κατηγορίες περί “πλιάτσικου”, λόγω της… διαρκούς κατάληψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ραδιομέγαρο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να συγκροτήσουν βάρδιες περιφρούρησης ενόψει του Σαββατοκύριακου.
Με τον τρόπο αυτό, εκτιμούν ότι θα διατηρηθεί η… τάξη, και ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η προσπάθεια να μην παρατηρηθούν φαινόμενα εκφυλισμού στην κινητοποίηση λόγω του Σαββατοκύριακου.

Τα ονόματα των υποψηφίων στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

ESIEA
Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνήλθε σήμερα στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακηρύξει τους υποψήφιους για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, των εργασιακών εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013.
Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, τα Πειθαρχικά Συμβούλια, το Μεικτό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος, ως ακολούθως:

Α. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ:

Συμπλοκή «Πυρήνων» με αστυνομικούς στον Κορυδαλλό

ÖÕËÁÊÅÓ ÊÏÑÕÄÁËËÏÕ(ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÄÑÁÐÅÕÔÅÓÇ ÔÏÕ ÐÁËÁÉÏÊÙÓÔÁ)-(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI.)
Μέλη των »Πυρήνων της Φωτιάς» συνεπλάκησαν με αστυνομικούς σε χώρο προσωρινής κράτησης κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του piraeuspress.gr το περιστατικό συνέβη κατά την μεταγωγή

LIBERATION ΓΙΑ ΕΡΤ - ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΝΟΝ PAPER


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η LIBERATION ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ»
ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ


LIBERATION COULISSES DE BRUXELLES
Ελλάδα: Η ΕΡΤ ήταν «ο πιο διεφθαρμένος και ο πιο δυσλειτουργικός οργανισμός στην Ελλάδα».

Η Ανθή Σαλαγκούδη ξέσπασε στο Twitter

Anthi-Salagoudi
Σε όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα εις βάρος της, αλλά και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες από συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς και από άλλους δημοσιογράφους, εργαζομένους της ΕΡΤ, απάντησε σήμερα η Ανθή Σαλαγκούδη μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter.
“Η τελευταία φορά που πληρώθηκα, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ήταν την 1η Ιουνίου.
Όπου δεν πιπτει λόγος, πιπτει ο νόμος. Προς γνώση και συμμόρφωση μερικών”, έγραψε η Ανθή Σαλαγκούδη, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει εφεξής να σπιλώνεται το όνομά της.

Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, σας ενημερώνει ότι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του και με αφορμή τη σπουδαιότητα του γεγονότος, αναφορικά με το κλείσιμο της ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης –ΕΡΤ-, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λογοθέτης, προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία συνηγόρησε υπέρ, σύσσωμο το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου:
«Η Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ανακοίνωσε τον `ξαφνικό θάνατο΄ της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Μια ενέργεια, η οποία μόνον ως ακατανόητη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται είναι, οι συνθήκες αδιαφάνειας που επικρατούσαν και οι σπατάλες.
Λόγοι οι οποίοι δεν δικαιολογούν το κλείσιμο και προφανώς, τόσο για τις συνθήκες πιθανής αδιαφάνειας και σπατάλης, ευθύνονται οι διοικήσεις και οι ίδιες οι κυβερνήσεις, για πολλά χρόνια τώρα.
Πρόκειται για μια πράξη ενάντια στην πολυφωνία, στον πολιτισμό και στην δημοκρατία.
Αφήνεται η ενημέρωση στην τύχη των ιδιωτικών μέσων, τα οποία για δεκαετίες τώρα, λειτουργούν χωρίς κανόνες και πλαίσιο αδειοδότησης.
Εύκολα, με το ίδιο σκεπτικό και κατά αναλογία με την ΕΡΤ, μπορούμε να σκεφτούμε ότι, για λόγους `οικονομίας και χρηστής διαχείρισης`, οι επόμενοι στόχοι είναι:
Η τοπική αυτοδιοίκηση
Τα σχολεία
Τα πανεπιστήμια
Τα νοσοκομεία
και οι δομές της κοινωνικής υποστήριξης.

Καλούμε τους δημότες, να εναντιωθούν στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Είναι καθήκον απέναντι στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος!
Για να υπάρχει ενημέρωση, την οποία έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε.
Για να υπάρχουν εργαζόμενοι, τους οποίους έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε.
Για να υπάρχει Δημοκρατία, την οποία έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε.
Υπερασπιζόμαστε, ως έχουμε υποχρέωση, να μείνει ζωντανή η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.
ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ! »

«Ζήκος ο Μπακαλόγατος»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (13/6/2013) από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είδα με έκπληξη να μπαίνει πριν από λίγο στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνήτης της χώρας Ευάγγελος Βενιζέλος. Πίστεψα ότι θα άκουγα κάτι το ουσιαστικό για τη στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι Αντώνη Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ΕΡΤ.

Είπε, πράγματι, βαριές κουβέντες απευθυνόμενος προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά μέχρι εκεί.

Μου θύμισε τον Κώστα Χατζηχρήστο στην ταινία «Ζήκος ο Μπακαλόγατος» ο οποίος στην πιο χαρακτηριστική σκηνή έλεγε «βαστάτε με μην τον βαρέσω»!

Επισημαίνω, επίσης, ότι δεν είπε κουβέντα για το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τις αθρόες υπογραφές Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από κει και πέρα ο κ. Βενιζέλος είχε απόλυτο δίκιο στη διαμαρτυρία του που η κυβέρνηση κατέβασε και τους διακόπτες του καναλιού της Βουλής λόγω της τεχνικής εξάρτησης που έχει το κανάλι με την ΕΡΤ. Η φωνή του Κοινοβουλίου δεν μπορεί να φιμώνεται από κανέναν».

Έως πότε;

Βατραχομυομαχίας – Τρόικας - Κλαυσίγελος.jpg
Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

  Σκηνικό βατραχομυομαχίας θυμίζει πλέον το κλίμα στους κόλπους της Τρόικας σε ό,τι αφορά τις θέσεις τους για το Ελληνικό χρέος προκαλώντας κλαυσίγελο στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις λάθος συνταγές τους εδώ και τρία και πλέον έτη, που Κύριος οίδε πριν από πόσο καιρό τις έχουν απεργαστεί για να τις εφαρμόσουν τώρα, την κατάλληλη για αυτούς στιγμή. Ναι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχεται – και μάλιστα για δεύτερη φορά – ότι το μείγμα των μέτρων λιτότητας ήταν λάθος, αλλά δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορούν παρά να εκφράσουν τη λύπη τους και να επιμείνουν στην υλοποίηση του προγράμματος που έφερε σε απόγνωση τον Ελληνικό λαό και ευθύνεται για τις χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που μη δεχόμενοι τον υποβιβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ζωής τους προτίμησαν τον θάνατο. Για φορολογικές ελαφρύνσεις; Παρά τα εύσημα ούτε λόγος!
    

Eνα χρόνο από την εκλογική νίκη της Χρυσής Αυγής

 
Πέρασε ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος  κατάφερε να εκλέξει 18 βουλευτές.Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι συναγωνιστές βουλευτές του Κινήματος. Κεντρικός ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.
 
19:30 - Τ.Ο. Αθηνών, Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης

Πέτρος Τατούλης: Ανάσα για τον τουρισμό, τις μεταφορές και την αλιεία η κατασκευή του λιμανιού του Άστρους

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f3d0dee8211bac&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hhvszmfs0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371150404305&sads=ED30WDSPnT3xjoKxp0G5qeQXENM 
Ανάσα στην προβολή του τουριστικού προϊόντος, των μεταφορών και της αλιείας στη ευρύτερη περιοχή θα δώσει η κατασκευή του λιμανιού του Άστρους, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, παρουσία και του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκαντζού.
«Μετά από τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ, και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς, αποδεικνύοντας ότι όταν είμαστε αποφασισμένοι και μεθοδικοί επιτυγχάνουμε σημαντικά αποτελέσματα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «στόχος και πρόβλεψή μας είναι το έργο, που αποτελεί προσδοκία δεκαετιών για τους κατοίκους, να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία».

NON PAPER - Η ΕΓΚΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ HANDELSBLATT ΓΙΑ ΕΡΤ: Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ

Ο ειδικός σε θέματα Μέσων Ενημέρωσης συντάκτης της Handelsblatt, Hans-Peter Siebenhaar, με σχετικό άρθρο του στη σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας με τίτλο «Όλα από την αρχή», αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επέδειξε πολιτικό θάρρος με την απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ. Η ενέργεια του Πρωθυπουργού είναι λογική, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει από μόνη της την ‘κάθαρση’ και έτσι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν η μόνη δυνατότητα που είχε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό.
 
Σε περιόδους, κατά τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ταμπού. Ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο ίδρυμα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό αποτελεί μια καλή πολιτική είδηση για μια χώρα, στην οποία η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση αποτελεί μπαλάκι στα χέρια των ισχυρών. Για μια λειτουργική δημοκρατία, η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Επίσης είναι ξεκάθαρο, ότι σε έναν ψηφιακό κόσμο Μέσων Ενημέρωσης με ένα πλήθος προσφορών, η σημασία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχει μειωθεί. Για το λόγο αυτό καθίσταται λογική η δραστική μείωση των καναλιών και του εργαζόμενου προσωπικού.

Το ΠΑΣΟΚ "απειλεί" για... μετά τις εκλογές

Evangelos-Venizelos
(Photo Eurokinissi)
Την ώρα που από όλες τις πλευρές καταβάλλεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη βαθιά κρίση που προκάλεσε στο εσωτερικό της κυβέρνησης η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ, στο ΠΑΣΟΚ το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου βιώνει συνθήκες νευρικής πολιτικής κρίσης.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλους, καθώς οι χειρισμοί που απαιτούνται είναι λεπτοί, ώστε να μην υποστεί το Κίνημα περαιτέρω φθορά, αλλά αντιθέτως να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά κέρδη.
Στην Ιπποκράτους τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, προκειμένου να ξεπεράσουν το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται στο παρασκήνιο, για “πράσινο” τρόμο, μπροστά στο ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.
Και, περνώντας στην αντεπίθεση, γυρίζουν… τούμπα την απειλή, σχολιάζοντας με τη σειρά τους ότι μετά από ενδεχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει πολύ προσεκτικά τη στάση του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια κυβερνητικής συνεργασία τους με τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα αποτελούσε πλέον επιλογή.
Στο ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν οι φωνές για τη στρατηγική επιλογή συγκρότησης κοινού μετώπου “του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς”, μετά τις εκλογές. Με το υπονοούμενο να είναι ξεκάθαρο: Συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ…

ysterografa.gr

Μεγάλη δημοσκόπηση του logia-starata για την ΕΡΤ.

Μπείτε και ψηφίστε αν θεωρείτε σωστό ή όχι το κλείσιμο της ΕΡΤ
 ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
ΝΑΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΧΙ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΑΠΟΨΗ
  Εμφάνιση αποτελεσμάτων

Παρέμβαση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τις μεταβιβάσεις ιδιωτικών οδών στο δημόσιο

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με θέμα την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις μεταβιβάσεις κοινόχρηστων χώρων από ιδιώτες στο δημόσιο. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Με την ευκαιρία της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο, θεώρησα χρήσιμο να αναδείξω το πρόβλημα των μεταβιβάσεων ιδιωτικών οδών στο δημόσιο. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας στην Κορινθία, οι οποίοι ενώ διαθέτουν μέρος των οικοπέδων τους στο δημόσιο προκειμένου να γίνουν κοινόχρηστοι δρόμοι και να μπορέσουν και οι ίδιοι να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους, η διαδικασία που ακολουθείται σήμερα τους δημιουργεί αξεπέραστα εμπόδια.
Παρόλο που η πολιτεία έχει θεσπίσει σειρά διατάξεων για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη νομιμότητα, καθώς προϋποθέτει τον έλεγχο κάθε μεταβίβασης από το Δήμο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο δυστυχώς πολλές υποθέσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα στα υποθηκοφυλακεία. Κάθε τοπικό υποθηκοφυλακείο ερμηνεύει διαφορετικά το θεσμικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα κάποιες μεταβιβάσεις να μετεγγράφονται και κάποιες όχι. Ανάλογα δηλαδή με το πώς ερμηνεύει ο κάθε υποθηκοφύλακας τον νόμο, ενίοτε δέχεται τη μετεγγραφή και ενίοτε όχι, ακόμη και αν υπάρχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, ακόμη δηλαδή και αν η παραχωρούμενη έκταση εντάσσεται μέσα στον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Αυτό το φαινόμενο καθιστά τους πολίτες άνισους απέναντι στο νόμο και αυτό βεβαίως δεν μπορεί να το επιτρέψει η πολιτεία. Ζήτησα από τον Αν.Υπουργό κ. Καλαφάτη να γίνει μία τροποποίηση στο νόμο, διότι θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με νέες ερμηνευτικές εγκυκλίους. Συγκεκριμένα, πρότεινα να μην είναι απαραίτητη η μεταγραφή των πράξεων μεταβίβασης για την κύρωση της παραχώρησης. Από τη στιγμή που όλες οι πράξεις ελέγχονται από τους Δήμους, θα μπορούσε να κυρώνει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης την πράξη παραχώρησης και, στη συνέχεια, ο υποθηκοφύλακας, αφού έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες, να προχωρά στη μετεγγραφή.
Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζεται η αρχή της δημόσιας πολεοδόμησης, τηρείται η νομιμότητα, , καλύπτονται θεσμικά και διοικητικά τα υποθηκοφυλακεία και, βεβαίως, λύνεται το πρόβλημα πολλών συμπολιτών μας με εκκρεμούσες μεταβιβάσεις. Θεωρώ ότι το ζήτημα πρέπει να βρει οριστική λύση, ώστε οι ιδιώτες που διαθέτουν δρόμους στο δημόσιο να μην εμποδίζονται στη σύννομη αξιοποίηση των οικοπέδων τους. Έτσι και οι συμπολίτες μας θα βοηθηθούν και βεβαίως θα τονωθεί ο νευραλγικός κλάδος της οικοδομής, οι οποίος δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Αν.Υπουργός άκουσε προσεκτικά και κατανόησε πλήρως το πνεύμα και την ανάγκη της τροποποίησης που πρότεινα στην Επιτροπή και πιστεύω ότι μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία.»

«Μαύρο» στην ενημέρωση; Ας πούμε και μερικές αλήθειες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δυο μέρες τώρα παρακολουθώ βουβή τα περί την ΕΡΤ τεκταινόμενα.

Περιμένω να δω πόσο ακόμη θα κρατήσει η υποκρισία.

Πόσα ακόμη κροκοδείλια δάκρυα θα χυθούν.

Πόσοι ακόμη δημαγωγοί με χοντρά πορτοφόλια – μεγαλοδικηγόροι, αρειμάνιοι συνδικαλιστάδες του Δημοσίου, πρώην νυν και επόμενοι βουλευτές, με παχυλές συντάξεις για τις οποίες ουδέποτε εργάστηκαν – θα παρελάσουν από το ραδιομέγαρο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων.

Πόσοι ακόμη συνάδελφοι δημοσιογράφοι, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι του ιδιωτικού τομέα, που οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν έκλεισαν και κρατούν με τα δόντια, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς ίντερνετ (βλέπε Flash) συχνότητες και παραπαίουσες εφημερίδες, θα συνεχίσουν να ανοίγουν τα μικρόφωνά τους στους ζάπλουτους ψυχοπονιάρηδες, που μυρίστηκαν (ψηφοθηρικό) ψητό.

Σύσκεψη αρχηγών την άλλη εβδομάδα

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί  η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα καθορίσει και το μέλλον της συγκυβέρνησης.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέχρι αργά στο Μέγαρο Μαξίμου χθες βράδυ υπό τον Αντώνη Σαμαρά και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι στενοί συνεργάτες  του Πρωθυπουργού , ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης, οι Υπουργοί Στουρνάρας, Παναγιωτόπουλος, Δένδιας, Σταικούρας και ο Μάκης Βοριδης πραγματοποιήθηκε μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης και καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισε πως στόχος του δεν είναι οι εκλογές , επεσήμανε όμως πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω όσον αφορά το θέμα της ΕΡΤ. Σε αυτή τη λογικη και για να αποτραπεί μια κυβερνητική κρίση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στο Μαξίμου θεωρούν πως η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα με στόχο να επαναλειτουργήσει η κρατική τηλεόραση το συντομότερο δυνατό.
Είναι δηλαδη σαφης η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να επισπεύσει τις διαδικασίες και φαίνεται πως σε αυτή τη λογική θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως στη συνάντηση διατυπώθηκε και η άποψη πως μια ενδεχόμενη εκλογική περιπέτεια θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην πολύπαθη ελληνική οικονομία.

Στο νοσοκομείο εργαζόμενη της ΕΡΑ Πάτρας

eraopatrasΣτο νοσοκομείο κατέληξε εργαζόμενη της ΕΡΑ Πάτρας, καθώς λόγω της κατάστασης κλονίστηκε η υγεία της, όπως αναφέρει το thebest.gr.

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Πάτρας, στη διάρκεια της μαραθώνιας εκπομπής που ξεκίνησε την Τρίτη.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας ζητούν την έμπρακτη συμπαράσταση των εργαζομένων της ΔΕΗ, προκειμένου να μην κόψουν το ρεύμα αν πάρουν εντολή.
belgium
Στο μεταξύ  το κανάλι «Tele Bruxelles» του Βελγίου τοποθέτησε το λογότυπο της ΕΡΤ στην εικόνα του αναγράφοντας τη λέξη «solidarite», που σημαίνει αλληλεγγύη.

Κοινή πρόσκληση Βενιζέλου – Κουβέλη σε Σαμαρά για τριμερή συνάντηση με θέμα την ΕΡΤ

venizeloskouvelis
Μετά τη συνάντησή τους, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης κάλεσαν τον Πρωθυπουργό να υπάρξει τριμερής συνάντηση για το θέμα της ΕΡΤ.
«Από το βήμα αυτό απευθύνω πρόσκληση στον πρωθυπουργό να υπάρξει τριμερής συνάντηση», είπε αρχικά ο κ. Κουβέλης, ο οποίος ακόμη σχολίασε πως: «υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης άλλα αυτό επιβάλλεται να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή».
Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως “Πρέπει να υπάρξει συννενόηση. Η ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την πορεία της”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλωσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος υπογράμμισε πως περιμένει την αντίδραση του Πρωθυπουργού.
«Μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή αν υπάρχει μια σχεση ειλικρινιας και θεσμικής ισοτιμίας», είπε και συνέχισε:
«Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηχοί και να συζητήσουμε για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. . Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θέλει να διαταραχθεί η ισορροπία της χώρας».

«Φαίνεται ότι ούτε την Χώρα ούτε την Ιστορία της θέλετε. Κλείστε την λοιπόν αν επιμένετε»

Της Δήμητρας Γκουντούνα*

Κανένα Κρατικό Κανάλι στον κόσμο δεν έχει ζήσει το βιασμό, τον εξευτελισμό και τον εμπαιγμό στον κόσμο όσο η δική μας  Κρατική Τηλεόραση. Την χρησιμοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις κατά πως ήθελαν, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν επάνω της. Τώρα λοιπόν, θέλουν να την εκτελέσουν.
Οι μπλε ρουά που μας προέκυψαν από μια νόθα Κυβέρνηση που περιλαμβάνει στον εναγκαλισμό της όλους αυτούς που κάποτε ήθελαν ένα και μόνο πλάνο από τον οπερατέρ που έφερε στο μικρόφωνο το σήμα της. Όλοι αυτοί που τώρα έχουν γίνει λακέδες των ιδιωτικών καναλιών. Και όμως επέζησε. Επέζησε, από τις μεγάλες προσωπικότητες  που πέρασαν το κατώφλι της. Ποιητές, θεατράνθρωποι, Πολιτικοί ..Ναι κάποτε υπήρξαν και πολιτικοί σε τούτη τη χώρα. Επέζησε, από τους μεγάλους δημοσιογράφους που άφησαν το στίγμα τους πάνω στην μουβιόλα και την μονταζιερα. Από τους εργαζόμενους που ήξεραν να λένε ΟΧΙ στα γραφεία του κάθε Πρωθυπουργού, που σεβόντουσαν τον τηλεθεατή χωρίς να το κραυγάζουν. Η Κρατική Τηλεόραση κρατάει στην αγκαλιά της ολη την Ιστορία αυτού του τόπου. Φαίνεται ότι ούτε την Χώρα ούτε την Ιστορία της  θέλετε. Κλείστε την λοιπόν  αν επιμένετε ….Αλλά όταν κλείσει το δικό σας κεφάλαιο ,στην πολιτική η Ιστορία θα σας γράψει με μαύρα γράμματα.
Ναι ξέρω θα μοιράστε τα ιμάτια της, θα χαθουν πλάνα με προσωπικότητες που έχουν φύγει απο τη ζωή  θα χαθεί η αλήθεια της ιστορίας μας. Και δυστυχώς Καλοκαίρι δεν θα υπάρχει και ο Λαζόπουλος για να δείξει τις ανομίες σας.....
Δήμητρα Γκουντούνα είναι από τους πλέον αρμόδιους ανθρώπους να μιλήσει για την ΕΡΤ. Ο λόγος; Μα γιατί η καρδιά της χτυπά για το κανάλι αυτό. Η Δήμητρα είναι από τις μεγαλύτερες και πιο διαβασμένες δημοσιογράφους της χώρας μας. Η διακριτικότητα της και η παιδεία της την κράτησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν πούλησε τον εαυτό της για τη δόξα. Σίγουρα αν οι κυβερνήσεις δεν έβαζαν σε νευραλγικές θέσεις «δικά τους παιδιά» και επέλεγαν ανθρώπους σαν την Γκουντούνα κανείς δεν θα τολμούσε να διανοηθεί να κλείσει τους διακόπτες της ΕΡΤ.

pinakio.blogspot.gr

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «ΑΣΚΕΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ;»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε Ερώτηση δημοσιογράφου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα διαπίστωσα στην Ολομέλεια της Βουλής, το πόσοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης ασχολήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει χωρίς τελειωμό.

Έπρεπε να φτάσουμε στο θέμα της ΕΡΤ για να αναλογιστούν όλοι τους ότι με την ευθύνη του κ. Παπούλια καταργείται το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ρόλος των Βουλευτών;

Για το ρόλο του κ,Παπούλια στις νομοθετικές διαδικασίες της χώρας, διαμαρτύρομαι έντονα εδώ και τουλάχιστον επτά μήνες, με αλλεπάλληλες δηλώσεις μου, συνεντεύξεις μου και τοποθετήσεις μου από το βήμα της Βουλής. Έχω μιλήσει για Bουλευτές που οι αντισυνταγματικές διαδικασίες τους θέλουν γλάστρες ή μαριονέτες.

Δεν με ενδιαφέρει πόσοι έδωσαν ή δεν έδωσαν σημασία. Οι περισσότεροι δεν έδωσαν.

Τώρα, όμως, που οι περισσότεροι ξύπνησαν, όπως αυτό το 24ωρο οι δύο αρχηγοί Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ και Κουτσούμπας του ΚΚΕ, μήπως πρέπει πλέον να αναλογιστούμε αν τίθεται ή όχι επί της ουσίας ζήτημα για τον ίδιο τον κ. Κάρολο Παπούλια και τον τρόπο που ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα;

Τρανταχτό παράδειγμα: Με τις αθρόες υπογραφές που βάζει για Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, καταργεί ναι ή όχι θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, που αφορούν τί είναι και τί δεν είναι «έκτακτη περίπτωση;

Ασκεί ναι ή οχι μονόπλευρα τα καθήκοντά του;»

greekhunter Το ελληνικό portal για το κυνήγι

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f38ca372e433c0&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hhum5m7m0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371106714613&sads=wqgGZlTjYp6oiWGGTIDBJ0R95Uc 
Οι Έλληνες κυνηγοί αποκτούν το δικό τους portal για όλα όσα αφορούν στο αγαπημένο τους χόμπι, καθώς το www.greekhunter.gr κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο ελληνικό Διαδίκτυο.

Πρόκειται για έναν δικτυακό τόπο στον οποίο ο Έλληνας κυνηγός μπορεί να διαβάσει νέα της κυνηγετικής επικαιρότητας, να μάθει για τα θηράματα, τα σκυλιά, να παρακολουθήσει videos από εντυπωσιακές κυνηγετικές στιγμές, να ενημερωθεί για όλες τις εκδηλώσεις των κατά τόπους κυνηγετικών συλλόγων, καθώς και να διαβάσει όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζει για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.

Και επειδή κυνήγι χωρίς αγάπη για το περιβάλλον δεν γίνεται, στο www.greekhunter.gr θα βρει κανείς στοιχεία για την περιβαλλοντική δράση των συλλόγων και όχι μόνο. Στο www.greekhunter.gr μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη δραστηριότητα των κυνηγών σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι ευνόητο ότι ο κάθε κυνηγός μπορεί να στείλει τις δικές του φωτογραφίες και να τις δει δημοσιευμένες στο portal. Τέλος, μπορεί κανείς να διαβάσει ακόμα και συνταγές για το πώς θα μπορέσει να γευτεί τα θηράματά του.

Στο www.greekhunter.gr οι κυνηγοί μπορούν να δουν παρουσιάσεις επιλεγμένων προϊόντων για να συμπληρώσουν τον εξοπλισμό τους, ενώ στο site θα μπορέσουν να βρουν πολλές ενδιαφέρουσες προσφορές σε κορυφαία κυνηγετικά προϊόντα. Σταδιακά στο ελληνικό portal για το κυνήγι θα προστίθενται ολοένα περισσότερες προσφορές εξοπλισμού για το κυνήγι. Επιπρόσθετα, το www.greekhunter.gr κατά καιρούς φιλοξενεί διαγωνισμούς με έπαθλο κυνηγετικό εξοπλισμό και άλλα προϊόντα για τους φίλους του.

Το Greekhunter.gr έχει το δικό του προφίλ στο Facebook στο www.facebook.com/greekhunter.gr, ενώ μπορεί κανείς να το βρει και στο Twitter ως @greekhunter_gr. 


Ellines Kinigoi

Το πρώτο trailer του επόμενου “Hobbit” (video)

Hobbit
Το πρώτο teaser trailer του ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες. Η Warner Bros επέλεξε να κυκλοφορήσει το trailer της ταινίας την Τρίτη το απόγευμα, 2 ημέρες πριν την πρεμιέρα του ‘Man Of Steel’.
Η δεύτερη ταινία της τριλογίας του ‘Hobbit’, δείχνει ότι θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή όπως και η προηγούμενη, με πολλά εφέ και σκηνές αγωνίας. ‘Κυρίαρχος’ της ταινίας, ο δράκος Smaug, απ’ όπου έχει πάρει και τον τίτλο της, στον οποίο δάνεισε τη φωνή του ο πρωταγωνιστής του ‘Star Trek Into Darkness’ Benedict Cumberbatch.
Στην ταινία που κάνει πρεμιέρα στις 13 Δεκεμβρίου και σκηνοθετεί πάλι ο Peter Jackson, πρωταγωνιστούν οι Martin Freeman, Sir Ian McKellen, Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Luke Evans και  Richard Armitage.

Video

ysterografa.gr

Ο Όλι Ρεν χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για εξυγίανση της ΕΡΤ.

NON PAPER

Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο

"Χαιρετίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει ένα διαμεσολαβητή που θα ασχοληθεί με τον Ρ/Τ φορέα και την εξυγίανση των οικονομικών του φορέα αυτού". - Δεν αμφισβητούμε τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να χειριστεί τα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. - Η Επιτροπή κατανοεί ότι από ελληνικής πλευράς καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία".

"Δεν ήταν δική μας η απόφαση αυτή. Χτες η Επιτροπή ήταν στην Ολλανδία, στο Κοινοβούλιο, εγώ σήμερα έπρεπε να ετοιμαστώ για τις εδώ συζητήσεις. Άρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας δώσω μια προσωρινή απάντηση ως προς τη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο. Η Επιτροπή έλαβε γνώση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, τον κρατικό Ρ/Τ φορέα. Είναι μια απόφαση που ελήφθη απόλυτα ανεξάρτητα από τις ελληνικές αρχές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, ούτε αμφισβητεί τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να χειριστεί τα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. Η Επιτροπή κατανοεί ότι από ελληνικής πλευράς καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία. Η Επιτροπή κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προσωπικό της ΕΡΤ και θεωρούμε ότι οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του νόμου και των διατάξεων που προβλέπονται. Η Επιτροπή στηρίζει το ρόλο που παίζουν οι κρατικοί Ρ/Τ φορείς ως ένα αναπόσπαστο τμήμα της Δημοκρατίας. Η συμφωνία του Άμστερνταμ καθιστά σαφές ότι οι στρατηγικές αποφάσεις για τους κρατικούς Ρ/Τ φορείς είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών-μελών. Η Επιτροπή δεν μπορεί να υπαγορεύσει σε ένα κράτος το τι θα κάνει με τους κρατικούς φορείς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς αναγνωρίζουμε το ρόλο που διαδραματίζουν οι Ρ/Τ φορείς. Η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται και εκτιμούν τον πλουραλισμό και την ποιότητα των ΜΜΕ. Εμείς χαιρετίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει ένα διαμεσολαβητή που θα ασχοληθεί με το Ρ/Τ φορέα και την εξυγίανση των οικονομικών του φορέα αυτού".