Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Σύνοδος της ΕΕ παρουσία Μπάιντεν: Οι 27 δεν υιοθετούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας .– Μπάιντεν: Αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, θα απαντήσουμε – Tο ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/03/Screenshot-2022-03-24-at-4.51.33-PM-1200x580.png Μπάιντεν: Αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα θα απαντήσουμε

Δεν αναμένεται να ανακοινωθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τους 27 στη Σύνοδο Κορυφής με την συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αυτό προκύπτει από το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου το οποίο αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, που έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

Στο προσχέδιο των συμπερασμάτων αναφέρεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ήδη επιβάλλει κυρώσεις που έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε Ρωσία και Λευκορωσία και παραμένει έτοιμο για επιπλέον, συντονισμένες και καλεί όλες τις χώρες να ευθυγραμμιστούν με ό,τι έχει αποφασιστεί

Κάποτε η Αμερική είχε “ελέφαντες στο δωμάτιο” (της εξουσίας)…

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/03/Screenshot-2022-03-24-at-9.50.13-AM-1200x580.png   

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η ανάμνηση της Μαντλίν Ολμπράιτ για την ανθρωπότητα, και ειδικότερα τους ευρωπαϊκούς λαούς, δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ως επικεφαλής του State Department, την περίοδο των φονικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, συνδέθηκε με αρνητικές εικόνες.

Δεν αλλάζει ωστόσο η ουσία της μελαγχολίας, για την απώλειά της, σε ηλικία 84 ετών. Μια γεμάτη ζωή, μέσα από δυσκολίες και προβλήματα, που την ανέδειξαν σε ένα από τα σημαντικότερα μεγέθη για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, τις πολλές τελευταίες δεκαετίες.

Συνδεδεμένη με τη διακυβέρνηση και την οικογένεια Κλίντον, η Μαντλίν Ολμπράιτ “διάβασε” σωστά τον κόσμο που… κάλπαζε, μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Υπήρξε σημείο αναφοράς για την αμερικανική, επομένως και συνολικά τη δυτική εξωτερική πολιτική, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Κάποτε, η Αμερική είχε “ελέφαντες στο δωμάτιο” της εξουσίας. Σαν τη Μαντλίν Ολμπράιτ. Σήμερα έχει τα… δεύτερα της εποχής Ομπάμα.

ysterografa.gr


Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου


Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 και την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :

50 χρόνια από το θρυλικό “Après toi” με τη Βίκυ Λέανδρος! [SPECIAL VIDEO]

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/03/%CE%92%CE%AF%CE%BA%CF%85-%CE%9B%CE%AD%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-Apres-Toi-50-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1.jpg 

Ήταν μια ξεχωριστή 25η Μαρτίου για την μοναδική Vicky Leandros. Η Ελληνίδα που ταξίδεψε την χώρα μας σε όλο τον κόσμο, φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την βραδιά που κατάφερε με το “Après toi” να αποσπάσει το πρώτο βραβείο της Eurovision, το 1972 και να φτάσει στο No2 του αγγλικού και του γαλλικού chart.
Ο OGAE Greece ετοίμασε και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για τα 50 χρόνια και για την τραγουδίστρια που ταξίδεψε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!

 


Η Βίκυ Λέανδρος έχει γράψει ιστορία στον χώρο της μουσικής. Οι πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια σε περισσότερες από 40 χώρες. Το πρώτο διεθνές της No1 single ήταν το περίφημο “Love Is Blue” από το φεστιβάλ της Eurovision το 1967. Πέντε χρόνια αργότερα κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Eurovision με το περίφημο “Après toi”, που έγινε μια από τις πιο μεγάλες της επιτυχίες σε όλον τον κόσμο. Μια φωνή που τουλάχιστον για τους παλιότερους σημαίνει πολλά! Η Βίκυ Λέανδρος υπήρξε μια από τις “ερωτικότερες” φωνές τη δεκαετία του εβδομήντα. 

ogaegreece.com

Νεά Ημερομηνία Εκπαίδευσης Σύλλογου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας

  

 Νέα ημερομηνία για την Πρακτική Εκπαίδευση η οποία είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 16:00, ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας πραγαμτοποιεί πρακτική εκπαίδευση στα γραφεία του Συλλόγου στο Πάρκο Δεξαμενής στο Λουτράκι και καλεί όλα τα Μέλη να λάβουν μέρος.

Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας
| mobile:  6942889747
| phone:  27440 - 66116
| address: Πάρκο Δεξαμενής

 

Εγκαίνια στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής: «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

 

Εγκαινιάστηκε χτες το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων η έκθεση: «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», που επιμελήθηκε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών.