Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Επάγγελμα» μέντιουμ ! Αυτά τα πρωτοφανή μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν…

 
Αγρότης! Άν δεν δουλέψει αυτός, δεν θα φάμε εμείς οί υπόλοιποι...
Κάθε άνθρωπος στην διαδρομή της ζωής του ακολουθεί συνήθως μία σειρά και μία τάξη ανάλογη, ως επί το πλείστον, και με την σειρά των γονιών του…
Έτσι λοιπόν, ή θα πάει σε κάποιο σχολείο φθάνοντας ίσως και σε Πανεπιστήμιο, ή θα γίνει ένας τεχνικός, ένας επαγγελματίας, ακόμη και ένας αγρότης…
Γιατί ευτυχώς υπάρχουν ακόμη και αυτοί, οί ευλογημένοι αγρότες, πού τροφοδοτούν με φαγώσιμα την φτωχή μας χώρα και όλους εμάς τους υπόλοιπους «τεμπέληδες» ! Μη παρεξηγηθεί κανείς, γιατί αυτή είναι η αλήθεια!
Γιατί μπορεί ένας Πανεπιστημιακός, ένας τεχνικός , ένας Δημόσιες υπάλληλος να είναι άριστος στην δουλειά του και μπράβο του, αλλά σε μια κρίση επιβίωσης ο αγρότης θα ζήσει κι΄ όλοι οί άλλοι, εμείς δηλαδή οί υπόλοιποι θα του γίνουμε ζητιάνοι…
Αυτά πού συνέβησαν στήν μεγάλη πείνα της Γερμανικής κατοχής 1940-45 μας είναι γνωστά κι΄ άς μη τα επαναλάβουμε…
Άσε πού αρκετοί από εμάς μόλις αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετς και φρενάρουν οί εισαγωγές θα πούμε το στερνό αντίο και θα πεθάνουμε.. Τά κομπιούτερ μπορεί να είναι καλά για υπολογισμούς, ιντερνέτ, συναλλαγές, επικοινωνία, και πληροφόρηση, αλλά δεν μπορούν να μας βγάλουν πατάτες, στάρι, λάδι, όσπρια, και άλλα τέτοια διατροφικά καλούδια πού μόνο ένα κομμάτι χωραφιού μπορεί να μας δώσει …
Όλα όμως τα επαγγέλματα έχουν την χάρη τους, γιατί όπως και να το κάνουμε κάτι προσφέρουν μέσα στήν αλυσίδα της κοινωνίας ! Αλλά μέχρι σήμερα ποτέ δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε την προσφορά ενός «ξεχωριστού» και πολυδιαφημιζόμενου «επαγγέλματος» πού τους τελευταίους μήνες το βλέπουμε να έχει έλθει και στην πολύπαθη Πολιτεία μας…

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

  Διαβάστε περισσότερα »

Μανιτάκης: Αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015


’ Ÿ ¥ › — Με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τη Δημόσια Διοίκηση και βασικό ομιλητή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη.
Σε ότι αφορά τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Μανιτάκης επισήμανε στην ομιλία του πως, «όταν διαπιστώθηκε ότι ο στόχος της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 δεν ήταν ανέφικτος και θα επιτυγχανόταν με συνταξιοδοτικές αποχωρήσεις, στο δεύτερο μνημόνιο προστέθηκε ένας ακόμη ποσοτικός στόχος: των αναγκαστικών αποχωρήσεων (15.000). Και αυτό στόχευε σε καθαρά δημοσιονομικό όφελος, μάλιστα είχε προϋπολογιστεί η ακριβής εξοικονόμηση της σχετικής μισθολογικής δαπάνης».

Στα άκρα και πάλι η κόντρα Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου στην προανακριτική

Στα άκρα και πάλι η κόντρα Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου στην προανακριτική. Παρακαλάω να βγω υγιής παό την επιτροπή είπε ο Μαρκογιαννάκης. «Αρχιερέα της συγκάλυψης» τον αποκάλεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα φτάνει και πάλι η κόντρα μεταξύ του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, Χρ. Μαρκογιαννάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι χθες, Δευτέρα, είχαν νέο έντονο φραστικό επεισόδιο.
«Καταγγέλλω την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι τοποθέτησε την κ. Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή για να μην επιτραπεί ομαλότητα και να μη βγει αποτέλεσμα και να βγαίνει να καταγγέλλει κουκούλωμα», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Παρακαλώ το Θεό να βγω υγιής μέσα από την επιτροπή», πρόσθεσε και σημείωσε ότι αν γνώριζε περί τίνος πρόκειται δεν θα δεχόταν να τοποθετηθεί πρόεδρος ούτε καν μέλος στην επιτροπή.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών συνδέεται με το "σχέδιο δολοφονίας" του Κώστα Καραμανλή

kostasΣτη συνένωση των δικογραφιών, που αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές το 2004-2005, και το λεγόμενο «σχεδίο δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, θα προχωρήσει άμεσα η Δικαιοσύνη, καθώς φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ενδείξεις πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα στοιχεία των δύο δικογραφιών, που έχουν σχηματιστεί κατ΄ αγνώστων δραστών και βρίσκονται σε τακτική ανάκριση, οδηγούν σε ενδείξεις ότι τόσο οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επιφανών πολιτών με πρώτο τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό όσο και το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή, αποτελούν περιστατικά που πιθανολογείται πως έχουν «κοινή γραμμή» και «κοινή αφετηρία».
Δικαστικές πηγές φαίνεται να θεωρούν ότι η υπόθεση της παρακολούθησης των κινήσεων του τότε πρωθυπουργού και μελών της οικογένειάς του, που δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο με παράθεση εγγράφων της ΕΥΠ και «αναφορές Ρώσων πρακτόρων», αλλά και η παρακολούθηση συνομιλιών τού τότε πρωθυπουργού έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Αποτελούν ενέργειες κατασκοπείας σε βάρος κρατικών αξιωματούχων, με κοινό στόχο και στις δύο, τον πρωθυπουργό της χώρας.
Οι ενδείξεις που φαίνεται να αξιολογούνται από τη Δικαιοσύνη ως επαρκείς για τον σχηματισμό μίας δικογραφίας για τις δύο αυτές υποθέσεις εκτιμάται ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν ενιαία, ώστε να δοθούν απαντήσεις αν πράγματι εκδηλώθηκαν παρασκηνιακά ενέργειες με στόχο ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.
Πληροφορίες από το περιβάλλον των δικαστηρίων αναφέρουν ότι βασικός λόγος που οδηγεί στην ενιαία διερεύνηση των δύο υποθέσεων είναι κάποια σοβαρά στοιχεία που οδηγούν στον συμπέρασμα πως οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών αξιωματούχων δεν σταμάτησαν το 2005, οπότε αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό της εταιρίας VODAFON, αλλά φέρονται να συνεχίστηκαν έως τουλάχιστον το 2007, ενώ δηλαδή πλέον διεξαγόταν ήδη έρευνα για την υπόθεση. Η αξιολόγηση δεδομένων που περιλαμβάνονται στην επίμαχη δικογραφία κατά δικαστικούς κύκλους αφήνει επαρκείς ενδείξεις ότι οι καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών εξακολούθησαν μέσω άλλων -και όχι απαραίτητα τηλεφωνικών- εταιρειών. Κάτι τέτοιο, όπως λέγεται έντονα στα δικαστήρια, προέκυψε χωρίς αμφιβολία από άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων, που διατάχθηκαν από την ανάκριση.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των συνομιλιών τού πρώην πρωθυπουργού με υψηλότατους ξένους αξιωματούχους, που είχαν υποκλαπεί, κάποιες αφορούσαν θέματα ενεργειακής πολιτικής και αντίστοιχων έργων που τότε η κατασκευή τους βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών. Το ενδεχόμενο αυτό «δένει» επιπλέον τις δύο δικογραφίες.
Αντίστοιχα μαρτυρικές καταθέσεις πολιτικών προσώπων ενώπιον του 3ου Τακτικού Ανακριτή, που χειρίζεται τη δικογραφία για τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας, αλλά και άλλες ανακριτικές ενέργειες φαίνεται να ενισχύουν την υποψία ότι με τη δημοσιοποίηση του «σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών» δεν σταμάτησε η «κατασκοπεία».
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 ποινική δίωξη για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας» κατά παντός υπευθύνου.
Το 2007 η υπόθεση των υποκλοπών είχε μπει στο αρχείο, καθώς η ανάκριση που είχε διενεργηθεί δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες και τις παραμέτρους της υπόθεσης. Ωστόσο, το 2010, η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο κατόπιν παρέμβασης του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τότε προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Η νέα διερεύνηση της υπόθεσης εντόπισε στοιχεία για τη χρήση συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων που εμπλέκουν στην υπόθεση υπαλλήλους ξένης πρεσβείας στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα «ύποπτο» κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούνταν από υπαλλήλους της συγκεκριμένης πρεσβείας, το οποίο αγοράστηκε μαζί με άλλα τρία καρτοκινητά από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά, από πρόσωπο που είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Εντοπίστηκαν, επίσης, και άλλοι «ύποπτοι» τηλεφωνικοί αριθμοί σε άλλη χώρα, που επικοινώνησαν με τα καρτοκινητά – σκιές των υποκλοπέων στην Ελλάδα.
Η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες για «σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή» εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 σε τακτικό ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων δραστών για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».
Οι καταγγελίες αφορούν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, που δημοσιεύθηκε σε εβδομαδιαίο έντυπο, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής τής τότε κυβέρνησης.
Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει, το 2008, αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπουργό.

 

Πανευρωπαϊ​κή συλλογή υπογραφών για το ΝΕΡΟ

Καλημέρα σας, ονομάζομαι Αρχοντόπουλος Γιώργος και είμαι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ, (ύδρευση αποχέτευση Θεσσαλονίκης). Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε αγωνιστική κινητοποίηση όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι. Ο λόγος της παρούσας επιστολής έχει να κάνει με την Πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών που διοργανώνεται από http://www.right2water.eu/el , ουσιαστικά από το EPSU (ευρωπαϊκό συνδικάτο δημοσίων υπηρεσιών).
Ένας από τους στόχους είναι και η μη απελευθέρωση των υπηρεσιών ύδρευσης. Έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλές υπογραφές, αλλά πέρα από τον αριθμό, υπάρχει και η προϋπόθεση των επτά τουλάχιστον χωρών που να έχουν έναν ελάχιστο αριθμό υπογραφών. Η Ελλάδα αν και έχει σε άμεση προτεραιότητα τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, έχει μόλις 4725 υπογραφές και χρειάζονται 16000, αριθμός που εύκολα μπορεί να υπερκαλυφθεί δίνοντας τόσο το στίγμα μας ως χώρα αλλά και ως οργάνωση, με μια συντονισμένη εκστρατεία μέσω διαδικτύου.
Επειδή το δημοψήφισμα είναι επίσημο, απαιτείται αριθμός ταυτότητας.
Σας ευχαριστούμε,
Γ.Αρχοντόπουλος 6936516112.
http://seeyath.blogspot.gr

Μάχη με τις φλόγες στη Λακωνία!


Μετά την φωτιά στην Κουμουστά χθες, σήμερα εκδηλώθηκαν δύο νέες εστίες φωτιάς στην Λακωνία, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβαν διαστάσεις!
Τα δύο νέα μέτωπα φωτιάς εκδηλώθηκαν το μεσημέρι με μία ώρα διαφορά, πρώτα στις Καρυές του Πάρνωνα και μετά στο Καραβοστάσι Οιτύλου στην Μάνη.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο και εθελοντικές οργανώσεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο, με αντίπαλο, τους δυνατούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο τους.
Η φωτιά στη Μάνη εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό Καραβοστάσι και βρίσκεται σε ύφεση,
ενώ στις Καρυές είναι σε εξέλιξη και καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στα σύνορα του νομού προς τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, χωρίς να υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο, αλλά ο δυνατός αέρας είναι που ανησυχεί τις δυνάμεις κατάσβεσης.
Οι πολλές εστίες φωτιάς τις τελευταίες ημέρες στην Λακωνία, έχει θορυβήσει τις αρχές, γι' αυτό και στη Σπάρτη βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και διεξάγει έρευνα.

newsit.gr

Το Δερβένι στο ΑΛ - ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ του Λάκη Λαζόπουλου

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι κοντά μας και αυτή την Τρίτη 2 Απριλίου και από τις 21:00 γίνεται   πάλι της… Τρίτης. Απόψε την τιμιτική τους έχουν κάτοικοι του Δερβενίου που έχουν κατακλήσει τα πλατό της εκπομπής ΑΛ - ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ που μεταδίδεται Live από την τηλεόραση του Alpha.
O Λάκης Λαζόπουλος έχει στήσει για μια ακόμα χρονιά το τσαντίρι του στον Alpha, βάζοντας στο στόχαστρο της σάτιράς του την πολιτική και τηλεοπτική επικαιρότητα, καυτηριάζοντας την ελληνική πραγματικότητα, και λέγοντας μεγαλόφωνα αυτά που οι υπόλοιποι σκέφτονται.
Ti γίνεται στο δερβενουχτεν αποψε με το τσαντιρουχτεν του λαζουχτεν δεν λέγεται

Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σαρρής – Ο Χάρης Γεωργιάδης νέος Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

Mixalis-Sarris
Ο Χάρης Γεωργιάδης, μέχρι σήμερα Υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη και άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή.
Ο τελευταίος “πλήρωσε” ουσιαστικά το κόστος για τις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από την κυπριακή οικονομία, την εμπλοκή του ονόματός του στην πολιτική και οικονομικο-επιχειρηματική αντιπαράθεση για την παρ’ ολίγον χρεοκοπία της Λευκωσίας, καθώς και τις ατυχείς διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι έπρεπε να παραιτηθεί, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.
Τη θέση του νέου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας, θα πάρει η Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη.
Υπάρχει, ωστόσο προβληματισμός προκειμένου ο ανασχηματισμός να γίνει ευρύτερος με τη συμμετοχή προσώπων από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ για να προκύψει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.
Ευχαριστίες Αναστασιάδης σε Σαρρή
Τη λύπη του για την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Σαρρή «για τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα».
Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους, αναφέρει ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αν είναι, όμως, κάτι που ιδιαίτερα εκτιμώ, αλλά και θέλω να εξαίρω από την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή είναι το υψηλό πολιτικό ήθος και την πολιτική ευαισθησία που επέδειξε».
Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ysterografa.gr

Παρουσίαση παραδοσιακής φορεσιάς στις 14 Απριλίου στο Λύκειο Ελληνίδων , στο Κιάτο

Δράσεις κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Η μεγάλη οικονομική κρίση, εξελίσσεται ραγδαία σε ανθρωπιστική κρίση, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αποφάσισε και υλοποιεί δράσεις κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης., για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας.
  1. Λειτουργία του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΚΙΑΣ για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Προσφέρει πολύτιμες κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Δυτική Κορινθία.
  2. Ίδρυση και λειτουργία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ. Συγκεντρώνουμε και μοιράζουμε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κ.λ.π. σε απόρους συμπολίτες μας.
  3. Ίδρυση και λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι, για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
  4. α) ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, β) ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ για τους απόρους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ (άτομα με αναπηρία).
  5. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ από την 1-1-2012 για την οικονομική ανακούφιση των αγροτών μας, που βιώνουν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.
  6. α) ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ κατά 10% (στις κλίμακες από 30-100 m³), β) μείωση του τιμολογίου κατανάλωσης πόσιμου νερού έως 80% για το Δερβένι και τις παραλιακές Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (Λυγιά, Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα, Λυκοποριά), γ) οι επαγγελματίες εστιάτορες, ξενοδόχοι και χώροι μαζικής εστίασης εφόσον πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους θα έχουν έκπτωση 15%, δ) μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τους απόρους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ.
  7. α) ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (μείωση από 3,5%-17% για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου - εκτός της πόλης του Ξυλοκάστρου - και μείωση από 14,5%-20% για το Δερβένι και τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης), β) μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων για τα ψυγεία των περιπτέρων και των καταστημάτων (μείωση από 18%-22%).
  8. ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (μετρήσεις οστικής πυκνότητας, ημερίδα για τη σωστή διατροφή και την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη κ.λ.π.).
Τηλέφωνα Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:
α. Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου: 2743 360201
β. Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης: 2743 360101

Ανακαλύφθηκαν οστά Νεάντερταλ σε σπήλαιο στη Μάνη!

neantertal
Μια ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών ανακάλυψε στο σπήλαιο «Καλαμάκια» στη δυτική ακτή της Μάνης, οστά και εργαλεία από Νεάντερταλ 39.000 έως 100.000 ετών!
Ειδικότερα στην ανασκαφή εντοπίστηκαν δέκα δόντια κι ένα τμήμα κρανίου που προέρχονται από τουλάχιστον οκτώ ενήλικα άτομα και παιδιά. Καθώς στο γειτονικό σπήλαιο Λακωνίς έχει ήδη ανακαλυφθεί ένα δόντι από Νεάντερταλ, αυτή η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση των επιστημόνων για την ισχυρή παρουσία των Νεάντερταλ, συγγενών του ανθρώπου, στη Μάνη κατά την Ύστερη Πλειστόκαινο εποχή.

Άσκηση αντισεισμικής προστασίας «Εγκέλαδος 2013» την Τετάρτη 3 Απριλίου


Από τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 (από ώρα 09:00 έως 13:00) θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντισεισμικής προστασίας «Εγκέλαδος 2013», με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.
Η άσκηση αυτή πραγματοποιείται για λόγους πρόληψης και εντάσσεται στο πλαίσιο της ορθής προετοιμασίας και του καλύτερου συντονισμού των συνεργαζόμενων φορέων στην περίπτωση εκδήλωσης πραγματικού φαινομένου.

Ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για να καταλάβετε πόσο άσχετοι είναι – και σε τι περιπέτειες ετοιμάζονται να μας βάλουν – αντί να σταματήσουν να μιλούν (διότι κάθε φορά επιβαρύνουν τη θέση τους), οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν τώρα άλλο «επιχείρημα»:

Στις 29 Μαρτίου, σε ανακοίνωση του «τμήματος εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής» (ο Θεός να το κάνει) του κόμματος, με αφορμή τις δηλώσεις Νταβούτογλου, ανέφεραν (υπενθυμίζοντάς μας πως «οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι το… φόβητρο των ισχυρών):

«Ο συνδυασμός πολιτικής και οικονομικής επικυριαρχίας στη Κύπρο ταυτίζεται με την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνουν χώρα έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή που δυναμώνουν ασταθείς και επικίνδυνες παραμέτρους σε βάρος του κυπριακού λαού, αλλά και των άλλων λαών της περιοχής επιβεβαιώνουν την ιστορική ανάγκη οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου να ορθώσουν ένα ισχυρό αντιμνημονιακό και αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που οραματίζονται μια Ευρώπη του ακραίου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού».

Ληξιπρόθεσμα ΟΤΑ: Μόλις το 2,6% έχει φτάσει στην αγορά

Μόλις 9 από τα συνολικά 343,93 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε δήμους, περιφέρειες και το ιδιο το υπουργείο Εσωτερικών έχουν φτάσει στους δικαιούχους τους. Την αποκάλυψη αυτή έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, «καρφώνοντας» το συνάδελφό του (και κουμπάρο του) Ε. Στυλιανίδη. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας έχουν ήδη δοθεί 255,30 εκατ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών από 41 δήμους, 54,58 εκατ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών από 99 δήμους, 20,55 εκατ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών από 13 περιφέρειες και 13,5 εκατ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών του υπουργείου Εσωτερικών σε τρίτους.
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι τέλος Μαρτίου του 2013, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Από αυτά, περίπου το 54%, δηλαδή 1,5 εκατ. ευρώ, έχουν πέσει στην αγορά (σ.σ.: ποσό σαφώς πολύ μεγαλύτερο από το 2,6% των χρημάτων που έχουν πάρει οι ΟΤΑ για τα ληξιπρόθεσμα και έχουν δώσει στους ιδιώτες).
ΥΠΕΣ: Λειτουργούμε με βάση τις οδηγίες του ΓΛΚ
Ωστόσο, όπως τόνισε από αυτά μόλις 9 εκατ. ευρώ (ποσοστό 2,6%)  έχει φτάσει στους δικαιούχους: «Η υστέρηση που εντοπίζεται στις τελικές πληρωμές, από τους χρηματοδοτούμενους δημόσιους φορείς προς τον ιδιωτικό τομέα, αρχίζει και καλύπτεται, με γρήγορο ρυθμό, καθώς τα θεσμικά και τα λειτουργικά προβλήματα επιλύονται», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός για να «χρυσώσει» το χάπι.
Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Εσωτερικών, πηγές του οποίους απάντησαν στον Χρ. Σταϊκούρα, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην ταχύτητα και τη διαφάνεια», καθώς τα προς εξόφληση τιμολόγια των ΟΤΑ πρέπει να ελεγχθούν και να επιβεβαιωθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με βάση τις οδηγίες του Γενικού Λογιστηρίου.
Δηλαδή, με άλλα λόγια από την πλατεία Κλαυθμώνος επιστρέφουν το «μπαλάκι» στο υπουργείο Οικονομικών και τον Χρ. Σταϊκούρα.

aftodioikisi.gr

Στο 20,3% ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

dimoskopisi-GPO
Ισοπαλία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,3% καταγράφει δημοσκόπηση της “GPO” για το Mega, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Ανατροπή” με τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, αμφότερα τα κόμματα καταγράφουν απώλειες, με τη ΝΔ να έχει χάσει 0,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ 0,5% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.
Τρίτο κόμμα είναι σταθερά η Χρυσή Αυγή με 9%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Δημοκρατική Αριστερά με 5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ακόμη μια δημοσκόπηση το ΚΚΕ παρουσιάζει ανοδική πορεία, προσπερνώντας τη ΔΗΜΑΡ.
Στην ερώτηση περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 46%-29,3%, ενώ ο “κανένας” επιλέγεται από το 23,5%.
Ο Πρωθυπουργός είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 42%, έναντι 41,8% του Φώτη Κουβέλη, 38,3% του Αλέξη Τσίπρα, 33,3% του Πάνου Καμμένου, 32,6% του Ευάγγελου Βενιζέλου, 30,2% της Αλέκας Παπαρήγα και 14,7% του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Το 59,4% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, έναντι 38,5% που υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

ysterografa.gr

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ​Σ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩ​Ν ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ​ΩΝ


Τις έντονες ανησυχίες και ενστάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την απορρόφηση του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών καθηγητή Κωνσταντίνο Τερζίδη «η διατήρηση του ΤΔΠ αποτελεί απαίτηση των καθηγητών, των φοιτητών αλλά και της ίδιας της πόλης της Καβάλας, όχι τόσο για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα, όσο κυρίως για να ενισχυθεί η προσπάθεια της τοπικής και εθνικής ανάπτυξης  αλλά και της πνευματικής αναβάθμισης του παραγκωνισμένου ανθρώπινου δυναμικού στην ακριτική αυτή περιοχή της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης».

Και απευθύνει ύστατη έκκληση σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα της Καβάλας, καλώντας τους να αποδείξουν στην πράξη ότι οι ενστάσεις και η αντίθεσή τους στις προτεινόμενες αυθαίρετες παρεμβάσεις του Σχεδίου Αθηνά δεν ήταν προσχηματικές, ούτε για το «θεαθήναι», αλλά μια συνειδητή πράξη ευθύνης απέναντι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στη φοιτητιώσα νεολαία και στην ίδια την Πατρίδα!

«Ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αποδυναμώνει την ανώτατη εκπαιδευτική υποδομή ενός νησιού ή μιας πόλης, επειδή η Τρόικα έχει κόψει τα κονδύλια για την Παιδεία προκειμένου να αφανίσει την Ελλάδα και σε αυτό τον τομέα», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών να μην σβηστεί από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Προβόπουλος: Απόλυτα ασφαλείς οι καταθέσεις στην Ελλάδα


provopoulosΒιώσιμη χαρακτήρισε τη λύση για τη Λευκωσία ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.
Όπως υποστήριξε, το πρόβλημα στην Κύπρο δεν εμφανίστηκε ξαφνικά και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να δοθεί λύση νωρίτερα αλλά δεν έγινε λόγω των εκλογών.
Πάντως ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ελληνικές τράπεζες και τις καταθέσεις.

ysterografa.gr

Αποδείξεις και ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση ζητεί η τρόικα

Η τρόικα δε θέλει απολύσεις, θέλει διοικητική μεταρρύθμιση, και το Δημόσιο δεν είναι το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είπε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά το χαιρετισμό του σε ομιλία του στο ΕΚΔΔΑ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Ωστόσο, τα μηνύματα από τους δανειστές που αναμένονται εκ νέου αυτές τις ημέρες στη χώρα μας είναι άλλα: η τρόικα, έχοντας στη «φαρέτρα» της και την κατάσταση στην Κύπρο, έρχεται με άγριες διαθέσεις και με βασική απαίτηση -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- τις απολύσεις στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη ζητήσει… διευθύνσεις και ονόματα των 25.000 υπαλλήλων που θα τεθούν εκτός δημόσιου τομέα -μέσω της διαθεσιμότητας- μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες είναι σαφείς: οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από τις απαιτήσεις τους για «υποχρεωτικές αποχωρήσεις», όπως τις λέει η ελληνική μετάφραση του μνημονίου 3, μέσα στο τρέχον έτος των 25.000 υπαλλήλων, και μάλιστα ζητούν να γίνουν οι μισές μέχρι τον Ιούνιο.
Επίσης, ζητούν και κάτι άλλο από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: να φύγει το «αγκάθι» στο σχέδιο αυτό: ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, που στηρίζεται όμως από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Ο Α. Μανιτάκης, πάντως, έχει ήδη καταθέσει ένα σχέδιο διαθεσιμότητας δημόσιων υπαλλήλων, 12.500 τον αριθμό, μέχρι τον Ιούνιο στους δανειστές, με τη «μερίδα του λέοντος» θα προκύψει από τους ΟΤΑ, τους δήμους και τις περιφέρειες δηλαδή.
Πέραν αυτού, προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος των φακέλων των «διαθεσίμων», μέσω της αξιολόγησης, όπου και θα εξεταστούν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία, με κύριο στόχο να βρεθούν εάν υπάρχουν ή όχι πλαστά στοιχεία (π.χ., πτυχία-μαϊμού), πράγμα που σημαίνει και τιμωρία του συγκεκριμένου υπαλλήλου, και φυσικά έξοδό του από το Δημόσιο. Στο πλάνο του υπουργείου, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, είναι μέχρι το Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί τα νέα οργανογράμματα όλων των φορέων, να έχει σχεδιαστεί η κινητικότητα των υπαλλήλων, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει γίνει πραγματικότητα αυτό που προβλέπει το μνημόνιο 3: διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να βρεθούν εκτός Δημοσίου ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 2014, αφού δε θα υπάρχει θέση να μετακινηθούν.
Ένα δεύτερο «αγκάθι» για την τρόικα είναι οι επίορκοι υπάλληλοι, που όλο ακούει για απομακρυνσή τους από το Δημόσιο και αποτελέσματα δε βλέπει. Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η απομάκρυνσή τους. Εκτιμάται πως μαζί με τους κοπανατζήδες, κατά φαντασίαν ασθενείς και πτυχιούχους – μαϊμού θα φτάσουν τους 5.500.

aftodioikisi.gr

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κουμουστά Λακωνίας

lakonia
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην περιοχή Κουμουστά στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, που εκδηλώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι και καίει αναδασωτέα δασική έκταση.
Στο μέτωπο μάχη με τη φωτιά δίνουν 21 επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής και κάτοικοι της περιοχής με μηχανήματα, υπό την καθοδήγηση του περιφερειάρχη των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα, ενώ το έργο τους συνδράμουν και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ.
Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ χαρακτηρίζεται δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής και από το γεγονός ότι βρίσκεται στις παρυφές του Ταϋγέτου.

Την Πέμπτη στην Προανακριτική ο Βενιζέλος


ÕÐÏÕÑÃÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ Ã ÂÅÍÉÆÅËÏÓ ÅΤην Πέμπτη θα πάει για να καταθέσει στην Προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος είχε επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και από κοινού αποφάσισαν να πάει την Πέμπτη για να καταθέσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως σύντομα θα κληθεί να καταθέσει και ο Γιώργος Παπανδρέου, με τις πληροφορίες να θεωρούν πως το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει την επόμενη Τρίτη.