Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

120 χρόνια Ασπιρίνη® : Στην Ελλάδα το γιορτάζει με νέα συσκευασία

ASPIRIN_C_BOX_CMYK.jpgΗ Ασπιρίνη®, με ενεργό συστατικό το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ASA), λαμβάνεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους και αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές, τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας ως ένα υποδειγματικό φάρμακο για την ανακούφιση του πόνου και της αγωγής πρόληψης καρδιαγγειακών συμβάντων όπως το έμφραγμα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Ολοταχώς για την Πρωτεύουσα ο Γιώργος Πατούλης

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες που θέλουν να συμβάλλουν προκειμένου να ξαναγίνει η Αθήνα μία πρωτεύουσα πρότυπο, παγκόσμιας εμβέλειας, με σύγχρονο και δημιουργικό πρόσωπο, απεύθυνε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», Γ.Πατούλης.

Υπό τη σκιά της Ακρόπολης, ένα χώρο με ισχυρό συμβολισμό, ο κ. Πατούλης παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου μαζί με τα μέλη

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: 12 σημεία για την πορεία εκτέλεσης του ΕΣΠΑ



 
Τα παρακάτω σημεία συνθέτουν μια εικόνα ολιγωρίας και ανικανότητας στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία διψά για κεφάλαια και η κοινωνία έχει ανάγκη για περισσότερες θέσεις εργασίας, διασφαλισμένοι πόροι που θα μπορούσαν να δώσουν νέα πνοή στην αγορά, λιμνάζουν αναξιοποίητοι. Και όλα αυτά, όταν στο κυβερνητικό επιτελείο με παρωχημένους ισχυρισμούς προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα. Η αλήθεια όμως, είναι καταλυτική. Ενδεικτικά:

Επίθεση στη Δικαιοσύνη αλά… Βενεζουέλα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη Βενεζουέλα είναι γνωστά:
Η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση, οι διεθνείς οίκοι υποβαθμίζουν το αξιόχρεο του κρατικού χρέους και προειδοποιούν ότι κινδυνεύει με χρεοκοπία μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις συνεχίζονται εδώ και πάνω από τρεις μήνες, οι νεκροί πλησιάζουν τους εκατό (ανάμεσά τους και πολλοί έφηβοι), οι ηγέτες της αντιπολίτευσης βρίσκονται είτε στη φυλακή, είτε σε κατ’ οίκον περιορισμό, το καθεστώς επιμένει στον σχηματισμό Συντακτικής Συνέλευσης τα μέλη της οποίας αναμένεται να εκλεγούν στις 30 Ιουλίου και για την οποία η Καθολική Εκκλησία έχει καταγγείλει,

Προστατεύστε τις ελληνικές θάλασσες

Προστατεύστε τις ελληνικές θάλασσες

Προς τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη:

Ως πολίτες, στηρίζουμε το σχέδιο προστασίας του Κορινθιακού και των υπόλοιπων περιοχών που προτείνονται για ένταξη στο δίκτυο Natura 2000. Σας καλούμε να συνεργαστείτε με επιστήμονες, τοπικές κοινότητες και αρχές για την αποτελεσματική εφαρμογή, φύλαξη και περαιτέρω επέκταση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών. Η θάλασσα είναι ο εθνικός μας θησαυρός. Δώστε της μια ευκαιρία να γεμίσει ξανά ζωή.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας: Ο Κορινθιακός πνίγεται στις τσούχτρες. Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι: Με αυτούς τους ρυθμούς υπεραλίευσης και μόλυνσης, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν νεκρές θάλασσες.

Υπάρχει όμως ελπίδα: Αυτήν τη στιγμή, το Υπουργείο εξετάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο προστασίας του Κορινθιακού και άλλων 60 θαλάσσιων περιοχών που, αν εγκριθεί, θα τριπλασιάσει τη προστατευόμενη θαλάσσια έκταση της Ελλάδας!

Όμως μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα αντιδρούν στο ζωτικό σχέδιο. Είναι στο χέρι όλων μας να γίνουμε το αντίβαρο στις πιέσεις τους!

Η διαβούλευση κλείνει σε λίγες μέρες. Βοήθησε να πλημμυρίσουμε το Υπουργείο με χιλιάδες φωνές στήριξης, για να δώσουμε στις ελληνικές θάλασσες μια ευκαιρία να γεμίσουν ξανά ζωή.

ΣΤΗ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017!

Στη Κόρινθο θα παρευρεθεί τη Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, στα πλαίσια της 1ης Συνάντησης Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο "Θωμάς Θωμαΐδης" στις 9 μ.μ .

Διοργανωτής είναι το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Κορινθίων.

Στη 1η συνάντηση φιλαρμονικών συμμετέχουν :

  1. Φιλαρμονική Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας
  2. Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου
  3. Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλκιδέων
  4. και φυσικά η διοργανώτρια Φιλαρμονική του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων .

Νέα ανακοίνωση από την Περιφέρεια για το κρούσμα από τον ιό του Δ. Νείλου στην Αργολίδα



 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι  σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ διερευνούμε περίπτωση λοίμωξης του Ιού του Δυτικού Νείλου σε κάτοικο που διαμένει στην Π.Ε Αργολίδας. Ο συμπολίτης μας νοσηλεύθηκε και είναι εκτός κινδύνου με ομαλή κλινική πορεία.
Η λοίμωξη του Δυτικού Νείλου ε μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από μολυσμένο κουνούπι, κυρίως

Παρουσίαση μελέτης "στρατηγικό πλάνο αναπτηξης τουριστικού προορισμού Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

VIDEO: O EΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΟΡΤΗ

Videο: Μαίρη Νικολοπούλου

Ορεινό Χελυδόρι: Τιμούν τον Προστάτη τους Άγιο στην Ιερά Μοινή Προφήτη Ηλία Ζαχόλης . Αρχιερατικός Εσπερινός παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. κ. Διονυσίου. Παρών ο Περφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος

Φωτογραφία της Mairi Hlektra.

Με κατάνυξη, με θρησκευτική λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάζει  τον προστάτη της , Προφήτη Ηλία , η ανακαινισμένη ομώνυμη ιστορική Μονή Ζαχόλης , που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι.


Χθες Τετάρτη 19 Ιουλίου παραμονή της εορτής, στις 7.00 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. κ. Διονυσίουόπου συλλειτούργησαν  ιερείς της Δυτικής Κορινθίας και της Ανατολικής Αιγιαλείας, ενώ έψαλε  χορωδία ψαλτών υπό τον χοράρχη καθηγητή βυζαντινής μουσικής κ. Σταύρου
114 6968

Την Διακονία του άμβωνος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέθεσε στον π. Αντώνιο Ρουμελιώτη, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Επισκοπικού αξιώματος σύμφωνα με την ρήση του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου «όπου ο Eπίσκοπος εκεί και η Eκκλησία», αλλά και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσευχόμαστε.

Φωτογραφία της Mairi Hlektra.

Κατά τον Μεγάλο Εσπερινό  το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης , ο οποίος τιμά με την παρουσία του τον Προφήτη Άγιο κάθε χρόνο, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρος οι Αντιδήμαρχοι κ..κ. Δημήτριος Κάσσιος και Μάνος Αλογογιάννης , ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτριος Δούσκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Νικόλαος Κεκερής και Αλέξανδρος Χαρτσιάς. ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας 114_7028
Χελυδορέου κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κα Διαμάντω Δενδρινέλη, η Πολιτευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας κα Γιώτα Μπάγκα, ο τ. Πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος και πλήθος πιστών που είχαν συρρεύσει , στο μοναστήρι , για να τίμήσουν τον Άγιο, από το Δερβένι , το Ξυλόκαστρο , την Αιγείρα, τη Λυκοποριά, το Χελυδόρι , τον Πύργο και τα γύρω χωριά..
ΒΙΝΤΕΟ
Σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου θα τελεστεί στις 7.00 το πρωί ό Όρθος και Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία. όπου θα παραστει ο Αντιδήμαρχος κ Κων/νος Κουσουλός και πλήθος κόσμου.
Το απόγευμα στις 7:00 θα τελεστεί μεθεόρτιος Εσπερινός - Παράκληση στον Προφήτη Ηλία και κτητορικό μνημόσηνο.
114_6996 114_7015114_7013 114_7032
114_7024 114_7041
114_7040114_7038




114_7038114_7046

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ