Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Μοιρασιά στο ντέρμπι των «δικεφάλων»

 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Μοιρασιά στο ντέρμπι των «δικεφάλων» (highlights)

 Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για την όγδοη αγωνιστική της Super League. Θέλοντας να αξιοποιήσει τη δύναμη της έδρας, η ΑΕΚ μπήκε πιο φουριόζα στο ματς, βάζοντας δυναμισμό στο παιχνίδι της. Το σουτ του Κοϊτά στο 12’ δε βρήκε στόχο, με τον ΠΑΟΚ να αγγίζει το γκολ στο 14’. O Τάισον έκανε την προσπάθεια, έδωσε τον Οζντόεφ που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Στρακόσια να ακουμπάει την μπάλα και να τη στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι.

Άρης – Athens Kallithea 2-0: Μεθυσμένη πολιτεία το Χαριλάου!

 

Εξπρές… Άρης! Οι «κίτρινοι» δεν σταμάτησαν στο εμπόδιο της Athens Kallithea. Επικράτησαν με 2-0 χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο και φιγουράρουν σ τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η αποψινή νίκη ήταν η τέταρτη σερί στο πρωτάθλημα και πέμπτη συνολικά εφόσον συνυπολογίσουμε και το Κύπελλο.

Ο Άρης ήταν η ομάδα που κυριαρχούσε στο γήπεδο εξ αρχής. Όμως, δεν έβγαλε τις κραυγαλέες ευκαιρίες. Είχε κάποιες τελικές, αλλά

Τραγικός θάνατος για 68χρονο Καναδό στην ορεινή Ηλεία, η μηχανή του έπεσε πάνω σε νταλίκα - Έκανε εκδρομή με φίλους στην Ελλάδα

 troxaio_panopopoulo__1 

Τραγικό θάνατο βρήκε 68χρονος Καναδός το μεσημέρι της Κυριακής, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Ε.Ο. 111 ένα χιλιόμετρο μετά το Πανόπουλο προς Δίβρη Ηλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας, ο οποίος πραγματοποιούσε road trip με άλλους ξένους δικυκλιστές, συγκρούστηκε με νταλίκα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δικυκλιστής φέρεται να γλίστρησε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με τη μηχανή του στην νταλίκα, με τον οδηγό της, να πραγματοποιεί ελιγμό αποφυγής χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά ήδη ήταν αργά για τον άτυχο δικυκλιστή. Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Καιρός αύριο: Αλλάζει το σκηνικό – Ανεβαίνει ο υδράργυρος, φεύγουν οι βροχές

 Καιρός αύριο: Αλλάζει το σκηνικό – Ανεβαίνει ο υδράργυρος, φεύγουν οι βροχές 

Σχεδόν αίθριος αναμένεται αύριο, Δευτέρα (21.10.24) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 23 και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-1: Διπλό “ανάσα” με εκτελεστή τον Τετέ

 

Οι "πράσινοι" δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, όμως πήραν το τρίποντο ενάντια στον ΟΦΗ με σκορ 0-1 για τη 8η αγωνιστική της Super League, ανεβαίνοντας στην πρώτη εξάδα της κατάταξης.

Ο Τετέ με γκολ στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, ενώ ο ΟΦΗ ίσως αισθάνεται αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς δεν ήταν χειρότερος από τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε και δοκάρι με τον Γιουνγκ (40′).

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Χοντρό «κάζο» για τους Πειραιώτες που τα... έχασαν από το 35' και μετά , παλικάρια οι Βοιωτοί

 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Χοντρό «κάζο» για τους Πειραιώτες, παλικάρια οι Βοιωτοί 

Χοντρό χουνέρι επιφύλαξε ο Λεβαδειακός στον Ολυμπιακό. Τέτοιο χουνέρι δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε στα χειρότερά του όνειρα ο Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος είχε ζητήσει από τους παίκτες του να βάλουν γρήγορα γκολ, να καθαρίσουν από το πρώτο ημίχρονο το ματς, εκείνοι τα έκαναν όλα μια χαρά έως το 35’ και στο τέλος είδαν έναν Λεβαδειακό να μετατρέπει το 2-0 σε 2-2 και να φεύγει από το Καραϊσκάκη με έναν παλικαρίσια και δίκαιο βαθμό. Γκέλα ολκής για τους Πειραιώτες κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας και στο τέλος αποδοκιμάστηκαν από μερίδα του κόσμου. 

Β΄ Κορινθίας: Η Κόρινθος 2006 " γκρέμισε από το ρετιρέ" τον Πανευρωστινιακό . Στο "ρετιρέ" πέρασαν και ο Παννεμεατικός με την Δάφνη Εξαμιλίων.

 Καθυστερεί το πρωτάθλημα πάμε για νέο μπαράζ φιλικών -  protionline.grprotionline.gr

Με την άκρως ενδιαφέρουσα 4η αγωνιστική συνεχίστηκε  το απόγευμα της Κυριακής (20/10/24) το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Μία αγωνιστική γεμάτη  ντέρμπι οπου σημειώθηκαν ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα Πανευρωστινικός έχασε με 0 – 2 στην Λυκοποριά , σε αγώνα ντέρμπι , από την Κόρινθο 2006 , η οποία πέρασε στο βαθμολογικό ρετιρέ με συγκάτοικους  την Δάφνη Εξαμιλίων, ( νίκησε 3 - 1 την ΑΟ Λυκοποριάς) και τον  Παννεμεατικό  (συνέτριψε με 6 – 1 τον Αετό Κρυονερίου). Με νικητές τους γηπεδούχους με το μίνιμουμ σκορ έληξαν τα ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και τον Εθνικό Ξυλοκερίζης, όπως και στη Πέρα Τραγάνα η αναμέτρηση στο μεταξύ της Θύελλας Κάτω Διμηνιού και του Ηρακλή Λεχαίου

Στον Άγιο Βασίλειο  η τοπική  Πρόοδος επικράτησε με 1 – 0 επί του  ΑΟ Περαχώρας , σημειώνοντας την   πρώτη της νίκη, στο πρωτάθλημα . Τέλος  στο γήπεδο της  Κλένιας   η ΑΕ Σολομού ΄23, επεβλήθη  με 3 – 0 επί της ουραγού ομάδας του Αστέρα Κορίνθου .

4η Αγωνιστική

Γ΄ Εθνική - 3ος όμιλος: Η Κόρινθος με τον Χαρίση 2 - 0 την Μαλεσίνα. Ο ΑΟ Λουτρακίου αν και με 10 πήρε βαθμό στο Ναύπλιο

 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-0: Μοιρασιά στη Φθιώτιδα

Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής συνεχίστηκε  το πρωτάθλημα στον 3ο Όμιλο της Γ ΄ Εθνικής. Στη Λέσβο ο Αιγέας Πλωμαρίου  με την  Μύκονο  αναδείχτηκαν ισόπαλες 1 - 1 ( 73΄ Χρυσάφης - 89΄ Σαμπάνίδης) ενώ η πρωτοπόρος Ελλάς Σύρου επικράτησε με 2 - 0  ( 17΄Λογαράς , 81΄Ρούσσος) επί του Απόλλωνα  Ευπαλίου . Στο Γύθειο  ο  Πανγυθεατικός έχασε 0 – 1 ( Βουκελάτος 81΄) από την Ρόδος.  Νικηφόρο πέρασμα από τη Μεσσηνία έκανε ο Αστέρας Σταυρού όπου επικράτησε με 1 – 0 ( 76’ Τσόφλιος) επί του ΑΟ Μιλτιάδη, ενώ στην Κόρινθο  με σκόρερ τον Χαρίτο ( 45΄ πεν. και 85΄) ο ΠΑΣ Κόρινθος επικράτησε με 2 – 0 επί της Μαλεσίνας. Στο Ναύπλιο ο Παναυπλιακός – Ηρακλής αναδεχθεί ισόπαλος 0 – 0 με τον ΑΟ Λουτράκι που τελειώσε τον αγώνα με 10  παίκτες, Χωρίς τέρματα έληξε και το ευβοϊκό  ντέρμπι αναμεσα στην Νέα Αρτάκη και τον Αμαρυνθιακό.

3ος όμιλος

Super League 2: Νίκες για Καλαμάτα, Ηρακλή, Αιγάλεω και Παναργειακό

 Super League 2: Νίκες για Καλαμάτα, Ηρακλή, Αιγάλεω και Παναργειακό 

Τα φαβορί επικράτησαν στα ματς της 5ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ 2. Η Καλαμάτα επιβλήθηκιε στο πελοποννησιακό ντέρμπι της Παναχαϊκής με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ ο Ηρακλής έκανε την αντίσταση του νεοφώτιστου Εθνικού Νέου Κεραμιδίου (1-0). Το Αιγάλεω κέρδισε τα Χανιά (1-0), ο Παναργειακός πήρε σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη επί του Αστέρα Β' (1-3),ενώ ο Μακεδονικός επιβλήθηκε της Καβάλα με 4-2.

Με νίκες προχώρησαν στην 5η αγωνιστική οι ομάδες που οδηγούν την κούρσα στον νότιο όμιλο της Super League 2. Η Κηφισιά συνέτριψε στο «Ζηρίνειο» την Ηλιούπολη με 5-0, ενώ ο Πανιώνιος έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ Β’ στη Νέα Σμύρνη (2-1) και έτσι συγκατοικούν στο ρετιρέ με 12 βαθμούς.

Στον βόρειο όμιλο έγινε η έκπληξη, καθώς ο Διαγόρας Ρόδου παρά τα πάσης φύσης προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, πέρασε από την Χαλάστρα που χρησιμοποίησε για έδρα ο ποιοτικός ΠΑΟΚ Β’ και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη σεζόν (1-2).

 Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική)

Η ποδοσφαιρική ατζέντα της Κυριακής

 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-0: Μοιρασιά στη Φθιώτιδα

 Το σημερινό (20/10) αθλητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές αναμετρήσεις από τον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς υπάρχει πλούσια δράση και στις τρεις πρώτες κατηγορίες της Ελλάδας, αλλά και στο τοπικό της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι  η Κλήρωση για το πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11.00 .