Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΜΟΥΣΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ "Ο ΑΥΛΟΣ" : Μη λειτουργία σχολης λόγω χώριτικοτητας χώρου για τους επόμενους μήνες

Ο Μουσικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΥΛΟΣ" στις εορταστικές ...Μουσική Βραδιά 13 Ιουλίου 2013 «Ο ΑΥΛΟΣ» Μουσικός και Μορφωτικός ...
ENHMEΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΟΡΩΔΟΥΣ ΜΑΣ
Μετά απο συνεδρίαση ,μέσω τηλεδιάσκεψης,του Δ.Σ. του Συλλόγου μας,,αποφασίστηκε η μη λειτουργία της Σχολής μας ,τους επόμενους μήνες,λόγω μικρής χωρητικότητας του χώρου.Ενημερώθηκε και ο μαέστρος μας Θεμ.Δράμης.
Είναι αδύνατον να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας .Προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων μας.Ευελπιστούμε ο΄τι το Φθινόπωρο θα είναι πιο αισιόδοξα τα μηνύματα,να έχει περάσει ο κίνδυνος και να είμαστε και πάλι όλοι μαζί ,για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον πολιτισμό μας όπως κάνουμε τόσα χρόνια.
Ευχόμαστε ένα ήρεμο και καλό Καλοκαίρι,με υγεία πάνω απο όλα.Προσέχουμε όλοι για να είμαστε και πάλι όλοι μαζί..
ΤΟ Δ.Σ. του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

<< Ο ΑΥΛΟΣ >>

Ανοίγουν το πρωί του Σαββάτου οι πλαζ – Τι ισχύει για ξαπλώστρες, καφέ και φαγητό

Άλλαξε όψη η παραλία Γλυφάδας: Έτσι θα απολαμβάνουμε το μπάνιο μας την εποχή του κορωνοϊού!
Aπό το Σάββατο 16 Μαΐου το πρωί οι 515 οργανωμένες παραλίες, περίκλειστες ή μη, της χώρας θα ανοίξουν.
Τα «εγκαίνια» όμως θα γίνουν με… μεζούρα και τετραγωνικά μέτρα! Και όχι μόνο αυτό: Σαράντα λουόμενοι ανά… στρέμμα και καταγραφή τους, μόνο take away καφέ, συσκευασμένο φαγητό χωρίς επιτόπια παρασκευή του. Ομπρέλα από ομπρέλα απόσταση 4 μέτρα, σκιά από… σκιά ορίζεται στο 1 μέτρο.
Δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Απαγορεύεται η πώληση συσκευασμένων ή παρασκευασμένων ποτών από τα beach bar, μόνο… αναψυκτικά, αλλά δύσκολος ο έλεγχος αν τα έχεις στο… ψυγειάκι!

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα: Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε

Κορωνοϊός και καλοκαίρι: Τι βάζει «φρένο» στον ιό - Οι εκτιμήσεις των ειδικών
Οδηγίες για την λήψη μέτρων προφύλαξης από υψηλές θερμοκρασίες περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκου.
Όπως αναφέρεται οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.
Επισημαίνεται ότι και οι Δήμοι, που συμμετέχουν στη συνολική προσπάθεια μεριμνώντας εγκαίρως για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και

«Καμίνι» η χώρα: Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο υδράργυρος – Πού χτύπησε «κόκκινο»

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα: Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε
Έσπασαν από σήμερα το μεσημέρι – και όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο όπως αναμενόταν – τα ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Μάιο σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Μερικά χαρακτηριστικά σημερινά ρεκόρ είναι τα παρακάτω:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


      
Κόρινθος  15-05-2020



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σοφικό Κορινθίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με το Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού Κορινθίας Πύραρχο Χρήστο Πλατά. κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας και τον προϊστάμενο αυτής κ. Νίκο Λούτα, προκειμένου στην έναρξη έργου κατασκευής αρδευτικών έργων και ειδικότερα ανέγερση δεξαμενής.
Στα πλαίσια της εργολαβίας «Κατασκευή αρδευτικών έργων στους Δήμους Κορίνθου και Νεμέας» θα πραγματοποιηθεί ανέγερση δεξαμενής από σκυρόδεμα 400 κυβικών μέτρων, πολλαπλών χρήσεων στη δασώδη περιοχή του Σοφικού. Η Δεξαμενή εκτός όλων των άλλων θα εξυπηρετεί κυρίως την αντιπυρική προστασία της περιοχής. Αναφερόμαστε σε περιοχή όπως και πολλές του νομού Κορινθίας με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και ανεκτίμητο φυσικό επίσης πλούτο και η ενίσχυση των αντιπυρικών υποδομών σε τέτοιες περιοχές είναι από τις προτεραιότητες της νέας Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τέλος από τη συγκεκριμένη δεξαμενή θα δίνεται η δυνατότητα του ανεφοδιασμού ακόμα και ελικοπτέρων.
Ο κ. Γκιολής με τον Πύραρχο κ. Πλατά αφού έκαναν επίβλεψη του προβλεπόμενου χώρου  όπου ξεκινάει το έργο εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ευχήθηκαν αμφότεροι σ ένα καλοκαίρι με όσο το δυνατόν λιγότερες επικείμενες πυρκαγιές έχοντας πάντα την ελπίδα της συμμόρφωσης των πολιτών στους κανόνες της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου στην εξασφάλιση της προστασία των φυσικών περιοχών του νομού.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

dimos nemeas
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                             Νεμέα          :      15/5/ 2020          ΔΗΜΟΣ   ΝΕΜΕΑΣ                                                                 Αριθμ.Πρωτ. :        –  15 –                       Ν.Π.Δ.Δ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ                                                                                                «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ   
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ»

 
                                                      ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
                                                 ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 
         ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΜΕΑΣ 
Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Νεμέας», λαμβάνοντας υπόψη:
 •    την Κ.Υ.Α. αριθμ.64321/Δ4/16-05-2008 (Φ.Ε.Κ. 1003/30-05-2008 τεύχος Β΄) Λειτουργία κυλικείων δημοσίων σχολείων . 
•    την με αριθμό 4/7/14-5-2020 απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νεμέας» 
                                                               Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι 

Δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση κυλικείου  του  2ου Δημοτικού Σχολείου Νεμέας . 
Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής, το οποίο βρίσκεται στη πόλη της Νεμέας  Λ.Παπακωνσταντίνου 39Β στον 1ο  όροφο του Δημαρχιακού Καταστήματος του Δήμου Νεμέας . Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων (με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) και των οικονομικών προσφορών (σε κλειστό αδιαφανή φάκελο)  για τους ενδιαφερόμενους είναι από την 15η  Μαΐου  2020  ημέρα Παρασκευή  μέχρι και την 28η  Μαΐου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ.  
Η ώρα 11:00 π.μ.,  ορίζεται και ως ώρα λήξης του διαγωνισμού και παραλαβής των αιτήσεων και των οικονομικών προσφορών. Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της αποσφράγισης από την τριμελή επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο της Σχολικής Επιτροπής στα τηλ.: 2746360128 - 2746360118, Φαξ:2746024135, απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.              

                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                           ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΑΣΕΠ 2Κ/2019: Τα προσωρινά αποτελέσματα για τις θέσεις ΤΕ

 
Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, τετρακοσίων πενήντα οκτώ (458) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής  Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).
προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 15 Μαΐου 2020 έως και την πάροδο της 25ης Μαΐου 2020, ημέρας Δευτέρας.

e-dimosio.gr
 

ΑΣΕΠ: Έρχονται τρεις προκηρύξεις με 3.109 μόνιμες θέσεις -Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

 https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2017/11/asep_eisodos_aftodioikisi.jpg
Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση έχουν αποσταλεί τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν συνολικά 3.109 μόνιμες θέσεις. Οι τρεις προκηρύξεις αναμένεται να βγουν στον «αέρα» εντός των επόμενων ημερών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Ειδικότερα πρόκειται για: 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
   
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             Λουτράκι  15 - 05- 2020
         ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                 Αριθ. Πρωτ.:7154
                Δ Η Μ Ο Σ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
              ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                             
       ---------------------------
 

            Σας καλούμε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την από 11/03/2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τ. Α΄), την 20η Μαΐου 2020, ημέρα Tετάρτη και ώρα 11:00 (χρόνος έναρξης) έως 11:30 (χρόνος λήξης), για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Αυτό μας έδειξε η πανδημία

Γράφει  ο Νίκος Ζάβαλης 
ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ ( ΔΕΡΒΕΝΙ) ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Αυτό μας έδειξε η πανδημία να μάθουμε να ταξιδεύουμε ...στον εαυτό μας!!!!
Ο κορονοϊός έφερε στη ζωή μας σημάδια και ρωγμές ,που δεν το περιμέναμε.
Η υγειονομική κρίση ,που ζήσαμε και ζούμε και θα ζούμε - δεν ξέρω μέχρι πότε-είναι σαν τους σεισμούς.
Αλλάζουν τα προγράμματά  μας ,αλλάζει η πορεία μας, στη ζωή...

Κορονοϊός: Ένας ακόμη νεκρός στην Ελλάδα – 157 συνολικά τα θύματα

Κορωνοϊός - Ισπανία: Αύξηση του αριθμού θανάτων - Ακόμα 244 το τελευταίο 24ωρο
Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε 89χρονος άνδρας το βράδυ της Πέμπτης. Είχε διακομιστεί στις 6 Μαΐου από το νοσοκομείο 401.
Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, είναι 10 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.770, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.
Από τα κρούσματα, το 55.3% είναι άνδρες ενώ τα 610 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.409 με ήδη γνωστό κρούσμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 24 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 90 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.
Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 157. Εκ των θανόντων οι 41 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 75 έτη. Το 93.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν ληφθεί 116.233 κλινικά δείγματα.
Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 71 έτη, ενώ το 96%, έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Οι 10 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.