Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Επιτέλους: Ο βασανισμός ζώων γίνεται κακούργημα – Έρχεται παράρτημα αστυνομίας ζώων

 Εσύ πως αποκαλείς το αγαπημένο σου τετράποδο; Ιδού τα δημοφιλέστερα ονόματα κατοικίδιων για το 2019 

Μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώθηκε πως το αδίκημα του βασανισμού μετατρέπεται σε κακούργημα. Σχεδιάζεται αστυνομία ζώων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση – Ποια η τιμή εκκίνησης και τι θα γίνει με το επίδομα

 Νέα παράταση για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι 31 Μαΐου 

Από σήμερα, Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή σεζόν (2020 – 2021). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μέση τιμή θα κινηθεί στα 0,80 ευρώ ανά λίτρο, τη στιγμή που την ίδια περίοδο πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινούνταν πάνω από το «φράγμα» του 1 ευρώ και συγκεκριμένα, 1,037 ευρώ ανά λίτρο.

Τριπλό όφελος θα έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά από σήμερα με μειωμένη τιμή διάθεσης και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα:

Καιρός: Ακραία φαινόμενα προ των πυλών – Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πού θα «χτυπήσουν»

  

Η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται ήδη στα βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, πιθανότατα να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Εθνικό Θέατρο: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2020 – 2021

 Εθνικό Θέατρο: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2020 – 2021 

Παρά τις δυσκολίες, το Εθνικό Θέατρο είναι εδώ και παρουσιάζει το πρόγραμμά του για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-21
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2020 – 2021 και παρά τις δύσκολες συνθήκες, ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει σπουδαία έργα του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Ξεκινώντας με ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης έγραψε το εξής μήνυμα:

Σαφές μήνυμα Βέμπερ με πολλούς αποδέκτες: Ήρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία

  

Πλήρη στήριξη στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή συνοχή απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν τα Βαρώσια, το Ορούτς Ρέις και την Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε σε μήνυμά του στο Twitter o Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ηρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία. Πλήρης στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη και στην έκκλησή του για ευρωπαϊκή συνοχή. Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές.

Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε κατά του προέδρου Ερντογάν και των παραβιάσεών του, του διεθνούς δικαίου. Βαρώσια, Ορούτς Ρέις, Ανατολική Μεσόγειος», γράφει ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του στο Twitter και αναδημοσιεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την δήλωσή του προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

On #Turkey the time has come to say enough is enough. Full support for @kmitsotakis his call for European coherence. We have warned many times. Now is the time to act against #Erdogan and his breaches of international law. #Varosha #orucreis #EastMed

 

Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει η EE ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες.
2:41
30,9 χιλ. προβολές

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος: Υπάρχει αποφασιστικότητα – Οφείλουν όλοι οι Έλληνες να είναι ήσυχοι


Την Λάρισα επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίο βρέθηκε στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στη Μητρόπολη της περιοχής, ενώ συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Κορωνοϊός – Xάρτης ECDC: Οι μισές χώρες της Ευρώπης είναι στο «κόκκινο» – Η Ελλάδα στο "πράσινο".

https://pbs.twimg.com/media/EkYchK9WsAELpPz?format=png&name=small  

Πάνω από τις μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και το Ηνωμένο Βασίλειο, «χρωματίζονται» με κόκκινο στον νέο ευρωπαϊκό χάρτη που δημοσιοποίησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).

Στον χάρτη αυτόν, σκοπός του οποίου είναι να βοηθήσει τις

Διημερη Μάκη Βορίδη σε Νεμέα, Αργολίδα και Πυλο

 http://maxitis.gr/wp-content/uploads/2020/02/Voridis-500x500.jpg

Ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης επισκέπτεται αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 και μεθαύριο  Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020  τις περιφερειακές ενότητες Κορίνθου, Αργολίδας και Μεσσηνίας  προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Υπουργού:

Νίκος Ταγαράς”Σεβόμαστε το περιβάλλον, σκεφτόμαστε τα παιδιά μας”

 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2020/10/121416578_2001090293358743_8034179378207029921_o.jpg

Επισκεφθήκαμε μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση και της εκτελεστικής διευθύντριας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, κας Αγγελικής Κοσμοπούλου.
Σκοπός της συμβολικής επίσκεψής μας ήταν να παραδώσουμε στον Πρόεδρο της Βουλής εναλλακτικά είδη καθημερινής χρήσης αλλά και ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας του Υπουργείου μας, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης.
Στο πλαίσιο της νέας αυτής εκστρατείας, σας καλώ να αλλάξουμε όλοι μαζί συνήθειες, να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάξουμε ζωή! Αποσύρουμε τα πλαστικά μιας χρήσης και επανα/χρησιμοποιούμε εναλλακτικά είδη και “πράσινα” υλικά. Σεβόμαστε το περιβάλλον, σκεφτόμαστε τα παιδιά μας, δημιουργούμε όλοι μαζί καλύτερες συνθήκες ζωής.
 


Κηδεύθηκε η κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου

  Κηδεύθηκε η κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου 

Δυο  μέρες πριν έγινε γνωστό μέσω μιας ανάρτησης του Σπύρου Μπιμπίλα, πως η κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου έχει φύγει από τη ζωή και πως η σορός της παρέμενε στα… αζήτητα καθώς κανείς δεν είχε αναλάβει να κινήσει τις διαδικασίες της κηδείας.

Μετά τη γνωστοποίηση της δυσάρεστης είδησης,  η Χάιδω Τραϊφόρου κηδεύθηκε σήμερα με ελάχιστους παρευρισκόμενους.

Ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ενημέρωσε για την εξέλιξη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

ΗΠΑ : Μήνυμα στήριξης Μπάιντεν στην Ελλάδα για την τουρκική προκλητικότητα

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/10/bidengreece-1536x1024.jpg 

«Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, ο Τζο θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου», σημειώνεται στο κείμενο με τις θέσεις για τα ελληνικά ζητήματα που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Στην ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου που έχει τον τίτλο «το όραμα του Τζο Μπάιντεν για τους Ελληνοαμερικανούς και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας», γίνεται αναλυτική αναφορά στους μακροχρόνιους δεσμούς του Αμερικανού αντιπροέδρου με την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης που δολοφονήθηκε στο Λουτράκι

   

Η σορός της γυναίκας,  που δολοφονήθηκε στο Λουτράκι μαζί με τον φαρμακοποιό σύντροφό της, μεταφέρθηκε χθες στη Μύκονο, εκεί όπου έζησε για χρόνια. 

Σήμερα, στις τρείς το απόγευμα η 43χρονη κηδεύτηκε, συνοδεία του πρώην συζύγου της και της αγαπημένης, συντετριμμένης κόρης τους.

Την απέραντη θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία της 43χρονης αλλά και του φαρμακοποιού συντρόφου της, διαδέχεται η οργή για τον φονιά. Ο 45χρονος Αλβανός, πρώην σύντροφός της άτυχης γυναίκας, συνεχίζει να είναι ο βασικός ύποπτος και όλες οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του.

Παρ’ ότι οι αστυνομικοί “σαρώνουν” όλη τη χώρα, ο 45χρονος έχει χαθεί από προσώπου γης. Όσο οι ώρες περνούν, το σενάριο να έχει καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό. Μεσολάβησαν 16 ολόκληρες ώρες έως ότου οι έρευνες στραφούν σε αυτόν…

Ένα Αταίριαστο Ζευγάρι στο Ξυλόκαστρο

  

Ένα Αταίριαστο Ζευγάρι  Νιλ Σάιμον, σκηνοθεσία Τερέζα Λουίζου

25 Οκτωβρίου 2020  - 20:00 Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός"

Είσοδος 6 € – Απαραίτητη η κράτηση Θέσης τηλ. κρατήσεων 6944 628 759

Λίγα λόγια για το έργο

Κορωνοϊός: Στα 453 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 13 νεκροί και 82 διασωληνωμένοι - «Lockdown» στην Κοζάνη

 

Στα 453 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας  3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως και 423 εγχώρια κρούσματα.

Η Αττική για ακόμη μία φορά έχει τα περισσότερα κρούσματα με 207 νέα, ενώ ανησυχία επικρατεί και για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Κοζάνης.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

"Χτυπήθηκαν" από τον covid -19 , ποδοσφαιρστές στον Διαγόρα Βραχνέικων και στον Άρη Σκάλας Λακωνάς

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/06/covid-19-mobile-960x640.jpg

Ο Διαγόρας Βραχνέικων δεν τη γλύτωσε και «χτυπήθηκε» από τον covid -19 μετά την επιστροφή του από τη Ζάκυνθο όπου είχε μεταβεί για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Τρείς ποδοσφαιριστές της ομάδας εμφάνισαν

Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής

https://www.mikriliga.com/wp-content/uploads/2018/06/Diaititis.jpg 

Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όρισε τις οι διαιτητικές τριάδες για τις αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Το παιχνίδι του Πανγυθεατικού με τον Παναρκαδικό θα «σφυρίξει» ο Γιάννης Ρούτσης με βοηθούς τους  Μπουρτζοβίτη και Τριαντάφυλλο από την Κορινθία, ενώ στον αγώνα μεταξύ της Κορωνίδας  Κοιλάδας και του  Ατρόμητου Χιλιομοδίου θα διευθύνει ο διαιτητής Κόκκινος από την Χαλκιδική με βοηθούς τους Παπαγεωργίου και Λουκά από τον σύνδεσμο Αρκαδίας. Επίσης παρούσια βοηθών διαιτητών από την Κορινθία τους Κλεπετσάνη και  Θεοδωρόπουλο έχουμε και στον αγώνα του Φοίνικα Νέας Επιδαύρου  με τον Άρη Σκάλας.

7ος όμιλος – 2η αγωνιστική

Ακυρώνονται Παλαμήδειος Άθλος και Μαραθώνιος Ναυπλίου

  

Όπως αναμενόταν, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της πολιτείας για την πανδημία της Covid-19, αποφάσισε την ακύρωση των μεγάλων συμμετοχικών διοργανώσεων του Ναυπλίου το 2020, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν εξ αναβολής τον προσεχή Νοέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι Παλαμήδειος Άθλος και Μαραθώνιος Ναυπλίου ακυρώνονται για φέτος, με την ελπίδα να μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά του χρόνου.

K. Μητσοτάκης: Δυστυχώς η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά

 

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω αύριο τους συναδέλφους μου για τη νέα προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα αναφερθεί στη νέα έξοδο του Oruc Reis και το άνοιγμα των Βαρωσίων.

«Δυστυχώς η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Καλοήθεις όγκοι του ήπατος. Αιμαγγειώματα, Αμαρτώματα, Αδενώματα

συκώτι 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Οι όγκοι ήπατος διακρίνονται σε καλοήθεις και κακοήθεις. Οι καλοήθεις όγκοι του ήπατος είναι σχετικά σπάνιοι. Καλύπτουν το 8% των ηπατικών νεοπλασιών. Η ανακάλυψή τους σχεδόν πάντα είναι τυχαία συνήθως σε απεικονιστικό έλεγχο (π.χ. υπερηχογράφημα ήπατος).

Υπάρχουν διάφοροι τύποι των καλοηθών όγκων του ήπατος:

Τα αιμαγγειώματα Οι οζώδεις υπερπλασίες (αμαρτώματα) Τα αδενώματα ..................

read more

Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών Το πλύσιμο των χεριών πώς γίνεται σωστά; Τι κακό κάνει το υπερβολικό πλύσιμο;

 πλυσιμο χεριων

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Η ετήσια επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Πλυσίματος των Χεριών, στις 15 Οκτωβρίου, είναι μια ευκαιρία για να προβληθεί ο ρόλος του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι για την πρόληψη κοινών, αλλά δυνητικά θανατηφόρων ασθενειών, όπως η διάρροια και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο γίνονται εκδηλώσεις για την προώθηση της πρακτικής. Φέτος ειδικά είναι ίσως πιο σημαντική από ποτέ, δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν λόγω της νόσου Covid-19.

Πρέπει να πλένει κάποιος τα χέρια του πάρα πολύ; ..................

read more

Συνάντηση Αποστράτων Στρατού Ξηράς - Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή.

 

Στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κουτρή Σταύρο, τον Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ ε.α. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, τον Υποστράτηγο ε.α. Σαραντινό Αχίλλειο – Ευάγγελο και τον Υποστράτηγο ε.α. Κοκολογιάννη Ιωάννη σε εθιμοτυπική επίσκεψη.

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή στα εργα συντήρησης του οδικού δικτύου Ξυλοκάστρου – Τρίκαλα – Καρυά

 

Σε αυτοψία στο έργο «Εργασίες συντήρησης βελτίωσης του οδικού δικτύου Ξυλοκάστρου – Τρίκαλα – Καρυά» προϋπολογισμού 2.200.000€ βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής

 

Έργο που ξεκίνησε προ εβδομάδας και μέχρι σήμερα έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί 2,5km στο δρόμο Τρίκαλα προς Καρυά. Ακολουθεί ασφαλτόστρωση από Τρίκαλα έως Ξυλόκαστρο.

 

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα 76 χρόνια μετά…

Γράφει ο
Τάσος Παπαδόπουλος

Το ψέμα και η υποκρισία περισσεύουν παγκοσμίως στην πολιτική σκηνή. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, καλύπτει  το φάσμα όλων των κοινωνιών του πλανήτη, είτε αυτές έχουν δυτικού τύπου δημοκρατίες, είτε αυταρχικές κυβερνήσεις, κάποιες από τις οποίες καλύπτονται από φύλλο συκής, της εκλογικής, διαδικασίας για την ανάδειξή τους.

Βεβαίως τα ψέματα που επιστρατεύουν για να παραπλανήσουν τους πολίτες, έχουν πια υπαχθεί στο λεγόμενο πολιτικό μάρκετινγκ, μια και οι ειδικοί των πωλήσεων, πλασάρουν τις πολιτικές  μπαρούφες τους σε άψογο αμπαλάζ, προκειμένου να πείσουν για το ανεδαφικό περιεχόμενό τους.

ΣΥΡΙΖΑ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Σκηνές από έναν γάμο

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Ανταριασμένος ήταν ολωνών ο νους και τότε ήρθε από πάνω και φώλιασε καινούριος πανικός»: Το απόσπασμα από την Αινειάδα του Βιργίλιου τελικά ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ γάντι. Απόδειξη το πανικόβλητο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», που κατέφυγε στο κατά Γκέμπελς μεγάλο ψέμα, εισπράττοντας άλλον έναν δημόσιο διασυρμό.

Πάνε από πανικό σε πανικό!

Μια ελπίδα είχαν οι άνθρωποι και την έχασαν μέσα απ’ τα χέρια τους. Και ήταν και σιγουράκι – έτσι νόμιζαν.

Παρέστησαν τους αντιμνημονιακούς. Αλλά από τα δέκα

Διορία μίας εβδομάδας δίνει η ΕΕ στην Τουρκία για να σταματήσει τους τσαμπουκάδες

  

Η Γαλλία και η Γερμανία κατηγόρησαν σήμερα την Τουρκία ότι συνεχίζει να προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο, και έδωσαν στην Άγκυρα προθεσμία μίας εβδομάδας για να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Μαύρη Πέμπτη με εννέα νεκρούς από κορονοϊό σε λίγες ώρες

 

Ο Οκτώβριος εξελίσσεται σε έναν από τους πλέον θανατηφόρους μήνες της πανδημίας στην Ελλάδα. Μόνο σήμερα Πέμπτη, μέσα σε λίγες ώρες, εννέα άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός.Μετά τη δραματική αύξηση των θανάτων, ο κορονοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε 479 συνανθρώπους μας. Από την 1η Οκτωβρίου, έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή λόγω της Covid-19, 85 άνθρωποι. 

Σήμερα, τα θύματα της ασθένειας ήταν εννέα.

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας νεκρός στη χώρα μας – Πέθανε άνδρας στον Ευαγγελισμό

  

Ακόμη έναν νεκρό από από επιπλοκές από τον νέο κορωνοϊό μετρά η χώρας μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ένας ηλικιωμένος 87 ετών, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πανόραμα Nations League: Διπλό της Δανίας στην Αγγλία, άνετα η Πορτογαλία τη Σουηδία

 Πανόραμα Nations League: Διπλό της Δανίας στην Αγγλία, άνετα η Πορτογαλία τη Σουηδία (Highlights)  

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Δανία που επικράτησε με σκορ 1-0 της Αγγλίας, ενώ η Πορτογαλία επικράτησε χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, εύκολα 3-0 της Σουηδίας. Η Φινλανδία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ιρλανδίας, κερδίζοντας με 1-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής και φιγουράρει στην κορυφή του 4ου ομίλου της Β' κατηγορίας του Nations League. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Γιένσεν στο 66ο λεπτό.

Στην Γ' κατηγορία και στον 4ο όμιλο, Λιθουανία και Αλβανία μοιράστηκαν από έναν βαθμό σε αναμέτρηση χωρίς τέρματα.

Ελλάδα - Κόσοβο 0-0: Και τώρα τρέχουμε

 Ελλάδα - Κόσοβο 0-0: Και τώρα τρέχουμε 

Η Εθνική έχασε πέναλτι με τον Μπακασέτα και έμεινε στο 0-0 με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική του Nations League.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι η Μολδαβία εκτός έδρας, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ όπως όλα δείχνουν η πρώτη θέση θα παιχθεί τρεις ημέρες αργότερα, στο παιχνίδι με τους Σλοβένους στην Ελλάδα.

Πρόταση στην πολιτική ηγεσία για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

 Super League 1: Πρόταση στην πολιτική ηγεσία για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Σε συνέχεια των συζητήσεων για το ενδεχόμενο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στην Super League 1 με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.  Από τη Super League 1, μετείχαν ο πρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο διευθυντής διοργάνωσης πρωταθλημάτων, Θοδωρής Λάιος, αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού (Κάτια Κοξένογλου, Κώστας Καραπαπάς, Ηλίας Πουρσανίδης, Σωτήρης Μάρκου) και εκπρόσωποι των εταιριών διάθεσης εισιτηρίων, TicketMaster και Viva