Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Εθνικό Θέατρο: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2020 – 2021

 Εθνικό Θέατρο: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2020 – 2021 

Παρά τις δυσκολίες, το Εθνικό Θέατρο είναι εδώ και παρουσιάζει το πρόγραμμά του για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-21
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2020 – 2021 και παρά τις δύσκολες συνθήκες, ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει σπουδαία έργα του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Ξεκινώντας με ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης έγραψε το εξής μήνυμα:

«Κατακλυσμούς ποτέ
δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μέσ΄στα όλα
και περάσαμε
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

Ας γίνει, για τη θεατρική χρονιά που ξεκινάει, αυτός ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη αφετηρία και έμπνευση για το Εθνικό μας Θέατρο.

Για το Εθνικό μας Θέατρο που από την έναρξη της πανδημίας στον τόπο μας, με θυσίες πολλές και αγώνες πολλών, άντεξε. Και συνεχίζει και τούτο τον χειμώνα να επιτελεί την ιστορική αποστολή του.

Για το Εθνικό μας Θέατρο, που δεν σταμάτησε ποτέ να δοκιμάζει και να δυναμώνει τις αντοχές του, που δεν έπαψε ποτέ να αιμοδοτεί τον πολιτισμό μας.

Μένουμε ζωντανοί και δυνατοί. Κλυδωνιζόμαστε αλλά δεν κλονιζόμαστε.

Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις πόρτες μας και τις καρδιές μας, για να υποδεχτούμε τον θεατή. Τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα. Αλλά και διατηρώντας την άμετρη πίστη, ότι το θέατρο αντιτάσσεται στη δυστοπία και στον φόβο.

Σας καλώ να εμπιστευτείτε και να στηρίξετε το θέατρο. Για να διατρανώσουμε όλοι μαζί ότι η θεατρική λειτουργία –το αριστοτελικό «…χαίρειν τοις μιμήμασι πάντας»– είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ. Στους αιώνες.

Δημήτρης Λιγνάδης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής»

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ