Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ο πραγματικός Τζέημς Μποντ, που λεγόταν Ποπώφ

Κορωνοϊός: Στο 70% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

 Κορωνοϊός: Στο 70% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

  Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.013 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 698 είναι κατειλημμένες και 315 κενές (ποσοστό 31%), σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 665, οι 478 είναι κατειλημμένες και οι 187 κενές (ποσοστό 28%).

Στην Αττική λειτουργούν 323 ΜΕΘ-non COVID. Από αυτές, 258 είναι κατειλημμένες και 65 κενές (ποσοστό 20%).

Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα λειτουργούν 81 ΜΕΘ-non COVID. Από αυτές, 41 είναι κατειλημμένες και 40 κενές (ποσοστό 50%).

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.013 κλίνες ΜΕΘ.

Από αυτές, 698 είναι κατειλημμένες και 315 κενές (ποσοστό 31%).

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 665, οι 478 είναι κατειλημμένες και οι 187 κενές (ποσοστό 28%).

Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 3.972.

Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 1.503 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες)

Αναλυτικά ανά Υγειονομική Περιφέρεια

Συναγερμός στην Κορινθία 7 κρούσματα κορωνοϊού σε 5 σχολεία στη Κόρινθο , στα Αθίκια στο Βελο και στο νηπιαγωγείο της Λυκοποριας ( 2 κρούσματα)

 Κορωνοϊός: Στο 70% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

Συναγερμός έχει σημάνει σε πέντε σχολεία της Κορινθίας όπου έχουν ανιχνευτεί συνολικά 7 κρούσματα κορωνοϊού, όπως επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη.

Έξι κρούσματα εντοπίστηκαν τη Δευτέρα και ένα σήμερα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί:

  • 2 κρούσματα στο δημοτικό σχολείο Αθικίων, σε δυο διαφορετικά τμήματα
  • 1 κρούσμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου
  • 1 κρούσμα στο δημοτικό σχολείο Βέλου και
  • 2 κρούσματα στο νηπιαγωγείο Λυκοποριάς.
  • Ένα κρούσμα στο 1ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου.

Τα κρούσματα δεν αφορούν μόνο μαθητές καθώς, εκπαιδευτικοί διαγνώστηκαν θετικοί και οι γονείς των μαθητών κλήθηκαν να πάρουν τα παιδιά. τους.

Σε όλα τα σχολεία ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, τα τμήματα έκλεισαν και οι μαθητές με τον δάσκαλό τους μπήκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί εξ' αποστάσεως μέχρι να επανέλθουν οι μαθητές στις τάξεις τους.

Κλειστά σχολεία - τμήματα στην Πελοπόννησο

Πρώτη νίκη με ανατροπή και ηγέτη τον Πινακά η ΑΕΛ στα Γιάννινα

 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-2: Πρώτη νίκη με ανατροπή και ηγέτη τον Πινακά (vids)

 Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με ανατροπή για την ΑΕΛ μέσα στα Γιάννινα με 2-1, με αντίπαλο τον ΠΑΣ που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 55'. Ο Λεό άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (61') αλλά ο νεαρός Πινακάς με δυο γκολ (66', 85') χάρισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν στην ομάδα της Λάρισας

Κορωνοϊός – Οριστικό: Καθολικό lockdown για ένα μήνα – Τι είπε ο Κικίλιας

  

Καθολικο lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Υπ. Υγείας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Υπ. Υγείας είπε στον ΑΝΤ1 ότι η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

Ερωτηθείς εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι “είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν”

Οι Δήμοι “με χρηματοδότηση από το Δημόσιο” θα αναλάβουν την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας συγκάλεσε στις 3/11/2020, σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων κτιρίων και γενικότερα για τον τρόπο χειρισμού του ζητήματος των κτιρίων που έχουν κατασκευαστικά προβλήματα και θεωρούνται επικίνδυνα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.  Το Υπ.Περιβάλλοντος, με Δελτίο Τύπου, ανακοίνωσε τα εξής:

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο ανά νομό μέχρι σήμερα.

  

Ξεπέρασαν τα 1.600 κρούσματα από τον Κορωνοϊό , από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο.

Ραχιαία άνοδο κρουσμάτων παρατηρούνται στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Αρκαδίας.

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας             498 (13)

Π.Ε. Μεσσηνίας     297 (0) 

Π.Ε. Αργολίδας      256 (0)

Π.Ε. Κορινθίας      251 (0) 

Π.Ε. Ηλείας            143 (1) 

Π.Ε. Λακωνίας       81 (0) 

 Π.Ε. Αρκαδίας       81 (0)

Κορωνοϊός – Σοκ: Αρνητικό ρεκόρ με 2646 νέα κρούσματα. 34 Κρούσματα στην Κορινθία - 121 κρούσματα στην Πελοπόννησο – 179 οι διασωληνωμένοι

  

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, με την Θεσσαλονίκη, την Αττική να βρίσκονται στο έλεος της πανδημίας ενώ ξεπέρασαν τα 100 κρούσματα στην Λάρισα. Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Πελοπόννησο πού ξεπέρασαν τα 120 . Συναγερμός στην Κορινθία με  τα  νέα κρούσματα να αυξάνονται  σε 34, όπως και στην Μεσσηνία (31) , στην Αρκαδία (16) , στην Αχαΐα (22) , στην Ηλεία (10) , στην Λακωνία (6) και στην Αργολίδα (2).

Αναλυτικότερα:

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ εντός του Δεκεμβρίου -Ποιούς αφορά

Ειδικό έκτακτο επίδομα 400 ευρώ θα χορηγηθεί εντός του Δεκεμβρίου στους δικηγόρους, στους μηχανικούς και στους οικονομολόγους, ενώ δίμηνη παράταση στο επίδομα ανεργίας θα λάβουν όλοι οι άνεργοι για τους οποίους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας μέσα στον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο αλλά και όσοι θα λήξει το επίδομά τους μέσα στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Το έκτακτο επίδομα θα αφορά περίπου 90.000 δικηγόρους, μηχανικούς και

Τηλεδιάσκεψη του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα

 

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα με αποστολή την ανίχνευση, την ταυτοποίηση και την επανένωση των αγνοούμενων μεταναστών με τις οικογένειές τους, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, και των εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη χώρα μας, κ.κ. Monica Zanarelli, Marc Maurer και Κωνσταντίνου Καζανά.