Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ένα... ποτηράκι πριν το κάπνισμα προστατεύει τα αγγεία

logo newsletter

redwine.jpgΈνα ...ποτηράκι πριν το κάπνισμα προστατεύει τα αγγεία

Οι περιστασιακοί καπνιστές μπορούν να μειώσουν κάποιες από τις επιβλαβείς επιδράσεις του τσιγάρου πίνοντας λίγο κρασί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Medicine. Η έρευνα έδειξε ότι ένα ή δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί πριν το κάπνισμα προστατεύουν από τις βραχυπρόθεσμες αγγειακές βλάβες του τσιγάρου.

Διαβάστε περισσότερα 

passivesmoking.jpgΤι εισπνέει ο παθητικός καπνιστής;

Oι παθητικοί καπνιστές εκτίθενται, χωρίς να το επιλέγουν, στις ίδιες 4.000 διαφορετικές ουσίες που εισπνέει και ο ενεργός καπνιστής -εκ των οποίων οι 400 είναι χημικές και οι 60 αμιγώς καρκινογόνες. Ο καπνός περιέχει δηλητηριώδη αέρια και τοξικές ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες στην κοινή τους χρήση αξιοποιούνται στη βιομηχανική παραγωγή και

Βουλή: Την ερχόμενη Παρασκευή η ψήφιση του ν/σ για την κινητικότητα

Την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή με  τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για την κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr την απόφαση αυτή έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σήμερα, θα

Άρειος Πάγος κατά “ρήτρας μονιμότητας”: Μειώνει την ανταγωνιστικότητα!

Να κριθεί συνταγματική η κατάργηση της «ρήτρας μονιμότητας» για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα στον ιδιωτικό τομέα, εισηγούνται  στη διευρυμένη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο αρεοπαγίτης Ιωάννης Μαγγίνας και ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης. Συγκεκριμένα, οι δύο δικαστικοί εισηγήθηκαν να κριθεί συνταγματικό το άρθρο 5 της 6/2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), που εκδόθηκε στο πλαίσιο του 2ου Μνημονίου (νόμος 4046/2012), με το οποίο προβλέπονται περιορισμοί των εγγυήσεων των απολύσεων των εργαζομένων.

Πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ – Ποιες έγιναν, ποιες ακολουθούν

Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταβάλλει ο ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις αγροτών για τις ζημιές του 2016 καθώς και εκείνες παλαιότερων ετών.  Όπως επισημαίνει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του οργανισμού, Φάνης Κουρεμπές οι αποζημιώσεις θα δοθούν υπό  τις δύο αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος: α) οι αγρότες θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και β) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία των ζημιών και να έχουν εκκαθαριστεί τα πορίσματα.

Ομπάμα: Η Μέρκελ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη Ομπάμα: Η Μέρκελ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανησυχεί για την παρακαταθήκη του. Σε κοινή συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel και το πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεπτικό δίκτυο ARD, ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά για τις ευθύνες της οικονομίας, τη Γερμανίδα καγκελάριο και τα σχέδια του διαδόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει το ΑΠΕ. Κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Γερμανία, ως προέδρου, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε …
EurActiv.gr

Απονομή βραβείων 3ου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου [7/12/2016, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης]



Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προσκαλεί, τους θιασώτες και μη, του σεναρίου και του 
κινηματογράφου/τηλεοράσεως, στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του 3ου Πανελληνίου 
Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7 το βράδυ στο 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 στον Ταύρο.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν επίσης οι νικητές του Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου 
με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ"
που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, της 
Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και "Το Σπίτι της Κύπρου". Είσοδος ελευθέρα​ 

Senariografoi Webteam

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



Τοποθέτηση του Γιώργου Ψυχογιού, Βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δικαιοσύνης για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου σχετικά με:
-Κατοχύρωση ίσης μεταχείρισης προσώπων στην εργασία ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής κλπ.
-Σύσταση Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής εκπέμπει το ανανεωμένο πρόγραμμά του από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

Εμφάνιση BOULH_LOGO.jpg
Από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου –Παγκόσμια Ημέρα της Τηλεόρασης– ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα εκπέμπει το ανανεωμένο πρόγραμμά του.


Νέο Πρόγραμμα Τηλεοπτικού Σταθμού Βουλής 
Νέο πρόγραμμα
Ο σταθμός θα  προσφέρει στους τηλεθεατές, εκτός από την πλήρη κάλυψη των δραστηριοτήτων του Κοινοβουλίου, υψηλής ποιότητας ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Εκπομπές εσωτερικής παραγωγής, εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, βραβευμένες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά προγράμματα, όπερα, χορό, θεατρικές παραστάσεις και νεανικό πρόγραμμα. Βασικό άξονα των επιλογών αποτελεί το πεντάπτυχο πολιτική-ιστορία-επιστήμες-πολιτισμός-κοινωνία.
Η πρωινή ζώνη εμπλουτίζεται με νέα εκπομπή, την «Πρωινή ανάγνωση», που κάθε πρωί στις 09:00 θα παρουσιάζει και θα εκλαϊκεύει τις δραστηριότητες της Ολομέλειας και των Επιτροπών, ενώ οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Κοινοβούλιο εκ των έσω, με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες των υπηρεσιών και του Ιδρύματός του. Παράλληλα θα ενημερώνει και για σημαντικές πτυχές των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τεχνολογική και αισθητική αναβάθμιση
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής εισέρχεται στη νέα φάση και με τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής υποδομής του, την πλήρη ανακατασκευή του στούντιο και την ενίσχυση των μέσων υποστήριξής του, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση και ανανέωση της εικόνας του. Και όλα αυτά, χάρις και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των τεχνικών και των άλλων εργαζομένων, με τις ελάχιστες δυνατές δαπάνες, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.
Δραστική εξοικονόμηση πόρων
Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής οι εγκαταστάσεις του Τηλεοπτικού Σταθμού μεταφέρθηκαν σε οικονομικότερους χώρους, με αποτέλεσμα τη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Για την προμήθεια προγράμματος ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής έχει καθιερώσει ενιαία και διαφανή τιμολογιακή πολιτική για όλες τις εταιρίες παραγωγής και διανομής τηλεοπτικού προγράμματος. Μετά από επίμονες διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι πέτυχε εκπτώσεις από 10% μέχρι και 25%, ενώ έλαβε διαβεβαιώσεις από άλλες μεγάλες εταιρίες για περαιτέρω μείωση των τιμολογίων το επόμενο διάστημα.
Οι προσπάθειες για συνετή οικονομική διαχείριση έχουν αποδώσει καρπούς:  έχει εξοικονομηθεί ένα σημαντικό μέρος του ποσού –περίπου 20%– που είχε δεσμευτεί στον προϋπολογισμό του 2016, παρά τις καινοτόμες δράσεις που προαναφέρθηκαν. Παράλληλα, η διοίκηση του Τηλεοπτικού  Σταθμού έχει  εισηγηθεί περαιτέρω σημαντική μείωση του προϋπολογισμού για το έτος 2017, υιοθετώντας επιλογές που δεν θα έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα του εκπεμπόμενου προγράμματος.

«Μας προσβάλουν και μας υποτιμούν» - Δήλωση Προέδρου ΤΕΕ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών που συζητείται στη Βουλή

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη Υποδομών Εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας, αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, και λοιπές διατάξεις», που συζητείται ήδη με τη διαδικασία του επείγοντος σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φοβερή ανακάλυψη: Τι κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου

Φοβερή ανακάλυψη: Τι κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου
Οι θεωρίες για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου είναι πολλές, ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση κορυφαίων στατιστικολόγων, υπάρχει μία πιθανότητα 0,2% αυτό να συμβεί φέτος!
Σύμφωνα με τον μαθηματικό Fergus Simpson από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, καθώς

Απαράδεκτη η ανοχή της κυβέρνησης στους μπαχαλάκηδες Η δημόσια ασφάλεια είναι βασική παράμετρος ευημερίας



18.11.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για άλλη μία φορά παρακολουθήσαμε χθες τα καθιερωμένα, πλέον, επεισόδια στο Πολυτεχνείο, την καθιερωμένη κατάληψη και τις καθιερωμένες καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, υπό την επίσης καθιερωμένη ανοχή της κυβέρνησης.

Το Πολυτεχνείο, αλλά και περιοχές σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, έγιναν και φέτος πεδίο μάχης. Αυτό έρχεται σε συνέχεια όχι μόνο των παλαιοτέρων ετών ανοχής, αλλά και της πρόσφατης πολυήμερης κατάληψης του ΑΠΘ, που επίσης οδήγησε σε καταστροφές, της αδυναμίας (;) της αστυνομίας να ελέγξει την Πατησίων και άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα την αλλαγή δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, των επιθέσεων σε σπίτια δικαστικών, διαιτητών και πολιτικών, και γενικότερα, μέσα σε ένα εντεινόμενο πλαίσιο καθημερινής παραβατικότητας που θεωρείται όλο και περισσότερο φυσιολογική.

Όμως, η κατάσταση αυτή, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια, είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με ένα δημοκρατικό δυτικό κράτος. Η δημόσια ασφάλεια είναι βασική συνθήκη για την ευημερία. Φαίνεται όμως ότι για τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προέχει το χάιδεμα της ακροαριστερής πελατείας και το κομματικό συμφέρον, έναντι της σοβαρότητας που απαιτείται για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Εκτός βεβαίως αν εξακολουθούν ακόμα τα ισχυρίζονται ότι τα επεισόδια γίνονται από τις ίδιες τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες σήμερα βρίσκονται υπό τις διαταγές αριστερής κυβέρνησης. 


Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Έκθεση PELOPONNISOS EXPO: Η Εντυπωσιακή Παρουσία Του Δήμου Τρίπολης.

Έκθεση PELOPONNISOS EXPO: Η Εντυπωσιακή παρουσία του Δήμου Τρίπολης.
Ο Δήμος Τρίπολης δεν θα μπορούσε να λείπει από την έκθεση PELOPONNISOS EXPO 2016, την μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, που είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας από τις 9-13 Νοεμβρίου
Click to enlarge image 11.jpgClick to enlarge image 11.jpgΤην έκθεση συνδιοργάνωσαν τα Επιμελητήρια της γεωγραφικής περιοχής της Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την στήριξη του Δήμου Τρίπολης. Η συλλογική αυτή προσπάθεια, σφραγίστηκε με την εμπιστοσύνη επιχειρηματιών από όλη την Πελοπόννησο έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, καθώς πάνω από 20000 επισκέπτες που ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς της χώρους κατά τη διάρκεια του πενθημέρου.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

Εμφάνιση EMPROS-01.jpg
Διαβάστε στο  φύλλο 175 της Εθνικής Εφημερίδος  «ΕΜΠΡΟΣ»

Δηλαδή στο Πολυτεχνείο αγωνίστηκαν για να διαπραγματευτεί ο Βαρουφάκης;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά, μια σύγχρονη έκφραση των αγώνων του Πολυτεχνείου είναι και η «διαπραγμάτευση» της πρώτης «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης υπό τον κ. Βαρουφάκη! 
Αυτά τα γελοία συμβαίνουν όταν με ιδιοτελή τρόπο θέλεις να εκμεταλλεύεσαι τα πάντα – τους αγώνες, τις θυσίες, το αίμα – με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη τιμάς μια επέτειο και το μήνυμά της, αλλά να την ευτελίζεις αναζητώντας κάθε φορά κάποιο διαφορετικό νόημα, προσαρμοσμένο βέβαια στις προπαγανδιστικές ανάγκες της εποχής.
Χθες, ο κ. Τσίπρας έφθασε από το βήμα της Βουλής στο σημείο να ταυτίσει το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ακόμη και με την… βαρουφάκεια διαπραγμάτευση!
Το είπε ξεκάθαρα:

Είναι οριστικο -Εχασε το μετάλλιο του Πεκίνου η Δεβετζή

δεβετζη1
Η Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε η Πηγή Δεβετζή στους Αγώνες του Πεκίνου.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΔΟΕ, η Δεβετζή βρέθηκε θετική στην χρήση της απαγορευμένης ουσίας “στανοζολόλη”.
Έτσι, η Ελλάδα είναι μείον ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον, η χώρα μας μετράει συνολικά 42 χρυσά, 57 αργυρά και 53 χάλκινα.

Γιατί ο Τσίπρας δεν πήγε φέτος στο Πολυτεχνείο

ImageHandler (5)Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν παρών στο Πολυτεχνείο. Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου, κατέθετε στεφάνι συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
Ήταν παρών και πέρυσι, καταθέτοντας πρώτη φορά στεφάνι ως πρωθυπουργός.
Φέτος όμως προτίμησε μια ομιλία στην Βουλή για να τιμήσει την ιστορική επέτειο και για πρώτη φορά απέφυγε να μεταβεί στο Πολυτεχνείο, για λόγους που δεν ανακοινώθηκαν επισήμως, αλλά μπορεί εύκολα κανείς να εικάσει.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Κορίνθου στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη του 34ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών
Η κάλυψη αυτής της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την παρουσία των 130 Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 
Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τα Τμήματα της Καλαμάτας, της Κορίνθου, της Πάτρας, της Χαλκίδας, των Αθηνών, του Πειραιά, της Νέας Σμύρνης, των Χανίων και της Κομοτηνής,  ενώ παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες σε πλήθος δρομέων  που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. 
Με συμμετοχή-ρεκόρ 55.000 αθλητών από 105 χώρες σε όλες τις διαδρομές ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.30 της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016, ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. 
Ο αγώνας, που είναι αφιερωμένος στον βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τον Μαραθώνιο του 1896 και αποτελεί μια γιορτή για την πρωτεύουσα.

ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 

Το νέο σχήμα Τομέων «σκιώδης Κυβέρνηση» της Νέας Δημοκρατίας - Ο Χρίστος Δήμας αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης


Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό τη βελτίωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αντιπολιτευτικού έργου της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε τα εξής:
Α. Διαμορφώνεται ένα νέο σχήμα Τομέων ανά Υπουργείο σε αντιστοιχία της σημερινής δομής της Κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, καταργείται ο θεσμός των Συντονιστών.
Σκοπός είναι ο διαρκής, εντατικός πολιτικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος της Κυβέρνησης «τομέα προς τομέα», «πρόσωπο προς πρόσωπο» («σκιώδης» Κυβέρνηση), καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.
Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, το σχήμα αυτό δεν δεσμεύει, ούτε ως προς την οργάνωση της Κυβέρνησης, ούτε ως προς τα πρόσωπα, τις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, δημιουργούνται οι εξής Τομείς με επικεφαλής μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος:

Ντέρμπι κορυφής στην Ξυλοκέριζα - η 6η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κορινθίας


Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στους ομίλους της Γ΄κατηγορίας Κορινθίας. Ο μοναδικός αγώνας που διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Α΄όμιλο, είναι το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Εθνικό Ξυλοκερίζης και την ομάδα του Αγιάννη.
Οι υπόλοιποι αγώνες του προγράμματος διεξάγονται την Κυριακή.
Στο Α΄ όμιλο ξεχωρίζει ο αγώνας του ΑΣ Λουτρακίου με τον Αίαντα Κοίνθου.
Στο Β΄όμιλο ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο αγώνας του ΑΟ Ασπρόκαμπου με τον Αετό Κρυονερίου καθώς και οι έξοδοι Λυκοποριάς και Πανεευρωστινιακού  σε Λαύκα και Φενεό , αντίστοιχα.

Α΄ Όμιλος
6η Αγωνιστική
19/11/16, 15:00
Εθνικός Ξυλοκερίζης - ΑΠΣ Αγιάννης
20/11/16, 11:00
Αστέρας Κορίνθου - Απέσσας
ΑΟ Μαψού - Σοφικό '
ΑΣ Λουτρακίου - Αίας Κορίνθου
20/11/16, 15:00
Αετός Αγγελοκάστρου - ΑΟ Σολομού

Β΄ Όμιλος
6η Αγωνιστική
20/11/16, 11:00
Νέοι Στιμάγκας - ΑΟ Λεχαίου
Ταρσινά '97 - Αναγέννηση Κιάτου
ΑΟ Ασπροκάμπου - Αετός Κρυονερίου
20/11/16, 15:00
Παμφενεατικός - Πανευρωστινιακός
ΑΟ Λαύκας - : - ΑΟ Λυκοποριάς

Μάχες στη 9η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο στη Β΄ Κορινθίας


Ενδιαφέροντες αγώνες περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας Κορινθίας που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο. 
Η αυλαία της αγωνιστικής αύριο το απόγευμα, στα Εξαμίλια, όπου το ντέρμπι ανάμεσα στην τοπική Δάφνη και τον ΑΟ Σπαθοβουνίου. 
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με αρκετούς ενδιαφέροντες   αγώνες. 
Ενώ ο πρωτοπόρος Άγιος Γεώργιος υποδέχεται στην Αρχαία Κόρινθο τον Άρη Βοχαϊκού, ένα ακόμα ντέρμπι γίνεται στο Κιάτο για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού και τον ΑΟ Ρομά. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις της Περαχώρας με τους Αγίους Θεοδώρους και της Προόδου Αγίου Βασιλείου με τον Σαρωνικό Γαλατακίου. 
Την ίδια στιγμή σε εκτός έδρας αναμετρήσεις μάχονται ΠΑΣ Κλένια και Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών κόντρα σε Κύψελο και ΠΑΟ Κουταλά, αντίστοιχα. 
Τέλος ρεπό έχει ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου..

9η Αγωνιστικη
19/11/16, 15:00
Δάφνη Εξαμιλίων - ΑΟ Σπαθοβουνίου
20/11/16, 15:00
ΠΑΣ Κύψελος - ΠΑΣ Κλένια
ΑΟ Περαχώρας - Αγ. Θεόδωροι
Αγ. Γεώργιος - Άρης Βοχαϊκού
ΠΑΟ Κουταλά - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
Θύελλα Κ. Διμηνιού - ΑΟ Ρομά
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - Σαρωνικός Γαλατακίου
Ρεπό ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου


Οι πρωτοπόροι Κόρινθος ΄06 & Ισθμιακός της Α' Κορινθίας αύριο εξοδούχοι σε Λέχαιο και Λουτράκι

 Mε τους πρωτοπόρους  Κόρινθος ΄06  και Ισθμιακό να αγωνίζονται , εκτός έδρας , με Ηρακλή Λεχαίου και Ολυμπιακό Λουτρακίου, αντίστοιχα, συνεχίζεται, αύριο Σάββατο, στις 3.00 το απόγευμα, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα, της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Την ίδια ώρα στο Κιάτο ο Πέλοπας αντιμετωπίζει τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ ο ΠΑΣ Κόρινθος υπδέχεται, στο Συνοικισμό τον Πανκαμαριακό. 
Στον Άσσο, κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό, αγωνίζεται ο Αστέρας Δερβενίου, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο τοπικός Ηρακλής αντιμετοπίζει τον Πανσολυγειακό. 
Τέλος με τους ουραγούς Θύελλα Πετρίου και Ατρόμητο Χιλιομοδίου, αγωνίζονται εντός έδρας, Ελλάς Βέλου και Παννεμεατικός, αντίστοιχα.

Η 9η Αγωνιστική
Παννεμεατικός - Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Ελλάς Βέλου - Θύελλα Πετρίου
Ολυμπιακός Άσσου - Αστέρας Δερβενίου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Πανσολυγειακός
ΠΑΣ Κόρινθος -  Πανκαμαριακός
ΣΦΛ Ολυμπιακός - Ισθμιακός
Ηρακλής Λεχαίου - Κόρινθος '06
Πέλοπας Κιάτου - Τενεάτης Αθικίων


Κόρινθος... dello sport!: ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ LIVE: Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΑ ...





ΤΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ DELLOSPORT  &ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ LIVE
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Μολότοφ, χημικά και πύρινα οδοφράγματα Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια γύρω από το Πολυτεχνείο - Συλλήψεις και προσαγωγές


Οδομαχίες μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια εξελίσσονταν ως αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Τα εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, όταν ομάδες κουκουλοφόρων που είχαν καταλάβει από το πρωί το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο βγήκαν από αυτό, εφοδιασμένες με μολότοφ, πέτρες, ξύλα και αντικείμενα που αφαίρεσαν-έσπασαν από το πανεπιστημιακό Ίδρυμα και επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών επί της Πατησίων, ενώ έστησαν και οδοφράγματα στη Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους. 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οπότε η ατμόσφαιρα παρέμενε αποπνικτική λόγω