Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0: Τελικός για κλάματα, το πήραν οι «πράσινοι» Παρωδία που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια.

.Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0: Τελικός για κλάματα, το πήραν οι «πράσινοι» 

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αλλάζει τίποτα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τους "πράσινους" να επικρατούν με σκορ 1-0 χάρη σε πέναλτι του Αϊτόρ στο 34' το οποίο πολύ αυστηρά καταλόγισε ο Λαόθ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατέκτησε έτσι το 19ο τρόπαιο της ιστορίας της και τον πρώτο της τίτλο μετά από οχτώ χρόνια. Ήταν ένας τελικός που στιγματίστηκε από θλιβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και ο οποίος ξεκίνησε με 32 λεπτά καθυστέρηση, ενώ διακόπηκε για περίπου 25 λεπτά μετά το γκολ του Παναθηναϊκού. Ένας τελικός που είναι θαύμα που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε. Τα δακρυγόνα, οι φωτοβολίες, οι πέτρες και οι συγκρούσεις έκλεψαν την παράσταση σε ακόμα έναν τελικό τραγωδία.

Πέτυχαν άνοδο στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας Ηρακλής Λεχαίου και Πανσολυγειακός / Αύριο ο ΠΑΣ Κλένα αντιμετοπίζει τον ΑΟ Λυκοποριάς ( 29η αγωνιστική).

https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/11/lexag.jpg

Η μάχη της ανόδου στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας εκρίθη.  Μία αγωνιστική (29η)  πριν πέσει η αυλαία  του πρωταθλήματος. 

.Οι δύο πρωτοπόροι της κατηγορίας ο Ηρακλής Λεχαίου και ο Πανσολυγειακός η ομάδα του Σοφικού εξασφάλισαν την άνοδό τους στην Α κατηγορία Κορινθίας μετά τις εκτός έδρας νίκες τους. Ο Ηρακλής Λεχαίου επιβλήθηκε με το συντριπτικό 6 – 1 ,στην Αρχαία Κόρινθο , επί  του ουραγού Βελλερεφώντη, ενώ ο Πανσολυγειακός κέρδισε με 1 – 0 στο Σπαθοβούνι την τοπική ομώνυμη ομάδα στο ντέρμπι της ημέρας. 

Την ίδια στιγμή ο ΑΟ Ασπροκάμπου επικράτησε με 3 - 0 επί του  ΑΟ Μαψού, ενώ στο γήπεδο των Εξαμιλίων ο Αστέρας Κορίνθου έχασε με 0 – 2 από τον ΑΟ Ζευγολατιού. 

Στο Λέχαιο ο Άγιος Γεώργιος, έχασε με 1 – 3 από τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, σκορ  με το οποίο έχασε στο Ξυλόκαστρο και ο Πανευρωστινιακός από την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. 

Στο Ζευγολατιό ο ΑΣ Ρομά συνετρίβη με  0 – 5 από τον Αετό Κρυονερίου.  Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την αύριο  Κυριακή (22/5) με την αναμέτρηση ΠΑΣ Κλένια – Λυκοποριά.

29η Αγωνιστική  

«Τουρισμό για όλους» 2022: Με Free Pass οι αιτήσεις – Διακοπές από 5 Ιουλίου

 «Τουρισμό για όλους» 2022: Με Free Pass οι αιτήσεις – Διακοπές από 5 Ιουλίου 

Στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού “Τουρισμός για όλους” 2022, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Φραγκάκης Γ.Γ του ΕΟΤ, δίνοντας χρηστικές πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο δικαιούχο.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, όπως ενημέρωσε

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιες συσκευές αφορά

 Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιες συσκευές αφορά 

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν περίπου 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο άνω όριο

Οι συσκευές

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 252 νέα κρούσματα ( 39 στην Κορινθία, 55 στην Μεσσηνία, 71 στην Αχαΐα.)

 

Νέα Μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (- 41) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 252 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (165) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (87).  

  Συγκεκριμένα: