Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΣΕΑ: Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς

ΚΥΣΕΑ στις 20:00 για αλλαγές Αρχηγών
Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά την αποψινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στις θέσεις τους παραμένουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Συγκεκριμένα το ΚΥΣΕΑ:

-Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον έως σήμερα αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΑ.

Νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης.

-Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον έως σήμερα αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

Στη θέση του τοποθετείται ο έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
Λόγω της σημερινής απόφασης του ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ... ΧΤΥΠΗΜΑ Δεν υπάρχει... σωτηρία, τρομερό ξύλο και στη Λαμία


Δεν υπάρχει... σωτηρία, ξύλο και στη Λαμία (pics)
 
Οι φωτογραφίες… μιλούν από μόνες τους. Στη Λαμία στο ματς της ομώνυμης ομάδας με την Αναγέννηση Καρδίτσας για την 19η αγωνιστική της Football League έπεσε… ξύλο και των γονέων. Κι όλα αυτά το μεσημέρι της Τετάρτης (25/2), λίγη ώρα πριν ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Κοντονής, συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα συζήτησης τη διακοπή των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων με τελικό στόχο την καταπολέμηση της αθλητικής βίας.
Περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της εν λόγω αναμέτρησης οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και το… ξύλο έπεφτε βροχή για αρκετή ώρα. Μάλιστα στη μάχη ενεπλάκησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.
 Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλευρά των γηπεδούχων, στην έδρα τους βρέθηκαν περίπου 50 οπαδοί των φιλοξενούμενων οι οποίοι είχαν έντονη σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Όπως υποστηρίζουν μαρτυρίες από την πλευρά της Λαμίας, ένας οπαδός της Αναγέννησης Καρδίτσας πέταξε ένα κάθισμα το οποίο χτύπησε αστυνομικό κι αυτό ήταν η αφορμή για να αρχίσει ανελέητο ξύλο στις κερκίδες. 
Τα επεισόδια σταμάτησαν πριν την έναρξη του τοπικού ντέρμπι,όπου η Λαμία, επικράτησε πολύ δύσκολα εντός έδρας της Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-1 (5', 81' Γενγκά - 68' Παναγιωτόπουλος), ωστόσο αναμφίβολα το στιγμάτισαν.
Λαμία (Π. Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς. Τζ. Καμαρά (76' Πέρεθ), Γιενγκά, Ζουλιώτης, Μουμίν, Νεόφυτος, Ρεπετσάς, Λεάντρο, Γκούρμα (71' Χαϊκάλης), Κόμνος, Α. Καμαρά (59'Νικλητσιώτης).
Αναγέννηση Καρδίτσας (Σ. Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Παπαργυρίου, Φωτιάς, Οικονόμου, Κουλίδης, Γκουγκούδης (74' Σκόνδρας), Σαΐν, Τζέκος (61'Παναγιωτόπουλος), Μίχος, Πέεφ (54' Μπιτέλης)

Κοντονής: «Είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες»


Κοντονής: «Είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες»
Και δια στόματος Σταύρου Κοντονή επιβαβειώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μην διεξαχθούν αναμετρήσεις της Super League το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει το πρωτάθλημα της Super League τουλάχιστον για το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο.
«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη. Είμαστε ανυποχώρητοι σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται στο χώρο του αθλητισμού, είναι αδιανόητο να τα ανεχτούμε, γιατί είναι εναντίον του αθλητισμού και των φιλάθλων. όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και όσα έγιναν στο Δ.Σ., διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα» είπε αρχικά ο κ. Κοντονής.
Και προσέθεσε: «Όποιος αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει να βλέπει κανείς κορυφαίους παράγοντες να διαπληκτίζονται και να φτάνουν στο σημείο να χειροδικούν. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Τόνισα στις διοργανώτριες Αρχές στη συνάντηση που είχαμε το πρωί, πως είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες φιλάθλων και ηλεκτρονικό εισιτήριο».
Ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε πως η αναστολή αφορά σε πρώτη φάση μόνο το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο, καθώς «την άλλη Τετάρτη θα ξανασυναντηθούμε με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών Αρχών για να δούμε τι έχουν πραγματοποιήσει απ' όσα έχουν υποσχεθεί. Αν υπάρχει η ίδια κατάσταση και υπάρχουν και εισηγήσεις από την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ, δεν θα ξαναγίνουν αγώνες. Ελπίζω να εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν».
Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι σύμφωνα με το την ελληνική νομοθεσία, δεν δύναται η κυβέρνηση να λάβει απόφαση για μη διεξαγωγή του εκάστοτε πρωταθλήματος για περισσότερες από μία αγωνιστικές κάθε φορά. Γι' αυτό ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση την προσεχή Τετάρτη ώστε να επανεξετασθεί το ζήτημα.
Σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή «η κυβέρνηση όσα έχει πει, θα τα πραγματοποιήσει. Θα λάβουμε όλα τα νομοθετικά μέτρα που δεν υφίστανται για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία. Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο είναι απολύτως σαθρό, θα έλεγε κανείς σχεδόν ανύπαρκτο. Θα το ενισχύσουμε με αποτελεσματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λύνουν το πρόβλημα απαξ δια παντός. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση όλων όσοι διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση».
Σε ερώτηση σχετική με το τι αναμένει η Πολιτεία από τις ομάδες, είπε πως «ζητάμε να δρομολογηθούν εξελίξεις. Για παράδειγμα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δεν θα έχει ολοκληρωθεί την άλλη Τετάρτη. Όμως αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, μπορούμε να δούμε με κατανόηση το θέμα. Αναμένουμε και για τη μεθεπόμενη αγωνιστική τις εισηγήσεις ΕΛΑΣ και ΔΕΑΒ για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η παρέμβαση που κάνουμε σήμερα γίνεται δυνάμει αυτών των εισηγήσεων. Άνευ αυτών το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει. Θα εξαντλήσουμε νομοθετικά όλες τις πιθανότητες».
Όσο για το αν μπορεί να υπάρξει αυτοκάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο Σταύρος Κοντοπνής είπε: «Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις και τις αυτοκριτικές, όταν συνδυάζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν ως κίνητρο το κέρδος. Οι ομάδες ποδοσφαίρου είναι ανώνυμες εταιρίες και θέλουν το κέρδος. Όσοι περιφρονούσαν τις αποφάσεις της Πολιτείας για το κοινό περί δικαίου αίσθημα για καθαρό πρωτάθλημα, μπορούν να προσαρμοστούν και να κατανοήσουν ότι η ανοχή του ελληνικού εξαντλήθηκε».


 

Με στόχο την ανατροπή... Η αποστολή του Ολυμπιακού εν όψει Ντνίπρο

Τα `αντίο` της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Μπάμπη ΔρόσοΟλοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αγώνα-ρεβάνς με την Ντνίπρο στο «Γ.Καραϊσκάκης», για τη φάση των «32» του Europa League την Πέμπτη.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Βίτορ Περέιρα, συνέχισε για ακόμα μία φορά το ροτέισον αφού, σε σχέση με την αποστολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εκτός έμειναν οι Χάρα, Σαλίνο και Μανιάτης (τιμωρημένος), ενώ αντίθετα συμπεριλήφθηκαν οι Μπενίτες, Διαμαντάκος και Αυλωνίτης.

Αναλυτικά η «ερυθρόλευκοι» αποστολή: Ρομπέρτο, Μέγιερι, Αυλωνίτης, Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, Σαντάνα, Μαζουακού, Ελαμπντελαουί, Διαμαντάκος, Μήτρογλου, Φορτούνης, Αφελάι, Εντινγκά, Μπενίτες, Κασάμι, Ντομίνγκες, Σιόβας, Ντοσεβί.

"Ρωγμές στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Τσίπρας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί", αναφέρει το Reuters- Το "όχι" Λαφαζάνη στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προκαλεί τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο

"Ρωγμές στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Τσίπρας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί", αναφέρει το Reuters
Η πρώτη ανοιχτή διαφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με κορυφαίο υπουργό , τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αναδεικνύεται με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου reuters, με τίτλο "Cracks appear in Greek government as Tsipras walks tightrope", ο οποίος στα ελληνικά αποδίδεται ως "Ρωγμές στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Τσίπρας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί".

Σύμφωνα με το Reuters, το πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση προκλήθηκε την Τετάρτη, μετά από δήλωση του υπυοργού Ενέργειας Π. Λαφαζάνη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ή του διαχειριστή δικτύου ΑΔΜΗΕ, μια μόλις ημέρα μετά τη δέσμευση της Ελλάδας ότι δε θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση.

Ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με το reuters, εκπροσωπεί τη ριζοσπαστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση αν επέλεγε να "επαναστατήσει", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις συνεχίζει το δημοσίευμα και σημειώνει ότι η πτέρυγα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει από τη ρητορική του σε άλλα ζητήματα, μετά από εσωκομματικές συνομιλίες.

Παρόλ' αυτά, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας πρέπει με κάποιο τρόπο να κρατήσει τον κ. Λαφαζάνη στο πλευρό του, την ώρα που θα εφαρμόζει αντιδημοφιλή μέτρα που απαίτησαν ευρωπαίοι και διεθνείς δανειστές τους επόμενους μήνες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να στείλει παράλληλα δύο διαμετρικά αντίθετα μηνύματα, σημειώνει το Reuters: Προς τους δανειστές, λέγοντας ότι δε θα παραβεί το άκαμπτο πρόγραμμα και προς τα μέλη του κόμματός του και τους Έλληνες ότι  βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το πρόγραμμα.

e-typos.com

Παραιτήθηκε από Προέδρος της «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ» ο Γιώργος Μπόμπολας - Νέος πρόεδρος του Δ.Σ ανέλαβε ο Φώτης Μπόμπολας

Παραιτήθηκε από Προέδρος της «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ» ο Γιώργος ΜπόμπολαςΟ Φώτης Μπόμπολας ορίστηκε νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπόμπολα.

Ειδικότερα, η «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ» ανακοίνωσε ότι, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 20ης Φεβρουαρίου 2015, αποφασίστηκε, κατόπιν της παραιτήσεως του προέδρου ΔΣ–μη εκτελεστικού μέλους και, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να συνεχίσουν τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της εταιρείας, να ανακατανεμηθεί το αξίωμα του προέδρου και να επανορισθούν οι ιδιότητες των μελών του ΔΣ ως εκτελεστικών ή μη, διαμορφούμενης της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», ως ακολούθως:

Φώτιος Γεωργίου Μπόμπολας, πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος-εκτελεστικό μέλος
Σπύρος Αναστασίου Βενέτης, μέλος ΔΣ-εκτελεστικό μέλος
Χρήστος Σπυρίδωνος Πατέλης, μέλος ΔΣ–μη εκτελεστικό μέλος
Χρήστος Ευθυμίου Μάρης, μέλος ΔΣ-ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Λάμπρος Βασιλείου Φώτογλου, μέλος ΔΣ-ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
 
e-typos.com/

Χωρίς νικητή το ντέρμπι κορυφής στην Κόρινθο - Κατρακύλα δίχως τέλος για τον ΠΑΣ Κόρινθο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_A-om1tQcdDzVx_HvFEAZ7vac7fENzqjJLJ-u-Ojanx434QN2A00zRU7DNtGBkzag7FYGB9EgipP2co5jmH4pDdrMoq8uOcoWdEHt5n1c9OEbipt_30fP5IQ80LGRvHkAOTuMT-iu3KE/s400/nerm.jpg
Χωρίς νικητή , με το σκορ ισόπαλο 1 - 1 έληξεστο Συνικοισμό, στα πλαίσια της εμβόλιμης 22ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας, το μεγάλο ντέρμπι κορυφής αναμεσα στην πρωτοπόρο Κόρινθο 2006 και τον Α.Ο Ζευγολατιού, που την ακολουθεί στο πόντο. 

Στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι, ο Αστέρας επικράτησε με 2 - 1 επί του  Ατρομήτου Χιλιομοδίου, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε στο Βέλο και η τοπική Ελλάδα  τον Κύψελο Κορίνθου.
Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός επεβλήθηκε με 3 - 0  της Θύελλα Πετρίου , στο τοπικό ντέρμπι, ενώ νέα ήττα γνώρισε η Κόρινθος μέσα στην έδρα της , 'οπου έχασε με 1 - 2 από τον Πέλοπα Κιάτου.
Στα Αθίκια ο Τενεάτης νικησε με το ευρύ 4 - 0 τον Α.Ο Σπαθοβουνίου, ενώ στο "Θώδειο" του Λουτρακίου ο  Ολυμπιακός έχασε 0 - 1 από τον Πανκαμαριακό, την στιγμή που στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής σαρώθηκε με 1 - 5 από την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.

Η 22η αγωνιστική
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ  1 - 5
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 1 - 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 1 - 1
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ  4 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  3 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ  2 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 2 - 1
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 0 - 1



Η Βαθμολογία 
(Σε 2
2  αγώνες)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
51
-16
48
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
37
-10
47
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
38
-20
41
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
35
-27
39
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
34
-22
38
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
34
-32
36
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
27
-26
34
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
32
-39
33
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
36
-27
31
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
38
-35
30
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
29
-38
28
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
28
-23
27
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
27
-28
23
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
18
-34
22
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
31
-59
16
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
21
-80
3
 

Πένθος στον Ολυμπιακό για τον Μπάμπη Δρόσο

 http://data.gavros.gr/storage/images/w_300px/drosos33336.jpg http://www.pamesports.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles_2/photos/ellhniko-podosfairo/super-league/olympiakos/Diafora/drosos%2025-02-15.jpg&width=620&height=446

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο Μπάμπης Δρόσος, «βυθίζοντας» στο πένθος την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας 

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια λύγισαν τον Μπάμπη Δρόσο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.
Ο Δρόσος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Θύελλα Περιστερίου και κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε στους ΑΟ Ταξιαρχών Περιστερίου, Ατρόμητο Περιστερίου και Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρολεύκους» κατέκτησε πέντε πρωταθλήματος, τέσσερα κύπελλα Ελλάδος, κατά την περίοδο της παρουσίας του στο λιμάνι (1948-1958).

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάμπη Δρόσου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που έγραψαν χρυσή ιστορία με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Σύσσωμη η «ερυθρόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ιστορίας του Θρύλου.

Ανακοίνωση, όμως, εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού, τονίζοντας:

Ο Μπάμπης Δρόσος βρίσκεται στο πάνθεον των ηρώων της θρυλικής ιστορίας του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον ουρανό του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Έγραψε σελίδες δόξας την δεκαετία του ’50, δίδοντας στον Ολυμπιακό το προσωνύμιο «Θρύλος», μαζί με τους μεγάλους συμπαίκτες του, κατακτώντας πρωταθλήματα, Κύπελλα και νταμπλ, ενώ προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες σαν προπονητής στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα την ιστορική εποχή της δεκαετίας του ‘60 μαζί με τον Μάρτον Μπούκοβι. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.

Τιμή και δόξα στον θρυλικό Μπάμπη Δρόσο!"

Πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι

Πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι Μετά τη Σούπερ Λίγκα και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση:

"Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 6 (περ. δ και ζ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (αγώνας Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στις 22-2-2015)".

Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες και ο Φεβρουάριος θα φύγει βροχερός με καταιγίδες αλλά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Σήμερα Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και ως το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα της χώρας και το ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στην Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά Ελλάδα.
Οι πόλεις που πληγούν σήμερα από την κακοκαιρία θα είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, το Αγρίνιο, το Μεσολλόγι, η Πάτρα, η Ναύπακτος, ο Πύργος, η Καλαμάτα. Αργότερα η κακοκαιρία θα πλήξει την Βέροια, τη Νάουσσα, την Εδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πολύγυρο, τις Σέρρες, την Καβάλα, τη Δράμα, τη Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη. Προς το απόγευμα και το βράδυ έντονα φαινόμενα περιμένουμε στη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και την Σάμο. Χιονισμένες θα είναι οι βουνοκορφές γύρω από τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τα Γρεβενά και το Μέτσοβο.
Οι άνεμοι θα πνέον από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεία στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Ποδόσφαιρο: Κλειστό μέχρι νεωτέρας...Αναβολή επ' αόριστον όλων των πρωταθλημάτων...με την συναίνεση του πρωθυπουργού

Ποδόσφαιρο: Κλειστό μέχρι νεωτέρας...
Στην απόφαση που αναμενόταν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής.

Αφότου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και πήρε τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει σε όσα θεωρεί απαραίτητα για να μπει ο χώρος σε διαδικασία κάθαρσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε την προγραμματισμένη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

Παρουσία λοιπόν του Γ’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου και του προέδρου της ΕΠΑΕ, Σπύρου Καλογιάννη, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από ‘δω και πέρα για ν’ αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει αναβολή όλων των αγώνων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα -όχι για συγκεκριμένο διάστημα- αλλά έως ότου διαπιστωθεί ότι θ’ αρχίσουν να τηρούνται οι σχετικές δεσμεύσεις από τις ομάδες.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προχώρησε στην εξής δήλωση:

Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες - Τι δήλωσε στην έναρξη της δίκης του στο Ειδικό Δικαστήριο

Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο με μοναδικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα για τη φερόμενη διαγραφή που διέπραξε από τη «λίστα Λαγκάρντ» τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έπειτα από παραίνεση του προέδρου δήλωσε: «Είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά όλες της κατηγορίες».

Πέτρος Τατούλης «Τεκμηριώνουμε την ταυτότητα της Τσακωνιάς ως συστατικό του συμφώνου ποιότητας της περιοχής» (VIDEO)




«Στόχος μας είναι να τεκμηριώσουμε τη διακριτή ταυτότητα της Τσακωνιάς και μέσω αυτής της διαδικασίας να συγκροτήσουμε το σύμφωνο ποιότητας της περιοχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ημερίδα με θέμα τη Σύμβαση για την προστασία Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και την αξιοποίησή της για την προστασία και ανάδειξη της Πολιτισμικής Ταυτότητας της Κυνουρίας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015.   
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την Τσακωνιά, ενιαίο ιστορικό, πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό χώρο, με διαχρονική παρουσία στα τεκταινόμενα της περιοχής, και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια «να περιγραφούν τα ιδιαίτερα στοιχεία του πολιτιστικού αναστήματός της στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και παράλληλα στο διεθνή κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco».
Εμφάνιση 004.jpgΟ κ. Τατούλης εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συστράτευση του Υπουργείου Πολιτισμού και των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τόνισε, αφενός, ότι η Τσακωνιά αποτελεί την απαρχή αυτής της προσπάθειας, η συνέχεια της οποίας θα είναι η Μάνη με το Μανιάτικο Μοιρολόι και, αφετέρου, ότι οι κατάλογοι αυτοί θα συνεχίσουν να εμπλουτίζονται με νέες εγγραφές στοιχείων που συγκροτούν την ιδιαίτερη αυτή ταυτότητα.
Εμφάνιση 006.jpg«Η κοινή συνισταμένη αυτού του κοινού τόπου είναι αναμφίβολα η Τσακώνικη γλώσσα» τόνισε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι παραμένει ζωντανή και ενεργή στην κοινωνία, όπως πολλές εκατονταετίες πριν. Αποτελεί το κρισιμότερο στοιχείο κοινωνιολογικής διαμόρφωσης της περιοχής και έχει σημαντική επιρροή στην εξέλιξη των αγροτικών της προϊόντων, στην υφαντουργία, στον Τσακώνικο χορό, στα πανηγύρια και σε πολλές ακόμα εκφάνσεις της Τσακωνιάς, σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.
Εμφάνιση 001.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε τέλος τη δημιουργία ενός ισχυρού διαδικτυακού κόμβου πολιτισμού, ο οποίος θα βασίζεται στο δελτίο που θα συσταθεί και θα αποτελέσει βήμα διαλόγου και εμπλουτισμού του πολιτιστικού αποθέματος της Τσακωνίας, ενώ παράλληλα θα «εξάψει την περιέργεια όσων θέλουν να ανακαλύψουν την ξεχωριστή αυτή πολιτισμική ταυτότητα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατος και ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Δημήτριος Γκαύρος από την πλευρά τους, αφού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία αυτή και το ενεργό ενδιαφέρον του ιδίως στα θέματα του πολιτισμού, τόνισαν την περηφάνια των Τσακώνων για την παράδοσή τους, αλλά και την προθυμία της κοινωνίας να την διατηρήσει ζωντανή.
Εκ μέρους της Διεύθυνσης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος του Υπουργείου Πολιτισμού η κα Βίλλυ Φωτοπούλου και ο κ. Ιωάννης Δρίνης παρουσίασαν τη Σύμβαση για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, καθώς και τη διαδικασία συγκρότησης του Εθνικού Καταλόγου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και έκαναν μια πρώτη καταγραφή των στοιχείων που πρότειναν οι πολίτες της περιοχής και τα οποία θα μπορούσαν να εγγραφούν στους καταλόγους αυτούς.   

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο με το σύνολο της ημερίδας στον κάτωθι σύνδεσμο από το www.leonidion.gr