Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Με ανατροπή στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος (3 - 2) ξέρανε το «Δικέφαλο του Βορρά»!

 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 3-2: Με ανατροπή στις καθυστερήσεις ξέρανε το «Δικέφαλο του Βορρά»!  

Με ματσάρα ολοκληρώθηκε η εμβόλιμη αγωνιστική της Super League αφού ο Ατρόμητος που βρέθηκε δις πίσω στο σκορ κι έχανε ως το 85' από τον ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 και τον υποχρέωσε σε δεύτερη σερί βαθμολογική απώλεια (μετά από εκείνη στην Λάρισα) αφήνοντας τον στο -10 από την κορυφή.

Η Δημοκρατία άντεξε. Ο Μπάιντεν “επικυρώθηκε”. Και ο Τραμπ δεσμεύτηκε για “ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας”

 ΜΑΙΚΛ ΠΕΙΝΣ | Economy 365

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Τα λόγια του Μάικ Πενς ακούστηκαν ως βάλσαμο για ένα έθνος σε βαθιά κρίση και μια σοκαρισμένη οικουμένη. Το Κογκρέσο συνέχισε τις εργασίες του μετά την εισβολή των εξαγριωμένων οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, και επικύρωσε την ετυμηγορία του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων, για την επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος κέρδισε τη δική του θέση στην Ιστορία. Αγνόησε τις πιέσεις Τραμπ να

ΟΦΗ – Λαμία 2-0: Στάικος και Βαφέας τον οδήγησαν στην επιστροφή

 ΟΦΗ – Λαμία 2-0: Στάικος και Βαφέας τον οδήγησαν στην επιστροφή

Μόνο μία νίκη στο «Γεντί Κουλέ» είχε πανηγυρίσει ο ΟΦΗ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και είχε στοχεύσει την σημερινή αναμέτρηση με την Λαμία (2-0). Και την πήρε, παρά το γεγονός πως για μια ακόμα αγωνιστική έλειπαν ξένοι παίκτες που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας. Ήταν όμως εκεί τα... Ελληνόπουλα. 

Ανακοίνωση Απόλλωνα για διαιτησία με Παναθηναϊκό: «Αυτά είδαμε εμείς, κύριε Κλάτενμπεργκ - Εσείς;»

 Ανακοίνωση Απόλλωνα για διαιτησία με Παναθηναϊκό: «Αυτά είδαμε εμείς, κύριε Κλάτενμπεργκ - Εσείς;» 

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης προχώρησε σήμερα (7/1) στην έκδοση ανακοίνωσης μέσω της οποίας καταφέρεται εναντίον της διαιτησίας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό χθες (6/1) για τη 15η αγωνιστική της Super League 1. H ανακοίνωση διαμαρτυρίας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αυτά είδαμε εμείς, κύριε Κλάτενμπεργκ. Εσείς;» και περιλαμβάνει μια καταγραφή των φάσεων του παιχνιδιού όπου οι άνθρωποι του Απόλλωνα εκτιμούν ότι έχουν αδικηθεί από τη διαιτησία αλλά και τη (μη) χρήση του VAR.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Ριζούπολης αναφέρει τα παρακάτω:

Επιστροφή στις νίκες ο Άρης 2 - 0 τον Βόλο και παραμένει δεύτερος!

  Άρης-Βόλος 2-0: Επιστροφή στις νίκες και παραμένει δεύτερος!

 Καλύτερος και πιο αποφασιστικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Άρης επιβλήθηκε με 2-0 του Βόλου, άφησε πίσω του την ήττα στη Λαμία και συνεχίζει να είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ενώ ο Βόλος δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός, έμεινε πίσω από νωρίς και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 

Ο Άρης ήταν πιο απειλητικός και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο

Μπλόκο επ’ αόριστον στον Τραμπ από facebook και Instagram

  

Μπλόκο επ’ αόριστον επέβαλλε το facebook και το Instagram στον Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ ανακοίνωσε τα εξής: «Τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που του παραμένει του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν» σημειώνει αρχικά ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ σε ανάρτησή του στο Facebook και προσθέτει:

«Επεκτείνουμε το μπλοκ που έχουμε τοποθετήσει στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram επ ‘αόριστον και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας».

Άνοιγμα σχολείων: Τι SMS θα στέλνουν οι γονείς από τη Δευτέρα – Πώς κάνουν δωρεάν τεστ covid εκπαιδευτικοί και μαθητές

 Άνοιγμα σχολείων: Τι SMS θα στέλνουν οι γονείς από τη Δευτέρα - Πώς κάνουν δωρεάν τεστ covid εκπαιδευτικοί και μαθητές 

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εξεδόθη την Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Επίσης αύριο, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 57 τα νέα κρουσματα σήμερα (26 στην Αργολίδα - 7στη Κορινθία ) - στην Πελοπόννησο


Αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου κατεγράφησαν 41 νέα κρούσματα , με τα περισσότερα (26 ) να καταγράφονται στη Π. Ε. Αργολίδας.

 Επίσης 16 κρούσματα κατεγράφησαν στις Π. Ε. Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα   7 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 57 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.598 ( 2.480 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 7/1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (14),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (7), Ηλείας (2), Αργολίδας (26) , Αρκαδίας (4) και Λακωνίας (1) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.645 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          696   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           679   (12) 

Π.Ε. Αργολιδας          489   (0)

Π.Ε. Ηλείας                473   (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας            382   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           234   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 07/01: 510 νέα κρούσματα, 47 θάνατοι και 391 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης τησ διασποράς

  Κορωνοϊός: Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 187 νέα κρούσματα  εκ των οποίων τα 60 στο κέντρο της Αθήνας. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, με 65 κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

ΜΕ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

IMG 4478 

 

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και την λαμπρότητα, που επιβάλλει η ημέρα και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Άγιων Επιφανείων στην πόλη της Κορίνθου, σύμφωνα πάντοτε και με τις εντολές της Ι. Συνόδου. Στον μεγαλοπρεπή εορτασμό ξεχωριστή ευλογία προσέδωσε η έκθεση σε προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, που από αιώνων φυλάσσεται στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου καθώς ο Άγιος Σωφρόνιος είναι ο συγγραφέας των ευχών του Μεγάλου Αγιασμού.

Νωρίς το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου έλαβε χώρα η πανηγυρική Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιωμένος από τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους του. Αμέσως μετά την λήξη της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε ο καθιερωμένος Μέγας Αγιασμός στον σολέα του Ι. Ναού. Στις ως άνω Ι. Ακολουθίες παρέστη ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος,

Καπιτώλιο: Γιατί η αστυνομία δεν πρόλαβε το κακό – Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι δηλώσεις πρώην αξιωματούχων

  

Η τραγωδία που ξεκίνησε να εκτυλίσσεται χθες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στοιχίζοντας τη ζωή σε 4 ανθρώπους, έλαβε τέλος, εγείροντας ωστόσο ερωτήματα σχετικά με την καθυστερημένη ανταπόκριση της αστυνομίας του Καπιτωλίου στην πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Από μεγάλη μερίδα του κοινού και των μέσων υπήρξαν υπόνοιες σχετικά με πιθανή απροθυμία της αστυνομίας να παρέμβει, λόγω της υποστήριξης των μελών και της ηγεσίας της προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ΣτΕ κατόπιν εορτής η Εκκλησία της Ελλάδος και 81 Μητροπόλεις για τα Θεοφάνεια

 Στο ΣτΕ κατόπιν εορτής η Εκκλησία της Ελλάδος και 81 Μητροπόλεις για τα Θεοφάνεια 

Η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 81 Μητροπόλεις το βράδυ της παραμονής των Θεοφανείων κατέθεσαν ηλεκτρονικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο αιτήσεις ακυρώσεως κατά των μέτρων για την απαγόρευση συμμετοχής των πιστών στην χθεσινή λειτουργία των Θεοφανείων

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου 2021 και ενώ είχαν κλείσει οι γραμματείες του ΣτΕ, η Εκκλησία της Ελλάδος, κ.λπ.

Ερωτηματικό για την εκδοτική βιομηχανία η μετά Τραμπ εποχή

  Ερωτηματικό για την εκδοτική βιομηχανία η μετά Τραμπ εποχή 

Ασχέτως του τι μπορεί να πιστεύει κανείς για τον αμφιλεγόμενο απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η εκδοτική βιομηχανία της χώρας πίνει νερό στ’ όνομά του, καθώς χάρη σε αυτόν καταγράφηκε «έκρηξη» στην κατηγορία των πολιτικών βιβλίων, έκρηξη που είναι αμφίβολο αν θα έχει συνέχεια και μετά την αποχώρησή του από την προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανάλυση του NPD BookScan, στη διάρκεια της θητείας του Τραμπ

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/29efb20beb7a049e643e1b989a9fbd24_L.jpg

Το « Πράσινο Ταμείο» με πρόσφατη απόφαση του ενέκρινε το αίτημα χρηματοδότησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 39.800 ευρώ και αφορά την μελέτη εγκατάστασης 17 δημοσίως προσβάσιμων  σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου.
Ταυτόχρονα ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καταθέτει το προσεχές διάστημα πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά  την προμήθεια δέκα ηλεκτρικών οχημάτων και σημείων φόρτισης για τις ανάγκες των υπηρεσιών του.
Συμμετέχοντας στη νέα περίοδο της ηλεκτροκίνησης, ο Δήμος μας συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονομεί ταυτόχρονα πολύτιμους οικονομικούς πόρους από την μείωση των δημοτικών δαπανών καυσίμων, υλοποιώντας έτσι τον σχεδιασμό μείωσης του ενεργειακού του αποτυπώματος τον οποίο έχει εκπονήσει.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 

Ο Δήμαρχος Νεμέας για τις φήμες περί δημιουργίας κλειστού Κέντρου Μεταναστών στα όρια Δήμου Κορινθίων – Δήμου Νεμέας.

dimos nemeas 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     Νεμέα : 07-1-2021

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 

Στις 6/1/2021 δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο φήμες περί δημιουργίας κλειστού Κέντρου Μεταναστών στα όρια Δήμου Κορινθίων – Δήμου Νεμέας.

Εγώ προσωπικά και ο Δήμαρχος Κορινθίων , σε επικοινωνία που είχαμε, δε γνωρίζουμε οτιδήποτε σχετικό. Ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα που ν’ αφορά την περιοχή  μας.

 

Θέλω να επισημάνω πως :

1. Ποτέ σε θεσμικό επίπεδο δε ρωτήθηκα για το θέμα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε γραπτά ούτε καν  τηλεφωνικά. Ενημερώθηκα για το συγκεκριμένο θέμα μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο.

2.Δεν μπήκα στη διαδικασία απάντησης στις φήμες αυτές σ’ ένα θέμα που ,απ’ όσο γνωρίζω, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Άλλωστε αν απαντούσα σε οτιδήποτε αναρτάται θα έπρεπε συνέχεια ν’ ασχολούμαι μ’ αυτά  και με τίποτα άλλο.

3. Προσπαθώ καθημερινά εργονομώντας το χρόνο μου, ο οποίος αισθάνομαι πως δε μου φτάνει , να εστιάζω σε σημαντικούς άξονες βαρύτητας για το Δήμο μας και δε θα γίνω εγώ αυτός που θα θέσω το Δήμο Νεμέας σε επίπεδο κριτικής αυθαιρέτων σχολίων και ανεύθυνων τοποθετήσεων μέσα σ’ έναν διαδικτυακό κυκεώνα ανυπόστατων θεμάτων.

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ προς όλους πως βρίσκομαι εδώ στην υπηρεσία  των συμπολιτών μου για να διασφαλίζω τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Νεμέας και όχι για να τα υπονομεύω.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ