Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Επιστροφή στις νίκες ο Άρης 2 - 0 τον Βόλο και παραμένει δεύτερος!

  Άρης-Βόλος 2-0: Επιστροφή στις νίκες και παραμένει δεύτερος!

 Καλύτερος και πιο αποφασιστικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Άρης επιβλήθηκε με 2-0 του Βόλου, άφησε πίσω του την ήττα στη Λαμία και συνεχίζει να είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ενώ ο Βόλος δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός, έμεινε πίσω από νωρίς και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 

Ο Άρης ήταν πιο απειλητικός και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο

ημίχρονο αξιοποιώντας την πρώτη πολύ καλή στιγμή του στο 18΄, με την έξοχη επίθεση από τον άξονα, την μπαλιά του Ματέο Γκαρσία για τον Γκάνεα στα αριστερά και το γύρισμα του Ρουμάνου στην περιοχή. Εκεί όπου ο Λούκας Σάσα βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, έκανε την κίνηση προς τα πλάγια και με το αριστερό σε αντίθετη κατεύθυνση πλάσαρε τον Κλέιμαν.  

Ο Βόλος δεν μπορούσε επιθετικά να φτάσει σε ευκαιρίες (είχε μία τελική στο πρώτο 45λεπτο), ενώ αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα από τη δεξιά πλευρά της άμυνάς του, με τον Σίλβα να κάνει δύο πολύ καλές ενέργειες και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 38΄όταν ελίχθηκε όμορφα και πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Ο Άνχελ Λόπεθ απέσυρε στο ημίχρονο τον Μπουένο και πέρασε στη θέση του τον Ρενάτο, ενώ ο Μάντζιος άφησε το σχήμα που σε 4-2-3-1 είχε κάνει καλά τη δουλειά. Και συνέχισε να την κάνει, αλλά στο 48΄ο Μάνος νικήθηκε από τον Κλέιμαν και στο 51΄ο Σίλβα έχασε ένα σίγουρο γκολ αστοχώντας στο πλασέ από την καταπληκτική μπαλιά του Ματίγια. Ο Βόλος έκανε την πρώτη πραγματικά καλή φάση του στο 55΄αλλά ο Περέα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την μπαλιά του Ρενάτο.

Ο Άρης επιτέθηκε ξανά με τον Σίλβα στο 59΄να σουτάρει από πλάγια στον Κλέιμαν και στη συνέχεια το βολέ του Γκαρσία κόντραρε στον Ριένστρα, την ώρα που το ματς είχε αρχίσει να γίνεται νευρικό και με αρκετές εντάσεις σε αγωνιστικό χώρο και πάγκους. Με τις φάσεις να είναι ελάχιστες κοντά στις δύο περιοχές, τον Άρη να κοντρολάρει το ματς και τον Βόλο να θέλει να απειλήσει αλλά να μην μπορεί.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Μάντζιος άλλαξε το σχήμα σε 4-3-3, φέρνοντας τρεις νέους παίκτες από τον πάγκο ενώ ο τεχνικός του Βόλου θέλησε να βρει λύσεις με τον Μαρτίνες να περνάει σε οργανωτικό ρόλο αντί του Περέα και τον Δουβίκα να επιστρέφει σε ρόλο κλασικού προωθημένου.

Στο 80΄ο Άρης έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Μπερτόλιο σε θέση βολής από πάσα του Μαντσίνι και τον Κλέιμαν να κάνει σπουδαία επέμβαση. Αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο Φακούντο Μπερτόλιο πήρα το «αίμα» του πίσω, κάνοντας έξοχη ντρίμπλα στην κίνηση στον Μήτογλου και με υποδειγματικό τρόπο πλάσρε τον γκολκίπερ του Βόλου για το 2-0. Κι εκεί όλα τελείωσαν...

ΑΡΗΣ: Μπουσέ, Σάκιτς, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα (91΄Τσαγκαλίδης), Ματίγια, Γκάμα (73 Τζέγκο), Σίλβα (88΄Λόπεθ), Γκαρσία (73' Μπερτόλιο), Μάνος (74΄Μαντσίνι)

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Φερράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Ντεντάκης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (88΄Γκρίλο), Περέα (74΄Μαρτίνες), Μπουένο (46΄Ρενάτο), Δουβίκας