Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Εγαίνια Μουσείου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Panteio-Panepistimio 
Άρθρο Ειρήνη Λεριού
Μια χρονομηχανή στη μέση της Αθήνας δημιουργήθηκε πρόσφατα. Ένα μαγικό κουτί δίπλα στο κήπο του Παντείου, όπου μπαίνεις μέσα και ταξιδεύεις πίσω, στις ζωές όλων εκείνων των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού , που το καράβι της ζωή τους έδεσε κάποια στιγμή ακριβώς όπως και το δικό σου, στο λιμάνι του Παντείου. Η μεγαλύτερη στιγμή σε αυτό το ταξίδι, αυτή που πραγματικά σε συνεπαίρνει, είναι όταν έρχεται η ώρα να ανταμώσεις τους εμπνευστές και τους ιδρυτές αυτού του σπουδαίου και ιστορικού Πανεπιστημίου.

Στους «4» χωρίς να πείσει η Αργεντινή ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΕΛΓΙΟ 1-0

Στους «4» χωρίς να πείσει η Αργεντινή (vds+pics)
Δυο σουτ έκανε ο Ιγκουαΐν, το ένα πήγε μέσα, το άλλο στο οριζόντιο κι αυτό ήταν όλο... Μ' αυτόν τον τρόπο η Αργεντινή, που σε καμία περίπτωση δεν έθελξε με την απόδοσή της, νίκησε με 1-0 το Βέλγιο, που δεν φάνηκε να είναι ικανό για το βήμα παραπάνω και πήγε στον δεύτερο ημιτελικό περιμένοντας μια εκ των Ολλανδίας, Κόστα Ρίκα.
Η ομάδα του Σαμπέγια πήρε από νωρίς το προβάδισμα (8') και το διατήρησε ως το φινάλε χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από τους Βέλγους, που δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις περιοχή, παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν (μάταια) να κάνουν παιχνίδι.
Καταλυτικό ρόλο στην καθίζηση της «αλμπιτσελέστε» έπαιξε η απώλεια του Ντι Μαρία στο 33ο λεπτό, ο οποίος τραυματίστηκε (σ.σ: πιθανότατα θλάση) και είναι αμφίβολος για τον ημιτελικό.
Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και η Αργεντινή αν και προκρίθηκε αναμένεται να δεχτεί για άλλη μια φορά κριτική μιας και το συγκρότημα του Σαμπέγια δεν έπεισε με την απόδοσή του. Ωστόσο, πήρε αυτό που ήθελε και φτάνει μια ανάσα μακριά από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το χωρισμό τους ανακοίνωσαν Κωστόπουλος - Μπαλατσινού


Το χωρισμό τους ανακοίνωσαν Κωστόπουλος - Μπαλατσινού
Στη λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα koolnews, οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του Mega αναφέρουν:

«Μετά από πολύ πόνο, αλλά κι αμηχανία, εξαιτίας του δημοσίου χαρακτήρα της ανακοίνωσης, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε πια ζευγάρι.
Αφού προσπαθήσαμε και οι δύο για αρκετό καιρό να σώσουμε τον γάμο μας, καταλήξαμε στην απόφαση να χωρίσουμε και να διατηρήσουμε ανέπαφα όλα τα αποθέματα αγάπης και αλληλοεκτίμησης. Παραμένουμε πάνω απ' όλα οικογένεια και ομάδα στη δουλειά μας.
Οι ωραιότεροι καρποί των 20 χρόνων σχέσης και 18 χρόνων γάμου είναι τα τρία υπέροχα παιδιά μας, στα οποία ως γονείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το περιβάλλον μιας αγαπημένης οικογένειας. Η ψυχική τους ισορροπία και ασφάλεια είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα στη νέα μας ζωή και θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα κάθε βοήθεια σε αυτή μας την προσπάθεια.
Τζένη Μπαλατσινού, Πέτρος Κωστόπουλος»

ethnos.gr

Ανακοίνωσε Αμπιντάλ ο Ολυμπιακός

Ανακοίνωσε Αμπιντάλ ο Ολυμπιακός (ΦΩΤΟ)
Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (5/7) την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ερίκ Αμπιντάλ από τη Μονακό.
  Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση, με μεταγραφή από τη Μονακό, του ποδοσφαιριστή Ερίκ Αμπιντάλ.
 Ο Γάλλος άσος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους".
Επίσημη ενημέρωση για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του 35χρονου Γάλλου αμυντικού δεν υπάρχει, με τις πληροφορίες να ανέφεραν ότι θα υπογράψει για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για παραχώρηση αδείας εκμετάλλευσης, σχολάζουσας θέσης περιπτέρου

Ανακοίνωση – Πρόσκληση
για παραχώρηση αδείας  εκμετάλλευσης,   σχολάζουσας  θέσης     περιπτέρου  στη Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου,   του   Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αναρτά πίνακα μίας (1)   σχολάζουσας θέσης   περιπτέρων,   εντός   κεντρικών ζωνών   της   πόλεως  Ξυλοκάστρου,  της   Δημοτικής  Ενότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα   με   την   παρ. 2 ,    του άρθρου 25 του Ν.Δ. 1044/1971( ΦΕΚ Α΄245), ως κάτωθι:
        ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ:
Μία   (1)    σχολάζουσα    θέση  περιπτέρου , επί της οδού   Κ.Τσαλδάρη & Σπ. Παπαγεωργίου στο Ξυλόκαστρο.
Λεπτομέρειες αναλυτικά στο σχετικό αρχείο που ακολουθεί.

...και οι κακοί έχουν ψυχή - Σαββατοκύριακο στο Δερβένι και στα Ροζενά

Ενοριακό Πνευμ. Κέντρο Τιμίου Προδρόμου, Δερβένι, Σάββατο 5 Ιουλίου ώρα 20.00
Δημοτικό Σχολείο Ροζενών,  Κυριακή 6 Ιουλίου ώρα 20.00
Το παιδικό τμήμα της Θεατρικής Ομάδας της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο της Σοφίας Παράσχου «Και οι κακοί έχουν ψυχή», Διασκ.-Σκην.: Τ. Λουίζου.
Είσοδος Ελεύθερη

Μανώλης Χιώτης και Jimi Hendrix




youtube.com

Ασημακοπούλου: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

asimakopoulou


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο σεβασμός και η εφαρμογή των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων είναι πρώτιστη αρχή της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση οφείλει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας αυτής της αρχής και να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον.
Και δεν θα επιτρέψει σε μια υποκινούμενη φωνασκούσα μειοψηφία να επιβάλλει την άποψή της, να πλήξει την Ελληνική Οικονομία και τον τουρισμό, ούτε να ταλαιπωρήσει τους Έλληνες πολίτες.
Η κυβέρνηση δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται.
Ούτε ο Ελληνικός λαός».  
 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση επίταξης για τους εργαζομένους της ΔΕΗ:
SYRIZA-opadoi‘Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί.
Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητρόπουλος: Εκτός συνταγματικής εξουσιοδότησης η επιστράτευση

mitropoulos-alexis
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον Real FM αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.
«Όλο το πλαίσιο της επιστράτευσης είναι εκτός συνταγματικής εξουσιοδότησης, αλλά αποτελούν ευθεία παραβίαση διεθνών συνθηκών εργασίας που έχει κυρώσει η πατρίδα μας», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος και συνέχισε:
Οι διεθνής συμβάσεις εργασίας αναφέρονται στο ότι δεν μπορούν να επιστρατεύουν συνδικαλιστές για να τιμωρηθούν επειδή συμμετέχουν σε απεργία».
«Η δικαστική απόφαση, εστιάζει στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε το τυπικό της κήρυξης της απεργίας. Πράγματι βεβαίωσαν οι συνδικαλιστές, ότι δεν προσέφεραν το απαραίτητο, αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργούν στοιχειωδώς οι επιχειρήσεις.
Όταν κάποιος τελεί υπό καθεστώς επιστράτευσης, σημαίνει ότι παύει να έχει συμπεριφορά εργαζομένου και έχει συμπεριφορά ένστολου προσωπικού. Υπάγεται απευθείας στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα. Η συμπεριφορά που έχει ο νομοθέτης είναι αυτή. Έχει αυστηρές συνέπειες, για το ότι δεν ασκεί τα καθήκοντά του».

ysterografa.gr

Σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

deh12
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καταδικάζοντας κάθε ανέντιμη και αντιδημοκρατική τακτική» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ, που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.  Όπως δήλωσε πάντως στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Γ. Αδαμίδης, η συνέχιση του αγώνα δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους, όταν υλοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών τους που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.
Ο «Σπάρτακος» χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική την τακτική της επιστράτευσης και τονίζει ότι «Ο αγώνας μας δεν καταστέλλεται από καμία απόφαση δικαστηρίου, από καμία απολυταρχική/αντιδημοκρατική συμπεριφορά γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζόμενων αλλά είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας». Κάνει λόγο επίσης για υπευθυνότητα στο χειρισμό της απεργίας (εννοώντας προφανώς ότι ως τώρα οι επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση ήταν σχετικά περιορισμένες) η οποία όπως επισημαίνει «ενόχλησε τους κυβερνώντες που την ώρα που τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, αρνούνται τον διάλογο και την κουβέντα και εφαρμόζουν το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» προχωρώντας σε επίταξη επικαλούμενοι(δήθεν) το καλό του κοινωνικού συνόλου».

Εκοιμήθη ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

mitr_vldimir
Πηγή: www.romfea.gr
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Εκοιμήθη σήμερα 5 Ιουλίου 2014 σε ηλικία 78 ετών ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου κυρός Βλαδίμηρος.
Να αναφερθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Κιέβου κυρός Βλαδίμηρος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τις τελευταίες ημέρες είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κιέβου  κυρού Βλαδιμήρου θα τελεστεί αύριο στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Λαύρα των Σπηλαίων (Pechersk) του Κιέβου.

Ο Χρύσανθος εισηγήθηκε στον Σαμαρά πρόωρες εκλογές!

Antonis-Samaras-Xrysanthos-Lazaridis
Στα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου από τον Αντώνη Σαμαρά, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έχει καθιερωθεί ως ο στενότερος συνεργάτης του Πρωθυπουργού.
Με πολιτικό λόγο και σκέψη που υπερβαίνει τα στενά παραταξιακά όρια της Κεντροδεξιάς, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας είχε καθοριστικό ρόλο σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και στοχεύσεις της κυβέρνησης μετά το 2012.
Σήμερα, και σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Real News”, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έχει εισηγηθεί στον Αντώνη Σαμαρά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, άλλοι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εισηγούνται στον Πρωθυπουργό τα νέα, σκληρά μέτρα που εκτιμάται ότι θα ζητήσει η τρόικα το φθινόπωρο.

Καταγγελία-βόμβα Γιάννη Πανούση, για συναλλαγές ενόψει προεδρικής εκλογής!

Giannis-Panousis
Σε μια καταγγελία-βόμβα, για συναλλαγές (!) στο περιθώριο της προεδρικής εκλογής, προχώρησε ο καθηγητής και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης, με συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία του Σαββάτου”.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα στο σχετικό πρωτοσέλιδο “χτύπημά” της, ο Γιάννης Πανούσης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψήφιζε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε καν τον ίδιο τον Φώτη Κουβέλη, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ενώ προσθέτει ότι “γίνονται συναλλαγές με πρόθυμους βουλευτές, με όλα τα μέσα”, στην προσπάθεια συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας, που θα οδηγήσει στην εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή.
Ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έχει εκλεγεί στο Κοινοβούλιο με τη Δημοκρατική Αριστερά, έχει μακρά διαδρομή στον ακαδημαϊκό χώρο.

Η θανατική ποινή έγινε... ισόβια για τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Mohamed-Badie
Μια θανατική ποινή που έγινε… ισόβια κάθειρξη. Όπως αναμενόταν, η Αίγυπτος επέλεξε να μην προχωρήσει στην εκτέλεση της ποινής του θανάτου για τον καταδικασθέντα ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και σήμερα δικαστήριο του Καϊρου ανακοίνωσε τη μετατροπή της σε ισόβια κάθειρξη.
Ο Μοχάμεντ Μπαντιέ, ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2013, όταν το πραξικόπημα των Ενόπλων Δυνάμεων υπό τον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι οδήγησε στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, και στο “ξεδόντιασμα” του πολιτικού Ισλάμ.
Πρόσφατα, η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη είχε καταδικάσει τον Μοχάμεντ Μπαντιέ και άλλα ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε θάνατο, για τον ρόλο τους στα αιματηρά γεγονότα του περσινού καλοκαιριού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εξελίξεις έρχονται στο περιθώριο της συμπλήρωσης ενός έτους από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, την 3η Ιουλίου 2013, με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι να είναι πλέον εκλεγμένος Πρόεδρος της Αιγύπτου, και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να βρίσκεται υπό διαρκή διωγμό.

ysterografa.gr

Την επίταξη των απεργών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

dei12
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Στο δικαστήριο είχε προσφύγει η διοίκηση της ΔΕΗ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου περίμεναν την εκδίκαση της αγωγής της διοίκησης της ΔΕΗ κατά της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, και όπως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η κυβέρνηση προχωρεί πλέον στην επίταξη των απεργών.
Οι απεργοί από την πλευρά τους ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού πρώτα διασφαλίσουν ότι θα υπάρχει επαρκές προσωπικό ασφαλείας, ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι περιμένει τη συμμόρφωσή τους με τη δικαστική απόφαση.
Αναλυτικά, η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη έχει ως εξής:
‘Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.

ysterografa.gr

Απίστευτα πράγματα: Ρηματική διακοίνωση προς το κυπριακό ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις της Δρ Θεοχάρους

Ρηματική διακοίνωση απέστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο αντίστοιχο κυπριακό μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που "ενήργησε" η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του (κυπριακού portal) SigmaLive, η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για τις δηλώσεις Θεοχάρους, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη αδράνεια από μέρους της ΕΕ και ειδικότερα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με το έγγραφο της Άγκυρας στο οποίο αναφερόταν "ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα". Η δυσαρέσκεια της Αθήνας εκφράστηκε μέσω ρηματικής διακοίνωσης (!!!!!!!!) η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Το protothema.gr έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει τμήματα της ρηματικής διακοίνωσης που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ

dei12
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Στο δικαστήριο είχε προσφύγει η διοίκηση της ΔΕΗ.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου περίμεναν την εκδίκαση της αγωγής της διοίκησης της ΔΕΗ κατά της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.
Από τη στιγμή που δικαιώθηκε η διοίκηση της εταιρείας και η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει περιθώριο λίγων ωρών στους  απεργούς. Αν δεν συμμορφωθούν με την απόφαση, τότε αναμένεται να γίνει επιστράτευση.
Για το λόγο αυτό άλλωστε δόθηκε εντολή, ώστε να μείνει ανοιχτό το Εθνικό Τυπογραφείο.
Οι απεργοί αναμένεται να συνεδριάσουν άμεσα, ώστε να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την απόφαση της Δικαιοσύνης.

ysterografa.gr

Αγχωτική πρόκριση για Βραζιλία και τώρα... Γερμανία

Αγχωτική πρόκριση για Βραζιλία και τώρα... Γερμανία (VIDEO)
H Βραζιλία τα κατάφερε αν και αγχώθηκε στο φινάλε. Επικράτησε με 2-1 της Κολομβίας χάρη στα γκολ των δύο κεντρικών αμυντικών της και στα ημιτελικά του Μουντιάλ έχει ραντεβού με την Γερμανία. Στα 6 γκολ έφτασε ο Ροντρίγκες. Ο διαιτητής χάρισε την κόκκινη κάρτα στον Ζούλιο Σέζαρ.
 Οι Βραζιλιάνοι έδιναν παράσταση μέχρι το 70' αλλά η Κολομβία απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν έφτασε στα προημιτελικά με το απόλυτο. Μείωσε με το έκτο γκολ του Ροντρίγκες στο φετινό Μουντιάλ και αν ο διαιτητής έδειχνε την κόκκινη κάρτα στον Ζούλιο Σέζαρ, θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα. Τελικά η Σελεσάο κράτησε τη νίκη και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στον πρώτο ημιτελικό.

Η Βραζιλία μπήκε στο γήπεδο Καστελάο με το πόδι... στο γκάζι. Από τα πρώτα λεπτά έδειξε στην Κολομβία ποιος είναι το αφεντικό και η δουλειά της έγινε ακόμη πιο εύκολη με το γρήγορο γκολ του Τιάγκο Σίλβα.

Μόλις στο 7' ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο αμαρκάριστος αρχηγός της Σελεσάο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα. Το γκολ βοήθησε το ματς αφού η Κολομβία ήταν υποχρεωμένη να βγει μπροστά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους ταχύτατους Βραζιλιάνους να βρουν χώρους.
 Σε αρκετές περιπτώσεις ο Χουλκ έψαξε να γίνει... ήρωας και η ομάδα του Σκολάρι δεν μπόρεσε να προηγηθεί με δύο τέρματα. Από την άλλη η Κολομβία είχε σε κακή ημέρα τον Κουαδράδο και στην πιο απειλητική της στιγμή βρήκε απέναντί της τον καταπληκτικό Τιάγκο Σίλβα.

Ο Πέκερμαν προσπάθησε να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα με την είσοδο του Ράμος στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αλλά η εστία του Ζούλιο Σέζαρ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Στο 68' ο Νταβίντ Λουίζ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Οσπίνα και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του.
Η Κολομβία δεν τα παράτησε και στο 78' ο Μπάκα κέρδισε πέναλτι από τον Ζούλιο Σέζαρ ο οποίος θα έπρεπε να αποβληθεί αλλά ο διαιτητής του χαρίστηκε. Ο Ροντρίγκες σημείωσε το έκτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Η Βραζιλία αγχώθηκε αλλά οι Κολομβιανοί δεν δημιούργησαν κλασική ευκαιρία μέχρι το φινάλε και έτσι οι διοργανωτές προκρίθηκαν στον ημιτελικό στον οποίο θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Μαϊκόν, Φερναντίνιο, Παουλίνιο (86' Ερνάνες), Οσκαρ, Χουλκ (83' Ραμίρες), Φρεντ, Νεϊμάρ (88' λ.τρ. Ενρίκε)
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Αρμέρο, Σάντσεζ, Ροντρίγκες, Κουαδράδο (80' Κιντέρο), Γκουαρίν, Ζούνιγκα, Γκουτιέρεζ (70' Μπάκα), Ιμπάρμπο (46' Ράμος)