Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η απάντηση της μητέρας του Σχορτσιανίτη στη "Χρυσή Αυγή" :"Ας το πουν μπροστά μου"!


Η μητέρα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη απάντησε στα σχόλια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ενώ τόνισε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα ρατσισμού.
Στο STAR και την εκπομπή «Μίλα» φιλοξενήθηκε η μητέρα του Σχορτσιανίτη, που έδωσε την δική της απάντηση στα σχόλια του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο.

«Ας λέει ότι θέλει η Χρυσή Αυγή, εμείς είμαστε Έλληνες. Όποιος έχει το κουράγιο ας πάει να το πει μπροστά του. Έχω νοιώσει και εγώ ρατσισμό αν και έχω τόσα χρόνια Ελληνική υπηκοότητα.

Τι έχουν κάνει οι πολιτικοί οι Έλληνες τόσα χρόνια για την Ελλάδα, έχει σηκώσει κανένας τους την Ελληνική σημαία όπως ο Σοφοκλής; Τι έχουν κάνει;

Στις άλλες χώρες δηλαδή που ζουν Έλληνες θα πρέπει να τους πουν να σηκωθούν και να φύγουν; Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσφέρει και που οδηγεί όλος αυτός ο ρατσισμός
».

Παναθηναϊκή...τραγωδία και γιατρικό δεν έχει – “Κόλλησε” και στην Κρήτη ...



Τι κι αν προηγήθηκε δύο φορές, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ικανός να κρατήσει το προβάδισμα, άφησε άλλους δύο βαθμούς (2-2 με τον ΟΦΗ) και είναι σε απόσταση ρεκόρ από την κορυφή! Αυτή ήταν η 5η του ισοπαλία σε οκτώ αγωνιστικές απέναντι στο μαχητικό ΟΦΗ που άξιζε τον βαθμό.

Μοναδικό κέρδος για τον Φερέιρα ο νεαρος Διαμαντής Χουχούμης, ο οποίος με θράσος στις προωθήσεις και αποτελεσματικότητα στα ανασταλτικά καθήκοντα, έβγαλε την ασίστ στον Τοτσέ στο 0-1 για το «τριφύλλι» και δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα στο ντεμπούτο του στην Σούπερ Λίγκα.

Ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Κουτσιανικούλη αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και πήρε το προβάδισμα ξανά ένα λεπτό αργότερα με τον Μαυρία. Όμως στο 72' ο Θανάσης Παπάζογλου με έξοχη κεφαλιά χάρισε τη ισοπαλία στον ΟΦΗ
Ο δυνατός άνεμος που φύσαγε στο Ηράκλειο όχι μόνο δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών αλλά και προκάλεσε 10λέτπη καθυστέρηση στην έναρξη αφού χρειάστηκε να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος από τα χαρτάκια που πέταξαν οι οπαδοί.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Ο Σισοκό άνοιξε τη μπάλα στον Χουχούμη, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ο Τοτσέ πρόλαβε τον στόπερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε για δεύτερο σερί ματς μετά το 1-1 με την Λάτσιο. Αυτό ήταν το δεύτερο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ μετά το γκολ που δέχτηκε είχε την κατοχή της μπάλας και στο 27' ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από γέμισμα του Μονιάκη, ο Παπάζογλου κέρδισε τον Βελάσκες στον αέρα και ο επερχόμενος Κουτσιανικούλης, ξέφυγε από τον Χουχούμη και με κεφαλιά πρόλαβε τον Καρνέζη.

Οι χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ. Στο επόμενο λεπτό, ο Ζέκα πάσαρε κάθετα στον Μαρίνο από δεξιά, αυτός γύρισε παράλληλα στον Μαυρία, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τοτσέ και κατέληξε στα δίχτυα του Γουναρίδη!

Γρήγορη αντίδραση της ομάδας του Φερέιρα στη ισοφάριση του ΟΦΗ, με τους Ζέκα και Μαρίνο να κάνουν αυτό που πρέπει, δηλαδή να βγάζουν κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα ως το τέλος του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να προσπαθούν συνεχώς για να πετύχουν κάποιο τέρμα και τον άνεμο να παίζει περίεργα παιχνίδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε λόγω αρκετών λαθών και από τις δύο ομάδες. Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 63' ο Κουτσιανικούλης βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας μόνος απέναντι στον Καρνέζη από πλάγια θέση αλλά καθυστέρησε και ο γκολκίπερ του ΠΑΟ τον έκοψε.

Στο 67' έγινε αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Λαγό να παίρνει τη θέση του τραυματία Πίντο. Δύο λεπτά αργότερα έγινε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι με εντυπωσιακή προσπάθεια βρήκε τον Σισοκό ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά είδε τον Κουρδάκη να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα την ώρα που ετοιμαζόταν να πλασάρει!

Όμως ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 72'! Ο Ζαχαράκης με ωραία σέντρα βρήκε τον Παπάζογλου ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη κάνοντας το 2-2. Τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί απείλησαν ξανά όταν ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα το φαλτσαριστό σουτ του Βερόν.

Στο 77' ο Βιτόλο πήρε την πάσα με τον τακουνάκι από τον Τοτσέ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γουναρίδη τον πέρασε, αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να γυρίσει στον Μαρίνο που δεν μπόρεσε να σκοράρει!
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Μονιάκης, Σόουζα, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος (85' Μπανούσης), Ιωαννίδης (46' Βιτώρος), Βερόν, Παπάζογλου (82' Περογαμβράκης), Σίσιτς, Κουτσιανικούλης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σισόκο, Πίντο (66' Λαγός), Βιτόλο, Μαυρίας (61' Κουίνσι), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Ζέκα (78' Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος, Χουχούμης, Βελάσκες

Έλληνες φοιτητές έκραξαν και πέταξαν έξω από εστιατόριο στο Βερολίνο τον Γιώργο Παπανδρέου - Συγκλονιστικό βίντεο

- Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής σε εστιατόριο στο Βερολίνο
- Μάταια όλη η παρεά προσπαθούσε να ηρεμήσει τους έλληνες φοιτητές
- Οι φοιτητές οργισμένοι του φωνάζουν "Μας εξευτελίσατε"
- Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαίωσαν αλλά όχι την αποχώρησή του από το εστιατόριο
Σίγουρα για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου αυτό το γεύμα της 28ης Οκτωβρίου θα είναι κάτι που θα θυμάται για πολύ καιρό.

Ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στο βράδυ της Κυριακής σε ένα εστιατόριο στο Βερολίνο μαζί με μία παρέα και έτρωγαν.

Εκεί στο εστιατόριο όμως για κακή του τύχη, σύμφωνα με το diktionews.gr βρισκόντουσαν και πολλοί Έλληνες και μάλιστα φοιτητές οι περισσότεροι, οι οποίοι θα έβλεπαν κάποια ελληνικά μουσικά συγκροτήματα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως ακούγεται και στο βίντεο οι φοιτητές φωνάζουν πως οι έλληνες πολίτες εξευτελίστηκαν εξαιτίας του και τώρα όπως του φώναζαν κάθεται και τρώει με τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με το site που ανήρτησε το βίντεο, οι φοιτητές τελικά μετά τις αποδοκιμασίες έδιωξαν κακήν κακώς τον πρώην πρωθυπουργό από το εστιατόριο.

Ωστόσο, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού από την πλευρά τους επιβεβαιώνουν το βίντεο και το γεγονός και μιλούν για έλληνες φοιτητές που είδαν τον κ. Παπανδρέου την ώρα που πήγαιναν σε διπλανό μπαρ.

Σύμφωνα με την εκδοχή των συνεργατών του κ. Παπανδρέου ο πρώην πρωθυπουργός δεν εξαναγκάστηκε να φύγει από το εστιατόριο και μάλιστα πλησίασε τους φοιτητές και τους είπε χαρακτηριστικά: "μην πιστεύετε ότι σας πουλάνε. Ηρεμήστε και ελάτε να συζητήσουμε". Μάλιστα, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή οι φοιτητές αποχώρησαν και λίγο αργότερα ένας εκ των φοιτητών επέστρεψε και ζήτησε συγγνώμη για την ένταση της στιγμής.
newsit.gr

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις 14:00 οι Οικονομική Επιτροπή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Η συνεδρίαση  θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Κατάρτιση όρων διακήρυξης εργασίας «Ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόνοιας στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου».
  2. Έγκριση πρακτικών άγονης δημοπρασίας μίσθωσης χώρου για πάρκιν.
  3. Ανάθεση έργου «Μετατόπιση δικτύου άρδευσης στον οικισμό Εβροστίνη (Ζάχολη) στην Τ.Κ. Εβροστίνης – Ροζενών».
  4. Σύνταξη έκθεσης προϋπολογισμού γ΄ τριμήνου έτους 2012 και υποβολή της στο Δ.Σ.
  5. Εισήγηση στο Δ.Σ. για ορισμό τέλους αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων.
  6. Έκπτωση από το δικαίωμα της ρύθμισης οφειλών της εταιρείας Le Convivial Ε.Π.Ε.
  7. Ψήφιση πίστωσης για την εργασία ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  8. Ψήφιση πίστωσης για προμήθεια χειροκίνητων και μηχανοκίνητων εργαλείων και αυτοτελών μερών τους για το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Ξυλ/στρου – Ευρωστίνης.
  9. Ψήφιση πίστωσης για προμήθεια σκούπες κ.λ.π.
  10. Ψηφίσεις πιστώσεων μετά από τροποποίηση προϋπολογισμού (συνεδρίαση Δ.Σ. 22/10/2012).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο! Οι αγορές προεξοφλούν άσχημες εξελίξεις; Ο Βενιζέλος βγαίνει μπροστά και δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει τα μέτρα!


- Θα το εισηγηθεί αύριο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - "Δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη της χώρας"
- Δεν εξαρτούμε την θεση μας από αυτή της ΔΗΜΑΡ, διαμήνυσε σε σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
- Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην άρνησή της να υπερψηφίσει τα εργασιακά
- Πως διαμορφώνονται τα αριθμητικά δεδομένα στην Βουλή ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την ερχόμενη εβδομάδα
- Τα μάτια όλα στραμμένα στο σημερινό euro working group
- Ο Βρούτσης ενημέρωσε τη ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά
- MINI ΚΡΑΧ στο χρηματιστηριο! Έκλεισε με πτώση 6,28%!

Ένα μνημόνιο για κάθε υπουργείο - Τι προβλέπει και ποιές οι τιμωρίες για τους υπουργούς


Μνημόνια μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και όλων των άλλων υπουργείων θα συνάπτονται κάθε χρόνο για την πιστή τήρηση των στόχων του προϋπολογισμού στα οποία θα προβλέπονται προκαθορισμένες διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση αποκλίσεων.
Αν επίσης παρατηρούνται αποκλίσεις άνω του 10% από τους τριμηνιαίους στόχους που προβλέπονται για τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνηση τότε θα περικόπτονται αυτόματα λειτουργικές δαπάνες και επιχορηγήσεις ανάλογα με το ποσοστό των αποκλίσεων.

Αυτά ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία θεσπίζονται αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες για την τήρηση των προβλέψεων και των στόχων του προϋπολογισμού.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Αναβολή για την 1η Νοεμβρίου πήρε ο Κ. Βαξεβάνης

Για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, πήρε αναβολή για να δικαστεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που συνελήφθη την Κυριακή για την δημοσίευση στο περιοδικό του της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, ο Κώστας Βαξεβάνης είπε:

"Εμένα με εμφανίζουν ότι έχω παραβιάσει προσωπικά δεδομένα, ενώ ο Βενιζέλος που δήλωσε ότι έχασε το στικάκι στην λεκάνη της τουαλέτας είναι ελεύθερος. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά, αυτή την στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι γίνεται μια προσπάθεια συγκάλυψης ενός τεράστιου θέματος και η εισαγγελεία που δείχνει τόση αγάπη στο πρόσωπό μου την οποία εγώ αποδέχομαι καλά θα κάνει να την δείξει σε κάθε κατεύθυνση."

Ο δημοσιογράφος ανέφερε και πάλι το περιστατικό με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε λίστα με ονοματεπώνυμα αλλά δεν κινήθηκε καμμία διαδικασία εναντίον της.

Και κατέληξε: "Δημοσιογραφία είναι να αποκαλύπτεις την αλήθεια όταν οι άλλοι πάνε να την κρύψουν. Κάθε τι άλλο είναι δημόσιες σχέσεις".


Δικηγόροι του είναι οι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Χάρης Οικονομόπουλος.

Εντός και εκτός της αίθουσας ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και συνάδελφοι του Κώστα Βαξεβάνη, μέλη της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ καθώς και βουλευτές.
Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου, Χάρη Οικονομόπουλο, η υπεράσπιση ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης καθώς πρόσωπα που αναφέρονται στη δημοσιευθείσα λίστα έχουν δηλώσει πρόθεση να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ ο έτερος συνήγορος, Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι πρόθεσή τους είναι "να μην εγκλωβιστεί η υπόθεση στα στενά όρια του αυτοφώρου και να αναδειχθεί η πολιτική της διάσταση".
Η λίστα δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη, το HotDoc και προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα. Συνελήφθη σε σπίτι φίλων του, στη Δροσιά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών.
Αμέσως μετά, αφέθηκε ελεύθερος.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι υπόδικοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου γιατί έχουν πάρει μία λίστα, την έχουν αποκρύψει, έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος, έχουν επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, έχουν υποθάλψει εγκληματία και δεν έχουν δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να βρει την άκρη». Και συνέχισε «ενώ θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω από τη σύνταξη της γιαγιάς στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, την ίδια ώρα κρύβουν μία λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες».
newsit.gr

Τρίπολη: Διακοπές ρεύματος και δρόμοι που μετατράπηκαν σε χείμαρροι!

Μιάμισι ώρα βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί χάος σε πολλά σημεία της Τρίπολης. Στο δυτικό τμήμα, στο κέντρο και στον ανατολικό τομέα της πόλης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, προκαλώντας προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στην Μαινάλου, στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, στην Καραϊσκάκη στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο και στη λεωφόρο Αλεξάνδρου Σούτσου κοντά στον σταθμό του τρένου.
Διακοπή ρεύματος σημειώνεται σε πολλά σημεία της Τρίπολης και ειδικότερα στην περιοχή του νοσοκομείου, στο Σέχι, στην περιοχή του Συντάγματος και σε τμήμα του κέντρου της πόλης. Συνεργεία της ΔΕΗ κάνουν επιθεώρηση προκειμένου να διορθώσουν τη βλάβη και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια σημεία είχαν πλημμυρίσει και πέρσι, όμως το πάθημα δεν έγινε μάθημα και καμιά παρέμβαση δεν έγινε για να μην προκληθούν τα ίδια προβλήματα.

Ώρες αγωνίας για τους έλληνες της Ν.Υόρκης λόγω SANDY


"Oλοι οι έλληνες ακολουθούν τις γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρχές για τον τυφώνα Sandy" λέει στο Newsit o επικεφαλής του γραφείου τύπου του ελληνικού προξενείου στη Ν.Υόρκη.
Το πέρασμα του τυφώνα αναμένεται να είναι σαρωτικό και οι αρχές έχουν πάρει πρωτοφανή μέτρα για να προστατέψουν τους πολίτες. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Οπως δήλωσε στο Newsit ο κύριος Νίκος Παπακωνσταντίνου "αυτή τη στιγμή η Ν.Υόρκη είναι μια πόλη φάντασμα, μια έρημη πόλη. Τα μέσα μεταφοράς είναι όλα κλειστά και στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο λίγα ταξί και ελάχιστοι άνθρωποι.

Ολοι οι ελληνες που ζουν στη Ν.Υόρκη έχουν ακολουθησει τις γενικές οδηγίες που των αρχών και έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
Εως και χθες υπήρχαν απίστευτες ουρές στα σουπερ-μαρκετ πολιτών που ήθελαν να προμηθευτούν νερό, κονσέρβες και μπαταρίες.

Εγώ βρίσκομαι στο Μανχάταν και η εικόνα που βλέπω μπορεί να συγκριθει μονο με ένα πρωϊνό αργίας. Δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανένας.

Ο κόσμος θα έλεγα πως έχει λίγο τρομάξει και έχει αγωνία καθώς όλοι οι μετεωρολογοι λένε πως τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τις διακοπές ρεύματος που λένε πως θα γίνουν. Αν ο τυφώνας ξεριζώσει τα δίκτυα τοτε θα μείνουν χωρίς ρεύμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι και η αποκατάσταση της ζημιάς μπορεί να πάρει από 3 μέρες εως μία εβδομάδα" είπε τέλος ο κύριος Παπακωνσταντίνου.



newsit.gr

Η Sandy πλησιάζει στη Νέα Υόρκη απειλητικά! – Δείτε LIVE εικόνα – Αγνοούνται επτά Γάλλοι


- Αργά το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Νέας Υόρκης) περιμένουν να... "χτυπήσει" - Φόβοι πως το νερό από τις πλημμύρες θα φτάσει τα 3 μέτρα
- Με ισχυρές βροχοπτώσεις ξεκίνησε η... επιδρομή του τυφώνα Sandy στη Νέα Υόρκη – Συνοδεύεται από ανέμους 75 μιλίων την ώρα
- Περισσότεροι από 370.000 πολίτες έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους
- Κόκκινος συναγερμός και σε: Ουάσιγνκτον, Βαλτιμόρη, Βοστώνη
- «Το πέρασμα του τυφώνα μπορεί να είναι καταστροφικό» δηλώνουν αξιωματούχοι
- «Πάρτε το σοβαρά» η... συμβουλή Ομπάμα προς τους Αμερικανούς σε έκτακτο διάγγελμα

Απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στις ερωτήσεις του Κώστα Κόλλια για το Στρατόπεδο - Mακροπρόθεσμη φιλοξενία λαθρομεταναστών - η Κορινθιακή κοινωνία ούτε ερωτήθηκε ούτε ενημερώθηκε για τα πλάνα του Υπουργείου αναφορικά με το Στρατόπεδο, και επιμένω ότι έστω τώρα, μπορεί και πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση για τους λαθρομετανάστες και άλλη πρόταση, ρεαλιστική, βιώσιμη και ικανοποιητική για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου.»


Απάντηση στις ερωτήσεις του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια απέστειλε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τα μελλοντικά πλάνα για το Στρατόπεδο Κορίνθου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Πριν από περίπου ένα μήνα είχα καταθέσει δύο ερωτήσεις στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια. Η μία αφορούσε στο τι θα συμβεί με τους λαθρομετανάστες μετά την πάροδο του μέγιστου χρονικού ορίου κράτησης που προβλέπει ο νόμος. Η δεύτερη αφορούσε στην κρατούσα κατάσταση στο Στρατόπεδο, δηλαδή στο πόσοι λαθρομετανάστες φιλοξενούνται, για πόσο χρόνο και υπό ποιες συνθήκες,  καθώς βεβαίως και στο τι μέλλει γενέσθαι, με δεδομένο ότι η κοινωνία της Κορίνθου ζητά επιτακτικά να αλλάξει το τρέχον καθεστώς του Στρατοπέδου.

Οι απαντήσεις που έλαβα και στα δύο ερωτήματα, ενώ εμπεριέχουν καθησυχαστικές πληροφορίες, ωστόσο δείχνουν να παγιώνουν τη σημερινή κατάσταση και αυτό βεβαίως μόνο ευχάριστο δεν είναι. Το Υπουργείο διατυπώνει τη βεβαιότητα ότι 6-12 μήνες αρκούν για να ολοκληρωθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Επιπλέον, αναφέρει ότι εντείνονται οι επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενεργοποίηση του Frontex, το οποίο θα φέρει πολύτιμη στήριξη στη χώρα μας για την αντιμετώπιση συνολικά του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Ο Υπουργός με ενημέρωσε ότι το τελευταίο δίμηνο περισσότεροι από 2.000 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες τους. Πρόκειται για σημαντική πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν, πλην όμως δεν αρκεί για να καθησυχάσει την Κορινθιακή κοινωνία μπροστά στο ενδεχόμενο χιλιάδες λαθρομετανάστες να πλημμυρίσουν μέσα στον επόμενο χρόνο την πόλη και γενικά τον Νομό.

Σε ό,τι αφορά το Στρατόπεδο, το Υπουργείο με ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται έργα ασφάλειας, όπως περίφραξη, κιγκλιδώματα, φωτισμός και αυξημένες σκοπιές. Ως προς τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, αναφέρεται ότι έχει διατεθεί σε 24ωρη βάση μία πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων για την εξυπηρέτηση των λαθρομεταναστών. Αυτό βεβαίως δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί σε τυχόν ανάγκες νοσηλείας, οι οποίες θα πρέπει να καλύπτονται εξολοκλήρου μέσα στο χώρο του στρατοπέδου.

Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να καθησυχάζουν σε ένα βαθμό τους περίοικους σε ό,τι αφορά την ασφάλειά τους, πλην όμως, όπως προανέφερα, σκιαγραφούν την παγίωση μίας κατάστασης η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Από το έγγραφο του Υπουργείου καθίσταται σαφές ότι το Στρατόπεδο Κορίνθου προετοιμάζεται και εξοπλίζεται για την μακροπρόθεσμη φιλοξενία λαθρομεταναστών. Αναφέρεται μάλιστα ότι η «πλήρης λειτουργία του Κέντρου θα αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή», φράση που ενισχύει αυτήν την άποψη.

Όσο κι αν καταβάλλονται προσπάθειες για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, ένα γεγονός παραμένει αναμφισβήτητο και αδικαιολόγητο: ότι η Κορινθιακή κοινωνία ούτε ερωτήθηκε ούτε ενημερώθηκε για τα πλάνα του Υπουργείου αναφορικά με το Στρατόπεδο, και επιμένω ότι έστω τώρα, μπορεί και πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση για τους λαθρομετανάστες και άλλη πρόταση, ρεαλιστική, βιώσιμη και ικανοποιητική για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου.»

Στα χέρια του Σαμαρά τα εργασιακά

Antonis-Samaras-Fotis-Kouvelis
“Είναι πλέον θέμα του Πρωθυπουργού να βρει φόρμουλα συμβιβασμού με τον κ. Κουβέλη για τα εργασιακά”. Με τη φράση αυτή, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αποτύπωνε το οριακό σημείο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών.
Μετά το ηχηρό όχι της Τρόικας στο αίτημα της ΔΗΜΑΡ για διατήρηση της επεκτασιμότητας στην ΕΓΣΣΕ και του οικογενειακού επιδόματος στους μισθούς, αλλά και στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κύρωση των αποκρατικοποιήσεων από τη Βουλή τα πράγματα δυσκολεύουν και αναζητείται λύση που θα επιτρέψει κυρίως στη ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει το πακέτο των μέτρων.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, αποχωρώντας χθες βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το μίνι υπουργικό για τα προαπαιτούμενα δήλωσε ότι η Τρόικα δεν δέχεται να διατηρηθεί το οικογενειακό επίδομα, ούτε και να επεκτείνεται η ισχύς της ΕΓΣΣΕ, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε κανένα μέρος του δυτικού κόσμου, ενώ απορρίπτει και το ενδεχόμενο να έρχεται προς κύρωση από το Κοινοβούλιο κάθε αποκρατικοποίηση, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα ήταν αποθαρρυντικό για τους υποψήφιους επενδυτές.
Ανεξάρτητα, πάντως, από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων -και με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης- να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων, η προετοιμασία κορυφώνεται προκειμένου να προλάβουμε τις κρίσιμες προθεσμίες.
Το χρονοδιάγραμμα του οικονομικού επιτελείου προβλέπει ότι ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και θα ψηφιστεί στις 11 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται αναλυτικά τα μέτρα προγραμματίζεται για την 5η Νοεμβρίου, με στόχο να έχει ψηφιστεί πριν τις 12 του μήνα.
Μεγάλο αγκάθι παραμένει η βιωσιμότητα του χρέους και το κόστος της διετούς επιμήκυνσης, που μπαίνουν πλέον επισήμως στο τραπέζι της Ευρωομάδας εργασίας (EWG), η οποία συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες.
Τα μέλη της Τρόικας διαφωνούν για το κόστος της χρονικής παράτασης του προγράμματος τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και μεταξύ τους, καθώς το υπουργείο Οικονομικών το υπολογίζει σε 12,5 δισ. ευρώ, ΕΕ και ΕΚΤ σε 30 δισ. ευρώ και ΔΝΤ σε 38 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η μεγάλη διαφορά οφείλεται στο ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών συνυπολογίζουν και τις καθυστερήσεις στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, την υστέρηση των φορολογικών εσόδων κλπ ανεβάζοντας έτσι το χρηματοδοτικό κενό.
Η επιλογή που φαίνεται ότι πλέον κερδίζει έδαφος είναι η χρηματοδότηση της Ελλάδας με νέα δάνεια, πιθανότατα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ώστε να επαναγοράσει φθηνά το χρέος της στη δευτερογενή αγορά μόλις στο 20-25% της ονομαστικής του αξίας. Υπολογίζεται ότι με 10 δισ. ευρώ μπορεί να αγοραστεί και να διαγραφεί χρέος 40 δισ. ευρώ.
Η λύση αυτή είναι και η μόνη που δέχεται προς το παρόν να συζητήσει η Γερμανία, αλλά και η ΕΚΤ, κύριοι πολέμιοι του “κουρέματος” που ζητεί το ΔΝΤ.

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / ysterografa.gr

Ρήξη με το κατεστημένο, το σάπιο, το τεμπέλικο, το παρασιτικό…


Andreas-Loverdos
Βαρσήμαντο άρθρο του Ανδρέα Λοβέρδου στα "Υστερόγρα​φα" 
Κάθε μέρα που περνά (και χάνεται), επιβεβαιώνεται με οδυνηρό τρόπο για την ελληνική κοινωνία, πως το πρόβλημα που βιώνει η πατρίδα μας είναι βαθύτατα και πρωτίστως πολιτικο-κοινωνικό και δευτερευόντως οικονομικό.
Η γνώση σχετικώς με τον πραγματικό πλούτο που διαθέτει η χώρα μας, η χρήση της κοινής λογικής για τη διάγνωση της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας και συνάμα η ευθεία σύγκρουση με τις κακοδαιμονίες μας, είναι τα προαπαιτούμενα για την επαναφορά της Ελλάδας στην ευημερία και την αξιοπιστία.

Τρεις υποθέσεις αυτοφώρου: Βαξεβάνης, Κασιδιάρης, Παπαδόπουλος

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Στην περίπτωση Βαξεβάνη έχουμε έναν δημοσιογράφο με ένα καυτό προϊόν στα χέρια, που ως «καλός ενημερωτής του λαού» αποφασίζει να το πουλήσει με το σχετικό αντίτιμο. Προηγουμένως έχει φροντίσει να διαφημίσει άριστα το προϊόν αυτό, ώστε την ημέρα κυκλοφορίας του, το σχετικό έντυπο να έχει ήδη παρελάσει ως είδηση από τα τηλεοπτικά δελτία. Η Χρυσή Αυγή, παρ’ όλο που ο συγκεκριμένος τύπος μας έχει επανειλημμένως επιτεθεί αδίκως και ανοικείως, στην προκείμενη περίπτωση δεν μπορεί παρά να τον υποστηρίξει. Ασφαλώς και έπρεπε να δημοσιευθεί η λίστα των μεγαλοκαταθετών, όχι όμως ως εμπορικό προϊόν, αλλά δωρεάν στο διαδίκτυο προς ενημέρωση του λαού. Από ‘κει και πέρα, ο τρόπος που κινήθηκε η ποινική δίωξη και η μεταφορά (δε μιλάμε ασφαλώς για σύλληψη) του Βαξεβάνη στο γραφείο του εισαγγελέα, μόνο καλό του έκανε εμπορικά και επικοινωνιακά. Ο δημοσιογράφος «κρατήθηκε» χαλαρά για καφέ – ούτε κρατητήριο δεν έκατσε – και εξαγόρασε το γεγονός αυτό αυτοπροβαλλόμενος ως λαϊκός ήρωας, που διώκεται βάναυσα απ’ το κατεστημένο.

Χρυσή Αυγή - Συμψηφισμό​ς εξωτερικού χρέους με το κατοχικό δάνειο

Τα καταστροφικά μέτρα έχουν στόχο την διάλυση της οικονομίας μας και την παράδοση της εθνικής περιουσίας μας στους τοκογλύφους. Η Χρυσή Αυγή αντιπροτείνει τον συμψηφισμό του εξωτερικού μας χρέους με το κατοχικό δάνειο, ώστε να κοπεί η φόρα σε όσους ορέγονται τον ελληνικό ορυκτό πλούτο.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο εχθρός είναι εσωτερικός: Να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι (αληθινές) λίστες με τους ληστές!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν και τώρα, που η τύχη της χώρας κρέμεται από μια κλωστή, δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί και οικονομικοί (λέμε τώρα) παράγοντες για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την πατρίδα μας με τη μωροφιλοδοξία, την απληστία και την εθνοπροδοτική στάση τους, τότε θα εκλείψει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη.

Αν και τώρα, που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, δεν κληθούν να πληρώσουν αυτά που έκλεψαν οι φοροφυγάδες, τότε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέφτει σε ένα κενό δυσπιστίας και θα καταδικάζεται σε απαξίωση.

Αν και τώρα, που βρεθήκαμε στο τελευταίο σκαλοπάτι, δεν ελεγχθούν και δημοσιοποιηθούν άμεσα όλες οι (πραγματικές) λίστες της ντροπής, για να πάει ο κάθε κατεργάρης (μνημονιακός και αντιμνημονιακός) στη θέση του, τότε ακόμη και πετρέλαια να ρέουν μέσα στα σπίτια μας, θα συνεχίσουν να πέφτουν μέσα σε μαύρες τρύπες.

Σουρεαλισμός και υποκρισία

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 27 Οκτωβρίου 2012, σελίδα 7 :



Ήταν Οκτώβριος του 2005 όταν σε άρθρο μου έγραφα για τον «βασικό μισθό και τον βασικό εργαζόμενο».

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ορισμένες παραγράφους εκείνου του άρθρου :

«Σε μια εποχή που γύρω μας ακούμε βαρύγδουπες λέξεις όπως ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και παρουσιάζεται ως μείζον πρόβλημα η έλλειψη επενδύσεων, την ίδια ώρα καμία κουβέντα δεν γίνεται για την κατάσταση που επικρατεί στο μισθολογικό status ιδιαίτερα των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Κάποτε ο νέος εργαζόμενος προβληματιζόταν για το αν θα επιλέξει καριέρα στον ιδιωτικό η το δημόσιο τομέα, γιατί στον ιδιωτικό τομέα γνώριζε ότι η δουλειά είναι περισσότερη αλλά υπάρχουν παροχές και οι μισθοί κινούνται σε υψηλά επίπεδα έναντι του δημοσίου.

Σήμερα, ο ιδιωτικός τομέας έχει φτάσει να προσφέρει μισθούς χαμηλότερους από το δημόσιο αλλά και πολύ λιγότερες ιατροφαρμακευτικές παροχές για παράδειγμα ! Μέσα σε όλη αυτή την αλλοπρόσαλλη κατάσταση έρχεται να προστεθεί και ο περίφημος βασικός μισθός, ο οποίος παρουσιάζεται ως το καλύτερο δυνατό και μάλιστα νόμιμο ! Μάλλον κάτι δεν έχει γίνει σωστά κατανοητό ή κάτι έχει εσκεμμένα διαστρεβλωθεί για να ικανοποιήσει μια προφανή σκοπιμότητα. Ο βασικός μισθός θεσμοθετήθηκε για να ορίσει τον πυθμένα, τη βάση, το κατώτατο και όχι το ανώτατο. Έχει παρεξηγηθεί η έννοια του. Δεν είναι αυτό που πρέπει να δώσεις αλλά το ελάχιστο που μπορείς να δώσεις !

Είναι όμως φυσική συνέπεια και λογικό επόμενο ο βασικός μισθός να φέρνει μαζί του και το βασικό εργαζόμενο ακόμα και αν αυτός κατέχει γνώσεις και τίτλους. Για άλλη μια φορά στην Ελλάδα καταλάβαμε λάθος όπως το συνηθίζουμε άλλωστε, ή μάλλον καταλάβαμε όπως θα θέλαμε γιατί αυτό μας βόλεψε παροδικά. Όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν πολύ αργά διότι είχαν χάσει το πλεονέκτημα της ενδοεπιχειρησιακής αρμονίας και του προσωπικού το οποίο με εμπιστοσύνη ότι θα αμειφθεί θα έδινε τα μέγιστα για την ευρωστία της επιχείρησης.

Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Μόνο μέσα από την ειλικρινή σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Αυτή είναι και η βασική έννοια της ελεύθερης οικονομίας που διαμορφώνει τα πράγματα με βάση τις αποδοτικότητες. Όμως η έννοια του όλοι παίρνουν τα βασικά γιατί έτσι λέει ο νόμος έρχεται σε αντίθεση με την ελεύθερη οικονομία και παραπέμπει σε άλλα οικονομικά μοντέλα που ιστορικά απέτυχαν.»

Σήμερα, 7 χρόνια μετά, τα περίφημα «εργασιακά» κοντεύουν να αποτελέσουν το εκρηκτικό υλικό που θα τινάξει στον αέρα την προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσουμε μετά από 3 χρόνια, μια περίοδο σχετικής νηνεμίας, μήπως και καταφέρουμε να θέσουμε στο δημόσιο διάλογο και προς επίλυση, θέματα που βασανίζουν κάθε μικρομεσαία ελληνική οικογένεια στην καθημερινότητά της.

Ζητήματα και αιτήματα της καθημερινότητας όπως η αποκλιμάκωση των τιμών, η δημιουργία θέσεων εργασίας, οι αναγκαίες ρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, η εξέταση και λύση του τεράστιου θέματος των στεγαστικών, κυρίως, δανείων των νοικοκυριών, απουσιάζουν από τη δημόσια κουβέντα και από τις κορυφές της ατζέντας, επειδή ασχολούμαστε εδώ και μια εβδομάδα με ένα απίστευτο γαϊτανάκι αντεγκλήσεων γύρω από τα «εργασιακά».

Αλήθεια, για ποια «εργασιακά» μιλάνε όλοι αυτοί που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και παριστάνουν τους «ανένδοτους» επειδή για παράδειγμα ο χρόνος προειδοποίησης απόλυσης «πέφτει» στους 4 μήνες, επειδή τελικά μένουν ως έχουν οι ωριμάνσεις και οι τριετίες, επειδή δεν θα υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού, επειδή δεν θα αποτελεί μέρος της όποιας ατομικής σύμβασης ο χρόνος εργασίας ; Που ζούσαν τόσα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι ; Σε άλλο πλανήτη ;

Δεν είχε τύχει κανείς να τους μιλήσει για τη «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας που είχε διαμορφωθεί την τελευταία, τουλάχιστον, 15ετία, παρόλο που σχεδόν όλα υπήρχαν γραμμένα σε νόμους και νόρμες ; Που τηρούνταν κατά γράμμα όλα αυτά και κυρίως ποιοι ήταν εκείνοι που δεν τα εφάρμοζαν ; Μήπως ήταν οι ίδιοι με εκείνους που σήμερα παριστάνουν με κροκοδείλια δάκρυα ότι τα υπερασπίζονται ;

Ποιος απαγορεύει σε έναν εργοδότη να μην δώσει σε κάποιον εργαζόμενό του το «κατώτατο» και να τον επιβραβεύσει με παραπάνω μισθό από τον βασικό αν κρίνει ότι κάτι τέτοιο του αξίζει και θέλει να τον έχει ικανοποιημένο για όσα του προσφέρει ; Ποιοι είναι εκείνοι που σήμερα εμφανίζονται ανένδοτοι στις – πάντα μη ευχάριστες – αλλαγές που έχουν όμως για πρώτη φορά την πιθανότητα να εφαρμόζονται και να ελέγχονται μάλιστα όλοι, σχετικά με την εφαρμογή τους από ένα κράτος που προσπαθεί να συμπεριφέρεται ως τέτοιο και όχι ως ένας μηχανισμός που θα κάνει μονίμως τα «στραβά μάτια» ;

Μήπως είναι εκείνοι, οι ίδιοι, που φρόντισαν να τινάξουν τα ταμεία στον αέρα λαμβάνοντας υπερδιπλάσια εφάπαξ από εκείνα που τους αναλογούσαν προκειμένου να συναινέσουν σε διαδικασίες «εθελουσίας εξόδου», ή μήπως είναι εκείνοι που έπαιρναν 100.000 ευρώ από τη συμμετοχή τους σε διοικητικά συμβούλια των οργανισμών στους οποίους εργάζονταν ;

Και μαζί με όλα αυτά ξέσπασε και ο ορυμαγδός σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια. Σοκαρίστηκαν, δήθεν, κάποιοι με το γεγονός ότι κάποια στιγμή πρέπει να ρυθμιστεί η υπόθεση με το πάγωμα των «πλειστηριασμών» που εκ των πραγμάτων είναι έκτακτο μέτρο, περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αντί να ξεκινήσουμε να συζητάμε για το πώς θα γίνει απομείωση στο ποσό του κεφαλαίου με τους τόκους που αποπληρώνεται στο τέλος ενός δανείου, ανάλογα ή περίπου ανάλογα με τις μειώσεις που έχει υποστεί λόγω των μέτρων ένας μισθωτός, υπάρχουν πολιτικά κόμματα που μιλούν για διαγραφές χρεών σε όσους δεν πληρώνουν, ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες, τους πολύτεκνους, τους ανέργους.

Το συνεπές νοικοκυριό αυτής της χώρας πότε θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ; Οι πολίτες που παλεύουν με νύχια και με δόντια να είναι συνεπείς ακόμα και στα τωρινά πολύ δύσκολα, θα γίνουν ποτέ προτεραιότητα αυτής εδώ της Πολιτείας ; Θα κοιτάξουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε σε μια δομή που θα επιβραβεύει τον συνεπή και δεν θα τον κάνει συνέχεια να νιώθει ο αδικημένος (sic) της όλης υπόθεσης ; Θα βάλει κάποιος «βέτο» στη συζήτηση με στόχο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μην πωλείται το γαλλικό κρέας 2,5 ευρώ φθηνότερα απ’ ότι το ελληνικό στην Ελλάδα ; Ορισμένες φορές, πραγματικά, τόση υποκρισία και φαρισαϊσμός δεν αντέχονται …

http://vbalafas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_29.html

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση SIAL

photo(2).jpg

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση SIAL η οποία διοργανώθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012 στο Eκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία. Η έκθεση αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο εντός του ελληνικού περιπτέρου του Ο.Π.Ε.Ε  και φιλοξένησε 30 Πελοποννησιακές  εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Μέσα από την συμμετοχή επιτεύχθηκε προβολή των Πελοποννησιακών προϊόντων καθώς και η προώθηση των Πελοποννησιακών εξαγωγικών επιχειρήσεων η οποίες είτε παρευρέθηκαν είτε απέστειλαν υλικό στο χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της 5ήμερης έκθεσης διανεμήθηκε προωθητικό φυλλάδιο με όλη την πληροφόρηση για τα προϊόντα της Πελοποννήσου αλλά και του συνόλου των εξαγωγέων μέσω του εξειδικευμένου portal που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση www.pelopexpo.com.  Για την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών διενεργήθηκε viral καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε αναφορά η έκθεση Sial από το προσωπικό της Περιφέρειας. Οι Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να συναντηθούν με εισαγωγείς από όλο τον κόσμο αλλά και να λάβουν τεχνογνωσία για τις διεθνής τάσεις από τα περίπτερα των ανταγωνιστών τους.
Στα πλαίσια της συμμετοχής έγινε ενημέρωση του επαγγελματικού  κοινού με εξειδικευμένο προσωπικό για τα Πελοποννησιακά προϊόντα, δοκιμές σε πάγκους γευσιγνωσία λαδιού και οίνου, φέτας, μελιού, σύκου στο χώρο της Πελοποννήσου. Ενώ οι παρευρισκόμενοι Πελοποννήσιοι εξαγωγείς προχώρησαν σε επιχειρηματικά ραντεβού εντός του διαμορφωμένου χώρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
photo(1).jpg
 Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο κοινό της έκθεσης την Τρίτη 23/10/2012 η πραγματοποίηση μιας live επιδείξης και κεράσματος Πελοποννησιακής κουζίνας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας  στο  χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) του Ελληνικού Περιπτέρου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευθούν καγιανά με σύγκλινο, χυλοπίτες με κόκκορα, παραδοσιακό τραχανά, μήλα τηγανητά, Πελοποννησιακά κρασιά και πολλές άλλες λιχουδιές της Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μέσω live ανακοίνωσης στα μεγάφωνα του χώρου  ενημερωνόταν το κοινό της έκθεσης για την Πελοποννησιακή-Μεσογειακή διατροφή, τον τουρισμό της Πελοποννήσου και φυσικά τα προϊόντα της Πελοποννήσου.  Ενώ τη Δευτέρα 22/10/2012 Έλληνας γευσιγνώστης μεταξύ άλλων ενημέρωσε σε ειδική εκδήλωση Γάλλους δημοσιογράφους και blogger γαστρονομίας για τις ποικιλίες των Πελοποννησιακών τροφίμων και ποτών. 
Επικεφαλής της Πελοποννησιακής αποστολής στην έκθεση Sial ήταν η θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης Κωνσταντίνα Νικολάκου. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο  Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι Παναγιώτης Ζαραγας καθώς και αντιπροσωπείες από Χώρες που συμμετείχαν στην Έκθεση.

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 - Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 3,000,000.00
Ειδικότερα, «Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  3,000,000.00 € και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 3,000,000.00 €.
Αντικείμενο της πράξης είναι:
Σε ιδιόκτητο οικόπεδο εκτάσεως 5.317,86m2 του Δήμου Κορινθίων στην Τ.Κ. Αρχαίας Κορίνθου προτείνεται η κατασκευή Δημοτικού Σχολείου.
Το σχολικό συγκρότημα είναι διώροφο συνολικής επιφάνειας 2.575,0 m2 εκ των οποίων το ισόγειο είναι 1.393,28m2 συμπεριλαμβανομένων των Η/Χ 21,60m2 και ο όροφος έχει επιφάνεια 1.181,81 m2.
Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, κυλικείου, χώρου φύλακα, γραφείου διευθυντή, γραφείου δασκάλων, γραφείου ψυχολόγου, βιβλιοθήκης - αναγνωστήριου, χώρου φαγητού, αποθήκης, χώρων υγιεινής και χώρου λεβητοστασίου.
Στον όροφο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας, 4 αιθουσών εργαστηρίων, χώρου γενικού αρχείου, γραφείου συλλόγου γονέων, αίθουσας τμήματος ένταξης και χώρων υγιεινής.
Τέλος προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, φύτευση με γκαζόν, ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου τμήματος και περίφραξη περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2012-Πανελ​λαδικός δημόσιος θηλασμός!


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*,
1-7 Νοεμβρίου 2012, το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, στην πόλη σας!

Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουμε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία. Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

Σε αυτήν την γιορτή συμμετέχουν οι περισσότερες ομάδες του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις και νομούς της Ελλάδας! Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Η ‘’Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Kορινθίας-Αργολίδας’’ σας περιμένει στις 11.00 πμ, στο πεζόδρομο έξω από την Πινακοθήκη Κολοκοτρώνη 4.

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος σε όλη την Ελλάδα, θηλάζουσες ή μη, εγκυμονούσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, όλους όσοι στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την εβδομάδα μητρικού θηλασμού !


*To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.
Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα : «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον».
Επίσης, φέτος συμπληρώνονται  είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όπου ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Global Strategy on Infant and Child Feeding ή GS).
 
Διοργάνωση:

   
 
 
 
 
 
 
Υποστηρικτές:
 
   




 


 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚ​Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤ(ΡΙ​)ΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ


Την καταπάτηση της Συνταγματικής Αρχής της ίσης μεταχείρισης, αλλά και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ίση βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εθελοντών και εθελοντριών στις Ένοπλες Δυνάμεις, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του Κινήματος Γιώργος Νταβρής.

 
Σύμφωνα με τους ερωτώντες Βουλευτές, ενώ οι άνδρες που υπηρέτησαν εθελοντικά στις Ένοπλες Δυνάμεις, «μετά τη λήξη της πενταετούς υποχρέωσής τους, εντάσσονται στο θεσμό των ΕΜΘ μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών συντάξιμης υπηρεσίας και εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι το βαθμό του Ανθυπασπιστή, μισθολογικά δε μέχρι το βαθμό του Λοχαγού», ο Υπουργός αποκρύπτει το γεγονός ότι και «οι εθελόντριες που έχουν συμπληρώσει πενταετή παραμονή θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση παραμονής σε δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν.1848/1989»

Χρίστος Δήμας : Αύξηση της Μεταναστευ​τικής Πίεσης στα Θαλάσσια Σύνορα και Ειδικότερα στο Ανατολικό Αιγαίο



 Βίντεο με την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα στην Βουλή την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου , στον Υπουργό Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, με θέμα την αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης στα θαλάσσια σύνορα μας και ειδικότερα στο Ανατολικό Αιγαίο.

 

Kαταγγελία του Αστέρα Δερβενίου γιά κατάπτυστη διαιτησία και κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του, στον αγώνα με τον Πανκαμαριακό

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟ

Κύριοι
του ΔΣ της ΕΠΣ Κορινθίας και της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Κορινθίας,
Είμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ανακοίνωση για να σας καταγγείλουμε την κατάπτυστη διαιτησία και γενικά το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε στον αγώνα του Συλλόγου μας με τον Πανκαμαριακό στο γήπεδο Ξυλοκάστρου στις 27 Οκτωβρίου 2012. Και εξηγούμαστε:
Πριν τον αγώνα: Με μεγάλη μας έκπληξη μάθαμε, την Πέμπτη 25/10/2012, ότι στον αγώνα αυτόν ορίστηκε σαν διαιτητής ο κ. Ιωαν. Ρούτσι, αδερφός του παίκτη του Συλλόγου μας Χρήστου-Βαέλ Ρούτσι. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαιτητής ουδέποτε διαιτήτευσε, πολύ σωστά, αγώνα του Συλλόγου μας κατά τα τρία τελευταία χρόνια, κατά τα οποία ο αδερφός του ανήκει στη δύναμή του Συλλόγου μας. Τη Παρασκευή 26/10/2012 και ώρα 19:00 ενημερωθήκαμε ότι άλλαξε ο διαιτητής του αγώνα. Προφανώς υπήρξαν ενστάσεις του ίδιου του διαιτητή και διαμαρτυρίες εκ μέρους του Πανκαμαριακού, όπως άλλωστε διαπιστώσαμε στο γήπεδο από τα λεγόμενα παραγόντων και φιλάθλων του. Εδώ σημειώνουμε ότι τη Δευτέρα 22/10/2012, ο πρόεδρος του Πανκαμαριακού εξέδωσε «σκληρή» ανακοίνωση-καταγγελία σε βάρος της ΕΠΣ για τις διαιτησίες στους αγώνες του Συλλόγου του, με εκφράσεις που ενδεχομένως επισύρουν και τιμωρία για δυσφήμιση του αθλήματος. Μόλις είδαμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την ανακοίνωση αυτήν, μας «έζωσαν τα μαύρα φίδια», διότι αναλογιστήκαμε ότι στον προσεχή αγώνα του Πανκαμαριακού, ο οποίος ήταν δυστυχώς με το Σύλλογό μας, θα ετύγχανε κάποιας «συγκαταβατικής» μεταχείρισης. Πράγματι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.
Μετά τον «περίεργο» ορισμό του διαιτητή κ. Ρούτσι και αφού την Πέμπτη 25/10/2012 είχαν ορισθεί όλοι οι αξιολογημένοι διαιτητές για την Α1’ Κατηγορία, τη Παρασκευή 26/10/2012 για την αντικατάστασή του δεν υπήρχε κανένας αξιολογημένος διαιτητής για ένα τοπικό ντέρμπι μεταξύ δύο γειτονικών συλλόγων. Εύκολη πλέον για την ΕΠΣ και την Επιτροπή Διαιτησίας η λύση: τοποθετούμε τον κ. Ελευθέριο Καλαρά, έναν διαιτητή που τα τρία τελευταία χρόνια διαιτητεύει στο παιδικό πρωτάθλημα και σε μη αξιολογημένους αγώνες της Β’ και Γ’ Κατηγορίας, ώστε να επιλύσουμε το ζήτημα με τον Πανκαμαριακό (αν διαμαρτύρονταν ο Πανκαμαριακός θα λέγαμε ότι έπαιξε διαιτητής μη αξιολογημένος, τι να κάναμε άλλον είχαμε ορίσει … κλπ). Ευφυής μεθόδευση !!
Κατά τη διάρκεια του αγώνα: Στο 5ο λεπτό ο ανεπαρκέστατος αυτός «διαιτητής» δε σφυρίζει εξόφθαλμο πέναλτι και αποβολή σε βάρος του Πανκαμαριακού, όταν δύο (!) αμυντικοί του παίκτες, μέσα στη μικρή περιοχή τους, τραβούν-κρατούν από τον ώμο και πέφτουν πάνω σε επιθετικό μας παίκτη και ενώ αυτός βρισκόταν σε προφανή θέση για επίτευξη τέρματος. Για να δικαιολογηθεί ο «δήθεν διαιτητής» κ. Καλαράς, γιατί κάτι έπρεπε να υποδείξει, σφύριξε επιθετικό φάουλ και έδωσε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό μας παίκτη, λες και αυτός προτίμησε να κάνει φάουλ σε δύο (!!) αμυντικούς, όταν είχε στη κατοχή του τη μπάλα και ήταν έτοιμος να σκοράρει.
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο «δήθεν διαιτητής» κατέτρεχε την ομάδα μας με αποκορύφωμα το 91ο λεπτό. Τότε η ομάδα μας πέτυχε το δεύτερό της τέρμα και στους πανηγυρισμούς των παικτών μας, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή μας Χρ. Αναγνωστόπουλο που πανηγύριζε με ανοιχτά τα χέρια (στυλ αεροπλάνου) στο χώρο μπροστά στον πάγκο της αντιπάλου, λέγοντας ότι τώρα «μπορείτε να συνεχίζετε να ρίχνετε δεύτερες μπάλες στον αγωνιστικό χώρο», όπως έκαναν ατιμώρητοι για καθυστέρηση στα προηγούμενα λεπτά. Ο παίκτης μας δέχθηκε φραστικές επιθέσεις με χυδαία λόγια, από τους παίκτες του αντίπαλου πάγκου. Αν κάποιοι έπρεπε να αποβληθούν ήταν οι αντίπαλοι παίκτες για τη συμπεριφορά τους, όπως και πολύ σωστά έπραξε ο διαιτητής. Όταν λοιπόν οι αποβληθέντες παίκτες (οι δύο αντίπαλοι και ο Χρ. Αναγνωστόπουλος) πήγαιναν προς τα αποδυτήρια, ο παίκτης μας δέχθηκε επίθεση και προπηλακισμούς από παίκτες και άλλα άτομα που βρίσκονταν έξω από τα αποδυτήρια των ομάδων. Το γιατί επετράπη να υπάρχουν τόσα άτομα εκεί, παραμένει άγνωστο !…
Για την αποτροπή περισσότερων επεισοδίων, οι αναπληρωματικοί παίκτες της ομάδας μας έτρεξαν προς τη πόρτα της εξόδου του γηπέδου, όπου βρέθηκαν και πολλοί από τους αγωνιζόμενους παίκτες και των δύο ομάδων. Ταυτόχρονα από ανοικτή πόρτα της περίφραξης του γηπέδου (άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο ο άτυχος τερματοφύλακας της αντιπάλου ομάδας, που τραυματίστηκε από συμπαίκτη του σε διεκδίκηση της μπάλας - αλλά παρέμεινε ανεξήγητα ανοιχτή …. ) εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο γνωστοί σε εμάς παράγοντες της αντιπάλου ομάδας και έτρεξαν προς το χώρο της συμπλοκής. Κ α ν έ ν α ς, μα εντελώς κ α ν έ ν α ς παράγοντας ή φίλαθλος της ομάδας μας δεν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από την ανοιχτή αυτή πόρτα ή από οποιοδήποτε άλλο σημείο του γηπέδου.
Μετά τη πάροδο ενός πεντάλεπτου, που χρειάστηκε για την αποκατάσταση της ηρεμίας από ψυχραιμότερους και άλλωστε γνωστούς μεταξύ τους παίκτες των δύο ομάδων, ο αγώνας ξεκίνησε πάλι με υπολειπόμενο χρόνο 3 με 4 λεπτά, όπως είχε υποδείξει με τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο ίδιος ο «δήθεν διαιτητής». Ξέρετε πόσο διήρκησε ο αγώνας μετά την επανέναρξή του; Οκτώ λεπτά !! Που ακούστηκε η διακοπή στο χρόνο καθυστέρησης να επιμηκύνει το χρόνο του αγώνα;;; Δηλαδή αν υπήρχε, υποθετικά λέμε, διακοπή 30 λεπτών, θα παίζαμε και παράταση;;;
Και ίσως συνεχίζαμε να παίζουμε ακόμα, αν σε εκείνο το σημείο (οκτώ λεπτά μετά την επανέναρξη του αγώνα) δεν ερχόταν η ισοφάριση των γηπεδούχων με πέναλτι-φάντασμα που εφηύρε ο, μεταξύ των άλλων και εφευρέτης, «δήθεν διαιτητής» κ. Καλαράς. Μια υπόδειξη που ακόμα και ο παίκτης του Πανκαμαριακού Δεσποτέλης, που ήταν στη φάση, παραδέχθηκε πως ήταν λανθασμένη. Έπρεπε να εξευμενιστεί ο Πανκαμαριακός, αφού εκείνη τη στιγμή ηττάτο ...
Μετά το τέλος του αγώνα (ο «δήθεν διαιτητής» σφύριξε τη λήξη του αγώνα με τη σέντρα μη τυχόν και γίνει καμιά στραβή…): Ο κ. Καλαράς με απίστευτο θράσος έγραψε στο Φύλλο Αγώνα ανυπόστατα ψεύδη, ότι «εισήλθαν παράγοντες και οπαδοί μας στον αγωνιστικό χώρο». Για αυτό το λόγο και ο αρχηγός της ομάδας μας υπέγραψε το Φύλλο Αγώνα «με επιφύλαξη». Ο Σύλλογός μας δεν αναγνωρίζει ούτε τη κόκκινη κάρτα του ποδοσφαιριστή μας, ούτε τη δήθεν εισβολή παραγόντων και οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό το λόγο παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφα των εκθέσεων του παρατηρητή διαιτησίας και του παρατηρητή του αγώνα, ώστε να διαπιστώσουμε και να προφυλάξουμε τα συμφέροντα του Συλλόγου μας, στρεφόμενοι εναντίον οποιουδήποτε θελήσει να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα.
Το γενικότερο ερώτημα που πλανάται πλέον σε όλους μας είναι μήπως πρέπει να στραφείτε σε γειτονικές ΕΠΣ (επιβαρυνόμενοι φυσικά με το όποιο κόστος), ώστε να μας διαθέτουν αξιολογημένους διαιτητές τους για τους αγώνες του πρωταθλήματος, αφού δε μπορούμε έτσι να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ομαλά το πρωτάθλημα με τους διαθέσιμους Κορίνθιους διαιτητές ;;
Επίσης σας πληροφορούμε, ότι παρά τη καλή θέληση που έδειξε ο Σύλλογός μας με το να αποδεχθεί τον «εκτός διαδικασιών» ορισμό του κ. Καλαρά για να διεξαχθεί ο αγώνας, που όπως αποδείχθηκε ήταν καταστροφικός για το Σύλλογό μας, δεν θα ανεχθούμε στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις, καταγγέλλοντας όλες τις παράτυπες διαδικασίες και τις κακές διαιτησίες στα ανώτερά σας ποδοσφαιρικά όργανα.
Δεν θέλουμε να επανέλθουμε με τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το καλό του κορινθιακού ποδοσφαίρου, ελπίζοντας ότι κάποιοι θα αποβληθούν από αυτό οριστικά. Σε περίπτωση όμως, που υπάρχει η αντίληψη ότι, τέτοιου είδους ανακοινώσεις (όπως αυτή του Πανκαμαριακού) και απειλές μπορούν να εξασφαλίζουν «πέτσινα» πέναλτι στο 10ο λεπτό των εκτός χρόνου καθυστερήσεων ενός αγώνα, είμαστε πρόθυμοι να τις εκδίδουμε σε εβδομαδιαία βάση.
Περιμένοντας επιτέλους την «Αναγέννηση του Κορινθιακού Ποδοσφαίρου» που όλοι σας ευαγγελιζόσασταν, αναμένουμε τις ενέργειές σας για να επανακαθορίσουμε τη στάση μας και για να αποδείξετε ότι αυτά που ισχυριζόσασταν τα πιστεύατε πραγματικά.
29/10/2012
Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου

Πρόκριση στο χρυσό σετγια Παμβοχαικό !

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών, ο Παμβοχαϊκός πανηγύρισε την πρόκριση στην β' φάση του CEV CUP, καθώς επικράτησε 15-9 της Τσεμς Χιουμένε στο χρυσό σετ!

Στο κλειστό του Λουτρακίου "Γ. Γαλανόπουλος", οι 800 και πλέον φίλαθλοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα και είδαν τον Παμβοχαϊκό να χάνει με 2-3 σετ. Με το ίδιο σκορ, είχε επικρατήσει η ομάδα του Βραχατίου στην Σλοβακία και έτσι, το ματς οδηγήθηκε στο χρυσό σετ. Εκεί, με ψυχή, πάθος και τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου, ο Παμβοχαϊκός έφτασε στο 15-8, για να πάρει την πρόκριση και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.
Μπορεί να έκανε τα εύκολα-δύσκολα, ωστόσο ο Παμβοχαϊκός επικράτησε στο... χρυσό σετ της Χέμες με 15-9 (2-3 ο κανονικός αγώνας) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.
Η αλήθεια είναι πως μετά τη νίκη μέσα στο Χούμενε οι περισσότεροι περίμεναν πως ο Παμβοχαϊκός θα έπαιρνε και μάλιστα με άνεση την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Cup μέσα στο Λουτράκι.
Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά ναι μεν κατάφερε να γράψει ιστορία παίρνοντας το εισιτήριο για την συνέχεια του θεσμού, αλλά το έκανε με μεγάλη δυσκολία, κάτι που ωστόσο κάνει αυτό το εισιτήριο ακόμα πιο γλυκό. Οι Βραχατιώτες που θυμίζουμε πως δεν έπαιξαν στην έδρα τους αλλά στο μεγαλύτερο κλειστό του Λουτρακίου ηττήθηκαν στην κανονική διάρκεια με 3-2 (25-23, 22-25, 31-33, 25-20, 13-15) από την Χέμες.
Ωστόσο στο... χρυσό σετ το... καμάρι της Κορινθίας δεν είχε διάθεση για αστεία, επικράτησε με 15-9 πανηγυρίζοντας μια σπουδαία πρόκριση στην πρώτη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό αγώνα και πλέον θα περιμένει τον αγώνα της Ανόρθωσης με την Μλάντοστ (οι Κροάτες είχαν κερδίσει με 3-0 στο πρώτο ματς) για να μάθουν ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος. Και το ταξίδι της Βραχατάρας συνεχίζεται...
Όσον αφορά τους διακριθέντες, εντυπωσιακός για τους νικητές ήταν ο Γιοβάνοβιτς που κέρδισε 33 πόντους, εξαιρετικός ο Πανταλέων με 21 και πολύ καλοί οι Μαντέκας με 16, Καραγιάννης με 13 και Μπεκιάρης με 12. Για τους ηττημένους ο Λίζαλα με 18 ήταν πρώτος σκόρερ.
Τα σετ: 25-23, 22-25, 31-33, 25-20, 13-15, Χρυσό Σετ: 15-9
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μαντέκας 16, Μπεκιάρης 12, Δρογκάρης 2, Καραγιάννης 13, Γιοβάνοβιτς 33, Πανταλέων 21, Δημητρακόπουλος -λ. / Παπαδόπουλος, Κατσανεβάκης, Βαρδής, Μπάκας.
Χούμενε (Βάρτοβικ): Γιάβορτσικ 15, Λίζαλα 18, Σαρνέτσκι 14, Μίζερακ 1, Γιόστσακ 12, Σότακ 4, Κριζ -λ /  Χρίνακ 1, Μλίναρτσικ 14, Λέσκανιτς 7.

ΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη με στόχο το απόλυτο

Στη Θεσσαλονίκη με στόχο το απόλυτο
Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε ρυθμούς πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Άρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν στη Θεσσαλονίκη έχοντας ως στόχο να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας το οκτώ στα οκτώ.

Οι πρωταθλητές θ' αγωνιστούν για μια ακόμα φορά με σημαντικές απουσίες καθώς έμειναν στην Αθήνα ο Φουστέρ, ο Τζιμπούρ και ο Ιμπαγάσα, με τον τεχνικό των πειραιωτών, Λεονάρντο Ζαρντίμ να κάνει αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από του Ρέντη, τερματοφύλακας θα είναι ο Κάρολ και στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης θα παίξει ο Τοροσίδης.

Μανωλάς και Κοντρέρας θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί και αριστερά θ' αγωνιστεί ο Χολέμπας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Μανιάτης και δίπλα του ο Σιόβας, με τον διεθνή άσο να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του λιμανιού.

Στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα είναι και ο Λεάντρο Γκρέκο, αλλά όχι στη θέση που έπαιξε εναντίον της Μονπελιέ καθώς ο Ζαρντίμ προορίζει τον Ιταλό για το ρόλο του οργανωτικού μέσου. Μασάντο και Αμπντούν θα είναι στα δύο άκρα της επίθεσης και σέντερ φορ θα παίξει ο Μήτρογλου.

Χωρίς Τριανταφυλλόπουλο ο ΠΑΟ στο Ηράκλειο


Χωρίς επιπρόσθετα προβλήματα - πλην των γνωστών - ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής  η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα με τον ΌΦΗ στο Ηράκλειο, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να περιλαμβάνει στην αποστολή και τον Κώστα Μπαρμπαρούση για πρώτη φορά μετά από καιρό σε αγώνα Superleague.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Βύντρα και Σο, ενώ οι Μπουμσόνγκ και Τριανταφυλλόπουλος υποβλήθηκαν σε θεραπεία.
Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Πορτογάλου, ο οποίος «έκοψε» από το ταξίδι στην Κρήτη τους τραυματίες κι ανέτοιμους Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλο, Μπουμσόνγκ, Σο και τους Ταμπάκη, Πετρόπουλο, Δώνη, Μαρινάκη και Κουσίδη.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, στο βασικό σχήμα θα βρίσκονται ο Ορέστης Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, με τους Γιούρκα Σεϊταρίδη, Αντρέ Πίντο, Σέμα Βελάσκες και Νίκο Σπυρόπουλο να αποτελούν για ακόμη μία φορά την τετράδα της «πράσινης» οπισθοφυλακής.

Στον άξονα θα ξεκινήσουν οι Ζέκα και Βιτόλο, ενώ την μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Τοτσέ θα απαρτίζουν οι Κουίνσι, Χριστοδουλοπουλος και Σισοκό.

Σοφία Μύτιλη: Το τηλεοπτικό κοινό μπούχτισε από μεσήλικες παρουσιαστές


Μέσα από την παρουσίαση της εκπομπής "Kontra live" στο Kontra Channel, στοχεύει να ανταποκριθεί "στις ανάγκες και στα αδιέξοδα των συμπολιτών μας".
Αν και σπούδασε οικονομικές επιστήμες, το 2010 ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα από το νεοσύστατο τότε Κontra channel.
Το "βάπτισμα του πυρός" έγινε λίγους μήνες αργότερα στην εκπομπή "Οικονόμος" την οποία παρουσίαζε με την αδελφή της Ευδοκία και αργότερα με την εκπομπή "Kontra live".

Σύμφωνα με τη Σοφία Μύτιλη "Οι θεωρητικές οικονομικές μας βάσεις σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής κρίσης, ανέχειας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, ήταν το έναυσμα για να προχωρήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο τηλεοπτικής δημοσιογραφικής αναζήτησης. Ο κόσμος 'αγκάλιασε' με θέρμη την εκπομπή "Κontra live" γιατί προσπαθούμε με την συνδρομή ειδικών συνεργατών (οικονομολόγων εργατολογων, νομικών συμβούλων κτλ) να δίνουμε κάποιες αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του".

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει πως απαραίτητα προσόντα για την "επιβίωση" στην τηλεόραση είναι "το ήθος, η σωστή ενημέρωση, η αντικειμενική πληροφόρηση, η ειλικρίνεια και η αμεσότητα με τους τηλεθεατές. Επιπλέον ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει παιδεία και να χειρίζεται σωστα την ελληνική γλώσσα".

Δεν διστάζει μάλιστα να δηλώσει πως κατά τη γνώμη της "το τηλεοπτικό κοινό 'μπούχτισε' από κάθε λογής 'τηλεπαραθυράκηδες' που έχουν άποψη επί παντός επιστητού… και από μεσήλικες παρουσιαστές που πρέπει κάποια στιγμή να συνταξιοδοτηθούν!".

Η κρίση άλλαξε τη ματιά της καθώς εκτιμά πως "σε μια περίοδο βαθειάς κοινωνικοοικονομικής και πολιτικής κρίσης οι δημοσιογράφοι γινόμαστε δέκτες πολλών μηνυμάτων και αιτημάτων του κόσμου. Εμείς, ως εκπομπή, μεταφέρουμε την οργή του λαού που ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, των άγριων περικοπών και μέτρων λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σε κάθε περίπτωση κάνουμε αντίσταση στην αγορά των media. Η εκπομπή "kontra live" είναι μια εκπoμπή «κόντρα» στα τηλεοπτικά παράθυρα της διαπλοκής και των συναλλαγών, είναι μια εκπομπή ελπίδας, εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια ανθρωπιστική κρίση".

Οσο για την καχυποψία του κόσμου απέναντι σε πολλούς συναδέλφους της η άποψή της είναι πως "Πολλοί δημοσιογράφοι, 'παπαγαλάκια της εξουσίας' αντιμετωπίζουν τους τηλεθεατές ως 'ιθαγενείς' και τους πουλάνε 'καθρεφτάκια' αντί για σωστή ενημέρωση και αντικειμενική πληροφόρηση. Δικαίως ο κόσμος τους απαξιεί και λοιδορεί την τηλεοπτική υποκρισία και τους εκπροσώπους της".

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΒΙΝΤΕΟ:Το F 16 που "έσωσε" τη παρέλαση! Επίδειξη από την ομάδα "Ζευς" της ΠΑ.


Ευτυχώς υπήρξε και ο Καραχάλιος.! Ο χειριστής της ομάδας “Ζευς” της ΠΑ, με την επίδειξη που έκανε στον ουρανό της συννεφιασμένης Θεσσαλονίκης έκανε όλους μας να ξεχάσουμε τα όσα “μίζερα” έγιναν πέριξ της παρελάσεως.

Την επίδειξη πραγματοποίησε ο Σμηναγός Καραχάλιος με το "528" (337Μ) , υποστηρικτικό ρόλο για την επίδειξη είχαν , ο Σμηναγός Νικόλαος Δανιάς ( Αφηγητής ) , ο Σμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης (Film Crew) και ο Σμηναγός Δασκαλομαρκάκης (Αξιωματικός Ασφάλειας Πτήσεων & Εδάφους) .

Κι όπως πάντα ήταν άψογη επίδειξη.





onalert.gr

Μείωση φόρων για όσους έχουν εισόδημα ως 25.000 ευρώ – Τρεις κλίμακες φόρου στο νέο φορολογικό

- Μεγάλες εκπτώσεις φόρου ως τις 18.000 ευρώ
- Πως το αφορολόγητο μπορεί να γίνει 9.000 από 5.000 ευρώ
- Δείτε παραδείγματα

Καλά νέα έχει το νέο σενάριο που επικρατεί για το νέο φορολογικό για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι κλίμακες αλλάζουν. Γίνονται τρεις. Με 21% θα φορολογούνται όσοι έχουν εισόδημα ως και 25.000 ευρώ το χρόνο, με 36% ως το εισόδημα των 48.000 ευρώ το χρόνο και από κει και πάνω ο φόρος ανεβαίνει στο 45%.

Ωστόσο σύμφωνα με το νέο σενάριο πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χαμηλό εισόδημα και εμμέσως αντί του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ ουσιαστικά δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο για τα 9.000 ευρώ από το εισόδημά τους.

Σε μια προσπάθεια να γίνει πιο δίκαιο το φορολογικό το οικονομικό επιτελείο μελετά φοροελάφρυνση 1.950 ευρώ για όλα τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων ως τα πρώτα 18.000 ευρώ εισοδήματος.

Από κει και πάνω και για εισόδημα μέχρι και 29.000 κάθε φορολογούμενος θα έχει μείωση στην έκπτωση 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος, ενώ από 29.000 ευρώ και πάνω και ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος η μείωση στην έκπτωση θα είναι 100 ευρώ, ως το ποσό εισοδήματος των 43.000 ευρώ.

Για παράδειγμα για εισόδημα 10.000 ευρώ με συντελεστή 21% ο φόρος που προκύπτει είναι 2.100 με τη μείωση των 1.950 που προβλέπεται ο φόρος πέφτει στα 150 ευρώ.
Αντίστοιχα για ένα εισόδημα της τάξης των 16.000 ευρώ με φόρο βάσει του 21% στις 3.360 ευρώ από τη μείωση των 1.950 ευρώ προκύπτει φόρος 1.410 ευρώ.
Για τα εισοδήματα όπου η έκπτωση των 1.950 ευρώ μειώνεται η φορολόγηση θα είναι ως εξής: Για εισόδημα 19.000 ευρώ (όπου η μείωση είναι 50 ευρώ) ο φόρος με την κλίμακα 21% από τα 3.990 ευρώ πέφτει κατά 1.900 ευρώ στα 2.090 ευρώ

newsit.gr

Εκκενώνεται η Νέα Υόρκη! «Σοβαρή απειλή» ο τυφώνας Sandy προειδοποίησε ο Ομπάμα – Νεκρώνουν οι συγκοινωνίες, κλειστή η Wall Street και το ΔΝΤ!

 – Συνοδεύεται από ανέμους 75 μιλίων την ώρα
- Περισσότεροι από 370.000 πολίτες έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους
- Αργά το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Νέας Υόρκης) περιμένουν να... "χτυπήσει" - Φόβοι πως το νερό από τις πλημμύρες θα φτάσει τα 3 μέτρα
- Κόκκινος συναγερμός και σε: Ουάσιγνκτον, Βαλτιμόρη, Βοστώνη
- Κλειστή η έδρα του ΟΗΕ, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες
- «Το πέρασμα του τυφώνα μπορεί να είναι καταστροφικό» δηλώνουν αξιωματούχοι
- «Πάρτε το σοβαρά» η... συμβουλή Ομπάμα προς τους Αμερικανούς σε έκτακτο διάγγελμα
- ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο SANDY

Σακιά με άμμο στους δρόμους. Κόσμος να αδειάζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Στους δρόμους δεν κινείται τίποτα. Ούτε λεωφορεία, ούτε τρένα, ούτε μετρό. ΤΙΠΟΤΑ. Αυτή είναι η εικόνα της Νέας Υόρκης τις τελευταίες ώρες.

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου οχυρώνεται και περιμένει το πέρασμα του τυφώνα Sandy. Το οποίο μπορεί να είναι από άσχημο έως καταστροφικό, όπως διαμήνυσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.
Ο Μπαράκ Ομπάμα, σε έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, ζήτησε από τους πολίτες να πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις και το κάλεσμα των αρχών για προληπτικές εκκενώσεις. Σε ορισμένες περιοχές, όπως οι παραθαλάσσιες περιοχές της Νέας Υόρκης, η εκκένωση είναι... διαταγή! Ήδη 370.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Έχουν φτιάχνει καταφύγια και για τους πολίτες και για τα ζώα! Η Sandy αναμένεται να φτάσει στις ακτές των ΗΠΑ αργά τη Δευτέρα, φέρνοντας θυελλώδεις ανέμους, πλημμύρες, ακόμη και βαριές χιονοπτώσεις.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ακινητοποιηθεί από το βράδυ της Κυριακής, καθώς οι πλημμύρες που αναμένεται να προκαλέσει το πέρασμα της Sandy μπορεί να είναι φονικές. Δεν αποκλείεται το μέτρο να επεκταθεί τη Δευτέρα ή ακόμη και την Τρίτη.
Ο τυφώνας έχει βαπτιστεί «Frankenstorm» και στο πέρασμά του από την Καραϊβική σκότωσε 66 άτομα! Θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.Με ισχυρές βροχοπτώσεις ξεκίνησε η... επιδρομή του τυφώνα Sandy στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο SANDY


Τη Δευτέρα δε θα ανοίξει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ούτε και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν αποκλείεται η Wall Street να μη λειτουργήσει ούτε την Τρίτη.
Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς τη Νέα Υόρκη την Κυριακή και θα αναστείλει τις περισσότερες προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα.
Τα μεσάνυχτα (0:00 GMT), ο τυφώνας ήταν σε απόσταση 780 μιλίων νότια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες (NHC) στο Μαϊάμι.
Ο Σάντι κινείται με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά καθώς ο τυφώνας κινείται σε ψυχρότερα νερά. Στο μάτι του τυφώνα οι άνεμοι αυτοί κινούνται με ταχύτητα 800 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ίδιο κέντρο.
Ο τυφώνας έχει βαπτιστεί «Frankenstorm» και στο πέρασμά του από την Καραϊβική σκότωσε 66 άτομα! Θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

newsit.gr

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Χάντμπολ Ανδρών: Ελλάς - Μεγάλη Βρετανίας την Τετάρτη στο Λουτράκι

Την Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των εθνικών ομάδων, Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών.
Σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, αύριο στη μια μετά το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λουτράκι. «Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων στηρίζει τη διοργάνωση και σας περιμένει όλους εκεί να υποστηρίξουμε και να παρακολουθήσουμε ζωντανά τις προσπάθειες της εθνικής μας ομάδας, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016.»

Σεμινάριο Social Media και Τουρισμός στα Τρίκαλα Κορινθίας


Την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στα Τρίκαλα Κορινθίας στον Συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa, το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Kouak.gr, διοργανώνει, Σεμινάριο Social Media και Τουρισμός, που απευθύνεται, σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που τους ενδιαφέρει η κατανόηση των Social Media και ειδικότερα του Facebook. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν, πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής έως την Τετάρτη στο Επιμελητήριο, τηλ: 2741024464 εσωτερικό: 920 Μαριάντζελα Πανούση

Γιατί έκανε παρέλαση ξυπόλυτη η σημαιοφόρος


Παρήλασε χωρίς παπούτσια στο Σύνταγμα αν και σημαιοφόρος και εκλεψε τις εντυπώσεις...
Η νεαρή μαθήτρια με τις άριστες επιδόσεις έκανε παρέλαση δίχως να φορά τα παπούτσια της
Έγινε το πρόσωπο της ημέρας και πολλοί θεώρησαν ότι επέλεξε αυτόν τον έξυπνο τρόπο για να σιαμαρτυρηθεί για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
Από το Υπουργείο Παιδείας, διά στόματος γενικού διευθυντή, Ιωάννη Γεωργακόπουλου, ανακοινώθηκε:

«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τόσο υπεύθυνα, όσο και εγγράφως, ότι η αναφερθείσα είδηση σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα, σχετικά με το συμβάν της ξυπόλυτης μαθήτριας σημαιοφόρου, αδικεί πλήρως τη μαθήτρια, η οποία ακριβώς στο ύψος του ΠΑΡΚΙΝΓΚ της Βουλής έχασε το βήμα της εξαιτίας του ενός υποδήματός της (γόβες με τακούνια) που της βγήκε από το πόδι.
Αντί να σταματήσει και να προκαλέσει σύγχυση τόσο στη διμοιρία της από τις σημαίες όσο και στις ακολουθούμενες διμοιρίες αγοριών και κοριτσιών του λυκείου της, με πολύ έξυπνο τρόπο, έβγαλε ταυτόχρονα άμεσα και το άλλο παπούτσι της και πλέον ξυπόλυτη συνέχισε να παρελαύνει.
Όσον αφορά στα βγαλμένα παπούτσια της, άμεσα τα μάζεψε ένας εμπλεκόμενος στην παρέλαση άνδρας και τα πήγε προς την άκρη, προκειμένου να μη σημειωθεί κάποιο ατύχημα από τους ερχόμενους παρελαύνοντες μαθητές αλλά και για να μπορούν να δοθούν στη μαθήτρια, η οποία δεν έχασε την ψυχραιμία της αλλά ούτε υπολόγισε την ενδεχόμενη απώλεια των παπουτσιών της, θεωρώντας ότι η εθνική παρέλαση μια τέτοια ημέρα υπερτερεί κάθε άλλης κίνησης.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΛΕΥΑΖΩΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ.
Αδικούμε τόσο την ίδια ως μαθήτρια αλλά και την εθνική μας εορτή.
Με εκτίμηση για την αποκατάσταση της αλήθειας
».

Χωρίς εξέδρα αλλά με γιούχα η παρέλαση στο Ναύπλιο


Χωρίς εξέδρα επισήμων αλλά με αποδοκιμάσιες ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην αργολική πρωτεύουσα. "Θερμή" υποδοχή με αποδοκιμασίες στον Θανάση Σκορδά. Την καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου παρακολούθησε πλήθος κόσμου στο Ναύπλιο παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, υφυπουργού ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, ενώ για πρώτη φορά στην πόλη του Ναυπλίου δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων στο χώρο της παρέλασης.

Προηγήθηκε η δοξολογία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Ιάκωβο, στον ναό Αγίου Γεωργίου παρουσία όλων των τοπικών αρχών και του βουλευτή Αργολίδας Γ.Ανδριανού.

Η κατάθεση στεφάνων έγινε στο ηρώο της 25 Μαρτίου, από τον υφυπουργό Θ. Σκορδά, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ.Χειβιδόπουλο, τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο, τους εκπροσώπους τον σωμάτων ασφαλείας και συλλόγους αποστράτων.

Όπως γράφει το argolikeseidiseis.blogspot.gr δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες, από συγκεντρωμένα μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου Αργολίδας, στο άκουσμα του ονόματος του υφυπουργού, κατά την κατάθεση στεφάνων και πορεία στο τέλος της παρέλασης με πανό που έγραφαν κατά των μέτρων και "Οχι στο 4ο Ράιχ", υπό την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
Πολλά ήταν τα παιδιά από τα σχολειά που παρέλασαν, όπου δεν έστριψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ καταχειροκροτήθηκαν τα στρατιωτικά τμήματα από το ΚΕΜΧ Ναυπλίου.

Έκαναν σεφτέ ΑΕΚ , νίκησε με 1 - 0 τον Πλατανιά


Η ΑΕΚ μπορεί να χρειάστηκε 8 αγώνες για να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα όμως το πήρε κόντρα στον Πλατανιά και ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια. Ο Ταξιάρχης Φούντας σκόραρε για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που πέτυχε γκολ στην ιστορία της ομάδας. Χωρίς τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί.
Ο Έβαλντ Λίνεν όταν ήρθε στην Ελλάδα τόνισε στους παίκτες ότι θέλει να δουλέψουν στον επιθετικό τομέα αλλά γνωρίζει ότι τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα. Έτσι η ΑΕΚ έκλεισε όλους τους χώρους στον Πλατανιά, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και στο δεύτερο μέρος "χτύπησε". Η είσοδος του Γκερέιρο άλλαξε τα δεδομένα αφού ήταν ο παίκτης που έκανε το κάτι παραπάνω και σέρβιρε το γκολ στον Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος σκόρερ (17 ετών και 2 μηνών) στην ιστορία της ομάδας. Μέχρι τώρα το ρεκόρ το είχε ο Παυλής που είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών και 4 μηνών. Ο Φούντας είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει γεννηθεί το 1995 και έχει πετύχει γκολ στη Σούπερ Λίγκα.
Η ΑΕΚ είχε απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς της νίκης και από την αρχή του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες και ο Λίνεν είχε πολλά να πει στους παίκτες του.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Η Ένωση έγινε απειλητική. Στο 50' μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Κορδέρο σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Πλατανιά.
Η ΑΕΚ ανέβασε ακόμη περισσότερο ρυθμούς μετά την είσοδο του Γκερέιρο και στο 65' από ωραία προσπάθεια του προήλθε το γκολ της νίκης. Ο Παυλής από κοντά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα.
Ο Πλατανιάς δεν έκανε τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, η Ένωση έπαιξε έξυπνα με το χρόνο και στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο της την πρώτη της νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Λαγός, Φουρτάδο (77' Παυλής), Φούντας (83' Αρκούδας), Φέτσης, Βλάχος, Παπαδημητρίου (59' Γκερέιρο), Κουτρουμπής.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (72' Παληγεώργος), Τζάνης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (58' Γκονζάλες), Ουντότζι, Ουκάρ (77' Ντράμι), Ποτουρίδης.