Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Μπενφίκα 21:45

Μεγάλη νύχτα για τον Ολυμπιακό που δίνει το σημαντικότερο ματς στην φάση των ομίλων κόντρα στην Μπενφίκα. και με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση στους «16».
Ο Μίτσελ κατεβάζει τον Ολυμπιακό με Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Χολέμπας, δεξιά τον Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα στο κέντρο της άμυνας, Μανιάτη, Σάμαρη κόφτες, δεξί εξτρέμ τον Γιαταμπαρέ, αριστερό τον Φουστέρ και Σαβιόλα πίσω από τον Μήτρογλου. Ο Βάις έμεινε εκτός 18άδας με τον Ισπανό να έχει στον πάγκο τους Μέγερι, Αβραάμ, Μεντζανί, Μπονγκ, Εντινγκά, Κάμπελ και Ντομίνγκες.
Η 11άδα της Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Καρντόσο, Μάρκοβιτς.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ζούνιτς, Ουλ και πρόσθετους τους Πόνις, Πέριτς.

Ο "κάμπος" με τις λεμονιές

Παραδεισένιος τόπος - Δημ. Ενότητα Ευρωστίνης
Η πανοραμική αυτή φωτογραγία της μικρής πεδιάδας είναι από  τον δρόμο Λυγιάς - Πύργου, στο ύψος της Εχτενής, με τα ελαιόδενδρα. Μπροστά μας διακρίνεται ο Κορινθιακός κόλπος, οι παράλιοι οικισμοί της Λυγιάς , του Στομίου , των Σαραταπηχιωτίκων και μέρος της Δυτικής Λυκοποριάς με τα υψώματα του Αυγού και του Μουσενά. Πίσω από τα χωριά ο έφορος κάμπος πνιγμένος στις λεμονιές και τις ελιές. Στη φωτογραφία διακρίνεται η "φιδίσια" σιδηροδρομική γραμμή , η νέα χάραξη του προαστιακού , καθώς και η Ν. Εθνικής Οδός Κορίνθου Πατρών καθώς και η νέα διάνοιξή της.

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Μανώλης Γλέζος

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Μανώλης Γλέζος

Την ώρα που βρισκόταν στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής.
Το απόγευμα της Τρίτης ο Μανώλης Γλέζος ενώ βρισκόταν στη Βουλή ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία και αναγκάστηκε να πάει στο ιατρείο της Βουλής.
Εκεί ο Μανώλης Γλέζος όπως είπε στους γιατρούς ένιωθε πόνους στην κοιλιακή χώρα και για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να μεταφερθεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στη Βουλή και παρέλαβε τον Μανώλη Γλέζο για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Έως το ασθενοφόρο συνόδευσαν τον κ. Γλέζο η γιατρός της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. "Μανώλη σε περιμένουμε αύριο στη συνεδρίαση", του είπε ο κ. Κακλαμάνης πριν αναχωρήσει το ασθενοφόρο από το προαύλιο.
newsit.gr

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός, ήταν 3,9 ρίχτερ.
Έγινε στις 19:42, με επίκεντρο 49 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά του Τυμπακίου και είχε εστιακό βάθος, τα 10 χιλιόμετρα.
Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, λίγο νωρίτερα, στις 18:00, έγινε ακόμη μία δόνηση, της τάξης των 3,4 Ρίχτερ.
Είχε επίκεντρο 104 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο Σαμαράς πήγε στο Λουτράκι και δεν τον πήραν χαμπάρι!


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χθες παραχώρησε στον Γιάννη Πρετεντέρη συνέντευξή εφ όλης της ύλης στο τέλος λοιπόν αυτής της συνέντευξης μεταξύ των άλλων,
όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν υπήρξε καμία "καλή στιγμή" ο  πρωθυπουργός αποκάλυψε πως ένα πρωί πήρε το αυτοκίνητο και πήγε μέχρι το Λουτράκι, χωρίς να το ξέρει κανένας, κάνοντας βόλτα και μιλώντας με κατοίκους της περιοχής.
Αναλυτικά:
«Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Για εμένα αν με ρωτήσετε «τι είναι το καλό;», ο κόσμος που συναντάω και κάνω και πράγματα τρελά γιατί αλλιώς δεν βγαίνει αυτή η δουλειά. Πριν από 25 μέρες δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο, πήρα ένα πρωί το αυτοκίνητο και πήγα στο Λουτράκι. Δεν με είδε κανείς, πήγα σε ένα εστιατόριο όμως. Μίλησα εκεί με τον κόσμο πολύ ωραία, δεν γράφτηκε πουθενά
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Καλά, δεν πρέπει να το δέχονται όλοι καλά, κάποιοι σας βρίζουν κιόλας.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Αυτό πάω να σας πω. Αφού ο κόσμος μου πει το καημό του, το ντέρτι του, την πίκρα του ό,τι θέλετε πείτε το, αφού παραπονεθεί, πάρα πολλές φορές για πράγματα δικαιολογημένα τα οποία πάντα προσπαθώ να δω αν μπορώ να τα λύσω, στο τέλος αυτό το οποίο μου λένε είναι «Αντώνη προχώρα, μην κάνεις πίσω». Και αυτό κάνω.»

Διάνοιξη γεώτρησης στα Πίσσια Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων

1
O Δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει, ότι τα έργα που αφορούν τη διάνοιξη γεώτρησης στα Πίσσια, βρίσκονται στη φάση της δοκιμαστικής άντλησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της γεώτρησης, αυτοψία διενήργησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, κ. Κώστας Λογοθέτης.
Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στην εξασφάλιση της επάρκειας πόσιμου νερού για τους κατοίκους των οικισμών του Σχίνου αλλά και των Πισσίων, επιχειρώντας να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν δημότες και παραθεριστές των παραπάνω περιοχών.
Η εξασφάλιση επαρκούς και παράλληλα υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού για όλους τους κατοίκους του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, η οποία με τα απαραίτητα έργα αλλά και τα διαθέσιμα μέσα, προσπαθεί να συμβάλει τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος

Διάνοιξη καθαρισμός αυλακιών για την απορροή των νερών της βροχής στο δρόμο Πύργο Χελυδόρι

Διάνοιξη καθαρισμός αυλακιών για την απορροή των νερών της βροχής στο δρόμο Πύργο Χελυδόρι
Διάνοιξη καθαρισμός αυλακιών για την απορροή των νερών της βροχής στο δρόμο Πύργο Χελυδόρι
Διάνοιξη καθαρισμός αυλακιών για την απορροή των νερών της βροχής στο δρόμο προς Πύργο
και στο δρόμο προς Πύργο πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την υπηρεσία "Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης"

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την υπηρεσία "Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης"
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ: Α.Π. 675/23-03-2012 ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ: 375190
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Αριθ. πρωτ. 20150
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει την 20η του μηνός Νοεμβρίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 -11:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό σε ακέραιες μονές για την υπηρεσία «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» (αριθμός μελέτης: 26/2013), συνολικού προϋπολογισμού 50.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%, όπου ο αναλογούν ΦΠΑ είναι 9.349,59€ και η τιμή χωρίς το ΦΠΑ 40.650,41€, από πιστώσεις του Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής».
Επωνυμία και Διεύθυνση της Αναθέτουσας Αρχής:
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Λυκούργου Φραντζή 2, Τ.Κ. 20400 Ξυλόκαστρο, Τηλ. 27433-60200, Φαξ 27430-28261, επίσημο site Δήμου: www.xylokastro.gov.gr

Μετωπική Μιχελάκη-Σ​γουρού ενόψει εκλογών

Giannis-Mixelakis-Giannis-Sgouros
Στο πολιτικό παρασκήνιο θεωρείται… περίπου βέβαιο εδώ και αρκετές εβδομάδες, ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός θα είναι ο κοινός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου του 2014.
Ο σημερινός “μικρός πρωθυπουργός” της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας έχει ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό περπατησιά, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συμμαχίες, ενώ δεν παραλείπει να κάνει και δημόσιες παρεμβάσεις με ουσία και… σημειολογία, όπως τη σημερινή στο πλευρό του εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη, για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς η Περιφέρεια Αττικής θα έχει κεντρικό ρόλο στην ανέγερσή του.

Ο Μουρούτης στο Twitter με… γελοιογραφία Τσίπρα

George-Mouroutis
Με μια γελοιογραφία επέλεξε ο Γιώργος Μουρούτης να σχολιάσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Twitter.
Ακολουθεί το σχόλιο που έκανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:
“Συνολική στρατηγική @AlexisTsipras (δηλαδή-κατάληψη εξουσίας μέσα από την αποτυχία της χώρας) μέσα από ένα σκίτσο… pic.twitter.com/ZXM4abBgfJ
Embedded image permalink
 
ysterografa.gr
 

Η Ινδία έστειλε… πύραυλο στον Άρη

India-sends-rocket-to-Mars
Η Ινδία πραγματοποίησε σήμερα επιτυχή εκτόξευση πυραύλου με προορισμό τον Άρη, από το διαστημικό κέντρο που υπάρχει στα ανατολικά της χώρας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Ινδών επιστημόνων, ο πύραυλος θα ταξιδεύει στο διάστημα για 300 ημέρες, με σκοπό να φτάσει στον Άρη το 2014.
Εφόσον ο στόχος επιτευχθεί, το Νέο Δελχί θα γίνει η 4η χώρα στον κόσμο που θα έχει στείλει πύραυλο στον Άρη, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σουλτς διάδοχος του Μπαρόζο... μέσω Μέρκελ

Martin-Schulz-Angela-Merkel
Twitter@EmOikonomidis
Η παρουσία του Μάρτιν Σουλτς στην Ελλάδα, και οι “επιθετικές” δηλώσεις που έκανε για την τρόικα, δεν είχαν τη “στατική” χρησιμότητα του να ακουστούν στο εσωτερικό της χώρας η οποία περίπου… δαιμονοποιήθηκε στο παρελθόν, ως η βασική αιτία του κακού για τα δεινά της ευρωζώνης, επομένως και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανήκει στην κατηγορία των “Ευρωπαίων” πολιτικών. Που ανδρώθηκαν δηλαδή με την κουλτούρα της Ενωμένης Ευρώπης ως καινούριας, μεγάλης πατρίδας, λαών και κοινωνιών με ιστορική διαδρομή θυελλωδών συγκρούσεων. Και πολέμων που απέκτησαν παγκόσμιες διαστάσεις.
Πλέον, έχει το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για να διεκδικήσει τη θέση του Ζοζέ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρόλο που οι Σοσιαλιστές παραμένουν μειοψηφία στην Ευρώπη του σήμερα. Και οι προβλέψεις για τις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014 δείχνουν ότι… θα παραμείνουν μειοψηφία.
Ο Μάρτιν Σουλτς είναι ταυτόχρονα κεντρικός διαπραγματευτής του SPD στις συζητήσεις με το CDU/CSU για τη συγκρότηση κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία. Με τη συγκεκριμένη ιδιότητα μάλιστα… ξέχασε τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων κοινωνικού προσήμου και προσανατολισμού από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι παρέδωσαν πλήρως τα όπλα στην Άνγκελα Μέρκελ. Ούτε ευρωομόλογο, ούτε ρήτρες ανάπτυξης, ούτε φυσικά το υπουργείο Οικονομικών, που θα παραμείνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στα χέρια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η συγκεκριμένη αλλαγή στρατηγικής και στάσης από την πλευρά του Μάρτιν Σουλτς, εξηγείται επαρκώς, όχι στη βάση της “προδοσίας” των ιδεολογικών και πολιτικών αρχών του, αλλά στη βάση του ρεαλισμού: Το SPD είναι πλέον ένα… πρώην μεγάλο κόμμα, και δεν μπορεί να επιβάλλει καμία ατζέντα στην Άνγκελα Μέρκελ.
Υπάρχει φυσικά ακόμη ένας… αστερίσκος: Ο Μάρτιν Σουλτς επιθυμεί να γίνει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της στήριξης που παρασκηνιακά του παρέχει η Άνγκελα Μέρκελ, διαπιστώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην ήπειρό μας, έχει προφανή ένδεια ηγετικών προσωπικοτήτων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Μάρτιν Σουλτς επιχειρεί να… παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Και κάπως έτσι, υιοθετεί μια περισσότερο επιθετική-καταγγελτική ρητορική. Την οποία φυσικά θα ξεχάσει μετά την εκλογή του. Ακριβώς όπως έκανε με τις “φιλικές προς την ανάπτυξη” πολιτικές που, υποτίθεται ότι θα επέβαλαν οι Σοσιαλδημοκράτες στην Άνγκελα Μέρκελ.

υστερογραφα

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ξεκίνησε και συνεχίζει εντατικά την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων Νομού Κορινθίας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με στόχο τον καθαρισμό των ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας, για τη φετινή χρονιά. Ως γνωστόν, η υλοποίηση του καθαρισμού των ρεμάτων, εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Λόγω περιορισμένων όμως πόρων των Δήμων τη παρούσα χρονική περίοδο, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας συμβάλλει με την εκτέλεση του έργου στην αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

 
Στα πλαίσια αυτά,  ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ρέματος στην περιοχή Χιλιομοδίου, στη θέση «Νικηταρά», ρέμα εγκαταλελειμμένο,  με εμφανή το τελευταίο διάστημα τα αποτελέσματα στην κοίτη του και το μπάζωμά της από φερτά υλικά και ρίψεις απορριμμάτων.
Το έργο συνεχίζει να εκτελείται με τον καθαρισμό του ρέματος Ζαπάντη. Έχει μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του ρέματος στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος του Σουληναρίου και προχωρά κι ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του και στη Δημοτική Ενότητα Βραχατίου.

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε μαζί με το Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, κ. Α. Παπακυριάκο, στις εργασίες καθαρισμού του ρέματος, όπου και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΤΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η εξωφρενική αντίδραση του κόσμου στον πρώτο ηλεκτρονικ​ό ιό του 1988 (video)

Η εξωφρενική αντίδραση του κόσμου στον πρώτο ηλεκτρονικό ιό του 1988
Δείτε τον πανικό των ειδικών στο πρωτοφανές για τα χρονικά του Ίντερνετ γεγονός!
Το πρώτο computer worm χτύπησε το Διαδίκτυο το 1988, όταν οι online συσκευές παραήταν περιορισμένες και αφορούσαν κυρίως σε πανεπιστημιακές και ερευνητικές εγκαταστάσεις.
Ήταν λοιπόν ο φοιτητής του περίφημου πανεπιστημίου Cornell, Robert Morris, που ανέπτυξε κατά λάθος(;) τον ιό που επηρέασε 6.000 υπολογιστές, το 10% σχεδόν των συνδεδεμένων στο Ίντερνετ μηχανημάτων της οικουμένης!
Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα του Morris απελευθερώθηκε λοιπόν εκεί έξω και εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα, με το διαβόητο κατόπιν «Morris Worm» να αναγκάζει τη βιομηχανία της τεχνολογίας να πάρει μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης και την αποφυγή φυσικά αντίστοιχων κακόβουλων ενεργειών.
Ο επώνυμος ιός ήταν, σύμφωνα με τον «πατέρα» του Robert Morris Jr., περίφημο μαθηματικό και κρυπτογράφο πλέον, «το έργο ενός προπτυχιακού φοιτητή που βαριόταν»! Ο νεαρός Morris είναι σήμερα καθηγητής στο MIT.
Ο δαιμόνιος φοιτητής δεν είχε -κατά ισχυρισμό του- πρόθεση να φέρει τα πάνω-κάτω στον πρώιμο ηλεκτρονικό κόσμο: μερικά λάθη στον κώδικα του προγράμματος μετέτρεψαν το λογισμικό σε μια αυτο-αναπαραγόμενη «μηχανή θανάτου», που δεν πήρε πολύ να θεωρηθεί σαμποτάζ, καθώς μιλάμε για τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Στο βίντεο-ρετροσπεκτίβα παρατηρούμε τον σπαρταριστό, αν και κωμικοτραγικό, πανικό που επικράτησε, όταν το «σκουλήκι» του Morris έφερε μεμιάς τη φοβία για τους ιούς στην επικράτεια του Ίντερνετ, δημιουργώντας αναπόφευκτα συλλογική παράνοια…


Συνέντευξη Τύπου της Σοσιαλιστι​κής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκ​η

Η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιάσει τις Πολιτικές της Θέσεις την  Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της παρουσίασης της Ιδρυτικής Διακήρυξης που έγινε σε αντίστοιχη Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα στις 27/08/2013. Η επιλογή για την παρουσίαση των Πολιτικών Θέσεων στη Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της συμβολισμό.
Το Γραφείο Τύπου
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Ἔχουν σχέσι οἱ Anonymous μέ τό διπλό φονικό;


Τῖς πρῶτες ἡμέρες τοῦ Ὀκτωβρίου παρουσιάστηκε ἕνα ταινιάκι ἀπὸ τοὺς Anonymous ποὺ ἀπειλοῦσαν τὴν Χρυσῆ Αὐγὴ εὐθαρσῶς.

Κι ἐπεὶ δὴ μὲ τὸ θέμα τῶν συγκεκριμένων ἔχω …θέμα, διότι δὲν ἔχουμε ἀκόμη ἀντιληφθῇ κάτι γιὰ τὸ ποιοὶ κρύβονται ἀπὸ πίσω τους,
θὰ ἤθελα νὰ τὸ ἐξετάσουμε κάπως …ἀναλυτικότερα τὸ ζήτημα.

 



Ποιοί εἶναι λοιπόν αὐτοί οἱ Anonymous πού ἀπειλοῦν μέ θάνατο καί καταστροφή;
Περισσότερα στο eleftheriskepsii.blogspot.gr

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Πολίτης πέταξε κέρματα στον Π.Τόμσεν και τον συνέλαβαν οι "πραιτωριανοί"!

Ένα μικρό επεισόδιο, αλλά με μεγάλη συμβολική σημασία, σημειώθηκε κατά την άφιξη του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό ΟΙκονομικών Γιάννη Στουρνάρα..
Ένας πολίτης (φωτό) που βρισκόταν στο σημείο, του πέταξε τα κέρματα που είχε στην τσέπη του, για να του δείξει ότι"Μόνο αυτά μου έχετε αφήσει για να ζήσω".
Τα κέρματα δεν πέτυχαν τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, καθώς είχε προλάβει να μπει στο υπουργείο.
Αμέσως τον άρπαξαν οι "πραιτωριανοί" που έχουν διατεθεί για την προστασία του και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς καμία νόμιμη αιτία, αφού κανένας νόμος δεν λέει ότι απαγορεύεται να πετάς κέρματα σε κάποιον. ( Efenpress: μπορεί να θεωρηθεί εξύβρισις έργω-απαιτείται έγκλησις του "παθόντος")
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Τόμσεν έμπαινε στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα και πριν ακόμη ο Δανός τεχνοκράτης βγει από το αυτοκίνητό του, άγνωστος πολίτης πέταξε προς την πλευρά του επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας μια χούφτα κέρματα!
Τα νομίσματα δεν χτύπησαν τον Π.Τόμσεν αλλά το αυτοκίνητό του.
Αν όλοι οι Έλληνες που έχουν πτωχεύσει και πεινάνε πέταγαν και από ένα κέρμα στους εκπροσώπους της τρόικα "θα μας είχαν αδειάσει την γωνιά" προ πολλού.
Και θα είχαν οι ίδιοι αναζητήσει λύσεις βιώσιμες για το χρέος προκειμένου και να μην χάσουν τα λεφτά τους και να μην χάσουν την ίδια την Ελλάδα ως γεωστρατηγικό προμαχώνα.
Ο "θείος Βλαδίμηρος", άλλωστε, περιμένει...
defencenet.gr
 

Βρέθηκε αυτοκίνητο σε χαράδρα στην Αιτωλοακαρνανία, αγνοείται ο οδηγός!

Βρέθηκε αυτοκίνητο σε χαράδρα, αγνοείται ο οδηγός!
Για την ανάσυρση ενός αυτοκινήτου από χαράδρα, στον δρόμο που οδηγεί στον Αστακό ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα έπεσε γύρω στις 11 το πρωί, όταν και άρχισαν οι αναζητήσεις από την οικογένεια του οδηγού, η τύχη του οποίου αγνοείται.

e-reportaz.gr

Οι υπ. Ενέργειας Αλβανίας, Ελλάδας για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP

 
O Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας Νταμιαν Γκικνούρι συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη στα πλαίσια της επίσκεψης στα Τίρανα του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του κ. Γκικνούρι οι δύο υπουργοί επισήμαναν την σημασία του έργου του αγωγού φυσικού αερίου TAP για τις δύο χώρες.

Ο κ. Γκικνούρι τόνισε ότι ο TAP είναι ένα έργο που θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο υπουργοί, επισήμαναν επίσης την ανάγκη συντονισμού μεταξύ των κυβερνήσεων για να διευκολυνθουν στο μέγιστο όλες οι φάσεις της υλοποίησης του έργου αυτού.

Οι κύριοι Γκικνούρι και Μανιάτης ,εξέφρασαν την προθυμία τους να δημιουργήσουν μηχανισμούς που είναι αναγκαίοι για την προώθηση του αγωγού TAP. Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την επιθυμία η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την ενέργεια.

e-typos.com

Τα σκουπίδια στο Ξυλόκαστρο ή στη Φυλή; Α-μπε-μπα μπλομ...


Τα σκουπίδια της Τρίπολης και της Ερμιονίδας στις 31/10/2013 και στις 16:33, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, παραμένουν στο ΧΥΤΑ Φυλής ...μέχρι να φύγουν.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 17:10, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, τα σκουπίδια ...τέλος από τη Φυλή.
Έντεκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με το news247.gr, τα σκουπίδια θα έρθουν στο Ξυλόκαστρο!

Α μπε μπα μπλομ
του κιθε μπλομ
Α μπε μπα μπλομ
του κιθε μπλομ
μπλιμ μπλομ

Ο Σαμαράς σε στρατηγική "μοναδικής λύσης"...

Antonis-Samaras
Twitter@EmOikonomidis
Η Ιστορία έχει έρθει πολλές φορές, και μάλιστα αυτοβούλως, να δικαιώσει την αυθόρμητη όσο και “αλεξίσφαιρη” ως προς το πλέγμα εμπειριών και παραδειγμάτων που τη συνοδεύουν ρήση του Φρανσουά Μιτεράν για την αναγκαιότητα επιτυχούς διαχείρισης των συμβόλων στην πολιτική, ως απαραίτητη στρατηγική για την ευημερία.
Μια τέτοια διαχείριση των συμβόλων επέλεξε και ο Αντώνης Σαμαράς, με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Γιάννη Πρετεντέρη και την εκπομπή “Ανατροπή” της τηλεόρασης του MEGA. Ως Πρωθυπουργός μιας χώρας που θα μπορούσε να παρασύρει στον γκρεμό το εγχείρημα της Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης, αλλά στάθηκε στα πόδια της και ανακτά σταδιακά την εθνική αυτοπεποίθησή της, αλλά και ως ο πολιτικός που αισθάνεται ότι μπορεί να εστιάσει στη στρατηγική της “μιας και μόνης” αξιόπιστης λύσης διακυβέρνησης του τόπου. Με τον ίδιο στο τιμόνι της εξουσίας, φυσικά.
Το μήνυμα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, το φρένο στη λήψη νέων μέτρων, η σταδιακή απαγκίστρωση από την… ανάγκη διαβίωσης του Μνημονίου, δράσεις που είχαν ξεχαστεί και πρέπει να δρομολογηθούν για μια χώρα η οποία διψάει για αλλαγή, το άνοιγμα της πολιτικής βεντάλιας για να καλύψει και τον σημερινό κυβερνητικό εταίρο (ΠΑΣΟΚ-Ευάγγελος Βενιζέλος) που στο παρελθόν υπήρξαν το φυσικό αντίπαλο δέος.
Και όλα αυτά, με “πολιτική σκιά” τον πίνακα που είχε αποσύρει από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλαδή ο πρωθυπουργός που έβαλε την υπογραφή του κάτω από την επιλογή προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
“Η Ελλάς ευημερούσα”… Αυτό είναι το νέο εθνικό όραμα. Απαλλαγμένο από τα ροζ συννεφάκια και τους μύθους του παρελθόντος.

ysterografa.gr

Παγκόσμιο Νο1 στο Twitter η Katy Perry


Katy PerryΓια πολλούς, ήταν θέμα χρόνου. Ο… ενοχλητικός μικρός που εξελίχτηκε σε φαινόμενο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, οδήγησε ωστόσο τη Selena Gomez στο να τον χωρίσει, δεν είναι πλέον το αστέρι με τους περισσότερους followers στο Twitter.
O Justin Bieber γκρεμίστηκε από τον θρόνο στον οποίο στρογγυλοκαθόταν μέχρι πρότινος, καθώς τα 46.510.838 των πιστών “ακολούθων” του αποτελούν πλέον τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον πλανήτη.
Παγκόσμιο Νο1 στο Twitter είναι πια η Katy Perry, με τη νεαρή τραγουδίστρια να έχει συνολικά 46.534.966 followers.

Τρόικα προς κυβέρνηση: «Κλείστε μία ΔΕΚΟ»

Θυσιάστε μερικούς φορείς του Δημοσίου, υποδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα στην κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014 που αποτελεί το μεγάλο αγκάθι της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ειρήνης Χρυσολωρά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:
Οι τροϊκανοί επιστρέφουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με άγριες διαθέσεις, καθώς είναι ενοχλημένοι από το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη κλείσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και από τις συνεχείς κυβερνητικές δηλώσεις ότι δεν θα ληφθούν μέτρα.
Οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένουν ότι μέτρα θα χρειαστούν σε κάθε περίπτωση. «Πείτε μας ποια μέτρα σχεδιάζετε», φέρεται να επαναλάμβανε ο Ματίας Μορς σε συνομιλητές του στην Αθήνα ενόψει της επιστροφής της τρόικας.
Σε χθεσινοβραδυνή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση θα εμμείνει στη γραμμή του «όχι νέα οριζόντια μέτρα» με βασικό όπλο την καλή πορεία των εσόδων.
Για το ύψος των θεωρούμενων ως αναγκαίων – κατά την τρόικα – μέτρων, ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο’Κόνορ διέψευσε χθες ότι φτάνει τα 2,9 δισ. ευρώ. «Δεν αναγνωρίζω αυτό το ποσό», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στις Βρυξέλλες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ποσό δεν βρίσκεται ούτε καν κοντά στην πραγματικότητα.
Δεδομένου ότι τα 2,9 δισ. ευρώ ήταν το ποσό με το οποίο ξεκίνησε η τρόικα τη διαπραγμάτευση τον Σεπτέμβριο, η χθεσινή διάψευσή του ανοίγει μια πόρτα ενόψει της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα συζητά πλέον για ένα κενό κάτω από 2 δισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση μιλά για 500 εκατ. ευρώ, αλλά τεχνοκρατικές πηγές αναφέρουν ότι μια ρεαλιστική συμβιβαστική λύση θα μπορούσε να βρίσκεται στο 1 δισ. ευρώ.
Το ερώτημα είναι πού θα βρεθούν αυτά τα ποσά χωρίς νέα μέτρα. Κατά την Κομισιόν, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Γιάννη Βρούτση δεν πλησιάζει καν σε απόδοση τα 500 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, θεωρούν ότι ούτε η επιδιωκόμενη συμμόρφωση των ΔΕΚΟ με το ενιαίο μισθολόγιο θα αποδώσει τόσο πολύ ώστε να καλυφθεί το κενό. Αυτά είναι τα δύο μέτρα που έχει μέχρι στιγμής αναφέρει η κυβέρνηση.
Η τρόικα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροτείνει να κλείσουν, να συγχωνευθούν ή να συρρικνωθούν κάποιοι φορείς του Δημοσίου, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι οριζόντιο μέτρο.
Σημειώνεται ότι και η Κριστίν Λαγκάρντ είχε πει δημοσίως ότι είναι αντίθετη σε νέα οριζόντια μέτρα.
ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. Μεγάλο αγκάθι παραμένει, όμως, και αυτό των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου, με κυριότερο τις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ. Η τρόικα θέλει ουσιαστικά να κλείσουν τα ΕΑΣ και να διατηρηθεί μόνο ένα εργοστάσιο, το οποίο θα τροφοδοτεί αποκλειστικά τον Στρατό και δεν θα εχει εξαγωγική δραστηριότητα.
Η τρόικα θα συναντηθεί στις 12 με τον Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο και στις 4 μ.μ. με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

aftodioikisi.gr

Τρόικα: Έδωσε το ΟΚ για τους 12.500 «διαθέσιμους» – Βρέθηκαν οι 1.349 διοικητικοί των ΑΕΙ

Στο παρά πέντε της έλευσης της τρόικας στη χώρα μας έκλεισαν, λόγω υπουργείου Παιδείας, τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το τελικό ΟΚ δόθηκε από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας την περασμένη Παρασκευή, καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βρέθηκαν τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν σταλεί προς έγκριση στο ΑΣΕΠ.
Όπως τονίζουν στη Βασιλίσσης Σοφίας «πρόκειται, στην ουσία, για άθλο, καθώς από το μηδέν του περασμένου Ιουλίου βρέθηκαν 12.500 υπάλληλοι μέσα σε τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένου και του Αυγούστου».
Για να φτάσουμε μέχρι εδώ χρειάστηκε σε αυτό το διάστημα να γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς πέντε βήματα:
1) Αξιολόγηση δομών των υπουργείων και ορισμένων φορέων τους (όπως π.χ. νοσοκομείων
2) Τα νέα σχέδια στελέχωσης
3) Ο προσδιορισμός του πλεονάζοντος προσωπικού
4) Να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης
5) Να προχωρήσει η έκδοση δεκάδων ΚΥΑ
«Με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο από μειονέκτημα στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα γίνεται αυτή τη φορά πλεονέκτημα», τονίζουν στην aftodioikisi.gr στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αναμένουν να καθορισθεί τις επόμενες ημέρες το ραντεβού με την τρόικα ώστε να θέσουν και πάλι το θέμα της παράτασης της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου.
Πάντως αναγνωρίζουν ότι η διαπραγμάτευση ( η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή) θα είναι δύσκολη, καθώς θα περιλαμβάνει θέματα που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «δεν αφορούν άμεσα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», όπως οι 4.000 απολύσεις, η αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εκεί όπου σήμερα δεν εφαρμόζεται (εδικά σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα).

“Καλό ταξίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, συντρόφισσα Ρεπούση”

Xristos-Dervenis
“Όταν η πολιτικη αυθαδεια αντικαθιστα τον πολιτικο λογο,
Μαρια Ρεπουση στην ΚΕ της ΔηΜΑΡ:
” Η προσκληση των 58 δεν ειναι να συμπορευτουμε, αλλα για κοινη πορεια με το ΠΑΣΟΚ! Επιτρεπεται η ΔΗΜΑΡ να ξεπλενει το κομμα της χρεοκοπιας;”
Γι αυτο μαζευουμε τους Καστανιδη και Λοβερδο που δεν εχουν καμμια σχεση με τη χρεοκοπια της χωρας, οπως βεβαιως και η ΝΔ, την οποια χωρα προφανως χρεοκοπησε ο Βουλγαρης με τον Παγουλατο και τους αλλους 56! Και με το οποιο ΠΑΣΟΚ συγκυβερνουσε μεχρι τον Ιουνιο, μαλλον για να ξαναχρεοκοπησουν μαζι τη χωρα! Υστερα μας πειραξε ο συνωστισμος!
Καλο ταξιδι στο ΣΥΡΙΖΑ συντρόφισσα”.
Το παραπάνω σχόλιο έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook o πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης, εξαπολύοντας με τον τρόπο του σφοδρή επίθεση κατά της Μαρίας Ρεπούση.

ysterografa.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ.ΘΗΣΕΑΣ

                                              
Με  εξαίρετη εμφάνιση  για  τον Α.Σ.  ΘΗΣΕΑ  ολοκληρώθηκε  το πρόγραμμα  του  Πανελληνίου πρωταθλήματος εγχρώμων ζωνών  που διεξήχθη στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου 2013.Η  πρωτοφανής συμμετοχή  απ΄όλη την Ελλάδα   με  πάνω από  100 Συλλόγους και 2000 συμμετοχές  των αθλητών προϊδέαζε την δυσκολία  των αγώνων.
Οι  αθλητές  του  Συλλόγου μας ,με ψυχή και τεχνική, κατόρθωσαν να είναι μέσα στην κορυφή της  βαθμολογίας στο  πολυπληθέστερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.
Ακόμη και οι αθλητές που  δεν  έβγαλαν μετάλλιο ,έδωσαν τον καλλίτερό  τους  εαυτό και σίγουρα  στο  μέλλον θα  καταγράψουν επιτυχίες.

Το  σημαντικότερο βέβαια για τον Δάσκαλο κ. Νικολούδη είναι τα χρήσιμα συμπεράσματα που έβγαλε ύστερα από τους αγώνες για το μέλλον των αθλητών μας τόσο εντός ,όσο και εκτός Ελλάδος.

Για την Ιστορία τα  ονόματα των αθλητών που έλαβαν μέρος και πήραν μετάλλιο είναι:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.


Οι ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2013 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Από τo Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας ανακοινώνεται ότι:

Οι αιγοπροβατοτρόφοι υποχρεούνται να διενεργήσουν τις ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2013 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και να τις κοινοποιήσουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη διενέργεια της και το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Η υποχρέωση διενέργειας απογραφής και κοινοποίησης της στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία ισχύει για όλους τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, ακόμη και αν έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, εφόσον δεν έχουν υποβάλει δήλωση διακοπής λειτουργίας.

           Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι:
Κατά την προσέλευση τους να προσκομίζουν πλήρως και σωστά ενημερωμένο το μητρώο εκμετάλλευσης με τις μεταβολές και απογραφή ζωικού πληθυσμού.  Μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά.
           Υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση του μητρώου και η απογραφή γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων κι έχει αξία υπεύθυνης δήλωσης.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις στα τηλέφωνα:

27410 81061  (Τμήμα Κτηνιατρικής Κορινθίας)
27470 22222  (Αγροτικό Κτηνιατρικό Γραφείο Καλλιάνων)
27460 22279  (Αγροτικό Κτηνιατρικό Γραφείο Νεμέας)
27430 28005 (Αγροτικό Κτηνιατρείο Γραφείο Ξυλοκάστρου)

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο World Travel Market η Περιφέρεια Πελοποννήσου



Άνοιξε τις πύλες της χθες Δευτέρα 4 Νοεμβρίου το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο του τουρισμού η διεθνής έκθεση World Travel Market (WTM) με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά.
H World Travel Market είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και ένα από το σημαντικότερα διεθνώς, ενώ διεξάγεται στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου. Η συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο μετά και την επιτυχημένη χρονιά για τη νέα πτήση της Easy Jet Λονδίνο-Καλαμάτα.
Κατά τη διάρκεια εγκαινίων της ελληνικής συμμετοχής το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από φορείς του τουρισμού.

Η κα Κεφαλογιάννη συνομιλώντας με την αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειάς της και των προορισμών της, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας επισημαίνοντας πως ήταν το πρώτο αεροδρόμιο σε αυξήσεις πτήσεων στη χώρα μας την φετινή τουριστική περίοδο.
Η κα Νικολάκου καλωσόρισε την κα Υπουργό στο περίπτερο της Πελοποννήσου και την ενημέρωσε ότι οι τουρίστες που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Πελοπόννησο, μέσω πτήσεων από το εξωτερικό έφθασαν τους 25.000. Ανέφερε ακόμη ότι η προσπάθεια συνεχίζεται έτσι ώστε και η νέα τουριστική περίοδος να αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχουν αρκετοί ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι με προκαθορισμένα ραντεβού έρχονται σε επαφή με τους εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών.
Ήδη συμφωνήθηκαν οι επόμενες δράσεις με tour operator της Σλοβακίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν για πρώτη φορά πτήσεις charter στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και οι από κοινού δράσεις προβολής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ έγιναν συναντήσεις και με εκπροσώπους της Easy Jet και της Aegean.

Η ευρωπαϊκή υποκρισία μπροστά στην παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου

Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
 
Στο πλαίσιο της –σχετικώς νεοπαγούς από πλευράς καθιέρωσης- ετήσιας πανηγυρικής ομιλίας του την 11.9.2013, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έθεσε και ένα ζήτημα ενδεχόμενης προσφυγής στη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΕΕ). Πρόκειται για τη διαδικασία μέσω της οποίας, όπως εκτίθεται στη συνέχεια, είναι δυνατή η επιβολή συγκεκριμένων κυρώσεων σε κράτος-μέλος, το οποίο ενεργεί κατά τρόπο που συνεπάγεται σαφή κίνδυνο σοβαρής παραβίασης του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. «Αποδέκτης» του μηνύματος Μπαρόζο ήταν, προφανώς, η Ουγγαρία η οποία –όχι μόνον αυτή, είναι η αλήθεια- έχει «επιδοθεί» σε μια σειρά τέτοιων παραβιάσεων, κατά τη θητεία της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν. Αν και, prima faciae τουλάχιστον, η ως άνω προειδοποίηση Μπαρόζο εμφανίζεται δικαιολογημένη, στο βάθος της εξυπηρετεί και μια καθαρώς επικοινωνιακή τακτική αφού χαρακτηρίζεται από μεγάλη δόση υποκρισίας, εφόσον την εντάξει κανείς στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Και να γιατί:

Το σύνθημα που είναι ποινικό αδίκημα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μαύρη μέρα η χθεσινή για την Ελλάδα.

Άλλη μια μαύρη μέρα.

Για άλλη μια φορά αποχαιρετίσαμε νέους ανθρώπους, που έχασαν άδικα τη ζωή τους σε ένα φονικό πεδίο μάχης, που δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα του νέου εθνικού διχασμού που βιώνει η πατρίδα μας.

Σ’ αυτό το νέο σφαγείο βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν οι δυνάμεις που δεν διστάζουν να αφαιρέσουν πολύτιμες και μοναδικές ανθρώπινες ζωές.

Είναι ένα φονικό πεδίο μάχης που προετοιμάστηκε κατάλληλα από όλους εκείνους που σκορπίζουν το μίσος, παρασύροντας νέα και ανυποψίαστα παιδιά, παραπλανώντας τα και εκμεταλλευόμενοι τη νεανική τους ορμή.

Η στάση των γονέων του αδικοχαμένου Γιώργου Φουντούλη τα λέει όλα.

Παρουσιάστηκε η μελέτη αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης



Ενώπιον του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα και  του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου παρουσιάστηκε την 4/11/2013 στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, η μελέτη αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης. Η μελέτη, η οποία συντάχθηκε από τον αρχιτέκτονα κ. Γουλιέλμο Ορεστίδη, με τη φροντίδα και την παρακολούθηση του σωματείου «Διάζωμα» (πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Σταύρος Μπένος), χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με 110.000 ευρώ.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΠΙΣΝ, ο κ. Γιώργος Αγουρίδης ανέφερε ότι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει ενεργά  στον τρίτο κοινωνικό τομέα, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τους άλλους δύο, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο της κοινωνίας.

Ο κ. Τατούλης τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών για την ανάδειξη της λαμπρής αρχαίας ιστορίας της Σπάρτης, υπενθύμισε δε ότι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συνεργάζονται επίσης με το «Διάζωμα» για την ανασκαφική έρευνα και τη μελέτη ανάδειξης ενός άλλου αρχαίου θεάτρου της Λακωνίας, του αρχαίου θεάτρου του Γυθείου, με χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας. Ανέφερε δε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προώθηση της μελέτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, η έναρξη της οποίας έχει δυστυχώς καθυστερήσει διότι δεν έχει προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα στο οικόπεδο από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, μολονότι η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει κονδύλιο 120.000 ευρώ για τις εργασίες αυτές.

Η κ. Τζανετέα υποσχέθηκε ότι η μελέτη αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης θα παρουσιαστεί σύντομα και στην πόλη της Σπάρτης, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της πόλης για τις εργασίες που θα γίνουν σε ένα από τα πιο γνωστά μνημεία της. Η μελέτη αναστήλωσης περιλαμβάνει  αρχιτεκτονική αποτύπωση, καταγραφή της παθολογίας του μνημείου, τεκμηρίωση, και προτάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου. Στόχος των επεμβάσεων θα είναι η προστασία του μνημείου, η αποκατάστασή του, αλλά και η αποκατάσταση της γεωμετρίας του, ώστε ο επισκέπτης να κατανοεί την αρχική μορφή του. Οι πρώτες εργασίες που προγραμματίζονται να γίνουν από το  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η αποκατάσταση των αναλημματικών τοίχων του θεάτρου, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 5.000.000 ευρώ.

Η Ελληνίδα σοπράνο που διεκδικεί μια θέση στην Eurovision μέσω της...Ελβε​τίας

HAnna Capone Pappas τρέλανε την Ευρώπη με την φωνή της και στην Ελλάδα βρίσκεται στα...αζήτητα.
 
Κανείς προφήτης στον τόπο του, λέει μια λαϊκή παροιμία...η οποία φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση μιας 25χρονης σοπράνο Ελληνίδας.
Ο λόγος για την Anna Capone Pappas μία εκ των φιναλιστ των Ελβετών προκειμένου να διαλέξουν το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα τους στην Eurovision. To τραγούδι που ερμηνεύει η Άννα βρίσκεται στην πρώτη προκριματική φάση, όπου χρειάζονται τις ψήφους σας μέχρι την Παρασκευή 18/11 γι' αυτό μην κάθεστε ούτε στιγμή και ενεργοποιείστε και τους φίλους σας.
 
Το τραγούδι
Πιο συγκεκριμένα το τραγούδι ‘’ A Glimpse of Heaven’’ με Έλληνες συντελεστές πάει Eurovision στον ανοιχτό διαγωνισμό που έχει για το 2014η Ελβετία.
Με αφορμή τον διαγωνισμό η Anna Capone Papas μαζί με τους: Ηλία Γκογκάκη ,Σπύρο Ροδίτη , Βλάχο Παναγιώτη ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημιουργήσουν μια νέα και διαφορετική πρόταση . Μέσω αυτής τους της κίνησης οι4 Έλληνες μουσικοί διεκδικούν μια θέση στην Ευρώπη με ένα τραγούδι το οποίο εμπεριέχει μια μίξη από διάφορα είδη μουσικής μιας και ο καθένας τους προέρχεται από διαφορετικούς χώρους.
Η Anna Capone Papasμε κλασσικές σπουδές , ο Σπύρος Ροδίτης με γνώσεις πιάνου και κιθάρας , ο Ηλίας Γκογκάκης μουσικός παραγωγός και κιθαρίστας με αντίστοιχες σπουδές και ο Παναγιώτης Βλάχος επαγγελματίας drummer και καθηγητής από την Rock & Metalμουσική σκηνή παρόλο που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό για λογαριασμό της Ελβετίας νιώθουν πως εκπροσωπούν την Ελλάδα και πως κάθε τους μικρή η μεγάλη νίκη είναι μια νίκη για την χώρα
Από Δευτέρα4/11/2013 έως 18/11/2013 όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν δικαίωμα να υποστηρίξουν το τραγούδι ψηφίζοντας στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos#A
Ακούστε και το τραγούδι της
Ακούστε και το τραγούδι της
 

ΥΓ: Υποσχόμαστε δυναμική συνέντευξη

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Με επικεφαλής τον Χρίστο Δήμα νέοι σε ηλικία βουλευτές της ΝΔ κάνουν προτάσεις για την ανεργία των νέων

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας -ειδικά των νέων- κατέθεσαν όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάτω των 40 ετών, με επικεφαλής τον Βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα. Οι προτάσεις κατατέθηκαν στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και είναι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ΟΝΝΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Στο κείμενο της ερώτηση υπογραμμίζεται η χωρίς προηγούμενο αύξηση της ανεργίας των νέων στη χώρα, γεγονός που αναγκάζει ολοένα και περισσότερους νέους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό ("διαρροή εγκεφάλων") για να βρουν μια θέση εργασίας.Επισημαίνεται πως η ανεργία των νέων δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στη χώρας μας αλλά και στην Ευρώπη και η αντιμετώπισή της κρίνεται απαραίτητη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Για το λόγο αυτό, η νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προτείνει 3 συγκεκριμένες προτάσεις:

Στους Αγίους Θεοδώρους η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα Αγ. Θεοδώρων (οδός Δημ. Στάμου - Αγ. Θεόδωροι, άνωθεν Πολυιατρείου) (καθότι είναι σε εξέλιξη εργασίες επισκευής της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου στο Λουτράκι, οι οποίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία της παρούσας συνεδρίασης) την 11η Νοεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στα πλαίσια πρόσκλησης του ΕΠΠΕΡΑΑ με κωδικό 4.10α “Διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων”.

2.Απευθείας ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, της προμήθειας τροφίμων (5ος, 6ος, 7ος & 8ος τμημ. προϋπ/σμοί της αριθμ. 24/2013 μελέτης).

3.Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

4.Προσωρινή & μερική εκκαθάριση, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 152/2011 Απόφαση Μ.Π.Κ., της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, με σύσταση δουλείας επί ακινήτων, για τη διεύρυνση οδού που θα συνδέει την Γερμανική οδό με την Ε.Ο. Ισθμού - Λουτρακίου.

5.Αποδοχή ποσού #25.381,57# € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη των δαπανών μεταφοράς μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2012 - 2013 και κατανομή αυτού.

6.Αποδοχή ποσού #1.760,00# € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπανών πληρωμής συμβάσεων έργου προσωπικού Κ.Ε.Π., για τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο έτους 2013 και κατανομή αυτού.

7.Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2013, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΜΕΡΙΜΝΑ)”.

8.Εξουσιοδότηση Δημάρχου για έκδοση ανακοίνωσης - πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές.

9.Διάλυση ή μη σύμβασης μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.

10.Διάλυση ή μη σύμβασης μελέτης Πολεοδόμησης περιοχών επέκτασης & αναθεώρησης του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Αγ. Θεοδώρων (περιοχές Α’ κατοικίας).

11.Εξέταση αιτήματος για παροχή κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων.

12.Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ν.π.δ.δ. “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων”.

13.Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου των ν.π.δ.δ. “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” και “ΜΕΡΙΜΝΑ”.

14.Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ “Πελοπόννησος Α.Ε.” και λοιπούς Δήμους για την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, τριετίας 2013 - 2015.

15.Έγκριση πίστωσης για μετατόπιση Δικτύου Χαμηλής Τάσης της Δ.Ε.Η. στην περιοχή “Λειβαδάκι” στο Λουτράκι, λόγω διάνοιξης δημοτικής οδού. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.

16.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Ανάπλαση Κ.Χ. στο Λουτράκι” (αρ. μελ. 60/2010).

17.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Νοέμβριος 2013).
 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σπυρίδων

Επίσης ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα Αγ. Θεοδώρων (οδός Δημ. Στάμου - Αγ. Θεόδωροι, άνωθεν Πολυιατρείου) (καθότι είναι σε εξέλιξη εργασίες επισκευής της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου στο Λουτράκι, οι οποίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία της παρούσας συνεδρίασης) την 11η Νοεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5:00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη Απόφασης στο κατωτέρω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση δημοτικού προϋπολογισμού και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης, οικονομικού έτους 2014.

Η ζωή είναι πολύχρωμη

Του Θεόδωρου Βασιλειάδη*
"Δώσε και τον απαραίτητο χρόνο ώστε να χαρείς τη ζωή σου! Κάνε πράγματα που σου αρέσουν. Σου αρέσει να κάνεις μία βόλτα κάν’την ! Μη την αναβάλλεις λέγοντας ποιος έχει τώρα όρεξη να κάνει βόλτα όταν έχει προβλήματα. Τα προβλήματα δε θα σταματήσουν ποτέ".
 
Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας έχει βιώσει βίαιες αλλαγές. Η προ των μνημονίων περίοδος ήταν μία περίοδος όπου ο κόσμος είχε μία σχετική ευμάρεια. Κάποιοι θα πουν ότι αυτή η ευμάρεια προέρχονταν μέσα από το πιστωτικό χρήμα που διέθεταν οι τράπεζες στον κόσμο, μέσω πιστωτικών καρτών,δανείων κτλ. Όπως και να έχει αυτή η περίοδος πέρασε. Πλέον η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στις τράπεζες διαρκώς αυξάνουν,επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι φόροι αυξάνουν συνεχώς κτλ .
Πέρα από όλο το προηγούμενο οικονομικό σκέλος, το οποίο περιέγραψα υπάρχει και ο κοινωνικό- ψυχολογικός του αντίκτυπος. Κάποιοι λένε ότι η κοινωνία μας πλέον έχει μπει σε κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης και απόγνωσης. Όντως τα πράγματα σήμερα είναι δύσκολα. Όμως το ζητούμενο είναι εάν είναι μόνο μαύρα τα πράγματα γύρω μας. Εγώ πιστεύω πως όχι. Κάθε νόμισμα έχει πάντα ...Περισσότερα pinakio.blogspot.gr

"Πόλεμος" για την τοποθέτηση ταμπέλας στο Καστράκι Νεμέας

Αναπάντητα ερωτήματα από τον Σύλλογο Γυναικών Καστρακίου Δήμου Νεμέας για μία ταμπέλα που θέλουν να τοποθετήσουν στην είσοδο του χωριού τους....

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας...

Όταν ένας Σύλλογος είναι νόμιμος και το καταστατικό του νομίμως κατατεθειμένο και επικυρωμένο, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς υποχρέωση και δικαιώματα, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιος σοβαρός και τεκμηριωμένος λόγος για τον οποίο, παράγοντες του τοπικού αλλά και του δημοτικού συμβουλίου δεν μας δίνουν την έγκριση να κάνουμε το απλούστατο... να τοποθετήσουμε μία ταμπέλα!!!
Μόνο και μόνο επειδή γράφει Σύλλογος Γυναικών Καστρακίου, μήπως κάποιους ενοχλεί;
Μήπως κάποιοι στον βωμό των δικών τους συμφερόντων δεν θέλουν να στενοχωρήσουν κάποιους;
Δεν μπορεί εν έτη 2013 να φανταστούμε πως υποβόσκει προσβολή για κάποιους η αναγραφή της λέξης ''γυναικών'', ειδικά από τη στιγμή που από το Δημοτικό αλλά και Κοινοτικό Συμβούλιο έχει ληφθεί η σχετική απόφαση, με μία και μόνη αλλαγή της λέξης ''πέτρινη'' σε ''ξύλινη'' (υπήρξε βέβαια από μέρους μας σχετική ενημέρωση και στον Δήμαρχο, αλλά και στον Πρόεδρο για την αλλαγή του υλικού κατασκευής της ταμπέλας).
Φυσικά ακολούθησαν πάμπολλες διαβεβαιώσεις του Δημάρχου πως η ταμπέλα μας θα πάρει τη θέση της αλλά και των τοπικών παραγόντων να μας λένε πως μετά από 2 αιτήσεις πως δεν είναι έτοιμοι να μας απαντήσουν!
Σαν Σύλλογος Γυναικών αλλά και ως άνθρωποι που πιστεύουν στη ισότητα πράξαμε το νόμιμο.
Για όλα τα παραπάνω θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας το γεγονός, γιατί μας έχει λυπήσει πολύ πως άνθρωποι λειτουργούν έτσι σε μέρες που υποτίθεται ότι έχουμε ΙΣΟΤΗΤΑ!!!!

η πρόεδρος του Συλλόγου

Ευαγγελοπούλου Ευαγγελία

nemeapress.blogspot.gr