Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο World Travel Market η Περιφέρεια Πελοποννήσου



Άνοιξε τις πύλες της χθες Δευτέρα 4 Νοεμβρίου το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο του τουρισμού η διεθνής έκθεση World Travel Market (WTM) με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά.
H World Travel Market είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και ένα από το σημαντικότερα διεθνώς, ενώ διεξάγεται στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου. Η συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο μετά και την επιτυχημένη χρονιά για τη νέα πτήση της Easy Jet Λονδίνο-Καλαμάτα.
Κατά τη διάρκεια εγκαινίων της ελληνικής συμμετοχής το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από φορείς του τουρισμού.

Η κα Κεφαλογιάννη συνομιλώντας με την αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειάς της και των προορισμών της, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας επισημαίνοντας πως ήταν το πρώτο αεροδρόμιο σε αυξήσεις πτήσεων στη χώρα μας την φετινή τουριστική περίοδο.
Η κα Νικολάκου καλωσόρισε την κα Υπουργό στο περίπτερο της Πελοποννήσου και την ενημέρωσε ότι οι τουρίστες που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Πελοπόννησο, μέσω πτήσεων από το εξωτερικό έφθασαν τους 25.000. Ανέφερε ακόμη ότι η προσπάθεια συνεχίζεται έτσι ώστε και η νέα τουριστική περίοδος να αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχουν αρκετοί ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι με προκαθορισμένα ραντεβού έρχονται σε επαφή με τους εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών.
Ήδη συμφωνήθηκαν οι επόμενες δράσεις με tour operator της Σλοβακίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν για πρώτη φορά πτήσεις charter στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και οι από κοινού δράσεις προβολής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ έγιναν συναντήσεις και με εκπροσώπους της Easy Jet και της Aegean.