Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αντίο φίλε

Άρχισαν οι προσλήψεις για τη Δ.Τ. - Όλη η προκήρυξη και τα δικαιολογητικά


 Από το απόγευμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για τη νέα δημόσια τηλεόραση!
Από σήμερα ξεκινάει η στελέχωση της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης με αρχικά τις προσλήψεις 589 ατόμων από όλες τις ειδικότητες και όταν η Δ.Τ. θα αρχίσει την εκπομπή προγράμματος από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, τότε θα γίνουν και οι υπόλοιπες προσλήψεις με ανώτατο αριθμό τους 2.000 υπαλλήλους.

Όπως αναφέρεται για τη συμπλήρωση των υπόλοιπων θέσεων θα γίνουν προσλήψεις από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη Δημόσια Τηλεόραση μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από την ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Γραπτή αναφορά για την καθυστέρηση 173 έργων ζητά ο Γ. Μιχελάκης


Μετά από έρευνα που ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης προέκυψε ότι μελέτες για 173 έργα  ΣΔΙΤ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας  από το 2009 παρέμεναν αναξιοποίητες παρά το γεγονός ότι είχε αποπληρωθεί για αυτές το ποσό των εννέα (9) εκατομμυρίων ευρώ. Τις ημέρες μάλιστα αυτές ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση πληρωμών συνολικού ύψους  δύο (2) εκατομμυρίων ευρώ.
Από τις 173 μελέτες μόνο δύο (2), προχώρησαν σε έγκριση από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.
Μετά την διαπίστωση του σοβαρού αυτού ζητήματος, ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε γραπτή αναφορά στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για τους λόγους  καθυστέρησης στην προώθηση των έργων. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γραμματίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Συζητήθηκαν τρόποι για την ένταξη των Δήμων σε αναπτυξιακά έργα μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, όπως είναι ο φωτισμός, έργα αφαλάτωσης κ.α που είναι ανταποδοτικά προς τους Δήμους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο  επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες και τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες.

aftdioikisi.gr

Διευκρινήσεις του ΥΠ.ΑΝ. για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

katastimata
Διευκρινίσεις με αφορμή τις παρατηρήσεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης με σχετικό σημείωμα στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η δυνατότητα να λειτουργούν τις Κυριακές μόνο τα μικρά (έως 250 τ.μ. ) καταστήματα συνιστά σκοπό δημοσίου συμφέροντος καθώς συνδέεται με την ανάκαμψη της οικονομίας.
Αναλυτικά, το υπουργείο διευκρινίζει τα εξής:
-Σε περίπτωση που ο αντιπεριφερειάρχης ή ο δήμαρχος στην περίπτωση των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, δεν αποφασίσουν εντός του τριμήνου που τίθεται από το νόμο, δεν θα μπορούν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, αλλά μόνο όσα είναι μικρότερα των 250 τ.μ. και δεν ανήκουν σε αλυσίδες, εμπορικά κέντρα κλπ.
-Η επιλογή να μπορούν να ανοίγουν μέχρι και 45 Κυριακές το χρόνο μόνο τα μικρά καταστήματα, δηλαδή όσα δεν υπερβαίνουν το συνολικό εμβαδό των 250 τ.μ. και δεν ανήκουν σε εμπορικά κέντρα, αλυσίδες, εκπτωτικά χωριά, shops-in-a-shop, ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως επισημαίνουν και οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου των ΜΜΕ, οι οποίες μαστίζονται στη σημερινή οικονομική συγκυρία. Είναι σαφές ότι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνιστά σκοπό δημοσίου συμφέροντος, καθώς συνδέεται άμεσα με την ανάκαμψη της οικονομίας.
Τέλος, η δυνατότητα του αντιπεριφερειάρχη ή του δημάρχου να αποφασίσει για τις Κυριακές που θα μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα στο χώρο ευθύνης του υλοποιεί την επιλογή της κυβέρνησης να ληφθούν υπόψη οι τοπικές ανάγκες, οι οποίες εκ των πραγμάτων είναι ανόμοιες, πχ αλλού ανθεί ο χειμερινός και αλλού ο θερινός τουρισμός, υπάρχουν τοπικά πανηγύρια κλπ, επομένως δε μπορεί να γίνει λόγος για ανόμοια μεταχείριση ομοίων περιπτώσεων.
Αναφορικά εξάλλου με πληροφορίες για αλλαγές στο νομοσχέδιο πριν την ψήφισή του πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι οι τελικές θέσεις θα διατυπωθούν στη Βουλή.

ysterografa.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε Χάρτα (πολιτικού) αυτοπροσδιορισμού

Alexis-Tsipras
(Photo Eurokinissi)
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το κείμενο της πολιτικής απόφασης του πρόσφατου Συνεδρίου του, που αποτελεί ουσιαστικά τη χάρτα πολιτικού αυτοπροσδιορισμού για το μέλλον.

Tο κείμενο της πολιτικής απόφασης του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου

avramo
Η αμυντική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου, υπό το φως των νέων γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των υπουργών Εθνικής ‘Αμυνας των δύο χωρών Δημήτρη Αβραμόπουλου και Φώτη Φωτίου στην Αθηνα.
Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Παράταση για τις δηλώσεις φορολογούμενων με ΑΦΜ σε 1 και 2

eforiΠαρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2.
Σημειώνεται πως η προθεσμία έληγε σήμερα 22 Ιουλίου.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά.

Σπύρος Γιαννιώτης: Ο λέων της θάλασσας είναι Έλληνας

  
Μας έκανες ξανά υπερήφανους Σπύρο....
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Περίπου ένας χρόνος πέρασε από την στιγμή που ο Σπύρος Γιαννιώτης έκλαιγε γιατί δεν είχε μπει στη ζώνη των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου αφού είχε κατακτήσει την 4η θέση. Όλο το πανελλήνιο είχε συγκινηθεί από την προσπάθεια του και για όλους μας ήταν σαν να είχε κατακτήσει το πιο λαμπερό χρυσό. Όμως ο Θεός είναι αυτός που αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...και έτσι ο Σπύρος Γιαννιώτης ανέβηκε πριν λίγες ώρες στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρου Στίβου της Βαρκελώνης υπερασπιζόμενος τον τίτλο του στα 10χλμ ανοιχτής Θάλασσας  
Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού είχε να συναγωνιστεί μεταξύ άλλων τους Ουσάμα Μελλούλι και Τόμας Λουρτζ κατάφερε όμως το back to back και μετά τη Σανγκάη το 2011 επανέλαβε την μεγάλη επιτυχία του, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση με 1:49:11.8, παρότι δεν τα πήγε καλά στα πρώτα χιλιόμετρα.
Όμως, όπως αποδείχθηκε το φινάλε ήταν «χρυσάφι». Αυτό ήταν το 4ο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον πρωταθλητή μας που γίνεται ο γηραιότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ανοιχτή θάλασσα.
«Απίστευτο, αλλά αληθινό»
Ο πιο γρήγορος κολυμβητής του κόσμου 
«Απίστευτο, αλλά αληθινό». Έτσι χαρακτήρισε ο Σπύρος Γιαννιώτης την ανάδειξή του για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε πρωταθλητή κόσμου στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, σήμερα στη Βαρκελώνη.
«Ήταν μια πολύ καλή μέρα για μένα. Ήταν μια τρελή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα. Πήγα με μυαλό και ψυχή, συναισθανόμενος αυτό που είχα χάσει πέρυσι στους Ολυμπιακούς. Αφιερώνω την επιτυχία μου αυτή στον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο), που είναι πάντα κοντά μου, στους γονείς κου και φυσικά σε όλους τους Έλληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι, το κάνω ένα χρόνο μετά», ήταν τα πρώτα λόγια του 33χρονου πρωταθλητή, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κούρσας.
pinakio.blogspot.gr

"OFF THE RECORD" ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ AΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140064a488a63963&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374501958808&sads=LIi6P7uQ4h6uKy9bu8wHe5B6-48
 Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα

Τηλ.: 210 7272100




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2013

"OFF THE RECORD"
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ AΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα
προσκαλεί τους εκπροσώπους του Τύπου

την Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 12.00
στα γραφεία της (Βασ. Σοφίας 2, Αίθουσα "Γ. Σιώτη")

να παρακολουθήσουν μέσω videoconference από τις Βρυξέλλες
την "off the record" τεχνική παρουσίαση

της τελευταίας Έκθεσης Αξιολόγησης
του 2ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Matthias Mors,
Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας

Λόγω της "off the record" παρουσίασης δεν θα επιτραπεί η παρουσία καμερών.    

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά



Παρακαλείσθε να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Vasiliki.Kouri@ec.europa.eu ή στο τηλέφωνο 210/7272111, κυρία Κουρή)
 

Πέτρος Τατούλης: «Με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής αναδόχου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η οικονομική επιτροπή ομόφωνα -μετά από αντίστοιχη ομόφωνη σχετική εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού- ενέκρινε την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών και των τριών διαγωνιζόμενων που υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές.
Απομένει πλέον το τελευταίο βήμα για την ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσέρχεται σε αυτή την κορυφαία στιγμή του διαγωνισμού με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητα και συνέπεια. Με προσήλωση στο μοντέλο συνεχούς διαβούλευσης και απόλυτης διαφάνειας θα προσκαλέσει τους διαγωνιζόμενους για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Είναι το τελευταίο στάδιο μιας διαδικασίας που θα αναδείξει την πιο περιβαλλοντική και φθηνότερη λύση σε ένα πρόβλημα που κανείς δεν τολμούσε να αντιμετωπίσει.
Με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης καλούνται να προσέλθουν και οι διαγωνιζόμενοι, χωρίς περιττές ενστάσεις, αντιδικίες και κωλυσιεργίες, σεβόμενοι την ανάγκη η λύση να προκύψει μέσα από ιδιαίτερα έντονο, αλλά υγιή ανταγωνισμό. Αποτελεί άλλωστε κατάκτηση και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και για τους συμμετέχοντες το υψηλότατο επίπεδο διαβούλευσης και τήρησης των αρχών του υγιούς ανταγωνισμού. Η υποβολή μιας μόνον προδικαστικής προσφυγής στο αρχικό στάδιο του διαγωνισμού, η οποία απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας με πανηγυρική δικαίωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδική μνεία στην αρτιότητα και την απόλυτη τεκμηρίωση των πρακτικών των επιτροπών (επιτροπή διαγωνισμού, οικονομική επιτροπή), αποδεικνύει ότι η υπεράσπιση του Δημοσίου συμφέροντος επιτυγχάνεται μέσα από τη διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό.
Το εθνικό μοντέλο που προέκυψε από την διαδικασία του διαγωνισμού δεν είναι μόνον οι διαδικασίες και οι νομικές φόρμουλες. Είναι πρωτίστως οι διαδικασίες διαβούλευσης, η στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης στη λήψη των αποφάσεων, η σκληρή δουλειά και η διαμόρφωση συνθηκών ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού. Με αυτά τα υλικά κτίζουμε τη Νέα Πελοπόννησο και τη Νέα Ελλάδα.

Τέλος από τον Αστέρα Δερβενίου οι ποδοσφαιριστές Θεοδόσης Καπούς και Μάκης Μυργιώτης

Ο Αστέρας Δερβενίου ενημερώνει, ότι οι ποδοσφαιριστές Θεοδόσης Καπούς και Μάκης Μυργιώτης αποδευσμεύτηκαν έπειτα από δική τους επιθυμία. Τους ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα προσφορά τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης είναι ο νέος προπονητής της Κορίνθου

Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης είναι ο νέος προπονητής της Κορίνθου.
Η ΚS είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή πως ο Μαγκαφίνης αποτελεί τον επικρατέστερο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, κάτι που τελικά συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Μετά από συζητήσεις με διάφορους προπονητές (Χορμής, Γεωργούλης), η διοίκηση της Κορίνθου αποφάσισε να προχωρήσει σε συμφωνία με τον Μαγκαφίνη.

Το Δ.Σ. έκρινε πως έκανε την πλέον κατάλληλη επιλογή, καθώς ο Μαγκαφίνης γνωρίζει καλά την κατηγορία και στην Κόρινθο, εκτιμούν πως μπορεί να οδηγήσει την ομάδα, στο δύσκολο δρόμο που έχει να διαβεί στο νέο πρωτάθλημα της νέας Γ' Εθνικής.

Την περσινή σεζόν, ο Μαγκαφίνης εργάστηκε στη Ζάκυνθο, ενώ στο παρελθόν έχει δουλέψει σε Διαγόρα, Παναργειακό, Ένωση Ερμιονίδας. Η διοίκηση πιστεύει στις ικανότητες του και ποντάρει στην παρουσία του, αναφορικά με την ομάδα, που θα παρουσιάσει η Κόρινθος τη νέα σεζόν, ενώ και ο ίδιος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Απ' τη στιγμή που η Κόρινθος έκλεισε το θέμα του προπονητή, θα τρέξει άμεσα ο σχεδιασμός του ρόστερ, σε συνεργασία της διοίκησης με το νέο τεχνικό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές και εντός των ημερών, αναμένεται να ανακοινωθούν οι τρεις πρώτες μεταγραφές.

Εκλογές ΕΠΣΚ: Μπλόκο απ' το Πρωτοδικείο!

Στον... αέρα βρίσκεται η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Κορινθίας, μετά τη πρώτη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο συνδυασμός Νέα Πορεία, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαμπρινό.
Τα ασφαλιστικά μέτρα για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση (33-33), στην οποία βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια της Νέας Πορείας, εκδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή (19/7), στο Πρωτοδικείο Κορίνθου.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία, η νέα διοίκηση του Μιχάλη Τσιχριτζή, που επικράτησε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, δεν θα μπορεί να ασκεί πράξεις διοίκησης έως την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιουλίου, οπότε και θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή.

Γκαγκάτσης και φήμες!

Δικηγόρος της παράταξης του Παναγιώτη Λαμπρινού είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ενώ αυτή του Μιχάλη Τσιχριτζή εκπροσωπεί ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης. Έως την Πέμπτη λοιπόν, η ΕΠΣ Κορινθίας δεν έχει διοίκηση και όπως γίνεται αντιληπτό, η αγωνία κορυφώνεται. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Γκαγκάτσης εξέφρασε την πίστη του για δικαίωση και ανατροπή του σκηνικού.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορούν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες, ο Τσιχριτζής πρότεινε στον Λαμπρινό να συνδιοικήσουν οι δύο παρατάξεις στην ΕΠΣΚ!

korinthiasports.gr

Σήμερα οι προσλήψεις στη νέα Δημόσια Τηλεόραση - Που γίνονται αιτήσεις


 Το πρώτο κύμα προσλήψεων, 589 ατόμων, στη Δημόσια Τηλεόραση ξεκινάει σε λίγες ώρες αφού οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις σχετικές αιτήσεις μέσω του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης θα γίνουν συνολικά 2.000 προσλήψεις.


Προσέξτε τώρα το τρυκ που γίνεται ώστε να τερματισθεί η κατάληψη στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής από τους εργαζόμενους στην πρωην ΕΡΤ.
Αντί να γίνουν τώρα οι 2.000 προσλήψεις, τις σπάνε σε κομμάτια.
Πρώτα θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και όταν θα τερματιστεί η κατάληψη και γίνει εφικτή η εκπομπή προγραμμάτων από την Αγία Παρασκευή τότε θα γίνουν και οι υπόλοιπες προσλήψεις.

Ήδη έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού ωστόσο παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη σελίδα, προφανώς λόγω υπερφόρτωσης... Δείτε σχετικά στη διεύθυνση www.minfin.gr.

Νέες φωτογραφίες του νεκρού δραπέτη Κόλα - Η αντίδραση του αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενα λάθη

Λίγες ώρες μετά την αιματηρή συμπλοκή - ΦΩΤΟ από crimesonair  

Τα ευρήματα, οι διαπιστώσεις και οι έρευνες 

Εκτός από το ραδιοφωνάκι, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στο άψυχο σώμα του Κόλα το κινητό του τηλέφωνο. Όλες αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής των δραπετών έβγαζε την μπαταρία και την κάρτα sim για να μην εντοπίζεται, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρξαν φορές που ο Κόλα συναρμολογούσε το κινητό του και συνομιλούσε με συνεργούς του. Οι αστυνομικοί, θα εξετάσουν τις κλήσεις, για να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι συνεργοί αλλά και ποιο ήταν το κρησφύγετό τους.  

Αλλάζει μορφή η διαμαρτυρία των πολιτών

ERT-sygentrosi-diamartyrias
Κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν είναι υπέρμαχος της βίας ή των βίαιων πράξεων από όπου και αν προέρχονται. Είναι ωστόσο γεγονός αναμφισβήτητο πως τόσο η συμπεριφορά της αστυνομίας όσο και οι εκφράσεις διαμαρτυρίας έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο από απλά μια «στάση αναμονής», παρατήρησης ή μιας λεκτικής αντιπαράθεσης. Η «βία» φέρνει βία, σε όποια μορφή.

Δημοσκόπηση-ανατροπής υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

kalpes-psifodeltiaΠροβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της “Pulse” που δημοσιεύεται στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, και αυτή η μέτρηση είναι η πρώτη που δίνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μπροστά από το κυβερνών κόμμα, μετά από μεγάλο διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 21% έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.

FT : Έχει (άτυπη) ενημέρωση για “κούρεμα” ο Σαμαράς;

Antonis-Samaras-Angela-Merkel
Twitter @EmOikonomidis
Οι αναλυτές της παγκόσμιας οικονομίας θα έχουν να… γράφουν και να λένε για χρόνια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Άνγκελα Μέρκελ, τη Γερμανία του σήμερα και το πως το Βερολίνο κατάφερε να εξελιχθεί στη μόνη χώρα που βγήκε κερδισμένη από την παγκόσμια κρίση, περισσότερο και από τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες (που προκάλεσαν την κρίση αυτή).
Το δαιμόνιο μυαλό του πολιτικού ο οποίος διαχειρίστηκε με χειρουργική μαεστρία τη διάλυση της Ανατολικής Γερμανίας και την ενσωμάτωσή της στη Δυτική, έστω κι αν το πλήρωσε με παράλυση και μια ζωή στο αναπηρικό καροτσάκι, πέτυχε να οδηγήσει το Βερολίνο στην απόλυτη πολιτική ηγεμονία στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Δηλαδή εκεί που δεν οδήγησαν τη Γερμανία δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και η επιδίωξη της ισχύος στο ισοζύγιο δύναμης των όπλων.
Στη στρατηγική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Ελλάδα είχε κεντρικό ρόλο. Αρχικά η Γερμανία έμοιαζε έτοιμη να σπρώξει την Αθήνα εκτός ευρωζώνης, στη συνέχεια επένδυσε στη διάσωσή της, και σήμερα η γερμανική ηγεσία στηρίζει απόλυτα τις πολιτικές του Αντώνη Σαμαρά, ως μονόδρομο για να μην διολισθήσει και πάλι η “πιο επώνυμη χώρα της Ευρώπης” σε ατραπούς χρεοκοπίας, που μετά βεβαιότητας θα είχε οδυνηρές συνέπειες για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.
Η “βαριά σκιά” του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται πίσω από το σημερινό δημοσίευμα των “Financial Times”, οι οποίοι προσπαθούν να… διαβάσουν τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανίας για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου για τη Μπούντεσταγκ, το αν δηλαδή το Βερολίνο θα δεχθεί να βάλει την υπογραφή του κάτω από την απόφαση για ένα νεο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά του δημοσίου τομέα, και όχι των ιδιωτών πιστωτών της Αθήνας.
Μια στρατηγική αναδιάρθρωσης χρέους, την οποία ξορκίζουν σε όλους τους τόνους η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι περισσότεροι ωστόσο υποψιάζονται ότι η γερμανική ηγεσία δεν θα το αποφύγει μέσα στο 2014.
Στο πλαίσιο αυτό, οι “Financial Times”, οι οποίοι μένουν στην… επιφάνεια των επίσημων δηλώσεων της Γερμανίας, ανακαλύπτουν και πάλι τα “πλεονεκτήματα” μιας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Παραδέχονται ότι τα πρώτα χρόνια θα είναι δύσκολα, εκτιμούν ωστόσο ότι μακροπρόθεσμα θα προσφέρουν στην Ελλάδα μια προοπτική βιωσιμότητας για την εξυπηρέτηση του χρέους και την επιστροφή σε πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Κρατούν ωστόσο και τις… επιφυλάξεις τους, που αφορούν στο κατά πόσο ο Αντώνης Σαμαράς έχει ενημερωθεί ατύπως από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η πιο ιστορική ήπειρος του πλανήτη θα πράξει τα δέοντα απέναντι στην Ελλάδα, και θα συνδράμει στην ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. Μιας καθημερινότητας που δοκιμάζεται οριακά, λόγω των συνεπειών του Μνημονίου.
“Μπορεί να ισχύει το εξής σενάριο: Η ελληνική κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει ανεπίσημες εγγυήσεις, που ανατρέπουν όσα γνωρίζουμε επισήμως.
Ίσως ο Έλληνας Πρωθυπουργός να έχει άτυπη πληροφόρηση ότι η ευρωζώνη θα συμφωνήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, σε περαιτέρω επιμήκυνση των δανείων, καθώς και σε μείωση των επιτοκίων”, αναφέρουν στο δημοσίευμά τους οι “Financial Times”.
Απορίες δημοσιογραφικές και εύγλωττες, σε απόλυτη συνάφεια ωστόσο με την κοινή λογική. Που, επειδή μιλάμε για οικονομία, θα είναι δύσκολο να παρακαμφθεί.

ysterografa.gr

Έρχεται το βασιλικό μωρό στη Μεγάλη Βρετανία - Στο νοσοκομείο για να γεννήσει η Κέιτ Μίντλετον

Kate-Middleton-pregnant
Όπως επιβεβαίωσε το Μπάκινγχαμ, η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντελτον εισήχθη το πρωί στο νοσοκομείο, προκειμένου να γεννήσει.
Η είδηση προκάλεσε νέα φρενίτιδα στα βρετανικά ΜΜΕ, που εδώ και μέρες περιμένουν τη γέννηση του μωρού του διαδόχο του βρετανικού θρόνου Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.
Τη Δούκισσα του Κέμπριτζ συνόδευσε στο νοσοκομεί ο σύζυγός της πρίγκιπας Γουίλιαμ.
Το μωρό που θα γεννήσει η Κέιτ Μίντλετον θα είναι τρίτο στη σειρά εκλογής στον βρετανικό θρόνο, και η ανακοίνωση της γέννησης θα γίνει πρώτα στη Βασίλισσα Ελισάβετ, και στη συνέχεια στα ΜΜΕ και τον βρετανικό λαό.

Νετανιάχου: Θα καταρρεύσουν όλες οι ισλαμικές κυβερνήσεις

netanyahu
Ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου υποστήριξε με δηλώσεις του πως θεωρεί φυσιολογική την πτώση της κυβέρνησης Μόρσι στην Αίγυπτο και προέβλεψε πως κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στα υπόλοιπα κράτη με ισλαμιστές ηγέτες.
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, μίλησε στο γερμανικό περιοδικό Welt am Sonntag και υποστήριξε πως τα ισλαμικά καθεστώτα δεν είναι ικανά να πετύχουν, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις κοινωνίες, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά, αλλά ούτε και πολιτισμικά.
«Η επιστροφή στο Μεσαίωνα, είναι βέβαιο πως θα αποτύχει», υπογράμμισε με νόημα ο Νετανιάχου.
Πάντως, ο Νετανιάχου εξέφρασε την ελπίδα του, η επόμενη μέρα στην Αίγυπτο να είναι ειρηνική: “Η διατήρηση της ειρήνης με την Αίγυπτο μέσω αυτών των σπασμών είναι κεντρικής σημασίας για μας”, είπε ο ισραηλινός Πρωθυπουργός.

ysterografa.gr

Συγχαρητήρια από Δένδια, αλλά και… προβληματισμός

Nikos-Dendias
Τα συγχαρητήριά του στην ηγεσία και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, για την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του Αλβανού κακοποιού, δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Μάριαν Κόλα.
“Εκφράζω την απόλυτη βεβαιότητα ότι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης και αν καταστεί αυτό δυνατό μέχρι να οδηγηθούν όλοι οι δράστες ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση σε βάθος χρόνου, που έγινε ποτέ στη χώρα μας, καθώς από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα απασχολούνται από 580 μεχρι 750 άτομα.
Θα ήθελα να κάνω μια επιπλέον διαπίστωση όσον αφορά τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση. Και τα οποία δεν είναι άλλα από την κρητική κατάσταση που υπάρχει στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.
Για την κατάσταση αυτή, υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες είναι όμως μια κατάσταση, ξαναλέω εκρηκτική, η οποία πρέπει οπωσδήποτε ν’ αντιμετωπιστεί”, σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας.

Κύριλλος: Ένδειξη της Αποκάλυψης οι γάμοι των ομοφυλόφιλων

kurillos
Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλος, δήλωσε σήμερα ότι η νομική αναγνώριση του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη ένδειξη της Αποκάλυψης. . . Σημαίνει ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την οδό της αυτοκαταστροφής», φέρεται να είπε ο πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος σε πιστούς στον καθεδρικό ναό Καζάν, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
Κάνοντας μια δήλωση υποστήριξης του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πατριάρχης είπε ότι υποστηρίζει την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» που πρόσφατα επικυρώθηκε ως νόμος του ρωσικού κράτους από τον πρόεδρο.
Ανάμεσα στις διατάξεις του νόμου αυτού, που επικρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, είναι η επιβολή μεγάλων προστίμων για συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας παρόντων παιδιών.
Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία το 1993, αλλά συνεχίζει να στιγματίζεται στη χώρα, στην οποία η ορθόδοξη εκκλησία διατηρεί σημαντική επιρροή. Οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων απαγορεύονται και ακτιβιστές έχουν υποστεί επανειλημμένα άγριες επιθέσεις.

ysterografa.gr

Διαθεσιμότητα: Εκκίνηση με εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες

Με τους 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές,  ξεκινά τη Δευτέρα η εφαρμογή του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων  για το 2013. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες 2.234 σχολικοί φύλακες και 50 οδηγοί- τεχνικοί του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, των οποίων επίσης οι ειδικότητες καταργήθηκαν με το πολυνομοσχέδιο.
Με βάση τη συμφωνία με την τρόικα ακολουθούν το Σεπτέμβριο 700 εκπαιδευτικοί, 3.496 δημοτικοί αστυνομικοί, 1.250 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, 1.000 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και 550 υπάλληλοι άλλων υπουργείων.
Και 8.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών
Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν μετατάξεις περίπου 8.000 εκπαιδευτικών με βάση νέα κριτήρια, αρχής γενομένης από 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών)
Ακόμη 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
Η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου και μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης .
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την ΟΛΜΕ
Για το λόγο αυτό η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας από τις τοπικές ΕΛΜΕ.

Mίχαλος: Πρόταση για αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ

Συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας, στη διαδικασία διοχέτευσης πόρων του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Καλαμάτα: Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική πορεία

Mεγάλη  ήταν η πανελλαδική αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Καλαμάτας.
Η πορεία ξεκίνησε στις 20:00 και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί και από άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων ήταν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η Aποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου ανακάλεσε την άδεια που είχε δοθεί στη νεολαία της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φεστιβάλ στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, από τις 2 εώς τις 5 Αυγούστου.
Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις φορέων της πόλης για το φεστιβάλ και τελικώς υπό τον φόβο επεισοδίων σε μία τουριστική περίοδο η άδεια ανακλήθηκε.

Δ. Μεσολογγίου: Στο ΣτΕ κατά της συγχώνευσης του ΤΕΙ

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 94/2013 που προβλέπει τη συγχώνευση των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου σε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, δύο καθηγητές, ένας υπάλληλος και μια φοιτήτρια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά, τον περασμένο Μάιο, με 36 Προεδρικά Διατάγματα του υπουργείου Παιδείας επήλθε αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).
Ειδικότερα, στην προσφυγή υπογραμμίζεται ότι για τη συγχώνευση των δύο επίμαχων ΤΕΙ, τη συγχώνευση Τμημάτων, την κατάργηση Τμημάτων, κ.λπ. που προβλέπει το επίμαχο διάταγμα, δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία ορθολογικά κριτήρια και η χωροταξική οργάνωση των ΤΕΙ.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι δεν υπακούει σε ορθολογικά κριτήρια η μεταφορά του τμήματος θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας στη Σχολής Τεχνολογίας και Γεωπονίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην Αμαλιάδα.
Ακόμη, στο διάταγμα της συγχώνευσης δεν αναφέρει, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, το μέγεθος της δαπάνης που προκαλείται από τη συγχώνευση των δύο εν λόγω ΤΕΙ, ενώ η δαπάνη των 950 ευρώ που αναγράφεται είναι ατεκμηρίωτη, προσθέτουν οι φορείς του Μεσολογγίου.
Τέλος, επισημαίνεται ότι παραβιάζεται το άρθρο 16 το Συντάγματος που καθιερώνει το αυτοδιοίκητο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς δεν προβλέπεται αντιπροσωπευτική διοικούσα επιτροπή κατά την μεταβατική περίοδο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

aftodioikisi.gr

Ραντεβού στα γουναράδικα; Πιθανόν! Γι’ αυτό λίγο προσοχή με τις ανιστόρητες ανοησίες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή το Σάββατο είχαμε την επέτειο μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας μας, που αποδεικνύει ότι σε περιόδους ανωμαλίας και κατάργησης της Δημοκρατίας οι χώρες οδηγούνται σε μεγαλύτερα δεινά και σε εθνικές καταστροφές…

Επειδή λαοί που δεν γνωρίζουν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν…

Επειδή αυτό το οποίο ζούμε σήμερα και αποκαλούμε «χαμηλό επίπεδο του κοινοβουλευτικού βίου» δεν ήλθε μόνο του, αλλά είναι αποτέλεσμα της ψήφου και των επιλογών των πολιτών…

Επειδή οι κραυγές, ο καιροσκοπισμός, η δημαγωγία και η ευθεία αμφισβήτηση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος περισσεύουν στις μέρες μας και η πατρίδα μας βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο…

Νέος Γραμματέας της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ ο Ανδρέας Τσώκος

ImageΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου, στην αίθουσα Κήπου της  Ρηγίλλης η 1η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ με θέματα Ημερήσιας  Διάταξης τις Πολιτικές Εισηγήσεις του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, του απερχόμενου  Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την εκλογή νέου Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής  καθώς και νέων οργάνων ΚΕΦΕ και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Στη Σύνοδο παρευρέθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος έκανε μία σύντομη τοποθέτηση και ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για τη συνεργασία που είχαν τα τρία τελευταία χρόνια.
Νέος Γραμματέας της Κεντρικής  Επιτροπής εξελέγη ο Ανδρέας Τσώκος μετά από ψηφοφορία των μελών της.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της  ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη:

«Πλέον, ενωμένοι όσο ποτέ ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη των ιδεών που προαναγγείλαμε προκειμένου να πάρουμε ξανά την ιδεολογική κυριαρχία{…} Τους επόμενους μήνες λοιπόν, θα ξεκινήσουμε πολλά.
Η ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να βγει στις γειτονιές, στις σχολές, οπουδήποτε υπάρχουν νέοι και να έρθει σε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν{…}
Τα τρία τελευταία χρόνια, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και αλλάξαμε την εικόνα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ριζικά. Περάσαμε σημαντικές προτάσεις για τα ιδρύματα και τους φοιτητές και ταυτόχρονα σπάσαμε κατεστημένες νοοτροπίες{…} Για το λόγο αυτό η οργάνωση θα ανοιχτεί σε όλη την Ελλάδα και η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάζει και στην περιφέρεια.
Οφείλουμε να βγούμε από την Αθήνα και να συνδυάσουμε τις συνεδριάσεις μας με δράσεις στις τοπικές κοινωνίες{…} Βλέπουμε καθημερινά συνομηλίκους μας να φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, αφού στην Πατρίδα τους αντιμετωπίζουν  δυσκολίες. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξει.

Αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος. Επιλέξαμε να δώσουμε τη μάχη στα δύσκολα, ώστε να μπορέσουμε μετά να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε να ζήσουμε{…} Στο Σύριζα είναι όντως γκρεμιστές. Γκρέμιζαν σε κάθε ευκαιρία κάθε προσπάθεια επένδυσης  που θα γινόταν στη χώρα μας. Κάθε προσπάθεια να ορθοποδήσει η χώρα μας. Δεν θα τους αφήσουμε όμως να γίνουν γκρεμιστές της Πατρίδας μας και των ονείρων των νέων ανθρώπων{…}

Σήμερα λοιπόν, που το παλιό πεθαίνει και δίνει την τελική του μάχη, εμείς δεν έχουμε περιθώριο. Πρέπει με τη δουλειά μας πλάι στην αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά, να φύγουμε μπροστά και να αρπάξουμε την ευκαιρία που μας προσφέρει η εποχή προκειμένου να πάμε τη χώρα παρακάτω.»

Από το Γραφείο Τύπου

Απόλλων Σμύρνης: H έκπληξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς



Ενώ οι μεταγραφές συνεχίζονται λιγότερο από ένας μήνας έμεινε για να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα της superleague. Μέχρι στιγμής την παράσταση κλέβει μια ομάδα που αν και νεοφώτιστη ανακοίνωσε πως εκτός απροόπτου έκλεισε κιόλας το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Μία από τις ιστορικότερες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η αγαπημένη ομάδα χιλιάδων πραγματικών φιλάθλων του ποδοσφαίρου , ο Απόλλων Σμύρνης είναι ξανά εδώ κι όλα δείχνουν πως ήρθε για να μείνει.

Με αφορμή τη βία κατά πολιτικών...

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΣΙΚΑ*

Οφείλουμε να το παραδεχτούμε ανοιχτά: στην κοινωνία μας υπάρχει διάχυτη βία, την οποία αρκετοί επαινούν και περισσότεροι –απλώς- ανέχονται. Όταν δεν βολευόμαστε με ό,τι αποφασίζεται, όταν δεν συμφωνούμε με τις απόψεις, δεν θεωρείται "ταμπού" η λεκτική επίθεση, ο προπηλακισμός, η φυσική βία. Για πολλούς αυτά είναι υπερβολικά, αλλά όχι απολύτως καταδικαστέα.

Πολλά και γνωστά τα παραδείγματα, στα οποία πρωταγωνιστούν κάποιοι, που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν «υπεράνω υποψίας». Αλλά, όχι μόνο με πολιτικούς. Στα Πανεπιστήμια με καθηγητές, στα "μπλόκα" δρόμων με διαβάτες και οδηγούς....

Σίγουρα, όλες οι μορφές βίας δεν είναι ίδιες. Η φασιστική βία είναι κάτι ξεχωριστό, οργανωμένο, με στόχο την φίμωση και την εξόντωση του αντιπάλου. Αλλά όλες οι εκδοχές τρέφονται από την μισαλλοδοξία, την συνωμοσιολογία, την δημαγωγία, τον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα. Υπήρξε, μάλιστα, βία εναντίον και κάποιων που δεν περίμεναν να στραφεί εναντίον τους, επειδή "μασούσαν τα λόγια" τους. Ας κατανοήσουμε όλοι, έστω τώρα, ότι η ανοχή οδηγεί στην αυθαιρεσία...

* O Θόδωρος Τσίκας είναι πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ