Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο δράμα για τον Χρήστο Πανόπουλο


Απίστευτο δράμα για Χρήστο Πανόπουλο | onsports.grΣε σοβαρό τροχαίο ενεπλάκη ο Χρήστος Πανόπουλος το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς παρέσυρε και σκότωσε δύο άνδρες στην Εγνατία οδό.
Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο με εκδορές. Το ατύχημα έγινε το απόγευμα στην Εγνατία οδό στο τμήμα Κομοτηνής- Ξάνθης, κοντά στα διόδια Ιάσμου. Με το αυτοκίνητό του παρέσυρε και σκότωσε δύο άνδρες που διέσχιζαν τον δρόμο πεζοί.
onsports.gr

Η Βαθμολογία της Superleague (Σε 23 αγώνες)


1. Ολυμπιακός
65-7
65
2. ΠΑΟΚ
47-21
51
3. Ατρόμητος
35-16
46
4. Αστέρας Τρίπολης
33-18
42
5. Παναθηναϊκός
34-20
40
6. Πανθρακικός
31-32
34
7. Παναιτωλικός
24-20
31
8. ΠΑΣ Γιάννενα
26-33
29
9. Εργοτέλης
24-27
27
10. ΟΦΗ
19-28
27
11. Ξάνθη
28-37
26
12. Καλλονή
22-41
26
13. Λεβαδειακός
25-42
24
14. Πανιώνιος
19-28
24
15. Πλατανιάς
20-32
22
16. Απόλλων
27-37
22
17. Βέροια
19-39
19
18. Αρης
19-39
14

Στάθηκε «όρθιος» και παίζει τα... ρέστα του. Παναιτωλικός - Άρης 0 - 0 στο... πόλο!


Στάθηκε «όρθιος» και παίζει τα... ρέστα του!Σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε... πισίνα (εξαιτίας της συνεχούς καταρρακτώδους βροχής) ο Άρης έφυγε από το Αγρίνιο με έναν πολύτιμο βαθμό μένοντας στο 0-0 με τον Παναιτωλικό. Πλέον, σε μεγάλο βαθμό, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου παίζει την παραμονή της στα τρία επόμενα παιχνίδια καθώς κατά σειρά υποδέχεται τους Πανιώνιο και Βέροια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ στη συνέχεια αντιμετωπίζει τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Παναιτωλικός-Αρης 0-0 στο... πόλο | onsports.gr Η έντονη βροχόπτωση πριν και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν δεδομένο ότι δεν θα επέτρεπε να παιχθεί ποιοτικό ποδόσφαιρο. Και ήταν επίσης δεδομένο ότι το ματς θα πήγαινε στην δύναμη και τις προσωπικές μονομαχίες. Παρ' όλα αυτά όμως τηρουμένων των αναλογιών ο ρυθμός δεν ήταν κακός σε γενικές γραμμές
Στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής της μπάλας (68%-32%), όμως η ομάδα που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες ήταν ο Άρης. Η ομάδα του Παπαδόπουλου έφτασε κοντά στο γκολ με τετ α τετ των Τσουμάνη (23'), Μανιά (25') ενώ στο 37' είχε ίσως την πιο καλή στιγμή του με τον Μανιά (37'). Και στις τρεις αυτές στιγμές σημαντικό ρόλο έπαιξε ο βαρύς αγωνιστικός χώρος που δεν επέτρεψε στους παίκτες των «κίτρινων» να κοντρολάρουν όπως θα ήθελαν την μπάλα.
Το γκολ άγγιξε όμως και ο Παναιτωλικός όταν στο 32' ο Καμαρά είχε μια εξαιρετική κεφαλιά.
Στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, ο Παναιτωλικός πίεσε έντονα τον Άρη (η κατοχή συνέχισε να είναι συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων), ο οποίος έδειξε διάθεση να διασφαλίσει τα μετόπισθεν και να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.
Ειδικά μετά και την είσοδο του ορεξάτου Νταλμά στο 68' (και με συμπαραστάτες τους Μπόγιοβιτς, Θεοδωρίδη), η ομάδα του Μάκη Χάβου βρισκόταν συνεχώς μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.
Χαρακτηριστικά οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 72' (σουτ του Μπόγιοβιτς), το 80' (σουτ του Θεοδωρίδη) και το 81' (κεφαλιά του Κούσα), ωστόσο πλήρωσαν την αστοχία τους, αλλά και το «βαρύ» γήπεδο όπως στο πρώτο μέρος οι αντίπαλοί τους.
Από την πλευρά του ο Άρης έδειξε σαφή βελτίωση στα αμυντικά του καθήκοντα (Διούδης και άμυνα συνεργάστηκαν ικανοποιητικά) με τους παίκτες του να αποφεύγουν «χοντρά» λάθη όπως στα περισσότερα από τα προηγούμενα παιχνίδια.
Βεβαίως στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο όμως εν τέλει πήρε έναν πολύτιμο βαθμό σε μια έδρα που ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ηττήθηκαν ενώ ο Ολυμπιακός περιορίστηκε στην ισοπαλία.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας (91' Μαρτίνες), Καμαρά, Θεοδωρίδης, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (78' Παπουτσογιαννόπουλος), Γκάλο, Μπακάκης (68' Νταλμά), Φλορε, Μπικεϊ, Μπόγιοβιτς
ΑΡΗΣ (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (74' Σουνάς), Μπακασέτας (94' Αγγελούδης), Βανγκέλι, Μανιάς, Μπουγαϊδης (45'λ.τ. Νταμαρλής), Τσιάρας

.Πολύδωρας: Εκβιαστικό το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.


Με το σύνθημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους γιατί «δεν νοείται σωτηρία μιας χώρας με τον θάνατο του λαού της», ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας παρουσίασε τα βασικά προτάγματα και τις προτεραιότητες του πολιτικού φορέα, τη δημιουργία του οποίου ανακοίνωσε πριν λίγο με την ονομασία «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» και του οποίου θα ηγείται ο ίδιος.
Η παρουσίαση έγινε από κοινού με τον πρόεδρο της «Νέας ΜΕΡΑς» Χρήστου Ζώη σε συνέντευξη Ττύπου στην ΕΣΗΕΑ, παρουσία αρκετών πολιτικών στελεχών που μέχρι πρότινος ανήκαν σε διάφορα κόμματα.

Καθίζηση και ρωγμές σε σπίτια στη Μεγαλόπολη

Καθίζηση και ρωγμές σε σπίτια στη Μεγαλόπολη
Καθίζηση στο χωριό Άνω Αναβρυτός, στην περιοχή της Φαλαισία του Δήμου Μεγαλόπολης, έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι έντονες βροχοπτώσεις, ενώ έχουν υποστεί ρωγμές πέντε σπίτια στο κάτω μέρος του χωριού.
  Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αναβρυτού, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανέφερε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε μετά από τις συνεχόμενες πυρκαγιές των τελευταίων ετών, που απογύμνωσαν την περιοχή από δένδρα και έτσι από πέρυσι τον χειμώνα το πρόβλημα άρχισε να γίνεται εμφανές. Ο κ. Θεοδωρόπουλος συμπλήρωσε ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει ενταθεί και πέντε σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές, εκ των οποίων μόνο το ένα κατοικείται μόνιμα από μία ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα κατοικούνται εποχιακά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν διαμένουν μόνιμα στην περιοχή.
Επίσης, ο πρόεδρος της κοινότητας σημείωσε ότι έγινε δέκτης παραπόνων από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών και επισήμανε ότι χθες ενημέρωσε εγγράφως τον Δήμο Μεγαλόπολης ώστε να ενδιαφερθεί, ενώ συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα και ζήτησε να υπάρξει, άμεσα, επιστημονική εκτίμηση και αντιμετώπιση του φαινομένου. Ο κ. Γιαννακούρας, κατά διάρκεια επικοινωνίας με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανέφερε ότι πρόκειται για πρόβλημα ερπυσμού, προσθέτοντας ότι αύριο κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας θα βρίσκεται στο χωριό, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Ολυμπιακός: Μισό εκατομμύριο στην Κεφαλονιά!

 
Μετά από μια σειρά δωρεών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός στέκεται στο πλευρών και των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς.
 Ο  Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα στηρίξουν έμπρακτα τους Κεφαλονίτες στις δύσκολες ώρες που περνούν μετά τους σεισμούς που πλήττουν το νησί.
Οπως έγινε γνωστό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να αναλάβει ο ίδιος εξ' ολοκλήρου το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία στο Ληξούρι και το Αργοστόλι. Τέσσερα - πέντε σχολεία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα η διδασκαλία να γίνεται σε προκάτ κατασκευές.

Ο Έλληνας εφοπλιστής ζήτησε από τη Πολιτεία να δωρίσει όσα χρήματα χρειαστούν, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν γρήγορα σε ανθρώπινες συνθήκες.  Το κόστος υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ και την επίβλεψη του έργου θα αναλάβουν άνθρωποι εμπιστοσύνης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό με την πρώτη ευκαιρία την Κεφαλονιά θα επισκεφθούν και οι παίκτες του Ολυμπιακού, ώστε να συμπαρασταθούν στους πληγέντες και να μοιράσουν είδη πρώτης ανάγκης και δώρα στα παιδιά.

Σαμαράς: Η θάλασσα είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας και αποτελεί αστείρευτο πλούτο

anton21
Το πλάνο δράσης της Ελληνικής Προεδρίας για την ανάδειξη της θαλάσσιας περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου σε πεδίο στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ασφάλεια, παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου της ΕΕ που διεξάγεται στην Αθήνα για το θέμα.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η συνεργασία για την Αδριατική και το Ιόνιο πρέπει να μετεξελιχθεί σε άξονα οικονομικής συνεργασίας της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως η ελληνική Προεδρία έβαλε στην ατζέντα των θεμάτων το σύνολο των θαλασσίων πολιτικών αναδεικνύοντας έτσι τη γεωστρατηγική σημασία της θάλασσας που, όπως είπε, υπήρξε η ατμομηχανή για την Ευρώπη.
«Η Ευρώπη αναδείχθηκε από τη θάλασσα και κυριάρχησε στη θάλασσα και ήρθε η ώρα να την αντιμετωπίσει στρατηγικά» τόνισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως υπάρχουν ανεξερεύνητα περιθώρια οικονομικής ανάπτυξης. Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τους τέσσερεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ευρωπαϊκή στρατηγική και που είναι η ναυτιλία και η ναυπηγική, η αξιοποίηση των ΑΟΖ, κάτι που όπως είπε μπορεί να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, η ανάδειξη και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και της οικονομίας και της έρευνας που αναπτύσσεται γύρω από το περιβάλλον, αλλά και η ανάπτυξη του τουρισμού για όλη την Αδριατική και το Ιόνιο.
«Η θάλασσα είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, είναι η συνεχής πρόκληση και ο αστείρευτος πλούτος» δήλωσε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως η στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο αποτελεί ήδη πεδίο συνεργασίας, ανάπτυξης και ευημερίας. 

ysterografa.gr

Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ

terensΟ βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο κ. Κουίκ, είχε θητεύσει στην ίδια θέση προεκλογικά, ενώ στη συνέχεια μετά τις εκλογές, αποχώρησε και τον αντικατέστησε ο Χρήστος Ζώης. Διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος παραμένει ο συνεργάτης του κ. Καμμένου Γιώργος Κούσουλας.

Διαδικτυακή διαβούλευση από την Αυτοδιοικητική Προοπτική

aft.proopt.1
Στο επόμενο βήμα του σχεδιασμού της για τη σύνθεση μιας αυτοδιοικητικής ατζέντας που θα αναδείξει τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες των ενεργών πολιτών προχωρεί η Αυτοδιοικητική Προοπτική.

Εγκαινιάζει διαδικτυακή διαβούλευση με την κοινωνία, μέσω του site http://www.aftodioikitiki-prooptiki.gr, σε 13 θεματικούς άξονες, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για να προκύψουν οι καινούριες και φρέσκιες ιδέες που έχει ανάγκη ο χώρος της Αυτοδιοίκησης.

Οι 13 άξονες είναι οι εξής:

1. Αναβάθμιση της Πρόσβασης του Πολίτη στις Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρεια
2. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής – ελκυστικής τοπικής οικονομίας.
3. Διασφάλιση άριστων συνθηκών εγκατάστασης σε πολίτες και επιχειρήσεις.
4. Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής.
5. Προστασία του Φυσικού και Αστικού Περιβάλλοντος.
6. Αναβάθμιση των συνθηκών Ασφάλειας.
7. Αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.
8. Προώθηση Συμμετοχικής Διακυβέρνησης και η οργάνωση της Κοινωνικής Αποδοχής προτάσεων, προγραμμάτων και έργων.
9. Ανάδειξη της Ταυτότητας της Πόλης και Περιφέρειας.
10. Διαμόρφωση του Brand Name των Δήμων (City Branding) και των Περιφερειών.
11. Marketing της Πόλης και της Περιφέρειας.
12. Ανάδειξη της «Δημιουργικής πόλης.
13. Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας της Αυτοδιοικητικής Προοπτικής και της διάχυσης των μηνυμάτων της στις τοπικές κοινωνίες, ξεκινά το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο σύνολο της χώρας.

Η πρώτη από αυτές θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο The Met Hotel στις 13:00.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα τοποθετηθούν οι:

  • Γιώργος Δακής, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
  • Αστέριος Ζωγράφος, Δήμαρχος Πολυγύρου
  • Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας
  • Γιάννης Μέξης, ΠροΙστάμενος Ενδιαμέσου Φορέα Διαχείρισης ΕΕΤΑΑ 
ysterografa.gr

Σεισμός 4,1 R στην Ηλεία


Δέκα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κυλλήνης, στην περιοχή του Βαρθολομιού, εντοπίζεται το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στις 14:27 το μεσημέρι της Πέμπτης, με μέγεθος 4,1R και εστιακό βάθος 5 χλμ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η δόνηση είχε διάρκεια και τρόμαξε τους κατοίκους της Βόρειας Ηλείας κυρίως, όμως έγινε αισθητός και στο υπόλοιπο τμήμα του νομού. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου η δόνηση είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Κυλλήνη, με ένταση 4,3R και εστιακό βάθος 2 χλμ.

Στο μεταξύ ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης,  σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  εκτιμά  ότι ο σεισμός της Αμφίκλειας δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της Κεφαλονιάς. "Πιστεύω ότι ο κύκλος των σεισμών της Κεφαλονιάς σιγά - σιγά κλείνει, χωρίς να αποκλείουμε βέβαια τη γένεση κάποιου ισχυρού μετασεισμού. Μας προβληματίζει όμως η ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, γιατί πριν από δύο-τρεις μήνες είχαμε πάλι μια ακολουθία σεισμών. Ξεκινήσαμε από τον Ιούνιο με 5,2, μετά 5,3. Από τότε μέχρι τώρα η περιοχή αυτή συνεχίζει και δουλεύει και δεν σας κρύβω ότι εδώ και μία εβδομάδα, όταν είχαμε πάλι σεισμό της τάξεως του 4,2 με προβλημάτισε πάρα πολύ. Δυστυχώς, είναι μια περιοχή η οποία αν συμβεί κάτι μεγάλο δεν θα αντέξει όπως άντεξαν τα κτίρια της Κεφαλονιάς και θα έχουμε πρόβλημα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν ήταν μετασεισμός, γι' αυτό η περιοχή αυτή θέλει πολύ ιδιαίτερη προσοχή".

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα θέσω το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στο Συμβούλιο της Ευρώπης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEityLBWVk5NgNqcELP8BIq6QVyBlVXcN7oRXHm9UXHNIBX1HVw2LV2Wh6K1o9C8pBHy__e4V8mQy8lgwfZMPSkj024-DwEvB97pc4w4E6KXRRs9IZ7xSYYeun8rOKmAaeVF7IkS1pzh7XY/s400/syzitisi.jpg 

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μετέβει σήμερα στην Χάλκη για τον εορτασμό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η πρώην υπουργός εξέφρασε την συγκίνησή της που βρίσκεται στην Χάλκη και τόνισε: «Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό, είναι διεθνές και οικουμενικό. Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την επαναλειτουργία της και θα δούμε τη σχολή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο γεμάτο νέους ιερείς, όπως ακριβώς το οραματίζεται ο Παναγιώτατος. Υπόσχομαι ότι από την νέα μου θέση, ως πρόεδρος της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συνεχίσω τον αγώνα για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα θέσω το θέμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, άμεσα». 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Είναι από τους λίγους πολιτικούς στην Ελλάδα που εργάστηκε ειλικρινώς και έμπρακτα για την προσέγγιση Ελλάδας –Τουρκίας και τα ζητήματα της ομογένειας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επέτυχε πολλά, αλλά αν ήταν εξίσου μεγάλη και η θέληση της τουρκικής πλευράς, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχαινε και άλλα. Με τη σοβαρότητα το κύρος και το σθένος της από το νέο υψηλό της αξίωμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα συνεχίσει τον αγώνα για τα δίκαια του Ελληνισμού και την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης, όπως μας υπεσχέθη.  Κλείνω με την εγκάρδια ευχή σύντομα να συνεχίσει να διακονεί τον ελληνισμό από τας Βρυξέλλας»

"Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" απόψε στην όμορφη Λυκοποριά...





  "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" απόψε στην όμορφη Λυκοποριά...
Δείτε την εκπομπή από την τηλεόραση "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού στις 10.00 το βράδυ...

Οδοιπορικό στο παραλιακό αυτό πανέμορφο χωριό της Δυτικής Κορινθίας  
Γνωριμία με κατοίκους του χωριού και μαγειρέματα... Παραδοσιακές συντγές από γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν την παράδοση.


Χ. Α. : Παρουσίαση υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και υποψηφίου δημάρχου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

  

Μετά τις παρουσιάσεις των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής σε Βόρειο Ελλάδα και Αττική Το Σάββατο 8/2 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Ραδιομέγαρο" στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και του υποψηφίου δημάρχου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ



Εμφάνιση 10100.jpg 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε στην Αρχαία Νεμέα, προσκεκλημένος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής σε ετήσια εκδήλωσή του. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Ευ. Ανδριανάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γ. Σελλάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Η. Μάζος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Εμφάνιση 100_0482.JPG Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, που συγκέντρωσε πολλούς φίλους και μέλη του Συλλόγου, κατοίκους της Αρχαίας Νεμέας και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε συζήτηση, παρουσία των Αυτοδιοικητικών φορέων, για θέματα σχετικά με την περιοχή. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γ. Δέδες, ανακοίνωσε στους κατοίκους πως ολοκληρώθηκε η μελέτη και δημοπρατείται το έργο που αφορά τον κόμβο του Αρχαιολογικού χώρου Νεμέας, με τίτλο «Βελτίωση Οδού πλησίον Αρχαιολογικού Χώρου και Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην Τοπική Κοινότητα Αρχαίας Νεμέας» και προϋπολογισμό 408.000,00 ευρώ. 
Το συγκεκριμένο έργο, αποτέλεσε για χρόνια πρωταρχικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, δεδομένου ότι ο Αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, να παρατηρείται σε καθημερινή βάση προσέλευση επισκεπτών με Ι.Χ. και τουριστικά λεωφορεία σε μια περιοχή με ελλειπή πληροφοριακή σήμανση και περιορισμένη ασφάλεια. 
Με την ολοκλήρωση του έργου, θα διαμορφωθεί η περιοχή του ισόπεδου κόμβου εισόδου στην Αρχαία Νεμέα, και θα ενοποιηθούν τα αρχαιολογικά σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να μετακινούνται ασφαλώς από τον ένα στον άλλο χώρο. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει, τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου μορφής roundabout του υπάρχοντος ισόπεδου κόμβου μορφής «Τ», ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη αδιαμόρφωτη έκταση και να γίνουν σαφέστερες στους οδηγούς οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Τέλος, προβλέπεται η διαπλάτυνση της οδού πρόσβασης στο αρχαιολογικό μουσείο, η δημιουργία πεζοδρομίων και πεζοδιαβάσεων στους δρόμους γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους και η πληροφοριακή σήμανση της περιοχής με νέες πληροφοριακές , αλλά και ρυθμιστικές πινακίδες.
Πέραν από το συγκεκριμένο έργο οδοποιίας, ο κ. Δέδες, ενημέρωσε τους κατοίκους για το σημαντικό αρδευτικό έργο στην περιοχή της Νεμέας, το οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έχει αποφασίσει να εντάξει στο Πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της για το 2014. Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια Σωλήνων αρδευτικού έργου Αρχαίας Νεμέας» προϋπολογισμού 35.000,00 ευρώ, με το οποίο θα αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι υποδομές και το αγροτικό δίκτυο της περιοχής.

Ο κ. Ανδριανάκος τόνισε τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας του Δήμου Νεμέας με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας που οδηγεί σε σημαντικά έργα και από την πλευρά του ο κ. Δέδες επισήμανε πως τα παραπάνω έργα αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες συνδυάζονται με ένα μεγάλο δίκτυο έργων που ενισχύει τις υποδομές και αναδεικνύει τόσο την περιοχή όσο και ολόκληρο το Δήμο Νεμέας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



http://www.moriasnews.gr/wp-content/uploads/2012/04/mpoyklhs_peloponnhsos915_small.jpg
                                                                                                   
Του Λάμπρου Μπούκλη

Μια σημαντικότατη για την χώρα μας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  παραγωγική τάξη, η αγροτική, έχει καταρρεύσει και αγωνίζεται για άλλη μια φορά για την επιβίωσή της, ακριβώς επειδή απέτυχε η αγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Απέτυχε, διότι δεν μπόρεσε να :

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014-ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΙΩΔΙΟΥ

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014-ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΙΩΔΙΟΥ.jpg

«Κώστας Κόλλιας: Ζητώ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού στην Κορινθία»



Ερώτηση προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ζητώντας να ενημερωθεί για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση σεισμού στην Κορινθία. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Οι καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν πρόσφατα την Κεφαλονιά ανέδειξαν την ανάγκη ύπαρξης μηχανισμών, οι οποίοι θα διασφαλίζουν την αντισεισμική προετοιμασία, αλλά και την άμεση και καίρια αντίδραση της πολιτείας σε περίπτωση σεισμού. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας, και ιδιαίτερα η Κορινθία, έχει την ατυχία να βρίσκεται σε έναν έντονα σεισμογόνο χώρο. Όσο και αν μας τρομάζει, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στο ενδεχόμενο ενός σεισμού στο Νομό μας. Αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι τέτοιο, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, διότι η σωστή προετοιμασία σώζει περιουσίες, αλλά κυρίως σώζει ζωές.
Βεβαίως η σεισμικότητα της χώρας μας έχει υποχρεώσει διαχρονικά την πολιτεία να θεσπίζει αυστηρούς κανονισμούς θωράκισης των κτιρίων. Η ευλαβική τήρηση αυτών των προδιαγραφών είναι ζωτικής σημασίας, όπως εξίσου σημαντική είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών για τη σωστή συμπεριφορά σε περίπτωση σεισμού. Πλην όμως η πρόληψη είναι το ένα μόνο σκέλος. Το άλλο σκέλος αφορά την ετοιμότητα της πολιτείας αφού έχει εκδηλωθεί το φαινόμενο.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι υπεύθυνο για την σωστή ανταπόκριση των κρατικών μηχανισμών. Είναι πολύ σημαντικό η πολιτεία να είναι προετοιμασμένη ώστε να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες του πληθυσμού που έχει πληγεί. Πρέπει να υπάρχουν επίκαιρα σχέδια εκκένωσης, οργανωμένοι χώροι υποδοχής, οδηγίες μετακίνησης. Και βεβαίως, πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την μακροχρόνια στέγαση και την οικονομική στήριξη των πληγέντων, καθώς και για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανοικοδόμηση ιδιωτικών κτιρίων και δημοσίων υποδομών.
Για όλα αυτά η πολιτεία οφείλει να τηρεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, για το οποίο ζήτησα να ενημερωθώ συγκεκριμένα αναφορικά με την Κορινθία. Πριν από μερικά χρόνια, οι ανυπόστατες φήμες περί επερχόμενου σεισμού είχαν προκαλέσει αμηχανία στην πολιτεία και πανικό στους πολίτες. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ο μόνος τρόπος να είναι ήσυχοι οι πολίτες, είναι να γνωρίζουν ότι το κράτος είναι έτοιμο να κάνει σωστά το χρέος του όταν παραστεί ανάγκη, και να γνωρίζουν τι δικαιούνται και πώς θα τους προστατεύσει η πολιτεία απέναντι σε ένα τέτοιο απευκταίο ενδεχόμενο. 
Για αυτό το σχέδιο ζήτησα να ενημερωθώ από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να το μεταφέρω στους συμπολίτες μου και η Κορινθία να αισθάνεται και να είναι ασφαλέστερη. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη δύναμη της φύσης. Μπορούμε όμως να σώσουμε ζωές και περιουσίες, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για τη θωράκιση των κτιρίων και την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και μέτρα άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.»