Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Μερομήνια: Πότε θα το στρώσει, κακά μαντάτα για το Πάσχα – Τι θα γίνει το καλοκαίρι

  

Τα μερομήνια αποτελούν μια από τις πλέον διαδεδομένες λαϊκές δοξασίες, βασισμένη σε μια απλή διαδικασία. Παρακολουθούνται οι διακυμάνσεις του καιρού για δώδεκα ημέρες του Αυγούστου και οι όποιες καιρικές μεταβολές αυτού του δωδεκαημέρου προβάλλονται στους αντίστοιχους 12 μήνες του χρόνου. Οι μεταβολές του καιρού κατά την πρώτη ημέρα «μαρτυρούν» το πώς θα κυλήσει ο πρώτος μήνας, η δεύτερη μέρα πώς θα κυλήσει ο δεύτερος μήνας κ.ο.κ.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Τα νερά της Μεσογείου είναι ειρηνικά αλλά και αδιαπραγμάτευτα

  

Με λαμπρότητα αλλά και με μηνύματα γιόρτασε η ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου τα Θεοφάνεια, με τον Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρο, να ευλογεί τα νερά της Αλεξάνδρειας στη συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο της πόλης, αμέσως μετά την ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 sakellaropolou-gavdos 

Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, την ακριτική Γαύδο, επέλεξε να γιορτάσει τα Θεοφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η Πρόεδρος με την επιλογή της σηματοδότησε τη στήριξη των πιο απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της χώρας, ως σύμβολα μιας ισχυρής Ελλάδας.

Μητσοτάκης από τη Λήμνο: Το 86% των διασωληνωμένων ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

  

Στη Λήμνο μετέβη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, σε κλίμα συγκίνησης, το πρωί στον Άγιο Ευστράτιο.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ιατρικής μονάδας, επισημαίνοντας τη σημασία του εμβολιασμού για όλους, ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Πού θα γίνονται αύριο 7/1 τα δωρεάν rapid test από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην Πελοπόννησο.

 Πού θα γίνονται αύριο 7/1 τα δωρεάν rapid test από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

 Συνεχίζονται  τα δωρεάν rapid test από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι: «Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Το Δερβένι τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο & Βαπτιστή

  

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του ΤΠρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου,ίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.  Με όλα τα ενδεδειγμένα λόγω της πανδημίας μέτρα σήμερα το πρωί ετελέστει η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και ο Αγιασμός των Υδάτων. Στις 6:00 το απόγευμα ετελέστει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής ενώ   αύριο Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις   στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου, θα κορυφωθούν με την πανηγυρική  Θεία Λειτουργία όπου θα παραστούν οι τοπικές αρχές

 Πρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου,

Ιστορικόν Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου

  

 Η  αρχή  της ζωής  της ενορίας  του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου  Δερβενίου τοποθετείται στα μέσα  του 19ου  αιώνος   και συγκεκριμένα στη δεκαετία  1850-1860. Πριν κτισθεί ο Ναός του Τιμίου Προδρόμου  υπήρχε ο ναός του αγίου Νικολάου ( 1835 )  τον οποίο ανήγειρε ο καπετάν Παναγιωτάκης Γεραρής  πρώτος  οικιστής του Δερβενίου.

Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

 Καιρός 

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής (7/1/2022) αφήνοντας πίσω του το ανοιξιάτικο σκηνικό

Μάλιστα, όπως αναφέρει η πρόγνωση του καιρού του Meteo, αναφέρει πως η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα τουλάχιστον για μια εβδομάδα ενώ συνδέεται με διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα που θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας.

Για αύριο Παρασκευή

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 2.956 νέα κρούσματα ( 487 στην Κορινθία, 1.085 στην Αχαΐα.)

Νέα εγάλη μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 847) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 2.956 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  δύο περιοχές  (Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (1.572) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (1.384) .  

  Συγκεκριμένα:

Χίλια πεντακόσια εβδομηνταένα ( 1.571) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 487 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 390 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 994 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (298) Αρκαδίας (167) και Λακωνίας (129).

Επίσης άλλα 1.385 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 1.085) και Ηλείας (300).   

Σήμερα 6 / 1/ 22 κατεγράφησαν, συνολικά 2.956 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 110.268 (59.082 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη  6/ 1 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (1.085),  Μεσσηνίας  (390),  Κορινθίας (487), Ηλείας (300), Αργολίδας (298), Αρκαδίας (167) και Λακωνίας (129)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                42.626

Π.Ε. Κορινθίας           16.141

Π.Ε. Μεσσηνίας         14.805

Π.Ε. Ηλείας                11.659

Π.Ε. Αργολίδας           9.873

Π.Ε. Αρκαδίας             9.049

Π.Ε. Λακωνίας            7.115