Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Σεμινάρια ΤΕΕ - Νέα υπηρεσία του ΤΕΕ για τα μέλη του

Μία νέα υπηρεσία προς τους μηχανικούς - μέλη του ξεκινά να παρέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με σκοπό την ενημέρωση, επιμόρφωση και κατάρτιση σε επίκαιρα και εξειδικευμένα τεχνικά θέματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Πρόκειται για την υπηρεσία «Σεμινάρια ΤΕΕ» η οποία θα παρέχεται δωρεάν στα μέλη του ΤΕΕ από το Επιμελητήριο των Μηχανικών.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

Ρουκέτες για τις τράπεζες μετά τις «βόμβες Μακεδονίας»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και ξαφνικά έπεσαν (πάλι) όλοι από τα σύννεφα. Πιο… βίαιη υπήρξε η πτώση εκείνων που τόσον καιρό πίστευαν (και προπαγάνδιζαν) πως η οικονομία είναι το… μεγάλο ατού του κ. Τσίπρα (κατά δήλωσή του, βέβαια). Και ως εκ τούτου, αφού ο άνθρωπος τα είχε όλα λύσει, γιατί να μην ασχοληθεί και με το Σκοπιανό;
Με αυτό (με το Σκοπιανό και την παράδοση της Μακεδονίας) ασχολήθηκε αποκλειστικά ο κ. Τσίπρας σ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Κι’ ας χτυπούσαν οι καμπάνες των ομολόγων και των τραπεζικών μετοχών.
Και ο Δραγασάκης περίμενε υπομονετικά να τελειώσει το αφεντικό του με τις βόμβες Μακεδονίας για να ρίξει τις ρουκέτες του για τις τράπεζες!
Γι’ αυτό και όποιος τολμούσε να πει πως η οικονομία πάει χάλια και πως η χώρα διαβιοί (λέμε τώρα) χωρίς τραπεζικό σύστημα, τινάζονταν όλοι να τον φάνε ζωντανό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει νέα κοινοβουλευτικά ήθη για χατίρι του Καμμένου

http://s.kathimerini.gr/resources/2017-11/androulakis-thumb-large.jpgΟ ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει νέα κοινοβουλευτικά ήθη που απαξιώνουν πλήρως τους θεσμούς. Ο λόγος που το κάνει είναι είτε για να περισώσει τον κ. Καμμένο ή για να του κλείσει το στόμα από τις διαρροές που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα.
Είναι μια εικόνα που απαξιώνει πλήρως το πολιτικό σύστημα και δημιουργεί νέα κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι σε αυτό.

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

Στο σπήλαιο της Καστανιάς έκοψε την πίτα της η ΚΕΠΠΔΜ


Σε ένα μοναδικό και ξεχωριστό τοπίο όπως αυτό του σπηλαίου της Καστανιάς, έκοψε φέτος τη πίτα της η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας. Την πίτα ευλόγησαν οι εφημέριοι Νεαπόλεως και Λαχίου π. Παναγιώτης Αρώνης και π. Παναγιώτης Κοντάκος.

Πέτρος Τατούλης «Απόλυτη η θέση μας υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων των Αμεα όπως όλων των Ελλήνων πολιτών»



Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε μία συντονισμένη συνεργασία για να δημιουργηθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους ΑΜΕΑ οι αναγκαίες δομές, που δεν πρέπει να ανήκουν σε άλλον έξω από τα συλλογικά στους όργανα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Αμεα Πελοποννήσου την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013 που δημιουργήθηκε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Αμεα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ



https://i0.wp.com/104fm.gr/cms/wp-content/uploads/kke4.jpg  

Η  ΤΟΜΕΑΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ   Κορινθίας του Κ.Κ.Ε σας προσκαλεί την

  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8 ΦΛΕΒΑΡΗ    ΩΡΑ 7 Μ.Μ.
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

σε πολιτική συγκέντρωση με θέμα:

«Πολιτικές εξελίξεις – Οι θέσεις του Κ.Κ.Ε για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές»


Ομιλητής: ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του Κ.Κ.Ε.  υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Παρέμβαση θα κάνει και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα - 2019

http://www.ysog.eu/cache/2/c2f49c7b9bed85098a8c708367f4adac.jpg
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 | Ώρα 14:30 Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος 
(Εδμόνδου Ροστάν 6) - Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες / -ουσες θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα: 

Πέτρος Τατούλης: Η κοινοβουλευτική δημοκρατία στα χέρια των ακραίων

 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι «η θεσμική εκτροπή που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με θύμα την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία συνείδησης και ψήφου των βουλευτών, φανερώνει μια βαθιά σήψη»
Πέτρος Τατούλης: Η κοινοβουλευτική δημοκρατία στα χέρια των ακραίων | in.gr
«Η δημοκρατία είναι ένα άκρως απαιτητικό πολίτευμα. Είναι το πολίτευμα της ευθύνης. Πρέπει όμως να την δέχονται όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, για να είναι αποτελεσματική. Όσο και αν η λειτουργία της καταγράφεται με σαφήνεια στο σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής και τους νόμους, χρειάζεται συνεχώς την άγρυπνη φροντίδα των ενεργών μελών της» τονίζει ο Πέτρος Τατούλης.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι «η θεσμική εκτροπή που

Η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

https://plus.google.com/u/0/_/focus/photos/public/AIbEiAIAAABDCNKB5qb_x4CmfyILdmNhcmRfcGhvdG8qKGFlNzk0NzRhMzkwNmVhNTNhYjUwZTI3YzVkZDY4MmQ1MDU2MGFkZmUwAX70Du7oxzW_R6JBVajm4vmYiEgT?sz=32

Ανταρσία στο Μωριά Συμπόρευση για την Ανατροπή

Ενώ η περιφέρειά μας δοκιμάζεται από τα καιρικά φαινόμενα και οι ζημιές σε υποδομές, δίκτυα και περιουσίες από τις μεγάλες πλημύρες, ιδιαίτερα στον Ταϋγετο, είναι ανυπολόγιστες, η πλειοψηφία του κ. Τατούλη θεώρησε σκόπιμο να μην συζητηθεί το θέμα των καταστροφών και της λήψης μέτρων (απορρίπτοντας σχετική πρόταση που καταθέσαμε μαζί με τους συναδέλφους Σ. Αλεξανδρή, Στ. Χρυσαδάκο, Θ. Βασιλακόπουλο), αλλά να προτάξει το θέμα της ίδρυσης περιφερειακής τράπεζας.
Για το θέμα αυτό έχουμε έχουμε τις εξής παρατηρήσεις:
  1. Μας ανησυχεί σφόδρα για το ποιοί συμφωνούν με αυτό το εγχείρημα: ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο υπουργός οικονομικών και ο πρωθυπουργός, οι Γερμανοί φίλοι μας κκ. Φούχτελ και Μπάρτλε  και

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡ. ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑ - ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ  - ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί το επιστημονικό συμπόσιο-εσπερίδα αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής φιλολογίας αφιερωμένο στη γυναίκα, από τη σχολή επιμορφώσεως οικογένειας του  δήμου κορινθίων, στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου, « Θωμάς Θωμαΐδης».

Πρόκειται για μια εξαιρετική και μοναδική ευκαιρία επιμόρφωσης που δεν πρέπει να χάσουν ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε οι μαθητές της σχολής,  καθώς κορυφαίοι επιστήμονες, εγνωσμένοι για το κύρος και την γνώση τους στην Ελλάδα και τον κόσμο, μας περιποιούν την τιμή να είναι κοντά μας.
Πρόκειται για τον καθηγητή Αρχαίας ελληνικής φιλολογίας και παπυρολογίας και πρόεδρο του τμ. Φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αμφιλόχιο Παπαθωμά (βιογραφικό στον σύνδεσμο: http://www.phil.uoa.gr/tomeis/tomeas-klasikis-filologias/melh-dep-klas-biografika/amfilochios_papathomas_gr.html)
και την καθηγήτρια βυζαντινής φιλολογίας φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδώρα Αντωνοπούλου (βιογραφικό στον σύνδεσμο:  
Οι καθηγητές θα αναφερθούν σε σπουδαίες γυναικείες μορφές της αρχαιότητας και του Βυζαντίου  που με την παρουσία, την προσφορά και το έργο τους σφράγισαν την εποχή τους ιχνηλατώντας ταυτόχρονα στην ιστορική συνέχεια....

Σε όσους το παρακολουθήσουν θα χορηγηθεί ξεχωριστό πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Το συμπόσιο πραγματοποιείται δωρεάν με ελεύθερη είσοδο!

Επειδή οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ήδη πολλές, παράκληση για την έγκαιρη προσέλευση σας προκειμένου να γίνει εγκαίρως και απρόσκοπτα η έναρξη του σεμιναρίου!

Η διευθύντρια της Σχολής
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Car-T: Πρωτοποριακή θεραπεία καρκίνου από το αίμα του ίδιου του ασθενή Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκινου Read more: https://medlabgr.blogspot.com/2019/02/car-t-protoporiaki-therapeia-karkinou-apo-to-aima-tou-idiou-toy-astheni.html#ixzz5eZ47fWXa

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiVEaOLfkClxZdSh75v2zlW8M9V9fmqSZdd94HmWt6dvaAItEFGxRKKhHG8VzU7VDkv53XPvOMU4x5Ztv9eERdT9ArrrdVn8d8lGUQ6JO_mc6nn0yDXckW8-if-TVrUPy8PX_XNeckxWs6/s400/car-t-cells.jpg
Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC) ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου και προσφέρει την ευκαιρία για μια ευρύτερη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για αυτή τη μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας μας.
Πρωτοποριακές επιστημονικές εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα στη

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ


Άρθρο του Γιάννη Μανιάτη σΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 03 Φεβρουαρίου 2019)
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRs9OZKiNJOo9yURXB7p9yusafma4eDIZKXHa88eopJxyCjFuYu 
Στο πλαίσιο αναθεώρησης του ελληνικού Συντάγματος, εισηγούμαι, δύο σύγχρονες αναφορές - τροπολογίες, μια για την Κλιματική Αλλαγή (άρθρο 24) και μια δεύτερη, για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση (άρθρο 25).
Το άρθρο 24 του Συντάγματος, αφορά στην Προστασία του Περιβάλλοντος, των δασών, των μνημείων, καθώς και την αειφορική πολεοδομική και χωροταξική οργάνωση της χώρας.
Θεωρώ ότι οι διατυπώσεις αυτές του καταστατικού χάρτη της χώρας, ορθές και πλήρεις όταν διατυπώθηκαν, σήμερα πλέον δεν είναι επαρκείς για ένα σύγχρονο πλαίσιο αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετώπισε ποτέ το ανθρώπινο είδος. Απαιτείται μια πολύ

Επίθεση στο σπίτι του Θανάση Παπαχριστόπουλου στο Μελίσσι

Επίθεση στο σπίτι του Παπαχριστόπουλου | Newsit.grΕπίθεση από αγνώστους σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (2 - 2) στο σπίτι του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου , στο Μελίσσι Κορινθίας.
 Εκείνη την ώρα (1:30 την νύχτα)ο βουλευτής βρισκόταν μέσα στο σπίτι του, το οποίο είναι το πατρικό του.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι άγνωστοι πέταξαν καπνογόνα, ενώ το πρωί δεν υπήρχε νερό στο σπίτι. Ο υδραυλικός που κλήθηκε διαπίστωσε πως κάποιος το έκοψε, και μάλλον τα δεκάδες δακρυγόνα που πετάχτηκαν έκοψαν την παροχή του νερού,
Μάλιστα η αυλή πλημμύρισε. Ο βουλευτής μόλις κατάλαβε τι είχε πήγε στην αστυνομία και έκανε καταγγελία, μαζί με την γυναίκα που προσέχει το σπίτι.

Παναργειακός - Καλαμάτα: «Θύελλα» διαμαρτυριών και επεισόδια στο φινάλε! (vid)

Παναργειακός - Καλαμάτα: «Θύελλα» διαμαρτυριών και επεισόδια στο φινάλε! (vid)
Ο «κακός χαμός» έγινε στο φινάλε του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναργειακό και την Καλαμάτα για τη 17η αγωνιστική στον 8ο όμιλο της Γ' Εθνικής.
Οι γηπεδούχοι έχουν φρικτά παράπονα από το διαιτητικό τρίο των Πολυχρόνη (Πιερίας), Γιάντση (Ημαθίας) και Γουρνιά (Αν. Αττικής), τόσο για δύο περιπτώσεις πέναλτι σε ισάριθμα χέρια εντός περιοχής του Ψάνη (69' και 73'), όσο και για ένα ακυρωθέν γκολ του Μπουντόπουλου στις καθυστερήσεις ως οφσάιντ!
Μετά το τέλος του αγώνα αρκετοί παίκτες και μέλη του Παναργειακού έπεσαν πάνω στον ρέφερι Πολυχρόνη, ενώ η διαιτητική τριάδα υποχρεώθηκε να μεταβεί στα αποδυτήρια της Καλαμάτας, λόγω της παρουσίας εξαγριωμένων οπαδών!
Δείτε το βίντεο του Argolida Portal με τις επίμαχες φάσεις και τα επεισόδια: