Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Πώς η Βοιωτία μπορεί να κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητη από την Κίνα

 Πώς η Βοιωτία μπορεί να κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητη από την Κίνα 

Στον «θησαυρό», που κρύβεται στο ελληνικό έδαφος και μπορεί να οδηγήσει την ΕΕ στην ανεξαρτησία της από την Κίνα, αναφέρεται άρθρο που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RND.

«Ένας θησαυρός “κοιμάται” στα βουνά της ελληνικής επαρχίας που λέγεται Βοιωτία», γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης, εξηγώντας πως στη Βοιωτία λειτουργούν τα μεγαλύτερα ορυχεία βωξίτη στην Ευρώπη. Όπως επισημαίνει, το ορυκτό αυτό μπορεί να μας δώσει «πολλά περισσότερα» από το αλουμίνιο, καθώς ο βωξίτης που εξορύσσεται στην Ελλάδα είναι πλούσιος σε ένα σπάνιο και ιδιαίτερα χρήσιμο χημικό στοιχείο, το γάλλιο.

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με υπομονή πήρε το τρίποντο

Η δύναμη της έδρας οδήγησε τον Άρη σε μία ακόμη νίκη εκεί, αυτή τη φορά με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Με τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Σουλεϊμάνοφ και Ζαμόρα η ομάδα του Άκη Μάντζιου ανεβαίνει στη βαθμολογία και αρχίζει να βρίσκει την κανονικότητα που ψάχνει από την αρχή της σεζόν. Ο ΠΑΣ έμεινε για πέμπτο σερί παιχνίδι χωρίς βαθμό και είναι πια τελευταίος μαζί με τον Βόλο. Χάνοντας στο 61' με δεύτερη κίτρινη τον Τζίνο, κάτι που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπ

Ο Παναγίδης στο δεύτερο μέρος άρχισε αριστερά (τρίτη διαφορετική θέση) με επιτελικό τον Σουλεϊμάνοφ και δεξιά τον Κάρλσον σε νέες ανακατατάξεις στην ενδεκάδα από τον προπονητή του Άρη. Στο 50' ο Άρης είχε ευκαιρία με τον Μπράμπετς μετά από κόρνερ και αδυναμία του Κλέιμαν να απομακρύνει και στο 55' βρήκε το γκολ με την υπέροχη κεφαλιά του Σάπι Σουλεϊμάνοφ από την καλοζυγισμένη σέντρα του Φεράρι.