Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Η ΠτΔ, ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και οι πολιτικοί αρχηγοί κρίνουν τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης στο Περιοδικό της Βουλής

 50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Αυτό το Σάββατο με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ μία μοναδική  έκδοση για τις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν από το 1974 μέχρι σήμερα

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2024

Την κριτική ματιά στην 50ετή περίοδο της Μεταπολίτευσης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, του πρ. πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του πρ. Προέδρου της Βουλής Νικ. Βούτση, των πρ. Αντιπροέδρων της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και Γ. Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα και 50 άλλων προσωπικοτήτων από την πολιτική, την οικονομία και την  πανεπιστημιακή κοινότητα παρουσιάζει το νέο, 80ο, επετειακό για τα 50 χρόνια της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, τεύχος του περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων "Επί του... περιστυλίου!".

Συγκεκριμένα, όλοι τους  κλήθηκαν να απαντήσουν με άρθρα τους σε δύο βασικά ερωτήματα:

1. Τι δεν πετύχαμε ως χώρα στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης και γιατί;

2. Ποιους στόχους πρέπει να κατακτήσουμε την νέα περίοδο που αρχίζει;

Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση στη Βουλή για τους πυρόπληκτους του 2023 στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων. Περιμένουν ακόμα τις επιδοτήσεις ενοικίου και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/7/2024

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, και τη συνυπογραφή του τομέαρχη Οικονομικών, Ν. Παππά, κατατέθηκε  Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης ενοικίου και άλλων μέτρων στήριξης στους πυρόπληκτους κατοίκους του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων από τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά του Ιουλίου 2023 στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Ερώτηση ένα χρόνο μετά, με τους πληγέντες να μην έχουν ακόμα καταφέρει να ορθοποδήσουν, μερικοί εκ των οποίων, μάλιστα, με ελάχιστα εισοδήματα ή και μεγάλης ηλικίας με προβλήματα υγείας, ενημερώνονται πως ενώ έχουν έγκαιρα υποβάλει τις αιτήσεις τους, δεν έχουν  ακόμη διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια προς το Ταμείο Κρατικής Αρωγής για να πληρωθούν.