Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Καιρός: Έλιωσε η Ελλάδα από τη ζέστη – Σε ποιες περιοχές είχαμε 44άρια

 Καιρός: Έλιωσε η Ελλάδα από τη ζέστη - Σε ποιες περιοχές είχαμε 44άρια 

Πέντε περιοχές της χώρας είχαν πάνω από 43 βαθμούς

Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ότι η θερμοκρασία σήμερα θα φθάσει τους 44 βαθμούς.

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία καταγράφτηκε στα Χανιά (περιοχή Νεροκούρου) με 44,3 βαθμούς. Ακολούθησαν ‘Αργος (43,8), Ψαχνά Ευβοίας (43,3), Τανάγρα (43,2) και Αυλίδα (43). Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ότι 78 σταθμοί του δικτύου του Αστεροσκοπείου κατέγραψαν θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Καναδάς: Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών

 Καναδάς: Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών 

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στον δυτικό Καναδά, εξαιτίας των πυρκαγιών που προστέθηκαν στο πρωτόγνωρο κύμα καύσωνα, το οποίο πλήττει τη χώρα.  

Ο δήμος του Λίτον, σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Βανκούβερ, που έγινε γνωστός αυτήν την εβδομάδα, διότι κατέγραψε εθνικό ρεκόρ ζέστης με 49,6 βαθμούς Κελσίου, εκκενώθηκε χθες το βράδυ, εξαιτίας μιας πυρκαγιάς, που εξαπλώθηκε ταχέως.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: Νεκρός ο 21χρονος Ελληνας ομογενής φοιτητής

 Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: Νεκρός ο 21χρονος Ελληνας 

Τραγική είναι η κατάληξη της προσπάθειας εντοπισμού του 21χρονου Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου του Έλληνα φοιτητή που βρισκόταν μέσα στο κτήριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι.

Όπως αναφέρουν Νεκρός τα αμερικανικά ΜΜΕ ο ο 21χρονος Έλληνας ομογενής ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της μοιραίας πολυκατοικίας στο Σέρφσάιντ της Φλόριντα.

Μητσοτάκης στην εκδήλωση της ΔΕΔΑ: Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι προτιμά τα έργα από τα λόγια

  

Η ολοκλήρωση του ΤAP και του IGB καθιστούν την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κόμβο με αυξημένη γεωπολιτική σημασία, έναν κόμβο παγκόσμιας εμβέλειας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ανάπτυξης του δικτύου που θα συνδέσει με φυσικό αέριο έξι πόλεις της περιοχής (Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα).

Ταυτόχρονα επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει αυτό στο εξαιρετικά ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται.

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου

 Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς στου Ζωγράφου 

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτη ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο όταν είχε ρίξει αυλαία η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εξαφάνιση του 60χρονου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

Οι αγώνες του Euro ενδέχεται να αποτελέσουν «εστίες υπερμετάδοσης» προειδοποίησε ο ΠΟΥ

 Οι αγώνες του Euro ενδέχεται να αποτελέσουν «εστίες υπερμετάδοσης» προειδοποίησε ο ΠΟΥ 

Οι πόλεις όπου φιλοξενούνται οι τελευταίοι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2020 θα πρέπει να φροντίσουν να παρακολουθήσουν πιο προσεκτικά την κυκλοφορία των θεατών, ακόμη και πριν την άφιξή τους στα στάδια αλλά και μετά, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της covid-19, συνέστησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τα ίδια τα στάδια», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Κάθριν Σμόλγουντ, αξιωματούχος του ΠΟΥ Ευρώπης όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις συστάσεις του οργανισμού μπροστά στην άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού στο Λονδίνο και την Αγία Πετρούπολη.

Στην "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" Ζητούν να παραδόσει την έδρα του ο διαγραφείς περιφερειακός Συμβουλος Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης ...

 Νέα Πελοποννήσος : Με τα θέματα Δημόσιας Υγείας δεν επιτρέπεται να παίζουμε  κ.Νίκα - Argonafplia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.7.2021 


Η υπηρέτηση των συμφερόντων των Πελοποννησίων πολιτών, δεν μπορεί να διαφοροποιείται
, ανάλογα με τις φιλοδοξίες του καθενός μας.

Ταχτήκαμε από την κοινωνία να υπηρετήσουμε τον τόπο, μέσα από την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη, που είχε συγκεκριμένο πρόγραμμα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως προς τη σύνθεσή της.

Μετείχαν σ΄αυτήν αυτοδιοικητικοί από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπου το αυτοδιοικητικό προφίλ υπερίσχυε του πολιτικού, στην άσκηση των αυτοδιοικητικών τους καθηκόντων.

Βουλή: Ορκίστηκε βουλευτής ο Κώστας Κόλλιας

 vouleftess 

Ημέρα ορκωμοσίας σήμερα στη Βουλή, καθώς δυο έδρες αλλάζουν χέρια μετά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Οι βουλευτές Κώστας Κόλλιας από την ΝΔ και Άγγελος Τόλκας από τον ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκαν σήμερα στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας καλωσόρισε τους βουλευτές και τους ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική θητεία.

Οι δύο βουλευτές πήραν τις έδρες σε Κορινθία και Ημαθία, αντίστοιχα, από τις Μαριλένα Σούκουλη και Φρόσω Καρασαρλίδου.

Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια

  Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια 

Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) οι πίνακες με τη βαθμολογία των υποψηφίων για Πρότυπα Γυμνάσια και μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια, ανά σχολείο (με τον κωδικό του), σε φθίνουσα σειρά: https://depps.minedu.gov.gr/?p=10344

Για τους πίνακες κάθε σχολείου ξεχωριστά, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του σχολείου ενδιαφέροντός τους.

Μετακίνηση στα νησιά: Από Δευτέρα 5 Ιουλίου μόνο με ψηφιακό πιστοποιητικό ή αρνητικό μοριακό, rapid test – Αναμονή για την ηπειρωτική Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέα απόφαση για τις μάσκες: Πού είναι υποχρεωτικές - Ποιοι εξαιρούνται 

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test, self test και μοριακό θα γίνονται τα ταξίδια στα νησιά από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι:

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 24νέα κρούσματα σήμερα ( 8 στην Κορινθία- 5 στην Αχαΐα .)

 

  

 Αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (+5), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 24 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι  8 στην Κορινθία. Επίσης μονοψήφιες νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στους υπόλοιπους νομούς της περιοχής .

Δεκατέσσερα (14) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 8 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας και οι υπόλοιπες 6 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Μεσσηνίας, Αργολίδας , Αρκαδίας και Λακωνίας .

 Επίσης άλλα 10 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (5) και Ηλείας (5).  

Σήμερα  1 / 7 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 24 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.611 ( 11.116 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 1 / 7 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (5),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (8), Ηλείας (5), Αργολίδας (1), Αρκαδίας (3) και Λακωνίας (1) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                11.791

Π.Ε. Κορινθίας             3.944

Π.Ε. Ηλείας                  2.713

Π.Ε. Αργολίδας            2.360

Π.Ε. Αρκαδίας             2.136

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.669    

Π.Ε. Λακωνίας            1.006