Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός – Ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις λαθών

 Κορονοϊός - Ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις λαθών 

Άνοιξε στο myTAXISnet η πλατφόρμα για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων από τους εκμισθωτές ή/και υπεκμισθωτές ακινήτων στο πλαίσιο του προγραμματισμού που είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, από τις 5/7 έως τις 20/7/2021:

Περιστέρια: Πώς να τα διώξετε από το μπαλκόνι σας – Δύο μοναδικά tips

  

Ένας από τους μπελάδες της καλοκαιρινής περιόδου είναι τα περιστέρια στο μπαλκόνι σας. Όμως, υπάρχουν δύο έξυπνα tips που θα σας δώσουν τη λύση.

Τα περιστέρια από τη φύση τους μισούν τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών. Οπότε, μπορείτε να ρίξετε σε διάφορες περιοχές του μπαλκονιού μπόλικο πιπέρι ή κανέλα.

Επίσης, η βαζελίνη είναι ικανή να απομακρύνει τα περιστέρια από τα σημεία στα οποία βρίσκεται. Τοποθετήστε λίγη βαζελίνη στα σημεία όπου κουρνιάζουν και απαλλαχτείτε από αυτά.

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Ξυλόκαστρο την Παρασκευή 9/7

 Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Παρασκευή 09 Ιουλίου 2021, στο Ξυλόκαστρο.

Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην Πλατεία του Αγ. Βλασίου και θα διενεργούν rapid test από 09:30 π.μ έως 13:30μ.μ.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως το ΑΜΚΑ.

Καλλιθέα: Δύο νεκροί εντοπίστηκαν μέσα σε διαμέρισμα

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/07/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9-1024x591.jpg

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί στην Καλλιθέα, καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες- εντόπισαν μέσα σε διαμέρισμα δύο άτομα νεκρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα δύο θύματα, ωστόσο τα δύο φέρονται να βρίσκονταν σε προχωρημένη σήψη.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα και εντόπισαν νεκρούς έναν άνδρα και μια γυναίκα του, ηλικίας περίπου 60 με 70 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα.

Στο σημείο έχει σπεύσει ιατροδικαστής για την εξέταση των σορών.

Πιερία: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο

 Όλυμπος: Αγνοείται ορειβάτης – Ερευνες και με drones - Ειδήσεις - νέα - Το  Βήμα Online

Άκαρπες παραμένουν μέχρι το βράδυ της Τρίτης οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο.

Είκοσι δύο πυροσβέστες των ορειβατικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη 2η και την 8η ΕΜΑΚ με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) αναζητούν τα ίχνη του άτυχου άνδρα για δεύτερο εικοσιτετράωρο, στην περιοχή “Πελεκούδια”.

Η θερμική απεικόνιση με τη συνδρομή του drone και οι καταβάσεις διασωστών σε ιδιαιτέρως δύσβατα σημεία δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Ο 35χρονος είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου την ανάβαση στον Όλυμπο και επρόκειτο, να επιστρέψει το πρωί της Δευτέρας. Καθώς δεν επέστρεψε χθες, ούτε επικοινώνησε, η σύζυγός του ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.

 

"ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ" Επαμεινώνδας Κατσούλας : Ερτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για Πυροσβεστικό Σταθμό και ΕΤΕ Ξυλοκάστρου .

 https://i1.wp.com/sfedona.gr/wp-content/uploads/2020/07/katsoulas.jpg?fit=696%2C461&ssl=1

Ξυλόκαστρο 28/6/2021

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Του Επαμεινώνδα Κατσούλα,Δημοτικού Συμβούλου

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης« ΕΝΕΡΓΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ »

 

Προς Τη Δημοτική Αρχή

Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Η Ιστορία Διδάσκει

 

Η φυλετική πολιτική στη Ναζιστική Γερμανία ήταν το σύνολο πολιτικών και νόμων, βασισμένο σε Ναζιστικό Δόγμα που διεκδικούσε επιστημονική νομιμοποίηση. Στη Ναζιστική ευγονική στοχοποιήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως "ζωές ανάξιες της ζωής" Lebensunwertes Leben.

To Ναζιστικό Πρόγραμμα Τ-4 στο Βερολίνο είχε ως αποτέλεσμα τις μαζικές εκτελέσεις ανεπιθύμητων στοιχείων του πληθυσμού στις Κατεχόμενες από τους Ναζί περιοχές. Σύμφωνα με τους Ναζιστές ήταν οι "χαραμοφάηδες" και εκτελέστηκαν. 

"Μελωδικές Ιστορίες" με τη συγγραφέα Νικολέττα Λέκκα και τη μουσικό Μαρία Παπαγεωργίου στη Βαμβακού Λακωνίας

 

Το Σάββατο 10 Ιουλίου στην αυλή του σχολείου της Βαμβακούς, η συγγραφέας Νικολέττα Λέκκα και η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου θα πάρουν λέξεις, νότες και εικόνες και θα πλάσουν μια ιστορία μελωδική που θα σε κάνει να στρέψεις το βλέμμα σου ψηλά και πάλι μέσα σου. Εκεί που νιώθεις όμορφα και θυμάσαι όσα αγαπάς.