Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

To ΥΠΟΙΚ παραδέχεται προβλήματα και λάθη στον ΕΝΦΙΑ - Πώς θα γίνουν οι διορθώσεις και τι θα συμβεί εάν κάποιος πληρώσει περισσότερα

Μετά το πρώτο σοκ με τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων ήρθε η ώρα της αλήθειας ακόμα και για το υπουργείο Οικονομικών, αφού συνειδητοποίησαν όλοι πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, λάθη και στρεβλώσεις με αποτέλεσμα ακόμα κι αυτοί που έχουν κάποια χρήματα να αδυνατούν να το πληρώσουν.

Η θύελλα λοιπόν από τα λάθη ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να εκδόσει ανακοίνωση στην οποία φυσικά αναφέρει πως για πρώτη φορά έγινε μία μεγάλη φορολογική αλλαγή με τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων, αλλά εν συνεχεία σημειώνει πως επειδή μία τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση εφαρμόζεται για πρώτη φορά, προκύπτουν προβλήματα, σφάλματα και στρεβλώσεις.

Και επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, πως όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν πάντα με κριτήριο την εξάλειψη των αδικιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο τα προβλήματα που εντοπίζονται είναι δύο κατηγοριών:

Στη δημοσιότητα οι προκηρύξεις για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την Κρήτη - Πόσο ζητάει το κράτος για να παραχωρήσει την εκμετάλλευση

Στη δημοσιότητα οι προκηρύξεις για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την Κρήτη - Πόσο ζητάει το κράτος για να παραχωρήσει την εκμετάλλευση
Ποσοστό επί της αξίας των υδρογονανθράκων τουλάχιστον 4%, φόρο εισοδήματος 20% και περιφερειακό φόρο 5% θα καταβάλουν στο Δημόσιο οι επιχειρήσεις που θα αναλάβουν τις έρευνες στις περιοχές Ιονίου και νότια της Κρήτης, αλλά και σε τρεις χερσαίες περιοχές (Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, ΒΔ Πελοπόννησος), για τις οποίες υπεγράφησαν οι σχετικές προκηρύξεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.

Οι δύο υπουργικές αποφάσεις αποστέλλονται για δημοσίευση στο ΦΕΚ και ακολούθως στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν:

Τη πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας από φόρους, ζητεί το ΚΚΕ

Τη πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας από φόρους, ζητεί το ΚΚΕ Τη πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει της στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας, αλλά και τη μη φορολόγηση της αγροτικής γης, ζητά το ΚΚΕ.
Αντιθέτως, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του,πρέπει να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ, όπως αναφέρει το ΚΚΕ,«επιβεβαιώνει τη νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα εξ αιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους» και επισημαίνει ότι «το μέγεθος της φοροεπιδρομής αποκαλύπτεται και από το γεγονός του επιπλέον καταλογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, από όσα αρχικά είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση».

Την παραπάνω εκτίμηση επιβεβαιώνει, όπως σημειώνεται, «η παρατηρούμενη τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς,που οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή της Γέφυρας Καμαρών Κλείνει από σήμερα η παλιά Εθνική Πατρών - Κορίνθου - Τι αλλάζει στην κυκλοφορία και στη ΝΕΟ

Πατρών - Κορίνθου: Κλείνει από σήμερα η παλιά Εθνική, στο ύψος των Καμαρών - Τι αλλάζει στην κυκλοφορία και στη ΝΕΟ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή της Γέφυρας Καμαρών

Μία εβδομάδα θα διαρκέσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ, από σήμερα Δευτέρα 4 Αυγούστου έως και την προσεχή Παρασκευή, στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος των Καμαρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολύμπιας Οδού, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
"- Η κυκλοφορία στην ΠΕΟ θα διακοπεί στην περιοχή «Καμάρες» και η κίνηση των ΙΧ και στις δύο κατευθύνσεις θα εκτρέπεται μέσω της κάτω διάβασης παραπλεύρως του ποταμού Φοίνικα και τοπικών οδών, ενώ η κίνηση των βαρέων οχημάτων (άνω των 5t) θα εκτρέπεται στη ΝΕΟ Κορίνθου Πατρών, στην μεν κατεύθυνση προς Πάτρα μέσω του κόμβου Σελιανίτικων, στη δε κατεύθυνση προς Αθήνα μέσω Κάτω Διάβασης στην περιοχή των Μπαρμπουνέικων (ανώτατο ύψος 4,00μ.) και προσωρινής ράμπας εισόδου περί τη ΧΘ 186+300 της ΝΕΟ.
- Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της ΝΕΟ από τη ΧΘ 184+800 έως τη ΧΘ 187+550 θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής (Α’ Φάσης) της Γέφυρας των Καμαρών του αριστερού κλάδου του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών περί τη ΧΘ 185 καθώς και της γέφυρας του ποταμού Φοίνικα από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή."

 thebest.gr

ΕΞΗΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Να καταστεί η αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συνδιαμορφωτής της πολιτικής και όχι ζητιάνος της εξουσίας, λένε οι δήμαρχοι που προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας 
Δήμαρχοι από όλοι τη χώρα, συγκροτούν το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» όπως το ονομάζουν, απορρίπτοντας «κομματικούς εναγκαλισμούς».
Οι δήμαρχοι, 60 τον αριθμό, που υπογράφουν την κοινή δήλωση - διακήρυξη αναφέρουν πως στόχος είναι «μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση», παρά τα χιλιάδες προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν και μέρος των οποίων απαρριθμούν.
«Με την εμπειρία των παλαιότερων και την ορμή των νεοεκλεγέντων» οι 60 τοπικοί άρχοντες, μπορεί να μην έχουν μαζί τους τον Δήμαρχο κάποιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, αλλά δίνουν στο κίνημα αέρα και προοπτική «τουλάχιστον πενταετίας».
«Στόχος μας πρέπει να είναι να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συν-διαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής» αναφέρουν και συμπληρώνουν «όχι ζητιάνος της Κεντρικής Εξουσίας και των Περιφερειών».
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπογράφουν 9 δήμαρχοι:

Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Δήμαρχος Μεσσήνης
Γκάτζιος Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Επιδαύρου
Γρυπιώτης Ιωάννης, Δήμαρχος Ευρώτα
Καμπόσος Δημήτριος, Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών
Καφαντάρης Δημήτριος, Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος
Μαραμπέας Ιωάννης, Δήμαρχος Δυτικής Μάνης
Νίκας Παναγιώτης, Δήμαρχος Καλαμάτας
Σταθόπουλος Αριστείδης, Δήμαρχος Οιχαλίας
Σφυρής Δημήτριος, Δήμαρχος Ερμιονίδας

Αξίζει μα σημειώσουμε ότι από την Π.Ε Κορινθίας δεν συμμετέχει κανένας δήμαρχος δυο Κίνημα αυτό. Επίσης από τις μεγαλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχουν μόνο δύο δήμαρχοι: Της Καλαμάτας και του Άργους
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Σαμαράς προσδιόρισε την ατζέντα των εκλογών (δίπλα στον Γιούνκερ)

Antonis-Samaras-Jena-Claude-Juncker

Το φιλικό κλίμα ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν περίπου αυτονόητη.
Οι δυο κεντροδεξιοί πολιτικοί έδωσαν τα τελευταία χρόνια κοινές μάχες για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν εκείνος που… πεισματικά υποστήριξε την υποψηφιότητα του τέως πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και πρώην προέδρου του Eurogroup για το αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αξιολόγηση χωρίς απολύσεις- Το νέο σχέδιο που αναμένεται να καταθέσει ο Κ. Μητσοτάκης

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να έχει έτοιμο το τελικό σχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στο Μαξίμου. 
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να πείσει πως η αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις και μισθολογικές κυρώσεις, ενώ η ΑΔΕΔΥ αμφισβητεί τις προθέσεις της κυβέρνησης και συνεχίζει να αντιδρά συγκεντρώνοντας υπογραφές, οι οποίες έχουν φτάσει τις 110.000.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο που πρόκειται να καταθέσει ο υπουργός, αναμένεται να δοθεί διακριτική ευχέρεια στους Προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης να προβούν στον επιμερισμό ποσοστών σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων ακόμα και Δήμων στο σύνολό τους, κάτι που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες να αδικηθούν προσοντούχοι υπάλληλοι.
Επιπλέον, όσοι υπάλληλοι αξιολογηθούν και βαθμολογηθούν κάτω από την βάση και ενταχθούν στην κατηγορία του 15% θα μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης, να αλλάζουν προσωρινά αντικείμενο, αλλά και να μετακινούνται εκούσια εντός υπηρεσίας ή σε διαφορετικό κλάδο.
Τέλος, αναμένεται να θεσπιστεί ένα σύστημα κινήτρων-αντικινήτρων που θα συμβάλει στην εμπέδωση της νοοτροπίας της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Προς αναζήτηση της δεξαμενής των 6.500 απολύσεων 
Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκεται η συγκέντρωση του αριθμού των 6.500 απολύσεων οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση του αριθμού κάτι που δεν θεωρείται εφικτό να γίνει καθώς είναι μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης και έχει υπογραφεί και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δύσκολα θα συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων με τους επίορκους και όσους μπήκαν στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά.
Στο στόχαστρο βρίσκονται και όσοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν απολύσεις και σε εργαζόμενους στους ΟΤΑ, παρόλο που ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, διαβεβαιώνει για το αντίθετο.

aftodioikisi.gr

Παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενόψει της Νεας ΚΑΠ 2015 - 2020



Την ικανοποίησή του για την πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να δοθεί κομμάτι της επιδότησης στη νέα ΚΑΠ 2015 – 2020 ως συνδεδεμένη με ορισμένες καλλιέργειες, μία εκ των οποίων είναι τα εσπεριδοειδή, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Καρασμάνη επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να  εφησυχάσει και να αποτραπεί η θετική αυτή προοπτική.
Συγκεκριμένα στην  επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει ότι έγινε θετικά δεκτή η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ και ότι «με τον προτεινόμενο τρόπο αυτό κατανομής δικαιώνονται και επιβραβεύονται τελικά οι παραγωγοί που πραγματικά φροντίζουν τις εκμεταλλεύσεις τους και πραγματικά είναι αυτοί που έχουν ανάγκη από το βοήθημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης».
Ο κ. Τατούλης επέστησε επίσης την προσοχή του ΥΠΑΑΤ στη φημολογία που αντιτίθεται σε αυτή την εξέλιξη και με την οποία «επιβραβεύονται για άλλη μια φορά οι παραγωγοί που έχουν εγκαταλείψει τις καλλιέργειές τους εις βάρος όλων αυτών που χρόνια τώρα καλλιεργούν με δυσβάσταχτα έξοδα κρατώντας όρθιες και τις βιομηχανίες χυμών».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη στήριξη των αγροτικών της προϊόντων και συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει της Νέας ΚΑΠ και ζήτησε από το ΥΠΑΑΤ να βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις για τους ελαιοπαραγωγούς και σταφιδοπαραγωγούς της Πελοποννήσου, ώστε να μην απωλέσουν εισόδημα. 
Ο κ. Τατούλης έθεσε τέλος τα εξής διλήμματα: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΧΥΜΩΝ?  Η ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΧΥΜΩΝ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ?» και τονίζει ότι δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση δεκτά τα 50 ευρώ ως το ανώτατο ποσό συνδεδεμένης ενίσχυσης ανά στρέμμα για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Τράπεζα Ελαιολάδου

Εμφάνιση DSC_3295.jpg


«Θέλουμε να δώσουμε ταυτότητα στα προϊόντα μας στη βάση της αξίας τους στη διατροφικής μας αλυσίδας και όχι στη βάση της εμπορικής τους κινητικότητας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λέανδρο Σκαλτσούνη και τη συνεργάτιδά του κα Κωνσταντίνα Βουγογιαννοπούλου, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε τη συνεργασία του εργαστηρίου «για να δημιουργήσουμε ένα κέντρο πιστοποίησης και ελέγχου των προϊόντων μας, με υπηρεσίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου» όπως τόνισε «ώστε να τους προσδώσουμε υπεραξία» και πρόσθεσε ότι «κρίσιμο ρόλο στη στρατηγική μας αυτή παίζει η βιοποικιλότητα και η διατροφική μας αλυσίδα».
Ο κ. Σκαλτσούνης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη συνεργασία ώστε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η δημιουργία Τράπεζας Ελαιολάδου στην Πελοπόννησο, η οποία θα ενσωματώσει σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές και ολιστικές στρατηγικές στον έλεγχο του ελαιολάδου όσον αφορά την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Η Τράπεζα αυτή θα περιέχει 8000 δείγματα ελαιολάδου από όλο τον κόσμο, τα οποία θα ενσωματωθούν σε μια βάση δεδομένων, ενώ θα αναπτυχθούν ειδικά λογισμικά και στατιστικά εργαλεία για την εύρεση συσχετίσεων μεταξύ των αυθεντικών και νοθευμένων λαδιών. Η συνεργασία αυτή, επεσήμανε ο κ. Σκαλτσούνης, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας τις υπηρεσίες του εργαστηρίου. 

Ενισχυμένο το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Συνάντηση Πέτρου Τατούλη και Διευθύνοντος Συμβούλου της TUI Hellas

Εμφάνιση DSC_3301.jpg


«Στόχος μας είναι, αφενός, η ανάπτυξη του στοχευμένου θεματικού τουρισμού και, αφετέρου, να θεσπίσουμε κανόνες εξορθολογισμού της υφιστάμενης τουριστικής αγοράς» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Hellas κ. Μιχάλη Μαυρόπουλο τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια ώστε να αποκτήσει η Πελοπόννησος διακριτή και αναγνωρίσιμη ταυτότητα, καθώς και για την ανάπτυξη των υποδομών, όπως τα λιμάνια του Γυθείου και του Ναυπλίου,  τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης, οι οδικοί άξονες και το δίκτυο μαρίνων, που θα δώσουν ώθηση στο τουριστικό της προϊόν.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην προσπάθεια της Περιφέρειας, μαζί με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου με τουριστικό χαρακτήρα, αλλά και τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις που προωθεί η Περιφέρεια στην αισθητική των πόλεων και στη δημιουργία θεματικών ιστορικών και καταδυτικών πάρκων. 
Ο κ. Μαυρόπουλος από την πλευρά του αναγνώρισε την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος και χαρακτήρισε το στρατηγικό της σχέδιο οδηγό για νέες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Χαρακτήρισε επίσης την Πελοπόννησο ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά, με τη δυνατότητα να προσφέρει νέα τουριστικά προϊόντα, και τόνισε την ανάγκη να γνωστοποιηθεί ο προορισμός ακόμα περισσότερο στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: «ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΛΟΓΙΑ»!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας μια νέα «επιστήμη» που κάνει θραύση στους κύκλους των «διανοούμενων» και των «πνευματικών ανθρώπων» εν γένει. Ολημερίς κι ολονυχτίς πλήθος «σοφών» δίνει διαλέξεις, συνεντεύξεις και οργανώνονται «στρογγυλές» τράπεζες με θέμα την χρεοκοπία της… Αργεντινής!!! Η Βούλτεψη, ο Άδωνις, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, μηδέ του Γιακουμάτου και του Λοβέρδου εξαιρουμένων, αφού «τακτοποίησαν» τα θέματα με την εγχώρια «χρεοκοπία», δίνουν σειρά διαλέξεων για το δράμα της … «γείτονος» χώρας, ήτις δεν ακολούθησε τη «μαγική» συνταγή των δικών μας «πατριωτών» και οι Αργεντίνοι χρεοκόπησαν, αντί ν’ απολαμβάνουν την «ποιότητα» ζωής ημών των ΔΝΤόπληκτων Ελλήνων ιθαγενών!!!

Ξαμολήθηκαν λοιπόν οι «Γκεμπελίσκοι», για να καταστήσουν σαφές το πόσο σοφά έπραξαν οι ίδιοι που ξεπούλησαν τη χώρα, που διέλυσαν την κοινωνία, που έκαναν περισσότερους άνεργους παρά εργαζόμενους, παρά οι ανόητοι Αργεντίνοι που κάνουν λεονταρισμούς και τσαμπουκάδες στις «αγορές». Το επιχείρημα «ατράνταχτο», αλλά και ηλίθιο συνάμα, συνεχίζει να παρέχει «ναρκωτικά» με δόσεις στην εν Ελλάδι πλέμπα, που σταυροκοπιέται κι ευχαριστεί Θεούς και Αγίους για τη μεγάλη τύχη της να χειριστούν την Ελληνική κρίση Στουρναροχαρδούβελοι και Σαμαροβενιζέλοι!!!

Οι «Αργεντινολόγοι» και οι «Αργεντινολόγες» δίνουν κυριολεκτικά τα ρέστα τους με πάσης φύσεως αερολογίες και ανακρίβειες παραπλανώντας το ήδη ζαλισμένο ελληνικό κοινό, με στόχο την περαιτέρω τρομοκράτησή του. Χαρακτηριστικό άλλωστε των ελλήνων κομματανθρώπων είναι πως «όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν», είναι πανεπιστήμονες και τόσο...

Περισσότερα:  logiastarata.gr

Μίκα Ιατρίδη: «Μας κλείσατε την ΕΡΤ για να μην έχουμε ενημέρωση, τώρα πάτε να κλείσετε και τον περιφερειακό και τοπικό τύπο»



«Φαίνεται ότι η συγκυβέρνηση θέλει να εξοφλήσει τα γραμμάτια της υποστήριξης που λαμβάνει, για αυτό και μέσα στα εκατοντάδες άρθρα, περιλαμβάνει και διατάξεις ευνοϊκές, έως και προκλητικές, για κάθε είδους συμφέροντα που την εξυπηρετούν» τόνισε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών (β΄ ανάγνωση) για το πολυνομοσχέδιο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία της στις διατάξεις του άρθρου 152 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των ανθρώπων του τοπικού και περιφερειακού τύπου, μια και με τις διατάξεις του αφαιρεί ουσιαστικά πολύτιμους πόρους από τις δημοσιεύσεις των υποθέσεων που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μετακυλύει το κόστος δημοσίευσης από τους εργολάβους και προμηθευτές στην εκάστοτε αναθέτουσα αρχή.

Η Μίκα Ιατρίδη, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να αποσύρει τη διάταξη, ρωτώντας τον αν θα αφήσει «τον περιφερειακό τύπο και τις τοπικές εφημερίδες να κλείσουν λόγω οικονομικής ασφυξίας», σημειώνοντας ότι «έχετε στερήσει ήδη στους νησιώτες, τους αιγαιοπελαγίτες, την ενημέρωση με το κλείσιμο της ΕΡΤ και πάτε να μας στερήσετε και την τελευταία ενημέρωση που έχουμε με τις τοπικές εφημερίδες».

Έλεγχος σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς με κινήσεις άνω των 100.000 ευρώ

Resizer
Σαρωτικούς ελέγχους διενεργεί το ΣΔΟΕ, με τη βοήθεια 65 CD που του έχουν παραδώσει όλες οι τράπεζες, τα οποία περιέχουν 1.215.000 κινήσεις λογαριασμών από το 2000 ως το 2012. 

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», σε πρώτη φάση εξετάζονται οι λογαριασμοί που περιέχουν ποσά 100.000 και άνω, ενώ στη συνέχεια θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» αυτοί των άνω των 300.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, αυτοί οι μη εγγυημένοι λογαριασμοί των άνω των 100.000 ευρώ, συνολικά περιέχουν 43 δις. ευρώ, ποσά τα οποία θα εξεταστούν ενδελεχώς για να αποσαφηνιστεί αν αφορούν δηλωμένα εισοδήματα. 

Ο αριθμός αυτών των λογαριασμών υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ πληροφορίες θέλουν τις καταθέσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ να υπερβαίνουν τις 16.000. 

Με τα CD στην κατοχή τους πλέον οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ μπορούν να συγκρίνουν άμεσα τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς, με τα δηλωμένα εισοδήματα και να εντοπίσουν αυτούς που τα έχουν αποκρύψει. 

Έτσι για την διασταύρωση των στοιχείων δεν απαιτείται αίτηση ή χρόνος για το άνοιγμα των λογαριασμών. 

Η υπηρεσία που διενεργεί τους ελέγχους ήδη διαθέτει έξι αποσπασμένου υπαλλήλους που εκπαιδεύονται, ενώ σύντομα θα στελεχωθεί με ακόμη 12 άτομα. 

Ήδη από τις πρώτες διασταυρώσεις έχουν προκύψει εντυπωσιακά αποτελέσματα: 

Εργολάβος των Αθηνών με τραπεζικό λογαριασμό 280.000.000 ευρώ και δηλωθέν εισόδημα 72.000 ευρώ. 

Συνταξιούχος 92 ετών με 192.000.000 ευρώ στους λογαριασμούς του και ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ. 

Όταν κλήθηκε στο ΣΔΟΕ έγινε αντιληπτό ότι ο εν λόγο κύριος ήταν «αντίκλητος τρίτων» και ο ίδιος δεν γνώρισε την ύπαρξη των λογαριασμών. 

Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του για να καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς –τους οποίους γνώριζαν μόνο αυτοί- και στη συνέχεια τα απέσυραν κατά το δοκούν χωρίς να έχει γνώση ο συνταξιούχος.

arouraios.gr