Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Μερομήνια: Πότε έρχονται τα χιόνια και το κρύο [βίντεο]

 Μερομήνια: Πότε έρχονται τα χιόνια και το κρύο [βίντεο] 

Έναν σκληρό χειμώνα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις. 

Από την 1η Αυγούστου οι παρατηρητές των Μερομηνίων ξεκίνησαν το… έργο τους και πλέον έχουμε τις πρώτες προβλέψεις, τουλάχιστον έως και τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έναν ιδιαίτερα βροχερό μήνα, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το 3ο δεκαήμερο.

Συναυλία αφιέρωμα στη Μικρά Ασία το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Δερβένι

 

Συναυλία αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με μουσική χορό και αφήγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 21.00 στην πλατεία Δερβενίου.


Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών στο Δερβένι από 18-31 Αυγούστου

 

Έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες της Ελένης Μούση Παππά θα πραγματοποιηθεί στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Δερβένι από 18-31 Αυγούστου και τις ώρες 19.00 έως 24.00

Άρτεμις: O γιγαντιαίος πύραυλος της NASA ετοιμάζεται για την παρθενική του πτήση στη Σελήνη / Η πρώτη του αποστολή στο Διάστημα στις 29 Αυγούστου

Άρτεμις: O γιγαντιαίος πύραυλος της NASA... 

Τη μακρά του πορεία προς την εξέδρα εκτόξευσης ξεκίνησε ο γιγαντιαίος πύραυλος SLS (Space Launch System) της NASA, που φέρει μια μη επανδρωμένη κάψουλα, εν όψει της παρθενικής του, δοκιμαστικής πτήσης μέσα στον μήνα.

Ο 98 μέτρων πύραυλος πρόκειται να εκτοξευτεί στην πρώτη του αποστολή στο Διάστημα στις 29 Αυγούστου.

Αυτή τη φορά δεν θα μεταφέρει πλήρωμα, ωστόσο οι μελλοντικές αποστολές θα ξαναστείλουν αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια.

 

Τι είναι αυτά τα ζελατινοειδή πλάσματα με τα οποία έχει γεμίσει ο Κορινθιακός κόλπος

 Τι είναι αυτά τα ζελατινοειδή πλάσματα μ... 

Είναι απόλυτα διαφανή, κινούνται με τα ρεύματα της θάλασσας και συμβαίνει να εντοπίζονται κατά εκατοντάδες.

Σε πολύτιμο εργαλείο για τους λουόμενους έχει εξελιχθεί η πλατφόρμα καταγραφής iNaturalist, αλλά για τους λάθος λόγους: δεν είναι η ξαφνική ευαισθησία για τη θαλάσσια πανίδα που ξύπνησε στον συλλογικό νου, όσο «το άγχος μη χάσει ο κόσμος τα μπάνια του», όπως εξηγεί ο διαχειριστής από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, Χρήστος Τσακλής, μετά την έξαρση που παρατηρήθηκε στις μωβ μέδουσες και την κινδυνολογία που έσπειραν τα δημοσιογραφικά Μέσα.

Σοβαρό τροχαίο στην Κόρινθο: Δύο μηχανές συγκρούστηκαν μετωπικά - Στο νοσοκομείο ο ένας οδηγός

 

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Αυγούστου στην Κόρινθο, καθώς δύο μηχανές συγκρούστηκαν μετωπικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα τραυματίστηκαν, το ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Πατρών και ο ένας οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνούν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου.