Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η ομάδα νέων του Αστέρα Δερβενίου νίκησε τον Παννεμεατικό με το ευρύ 1 – 4

Image Hosted by ImageShack.usΣτο δεύτερο αγώνα του, στο γήπεδο Πετρίου Νεμέας, ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε τον Παννεμεατικό με το ευρύ 1 – 4. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, ιδίως στο α’ μέρος, όπου πέτυχε τρία τέρματα.Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, καθοδηγούμενος από τους Μερκούρη, Ν. Καλυτέρη και Σεφέρη, ο Αστέρας διέλυσε την άμυνα του Παννεμεατικού και κάθισε από νωρίς στη θέση του οδηγού του αγώνα. Στο 5’ ο Ν. Καλυτέρης έγραψε το 0 – 1 με σουτ στο "Γ" της εστίας του Παννεμεατικού. Ο επιθετικός μονόλογος του Αστέρα συνεχίστηκε και στο 16’ ο Μερκούρης με υπέροχο σουτ έγραψε το 0 – 2. Ακολούθησε στο 26’ το τρίτο τέρμα του Αστέρα με τον Σεφέρη.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Παννεμεατικό να παρουσιάζεται μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και για ένα 10λεπτο πίεσε πολύ την άμυνα του Αστέρα. Κατάφερε μάλιστα στο 48’ να πετύχει τέρμα, αλλά ο Μερκούρης με ατομική ενέργεια στο 57’ πέτυχε το 1 – 4 και έδωσε τέλος στις όποιες προσπάθειες των παικτών του Παννεμεατικού.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μουτάφης, Κανελλόπουλος, Γεωργαντόπουλος, Μελισσαρόπουλος, Ψαρρός, Δήμας, Ν. Καλυτέρης, Μερκούρης, Λάτσινος, Σεφέρης, Αθ. Καλυτέρης.

Συνεδριάζει απόψε στις8 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Με 20 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει απόψε στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1,

Tα 20 θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Αποδοχή χρηματοδότησης από το πράσινο ταμείο για τη μελέτη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ- Σ.Μ.Π.Ε. – ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΣΧΟΟΑΠ-ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
 2.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας «ΒΕΠΑ Α.Ε ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.-ΜΥΣ ΣΚΟΥΠΑΙΪΚΟΥ» ισχύος 3,58ΜW επί του ρέματος «Σκουπαϊικο» εντός των ορίων της ΔΕ Ευρωστίνης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης της Π.Ε. Κορινθίας.

 
3.  Aνάθεση ύστερα από διαπραγμάτευση του έργου Επισκευή και συντήρηση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
 
4. Έγκριση δημοπράτησης δημοτικού αναψυκτηρίου Πευκιά Ξυλοκάστρου.
5. Επικαιροποίηση αρ 9Β/2012 μελέτης «ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΙΩΤΙΚΑ Τ.Κ. ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΥ».
 

6. Καθορισμός ανώτατου αριθμού επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου έτους 2014.
 
7. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
 
8. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
 
9. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
 
10. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
 
11. Αίτημα ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΥ για οικονομική ενίσχυση.

12. Αίτημα κ.Μιχαήλ Βασιλάκη για κλάδεμα ή υλοτομία κυπαρισσιού που βρίσκεται στο Δημοτικό parking στη Δ.Κ. Ξυλοκάστρου.
 
13. Περί υλοποίησης προγράμματος «Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση στην Κορινθία (ΤΟΠΣΑ) από τον συντονιστή εταίρο ΄΄Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Κορινθίας΄΄.HELLAS ISO 9001:2008

14. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης 2 φωτιστικών σωμάτων στην Τ.Κ. Πιτσών.
 
15. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη μετατροπής προσωρινής ηλεκτροδότησης σε μόνιμη στην Τ.Κ. Ζεμενού.
 
16. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη μετατόπισης στύλου στην Τ.Κ. Ζεμενού.

17. Aίτημα κ. Αγγελου Μαρίνη για χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στη Δ.Κ. Ξυλοκάστρου.


18. Αίτημα κ. Αναστασίου Χίνου για χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στην Τ.Κ. Μελισσίου.

 
19. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για τις κατασκευαστικές εργασίες για το έργο: «Κατασκευή ΧΥΤΑ 3ης διαχειριστικής ενότητας Ν.Κορινθίας (υποέργο 8: Συμπληρωματικά έργα για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου)»
 
20. Έγκριση ΑΠΕ για το έργο : «Κατασκευή ΧΥΤΑ 3ης διαχειριστικής ενότητας Ν.Κορινθίας (υποέργο 8: Συμπληρωματικά έργα για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου).


Παιδιά που χάθηκαν πριν χρόνια και ακόμα αγνοούνται


Δεν είναι μόνο η Μαντλίν ΜακΚαν, ο Μπεν Νίνταμ, είναι επίσης η Άννα Τριανταφυλλίδου, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, η Ντένις Πιπιτόν, οι εξαφανίσεις των οποίων απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη.
Και δεν είναι μόνοι αυτοί, υπάρχουν πολλά παιδιά ακόμη, που έχουν χαθεί και εδώ και πολλά χρόνια κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται.

Τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις υπενθυμίζει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. Οι αφίσες της εξαφάνισής τους (όπως κι άλλων παιδιών) παραμένουν ακόμη στην ειδική σελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού.

Αυτοί είναι οι τσιγγάνοι που είχαν την μικρή Μαρία και την έβαζαν να ζητιανεύει - Προφυλακίστηκαν και οι δύο με βαρύτατες κατηγορίες


Δόθηκαν στη δημοσιότητα ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δύο τσιγγάνων, στο σπίτι των οποίων στον καταυλισμό στα Φάρσαλα βρέθηκε το μικρό ανήλικο ξανθό αγγελούδι.

Πρόκειται για τους:
ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα
Σαλής Χρήστος του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.
Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.
Σε βάρος των δυο ΡΟΜΑ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού. Με αυτές τις κατηγορίες και οι δύο προφυλακίστηκαν και θα οδηγηθούν στις φυλακές Λάρισας!

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος της εφημερίδας της ΑΕΚ , "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ"


Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ η ιστορική εφημερίδα της ΑΕΚ κάθε Σαββάτο στα περίπτερα μόνο με 1 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
1. 23 μηνύματα στον Τίγρη από γνωστούς ΑΕΚτζήδες.
2. Ηδονή από τα 20 πιο πορωτικά γκολ σε γαύρους και βαζέλες.
3. ΓΚΑΛΟΠ . Ποιόν πρωτοκλασάτο παίκτη θέλουν οι οπαδοί τον Ιανουάριο.
4. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο αγαπημένος τρελός Φερνάντο Νάβας σε μια αποκλειστική συνέντευξη
5. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο δικός μας Σάββας Γκέντζογλου αποκαλύπτεται.
6. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο πρόεδρος - οπαδός Δ. Λαζόπουλος μιλά για την αυτοκρατορία που χτίζει στο χάντμπολ.
7. ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ.

«Οι Αρμένιοι, όχι μόνο δε ξεχνούν, αλλά ακόμη και σε δύσκολες οικονομικέ​ς και πολιτικές συνθήκες, συνεχίζουν να αγωνίζοντα​ι για την πατρίδα τους, για τους προγόνους και τους απογόνους τους»


Ο Δρ κοινωνικών επιστημών Φάνης Μαλκίδης αναλύει Το 3ο Συνέδριο της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αρμενίων για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία:
 
«Η συνέπεια λόγων και έργων από τους Αρμένιους συνεχίζεται»
 
Του Φάνη Μαλκίδη*
 
«Η διεξαγωγή του πολύ σημαντικού πολιτικά και άψογου οργανωτικά 3ου συνεδρίου της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αρμενίων για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στις Βρυξέλλες, ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά, τη συνέπεια των Αρμενίων έναντι της ιστορίας τους. Έναντι του καθήκοντος που έχει κάθε Αρμένιος της Αρμενίας και της Διασποράς για την απόδοση της ιστορικής αλήθειας και δικαιοσύνης και του συνεχούς αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.
Η ανάλυση

Νίκος Ανδρουλάκης: "Ίσως τελικά η Χρυσή Αυγή να είναι και η χρυσή ευκαιρία της υπέρβασης.​"

Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη
 Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
στην Εφημερίδα των Συντακτών

photo androulakis trp 
"Από την υποκρισία και τη διαχείριση στην υπέρβαση"
Αν εκείνο το τραγικό βράδυ ο Παύλος Φύσσας δεν έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά, το πιθανότερο ήταν να συνεχιζόταν ο στρουθοκαμηλισμός για το θέμα της Χρυσής Αυγής.Πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και η Αστυνομία με τη Δικαιοσύνη έκαναν τα στραβά μάτια στις δολοφονικές επιθέσεις, στους εκβιασμούς, αλλά και στις υπόλοιπες εγκληματικές δράσεις των Ταγμάτων Εφόδου.
Τα πράγματα όμως είναι πολύ απλά. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο μια εγκληματική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή είναι η περιγραφή της σύγχρονης εθνικής μας παρακμής σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Εάν δεν δούμε από αυτή την οπτική το φαινόμενο και παρασυρθούμε στα περί εγκληματικής οργάνωσης, ότι10-15 μπαίνουν φυλακή και η ζωή συνεχίζεται, σύντομα θα βρεθούμε προ απροόπτου.Βεβαίως, όχι μόνοι μας, αλλά παρέα με όσους σχεδιάζουν την αντικατάστασή της από ένα«λογικό», συνεργάσιμο ακροδεξιό μόρφωμα προσδοκώντας να βρουν ένα μετεκλογικό αποκούμπι στα δεξιά τους.

Το FBi ερευνά απειλές κατά του Τεντ Κρουζ, μέσω Twitter

Ted-Cruz-Tea-Party
Twitter@EmOikonomidis
Για πολλούς, είναι αυτή τη στιγμή, ή μάλλον μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, το πιο μισητό πρόσωπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πολιτικός που ώθησε τόσο στα όρια τη σύγκρουση των Ρεπουμπλικανών με τους Δημοκρατικούς και τον Λευκό Οίκο, για την έγκριση του προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και την επέκταση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας, ώστε να απειλήσει με χρεοκοπία τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Ο ίδιος ο Τεντ Κρουζ φυσικά, αισθάνεται… νικητής και τροπαιούχος. Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής έγινε αυτοδικαίως η “επόμενη ελπίδα” του ακραίου και επικίνδυνου Tea Party, βλέποντας τις προσωπικές μετοχές του να ανεβαίνουν σημαντικά σε ένα αμιγώς συντηρητικό ακροατήριο στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Εκεί δηλαδή όπου οι ακραίοι… κάνουν κουμάντο, έστω κι αν κάθε φορά γνωρίζουν στον επίλογο αυτής της διαδρομής μια ηχηρή πολιτική ήττα.
Ο Τεξανός Γερουσιαστής καθίσταται εκ των πραγμάτων υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2016, στο περιθώριο φυσικά των νέων πολιτικών δεδομένων που θα διαμορφωθούν στην Αμερική μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2014 για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το γεγονός λοιπόν ότι ο Τεντ Κρουζ βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας είχε και τις… χαριτωμένες στιγμές του, καθώς δέχτηκε απειλές μέσω Twitter κατά της ζωής του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν σχετικές έρευνες από το FBI και την Αστυνομία.
Στο Timeline του προσωπικού λογαριασμού του Ted Cruz στο Twitter υπήρχαν… επιθετικά μηνύματα, που τον προειδοποιούσαν για “κακή τύχη”, στην περίπτωση που συνέχιζε τη στρατηγική της τυφλής άρνησης της προοπτικής συμφωνίας με τους Δημοκρατικούς και τον Λευκό Οίκο.
Τέτοιου είδους απειλές βεβαίως είναι απολύτως συνηθισμένες στις ΗΠΑ, μόνο που στην περίπτωση του Τεντ Κρουζ οι αρχές ανησύχησαν περισσότερο, λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή στο πρόσωπό του… προχωρημένο μίσος.

ysterografa.gr

Άννα Ασημακοπούλου: Με ποιους συμμάχους πορεύεται ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη;


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υποψηφιότητα του Προέδρου του κ. Αλέξη Τσίπρα, για την Προεδρία της Κομισιόν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις υπεκφυγές και ας απαντήσει καθαρά:
Με ποιους συμμάχους πορεύεται ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη;  
Με τους πολέμιους του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Με τα κατάλοιπα του Σταλινισμού;
Με όσους κατηγορούνται για εξτρεμιστικές, βίαιες πράξεις;
Επιτέλους, περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρες απαντήσεις»

Στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η κατασκευή του Ισόπεδου Κόμβου του Αερολιμένα Καλαμάτας


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 
«ΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 874.000,00 €

Με το παρόν έργο προβλέπεται να γίνει η κατασκευή ισόπεδου κόμβου για την ασφαλή κυκλοφοριακή σύνδεση του αερολιμένα Καλαμάτας με την 82η Εθν. οδό (Σπάρτη - Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πύλος) στο τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη.

Θα κατασκευαστεί ισόπεδη κυκλική πλατεία διαμέτρου 35μ και συνολικού μήκους οδοποιίας 400μ. περίπου, η οποία διαμορφώνεται υψομετρικά 70cm ψηλότερα από την υφιστάμενη Εθνική Οδό.

Επίσης, προβλέπεται αποχέτευση - αποστράγγιση, σηματοδότηση και ηλεκτροφωτισμός του ισόπεδου κόμβου.

Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου του αερολιμένα Καλαμάτας έχει ως σκοπό την επίτευξη της ασφάλειας και τη  μείωση των ατυχημάτων προς όφελος των χρηστών του οδικού δικτύου, με τον περιορισμό της λειτουργικής ταχύτητας των οχημάτων.

Δημοτικά τραγούδια για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βυτίνα - Δείτε το βίντεο!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα τραγούδια με χαμόγελο και φάνηκε να το απολαμβάνει...

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης για τα 150 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ευεργέτη Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, στη Βυτίνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας είχε την ευκαιρία να ακούσει δύο παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Βυτίνας!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα τραγούδια με χαμόγελο, φάνηκε να το απολαμβάνει, ενώ μετά ζήτησε από μόνος του να βγάλει φωτογραφία με τη χορωδία!

Δείτε το βίντεο από το kalimera-arkadia.gr...

5-6 ετών η “Μαρία” που βρέθηκε στους Ρομά

Maria
Μετά την οδοντιατρική εξέταση στην οποία υπεβλήθη η μικρή “Μαρία” που βρέθηκε στους Ρομά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ηλικία της είναι μεταξύ 5 και 6 ετών, και όχι 4, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Μίχαλος: Να μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος με το Μνημόνιο


Mixalos«Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και να μπούμε σε ένα νέο Μνημόνιο, που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα αυστηρής λιτότητας που εμποδίζουν την ανάπτυξη» σχολίασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, για τον προϋπολογισμό του 2014. Όπως δήλωσε ο κ. Μίχαλος, «όταν το Μάιο του 2010, η τότε κυβέρνηση υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο με την τρόικα, το ΕΒΕΑ είχε επισημάνει ότι η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που μας επέβαλαν οι δανειστές ήταν άδικη και αναποτελεσματική.
Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και να μπούμε σε ένα νέο Μνημόνιο, που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα αυστηρής λιτότητας που εμποδίζουν την ανάπτυξη.
Σήμερα, η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και οι εταίροι μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μόνο με στοχευμένες κάθετες παρεμβάσεις -και όχι με νέα οριζόντια μέτρα- θα μπορέσει εν τέλει η Ελλάδα να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Είναι καταστροφικές οι τελευταίες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με άμεσο αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα.
Αυτοί ευθύνονται για την αδυναμία χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι δημόσιες τοποθετήσεις τους μεγεθύνουν το λεγόμενο country risk και δυσκολεύουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές με το εξωτερικό.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει μια σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές, προτάσσοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα, αλλά και τις θετικές εξελίξεις που αναμφίβολα σημειώνονται στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας».

ysterografa.gr

Πολύδωρας: Αίσχος…

Vyron-Polydoras
Ανατρεπτικός όπως πάντα ο Βύρων Πολύδωρας, επέλεξε μια εξαιρετικά αιχμηρή δήλωση για να περιγράψει την πραγματικότητα που, σύμφωνα με τον ίδιο, διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα.
“Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν. Δηλαδή εάν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για “κούρεμα” καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά;
Ηθικόν επιμύθιον: “Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους”. Αίσχος”.

Ποιοί Μητροπολίτες “δεν ξέχασαν” τον Χριστόδουλο

mnimosyno-gia-Xristodoulo
Πηγή: www.romfea.gr
Τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α Κοιμητηρίου Αθηνών Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.
Στο Μνημόσυνο συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος και Βελεστίνου Δαμασκηνός.
Πλειάδα Αρχιμανδριτών και Ιερέων που κατά την Αρχιεπισκοπεία του διηκόνησαν τον μακαριστό με την δική του πνευματική ευθύνη και καθοδήγηση.
Στην Θεία Λειτουργία προέστη ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ και συμμετείχαν πρεσβύτεροι και διάκονοι συνεργάτες του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.
Στην Ακολουθία του Μνημοσύνου ο προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ αναφέρθηκε στον αοίδιμο προθιεράρχη και τόνισε ότι εκλέησε τον πρώτο Εκκλησιαστικό θρόνο της Πατρίδος μας υπηρετώντας την Εκκλησία, τον Χριστό και τον πιστό λαό, με θείο ζήλο, πιστότητα και πολλή αφοσίωση.
Η διακονία του υπήρξε πολύκαρπη και καλλίκαρπη και ο ίδιος φέρει τα χαρακτηριστικά του καλού Ποιμένος, όπως ο Κύριος τον περιέγραψε αλλά και του ιεραποστολικού εργάτου, όπως αυτοπροσδιορίστηκε ο Απόστολος Παύλος.
Σήμερα με την προσευχή μας γι αυτόν εξοφλούμε πνευματικό χρέος σ εκείνον που μας ανέδειξε στην Εκκλησία σε επίζηλες και πολυεύθυνες εκκλησιαστικές θέσεις και παρακαλούμε τον επουράνιο Θεό και Πατέρα μας για τους υπέρ Χριστού κόπους, πειρασμούς και πολλές φροντίδες του να τον αξιώσει της αιωνίου ζωή και της ενδόξου Βασιλείας Του.
DSC 3329
Φωτογραφίες: Γρηγόρης Μωυσιάδης | Romfea.gr

Ο Σαμαράς έστειλε μήνυμα “δεν πάει άλλο” στις Βρυξέλλες

Antonis-Samaras-in-Brussels
Σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Βαλέτα όπου είχε σήμερα συνάντηση με τον Μαλτέζο ομόλογό του, Ζ. Μουσκάτ.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα έχει προχωρήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που οδηγούν τη χώρα πίσω στην οικονομική ομαλότητα, και πλέον είναι η σειρά των Ευρωπαίων εταίρων να ανταποκριθούν στις δικές τους δεσμεύσεις, αναφορικά με τον χρόνο λήψης αποφάσεων για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
“Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Χρειάζεται μια κοινή προσέγγιση στα δύο μεγάλα προβλήματα”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μεταβαίνει στη Ρώμη, για να έχει συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα.

υστερογραφα

Η Ρουμανία αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στα μπαράζ

fifa1_600_319
H τύχη χαμογέλασε στην Εθνική μας καθώς η Ρουμανία θα είναι αντίπαλος της στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη, αποφεύγοντας Γαλλία, Σουηδία και Ισλανδία.
Η «γαλανόλευκη» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Νοεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 19 του ίδιου μήνα.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Πορτογαλία - Σουηδία
Ουκρανία - Γαλλία
Ελλάδα - Ρουμανία
Ισλανδία - Κροατία

Κικίλιας: Μήπως… να κλείσει κάποιος τα φώτα στην Εθνική Οδό;

Vassilis-Kikilias
Η προωθητική δυναμική του Twitter να καταγράφει προβλήματα και να δρομολογεί τη λύση τους σε “πραγματικό χρόνο”, θα είχε εξαιρετική χρησιμότητα αν μπορούσαν να την αντιληφθούν οι Έλληνες πολιτικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναλίσκονται σε… κουτσομπολιά.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας δείχνει να μην έχει τέτοιο… πρόβλημα αντίληψης, όπως φαίνεται από το tweet που ανέβασε, διαπιστώνοντας ότι στην Εθνική Οδό τα φώτα ήταν ανοιχτά… μεσημέρι.
“Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου μέρα μεσημέρι όλα τα φώτα ανοιχτα κ ο ελληνικός λαός πληρώνει. Μήπως να ξυπνήσει κάποιος να τα κλείσει;;;”, ήταν το μήνυμα που έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας.

Δυνατό μήνυμα εξωστρέφειας και αισιοδοξίας στο Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ellines.com.


«Οι απανταχού Έλληνες μπορούν να δημιουργούν τη δική τους εικόνα για τη χώρα τους και η Πελοπόννησος με την εξωστρέφειά της ήδη προηγείται σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο κλείσιμο του συνεδρίου «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης», εκφράζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσιάστηκε και το αμείωτο ενδιαφέρον των 2000 και πλέον συνέδρων καθ’ όλη τη διάρκειά του.

CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI - ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

CHCL_logo-Gold
TRIPADVISOR2013SIGNATURE

 




SIGN FOR MAIL

                                                                                    

1955 – 2012
Club Hotel Casino Loutraki
ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Club Hotel Casino Loutraki, επί 17 χρόνια, συνεισφέρει σταθερά στην οικονομία και στην κοινωνία με αξιοπρέπεια στους εργαζομένους και στους συνεργάτες της.

Συγκεκριμένα:

Στην Ανάπτυξη
Δημιουργήσαμε και διανείμαμε Κοινωνικό Προϊόν €2.962.300.000
Δύο δισεκατομμύρια εννιακόσια εξήντα δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες ευρώ

Στο Κράτος

Μπαλτάκος: Εμείς φέραμε την τρόικα, εμείς θα τη διώξουμε

baltakos12
Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στον ΒΗΜΑ FM για την τρόικα, τις πιέσεις προς την κυβέρνηση για νέα μέτρα, το ενδεχόμενο εκλογών και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ.Μπαλτάκος
Για την τρόικα και τις πιέσεις για νέα μέτρα

«Κάτι τρέχει με τον Αντώνη»…

…λένε στην πατρίδα του τη Μεσσηνία.
Η στήλη αναφέρεται, βεβαίως, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος για πρώτη φορά δεν έδωσε φέτος το παρών στη μεγαλύτερη γιορτή της πατρίδας του τα Ναυαρίνεια που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Πύλο για την 186η επέτειο από την Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Μετά ήρθε και η ακύρωση της προαναγγελθείσας συνέντευξης του πρωθυπουργού στο mega και το «κάτι τρέχει με τον Αντώνη» από τη Μεσσηνία ταξίδευσε και στην Αθήνα….

Aftodioikisi.gr

Πουλήθηκαν» τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

AKINITATAIPED_799_355
Η Eurobank Properties παίρνει από το ΤΑΙΠΕΔ 14 ακίνητα δίνοντας 145,81 εκατ. ευρώ με τη συμφωνία πως θα τα νοικιάζει στο Δημόσιο αντί 14 εκατ. ευρώ το χρόνο…Τη Eurobank Properties επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 χρόνια.Το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ Τα κυριότερα ακίνητα είναι:- Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι.- Το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί.- Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ, ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στο τέλος του 2013.

arouraios.gr

Το βίντεο που σόκαρε την τρόικα

B7013D2B5639EFD3D5F62D52C58420B7.jpg
Με ένα βίντεο που τα περισσότερα πλάνα του είναι από τη Λέσβο, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φρόντισε να δείξει στους εκπροσώπους της Τρόικας το υψηλό φρόνημα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος.
Όλες οι λήψεις που εμπεριέχονται είναι από πραγματικά περιστατικά, ενώ έμπνευση της δημιουργίας του βίντεο ανήκει στον ίδιο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους με τον Υπουργό, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι μόλις το παρακολούθησαν, καθώς – όπως τόνισαν – «δε γνώριζαν ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας επιδεικνύει τέτοιο έργο σε καθημερινό επίπεδο».
Οι τίτλοι μάλιστα του video είναι στα αγγλικά, έτσι ώστε οι Τροϊκανοί να καταλαβαίνουν…
Πηγή: lesvosnews.gr
 

24 μαθητές λυκείων της Πελοποννήσ​ου θα επισκεφθού​ν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι​ο στο Στρασβούργ​ο

Η περιφερειακή διεύθυνση μέσης εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανακοίνωσε τα ονόματα των 24 επιλεγέντων μαθητών λυκείων της Πελοποννήσου στο πλαίσιο του διαγωνισμού EUROSCOLA 2013, που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα EUROSCOLA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 14 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του ομώνυμου Προγράμματος.
Την επιλογή των παρακάτω μαθητών ως εκπροσώπων της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην ημερίδα EUROSCOLA, που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο την 14η/11/2013, (με αξιολογική σειρά σύμφωνα με την κατάταξη αυτών, βάσει της μοριοδότησης που έλαβαν) :

Η Άννα Ασημακοπούλου γιά την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν: "Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι."


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κόμματα του περιθωρίου, μαρξιστικά, τροτσκιστικά και φανατικά ταγμένα εναντίον του ευρώ και της Ευρωζώνης, βλέπουν σαν γνήσιο εκφραστή τους τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, λέει ο κόσμος».

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση της προσωρινής αναδόχου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Συνεπείς στη δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες για πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση και με δεδομένη την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, από την προσωρινή ανάδοχο για το έργο της «ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου», σας ενημερώνουμε ότι θα παρουσιαστεί σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συνολικά η πρόταση της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά, μέσω διαδικτύου και της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr/ .
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εγγυάται ότι για το για το έργο αυτό, το οποίο θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της Περιφέρειάς μας, θα ενημερωθεί ακόμα και ο τελευταίος πολίτης.

Θολές οι... λύσεις για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Τέλη 2013 και τα σκουπίδια στη Χώρα μας ακόμη πετάγονται στα ρέματα, στις χαράδρες , στις χωματερές, στα ποτάμια, ενώ πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ επιβάλλονται από την Ε.Ε., για τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής μέσα σ’ αυτό.

Εδώ και κάποια χρόνια, παρακολουθεί ο πολίτης αυτού του τόπου πιο παλιά εκπροσώπους της Κεντρικής εξουσίας και της Αυτοδιοίκησης μετέπειτα, να μιλούν για λύσεις, πλειστάκις να... κομπάζουν για τις άψογες ενέργειές τους και να υπόσχονται οριστική διαχείριση των σκουπιδιών.

Φυσικά μετά τη λήξη του διορισμού τους οι πρώτοι και της θητείας τους οι δεύτεροι, είδαμε να ξεχνιούνται όλα, να έρχονται άλλοι που κι αυτοί υπόσχονταν λύσεις για οριστική διαχείριση, αλλά με... άλλον τρόπο, καλύτερο, πιο εξελιγμένο, πιο ακριβό...

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Η κοροϊδία (μιας ακόμη Εξεταστικής) και η αμνησία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και ξαφνικά, τρικυμία εν ποτηρίω.
Όχι επειδή δεν υπάρχει θέμα με την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Αλλά επειδή την προηγούμενη εβδομάδα προκλήθηκε μια εντελώς (κατά τη γνώμη μου σκόπιμα) αποσπασματική συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή μια «περιορισμένης ευθύνης» επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Από την ομιλία του κ. Τσίπρα, προέκυψε μερική αμνησία όσον αφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέλειψε μια (ηρωική) εικοσαετία, που όμως υπήρξε η πηγή του προβλήματος.
Όπως είπε, «η υπόθεση ξεκινά από το 2000, με κρίσιμο σταθμό το 2010», διότι «δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα».
Προφανώς.

Αλλά η ιστορία της ντροπής δεν ξεκινά το 2000.

Εκδήλωση της Μητρόπολης Κορίνθου για την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»

Με αφορμή την ιστορική Επέτειο του «ΟΧΙ», την Κυριακή 27η Οκτωβρίου 2013 στις 6.00 το απόγευμα, στην Κροκίδειο Αίθουσα (δίπλα στην παλιά Ιερατική), η Ιερά Μητρόπολη μας διοργανώνει «Εκδήλωση Τιμής» γι᾿ αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους και ακριβοπλήρωσαν την λευτεριά μας.
Η Εκδήλωση που θα παρουσιασθεί από τον Πανοσ. Αρχιμ. κ Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας, στο Α’ Μέρος περιλαμβάνει ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βιολέττα Ρέλλου – Κουρκουλιώτη με θέμα: «Η Ελλάδα παντοτεινό παράδειγμα, για τους σύγχρονους Έλληνες και τον κόσμο» και στο Β’ Μέρος προβολή θεμάτων από την εποχή του πολέμου του 1940 με την επιμέλεια του Εκπαιδευτικού κ. Γρηγόρη Παζιώνη.
Καλείσθε όλοι όπως παρευρεθείτε σ᾿ αυτήν την εκδήλωση αποτείνοντας τον οφειλόμενο «φόρο τιμής» σ᾿ αυτούς που αγωνίσθηκαν και τελικά θυσιάστηκαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου αλλά και απ᾿ άκρη σ᾿ άκρη της Πατρίδας μας βροντοφωνάζοντας το «ΟΧΙ» στους κατακτητές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Bίντεο-ντοκουμέντο: Η μικρή Μαρία σε γλέντι στον καταυλισμό.[video]

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που αποκαλύπτει τη ζωή και μια ακόμα πτυχή της εκμετάλευσης της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα έρχεται στο φως της δημοσιότητα.
Το βίντεο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση, ενώ όπως αναφέρεται ...


έχει τραβηχτεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Την πρώτη του νίκη πήρε ο Παμβοχαϊκός στο πρωτάθλημα με 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Την πρώτη του νίκη πήρε ο Παμβοχαϊκός στο πρωτάθλημα, μετά την επικράτηση 3-0 επί του Παναθηναϊκού στην κατάμεστη Κυψέλη. Η ομάδα του Ζαλμά είχε το πάνω χέρι του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα της υποδοχής των πρασίνων.

«Κούρεμα» αποδοχών έως 20% στους υψηλόμισθους του Δημοσίου

Από 5% έως 20% θα κυμανθούν οι μειώσεις μισθών στα «ρετιρέ» του Δημοσίου (δηλαδή για αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 2.800 ευρώ με αξαίρεση τις διοικητικές θέσεις ευθύνης και τις θέσεις ειδικών καθηκόντων) λόγω της αποτυχίας στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και των ακραίων ανισοτήτων που εξακολουθούν να ισχύουν
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής«, το γενικό λογιστήριο του κράτους με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα διερευνά όλους τους κωδικούς μισθοδοσίας για να εντοπιστούν παραβιάσεις του ενιαίου μισθολογίου.
Ενδεικτικά των αποκλίσεων από τις αρχές του ενιαίου μοσθολογίου είναι τα εξής παραδείγματα:
1.Απόφοιτος δημοτικού του υπουργείου Ανάπτυξης έχει υψηλότερο μισθό από υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του υπουργείου Εσωτερικών.
2.Καθαρίστρια σε νοσοκομείο της περιφέρειας παίρνει περισσότερα απο γιατρό του ΕΣΥ με βαθμό επιμελητή Β και τον ίδιο μισθό με αυτόν του επιμελητή Α”
3.Άγαμος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών έχει σχεδόν διπλάσιο μισθό από τον υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας με το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο και 6 παιδιά.
4.Οι αποδοχές συντηρητού σε ΔΕΚΟ του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι υψηλότερες απο τις αποδοχές του υποδιοικητού της.
Η εξήγηση που δίνουν στο «Βήμα» πηγές του ΥΠΟΙΚΟ είναι ότι “επειδή το ενιαίο μισθολόγιο δεν ήταν ποτέ ενιαίο. Κι επειδή προβλεπόταν μια σταδιακή προσαρμογή των μισθών σε βάθος τριετίας που δεν έχει ολοκληρωθεί”. Τονίζουν επίσης πως θα έπρεπε να μειωθούν συνολικά όλες οι αποδοχές στο Δημόσιο και στη συνέχεια να θεσπιστεί ένα ειδικό επίδομα ως “κίνητρο για την επίτευξη στόχων” που θα πριμοδοτούσε τους άξιους και αποδοστικούς υπαλλήλους.
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εξαγγελθούν μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στα ανώτατα κλιμάκια, ενώ το κούρεμα θα κυμαίνεται από 5% έως και 20% για μισθούς που ξεπερνούν τα 2.800 ευρώ με εξαίρεση τις διοικητικές θέσεις ευθύνης και τις θέσεις ειδικών καθηκόντων.
Από τη ρύθμιση αυτή εκτιμάται ότι θα προκύψει ένα κονδύλι 50-100 εκ. ευρω για την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Δήμοι: «Κόλλησε» η αξιολόγηση, έρχονται οριζόντιες απολύσεις

Χωρίς κριτήρια (δεν) πραγματοποιείται η αξιολόγηση των δομών των δήμων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγείται σε οριζόντιες λύσεις, προκειμένου να βρεθούν οι τουλάχιστον 5 έως 6.000 δημοτικοί υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου αλλά για να αποτελέσουν «δεξαμενή» για τις τουλάχιστον 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η Επιτροπή Ραπακούλια, όπως ονομάζεται η ομάδα υπό τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, που ορίσθηκε στα τέλη Αυγούστου για να προσδιορίσει τα κριτήρια αξιολόγησης των δομών των δήμων δεν έχει αποστείλει ούτε ένα σχετικό σημείωμα στους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα αυτοί να πορεύονται στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», κατά την έκφραση κορυφαίου δημάρχου από το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Τι εννοούσε ο εν λόγω δήμαρχος: Ένα 23σέλιδο «κείμενο ιδεών», κατά την έκφραση έτερου δημάρχου, μέλους του δ.σ. της ΚΕΔΕ, της ΕΕΤΑΑ που είχε δοθεί στους Δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο Απρίλιο.
Η κυβέρνηση θα αποφασίσει
Αποτέλεσμα, κάθε δήμος να κάνει την αξιολόγηση όπως αυτός νομίζει, καταλήγοντας, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, συνήθως, στο συμπέρασμα ότι έχει έλλειψη προσωπικού και στο τέλος να κληθεί η κυβέρνηση να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα και απόλυση.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει κατά καιρούς:
- Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές στο τελευταίο σενάριο που συζητείται από κυβερνητικής πλευράς
- Οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων
- Οι συμβασιούχοι που έγιναν αορίστου χρόνου με το ΠΔ Παυλόπουλου
- Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων.

Φήμες για αγορά του “Ελεύθερου Τύπου” από Μελισσανίδη

Dimitris-Melissanidis
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το greektv-com.blogspot.gr, ο γνωστός εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης, στα χέρια του οποίου πέρασε ο ΟΠΑΠ μετά την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, είναι μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για εμπλοκή στη μετοχική σύνθεση του “Ελεύθερου Τύπου”.
Η άλλοτε ναυαρχίδα της Κεντροδεξιάς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τον Δημήτρη Μπενέκο να δηλώνει στους εργαζομένους δυσκολία πληρωμών, και τον έτερο εκδότη Αλέκο Σκαναβή να φημολογείται ότι επιθυμεί να εγκαταλείψει το εγχείρημα.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων και το δύσκολο εγχείρημα της επιστροφής της ΑΕΚ στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι σήμερα ένας από τους λίγους επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα, και μάλιστα σε διάφορους τομείς, στηρίζοντας την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

ysterografa.gr

Άδωνις στο Twitter: Πείτε… χαιρετίσματα του κ. Μπογιόπουλου

Adonis-Georgiadis
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter απάντησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο site enikos.gr, με το οποίο τον προέτρεπε να… δουλέψει σε οικοδομή, για να καταλάβει τι πραγματικά σημαίνει δουλειά.
“Πείτε χαιρετίσματα του κ. Μπογιόπουλου ότι εργάζομαι από τα 17 κουβαλώντας βιβλία. Όχι εργαζόμενος για το Κόμμα”, έγραψε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

Μπογιόπουλος: Ας μάθει ο Άδωνις τι σημαίνει δουλειά…

Nikos-Bogiopoulos
Το νέο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο site enikos.gr:
“Ο κ. Σαμαράς έδωσε το περίγραμμα της πολιτικής του λέγοντας την περασμένη Παρασκευή από το Ρέντη: «Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει»…
Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά την επέτειο των 95ων γενεθλίων του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Μόνο που η αισιοδοξία του εδράζεται στην ευχή – προτροπή του ότι «θα σφίξουν οι Έλληνες άλλη μια φορά τα δόντια και θα τα καταφέρουμε»…

Δημοσκόπηση-σοκ για τους Ρεπουμπλικανούς

John-Boehner-Nancy-Pelosi
Ακόμη μια δημοσκόπηση προκαλεί μελαγχολία, έως… σοκ στους Ρεπουμπλικανούς, καθώς δείχνει ότι μετρούν σημαντικές απώλειες στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ, στο περιθώριο της στάσης που κράτησαν με τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά και με την επέκταση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας, προκαλώντας ένα αδιέξοδο που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε χρεοκοπία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την “Public Policy Polling”, και σε συνδυασμό με μια αντίστοιχη, που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες, ενόψει των Ενδιάμεσων Εκλογών του 2014 για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί προηγούνται σε 37 από τις 61 περιφέρειες που βρίσκονται σήμερα στα χέρια των Ρεπουμπλικανών.
Αν η τάση αυτή παγιωθεί και φτάσει μέχρι τις Ενδιάμεσες Εκλογές, οι Δημοκρατικοί όχι μόνο θα κρατήσουν τη Γερουσία, στην οποία έχουν την πλειοψηφία και σήμερα, αλλά θα ανακτήσουν και τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκεί όπου την πλειοψηφία σήμερα την έχουν οι Ρεπουμπλικανοί.

ysterografa.gr

Χρύσανθος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει τους "μπαχαλάκη​δες"

Xrysanthos-Lazaridis
Μια διαφορετική ανάγνωση των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, στο περιθώριο της σύγκρουσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τη θεωρία των “δυο άκρων”, που ο ίδιος έχει υποστηρίξει ανοιχτά, επιχειρεί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, με δηλώσεις του στον Γιώργο Παπαχρήστο στα σημερινά “Νέα”.
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζει ότι δεν εξομοίωσε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σχολιάζει ωστόσο ότι από την πλευρά της Κουμουνδούρου επιχειρείται το τελευταίο διάστημα ένα μάζεμα των… μπαχαλάκηδων.
“Εγώ δεν εξομοίωσα ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι άλλης τάξεως πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλης τάξεως. Ας πούμε, με τις Σκουριές. Εγώ από το μυαλό μου το έβγαλα ότι τους καλύπτουν πολιτικά όλους αυτούς, ή οι ίδιοι τα λένε; Εγώ από το μυαλό μου έβγαλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στις αντιδράσεις κατά της επένδυσης, ή οι ίδιοι με τις δηλώσεις τους; Να μην το πούμε δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στις Σκουριές; Συγγνώμη, αλλά όταν κάνουν κάτι, θα τα ακούν. Είναι ανοιχτοί σε πολλά.
Με αυτά που λέμε, ορισμένοι έχουν αρχίσει να μαζεύουν τους “μπαχαλάκηδες”. Γιατί σταμάτησαν τα επεισόδια που κάθε τόσο έκαιγαν την Αθήνα; Εμένα περίμεναν να τους το πω; Κοιτάξτε, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδείξει ότι είναι κόμμα δημοκρατικής ευθύνης. Δεν μπορεί να δηλώνει και υπέρ της Δημοκρατίας, και υπέρ των “μπαχαλάκηδων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στον Γιώργο Παπαχρήστο στα “Νέα”.

Μπουτάρης: Καμία επικοινωνία με τη ΝΔ για στήριξη


boutaris1Την έναρξη της προετοιμασίας για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου σηματοδοτεί η σημερινή ανοιχτή συνέλευση της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, με την οποία εκλέχθηκε δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης.
Στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως ο χαρακτήρας της παράταξης παραμένει κεντροαριστερός, λέγοντας πως «εγώ λέω ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους», αλλά παράλληλα διευκρίνισε πως προκειμένου να κάνει τις δουλειές του δήμου δεν διστάζει να πάει με αυτούς που «βολεύουν» προς συντηρητική ή νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

Κεδίκογλου: Αδιόρθωτος και αμετανότητος ο Τσίπρας

kedikoglou_634749168
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Έχασε και πάλι την ψυχραιμία του ο κ. Τσίπρας… Παραμένει κολλημένος στην καλή και κακή βία, στα βαρίδια και στις συνιστώσες του κόμματός του. Όχι μόνον τον ενοχλεί η σθεναρή στάση της Κυβέρνησης και οι επιτυχίες που αναγνωρίζονται διεθνώς, αλλά δυστυχώς επαναλαμβάνει χωρίς ντροπή κάθε επιχείρημα κατά της χώρας που χρησιμοποιούν οι χειρότεροι αντίπαλοί της. Όσο κι αν του είπαν ότι σιγά σιγά πρέπει να δείχνει ότι αλλάζει, ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος στον κακό του εαυτό. Είναι αδιόρθωτος και αμετανόητος».

ysterografa.gr

Ο Πάνος Γερμανός μπαίνει (μετοχικά) στη Wind

Panos-Germanos
Την επιστροφή του Πάνου Γερμανού στην πρώτη γραμμή του ελληνικού επιχειρείν προαναγγέλλει το “Βήμα της Κυριακής” με σχετικό ρεπορτάζ του, στο οποίο αποκαλύπτει ότι ο γνωστός επιχειρηματίας ενδέχεται το επόμενο διάστημα να εισέλθει μετοχικά στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής”, ο Πάνος Γερμανός θα καταστεί τους επόμενους μήνες μέτοχος της Wind, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας των Public, που ελέγχονται από τον ίδιο, με τη γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία επιχειρεί να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά.

Καψής για Τσίπρα: Η κρυφή γοητεία της βλακείας

Giannis-Kapsis
Ένα εξαιρετικά επιθετικό άρθρο με αποδέκτη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα υπογράφει ο Γιάννης Καψής στο σημερινό “Έθνος της Κυριακής”, με τίτλο “Η κρυφή γοητεία της βλακείας!”.
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με σημαντική δημοσιογραφική διαδρομή επί σειρά πολλών ετών, αναφέρεται στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή “Ενικός”, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
“Ένα μόνο φοβάμαι: Μήπως και μου ζητήσει συγγραφικά δικαιώματα ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί, το ομολογώ, μια πρόσφαρη συνέντευξή του, έδωσε την έμπνευση. Τι να κάνω; Θα τα πληρώσω. Ένα μόνον: Μην τολμήσει να μου ζητήσει τα ρέστα”, γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Γιάννης Καψής.

ysterografa.gr

Επιστολή Τσίπρα στον Σουλτς για την ΕΡΤ


tsiprasΕπιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απέστειλε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον να μεσολαβήσει στο να συνεχιστεί η υπηρεσία παροχής δορυφορικής κάλυψης στα προγράμματα των εργαζομένων της ΕΡΤ
Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι μια τέτοια απόφαση, κατόπιν αιτήματος του Παντελή Καψή, σχετίζεται με την υπεράσπιση της δημοκρατίας, την ελευθερία του λόγου και τον σεβασμό των συμβάσεων που έχουν συνάψει η ΠΟΣΠΕΡΤ με τον SES ASTRA.
Η επιστολή (στα αγγλικά):
Athens October 18, 2013