Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ - Ευχαριστίες προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την TΟΥΟΤΑ Ελλάς και την αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ Κορινθίας Πανούσης ΑΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Νεμέα : 01-4-2020
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ            
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας , την ΤΟΥΟΤΑ  Ελλάς  και την αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ Κορινθίας Πανούσης ΑΕ για την παροχή ενός οχήματος στο Δήμο Νεμέας το οποίο θα εξυπηρετεί τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα.
Το όχημα αυτό τίθεται στη διάθεση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" για την καλύτερη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου Νεμέας που στόχο έχουν τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση ανήμπορων, ηλικιωμένων, αναξιοπαθούντων και συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω την πολύτιμη προσφορά αυτής της κοινωνικής δομής και το σημαντικό έργο που επιτελεί στην κοινωνία μας.  


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Δήμος Νεμέας municipality of Nemea

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΕΚΑΒ ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



    Κόρινθος 03-04-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες Πέμπτη 2 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο υπεύθυνος Νομού Κορινθίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κ Νικόλαος Σαϊσανάς συναντήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου προκειμένου στην πραγματοποίηση απολύμανσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Ένα αίτημα που μόλις λίγες μέρες πριν κατατέθηκε στον κ. Γκιολή και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου και ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Μέσω του κ. Γκιολή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους φορείς της «πρώτης γραμμής» καθώς και τα κλιμάκια του ΕΚΑΒ για τη μεγάλη τους προσφορά τις ημέρες που διανύουμε. Επίσης η κα Κόρκα ευχαριστώντας τους τόνισε πως και εκείνη με τη σειρά της θα είναι δίπλα τους με όλες της τις δυνάμεις.
Το αίτημα πέραν των απολυμάνσεων των ασθενοφόρων, όπου και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης κάθε εβδομάδα, αφορούσε και εμπλουτίστηκε σε επιπλέον προμήθειες υλικού προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές) αλλά και απολύμανσης (αντισηπτικά κα) για όλα τα κλιμάκια του ΕΚΑΒ. Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να βοηθάει έμπρακτα και καθώς τους ευχαρίστησε άλλη μία φορά,  χαρακτηριστικά είπε «πως ποτέ δε θα νιώσω πως είναι αρκετό! Σας ευχαριστώ ολόψυχα όλους σας, την ιατρική μου οικογένεια, για όλες αυτές τις δύσκολες ώρες  που στέκεστε ενωμένοι, ψύχραιμοι και δυνατοί απέναντι σε όλο αυτό. Θα στέκομαι δίπλα σας και θα συνεχίσω να βοηθάω με κάθε δυνατό τρόπο, όπως 15 χρόνια τώρα που ήμασταν μαζί».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Έκτακτο – Κορωνοϊός: 53 νεκροί και 50 νέα κρούσματα στην Ελλάδα



53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 50, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Αναλυτικά: 
  • 27 κρούσματα
  • 23 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα
Επίσης 91 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.
«Αν αφήναμε τον κορωνοϊό να τρεξει θα μας είχε διαλύσει» είπε.
Ο κ. Τσιόδρας είπε πως «δεν πρέπει να τρομοκρατούμε τα παιδιά μας» και «τα νέα θύματα είναι εξαιρετικά λίγα παγκοσμίως.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως για 14 μέρες είναι σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ από τη Βουλή των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και 1 εκ. Ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις ανάγκες στον Έβρο

  final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου,  έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και αποφάσισε τη δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών  του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη διαχείριση ασθενών με COVID-19 και τη δημιουργία 50 επιπλέον κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και τη δωρεά ύψους 1 εκ. Ευρώ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την κάλυψη αναγκών που αφορούν στην προμήθεια συστημάτων επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο.

ΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθώντας να τετραγωνίσει τον κύκλο σε έναν Γ ΄Παγκόσμιο Πόλεμο που τον υπερβαίνει και δυστυχώς για όλους μας συνεχίζει να επιλέγει να τοποθετεί την Ελλάδα στο λάθος στρατόπεδο. Στην πλευρά που  θρηνεί εκατόμβες θυμάτων και οδεύει σε πλήρη οικονομική καταστροφή. Ασφαλώς η τοποθέτηση αυτή δεν αποτελεί εγγύηση και της σωτηρίας του μεταπολιτευτικού εγκληματικού καθεστώτος και του διεφθαρμένου Κράτους της Ελλάδας και της κοινωνίας μας. Μία ζωή που καθόρισαν ανθελληνικά κέντρα παγκοσμίων διακινητών και εκτέλεσαν ντόπια πιόνια. Εδώ όμως έγκειται η ανούσια παράταση

Δωρεά της εταιρείας «ΦΑΙΜΠΕΡΤΕΞ" στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



Λουτράκι, 2 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την πολύτιμη δωρεά της εταιρείας «ΦΑΙΜΠΕΡΤΕΞ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» σε υγειονομικό  υλικό (300 υφασμάτινες μάσκες) για τις ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των εργαζομένων και του Τμήματος Καθαριότητας ου Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την εταιρεία επισημαίνοντας πως«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της, υπάρχουν εταιρείες που αποδεικνύουν έμπρακτα και με υψηλό αίσθημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, τη στήριξή τους προς τον συνάνθρωπο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ναγινόμαστε δέκτες τέτοιων πράξεων προσφοράς και αλληλεγγύης που αποδεικνύουν πως όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και να τα καταφέρουμε».

Γραφείο Τύπου 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων



Ανακοίνωση ΔΕ ΤΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του νέου κορωνοϊού

 https://web.tee.gr/wp-content/uploads/LOGO_TEE-378x279.jpg
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, αφού έλαβε υπόψιν της τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες και μέχρι την 31/3 όσο και τις προτάσεις που διατύπωσαν τα μέλη της αλλά και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ με επιστολές του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, κατόπιν συνεχούς διαλόγου τόσο με μηχανικούς σε όλη τη χώρα, που

Κορωνοϊός: Πως πρέπει οι ΟΤΑ να καταγράφουν τις 4μηνες συμβάσεις


Οδηγίες στους Δήμους, στις Περιφέρειες και στα ΝΠΔΔ αυτών, παρέχονται με εξαιρετικώς επείγον Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με την “καταγραφή τετράμηνων συμβάσεων από τους ΟΤΑ Α΄ και Β’ βαθμού, στο πλαίσιο...

Υπ.Υγείας προς ΟΤΑ: Μέτρα κατά του κορωνοϊού για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης

 
Εγκύκλιο προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, με αντικείμενο τα “μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 κατά την υδροληψία μεταφορά και πώληση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης με βυτία, δοχεία, πλοία”.
Συγκεκριμένα, η  Εγκύκλιος απευθύνεται στις Περιφέρειες, στην ΚΕΔΕ για να ενημερώσει όλα τα μέλη της, στην Ένωση ΔΕΥΑ προς ενημέρωση όλων των ΔΕΥΑ, καθώς και στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Υπ.Μεταφορών: Τελικά πόσα άτομα επιτρέπονται στα αυτοκίνητα

Εγκύκλιο με “συμπληρωματικά μέτρα για τη μεταφορά επιβατών για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του ιού COVID-19 (κορωνοϊού)” εξέδωσε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Ι. Κεφαλογιάννης.
Το έγγραφο έχει ως αποδέκτες, μεταξύ άλλων, την Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς και τα Γραφεία Γενικών Διευθυντών Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειών.
Αναλυτικότερα, επισημαίνονται τα κάτωθι:

Κλειστή παραμένει από 14/3 η τράπεζα Πειραιώς στο Δερβένι


Από τον Δημοτικό Σύμβουλο  Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης και επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας» κ. Σπύρο Καραβά λάβαμε δελτίο τυπου σχετικά με την λειτουργία του καταστήματος της Τράπαζας Πειραιώς στο Δερβένι, και το οποίο δημοσιοποιούμε
                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                Δερβένι 02/04/2020

Λειτουργία τράπεζας Πειραιώς Δερβενίου  
                                                                                         
Από τις 14/03/2020 το κατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Δερβένι παραμένει κλειστό, μετά από απόφαση του περιφερειακού διευθυντή όπως ενημερωθήκαμε, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν ορθώς χορηγηθεί σε υπαλλήλους της τράπεζας.
Η αρχική ανακοίνωση προέβλεπε κατ’ αρχήν αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες. 
Πλέον είναι σαφές ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό θα διαρκέσει πολύ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλάση Τσίώτο | Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Βλάσης Τσιώτος
Η Αυτοδιοίκηση είναι ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός μιας οργανωμένης πολιτείας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άμεση, γειτονική, αφιλτράριστη, αδιαμεσολάβητη.
Ακριβώς ό, τι χρειάζεται σήμερα η κοινωνία, προκειμένου να διαχειριστεί περισσότερο αποτελεσματικά την εθνική κρίση με την πανδημία του κορονοϊού. Αυτό πράττει και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος, όπου σε χθεσινή  συνέντευξή του, στην εκπομπή της δημοσιογράφου Μαίρης Νικολοπούλου "ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΌΛΗ ΜΕΡΑ "", στο SUPER FM 104,1. αναφέρθηκε ...στις 46 θέσεις για το πρόγραμμα κοινοφελους εργασίας που είναι θέμα ημερών , - στο πόσο είναι κοντά στις ευπαθείς ομάδες ο Δ. Ξυλοκαστρου - Ευρωστινης, πως λειτουργεί ο Δήμος αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα της κρίσης του κορωνοιου? Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα, που αφορούν τον Δήμο και τους Δημότες, στο  βίντεο που ακολουθεί. Ακούστε το....