Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Αιγάλεω κατά… πάντων!

Αιγάλεω κατά… πάντων! | onsports.gr

Η διοίκηση του Αιγάλεω εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΑΕΚ, του διαιτητή και του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά την ήττα με 2-1 από την Ένωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αιγάλεω:
«Τα όσα συνέβησαν σήμερα (5/1) στο Αιγάλεω είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στο γήπεδο, χτύπησαν ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και έφτασαν μέχρι το πέταλο όπου έκαναν επίθεση στους φιλάθλους του Αιγάλεω. Αν δεν είχαμε την παρέμβαση των ΜΑΤ, ίσως να μιλούσαμε για χειρότερα πράγματα. Στο ίδιο μήκος κύματος με τους χούλιγκανς της ΑΕΚ και ο διαιτητής του αγώνα. Έδωσε ένα πέναλτι... φάντασμα από το οποίο προήλθε η ισοφάριση της ΑΕΚ, ενώ το δεύτερο προήλθε από οφσάιντ και επιθετικό φάουλ. Αν ο κ. Μελισσανίδης θεωρεί ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τότε πραγματικά λυπούμαστε γι αυτό. Επειδή και το Αιγάλεω είναι μια ιστορική ομάδα ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε σφαγές και επιδρομές''.
Το Δ.Σ. Του ΑΟ Αιγάλεω».

Το Δερβένι τιμά τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.
Αύριο Δευτερα στις 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου.
Την Τρίτη ,7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική, αρχαιοπρεπή   Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων,  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου.
 Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.
Η Ακολουθία του όρθρου θα αρχίσει στις 7:00 το πρωί , ενώ η Υποδοχή του Μητροπολίτου θα πραγμαποοιηθεί 8:00.  Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45.
   Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει ανταλλαγή ευχών  στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. .
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).
 

Θ Ε Ο Φ Α Ν Ι Α 2014 : Πρόγραμμα τελετής αγιασμού των υδάτων σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο



   Ορίζεται  γενικός  σημαιοστολισμός  Δημοτικών Καταστημάτων και οικιών.
6-1-2014   ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΥΔΑΤΩΝ
Ώρα    07.30    Έναρξη  ακολουθίας στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου.
           10.00    Προσέλευση Αρχών
           10.15    Αγιασμός  των  υδάτων
           10.45   ΤΕΛΕΤΗ  ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ  ΤΙΜΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ στην Πλατεία Αδαμοπούλου
Στον Αγιασμό θα παραβρεθούν ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ενότητας Ευρωστίνης , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δερβενίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
5-1-2014 
 Ορίζεται  γενικός  σημαιοστολισμός  Δημοτικών Καταστημάτων και οικιών.
6-1-2014   ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΥΔΑΤΩΝ
Ώρα    07.30    Έναρξη  ακολουθίας στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου.
           10.00    Προσέλευση Αρχών
           10.15    Αγιασμός  των  υδάτων
           10.45   ΤΕΛΕΤΗ  ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ  ΤΙΜΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ
Σχηματισμός πομπής κατά τα κεκανονισμένα και διαδρομή γύρω από την πλατεία Αγ. Βλασίου.
Παρακαλούνται  οι  Αιδεσιμότατοι  για  την  ρύθμιση  της  τελετής και  το Αστυνομικό  Τμήμα  για  την  τάξη.  
Προσκαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετέχουν.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ. Φιλιππάκη Σοφία  και κ. Παρίδης Βασίλειος.

“Ο Σαρόν πεθαίνει από στιγμή σε στιγμή”

Ariel-SharonΠολύ κοντά στο θάνατο βρίσκεται πλέον ο Αριέλ Σαρόν, μετά από βύθιση σε κώμα από το 2006, όταν και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ “μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή”, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Τελ Αβίβ, στο οποίο νοσηλεύεται ο Αριέλ Σαρόν σε κρίσιμη κατάσταση.
“Η καρδιά του πηγαίνει καλύτερα από ό, τι περιμέναμε η ζωή του ωστόσο παραμένει σε διαρκή, άμεσο κίνδυνο”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του νοσοκομείου του Τελ Αβίβ, Ζεέβ Ροτστέιν.

Σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου με «καυτή» ατζέντα

samven
Μια μέρα μετά τα Θεοφάνεια, την Τρίτη, θα συναντηθούν ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με αρκέτα θέματα να περιλαμβάνει η ατζέντα της συζήτησης.
Βασικό θέμα θα είναι η έλευση της τρόικας (15 Ιανουαρίου) και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί,  ώστε να μην υπάρχουν αστοχίες σε όλα τα επίπεδα.
Από εκεί και πέρα σίγουρα θα πέσει στο τραπέζι και το εισιτήριο των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία, ένα θέμα που έχει σηκώσει ψηλά το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας με κάθε τρόπο την αντίθεσή του, εξαπολύοντας επιθέσεις και κατά του Άδωνη Γεωργιάδη.
Η Χαριλάου Τρικούπη έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταθέσει τροπολογία με συγκεκριμένες εξαιρέσεις ευπαθών ομάδων, κάτι που θα συζητηθεί σίγουρα στη συνάντηση των δύο ανδρών.

ysterografa.gr

FA Cup: Αποκλεισμός – σοκ για Γιουνάιτεντ!

united
Από το κακό στο χειρότερο πάει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μετά την ήττα από την Τότεναμ στο Ολντ Τράφορντ και την -γενικότερα- κακή πορεία στην Premier, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του FA Cup με εντός έδρας ήττα 1-2 από τη Σουόνσι!
 Η ομάδα του Μόγιες έμεινε... ξερή στο 90ό λεπτό, όταν ο Μπόνι έστειλε την μπάλα στυα δίχτυα για το τελικό 2-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 12' με τον Ράντλετζ , ενώ η Γιουνάιτεντ απάντησε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Τσικαρίτο.

Στον αντίποδα, Λίβεπρουλ, Τσέλσι και Σάντερλαντ δεν έπεσα θύματα έκπληξης, ξεπερνώντας τα εμπόδια των αντιπάλων τους.
Η Λίβεπρουλ νίκησε 2-0 την Ολνταμ στο Ανφιλντ, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε και η Τσέλσι από την έδρα της Ντέρμπι. Νίκη με 3-1 για τη Σάντερλαντ επί της Καρλάιλ. Σε επαναληπτικό πάνε Πορτ Βέιλ και Πλίμουθ (2-2), ενώ το μεσημέρι η Νότιγχαμ με τον Αμπντούν να σκοράρει νίκησε 5-0 τη Γουέστ Χαμ!

Έρευνα της Εισαγγελίας του Μονάχου για τα Leopard 2

L
Οι αποκαλύψεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα κίνησαν και το ενδιαφέρον των γερμανικών Αρχών.
Σύμφωνα με το Spiegelη Εισαγγελία του Μονάχου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα κατά της γερμανικής εταιρείας Klaus-Maffei Wegmann (ΚMW) για το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των τεθωρακισμένων Leopard 2.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ σε ανάλογη ενέργεια είχε προχωρήσει και το 2004 χωρίς όμως να πάρει καμιά απάντηση από τις ελληνικές αρχές.
Εν τω μεταξύ η Εισαγγελία της Βέρνης στην Ελβετία εντόπισε τα 18 εκατ. ευρώ του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα σε υποκαταστήματα των τραπεζών UBS και Julius Baer και αναμένεται να επιβάλει πρόστιμο ύψους 5 εκατ. ευρω στις δυο τράπεζες για μαύρο χρήμα.

ysterografa.gr

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι ανήμερα των Θεοφανείων

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι ανήμερα των Θεοφανείων - Οδηγίες προς τους πολίτες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αργά σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

- Αύριο Δευτέρα 6/1/14 βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στην Ήπειρο. Από τις μεσημβρινές ώρες, τα έντονα φαινόμενα, βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

· Μεθαύριο Τρίτη 7/1/14, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.


Οδηγίες προς τους πολίτες
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
· Να ντύνονται κατάλληλα.
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Πολύδωρας: Τα παπαγαλάκια δεν θα βρουν τρύπα να κρυφτούν

 viron
Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε με αιχμηρό άρθρο του ο Βύρων Πολύδωρας, επισημαίνοντας ότι έχει στοχοποιηθεί επειδή δεν ψήφισε τον φόρο των ακινήτων.
Καταφέρεται προσωπικά κατά του Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ επιτίθεται κατά «των διευθυντικών τραπεζιτικών στελεχών, που δίνουν δάνεια στους δικούς τους, σε εαυτούς και αλλήλους ή των golden boys και των κολλεγιοσπουδαγμένων παιδιών τα οποία συγκροτούν τους νεωτερικούς ‘γενίτσαρους» .
Αναλυτικά το άρθρο  του πρώην υπουργού:

«Φοβεροί σεισμοί ρημάζουνε το παν…»
Μπολιβάρ, Νίκου Εγγονόπουλου.
 
Του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα

Έπραξα το καθήκον μου. Όπως σε όλη μου τη ζωή. Άκουσα τη φωνή της συνειδήσεώς μου. Και έσπασα τον διλημματικό φραγμό που μου ʼστηναν: «Ή ψηφίζεις δουλικά και σώζεις (ποιούς και τί;) και σώζεσαι ή καταψηφίζεις ελεύθερα και καταστρέφεις (ποιούς και τί;) και καταστρέφεσαι». Όταν τσαλαπατά κανείς τον φράχτη που κάποιοι δόλιοι, ύπουλα και καταχθόνια, του έστησαν και περνά πέρα, τότε είναι ελεύθερος. Όταν η δήθεν λογική πουλιέται σοφιστικά και δικολαβικά στους ισχυρούς της ημέρας – ορθότερα μάλλον της νύχτας – τότε δεν είναι λογική. Είναι παλλακίδα των κοτζαμπάσηδων και των βαρόνων. Είναι ζυγός στον σβέρκο του κολίγου, για να τον κρατεί σκυφτό. Αυτή τη λογική την αρνούμαι. Και καταφεύγω στην «ιερή τρέλλα». «Να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά», όπως λέει και ο ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης.
Όσο για τα «παπαγαλάκια» που με χτυπούν επικαίρως από την πρώτη ώρα (Πρετεντέρης, πρωθιερέας που έδωσε το σήμα και τον τόνο από τον θρόνο του MEGA πριν καλά-καλά τελειώσω την ομιλία μου στη Βουλή, λέγοντας: «ιστορία του; ποιά ιστορία έχει αυτός; τη μόνη ιστορία που έχει είναι ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή» και δείχνοντας έτσι την ανησυχία του, ενώ θα έπρεπε να ήταν ήσυχος και ανακουφισμένος, γιατί το κομματικό και ευρύτερα ψευδοελίτικο κατεστημένο που δρα ως εγκληματική οργάνωση είχε επί τέλους απαλλαγεί από έναν αιρετικό, από ένα γρέζι ατσαλένιο που χαλάει το ρουλεμάν της αιώνιας διαπλοκής, των τζακιών, της οικογενειοκρατίας – όχι φυσικά με διορισμό μιας μετακλητής θυγατέρας – αλλά με τις εταιρείες, κατά προτίμηση διαφημιστικές, αεριτζίδικες, offshore και ΜΚΟ, καθώς και των διευθυντικών τραπεζιτικών στελεχών, που δίνουν δάνεια στους δικούς τους, σε εαυτούς και αλλήλους ή των golden boys και των κολλεγιοσπουδαγμένων παιδιών τα οποία συγκροτούν τους νεωτερικούς «γενίτσαρους» μιας μυστήριας οργάνωσης και ανθελληνικής ελίτας, που άλλοτε αναπολεί το κυβερνητικό ιδεώδες του Οθωμανισμού και άλλοτε του Ευρωπαϊκού προτεσταντικού τραπεζιτισμού).
Καημένη Ελλάς! Όσον αφορά, λοιπόν, τα «παπαγαλάκια», μια λέξη μόνον. Όταν, ό μη γένοιτο,  «φοβεροί» οικονομικο-πολιτικοί «σεισμοί θα ρημάζουνε το παν» και οι καταστροφές θα είναι κατάδηλες και σαρωτικές, τότε, εκείνα τα μίσθαρνα και προστηθέντα όργανα δεν θα έχουν ούτε αφεντικά να τα προστατεύσουν ούτε θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν από τη λαϊκή οργή!».

Zoύγκλα, ξύλο και ματς - ντροπή! ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΕΚ 1-2


 Ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου, αμέτρητες εντάσεις, πολλές διακοπές και κλειστά φώτα σε ένα ματς-ντροπή, σε συνθήκες ζούγκλας που το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ νίκησε 2-1 το Αιγάλεω, για την 12η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής.
Το σκοτάδι στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» έκανε την «εμφάνιση» του και ο ήλιος εξαφανίστηκε, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ματς επρόκειτο να λήξει πριν τις 17:00 αλλά η τελευταία από τις πολλές διακοπές του ρέφερι «επετεύχθη» λίγο μετά τις 17:30!
Ο ρέφερι Γαβρίλης βγήκε στον αγωνιστικό χώρο μετά από 15 λεπτά, άφησε να παιχτούν 10 δευτερόλεπτα και το έληξε. Ο λόγος; Με κλειστούς προβολείς δε παίζεται μπάλα!
Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Αιγάλεω ξύπνησαν μνήμες παλαιών ετών επιπέδου Αʼ Εθνικής. Το ξύλο ξεκίνησε 20 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας με μάχες σώμα με σώμα εντός αγωνιστικού χώρου ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Μετά πολλά... οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν το αυτονόητο και παρατάχθησαν μπροστά από τους οργανωμένους, προκειμένου να μην τους...επιτραπεί ξανά η είσοδος στο τερέν.
Ευτυχώς το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς άλλα παρατράγουδα. Αλλά το δεύτερο επεφύλαξε εκπλήξεις. Το πέναλτι που έφερε την ισοφάριση της ΑΕΚ προκάλεσε την πρώτη μεγάλη σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες. Είχαν προηγηθεί και άλλες, αλλά χαμηλής έντασης.
Στην συνέχεια τα σκληρά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν. Οι παίκτες ήρθαν στα χέρια αρκετές φορές, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει κάποιος σοβαρά. Αποκορύφωμα; Στο 1-2 με τον Μπρέσεβιτς στο 88', οι διαιτητές αποχώρησαν από το γήπεδο, καθώς εισέβαλαν τόσο μερικοί οπαδοί της ΑΕΚ για να πανηγυρίσουν, όσο και κάποιοι από το Αιγάλεω για να...διαμαρτυρηθούν.
Μπορεί λοιπόν τα φώτα να μην άναψαν ποτέ, μπορεί ο αγώνας να ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, να διακόπηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια του δευτέρου μέρους, μπορεί οι οπαδοί των δύο ομάδων να πλακώθηκαν πριν και μετά το ματς, είτε μεταξύ τους, είτε με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά...παίχτηκε και μπάλα.
Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας, λόγω των επεισοδίων εντός αγωνιστικού χώρου.
Το «Σίτι» πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 37ʼ. Σε κόντραν επίθεση, ο Μιχαήλ κέρδισε στις μονομαχίες τον Σταθάκη, έβγαλε μόνο του τον Δουκάκη από δεξιά, αυτός σούταρε, ο Καραγκιολίδης απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα και ο Γεωργέας στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Πέναλτι αμφισβητούμενο κέρδισε η ΑΕΚ στο 50ʼ σε ανατροπή του Κορδέρο από τον Στριμμένο. Ο Πλατέλλας το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ. Έξαλλες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. 
Στο 82ʼ  ο Γροντής έκανε τη σέντρα, ο Μπρέσεβιτς έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα έγλειψε το δεξί δοκάρι του Κουρεπίνη. 
Η λύτρωση για την Ενωση ήρθε στο 88ʼ. Ο Πλατέλλας έκανε τη σέντρα, ο Ντακόλ έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μπρέσεβιτς σε πρώτο χρόνο έπιασε το γυριστό και σκόραρε λίγο πριν το φινάλε.
ΑΙΓΑΛΕΩ (Γιώργος Σουρλής): Κουρεπίνης- Παπουτσής, Στριμμένος, Κουτσοδήμος, Ταμπάκης- Κουμπούλης, Μαυρομάτης (44ʼ Σταύρου)- Δουκάκης, Παυλίδης (88ʼ Κοντιζάς), Τουρνάς- Μιχαήλ (82ʼ Τζανετάκος)
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης- Αργυρίου (58ʼ Γροντής), Γεωργέας, Σταθάκης, Πεταυράκης- Κορδέρο, Ρόβας- Πόποβιτς (46ʼ Ντακόλ), Ανάκογλου, Πλατέλλας- Μπρέσεβιτς

Άσφαιρο "Χ" στα Χανιά

Το απόλυτο μηδέν στα Χανιά
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Νοτίου Ομίλου ανάμεσα σε Χανιά και Ηρακλή Ψαχνών,
Το... αποτέλεσμα της ημέρας στον Νότιο Όμιλο έκανε ο Φωστήρας ο οποίος «καθάρισε» πριν καλά - καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης την Επισκοπή. Ο Κάργας στο 5' και ο Σεχολάρι στο 8' έδωσαν προβάδισμα στον «φονέα των γιγάντων», ενώ στο 31' ο αρχηγός, Ηλίας Κακαράς, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 επί μιας ομάδας που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Παναιγιάλειος και Αχαρναϊκός έμειναν στο 0-0 στην έδρα του πρώτου, ενώ στον Πύργο το ντεμπούτο του Βασίλη Βούζα στον πάγκο του Πανηλειακού δεν συνδυάστηκε με νίκη για τους γηπεδούχους. Ο Μίλιεβιτς στο 9' έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανηλειακό, όμως η ευκαιρία για να πάρει βαθμολογική ανάσα η ομάδα της Ηλείας χάθηκε στο 90', όταν ο Σταμόγιαννος χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στον προτελευταίο Βύζαντα. Στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε τη δράση της Κυριακής , τα Χανιά και ο Ηρακλής Ψαχνών έμειναν στο 0-0 στα Περβόλια



Η 14η αγωνιστική
1ος όμιλος 

Καλλιθέα – Φωκικός 2-1
Αστέρας Μαγούλας – Παναχαϊκή 0-2
Γλυφάδα – Ολυμπιακός Βόλου 0-4
Φωστήρας – Επισκοπή 3-0
Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός 0-0
Πανηλειακός – Βύζας Μεγάρων 1-1
Χανιά – Ηρακλής Ψαχνών 0-0
 
Η Βαθμολογιά
( Σε 14 αγώνες)


1. Ολυμπιακός Βόλου
32-8
35
2. Χανιά
17-6
29
3. Καλλιθέα
19-11
25
4. Ηρακλής Ψαχνών
13-8
24
5. Επισκοπή
16-14
23
6. Παναχαϊκή 2005
16-10
22
7. Φωκικός
17-14
20
8. Παναιγιάλειος
11-10
20
9. Φωστήρας
13-18
16
10. Αχαρναϊκός
14-18
15
11. Αστέρας Μαγούλας
10-13
14
12. Πανηλειακός
11-19
13
13. Βύζας Μεγάρων
11-31
7
14. Γλυφάδα
10-30
5

"Πρωταθλητής χειμώνα" στην Α2 Κορινθίας ο ΑΟ Ζευγολατιού, ξέφυγε με +5 της Κορίνθου '06

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfYUj2tIco48nujnka0swZ2MExLY2QUWHIMRwRY3bqITC4ZP_W9VqvCO_Mb_vXoadh4dPzxFnQoO6q7mrIIpZLUfk62lwxpUHbuXpLPrpBRE-sf7KdrLOyqVAjh_qUu1Tdf1ActAdpbys/s1600/215962_141300445943814_100001915786504_258018_7001716_n.jpg
Τον άτυπο τίτλο  του "πρωταθλητή χειμώνα" κατέκτησε ο ΑΟ Ζευγολατιού, μετά την νίκη του με 
1 - 0, στο Βραχάτι. επί του Ηρακλή Λεχαίου, στο πλαίσιο της τελευταίας (15ης) αγωνιστικής του πρώτου γύρου και πρώτης για το 2014 στην   Α2 κατηγορία Κορινθίας. Με την νίκη του αυτή η ομάδα του Ζευγολατιού ξέφυγε με +5 βαθμούς από την Κόρινθο ΄06 μετά την "λευκή" ισοπαλία που πήρε με τον Τενεάτη Αθικίων στο Συνοικισμό
Ισόπαλο με τέρματα 1 - 1 έληξε στα Ροζενά ο αγώνας ανάμεσα στον  Πανευρωστινιακό και τη Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ μεγάλη νίκη πανηγύρισαν οι Νέοι Στιμάγκας, που πέρασαν με 1 - 2 από τα Εξαμίλια επί του Ολυμπιακού Άσσου.
   Στον Άγιο Βασίλειο, η Πρόοδος νίκησε με 2 - 1 τον Ισθμιακό, ενώ ο Σολωμός επικράτησε με 3 - 2 επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου.
Τέλος στους σαββατιάτικους αγώνες στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός  Άρης και ο Εθνικός Ξυλοκέριζας με "λευκή" ισοπαλία μοιράστηκαν τους βαθμούς και τις εντυπώσεις , ενώ στο Αγγελόκαστρο, στη μονομαχία των δύο αετών κερδισμένος βγήκε ο Αετός Κρυονερίου με σκορ 2 - 3 επί του τοπικού Αετού.
 
Τα αποτελέσματα
της 15ης αγωνιστικής:
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ             2 - 3
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ    0 - 0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ                                   0 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                         1 - 2
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ                         3 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ         1 - 1
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                           1 - 0
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                       2 - 1
 
Βαθμολογία
( Σε 15 αγώνες) 


Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
43- 9
38
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
36-12
33
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
31-15
32
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
30-17
30
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
21-16
27
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
31-15
24
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
34-29
23
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
21-30
18
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
16-22
16
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
21-30
16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
20-26
15
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
15-21
14
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
15-34
12
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
21-40
10
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
12-40
10
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
18-29
 9