Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Άγριο ξύλο από αντιεξουσιαστές στις φοιτητικές εκλογές

Καταγγελίες για άγριο ξύλο από αντιεξουσιαστές στις φοιτητικές εκλογές (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) 
 
Σύμφωνα με πηγές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε 11 πόλεις και σε περισσότερους από 40 φοιτητικούς συλλόγους σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών. Σε πόλεις, όπως οι Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Λάρισα και η Φλώρινα οι φοιτητές έγιναν στόχος, όπως αναφέρουν, από ομάδες ροπαλοφόρων. Σύμφωνα με τις πηγές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχαν ζητήσει από την υπουργό να μεριμνήσει για την ασφαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.
Στην Αθήνα και ενώ 'ηταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές, ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε την εμφάνισή της στο Χημείο με καδρόνια και ρόπαλα.  Οπως καταγγέλουν φοιτητές που ανήκουν στην παράταξη της ΔΑΠ, οι περίπου 50 αντιεξουσιαστές που κρατούσαν ρόπαλα, καδρόνια και αιχμηρά αντικειμενα στα χέρια εκαναν ντου στο Χημείο με σκοπό να διαταράξουν την εκλογική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Κατάφεραν μάλιστα να τραυματίσουν ελαφρά, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των φοιτητών της ΔΑΠ, έναν φοιτητή ο οποίος φώναζε βοήθεια.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12.30 το μεσημέρι
 Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Χημείο στα Εξάρχεια και πέταξαν πέτρες και μικροαντικείμενα προς τους φοιτητές, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.
Η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατέληξε στη Νομική, όπου επίσης δημιουργήθηκε ένταση με τους φοιτητές.
Και στις τρεις περιπτώσεις, οι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να μπουν μέσα στα ιδρύματα προκειμένου να διακόψουν την διαδικασία των εκλογών ωστόσο τους απώθησαν οι φοιτητές.
Εν τω μεταξύ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, παραδοσιακά, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών, ομάδα αντιεξουσιαστών άρπαξε την κάλπη και την πέταξε έξω από το κτίριο.
Από εκεί και πέρα, οι εκλογές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως στις εκλογές ψήφισαν σχεδόν 100.000 φοιτητές" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ με αφορμή το κλείσιμο των καλπών στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα.
Ακομη η "γαλάζια" νεολαία υποστηρίζει "παρά τις συντονισμένες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε περισσότερες από 11 πόλεις και 40 φοιτητικούς συλλόγους, οι φοιτητές συμμετείχαν μαζικά, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης".
"Με αφορμή τις σημερινές συντονισμένες επιθέσεις εναντίον φοιτητών αλλά και την εν γένει υπονόμευση της κορυφαίας φοιτητικής δημοκρατικής διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης καλεί αύριο τους επικεφαλής όλων των πολιτικών νεολαίων σε κοινή συνάντηση για το θέμα συμπληρώνει ακομη στην ανακοινωση η ΟΝΝΕΔ.
Κλείνοντας την ανακοινωση η ΟΝΝΕΔ υπογραμμίζει οτι "Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 22.00 και οι διαδικασίες πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί".
 Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Λίγη ώρα πριν ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης άφησε αιχμές για την αδράνεια της Ελληνικής Αστυνομίας στις επιθέσεις που επιχείρησαν οι κουκουλοφόροι σε αρκετές σχολές ανά την επικράτεια.


Ετοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Τι περιλαμβάνει

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX

Λίγες ώρες πριν το κυβερνητικό συμβούλιο, ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε εισερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών ότι «στο τέλος, όπως πάντα, με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα τα βρούμε» και ξεκαθάρισε πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει λύση Μάγερ για διπλό νόμισμα, υπάρχει μόνον πολιτική λύση».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Οι κουκουλοφόροι είναι στα πανεπιστήμια με τις πλάτες της κυβέρνησης



Σαμαράς: Οι κουκουλοφόροι είναι στα πανεπιστήμια με τις πλάτες της κυβέρνησηςΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  


Την ώρα που η κυβέρνηση επαναφέρει το άσυλο της παρανομίας, οι κουκουλοφόροι, με τις πλάτες της πλέον, μπαίνουν και τα σπάνε στα πανεπιστήμια.
Βία και αίμα εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ασφάλεια για φοιτητές και καθηγητές. Και βέβαια τους ενοχλεί ότι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ επί 29 χρόνια παραμένει η πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια.
Οι ορδές κουκουλοφόρων και η βία που εξαπολύουν στα παιδιά του ελληνικού λαού, δείχνουν πώς καταλαβαίνει η κυβέρνηση τη δημοκρατία.
Η Πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει τη ζωή και να εγγυάται την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Και αν δεν το κάνει η Ελληνική Αστυνομία, ποιός άλλος, νομίζει ο κ. Πανούσης, ότι θα μπορούσε να το κάνει;

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ τα βρήκαν για την επιλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.





Τρίπολη 12/5/2015
ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ τα βρήκαν για την επιλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μετά από αρκετές αναβολές και αποτυχημένες προσπάθειες, αναδείχτηκε τελικά «συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για θεσμό χειραγώγησης, ενσωμάτωσης της λαϊκής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, θεσμός κοινωνικού εταιρισμού που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Φαίνεται ότι οι μακρόχρονες διαβουλεύσεις και το παρασκήνιο, τελικά απέδωσαν.
Χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του μέσα από τις φυλακές ακόμη και ο προφυλακισμένος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Χ.Α. στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ερωτηματικά δημιουργεί η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ αφού η ψήφος  της εκπροσώπου των οικολόγων και υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (25 – 01 – 2015), που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ήταν κρίσιμη για την εκλογή του συμπαραστάτη, κάποιου που κατά δήλωση του κ. Περιφερειάρχη «επιτελούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα» στο Μελιγαλά πριν δύο χρόνια, τότε που δημιούργησε τα έκτροπα η ΧΑ.
Έχει να κάνει και με την γενικότερη στάση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην αντιμετώπιση της ΧΑ;
Αυτή η στάση και επιλογή θα δούμε να εκφράζεται και με την υπογραφή της Σύμβασης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ, αφού αρμόδιος είναι ο Οικολόγος Υπουργός που ήρθε στην Τρίπολη, είδε και απήλθε πριν λίγο καιρό;
Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα θετικό από τέτοιους θεσμούς. Χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καταραμένος να είσαι Έλληνα, αν…

Γράφει ο
Σάββας Καλεντερίδης
 
Πριν λίγες μέρες ο γράφων βρέθηκε για λίγο στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Πάφος είναι μια από τις τέσσερις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, με 101 χωριά, τα περισσότερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια περιοχή η οικονομία της οποίας, μέχρι την ανάπτυξη του τουρισμού, στηριζόταν στη γεωργία και την κτηνοτροφία, οι κάτοικοί της, ζυμωμένοι με το χώμα και σφυρηλατημένοι από τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στην ύπαιθρο και στα βουνά της Μεγαλονήσου, διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα, τις παραδόσεις και τη βαθιά ελληνικότητά τους, που έρχεται από πολύ μακριά και σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από τον ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

«Όταν η προπαγάνδα καταφεύγει σε συγκρίσεις»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καταβάλλεται τον τελευταίο καιρό μια εκτεταμένη προπαγανδιστική προσπάθεια να αντιπαραβληθούν οι μετεκλογικές εξελίξεις στη Βρετανία με αυτές στην Ελλάδα.
Για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς προβάλλονται οι παραιτήσεις των ηττημένων από τον Ντέιβιντ Κάμερον αρχηγούς, ως απόδειξη πολιτικής ευθιξίας.
Φυσικά, καμία σχέση – αλλά στην Ελλάδα η μυλωνού συνηθίζει να βάζει τον άντρα της με τους πραματευτάδες.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
-Η Βρετανία και η οικονομία της ουδεμία σχέση έχουν με την κατάσταση στην Ελλάδα. Η Βρετανία ούτε στο ευρώ βρίσκεται, ούτε σε μνημόνιο.

Έχασε και στη Ραφήνα ο Α. Ο. Ζευγολατιού

http://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/telikos-kipelou-1-680x365.jpg Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική  ο Α. Ο Ζευγολατιού , γνώρισε και  νέα ήττα και παρέμεινε στους 0 βαθμούς. Ο  πρωταθλητής Κορινθίας , αυτή τη φορά έχασε με 2 - 1 στην Ραφήνα από την τοπική Θύελλα που πέρασε δεύτερη στη βαθμολογία με 4 βαθμούς. 
Με το απόλυτο συνεχίζει την επέλασή του για την άνοδό του στη Γ΄Εθνική,  ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου Ιάλυσος που επικράτησε με 3 - 1 επί του Ακρατήτου , στη Ρόδο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 2 αγώνες)
Ιάλυσος    Ρόδου       4 - 1  6
Θύελλας Ραφήνας     2 - 1  4
Ακράτητος                1 - 3  1
Α.Ο. Ζευγολατιό       1 - 3  0

H Kόρινθος δεν έφερε γούρι στην Παναχαϊκή έχασε 1 - 3 από τον Ολυμπιακό Βόλου - Η 4η αγωνιστική των playoff & play out



Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Βόλου 1-3 | onsports.gr
Καθόλου γούρι δεν έφερε η μετακόμιση στην Κόρινθο για την Παναχαϊκή, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 3-1.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Βολιώτες, που έφτασαν τους 4 βαθμούς, ενώ οι Πατρινοί παραμένουν χωρίς νίκη και βαθμό στα πλέι οφ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά και στο 12’ ο Θέος έκανε το 0-1. Η απάντηση της Παναχαϊκής ήρθε άμεσα, καθώς στο 21’ ο Μαρουκάξης ισοφάρισε σε 1-1. Στο 37’ όμως ο Θέος έβγαλε τη σέντρα και ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-2. Στο δεύτερο μέρος οι Βολιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 53’ ο Διαμαντόπουλος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 61’ ο Σκοπελίτης με σουτ σημείωσε το 1-3, που ήταν και το τελικό σκορ. Η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ.
Παναχαϊκή (Δ. Σπανός): Δήμιζας, Ασίγκμπα, Κάργας (79’ Χοτζάλι), Άλλα, Στεργίδης (85’ Τρίγκας), Μαρουκάκης, Κοντοχρήστος, Κυβελίδης, Γκατιάνγκα, Φουρλάνος (56’ Κορέτα), Χούσα
Ολυμπιακός Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (80’ Μαργαρίτης), Κυζιρίδης, Σκοπελίτης (74’ Καρράς), Μπιτάνγκ, Θέος (67’ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος



Μόνη πρώτη στη βαθμολογία των πλέι οφ της Football League είναι η ΑΕΚ έπειτα από τη νίκη της στη Λάρισα με 1-0 και την ήττα του Ηρακλή από τον Απόλλωνα.

Εξαγριωμένη ανακοίνωση των οπαδών της Παναχαϊκής - ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Εξαγριωμένη ανακοίνωση των οπαδών της ΠαναχαϊκήςΟ σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Παναχαϊκής, Nortenos εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και την απόφαση του Αλέξη Κούγια να μεταφέρει την ομάδα στην Κόρινθο.


Σήμερα η ομάδα της Πάτρας θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στη νέα... έδρα της και θα φορά φανέλα που θα γράφει στην πλάτη «ΠΓΕ Κόρινθος». Οι οπαδοί μιλούν για... πόλεμο και «απειλούν» όσους συνεχίσουν αυτή την ιστορία.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους...
«Σχιζοφρένεια αποτελεί νευροψυχιατρική νόσο που ανήκει στην ομάδα των ψυχώσεων. Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας. Συνήθως τα άτομα με σχιζοφρένεια έχουν ακουστικές ψευδαισθήσεις, λιγότερο συχνά οπτικές ψευδαισθήσεις, παρανοϊκές ιδέες και αποδιοργανωμένη ομιλία και σκέψη («φυγή ιδεών»), γεγονός που τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση».
Είπαμε να σε αφήσουμε άλλο λίγο να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε, αλλά εσύ ξεπέρασες τον εαυτό σου και την ελληνική νομοθεσία, με την οποία θα έρθεις αντιμέτωπος. Από την αρχή εμείς ξέραμε τι λέγαμε και μας επιβεβαίωσες. Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια, θα επανέλθουμε πολύ άμεσα για να καταλάβουν όλοι τι ρόλο παίζεις. Αν και το έκτρωμα που εσύ το παρουσιάζεις ως ομάδα μαζί με έναν εκλεγμένο «ηθοποιό» έκανε και το τελευταίο υποστηρικτή σου, πλέον εχθρό σου και θα το καταλάβεις πολύ γρήγορα.
Στο διά ταύτα. Κάνε το λάθος να βάλεις κίτρινα στα τιμημένα χρώματα της Παναχαϊκής, κάνε το λάθος να πειράξεις το σήμα που μεγάλωσε γενεές Πατρινών, το σήμα που δόξασε μία ολόκληρη πόλη και τότε θα δούμε πόσο βαθύ θα είναι το σκοτάδι στο οποίο ζεις όλα αυτά τα χρόνια... Ο Δαβουρλής, ο Ρήγας, ο Λεγάτο, ο Βουλγαράκης και τόσοι άλλοι σίγουρα θα στέλνουν κατάρες που ντροπιάζεις όσο κανείς άλλος την αγαπημένη τους Παναχαϊκή.
Περιμένουμε να δούμε τη «μαγκιά» των παικτών και όλου του επιτελείου στο ιστορικό λάθος που θα κάνουν σήμερα. Να γράφετε επιστολές κατά συμπαικτών σας ξέρετε, αλλά να μιλήσετε έξω από τα δόντια για το κατάντημα που σας βάζουν να συμμετέχετε κουβέντα. Κάντε το λάθος και εσείς και θα λάβει τέλος το πανηγυράκι, είτε στην Πάτρα, είτε στην Κόρινθο. Εμείς εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε... Θα απολαύσουμε τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως. Τα λέμε σύντομα...
Υ.Γ.: Προς ΔΣ Ερασιτεχνικής. Αφήστε τις επιστολές και πάρτε τα δραστικά μέτρα που σας επιτρέπει ο Νόμος πριν να είναι αργά. Κάντε αυτό που πρέπει σήμερα και όλη η Πάτρα θα είναι μαζί σας. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει για όσους δεν το έχουν καταλάβει και δεν θα ήθελε κανείς να μας βρει απέναντι...».

sport.

Και πάλι Γαλάζια σημαία στο Δερβένι - Oι 44 γαλάζιες σημαίες της Πελοποννήσου


Η Κορινθία κατέκτησε 11 γαλάζιες σημαίες απο τις οποίες 4 ο Δημος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdWEHB_peK29xIWrPHK8FwvzH2VAAsF36cuctQW-JfdkWfKRJdUH1XvW9I03vmiqcsx7dWxsDnWUVPYHfoG_soqlssNfgQDuUpwVJK03DUTp_WqJFs1Q4F3odRcKCj8YDuaApt4azp6rQq/s1600/derveni+1+kor+orizontes+-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.png 
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το 2015. Με 395 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.  Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των  ελληνικών βραβευμένων ακτών και μαρίνων.


Η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος... 

Από τις 395 γαλάζιες σημαίες της Ελλάδας, η Πελοπόννησος , στο σύνολό της , κατέκτησε 44
γαλάζιες σημαίες ενώ σε καμία μαρίνα της περιοχής δεν δόθηκε. 

Η Κορινθία κατέκτησε 11 γαλάζιες σημαίες απο τις οποίες 4 ο Δημος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , η Αργολίδα 3, η Λακωνία 12, εκ των οποίων 7 ο Δήμος Μονεμβασίας,  η Μεσσηνία 5 , η Ηλεία 8 και η Αχαία 5.

Αναλυτικά οι 44 γαλάζιες σημαίες της Πελοποννήσου


ΚΟΡΙΝΘΙΑ [11]

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων

Λουτράκι 1

Λουτράκι 2

Λουτράκι/Μπούτσι

Πευκάκια

Δήμος Βέλου -Βόχας

Κοκκώνι

Βραχάτι

Δήμος Σικυωνίων

Πευκιάς

Δήμος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης

Ξυλόκαστρο / Πευκιάς

Μελίσσι

Συκιά

Δερβένι



ΑΡΓΟΛΙΔΑ [3]

Δήμος Ερμιονίδας

Πόρτο Χέλι/Χηνίτσα

Δήμος Ναυπλιέων

Καραθώνα

Τολό



ΛΑΚΩΝΙΑ [12]

Δήμος Μονεμβασιάς

Νεάπολη

Αρχάγγελος

Πλύτρα/Παχιάμμος

Τηγάνια

Μονεμβασιά

Πορί

Μεγάλη Άμμος

Δήμος Ανατολικής Μάνης

Σκουτάρι

Μαυροβούνι 1

Μαυροβούνι 2

Βαθύ

Γύθειο 2/Σελινίτσα



ΜΕΣΣΗΝΙΑ [5]

Δήμος Καλαμάτας

Μικρή Μαντίνεια

Ανατολ. Καλαμάτα 1 / Ανάσταση

Δήμος Μεσσήνης

Μπούκα

Δήμος Τριφυλίας

Άι Λαγούδης

Καλό Νερό



ΗΛΕΙΑ [8]

Δήμος Πύργου

Σκαφιδιά

Δήμος Ήλιδας

Κουρούτα

Δήμος Πηνειού

Αρκούδι

Βαρθολομιό

Γλύφα

Δήμος Ανδραβίδας -Κυλλήνης

Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2

Λουτρά Κυλλήνης 1

Λουτρά Κυλλήνης 2



ΑΧΑΙΑ [5]

Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Καλογριά

Λακκόπετρα

Δήμος Αιγιαλείας

Αλυκή

Διγελιώτικα

Πούντα