Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Προς τα πού πάει το ραδιόφωνο εν Ελλάδι;

Του Νίκου Μποζιονέλου
nikos_bozionelosΜετά τις τηλεοπτικές άδειες και τα όσα έγιναν, με την αρμοδιότητα να καταλήγει εντέλει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η κυβέρνηση βάζει μπροστά και τον χάρτη των εν Ελλάδι ραδιοφώνων. Τα ερτζιανά είναι ίσως το πιο άναρχο τοπίο αναφορικά με τα ελληνικά ΜΜΕ και το ζήτημά τους αρκετά πιο σύνθετο, με αποτέλεσμα να απαιτούνται όχι μόνο διαβουλεύσεις με όλες τις

Η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ

screen-shot-2016-11-10-at-1-01-13-pm

 Nα τα λέμε και αυτά… Μπορεί στην Ελλάδα, διάφοροι χαζοχαρούμενοι να ένιωσαν ότι καταρρέει ο κόσμος, μετά τα σεξιστικά σχόλια Τραμπ, και να μετέτρεψαν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο σε μάχη “κατά του μισογύνη”, στην Αμερική ωστόσο, οι γυναίκες κάθε άλλο παρά “μαύρισαν” τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ποσοστό άνω του 42% εξασφάλισε ο Ντόναλντ Τραμπ από γυναίκες, κάτι που επιβεβαιώνει ότι, ως συνήθως, η δική μας ανάλυση, εκείνων δηλαδή που…

Προς απαγόρευση τα ζαχαρούχα αναψυκτικά στους χώρους εργασίας

logo newsletter


Σεξ ... με το ζόρι;


sexunhappy.jpgΌταν μία σχέση δεν είναι πια καινούρια, ο ενθουσιασμός για το σεξ ενδέχεται να φθίνει, για έναν από τους δύο συντρόφους. Πολλά ζευγάρια μπορεί να παραμείνουν συναισθηματικά και σωματικά δεμένα με άλλους τρόπους, διατηρώντας τη σχέση ζωντανή. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, οι οικογενειακές και οι άλλες υποχρεώσεις μπορεί να μην αφήνουν το περιθώριο στο ζευγάρι να περνά ιδιαίτερο χρόνο μαζί στο κρεβάτι- έτσι, το σεξ εξορίζεται από την καθημερινότητα και η διάθεση για σεξ καταποντίζεται ακόμη περισσότερο. Πώς πρέπει να αντιδράσει το ζευγάρι;

Διαβάστε περισσότερα 

Η Διάσκεψη των Προέδρων ενέκρινε τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ


Η Διάσκεψη των Προέδρων ενέκρινε σήμερα το απόγευμα την Εισήγηση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, για την επιλογή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και έξι (6) μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), σύμφωνα με τα άρθρα 101Α και 15 του Συντάγματος και 14 δ’ του Κανονισμού της Βουλής.
Η εισήγηση του Προέδρου υπερψηφίστηκε με ψήφους 20 υπέρ, 4 παρών.
Η νέα σύνθεση του ΕΣΡ διαμορφώθηκε ως εξής  : 

ΟΑΕΔ: Έρχεται το πρόγραμμα κατάρτισης για 23.000 ανέργους ηλικίας 29-64

Εμφάνιση To τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να «ανοίξουν» οι αιτήσεις του προγράμματος voucher του ΟΑΕΔ για ανέργους 29-64 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την υποβολή των αιτήσεων, θα γίνει αξιολόγηση τους – βάσει μορίων – και θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των δικαιούχων του «voucher». Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει υλοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

είκονα-diastixo.gr είκονα-diastixo.gr
diastixo.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ Νίκος Δαββέτας: «Ωστικό κύμα» του Χρίστου Παπαγεωργίου

είκονα-diastixo.gr

του Χρίστου Παπαγεωργίου
Ένας σοβαρός ποιητής και πεζογράφος, ο οποίος σε κάθε του εμφάνιση ταρακουνά τα λιμνάζοντα ύδατα με τα άκρως ενδιαφέροντα πονήματά του, μπορεί και να μην είναι μεγάλος, μέγιστος ή τεράστιος, μπορεί να μην αγγίζει την τελειότητα –ποιος αλήθεια εκτός των κλασικών το έχει αυτό πετύχει–, μπορεί να μην αφήνει την πένα του να απλωθεί σε μακροσκελείς αναλύσεις –τέτοιες που...
diastixo.gr

Βασίλης Νανόπουλος : Να λειτουργήσει ο δήμος Κορινθίων με κανόνες και κανονιστικές διατάξεις για όλους.

Δελτίο Τύπου

Η "Συμμαχία Πολιτών" με επιμονή εδώ και πολύ καιρό επαναφέρει συχνά το θέμα της ψήφισης και εφαρμογής κανονιστικών διατάξεων για τη λαϊκή, για το ΚΕΠΑΠ, για τα τραπεζοκαθίσματα, για τα νεκροταφεία κλπ.
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργεί ο δήμος με κανόνες και κανονισμούς που να ισχύουν για όλους ισότιμα και οι πολίτες να ξέρουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους χωρίς εξαιρέσεις, χάρες ή ειδική μεταχείριση ορισμένων.
Στην πρόσφατη διαβούλευση για τη λαϊκή αγορά ως δημοτική παράταξη δεν παραστήκαμε γιατί δεν προσκληθήκαμε και δεν γνωρίζαμε τον τόπο και το χρόνο της συνάντησης.
Τις θέσεις μας που διαμορφώνουμε με διάλογο και σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους και τους εκπροσώπους τους θα διατυπώσουμε στο δημοτικό συμβούλιο όταν έρθει το θέμα προς συζήτηση.
ΥΓ. ο κανονισμός του ΚΕΠΑΠ που αφορά την άθληση και τον πολιτισμό αναβάλλεται από τη δημοτική αρχή συνεχώς και δεν έρχεται για συζήτηση μετά τον Απρίλιο 2016, γιατί άραγε ;
Βασίλης Νανόπουλος,
επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμαχία Πολιτών"
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων

Οι αλλαγές στην φορολογία των αγροτών για το φορολογικός έτος 2016

Εμφάνιση f tasos.jpg
*του Αναστάσιου Λυμπερίου

 Για τους περισσότερους η διευθέτηση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία λόγω της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και του διαρκώς μεταβαλλόμενου φορολογικού πλαισίου είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και πολύπλοκη.
Ιδιαίτερα το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τους Έλληνες αγρότες βρίθει αλλαγών και ανατροπών. Συχνά γινόμαστε δέκτες πλήθος δικαιολογημένων ερωτήσεων αναφορικά με τις αλλαγές που επέρχονται.
Σε μια προσπάθεια να δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, επεξηγηματικές σημειώσεις, οδηγίες και διευκρινίσεις κωδικοποιήσαμε τις αλλαγές στην φορολογία αγροτών για το φορολογικό έτος 2016.

Ανανεωμένο πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής από τις 21 Νοεμβρίου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου –Παγκόσμια Ημέρα της Τηλεόρασης– ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα εκπέμπει το ανανεωμένο πρόγραμμά του. 
Νέο πρόγραμμα
Ο σταθμός θα  προσφέρει στους τηλεθεατές, εκτός από την πλήρη κάλυψη των δραστηριοτήτων του Κοινοβουλίου, υψηλής ποιότητας ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Εκπομπές εσωτερικής παραγωγής, εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, βραβευμένες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά προγράμματα, όπερα, χορό, θεατρικές παραστάσεις και νεανικό πρόγραμμα. Βασικό άξονα των επιλογών αποτελεί το πεντάπτυχο πολιτική-ιστορία-επιστήμες-πολιτισμός-κοινωνία.

Σημαντικά έργα για την Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Λακωνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αντιμετώπιση καταπτώσεων στην Ε.Ο. 7 Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη» και τη δημοπράτηση του έργου «βελτιώσεις αρδευτικού έργου Πυργιώτικων» στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ο κ. Τατούλης υπέγραψε τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Άρση καταπτώσεων και εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων τμημάτων στην οδό Άγιος Ιωάννης – Θεολόγος Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» και σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τις συμβάσεις των έργων «Εκτέλεση εργασιών στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης» και «Συντήρηση της με αριθμό 32 Επ. Ο. Μολάοι – Πάκια – Ελιά, της με αριθμό 33 Επ. Ο. στο τμήμα Παπαδιάνικα – Πλύτρα, της με αριθμό Επ. Ο. Συκιά – Φοινίκι – Παπαδιάνικα και της αριθμό 36 Ε.Ο. στο Τμήμα Ελιά – Ασωπός» 

Οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο

Οι πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο
Υπολογίζεται ότι 3,5 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κάθε χρόνο και η πρόσβαση σε αυτό έχει γίνει τόσο απαραίτητη που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου.
Υπάρχει πλήθος πληροφοριών σχετικά με το ποιες χώρες έχουν την ταχύτερη σύνδεση Wi-Fi (Νότια Κορέα) και ποιες χώρες την περισσότερη λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Τα βίντεο του Youtube αλλάζουν

Τα βίντεο του Youtube αλλάζουν
Οπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Youtube, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα αποθήκευσης και προβολής βίντεο στον κόσμο πλέον υποστηρίζει βίντεο πολύ υψηλότερης ευκρίνειας.
Η μεγάλη αλλαγή του Youtube οφείλεται στην τεχνολογία HDR (High Dynamic Range) που επιτρέπει την

Μπαίνει μπροστά το σχέδιο παροχής δωρεάν ή με επιδότηση Internet -Ποιοι θα το δικαιούνται

Μπαίνει μπροστά το σχέδιο παροχής δωρεάν ή με επιδότηση Internet -Ποιοι θα το δικαιούνται
Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης θέτει η κυβέρνηση την παροχή δωρεάν ή με επιδότηση ίντερνετ σε φοιτητές και ευάλωτες κοινωνικές και …

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Πελοπόννησος Expo οδηγός ανάπτυξης για την Ελλάδα»

«Μεγάλο γεγονός για την επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου και της Νοτίου Ελλάδας»
 Εμφάνιση IMG_1473.JPG
Εμφάνιση IMG_1512.JPGΕνθουσιασμένος και περήφανος για την ευόδωση της προσπάθειας συνένωσης, ενίσχυσης και προβολής της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου που ξεκίνησε από το 2011 δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, όπου συμμετέχουν τα επιμελητήρια και επιχειρήσεις από την Αρκαδία, την Αργολίδα, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Εμφάνιση IMG_2016_11_10_049.jpgΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Δημήτρη Χριστόπουλο και τον κ. Antoine Bernard, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ομοσπονδίας, επ’ ευκαιρία του συνεδρίου που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Στη συνάντηση παρέστη επίσης η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ποιος μπορεί πλέον να πάρει στα σοβαρά την κυβέρνησή σας, κ. Τσίπρα;


 Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Ως Κυβέρνηση της απόλυτης αναξιοπιστίας και προπαγανδιστικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας, καταγράφεται στις συνειδήσεις των Ελλήνων η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.
Αποσβολωμένοι οι Έλληνες, παρακολουθούν ένα γαϊτανάκι υποτίμησης της αντίληψής τους, από πλευράς των στελεχών της Κυβέρνησης, ανήμποροι να αντιδράσουν, ίσως ούτε καν πλέον να οργιστούν.
Παίζουν κυριολεκτικά με τον πόνο του λαού που πένεται κυριολεκτικά και αγωνιά για μία αχτίδα ελπίδας, για το πως θα ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα. Όμως, αμέσως μετά οι αντικρουόμενες δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων και οι απέλπιδες προσπάθειές τους να κάνουν μόνο επικοινωνιακή διαχείριση και όχι επί της ουσίας έργο, μας επαναφέρουν στην οικτρή πραγματικότητα.
Χρέος:

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει στρατόπεδα στις εκλογές των άλλων!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και προέρχομαι από το διεθνές ρεπορτάζ, απέφυγα όλον αυτόν τον καιρό να σχολιάσω τα τεκταινόμενα στην αμερικανική πολιτική σκηνή στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. 
Και προπαντός, απέφυγα να πάρω θέση. Δεν το έπραξα ούτε από την πλευρά της δημοσιογραφίας, ούτε από την πλευρά της πολιτικής.
Παρακολουθούσα τις δηλώσεις, τα σχόλια, τον προπαγανδιστικό τρόμο «ενώπιον του φαινομένου Τραμπ», τις περισπούδαστες «αναλύσεις» περί επικείμενου Αρμαγεδώνα, την ξαφνική λατρεία για τους Κλίντον, την «ντιστενγκέ» απέχθεια για τον αντίπαλο της Χίλαρι, τον Ντόναλντ Τραμπ, που τελικά εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Παρακολουθούσα τον τρόπο με τον οποίο έσπερναν τον φόβο στους Έλληνες.

Επίσκεψη της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Κορίνθου στο Χιλιομόδι

ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος: 10-11-2016
 Δημοτική Τοπική Οργάνωση
        Δήμου Κορινθίων

Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 24
Τ.Κ.: 20 131, Κόρινθος
Τηλ.: 6944 775437 / 27410 25536
E-mail: dimto.nd.korinthou@gmail.com
                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       
Μία ακόμη επίσκεψη έλαβε χώρα στα πλαίσια των δράσεων της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Κορινθίων στις πρωτεύουσες των Δημοτικών Ενοτήτων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στο Χιλιομόδι από τον Πρόεδρο και κλιμάκιο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κορίνθου, παρουσία του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας κ. Κορδώση καθώς και του Τομεάρχη Ν.Δ. Κορινθίας κ. Φατούση.

Ο Πρόεδρος και το κλιμάκιο άκουσε και συζήτησε με τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πολίτες τα ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Χιλιομοδίου και των υπολοίπων χωριών της περιοχής. Από τα σημαντικότερα προβλήματα στα οποία έγινε αναφορά, ξεχώρισαν για ακόμα μια φορά η μεγάλη φορολογία, η ανεργία των παιδιών τους, η νέα νομοθεσία του ασφαλιστικού που θα πλήξει άμεσα τους αγρότες, η μηδενική ασφάλεια και η ερήμωση των καποδιστριακών Δήμων μετά την παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών. Επίσης διατυπώθηκε προβληματισμός από τους παρευρισκόμενους για τις συνεχείς καταστροφές του φυτικού κεφαλαίου από τις καιρικές συνθήκες που επιβαρύνουν επιπλέον το εισόδημα των αγροτών.

Σχετικά με την Νέα Δημοκρατία διατυπώθηκε η ελπίδα και η εμπιστοσύνη των μελών της Νέας Δημοκρατίας στον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο πιστεύουν ότι είναι ο πολιτικός της αλήθειας και ότι θα νοικοκυρέψει την χώρα όπως έχει αρχίσει να νοικοκυρεύει και το κόμμα μας. Επίσης έγιναν γνωστές στους παρευρισκόμενους όλες οι δράσεις και ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Οργάνωσης. Τα μέλη ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. να επισκέπτεται και ο ίδιος αλλά και κλιμάκιο της Τοπικής Οργάνωσης συχνότερα το Χιλιομόδι δίνοντας τα εύσημα για την πολιτική εξωστρέφειας που εφαρμόζεται στην Τοπική Οργάνωση.

Επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου της Τοπικής Οργάνωσης θα είναι τα Αθίκια. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13-11-2016 και ώρα 11:00π.μ. στο καφενείο του κ. Κόλλια. 
                                                     

   Εκ του γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Χρυσά Κορινθιακά κιονόκρανα στο ολόχρυσο σπίτι του Τραμπ

hrissos708
Πόσα χρήματα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ; Το περιοδικό Forbes, έγκυρο σε ό,τι αφορά την περιουσία των δισεκατομμυριούχων, εκτιμά την περιουσία του σε 4,5 δις δολάρια.

trump11_1Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ακολουθεί μια πιο αυστηρή μεθοδολογία, εκτιμά ότι η περιουσία του είναι 2,9 δις δολάρια. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ούρλιαζε ότι αυτά τα νούμερα είναι λανθασμένα και ότι προέρχονται από όργανα του τύπου που είναι «ανίκανοι» ή «ζηλιάρηδες». Ο Τραμπ, από τις μεγαλύτερες φιγούρες στον χώρο των ακινήτων, ισχυρίζεται ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 10 δις δολάρια.

"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ"

Εμφάνιση 14639831_1381971211884203_7078156324664546351_n.jpgEPA Slider Shmaia
Σήμερα, που η απογοήτευση, η απόγνωση και η θλίψη έχουν φωλιάσει στις καρδιές των Ελλήνων και που το απόλυτο σκοτάδι έχει απλωθεί μπροστά στα μάτια τους, ξεπροβάλλει μέσα από την καμένη γη, το κόμμα της “Ελεύθερης Πατρίδας”. 
Η “Ελεύθερη Πατρίδα” δεν είναι ένα κόμμα από αυτά που δημιουργούνται κάθε λίγο και λιγάκι. Είναι ένα κόμμα που σχεδιάστηκε για να αναλάβει την εξουσία την “επόμενη μέρα” για να μη βρεθεί ο ελληνικός λαός έρμαιο των παγκοσμιητών και των πολυεθνικών.
Δημιουργήθηκε από ανθρώπους με ηθική και αξίες που στόχο έχουν να βάλουν ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της ιστορίας. Απευθύνετε σε αγνούς πατριώτες, σε καλούς χριστιανούς, σε ανθρώπους που έχουν θάρρος, ανοιχτό μυαλό και όραμα για να εργαστούμε όλοι μαζί συλλογικά και να φέρουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, στην κορυφή.
Μέχρι τώρα οι ισχυροί του κόσμου και αυτοί που κυβερνούσαν και συνεχίζουν να κυβερνούν την Ελλάδα δεν είχαν αντίπαλο στη χώρα μας. Από σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου ελληνικού κράτους, υπάρχει αντίπαλος και λέγεται “Ελεύθερη Πατρίδα”. Καλή δύναμη σε όλους.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Συγκρότηση ΕΡΣ : H διάσκεψη των Προέδρων ( LIVE μετάδοση από την ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ)

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την οπισθοχώρηση Παππά «Λευκός καπνός» στη Διάσκεψη για την συγκρότηση ΕΣΡ- Κουτρομάνος για πρόεδρος του ΕΣΡ – Ξεκίνησε η 6η Διάσκεψη των Προέδρων

 

Ξεκίνησε η Εκτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την ανάδειξη του νέου ΕΣΡ. Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 3 μετά το μεσημέρι, αλλά άρχισε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, στις 16:30.
Με ανακεφαλαίωση των όσων έχουν προηγηθεί στις διασκέψεις των προέδρων της Βουλής στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Ο κ.Βούτσης έκανε ειδική αναφορά -χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά- στον κ.Κουτρομάνο που αποτελεί πρόταση της ΝΔ, αλλά και στον κ.Βασίλη Μουλόπουλο, λέγοντας ότι έχει πλέον διαμορφωθεί μία πρόταση που κατατίθεται, πλέον, στη διάσκεψη των προέδρων, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του, προσήλθε με διάθεση «να είναι η σημερινή η τελευταία διάσκεψη» και να προχωρήσει η συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, ώστε πολύ γρήγορα να προχωρήσει και η διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Για το θέμα του αριθμού των αδειών, σημείωσε ο κ.Βούτσης, το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού.
Η πρόταση του προέδρου της Βουλής για το ΕΣΡ έχει ως εξής:
Πρόεδρος, Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος, Ροδόλφος Μορώνης και μέλη, Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης. 

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ «ταρακούνησε» το Κιλκίς – Aισθητός και στην Θεσσαλονίκη

seismos-kilkis-1300
Για τα καλά ταρακουνήθηκε σήμερα το Κιλκίς, στις 14;12 μετά το μεσημέρι, από μια αρκετά ισχυρή σεισμική δόνηση. 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος ήταν 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ και όπως ήταν φυσικό ανησύχησαν οι κάτοικοι. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χιλιόμετρα από το Κιλκίς, εντοπίζεται στο δυτικό όριο της "σερβομακεδονικής ζώνης", ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5,2 χιλιόμετρα. 
 Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το ίδιο επίκεντρο έγιναν και τρεις μετασεισμοί, 2, 2,4 και 2,5 ρίχτερ με εστιακό βάθος 5, 5 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το μέγεθoς του πρώτου σεισμού ήταν 4,8 ρίχτερ... 
 Ο σεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή του Κιλκίς προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Θεσσαλονίκη, μιας και το επίκεντρο του σεισμού ήταν 40 χιλιόμετρα μακριά.. 
Κάτοικοι είπαν ότι ήταν σύντομη και δυνατή η δόνηση ενώ ακούστηκε βοή και έτριζαν τα παράθυρα. 
 Οι τοπικές αρχές είναι σε επιφυλακή, ωστόσο η Πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί κλήσεις για βοήθεια ενώ δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αναφορές για ζημιές. 

"Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο - γνωστό ρήγμα που να έδωσε στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς, στην περιοχή βορειοδυτικά από την πόλη του Κιλκίς, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο της δόνησης", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης. "Δεν προκύπτει ότι η περιοχή αυτή συγκεντρώνει μεγάλη σεισμικότητα, ενώ στο παρελθόν δεν έχουν σημειωθεί μεγάλοι σεισμοί", τόνισε ο κ. Σκορδίλης και ανέφερε ότι πριν από δύο ημέρες, στις 8/11, είχαν προηγηθεί, με επίκεντρο στο ίδιο σημείο, δύο μικρότεροι σε μέγεθος σεισμοί, από το σημερινό, της τάξης των 3,8 Ρίχτερ.

Greekradio Web Channel - ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ : ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ

 
Σας ανακοινώνουμε ότι το Greekradio web channel και οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" με δικές τους ενέργειες, και να μην μείνουν οι φίλαθλοι της Κορινθίας και όχι μόνο, χωρίς ενημέρωση, στις 3.00 το απόγευμα του Σαββάτου  12 Νοεμβρίου,  απευθείας από το ΔΑΚ Κορίνθου, θα μεταδώσουν αποκλειστικά - ραδιοφωνικά - διαδικτυακά , το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κορινθίας μεταξύ των ομάδων:

                     ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06  -  Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ                                 
     
Στην μετάδοση από το  ΔΑΚ ο Τάσος Μητσόπουλος, ενώ στην επιμέλεια και στο σχολιασμό  άλλων αποτελεσμάτων αγώνων της ημέρας, ο Βασίλης Λάλος.

 ΠΑΡΑΓΩΓΉ 

GReekradio Web Channel
ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ



Επανεκλογή για τέσσερις ελληνοαμερικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Επανεκλογή για τέσσερις ελληνοαμερικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Οι Δημοκρατικοί βουλευτές Τζον Σαρμπάνης, Ντίνα Τάιτους, Νίκη Τσόνγκας και ο Ρεπουμπλικάνος Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης επανεξελέγησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Αναλυτικότερα, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, η Δημοκρατική βουλευτής Ντίνα Τάιτους επανεξελέγη στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Νεβάδα, με 63% έναντι 28,8% της Μαίρη Πέρι (Mary Perry), μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Στην 3η περιφέρεια της Μασαχουσέτης, η Δημοκρατική Νίκη Τσόνγκας επανεξελέγη με 68,67% έναντι 31,32% της Ρεπουμπλικανής Αν Γούφερ.
Στη 12η περιφέρεια της Φλόριντα, με επίσης καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης επανεκλέγεται με ποσοστό 68,6% έναντι 31,38% του δημοκρατικού του αντιπάλου Ρόμπερτ Τάγιερ.
Στην 3η εκλογική περιφέρεια του Μέριλαντ, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης προηγείται με 62,8% έναντι 34,4% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μαρκ Πλάστερ.

Φιλική ήττα από τη Λευκορωσία


Το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων διακόπηκε απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την Εθνική ομάδα, η οποία έχασε 1-0 από τη Λευκορωσία στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο ίδιο γήπεδο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.
Ασορτί με την όλη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η παρουσία της Εθνικής. Μια δίκαιη ήττα βάση της εικόνας κυρίως στο πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε με μία τελική όλη κι όλη για την Εθνική.
Ο Σκίμπε έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους και αυτό φάνηκε. Ασύνδετη η ομάδα δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να κάνει μια ευκαιρία της προκοπής. Προσπάθησε από τα άκρα (με ανεβάσματα του Σταφυλλίδη και του Μανιάτη) να δημουργήσει αλλά οι σέντρες ήταν κακές και οι προσωπικές ενέργειες ανύπαρκτες. Οι Καρέλης και Γιαννιώτας ήταν άφαντοι και ο Βέλλιος κακός
Από την άλλη πλευρά οι Λευκορώσοι είχαν ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο (ανάμεσα στο δέκατο και το εικοστο λεπτό), που κυριάρχησαν πλήρως. Πέτυχαν το γκολ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Παλίτσεβιτς στο 14' και έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα (με τους Λαπτσέβ στο 16' και τον Σαβίτσκι στο 18')
Οι γρήγορες αλλαγές (τρεις στο ημίχρονο) έκαναν την Εθνική πιο επιθετική και επικίνδυνη. Βέβαια οι φάσεις ήταν με το... σταγονόμετρο. Στο 50' ο Τζιώλης είχε ένα σουτ άουτ, στο 64' ο Διαμαντάκος ένα πλασέ στον τερματοφύλακα, ενώ στο 69' ο Φορτούνης με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή ανάγκασε στον Τσέρνικ σε ωραία απόκρουση.
Στο 71' ο Διαμαντάκος κατέβασε όμορφα την μπάλα μετά από σέντρα του Καρέλη, αλλά από καλή θέση σουταρε άστοχα, ενώ στο 89' σουτ του Φορτούνη (που βοήθησε όσο έπαιξε) έστειλε την μπάλα άουτ. Σίγουρα στο ματς με την Βοσνία που ακολουθεί ο Γερμανός τεχνικός θα παρατάξει άλλη εντελώς ομάδα, ωστόσο η χθεσινή εικόνα ήταν πέρα για πέρα απογοητευτική.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Γλύκος, Μανιάτης (46΄ Παπασταθόπουλος), Σταφυλίδης (75΄ Τζαβέλλας), Κυριάκος Παπαδόπουλος (87΄ Τοροσίδης), Οικονόμου, Τζιόλης, Σάμαρης (46΄ Ταχτσίδης), Μάνταλος (46΄ Διαμαντάκος), Καρέλης, Βέλλιος, Γιαννιώτας (69΄ Φορτούνης).

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς):
 Τσέρνικ, Σιτάου, Παλίτσεβιτς (46΄ Βαλάτσκο), Παλιάκοφ (46΄ Μαρτίνοβιτς), Κέντις (61΄ Κόρζουν), Σαβίτσκι (72΄ Ρίος), Νιαχαΐτσικ, Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Χλεμπ (56΄ Γκορντζέιτσουκ), Λάπτσεφ (61΄ Κορνιλένκο).