Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 30,8% ενάντι του ΣΥΡΙΖΑ με 25,6% - Ραγδαια κυβερνητικη φθορα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/dhmoskophsh.jpg

Προβάδισμα 5,2 μονάδων στη ΝΔ, με ποσοστό 30,8% έναντι 25,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Reasearch για «Το Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, η έρευνα μετρά τη δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου): ΣΥΡΙΖΑ 17,3% (25,6%), ΝΔ 20,8% (30,8%), Χρυσή Αυγή 5,9% (8,7%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5% (7,4%), ΚΚΕ 5,1% (7,5%), Ποτάμι 2% (3%), ΑΝΕΛ 2,3% (3,4%), Ένωση Κεντρώων 3,1% (4,6%), Λαϊκή Ενότητα 1,2% (1,8%), Εθνική Ενότητα/ΛΑΟΣ 1,1% (1,6%), Πλεύση Ελευθερίας 2,2% (3,2%), Αλλο Κόμμα 1,6% (2,4%).
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στα πολύ υψηλά επίπεδα του 32,4%, ενώ συνολικά 42,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι σκέφτονται να αλλάξουν την ψήφο τους, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 29,1% θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 28,5% του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, ο αρχηγός της ΝΔ είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός, με ποσοστό 34,4% έναντι 27,5% του Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος, το 58,9% των ερωτηθέντων θεωρούν «απαραίτητη ή μάλλον απαραίτητη» τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ το 35,7% τη θεωρεί «περιττή ή μάλλον περιττή».

Διαμαρτυρία Κοντονή για το ανθελληνικό πανό - "Συκοφαντικό, ανιστόρητο,προσβλητικό" - Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ

Euro 2016: Διαμαρτυρία Κοντονή για το ανθελληνικό πανό - `Συκοφαντικό, ανιστόρητο,προσβλητικό`Προκλητικό αλβανικό πανό στο Euro για την Ελλάδα και «την Τσαμουριά»
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για το πανό - πρόκληση κατά της Ελλάδας που ανήρτησαν οι οπαδοί της Αλβανίας στο ματς με την Ελβετία.
Ο κ. Κοντονής ζητά τη λήψη μέτρων από την UEFA για το θέμα.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην FIFA και την ΕΠΟ, αναφέρει τα εξής:

Εγραψε ιστορία η Ουαλία! "Σκληρό καρύδι" οι Σλοβάκοι


Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέτυχε σήμερα η Ουαλία, καθώς νίκησε στο «Ατλαντίκ» της Μπορντό με 2-1 τη -πρωτάρα επίσης- Σλοβακία, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Β' ομίλου, στο EURO 2016 της Γαλλίας. 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Νέο ελκυστικό τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου το τραίνο - κρουαζιέρα"




Την πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου ως "τραίνο - κρουαζιέρα" πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και μια από τις κορυφαίες διεθνώς προσωπικότητες για τα σιδηροδρομικά δίκτυα κ. Bernd Scholl, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, τονίζοντας ότι "με το σχέδιό μας αυτό θα μετατρέψουμε το σιδηρόδρομο στην  Πελοπόννησο ένα νέο τουριστικό cluster που θα αποτελέσει, αφενός, μια νέα σημαντική επενδυτική πρόταση, αφετέρου, θα δημιουργήσει ένα νέο διεθνώς ανταγωνιστικό θεματικό τουριστικό προϊόν".

Συνέντευξη Τύπου στην Κόρινθο θα παραχωρήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης

Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος ΒερναρδάκηςΣυνέντευξη Τύπου  θα παραχωρήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο (Ερμού 16), αύριο Κυριακή 12 Ιουνίου στις 12:30 μ.μ.

Μπήκε με το δεξί η Ελβετία, 1-0 την "αδελφή" Αλβανία

Μπήκε με το δεξί η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία
Την παρθενική της νίκη σε πρεμιέρα τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σημείωσε η Ελβετία. Στην τέταρτη μόλις συμμετοχή της, η ομάδα του Πέτκοβιτς νίκησε 1-0 την Αλβανία στο Stade Bollaert-Delelis (Λανς) κι έβαλε το λιθαράκι για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2016.

Οι Ελβετοί ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία. Από το κόρνερ του Σακίρι (5`), ο Σαρ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Μπερίσα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αλβανίας.

Αλβανική πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας στον αγώνα Αλβανία-Ελβετία!

inner 
Πανό εις βάρος της Ελλάδας, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αναρτήθηκε από μερίδα Αλβανών φιλάθλων στην αναμέτρηση της Αλβανίας με την Ελβετία!

Πριν την έναρξη του ματς, οι κάμερες «έπιασαν» ένα πανό στην εξέδρα όπου κάθονται οι Αλβανοί φίλαθλοι, που έγραφε στα αγγλικά: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα».

Λίγο αργότερα, το πανό κατέβηκε, είναι σίγουρο, ωστόσο, πως η κίνηση αυτή ορισμένων Αλβανών οπαδών θα προκαλέσει -εκτός από την αντίδραση της ελληνικής πλευράς- την αντίδραση της UEFA, που είναι πολύ αυστηρή με τέτοια θέματα, καθώς απαγορεύει ρητά να αναρτώνται πανό με πολιτικό περιεχόμενο.

Είναι απορίας άξιο, πάντως, πώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου δεν το είδαν, πριν μπει στο γήπεδο…  


sport-fm.gr

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: «Ελάτε να παίξουμε στην άμμο»….. Πρόσκληση εθελοντών για τις αθλητικές διοργανώσεις του καλοκαιριού

O Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια της πολιτικής του για την προώθηση και εμπέδωση της αθλητικής ιδέας, αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την υλοποίηση μίας σειράς αθλητικών διοργανώσεων άμμου, υψηλού επιπέδου και ενδιαφέροντος.
Σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και αξιοποιώντας ισχυρά πλεονεκτήματα, όπως η ιδανική τοποθεσία των γηπέδων, η πλεονεκτική γεωγραφική θέση του Δήμου, το άριστο κλίμα σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες και τις υποδομές που διαθέτει η περιοχή, ανέλαβε τη διεξαγωγή αγώνων beach soccer, beach volley, beach handball και beach tennis, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Θεατρική Παράσταση του ειδικού παραμυθιού "το υφασματάκι" στο Ξυλόκαστρο

Αντί εισητηρίου ο κάθε πολίτης μπορεί κατά την είσοδό του στο Θέατρο να προσφέρει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου

Νέδα, τοπίο παραδεισένιας ομορφιάς


Αλβανία - Ελβετία, στην 2η ημέρα του Euro

Pregame: Αλβανία - Ελβετία
Ημέρα 2η στο Euro 2016 με την Αλβανία να κάνει πρεμιέρα σε τελική φάση στις 16:00 απέναντικ στην Ελβετία, στο  "Μπολάρ-Ντελελί" της Λανς ματς με το οποίο ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική του 1ου ομίλου. 
Ο Τζάνι ντε Μπιάζι ξεκινά για την εθνική Αλβανία τους: Μπερίσα, Ίσαϊ, Τσάνα, Μάβραϊ, Αγκόλι, Αμπράσι, Κουκέλι, Τζάκα, Ρόσι, Σαντίκου, Λενιάνι. 
Ο Βλάντιμιρ Πέκτοβιτς από την άλλη θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει για την Ελβετία, τους: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Τζάκα, Σατσίρι, Τζεμαϊλί, Μεχμέντι, Σεφέροβιτς
 

Χθες στον ίδιο όμιλο , η Γαλλία,  με «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄  ξεπέρασε χωρίς συνέπειες το άγχος της πρεμιέρας και νίκησε 2-1 τη Ρουμανία στο Saint-Denis στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2016. Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58΄, ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου.
 

Στις 19:00 για τον 2ο όμιλο στο «Ματμούτ Ατλαντίκ» του Μπορντό, η Ουαλία αντιμετωπίζει τη Σλοβακία, ενώ στις 22:00 διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα δύο φαβορί για την πρόκριση, η Αγγλία και η Ρωσία.

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ

Ο "Αρμαγεδώνας" φτώχειας που εξαπολύει το ντυμένο πολιτικά "γκιουλενικό" παρακράτος της Ελλάδας, δεν είναι κάτι νομοτελειακό. 
Δεν είναι μία προφητεία κάποιου Οσίου που θεοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την υποταγή μας σε μία έρπουσα ζωή ολίγων εκατοντάδων ευρώ.
Δεν αξίζει ο Έλληνας μισθούς και συντάξεις πείνας, ανεργία, σκλαβιά και εκμαυλισμό σωμάτων και συνειδήσεων χωρίς αιτία.

Αλλάζουν όλα στις εισφορές για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ!

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Την έναρξη εφαρμογής διεκπεραίωσης των ταμειακών συναλλαγών, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού, που αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ) ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (ΑΜΟΕ) και ονομάζεται Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ), ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με επείγον γενικό έγγραφο.

Fraport: Ξεκινά προσλήψεις στην Ελλάδα

Στις πρώτες προσλήψεις προχωράει αυτό το διάστημα η Fraport Greece. Πρόκειται για τη θυγατρική στην Ελλάδα που δημιούργησε ο γερμανικός όμιλος Fraport που κοινοπρακτικά με την εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου, Slentel, εξαγόρασε 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, τα οποία θα εκμεταλλευτεί για τα επόμενα 40 χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fraport Greece, αυτό το διάστημα προχωράει στην πρόσληψη τουλάχιστον 100 ατόμων όλων των ειδικοτήτων με σκοπό τη στελέχωση των νέων κεντρικών γραφείων της στην Ελλάδα, που θα είναι στα Βόρεια Προάστια του νομού Αττικής.
Πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας
Ο συνολικός αριθμός των έμμεσων και άμεσων προσλήψεων τοποθετείται σε πάνω από 15.000 και αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά, στο τέλος του 2016 οπότε και θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση των αεροδρομίων στον όμιλο.
Οι νέες προσλήψεις θα αφορούν πολλές ειδικότητες, προκειμένου να εξασφαλιστεί το σχέδιο του ομίλου για 24ώρη λειτουργία των περισσοτέρων αεροδρομίων.

Όλες οι αλλαγές στα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (απόφαση)

Τις προαναγγελθείσες αλλαγές στα αναμενόμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αποτυπώνει ΚΥΑ του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, υφυπουργού  Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατροάγκαλου, αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Πρόκειται για αλλαγές που αφορούν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα κατάρτισης των ωφελούμενων, την παράταση του διαστήματος εργασίας, το ύψος της αποζημιώσης αλλά και τη νυχτερινή εργασία και το επίδομα μετεγκατάστασης που αφορούν όσους προσληφθούν στα hot spots.
Με την ΚΥΑ τροποποιείται πλαιότερη με  αρ. 6.1714/5.1504 (ΦΕΚ 424/ Β’/22-02-2016) και προκύπτουν οι εξής αλλαγές:

ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1 Τη... γλίτωσε «βολίδα» στο 89' η Γαλλία!

Τη... γλίτωσε «βολίδα» στο 89' η Γαλλία!
Χάρη σε ένα ασύλληπτο σουτ του Παγέ στο 89' η αγχωμένη Γαλλία, επικράτησε πολύ δύσκολα με 2-1 της μαχητικής Ρουμανίας στο «Σταντ ντε Φρανς» και ξεκίνησε νικηφόρα στην πρεμιέρα του Euro.
Από την αρχή φάνηκε οτι η Ρουμανία θα ήταν δύσκολος αντίπαλος. Ο Ανχελ Ιορντανέσκου είχε στήσει υποδειγματικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι την ομάδα, κλείνοντας τους διαδρόμους σχεδόν σε όλο το ματς.
Οι Ρουμάνοι είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες στην αρχή κάθε ημιχρόνου προκειμένου να σκοράρουν (4' και 48' με τον Στάνκου), με τους Γάλλους μεν να έχουν την κατοχή, αλλα να μην μπορούν να την εκμεταλλευτούν.
Euro 2016: Γαλλία – Ρουμανία 2-1 ΤΕΛΙΚΟ Με το... δεξί στο τουρνουά οι `τρικολόρ`Οι «τρικολόρ» ουσιαστικά είχαν κάποια ξεσπάσματα στο ματς, όχι όμως και σταθερά καλή απόδοση. Ετσι λοιπόν «φλέρταραν» με το γκολ δύο φορές και μάλιστα με τον Γκριεζμάν στο 14' (δοκάρι) και το 36' για να ανοίξουν το σκορ στο 58' με κεφαλιά τον Ζιρού , πιθανότατα υπήρξε φάουλ στον Ταταρουσάνου).
Η Ρουμανία δεν πτοήθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον ηγέτη της, Στάνκου επτά λεπτά αργότερα (65') με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Εβρά  προηγήθηκε φάουλ στον Ματουιντί.
ΣΚΟΡΕΡ: 58' Ζιρού, Παγέ 89' – 65 (πεν.)Στάνκου
ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77' Μαρσιάλ), Ματουιντί, Γκριεζμάν (66' Κομάν), Παγέτ (91' Μουσά Σισοκό), Ζιρού.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Χομπάν, Στάντσιου (72' Κιπτσίου), Πιντιλί, Πόπα (82' Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61' Αλιμπέκ).

Επίτιμος Δημότης Νεμέας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπυλος - Ξεκίνησαν τα Νεμεα 2016




Την Εναρξη των αγώνων ΝΕΜΕΑ 2016 Κήρυξε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.
Λίγη ώρα  πριν στο Δημαρχείο Νεμέας ο Δήμαρχος   κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη Νεμέας«Δείκτες πορείας μας πρέπει να είναι οι αρχές και αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, θεμελιώδους πυλώνα του ευρωπαϊκού και του εν γένει δυτικού πολιτισμού, οι οποίες υπηρετούν πρωτίστως τον Άνθρωπο, στον ατέρμονα αγώνα του να επιτύχει την καταξίωσή του», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Νεμέας.