Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015


Αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015 επεξεργάζεται   ... 

Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου

Πιο νωρίς θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου όλων των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των εορτών.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου οι συντάξεις κύριες και επικουρικές του μηνός Ιανουαρίου θα καταβληθούν ως εξής:
- Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016
- Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

airetos.gr

Προσλήψεις εξπρές για 1.782 μόνιμους & εποχικούς μέχρι το τέλος του έτους – Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση (αναλυτικά)

Σε προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων προχωρούν διάφοροι φορείς μέχρι το τέλος του έτους. Συνολικά αναμένεται να γίνουν 1.782 προσλήψεις σε φορείς όπως υπουργεία, δήμοι, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, ΔΕΔΔΗΕ κ.ά. Οι ειδικότητες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: διοικητικοί, γυμναστές, βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, μηχανοτεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, εργάτες κ.ά. Οι μόνιμες θέσεις θα καλυφθούν από ειδικότητες όπως νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κ.ά. Οι αιτήσεις για το προσωπικό αορίστου χρόνου γίνονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ.

Ελληνική Αστυνομίαt: Προσέχουμε στο δρόμο. Χρήσιμες #συμβουλές #hellenicpolice για να οδηγούμε με ασφάλεια


Τροχαία-Οδική ασφάλεια

Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
  • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
  • Σέβομαι τα όρια ταχύτητας
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων
  • Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
  • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος
  • Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω 
Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ

Δεν έχουν τελειωμό οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Τσίπρα να διαλύσει την Ελλάδα. Τι να πει κανείς για την εγκληματική αμέλεια που επιδεικνύει στην Ειδομένη όπου επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και στρατηγικές εμπορικές συναλλαγές τινάζονται στον αέρα από 1.500 λαθρομετανάστες που διαλύουν την οικονομία της χώρας ανενόχλητοι.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Φ. ΑΡΑΠΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ «Άνθρακες τελικά ο θησαυρός»



Η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κα Φ. Αραπατζή, αναφορικά με τη πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άνθρακες τελικά ο θησαυρός» από την πολυαναμενόμενη διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης. Μία προκαταβολή, που παραδοσιακά και πάγια πιστωνόταν στους δικαιούχους παραγωγούς μέσα στον Οκτώβριο κάθε έτους,  έφτασε, επί των ημερών της ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Κυβέρνησης να καταβάλλεται μετά βίας στις αρχές του Δεκεμβρίου και δυστυχώς όχι στο σύνολο των παραγωγών, αφού  χωρίς προκαταβολή του τσεκ παραμένει 1 στους 4 αγρότες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ



O Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της, επιμένει να αδρανεί και να παρακολουθεί σαν ξένος παρατηρητής το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής προς τα Σκόπια. Εκατοντάδες εμπορικά βαγόνια με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη παραμένουν εγκλωβισμένα στα σύνορα και μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες επεξεργάζονται σχέδια εγκατάλειψης του Πειραιά.  Η χώρα μας δέχεται άλλο ένα βαρύ πλήγμα εξαιτίας της αδράνειας και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να αναλάβουν, έστω και τώρα, τις ευθύνες τους». 

Ροκανίζοντας την Ανάπτυξη

Άρθρο του Ανδρέα Σπυρόπουλου

Η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνει μια βαθιά ύφεση η οποία έχει καθηλώσει τον κατασκευαστικό τομέα της χώρας.

 Από τα μεγάλα έργα της δεκαετίας του ´90 και κυρίως της πρώτης δεκαετίας του 2000, τα οποία άλλαξαν το πρόσωπο της Ελλάδας, δημιούργησαν υποδομές που θα ζήλευε κάθε σύγχρονο κράτος (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Αττική Οδός, Εγνατία Oδός, Μετρό Αθήνας), αναμόρφωσαν την πρωτεύουσα και έβγαλαν από την απομόνωση την ηπειρωτική χώρα, φτάσαμε στη διάλυση του κατασκευαστικού κλάδου και τη φυγή χιλιάδων μηχανικών στο εξωτερικό.

ηΜΕΡΙΔΑ ευδε ετακ «Παρόν & Μέλλον στη Χρηματοδότηση της ερευνας & Καινοτομίας» 11/12/2015, Πάτρα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  
           
                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ηΜΕΡΙΔΑ ευδε ετακ
«Παρόν & Μέλλον στη Χρηματοδότηση της ερευνας & Καινοτομίας»
11/12/2015, Πάτρα

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας διοργανώνει την τέταρτη ημερίδα σε σειρά, στο πλαίσιο των Δράσεων Πληροφόρησης και Δημοσιότητας για την περίοδο 2014-2015, στην Πάτρα.
Η Ημερίδα που έχει θέμα «Παρόν και Μέλλον στη Χρηματοδότηση της Έρευνας και της Καινοτομίας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν συγκεκριμένα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 στους τομείς της Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας.
Θα ακολουθήσει, ανοιχτή συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της ΓΓΕΤ, ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ και των φορέων. 

Κλέβει τους αγρότες ο ΣΥΡΙΖΑ - Άγριος εμπαιγμός με τις επιδοτήσεις

Κλέβει τους αγρότες ο ΣΥΡΙΖΑ - Άγριος εμπαιγμός με τις επιδοτήσεις

 

Η συγκυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους Έλληνες αγρότες.

Σήμερα, 8/12, είναι η μεγάλη μέρα που δόθηκαν οι περιβόητες επιδοτήσεις των αγροτών και έγινε αυτό που περιμέναμε. Οι αγρότες δεν πήραν φράγκο!

Σε επίκαιρη ερώτηση που είχε κάνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κ. Μπαρμπαρούσης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 27/11/2015, όσον αφορά τις επιδοτήσεις των αγροτών και σε ερώτηση «γιατί καθυστερούν;», ο υπουργός μας είχε απαντήσει ότι «θα καθυστερήσουν μερικές μέρες, αλλά αντί για το 70% του συνόλου της επιδότησης, θα δοθεί το 90%».

Τελικά σήμερα, έκπληκτοι όλοι οι αγρότες είδαν να δίνεται γύρω στο 45% του συνόλου της επιδότησης.

Τώρα, δύο τινά συμβαίνουν: ή έχει κοπεί σχεδόν η μισή επιδότηση των αγροτών και χάνουν τα μισά λεφτά τους ή έχει δοθεί αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει, δηλαδή ότι έχει δοθεί το 90% από το 50% του συνόλου. Οπότε ο υπουργός μας δούλευε κανονικά προχθές με τις δηλώσεις του. Το ειρωνικό είναι ότι παρ’ όλο που έχουν δοθεί κουτσουρεμένες οι μισές επιδοτήσεις, οι εισφορές που έχουν παρακρατήσει τα ασφαλιστικά ταμεία συνοψίζεται σε ολόκληρο το ποσό της οφειλής.

Ο υπουργός οφείλει να βγει δημόσια και να ξεκαθαρίσει εάν οι επιδοτήσεις που μπήκαν σήμερα είναι το 90% από το 50% του συνόλου ή εάν έχουν κοπεί σχεδόν οι μισές επιδοτήσεις των αγροτών, το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να το μάθει ο αγροτικός κόσμος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναβρασμό.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου




Η Χρυσή Αυγή θα αναδείξει το θέμα με κατάθεση σχετικής επίκαιρης ερώτησης και θα σταθεί δίπλα στον Έλληνα αγρότη που του λεηλατούν τον κόπο και τον ιδρώτα του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αρχική


Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της εταιρείας Vodafone, η σύμβαση με την οποία η εταιρεία αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, στις 20 Δεκεμβρίου 2015.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, για την αξιολόγηση των διοικητών & υποδιοικητών των νοσοκομείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«“Απολογούμενη” η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το πολιτικό πογκρόμ που εξαπέλυσε εναντίον των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας στο πλαίσιο της “συναίνεσης”, ανακοίνωσε την άμεση και πρόωρη παύση των 60 από τους 71 διοικητές και υποδιοικητές με συνοπτικές διαδικασίες.
“Η διαδικασία ήταν μεν ανοιχτή, διαφανής και μη κυβερνητικά ελεγχόμενη”!!! ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, “υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου δε”!!!
Εντυπωσιακό και ενδεικτικό του πολιτικού μένους του Αναπλ. Υπουργού κ. Πολάκη το γεγονός ότι και διοικητές που αξιολογήθηκαν θετικά επαύθησαν “για λόγους εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν”!!!
Αλήθεια κ. Υπουργέ, ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε και για πόσο καιρό νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε;
Φοβού τα σκυλιά που γαβγίζουν, ιδίως σε ένα καραβάνι που δεν προχωράει…».