Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

 Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος
Κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Σύρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην «κοινωνική και οικονομική κρίση» που μαστίζει τη χώρα.
     Αν δεν διαγνώσουμε τι πραγματικά συμβαίνει δεν πρόκειται ποτέ αυτή η χώρα να ανατάξει. Η οικονομική και κοινωνική κρίση είναι δημιούργημα, αποτέλεσμα, συνέπεια άλλης αιτίας. Και η αιτία είναι το ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, οι συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις, τα κόμματα που κυριάρχησαν στον μεταπολιτευτικό βίο. Την οικονομία και την κοινωνία έφεραν εδώ οι πολιτικές εκπροσωπήσεις της χώρας. Αυτά τα δεξιά και αριστερά μεταπρατικά και ανεπαρκή πολιτικά μορφώματα της μεταπολίτευσης. Την τελευταία εφεδρεία της  μεταπολιτευτικής κάστας την βλέπουμε τώρα.
     Πρόδηλη  θλιβερή τους εικόνα ήταν το πρόσφατο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έπρεπε να νομιμοποιεί συνάξεις της επίσημης πολιτικής αναπηρίας. Για αυτούς τους πολιτικούς αρχηγούς δεν υπάρχουν πιο αρνητικά πολιτικά πρόσημα και κατηγορίες για να τους κατατάξεις.
     Ο Πρόεδρος με το κύρος του θεσμού δεν θα έπρεπε να αξιοποιηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς για τη νομιμοποίησή τους, αλλά να πάρει πρωτοβουλίες μιας εθνικής συνεννόησης σε μία πορεία με προορισμό την τιμωρία των κωμικοκομματαρχών, των ανυπόληπτων, των αρχηγών της πολιτικής απάτης. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής αναγέννησης της χώρας. Μία νέα πολιτική παιδεία και νέοι πολιτικοί πρωταγωνιστές θα κάνει και τους εξωτερικούς λογαριασμούς. Αυτούς που «εταίρους» τους ονομάζουν σήμερα οι «αριστεροί»,  που παλιότερα οι δεξιοί τους έλεγαν «συμμάχους».
     Το θέαμα και όλα  όσα έγιναν γνωστά από την σύναξη των αρχηγών με την παρουσία του κ. Παυλόπουλου αδικεί την Ελλάδα. Τόπο ιστορίας, αγώνων αξιοπρέπειας, πνεύματος, μόχθου και δημιουργίας.
     Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και στην επίσημη εκδήλωση ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ελπίζω να δείξει ότι έχει κάνει διακριτή την απομάκρυνσή του από τις συμπολιτεύσεις – αντιπολιτεύσεις της παρακμής. Από αυτούς που χρέωσαν την χώρα και φτωχαίνουν τους Έλληνες.
     Ο κ. Παυλόπουλος  πρέπει να συμβάλει στην μετάβαση από τον μεταμορφισμό και τις συναλλαγές μεταξύ του παλιού πολιτικού προσωπικού προς την άνοιξη μίας υγιούς πολιτικής ζωής. Η πολιτική αγορά δεν θα ανασυσταθεί με φθαρμένα υλικά του παρελθόντος, ούτε σε βάσεις συγκυρίας. Η χώρα χρειάζεται πρόταση νέου ορίζοντα.
          Γρηγόρης Κλαδούχος

          Ξυλόκαστρο, 6 Δεκεμβρίου 2015