Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των τριών οπλιτών σε Βόλο και Πάτρα (video)

volos
Το τελευταίο αντίο στους τρεις στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Μαγνησίας είπαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Βόλο και Πάτρα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των άτυχων νέων.
Η νεκρώσιμος ακολουθία, τόσο στο Βόλο, όσο και στην Πάτρα έγινε σε κλίμα βουβού πόνου.
Στο Βόλο κηδεύτηκαν οι επαγγελματίες οπλίτες, λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας, 34 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από την Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών και ο λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης, 33χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στρατιωτικές τιμές αποδόθηκαν από άγημα Πεζοναυτών, ενώ παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και των τοπικών αρχών.
Η τελετή για τον 19χρονο οπλίτη θητείας (δεκανέα) Φώτη Ανδρικόπουλο έγινε στα Πετρωτά Αχαΐας.
* Η φωτογραφία και το βίντεο είναι από το magnesianews.grVIDEO
ysterografa.gr

Ξεκινά απόψε στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ξεκινά απόψε στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, βρίσκεται στο Μιλάνο προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε για την Απασχόληση. Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού. Πάντως, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννηδήλωσε πως η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης έπρεπε να γίνει δύο ημέρες νωρίτερα για να είναι παρών και ο πρωθυπουργός. «Δεν θα ψηφίσω 'όχι' στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», δηλαδήθα ψηφίσει «ναι», δήλωσε ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής (και πρώην της ΝΔ), Ν. Κακλαμάνης. Η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης...
eklogika.gr
cersei lannister-02
Ακολουθούν spoilers:
Το ΗΒΟ φαίνεται ότι δε φείδεται χρημάτων προκειμένου να κρατήσει μυστική την περίφημη γυμνή σκηνή της Cersei Lannister μέχρι την τηλεοπτική προβολή της.
Οι φήμες αναφέρουν ότι για να κρατήσει η παραγωγή όλες τις λεπτομέρειες της σκηνής κρυφές, ξοδεύει περίπου 50.000 δολάρια την ημέρα για τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει το γύρισμα.
Το TMZ αποκαλύπτει ότι έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 200 άνδρες ασφαλείας, οι τοπικοί ιδιοκτήτες καταστημάτων πληρώθηκαν για να μη λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους εκείνες τις ημέρες, τα κινητά απαγορεύτηκαν και όσοι εμπλέκονται στο εγχείρημα κλήθηκα να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά που προβλέπουν πρόστιμα μέχρι και 250.000 δολάρια.
Η αμφιλεγόμενη σκηνή αποτελεί μεγάλη στιγμή στα βιβλία του GeorgeR.R. Martin και περιγράφεται λεπτομερώς. Ο High Septon, επικεφαλής της επίσημης θρησκείας στα 7 Βασίλεια, διατάζει να ξυριστεί το κεφάλι της άλλοτε περήφανης Cersei και την αναγκάζει να διασχίσει γυμνή τη διαδρομή από το Great Sep of Baelor ως το Red Keep κάτω από τους πανηγυρισμούς του πλήθους που παρακολουθεί.
Ελάχιστες φωτογραφίες έχουν δημοσιοποιηθεί, όπως αυτή, και οι φαν δε μένει παρά να κάνουν υπομονή για την έναρξη του 5ου κύκλου τον Απρίλιο του 2015.
Στο Twitter παντως, που κυκλοφόρησε η σχετική φωτογραφία, έγινε ο αναμενόμενος… χαμός.

ysterografa.gr

Μητσοτάκης: Όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο το οποίο ελέγχουμε είναι αν έγιναν οι μονιμοποιήσεις χωρίς να  ...

Ο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ

Βλάσης ΤσιώτοςΕνώ λοιπόν όλα δείχνουν θετικά για τον Δήμο μας, ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας αρχίζει να γυρίζει στο μυαλό μου. Το πράσινο σημείο που αποτελεί τη λύση είναι ένα αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ, δηλαδή κέντρο διαχείρισης ανακυκλώσιμων. Τα σκουπίδια όμως που θα μεταφερθούν από την Τρίπολη είναι σύμμεικτα, περιέχουν δηλαδή ένα μεγάλο μέρος άχρηστων υπολειμμάτων τα οποία δεν ανακυκλώνονται. Τα υπολείμματα αυτά τα οποία λόγο του ότι τα σκουπίδια έχουν μείνει καιρό χωρίς συλλογή θα είναι το μεγαλύτερο ποσοστό. Μήπως λοιπόν το ΚΔΑΥ το οποίο είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, αφού ξεχωρίσει από τα σκουπίδια το μικρό ποσοστό των ανακυκλώσιμων στην συνέχεια ψάξει χώρο απόθεσης του άχρηστου υπολοίπου; Που θα διοχετευτεί αυτή η σημαντική ποσότητα; Μήπως σε κάποιον αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ της Κορινθίας; Ας επαναλάβουμε την πάγια και σταθερή θέση μας, για να προλάβουμε τυχών απερίσκεπτες ενέργειες. Ο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. Τα κεφαλαία για να γίνουμε πιο κατανοητοί σε όλους.

ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Συνάντηση του Ε. Γ. της ΟΝΝΕΔ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό)

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από διάφορα ζητήματα σχετικά με τον αθλητισμό, όπως ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων και η συντήρησή τους, οι δράσεις της Πολιτείας ώστε να παρακινηθούν οι νέοι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το ντόπινγκ. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου παρουσίασαν τις προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, με αφορμή το περιστατικό βίας που κόστισε τη ζωή του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη. Ορισμένες από τις προτάσεις μας, όπως η εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα γήπεδα βρίσκονται ήδη στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Οι προτάσεις μας για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα είναι:


2.      Θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με πλήρες ονοματεπώνυμο του κατόχου. Αγορά του εισιτηρίου με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή με πληρωμή του μέσω διαδικτύου, με τα πλήρη στοιχεία του.

3.      Προειδοποίηση σε περίπτωση εκτρόπων και στην περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων είτε εκκένωση του γηπέδου είτε οριστική διακοπή του αγώνα με επιβαρυντικό φύλλο αγώνα κατά της ομάδας οι οπαδοί της οποίας  δημιούργησαν τα έκτροπα.

4.      Αναδιάρθρωση της λειτουργίας συνδέσμων φιλάθλων με κεντρική εποπτεία από τις ομάδες, οι οποίες θα ευθύνονται και ποινικά για πρόκληση επεισοδίων από τους οπαδούς.

5.      Αποκλεισμός για την ομάδα από τυχόν έξοδο σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές οργανώσεις τη δεύτερη φορά πρόκλησης επεισοδίων σε αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Αφαίρεση 3 βαθμών από το ήδη τρέχον πρωτάθλημα.

6.      Έλεγχος στις εισόδους των γηπέδων με μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, τύπου αεροδρομίου, για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων προς ρίψη.

7.      Στέρηση εισόδου σε οπαδούς και παράγοντες αν διαπράξουν ποινικό αδίκημα εντός γηπέδου και στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Πλήρης απαγόρευση αν η ποινική πράξη επαναληφθεί. Η ποινή είναι στη διακριτική ευχέρεια του αθλητικού εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει το εύρος της ποινής.

8.      Σε αθλητές που συμπλέκονται, άμεση αποβολή και τιμωρία τους με χρηματικό πρόστιμο και τιμωρία τους με τουλάχιστον 2 αγωνιστικές.

9.      Απαγόρευση των μετακινήσεων οπαδών με πρόβλεψη αλλαγής του μέτρου αν οι καταστάσεις το ευνοούν.

10.  Στο μάθημα της Γυμναστικής στα σχολεία, υποχρεωτική επιμόρφωση φίλαθλης συμπεριφοράς για τη δημιουργία ορθού χαρακτήρα των νέων ως προς την παρουσία τους σε αθλητικούς χώρους είτε με την ιδιότητα του αθλητή είτε του φίλαθλου.


Από το Γραφείο Τύπου.

Επιστολή της Περιφέρειας για την άμεση συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής και να δοθούν όλες οι απαντήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Επιστολή για την άμεση συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα πραγματοποιήσει αυτοψία στη θέση Άγιος Νικόλαος, στο Βασιλίτσι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για το «έργο προστασίας της ακτής από διάβρωση εντός της θάλασσας και σε απόσταση από την ακτή, δημιουργία μεμονωμένου αγκυροβολίου εντός της θάλασσας και τεχνητών υφάλων στον πυθμένα της θάλασσας» απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στους επικεφαλείς των παρατάξεων.
Στην επιστολή επισημαίνεται η αναγκαιότητα άμεσης σύστασης της επιτροπής, ώστε να καταθέσει το πόρισμά της, να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση το συντομότερο και να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Επισημαίνεται επίσης ότι έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να μην προβεί σε καμία ενέργεια αποφασιστικού χαρακτήρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προτού γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.     

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αναγκαία η περιφερειοποίηση των πολιτικών διαχείρισης του πολιτιστικού αποθέματος»

Εμφάνιση DSC_3500.jpg
Την ανάγκη υιοθέτησης νέας θεώρησης και περιφερειοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση εργασίας για την παρακολούθηση των έργων πολιτισμού ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με την Ειδική Υπηρεσία Τομέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους Προϊσταμένους των Προϊστορικών, Κλασσικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι δεν θα επιτρέψει την εμπλοκή ΜΚΟ ή εξωθεσμικών οργάνων στη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος στην Πελοπόννησο και ταυτόχρονα πρότεινε τη δημιουργία ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού της σήμανσης των μνημείων, το οποίο θα υπακούει σε μια ολοκληρωμένη αντίληψη προβολής και διασύνδεσής τους.

«Το κρίσιμο στοιχείο στη διαχείριση του πολιτιστικού μας αποθέματος είναι η εμπλοκή τους στην περιφερειακή μας οικονομία, όπως άλλωστε προβλέπεται στον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας» τόνισε ο κ. Τατούλης και ζήτησε, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, την κατάρτιση πίνακα έργων προτεραιότητας κοινής αποδοχής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού.  

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Εμφάνιση ypografh_2014_10_08_00729.jpg
Ευ. Μεϊμαράκης: «Η Βουλή θα στηρίξει όσο μπορεί το έργο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, εξασφαλίζοντας θεσμικά την ανεξαρτησία και την άποψη που εκφράζει. Η παρουσία μου εδώ αυτό το μήνυμα έχει, ότι η Βουλή δια του Προέδρου της επικροτεί αυτού του είδους τις συνεργασίες».
Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη υπεγράφη σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν, ο Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή καθηγητής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Δημοσιογραφική επιτυχία για Κούτρα-Ντσούνο η συνέντευξη της Ντόρας

Christos-Koutras-Giannis-Ntsounos
Μια σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία κατέγραψαν οι “Αταίριαστοι” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τη σημερινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη που έβγαλε ειδήσεις, όπως συνηθίζει στις δημόσιες παρεμβάσεις της η πρώην Υπουργός Εξωτερικών.
Ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος δίνουν τις τελευταίες εβδομάδες δείγματα μιας δημοσιογραφικής δουλειάς που στηρίζεται στην αξιοπρέπεια και την ουσία των θεμάτων, αντί να διολισθαίνει στον εντυπωσιασμό, ενώ αναδεικνύουν ζητήματα αιχμής, που κυριαρχούν στην καθημερινότητα, με τον δικό τους τρόπο.
Καθιερώνουν δε ένα ιδιαίτερο στυλ παρουσίασης και ροής της εκπομπής, που ξεφεύγει από τη… μονοτονία η οποία κυριαρχεί συνήθως στις ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια.
ysterografa.gr

Η σωτηρία της Ελλάδος

- η ιστορία, η τιμωρία και τα «λάθη» -

Εμφάνιση DSC00008.JPGΣυνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών πού κάνουν την γύρο του κόσμου για την συμπεριφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IWF) και μερικών υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι της Ελλάδος μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους των κρατών, την οποία όμως φορτώθηκε εξολοκλήρου  η ατυχής Πατρίδα μας. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και νέες άλλες αποκαλύψεις που θα προκύψουν από την σύγκρουση μεταξύ των ελεεινών και κατάπτυστων  πρωταγωνιστών και υπευθύνων για την σκληρή τιμωρία της Ελλάδος. Τα συμπεράσματα των αποκαλύψεων θα φέρουν εις την επιφάνεια, με ιδιαίτερη και εντονότερη διάσταση, όχι μόνο την κρίση χρέους των χωρών, ως είναι γνωστόν, αλλά ταυτόχρονα  και την κρίση της ηθικής και την κατάπτωση και τον εκφυλισμό όλων εκείνων οι οποίοι διαχειρίζονται τις τύχες Κρατών και δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Αντιπροσωπεία Βουλευτών από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ομογενή Βουλευτή κ.Gus Bilirakis, επισκέφτηκε σήμερα το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εμφάνιση 2014_10_08_00570.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, υποδεχόμενος τα μέλη της Αντιπροσωπείας των ΗΠΑ τους  ευχαρίστησε για την πολύτιμη στήριξη που παρέχουν  στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα και τόνισε:
« Έχουμε ήδη διανύσει ένα πολύ δύσκολο δρόμο θυσιών του Ελληνικού λαού, που ευτυχώς τώρα αρχίζουν να πιάνουν τόπο, ώστε να μπορεί η χώρα μας να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Στο πρόσφατο παρελθόν, όταν αυτή η Βουλή ξεκίνησε τη θητεία της, ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, από την Ευρώπη, ότι θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεωκοπία και θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη αναταραχή. Ευτυχώς όλα αυτά αποφεύχθηκαν με μια συνετή, δύσκολη διαχείριση της κυβέρνησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με την ωριμότητα και τις θυσίες του Ελληνικού λαού, ώστε να μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια Ελλάδα που έχει μειωμένη εγκληματικότητα, φιλικό περιβάλλον στην επιχειρηματικότητα και αυτό φαίνεται από τον πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών που επέλεξαν φέτος την χώρα μας για τις διακοπές τους. Αναγνωρίζουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια μας, είχαμε την υποστήριξη από φίλους και συμμάχους όπως είστε εσείς.»     

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Συνεντευξη Βαγγελη Γουργαρη για σκουπιδια

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΗΜΟΙ

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ

Φτάσαμε στη φάση της οριστικής παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης κερδοφορίας για την εταιρεία, με μεγάλο κόστος στο περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων. Μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, απομένει να υπογραφή η σύμβαση που θα καθιστά την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗ οριστικό ανάδοχο του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Περ. Πελ/σου. Η κυβέρνηση, η πλειοψηφία του ΠεΣυ Πελοποννήσου, ο κ Τατούλης που με απόλυτη αδιαφάνεια και απίστευτες μεθοδεύσεις, τα τρία προηγούμενα χρόνια ικανοποίησαν όλες τις απαιτήσεις των ιδιωτών, μαζί με τις Δημοτικές αρχές που συναίνεσαν και στήριξαν τις αντιλαϊκές επιλογές διαχείρισης, αναλαμβάνουν τώρα την υλοποίηση της πολιτικής της ΤΕΡΝΑ φορτώνοντας το κόστος στα λαϊκά στρώματα. Η αποκομιδή, η προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση και μεταφορά απορριμμάτων θα γίνεται από τους Δήμους, ενώ το κόστος απόκτησης των νέων εξοπλισμών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων θα βαρύνει τους Δήμους, δηλαδή θα πληρώνεται από τους δημότες. Από τους 11 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση των απορριμμάτων(ΠΕΣΔΑ) η ΤΕΡΝΑ θα φτιάξει μόνον δύο (2), έναν για Κορινθία στην Τενέα και έναν για Αργολίδα στην Νέα Κίο.
Το χορό άνοιξε η νέα δημοτική αρχή Τρίπολης. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, άφησε τα σκουπίδια να γίνονται βουνά στους δρόμους, ασκώντας πίεση στους δημότες να αποδεχτούν και το υπέρογκο κόστος, 150€ περίπου ανά τόνα απορριμμάτων, και τις νέες οικονομικές και οικολογικές επιβαρύνσεις που θα ακολουθήσουν. Με πρόσχημα τη δήθεν προσωρινή μεταφόρτωση των απορριμμάτων επιδιώκει την εξασφάλιση χώρου για την εγκατάσταση δεματοποιητή και άλλων εγκαταστάσεων.
Η πλειοψηφία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ενός Δήμου τουριστικού και αγροτικού, αποφάσισε στις 3-10-2014 την αγορά οικοπέδου για δεματοποιητή και λοιπές εγκαταστάσεις. Πλειοψηφία και προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασαν σε τέτοιο σημείο πρόκλησης ώστε να μην βάλουν σε ψηφοφορία στο σώμα προτάσεις του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως να ζητήσουν από την κυβέρνηση και την περιφέρεια τα στοιχεία που διαμορφώνουν το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, να μάθει ο Δήμος την ποσότητα που υποχρεώνεται από την σύμβαση να παραδίδει κάθε χρόνο στην ΤΕΡΝΑ και άλλα σχετικά, δηλώνοντας ότι αυτά δεν ενδιαφέρουν το Δήμο. Φαίνεται ότι τα μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υλοποίηση των σχεδιασμών της ΤΕΡΝΑ.
 Στα τρία – τέσσερα χρόνια που θα ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ θα έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες τόνοι δέματα σκουπιδιών και δεκάδες χιλιάδες τόνοι χύμα απορριμμάτων στους χώρους εγκατάστασης των δεματοποιητών. Με τις ζυμώσεις των οργανικών και τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, τα δέματα θα σκάνε, θα γεμίζει η ατμόσφαιρα από δύσοσμα αέρια, ο υδροφόρος από ζουμιά , θα επικρατούν συνθήκες ανοιχτής χωματερής όπως γίνεται στα Δίδυμα της Ερμιονίδας. Οι εγκαταστάσεις και οι εξοπλισμοί που αποκτούν οι Δήμοι θα πάνε προίκα στην ΤΕΡΝΑ όταν ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί της γιατί η καρμανιόλα της Ρήτρας Ποσότητας και Ποιότητας δεν θα επιτρέπουν εκτός ΤΕΡΝΑ καμία άλλη δραστηριότητα (ανάκτησης υλικών, διαλογής, κομποστοποίησης κ.λ.π. Ο Δήμος Πύλου παρέδωσε την «προσωρινή» διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη. Είναι βέβαιο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πληθύνουν τέτοια φαινόμενα.
Με πρόταση δική μας 17 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με κοινό υπόμνημα ζητάμε και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τα λαϊκά στρώματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να σταματήσουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγείας και της τσέπης του λαού. Να διεκδικήσουν η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών. Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Μόνο τότε οι Δήμοι είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

O Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος επισκέφτηκε τη Μάννα

Click to enlarge image 1.JPG
Click to enlarge image 1.JPGΣτις 5/10/2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 8.00 μ.μ. ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο επισκέφτηκε τη Μάννα Κορινθίας, όπου μίλησε σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για τα προβλήματα του τοπικού διαμερίσματος και για την ανάγκη συστραύτευσης όλων των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει ο Δήμος μας.
Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκε το μεγάλο θέμα του εθελοντισμού, ο οποίος είναι απαραίτητος και φαντάζει σαν μοναδική διέξοδος , σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει και το Δήμο μας.
   

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 10/10/2014

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 10η Οκτωβρίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Εισήγηση για τροποποιήσεις προϋπολογισμού (συνεδρίαση Δ.Σ. 13-10-2014).
  2. Εισήγηση στο Δ.Σ. για την επιλογή πιστωτικού ιδρύματος για τις συναλλαγές του Δήμου.

Ντόρα: Το παιχνίδι γυρίζει με 3 κινήσεις

Dora-Bakoyanni
Τις τρεις στρατηγικές κινήσεις που μπορούν να “γυρίσουν το παιχνίδι” για τη Νέα Δημοκρατία, και να επιτρέψουν στη γαλάζια παράταξη να αναδειχθεί νικήτρια από τις κάλπες των επόμενων εκλογών, ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, με μακρά διαδρομή συνέπειας και προσήλωσης στη στρατηγική επιδίωξη διεύρυνσης της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μπορεί να εκφράσει πλατιές κοινωνικές πλειοψηφίες, μίλησε στους “Αταίριαστους” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι το αρνητικό πολιτικό κλίμα μπορεί να ανατραπεί.
Σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη, οι τρεις στρατηγικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο διάστημα είναι:
- Αλλαγές στη φορολογία, ώστε να αποκατασταθούν οι σημερινές αδικίες οι οποίες έχουν εξοργίσει τους πολίτες.
- Κινητοποίηση όλων των στελεχών, πολλά εκ των οποίων δείχνουν σήμερα ανενεργά ή αποστασιοποιημένα.
- Διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας προς τον χώρο του Κέντρου, όχι με… ονομαστικές προσκλήσεις, αλλά με πολιτικό προσανατολισμό και στόχευση.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόασης του ΣΚΑΪ, με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο:
- “Κακώς μπήκαμε σε αυτή τη συζήτηση, δίνοντας και στο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να φύγει από την ουσία.
Έπρεπε να γίνει 2 μέρες αργότερα η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης για να είναι παρών στην Βουλή και ο πρωθυπουργός.
Η ΝΔ πρέπει να ανοιχτεί προς τον χώρο του Κέντρου που σήμερα είναι ορφανός.
Αν πάμε τώρα σε εκλογές η Ελλάδα θα πάει πίσω 2 χρόνια.
Πρέπει να δούμε τις αδικίες στο φορολογικό σύστημα
Όταν φορολογείς επι λανθασμένων δεδομένων είναι λάθος όλος ο φόρος.
Προτείνω 30% μείωση οριζόντια όλων των αντικειμενικών αξιών.
Με τον ΕΝΦΙΑ το δικαίωμα της ιδιοκτησίας μεταβάλλεται σε βάρος.
Είμαστε υπερφορολογημένοι και είμαστε και λάθος φορολογημένοι”.

ysterografa.gr

Η NASA θέλει να κάνει το σενάριο του Alien… πραγματικότητα!

alien
Η NASA δουλεύει προγράμματα για να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη και για να τα καταφέρει μελετάει ένα σενάριο που μοιάζει με αυτό της ταινίας Alien.
Με απλά λόγια, μιλάμε για την νάρκωση των αστροναυτών, σε ειδικά κουβούκλια, ώστε να αντέξουν το ταξίδι των 180 ημερών που απαιτούνται για να φτάσουν  στον Άρη.
Επιστήμονες των “SpaceWorks Enterprises” ανέφεραν σε πρόσφατο συνέδριο πως το να ρίξουν σε τεχνητό κώμα τους αστροναύτες είναι ένα σενάριο που εξετάζεται για τις επανδρωμένες αποστολές στον Άρη. Μοιάζει ρεαλιστικό, μειώνει το κόστος και οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το 2030.
Ο πρόεδρος των “SpaceWorks Enterprises” τόνισε πως “αυτό το σενάριο αποτελεί μία από τις επιλογές που έχουμε, ώστε να φτάσουμε στον Άρη”.

Χατζηνικολάου: Ημερομηνία – κλειδί για τον Σαμαρά η 8η Δεκεμβρίου!

Nikos-Chatzinikolaou-Real
Σε δύο πολύ σημαντικές ημερομηνίες στάθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του Star την Τρίτη.
Ο εκδότης της Realnews αναφέρθηκε αρχικά στη συνάντηση Χαρδούβελη – Λαγκάρντ που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, ενώ υπογράμμισε πως ακόμη πιο σημαντική είναι η 8ηΔεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένο το τελευταίο Eurogroup της χρονιάς και στο οποίο η Ελλάδα θα παίξει τα… http://ysterografa.gr

Ο Κώστας Κόλλιας ενημερώνει του αγρότες της Κορινθίας για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ στην Πάτρα και την Αθήνα είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με αφορμή τις καθυστερήσεις που αναφέρουν πολλοί αγρότες στη διαδικασία των εκτιμήσεων και της έκδοσης των σχετικών πορισμάτων. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πολλοί αγρότες που επλήγησαν από βροχοπτώσεις και χαλάζι τους τελευταίους μήνες, μου αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχουν στα χέρια τους πορίσματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκτιμήσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις αγροτών που έπαθαν καταστροφές στις αρχές Αυγούστου και ακόμα δεν γνωρίζουν τι ζημιές τους έχουν καταλογιστεί.
Επειδή είναι αυτονόητο ότι οι αγρότες μας αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τους, όχι μόνο για να αναπληρώσουν το εισόδημά τους και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, αλλά και για να προετοιμαστούν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, θεώρησα χρέος μου να επικοινωνήσω με τον ΕΛΓΑ Πατρών, καθώς και με την κεντρική διοίκηση στην Αθήνα , προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία των αποζημιώσεων για όλες τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες της Κορινθίας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα:
Α) Σε ό,τι αφορά τις φετινές ζημιές, πληροφορήθηκα ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι πολλές περιοχές επλήγησαν σε σύντομο χρόνο και από χαλάζι και από βροχοπτώσεις. Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήδη προχωρούσαν εντατικά οι εκτιμήσεις για το χαλάζι, σημειώθηκαν νέες βροχές. Πολλοί αγρότες έκαναν νέες αναγγελίες για τις ίδιες καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον κανονισμό, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ζημιές σε ίδιες εκτάσεις από διαφορετικά αίτια, οι πίνακες αναθεωρούνται και συντάσσονται νέοι με συνεκτίμηση των ζημιών. Αυτή η διπλή ζημιά και, επομένως, και οι διπλές εκτιμήσεις, σε συνδυασμό με την τεράστια έκταση της καταστροφής από τις βροχές, κυρίως στα αμπέλια, οι οποίες επηρέασαν σχεδόν το σύνολο του Νομού μας, συνεπάγονται καθυστερήσεις.
Β) Ζημιές από την πυρκαγιά του 2012: Η επεξεργασία όλων των δεδομένων βρίσκεται στο τελικό στάδιο και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ανακοινωθεί τα πορίσματα.
Γ) Ζημιές από τον περονόσπορο του 2011: όπως έχω ενημερώσει τους αγρότες μας, ύστερα από πολλές και επίπονες προσπάθειες, εγκρίθηκε τον Ιούλιο ο φάκελος του προγράμματος ΠΣΕΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα στον οποίο περιλαμβάνεται και η Κορινθία. Ήδη καταρτίζονται οι πίνακες με τις επιμέρους περιοχές του Νομού μας που δικαιούνται αποζημιώσεις για την επιδημία, και στη συνέχεια οι παραγωγοί από αυτές τις περιοχές θα κληθούν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά.
Οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ γνωρίζουν τα προβλήματα, τόσο τα φετινά, όσο και τις παλαιές εκκρεμότητες, και εργάζονται εντατικά για την ταχύτερη δυνατή έκδοση των πορισμάτων. Ωστόσο, έκρινα σκόπιμο να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η περίοδος είναι κρίσιμη για τους καλλιεργητές καθώς οι θεομηνίες τους έπληξαν στη φάση της συγκομιδής. Με το αγροτικό εισόδημα ήδη συμπιεσμένο στο μη περαιτέρω, η απώλεια της σοδειάς ή μέρους της αξίας της, θα σημάνει το τελειωτικό πλήγμα εάν η πολιτεία δεν συνδράμει άμεσα.»


Επίδειξη αλαζονείες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  - πράξη Ανάπτυξης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πληρ.: Πουλοκέφαλος Γιώργος
Κιν: 6944713636
e-mail:gpoulok@otenet.gr
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίδειξη αλαζονείες και έλλειψης δημοκρατικής ευαισθησίας, από την παράταξη του κ. Τατούλη, χαρακτηρίζουν τη χθεσινή (6 Οκτωβρίου 2014) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η  πλειοψηφία, κατά τη συγκρότηση των επιτροπών παρακολούθησης προγραμματικών συμβάσεων, αρνήθηκε τη συμμετοχή σε αυτές και μελών της αντιπολίτευσης, όπως τουλάχιστον είχε καθιερωθεί μέχρι τώρα. Ακόμα και σε επιτροπές που συμμετείχαν ως μέλη εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, αντικαταστάθηκαν με μέλη από την παράταξη του Περιφερειάρχη. Η συμπεριφορά της Περιφερειακής  αρχής αναδεικνύει με καταφανέστατο τρόπο τη φοβικότητά της για ανοιχτές «διαδικασίες» και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την λειτουργία του συλλογικού οργάνου της Πελοποννήσου και τη Δημοκρατία εντός και εκτός  αυτού.
Η επίκληση των Δημοκρατικών αρχών, αλά καρτ, σε καμία περίπτωση δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν συνάδει με το ρόλο μας και τη θέση που μας ενέταξε η ψήφος των συμπολιτών μας. Είμαστε κατηγορηματικά  αντίθετοι στην προϋπόθεση που θέτει η τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη σύμφωνα με την οποία η αντιπολίτευση θα πρέπει πρώτα να δώσει «δείγματα γραφής», ώστε να μπορεί να συμμετέχει στις επιτροπές ελέγχου και εποπτείας  των θεσμικών οργάνων του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι «αφοπλισμός» από τις απόψεις και παραίτηση από τις θέσεις μας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ. Δεν είμαστε η παράταξη που σε κάθε θέση της πλειοψηφίας θα κουνά επιδοκιμαστικά το κεφάλι. Η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία δίνει και θα δίνει «εξετάσεις» καθημερινά και θα υπερασπίζεται τις θέσεις της στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας έξω από συμβιβασμούς και  «παζάρια».
Η  παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τίθεται πλέον προ των ευθυνών της, όσον αφορά τη Δημοκρατική Λειτουργία των συλλογικών οργάνων και την πολυφωνία στους Περιφερειακούς θεσμούς.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μια ανακοίνωση και έξω από την πόρτα από τους «υπερασπιστές» της Κύπρου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωσε που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να πορευτεί η Τουρκία στο Κυπριακό.
Σύμφωνα με αυτήν, η Άγκυρα καλεί τη διεθνή κοινότητα «να κινητοποιηθεί, προκειμένου να εμποδιστούν τα προκλητικά και μονομερή βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς».
Και, όπως αναφέρθηκε, «μέχρι τότε θα υποστηρίζουμε τα βήματα, στα οποία θα προβεί η ΤΔΒΚ για κάνει τις αναγκαίες σεισμικές έρευνες, να προμηθευτεί την πλατφόρμα για γεωτρήσεις και να την τοποθετήσει στον χώρο που θα οριστεί, έτσι ώστε να υπερασπιστεί να κύρια δικαιώματά της επί των πηγών αυτών».

Ο Βενιζέλος σε στρατηγικό αδιέξοδο

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Ο πολιτικός που συνέδεσε περισσότερο από κάθε άλλον, την ηγετική διαδρομή του με την εποχή των Μνημονίων, δείχνει να βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο για το μέλλον. Του ίδιου, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.
Οι χθεσινές τοποθετήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται πολιτικά αβολά στη δεδομένη χρονική συγκυρία. Βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει παγιωθεί ως “δεύτερος πόλος” απέναντι στην Κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται από εσωτερικές αντιπαραθέσεις, το ηγετικό imperium του ίδιου αμφισβητείται, και πολλοί δεν διστάζουν να… ποντάρουν τα λεφτά τους σε αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, πριν από τις επερχόμενες εκλογές.
Η κρίση στρατηγικής που ταλαιπωρεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο αφορά και τη σχέση του, ή μάλλον την ισορροπία εξουσίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Από τη μια κατανοεί ότι πρέπει να διατηρεί αποστάσεις, ώστε να μην ταυτίζεται το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, και από την άλλη… δεν δύναται να προχωρήσει στην πτώση της κυβέρνησης, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα βρισκόταν σε πολιτικό κενό.
Αυτό το… κενό προσπαθούν άλλωστε να καλύψουν όσοι, παπανδρεϊκοί και άλλοι, δείχνουν στον “μονόδρομο” της μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεχίσει η Χαριλάου Τρικούπη να έχει ρόλο και λόγο στη νομή της εξουσίας.
Μόνο που κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
ysterografa.gr

ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΗΡΩΕΣ

Δημοσιεύτηκε 7 Οκτ 14 

Αξιωματικός, Επαγγελματίες Οπλίτες και Έφεδρος Πεζοναύτης της πιο μάχιμης Ταξιαρχίας του Στρατού Ξηράςμας, της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, κοιτάχτηκαν στα μάτια με τον όλεθρο το σημερινό βροχερό πρωί της Ελλάδας. Μία εβδομάδα μετά το βροντερό παρών στα σύνορα της χώρας, για τον Στρατηγό του Μ.Αλεξάνδρου, τρία παλληκάρια συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τη θυσία τους.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος. Οι Ειδικές Δυνάμεις της χώρας έχυσαν το αίμα τους όπως μόνο αυτές γνωρίζουν να κάνουν για την Ελλάδα. Ποιος γονιός όμως μπορεί να θάψει το παιδί του. Τα γιατί είναι πολλά. Γιατί όχι για τους ήρωες και τους αξιωματικούς τους που τραυματίστηκαν, που πόνεσαν. Για αυτούς που γνωρίζουν το Στρατό, πολίτες και στρατιωτικούς, που ζουν και συναντούν τον καθημερινό μόχθο τους στα πεδία των ασκήσεων και στα σύνορα της Ελλάδας με αντίξοες συνθήκες, τα γιατί αυτά δεν υπάρχουν.

Τι συνδέει Κικίλια – Δημητρόπουλο;

Φαίνεται ότι ο Κορίνθιος Χρήστος Δημητρόπουλος διαθέτει …αρκετές γνωριμίες στην κυβέρνηση αλλά και στον κρατικό μηχανισμό.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κορινθίας εθεάθη σε εκδήλωση στην Αθήνα στο πλάι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και ότι η γνωριμία τους κρατάει πάνω από 10 ολόκληρα χρόνια!

Ο νεαρός Δημητρόπουλος ως φοιτητής είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον πατέρα του υπουργού, κ. Παναγιώτη Κικίλια, ο οποίος ήταν Πρόεδρος σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Πειραιά, ενώ μάλιστα τα τελευταία χρόνια παραθερίζει στην περιοχή του Λουτρακίου.
Από την πρώτη στιγμή και σε νεαρή ηλικία, Κικίλιας και Δημητρόπουλος είχαν αναπτύξει συνεργασία ειδικά την εποχή που ο τότε μπασκεμπολίστας Κικίλιας σκεφτόταν να κάνει δειλά – δειλά τα πρώτα του βήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο της Αθήνας.
Μαζί βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» σε πολλές μάχες είτε προσωπικές του νυν Υπουργού είτε του Κόμματος που ανήκουν.
Κάτι άλλο που δεν γνωρίζουν πολλοί στην Κορινθία είναι ότι στην εκδήλωση του Βασίλη Κικίλια προς τιμήν του προσωπικού συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Αλέξη Γιαννούλια ήταν εκτός του τότε ευρωβουλευτή, νυν πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά  και ο νεολαίος Δημητρόπουλος !!!

Από το 2004 μέχρι και …σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας έχει συχνή επικοινωνία με τον Κορίνθιο Χρήστο Δημητρόπουλο. Μαθαίνουμε επίσης πως για αρκετά χρόνια υπήρξε ένας εκ των στενότερων συμβούλων του για θέματα επικοινωνίας και κρατικών υποδομών.
Η παρουσία του Βασίλη Κικίλια το καλοκαίρι στην Κορινθία έστειλε το μήνυμα ότι ο Νομός μας έχει προτεραιότητα και σημαντικότητα.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ο υπουργός έχει ενημερωθεί πολλάκις από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής της ΝΔ κ. Δημητρόπουλο για την κατάσταση στην Κορινθία, για τις άθλιες καταστάσεις στο κέντρο κράτησης Κορίνθου, ενώ αναμένεται άμεσα να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη και να διορθώσει τις όποιες κακές παρενθέσεις του παρελθόντος.
ΑΞΙΖΕΙ:
 -Ο Δημητρόπουλος αν δεν κάνουμε λάθος έχει φέρει 4-5 υπουργούς στην Κορινθία σε διάστημα 6 μηνών.
Έχει φιλοξενήσει πάνω από 20 υποψ. ευρωβουλευτές ενώ πληροφορούμαστε ταυτόχρονα διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους εκλεγμένους που έχουν λόγο στις Βρυξέλλες. …Που το πάει άραγε;
- Με ποιον Δήμαρχο της Κορινθίας βρισκόταν ο Δημητρόπουλος στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ; Υπήρξε πηγαδάκι με άλλον Υπουργό που έχει αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο; Τι ετοιμάζουν;
- Η τοποθέτηση του σε κεντρική γραμματεία του κόμματος της ΝΔ έπειτα από …εντολή Σαμαρά και  ο ορισμός του ως εκτελεστικό μέλος της «Θεμις Κατασκευαστικής ΑΕ» και με χαρτοφυλάκιο την Πελοπόννησο έχουμε την αίσθηση ότι τον βάζει για τα καλά στο κεντρικό πολιτικό κάδρο του Νομού μας και σε νεαρή ηλικία.