Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Η Τρίπολη τιμά την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς – Λαμπρές εκδηλώσεις

Η Τρίπολη τιμά την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς – Λαμπρές εκδηλώσεις 

 Η Τρίπολη τιμά την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς – Λαμπρές εκδηλώσεις 

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, τον Σεπτέμβριο του 1821, έθεσε τα θεμέλια για την ελευθερία των Ελλήνων.

Η Άλωση του πανίσχυρου διοικητικού κέντρου του Μοριά, απ’ τους Έλληνες αγωνιστές, βοηθά την Επανάσταση και την σταδιακή απελευθέρωση του γένους.

Η Τρίπολη, με αφορμή το σπουδαίο αυτό στρατιωτικό γεγονός, τιμά τη μεγάλη ημέρα, με διάφορες εκδηλώσεις.

Συγχρόνως, η πρωτεύουσα της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στέλνει παντού το μήνυμα : Η ελευθερία κατακτιέται με αγώνα και διατηρείται με ομοψυχία, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία

Η ανοιχτή εκδήλωση του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου 2023, στην Πλατεία ΄Αρεως, εμπεριείχε ομιλία για την αποτύπωση της Άλωσης της Τριπολιτσάς, στα ηρωικά τραγούδια της δημοτικής παράδοσης και μουσικοχορευτική παράσταση απ’ τα χορευτικά σωματεία του δήμου της Τρίπολης.

Εκπληκτική ήταν και η παρουσία της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής με τον σπουδαίο και μοναδικό Νίκο Φιλιππίδη και τον Θεόφιλο Κολοτούρο στο τραγούδι.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, στην πλατεία Άρεως εισήλθε η Φιλαρμονική του δήμου της Τρίπολης και σε πομπή, οι πρόσκοποι με τις δάδες στα χέρια. 

Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, υψώθηκε στον ουρανό της Τρίπολης η επιβλητική – πελώρια – επαναστατική σημαία της οικογένειας των Κολοκοτρωναίων. Τη σημαία, που πρώτος, όπως λέγεται, ο Παναγιώτης Κεφάλας απ’ το Δυρράχι Μεγαλόπολης, ύψωσε στα περιβόητα τείχη της Τριπολιτσάς, στην πλευρά της Πύλης του Ναυπλίου.

 

Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0: Ξέσπασμα στην έδρα του και πρώτη νίκη

Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0: Ξέσπασμα στην έδρα του και πρώτη νίκη 

Παίζοντας για πρώτη φορά στη φυσική έδρα του και στην πόλη του, ο Πανσερραϊκός δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη. Και πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους σε επίπεδο Super League.

Η νίκη για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν απολύτως δίκαιη και ήρθε στο δεύτερο μέρος μέσα σε ένα τετράλεπτο, με σκόρερ τους Κόστα Άλεξιτς και Πασχάλη Στάικου, στο διάστημα του αγώνα όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Κοσέλεφ. Ο

ΔΕΡΒΕΝΙ: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου συνδυασμού "Σύμπραξη Ενεργών Δημοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Φάνη Μπρακούλια ( Φωτογραφία).