Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε από κορωνοϊό ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης

  

Άσχημη μέρα για την ελληνική ιστιοπλοΐα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με την COVID-19 που κράτησε, σχεδόν, δύο μήνες όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Κατά πληροφορίες ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακού Αγώνες του 1984, του 2000 και του 2004.

Στο «φως» νέα στοιχεία για το διπλό φονικό στο Λουτράκι – Διεθνές ένταλμα σύλληψης για 45χρονο

 

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού, πρώην συντρόφου της 42χρονης που βρέθηκε νεκρή τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τον σύντροφό της, μέσα σε εξοχική κατοικία Λουτράκι, εξέδωσε η ανακρίτρια Κορίνθου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Mega η δικογραφία έχει ολοκληρωθεί από την αστυνομία και ο 45χρονος άνδρας είναι καταζητούμενος, ενώ έχει βγει και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης έφυγε με νοικιασμένο αυτοκίνητο για το Λουτράκι, διέπραξε το φριχτό έγκλημα και στη συνέχεια γύρισε πίσω στην Αθήνα.

Εκεί έκανε ένα τηλεφώνημα σε άτομο που γνωρίζουν οι αρχές, έπειτα τα ίχνη του χάνονται.

Το χρονικό

Σήμα κινδύνου από ΟΗΕ: Ο κόσμος οδεύει σε καταστροφική υπερθέρμανση τον 21ο αιώνα

  

Ο κόσμος οδεύει προς μια «καταστροφική» υπερθέρμανση του πλανήτη τον 21ο αιώνα, μετά από θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν το 2020, παρόμοιου επιπέδου με το 2016, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ καλώντας να «υπάρξει ειρήνη με τη φύση».

Σύμφωνα με μια ενοποίηση πέντε μεγάλων διεθνών βάσεων δεδομένων που πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO), ένας οργανισμός του ΟΗΕ, το έτος 2020 είναι μαζί με το 2016 στο υψηλότερο βήμα των πιο θερμών ετών στον κόσμο, σε αποθέωση μιας δεκαετίας με θερμοκρασίες ρεκόρ.

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Λεχώνα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

 

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πυκνή χιονόπτωση σε Φλώρινα, Κοζάνη και Καστοριά – Επί ποδός η Πολιτική Προστασία

  

Συνθήκες παγετού επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κι ενώ η ψυχρή εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το απόγευμα (14/01) έως αύριο το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αύριο Παρασκευή θα υπάρξει παγετός στα περισσότερα ηπειρωτικά.

Ο χάρτης αποτυπώνει τις περιοχές που η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερα στα βόρεια ηπειρωτικά θα καταγραφούν θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από -6 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

To χιόνι έκανε απόψε την εμφάνιση του σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν προβλήματα. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Aσθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, την Ξυλόπολη και την Όσσα. Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια. Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα 1, στο Κιλκίς 2 , στην Κοζάνη 3.

Αναδρομικά: Αύριο η δίκη για επικουρικές και δώρα [αναλυτικοί πίνακες]

 Πως θα λειτουργούν τα δικαστήρια από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Ενα νέο πακέτο αναδρομικών στις συντάξεις εντός του 2021, με επιστροφές ως 3.396 ευρώ για τις επικουρικές συντάξεις και με αναδρομικά 5ετίας στις συντάξεις του Δημοσίου που ξεπερνούν και τις 30.000 ευρώ, κρίνεται στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας με τη δίκη που έχει οριστεί για αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την επικείμενη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει να κάνει με την επιστροφή της

Η πολιορκία του Ακροκορίνθου και ο αυστηρός πατέρας.

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSnrPz0o4Hj7PwLeHFp43tGhMSzvsbVw1rG5w&usqp=CAU https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2018/03/%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%A1%CE%A9%CE%9D%CE%97%CE%A3.jpg

Με την έκρηξη της επανάστασης Τούρκοι και Αλβανοί κλείστηκαν στον βράχο της Ακροκορίνθου. Στις 10 Ιανουαρίου 1822 οι Αλβανοί συνθηκολόγησαν με τους Έλληνες και αποχώρησαν. Στις 14 του ίδιου μήνα οι πολιορκούμενοι Τούρκοι, πιεζόμενοι από τον λοιμό και μην έχοντας καμιά ελπίδα βοήθειας παραδόθηκαν στον Κολοκοτρώνη, ο οποίος πήρε την ελληνική σημαία, σταύρωσε με αυτή την πύλη, μπήκε στο φρούριο και το κατέλαβε.  

Σαν έπεσε η Ακροκόρινθος στους Έλληνες  ο Θάνος Κανακάρης ( Ρούφος) αντιπρόεδρος του εκτελεστικού διέταξε κανείς να μην πειράξει από τα πολύτιμα λάφυρα. Θα τα καταγράφανε και θα τα πουλούσανε ύστερα σε δημοπρασία. Τα χρήματα θα έμπαιναν στο φτωχό τότε δημόσιο ταμείο. Στην πολιορκία έτυχε να πολεμάει και ο γιος του Θάνου ο Μπενιζέλος Ρούφος, ο οποίος αφού έπεσε η Ακροκόρινθος έφυγε για την Πάτρα. Φεύγοντας διάλεξε ένα μαλαμοκαπνισμένο καριοφίλι από τα δάχτυλα και το πήρε μαζί του. Το έμαθε ο πατέρας του και χωρίς να χάσει καιρό στέλνει δύο καβάλαρέους να πιάσουν τον γιο του και να τον γυρίσουν πίσω. Ή προσταγή εκτελέστηκε, τον πρόφτασαν στα Ζαχουλίτικα Καλύβια και το γύρισαν πίσω. Αφού ο Κανακάρης μάλωσε το γιο του γιατί παράκουσε τη διαταγή του κι άπλωσε στα λάφυρα του πήρε το καριοφίλι και τον έδιωξε να ξαναφύγει για την Πάτρα. Το ντουφέκι ο Θάνος Κανακάρης όταν έγινε η δημοπρασία πήγε ο αντιπρόεδρος του εκτελεστικού και το αγόρασε. με μιας ύστερα έστειλε δώρο το τουφέκι αυτό στον γιό του Μπενιζέλο που τόσο το είχε λαχταρισει

Στο +9 ο Ολυμπιακός από ΑΕΚ και Άρη.

 Super League 1: Ανέβηκε δεύτερη η ΑΕΚ, στο -9 από τον Ολυμπιακό (βαθμολογία, highlights) 

Δύο εξ αναβολής παιχνίδια έγιναν σήμερα (14/1) για τη Super League 1. Στο ένα ο Άρης υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 8η αγωνιστική και στο άλλο ο Ατρόμητος φιλοξένησε τη Λαμία στο γήπεδο του Περιστερίου για τη 13η αγωνιστική.

Στο μεγάλο ντέρμπι των ομάδων της τετράδας η ΑΕΚ πέρασε από τη Θεσσαλονίκη, καθώς επιβλήθηκε του Άρη με 0-1. Η «Ένωση» με αυτή τη νίκη, που κρίθηκε στο γκολ, έφτασε τους 33 βαθμούς και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση πιάνοντας τους γηπεδούχους «κίτρινους». Παράλληλα μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο -9.

 Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, το οποίο διεξήχθη νωρίτερα από το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας, ο Ατρόμητος λύγισε τη Λαμία 2-1 με ανατροπή στο σκορ. Αυτό το τρίποντο φέρνει τους Περιστεριώτες ισόβαθμους με τον Αστέρα Τρίπολης στους 21 βαθμούς και στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα η ομάδα της Φθιώτιδας παραμένει ουραγός της κατάταξης με 5 βαθμούς και μόλις 1 νίκη σε 14 αγώνες.

Η βαθμολογία:

1

Ολυμπιακός

16

43 - 7

42

2

ΑΕΚ

16

26-16

33

3

 Άρης

16

22-10

33

4

ΠΑΟΚ

16

27-13

32

5

Παναθηναϊκός

16

17-12

25

6

Αστέρας Τρίπολης

16 

15-19

21

7

Ατρόμητος Αθηνών

16

16-21

21

8

Βόλος ΝΠΣ

16

18-24

19

9

ΟΦΗ

16

18-23

19

10

Απόλλων Σμυρνης

15

17-21

15

11

ΠΑΣ Γιάννινα

16

16-20

15

12

Παναιτωλικός

16 

 9 -20

11

13

ΑΕΛ.

15

 9 -26

8

14

ΠΑΣ.Λαμία

14

 8- 29

5

 

Ατρόμητος - Λαμία 2-1: Τα έκανε όλα ο Σάλομον

 Ατρόμητος - Λαμία 2-1: Τα έκανε όλα ο Σάλομον (highlights) 

Με το άστρο του Πάτρικ Σάλομον να τον οδηγεί, ο Ατρόμητος ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ κόντρα στην Λαμία (2-1) και πήρε νίκη ουσίας και ψυχολογίας στην κούρσα για μια θέση στα πλέι οφ. Ο Αυστριακός κεντρικός μέσος σφράγισε την εξαιρετική του εμφάνιση, αρχικά αποσοβώντας προ της γραμμής το 0-2, στο πλασέ του Ντέλετιτς στο 20' (είχε προηγηθεί απόκρουση του γκολκίπερ Μανδά), ενώ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το έξοχο γκολ που πέτυχε με ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα.

Τρίτη νίκη με το... αγαπημένο σκορ του Χιμένεθ. Η ΑΕΚ νίκησε 1 -0 τον Άρη στη "κατεψυγμένη" Θεσσαλονίκη

 Άρης- ΑΕΚ 0-1: Τρίτη νίκη με το... αγαπημένο σκορ του Χιμένεθ! 

Τρίτωσε το καλό για την ΑΕΚ, που νίκησε, όπως και στα δύο προηγούμενα ματς, με το μίνιμουμ σκορ.

Μετά τους Παναιτωλικό και Λαμία «θύμα» της ήταν ο Άρης στο... κατεψυγμένο (λόγω καιρικών συνθηκών) «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου φιλοξενήθηκε η εξ αναβολής αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής της Super League.
Πέραν του ότι οι «κιτρινόμαυροι» απέδειξαν ότι βελτιώνονται αμυντικά, πέραν του ότι μείωσαν τη διαφορά τους από τους χθεσινούς τους αντιπάλους στο -2, κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να κάνουν 3ο σερί διπλό εναντίον τους!

Ταυτόχρονα τους άφησαν στο -9 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

Έρχεται μπαράζ πληρωμών: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και παροχές

 Έρχεται μπαράζ πληρωμών: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και παροχές 

Την ερχόμενη Δευτέρα 18/1 θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις ιδιοκτητών για τα μειωμένα ενοίκια. 

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρωθούν το 50% της απώλειας που είχαν υποστεί για τον Νοέμβριο, ενώ επιδίωξη είναι στις 15 Φεβρουαρίου να πληρωθούν το 50% της απώλειας που είχαν υποστεί για τον Δεκέμβριο.

Σχετικά με τα ενοίκια που δεν θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και για τα οποία οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με το 80% του αρχικού ενοικίου, στόχος είναι, να καταβληθεί η αποζημίωση μέσα στον Φεβρουάριο.
Όσον αφορά στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Η προθεσμία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” https://www.aade.gr/mybusinesssupport  της ΑΑΔΕ λήγει αύριο Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ενώ οι πληρωμές αναμένονται να αρχίσουν 19 με 20 Ιανουαρίου.

Σχετικά με τα αναδρομικά κληρονόμων, που αφορούν ποσά έως και 3.400 ευρώ από τις αντισυνταγματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, από κομμένα Δώρα και επιστροφές περικοπών μέσω δικαστικών αποφάσεων για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους ή τους κληρονόμους αυτών, είναι ήδη δρομολογημένα και η πρώτη πληρωμή αναμένεται έως τις 20/1.

Επίσης, από τις 22 έως τις 28 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου. Οι ημερομηνίες καταβολής από τα Ταμεία αναλυτικά:

Τα κρουσματα κορονοιου από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ( 53 νέα κρούσματα) στην Πελοπόννησο . Διψηφιο αριθμός σε Αχαΐα και Αργολίδα.


Αύξηση κρουσμάτων , σε σχέση με χθες, στη Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου κατεγράφησαν σήμερα εικοσιένα (29) νέα κρούσματα , με έντεκα από αυτά να ανακοινόνωνται στη Π. Ε. Αργολίδας, πού βρίσκεται σε κατάσταση lockdown.

 Επίσης 24 νέα κρουσμάτα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα   14 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 53 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.903 ( 2.647 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 14 /1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (22),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (8), Ηλείας (2), Αργολίδας (11 ) , Αρκαδίας (2) και Λακωνίας (5) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.764  (18)

Π.Ε. Κορινθίας            725   (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας          711    (0) 

Π.Ε. Αργολιδας           527    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 480    (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας            392    (0)

Π.Ε. Λακωνίας           292    (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 14/01: 599 νέα κρούσματα, 33 νεκροί και 328 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασποράς

   

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 599 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Για πολλοστή μέρα στη σειρά στην κορυφή βρίσκεται η Αττική, η οποία προκαλεί «πονοκέφαλο» στους ειδικούς, ενώ σταθερά στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 227 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού, ενώ στη συμπρωτεύουσα ακόμη 69.

Επιπλέον, 26 μολύνσεις εντοπίζονται στην Κοζάνη, ενώ 22 στην Αχαΐα, 20 στη Λάρισα και την Πιερία, 19 στον Έβρο και από 16 σε Σέρρες και Τρίκαλα.

 

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά την επικράτεια:

Νίκος Ανδρουλάκης: Απαιτείται διαφάνεια στην κατανομή των εμβολίων μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών

 https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2019/11/24/nikos-androulakis-768x480-768x480.jpg

Στην εκπομπή Ημερολόγιο με τον Παύλο Τσίμα συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τα εμβόλια σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να κάνει καταμερισμό του ρίσκου κάνοντας παραγγελίες από πολλές εταιρείες, καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει ποια έρευνα θα ήταν επιτυχής. Στηλίτευσε την τακτική της

Εμβόλιο, πολιτική και λαϊκισμός: Άρχισε η Μητέρα των Μαχών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Πίσω από την απόφαση των περισσοτέρων Ευρωπαίων πολιτικών να περιμένουν τη σειρά τους προκειμένου να εμβολιαστούν κρύβεται η… πολιτική πλευρά της πανδημίας: Η ενίσχυση, δηλαδή, του λαϊκισμού, αλλά και το γεγονός ότι αρνητές του κορωνοϊού και του εμβολίου να υπάρχουν ακόμη και στα μεγαλύτερα κόμματα.

Οπότε, ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα και να παρουσιάζουμε εντυπωσιασμένοι πληροφορίες από άλλες χώρες, με τίτλους του τύπου «Ο Κόντε και η Μέρκελ θα πάνε με τη σειρά τους». Η υπόθεση σηκώνει πολλή συζήτηση. Και το πολιτικό υπόβαθρο είναι βαρύ, αφού το περίφημο Κίνημα ANTI-VAXX διαθέτει σημαντική πολιτική δύναμη.

Διαδικτυακή Συνεδρίαση των Προέδρων των ΟΕΒΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Ε Σ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ  ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ και ΕΜΠΟΡΩΝ(ΟΕΒΕ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 ( ΑΡΚΑΔΙΑΣ ,  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,   ΛΑΚΩΝΙΑΣ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  )

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα:   Προβλήματα και προοπτικές των Επαγγελματιών, των Βιοτεχνών  και  των εμπόρων της  Περιφέρειας Πελοποννήσου και συντονισμός δράσεων.

 

Ένα βήμα πιο κοντά οι ΟΕΒΕ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ σε δράσεις που θα δώσουν νέες δυνατότητες και προοπτική στους επαγγελματίες που εκπροσωπούν στην νέα εποχή που έρχεται. Αυτό προέκυψε από την Διαδικτυακή Συνεδρίαση των Προέδρων των ΟΕΒΕ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που πραγματοποιήθηκε την ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1/2021.