Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Νέα έρευνα ΒΒC: Μόνο "τεμπέληδες" δεν είναι οι Έλληνες!

Έρευνα του BBC που παραθέτει στοιχεία του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι η χώρα μας δέχεται αδίκως τα πυρά της Γερμανίας και των... συμμάχων της σχετικά με τη μειωμένη... εργατικότητα των Ελλήνων. Κοιτάζοντας τις μέσες ετήσιες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο, οι Έλληνες με βάση τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού είναι πιο εργατικοί από τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος στη δουλειά του 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Από τα 34 μέλη του ΟΟΣΑ, η χώρα μας βρίσκεται μόλις δύο θέσεις πίσω από την πρωτοπόρα σε ώρες εργασίας Νότιο Κορέα.

Την ίδια ώρα, ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει μόλις 1.408 ώρες το χρόνο. Η χώρα της "σιδηράς κυρίας" της Γερμανίας έρχεται στην προτελευταία θέση του ΟΟΣΑ. ΜΕ λίγα λόγια, ο μέσος Έλληνας εργάζεται 40% περισσότερες ώρες από το μέσο Γερμανό.

Σε μία προσπάθεια να αποσαφηνίσει τους λόγους στους οποίους οφείλεται η μεγάλη διαφορά μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας, ο Πασκάλ Μαριάννα του ΟΟΣΑ υποστηρίζει:

"Η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή τους αγρότες και καταστηματάρχες που εργάζονται πολλές ώρες. Οι αυτοαπασχολούμενοι τείνουν να εργάζονται πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν μισθωτή εργασία. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τη μεγάλη διαφορά στους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

"Στη Γερμανία, το ποσοστό των εργαζομένων με μερική απασχόληση είναι αρκετά υψηλό. Είναι σχεδόν ένας στους τέσσερις" υποστηρίζει ο Μαριάννα.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι αν κοιτάξουμε μόνο την πλήρη απασχόληση των μισθωτών, οι Έλληνες συνεχίζουν να εργάζονται σχεδόν 10% περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Γερμανοί απολαμβάνουν περισσότερες διακοπές, αναρρωτική άδεια και άδεια μητρότητας- κατά μέσο όρο 4 εβδομάδες περισσότερο από τους Έλληνες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13"

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Γράφει ο Νικολας Δελημανωλης
Ομογενης απο Μοντρεαλ
Aγαπητό Fimotro,
Τα γεγονοτα που συμβαινουν στο Μοντρεαλ ειναι συνεχεια αυτων που ειμαστε μαρτυρες, τους τελευταιους τρεις μηνες, με αποκορυφωμα...
την συγκεντρωση της 22ας Μαιου. Η συγκεντρωση αυτη, που παραβρεθηκαν πανω απο 150 000 φοιτητες γονεις και συμπαραστατες των φοιτητων, ηταν επ' ευκαιρια της 100ης ημερας απεργιας των φοιτητων. Και ηταν η 24η συνεχομενη πορεια, στο κεντρο της πολης. Σε καθε τετοια πορεια συμμετεχουν απο 5 000 ως 25 000 ατομα.
Αυτες οι πορειες ειναι νυχτερινες. Γινονται απο τις 20.00 ωρα μεχρι και μετα την 24.00 ωρα. Ετσι δεν επηρεαζουν την κυκλοφορια και την κινηση των μαγαζιων. Εκτος του οτι ενοχλουν την νυχερινη ζωη, στο κεντρο της πολης. Οι φοιτητες ειναι φιλησυχοι και σπανια θα βαλουν καποια φωτια σε καδους της πολης. Οι φοιτητες εκπλησσουν την κοινη γνωμη και τις αρχες, με τα πρωτοτυπα και ειρηνικα, μεσα διαμαρτυριας των. Σημαντικες καταστροφες σε αυτοκινητα η' ακινητα, δεν παρουσιαστηκαν. Οι βομβες Μολοτωφ,ηταν μεχρι προτινος αγνωστες.Παρ'ολα αυτα, οι αστυνομικοι, πολυ βαρβαρα, προσπαθουν να τις διαλυσουν.
Ο ‘’ειδικος νομος’’, ειναι εξαιρετικα αυστηρος, αγγιζοντας τα ορια του δικτατορικου νομου. Αναλογος κανονισμος ψηφιστηκε απο τις δημοτικες αρχες, σχετικα με τις κουκουλες και μασκες που φορουν οι φοιτητες. Δεν υπεισερχομαι στις λεπτομερειες. Συνεπεια αυτου του νομου, ηταν η συλληψη, εχθες βραδυ, περιπου 450 ατομων, απο την αστυνομια του Μοντρεαλ. Σε ολους επιβληθηκε προστιμο $615. Αφου κρατηθηκαν επι πολλες ωρες , κατω απο απανθρωπες συνθηκες, απο τις αρχες.
Η αιτια αυτων των κινητοποιησεων, ειναι η αυξηση των διδακτρων, που επεβαλε η επαρχιακη κυβερνηση του Κεμπεκ, χωρις καμμια συζητηση με τους φοιτητικους συλλογους, διπλασιαζοντας τα διδακτρα, σε διαστημα τριων ετων. Απο 3 000$ ετησιως, στα 5 500$, κατα μεσο ορο.
Οι διαδηλωσεις αυτες, αφορουν την επαρχια του Κεμπεκ και οχι τον υπολοιπο Καναδα, οπου η αυξηση των διδακτρων εχει επιβληθει εδω και αρκετα χρονια. Και ειναι ηδη διπλασια, στις αλλες επαρχιες. Χωρις καμμια αντιδραση, απο τους καναδους φοιτητες .
Να σημειωθει οτι, με τον νομο αυτο, οι φοιτητες χανουν την χειμερινη και θερινη πανεπιστημιακη περιοδο. Και για πολλους, απο τους φοιτητες, γινεται εμποδιο να αναζητησουν θερινη εργασια, που αποτελει πηγη εισοδηματος, για την συνεχιση των σπουδων τους.
FIMOTRO

ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ...

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;
Μετά την σχεδόν βέβαιη συνεργασία του Γ. Τράγκα με τον ΛΑΟΣ (το βράδυ θα σας εξηγήσουμε με ποιον τρόπο θα γίνει η συνεργασία αυτή και σε ποια θέση του Επικρατείας θα τοποθετηθεί ο Τράγκας), ενδιαφέρον θα έχει να δούμε, εάν... αναλάβει συγκεκριμένη... αποστολή εξόντωσης του Π. Καμμένου, που θεωρείται εκλογικός "ανταγωνιστής" του Καρατζαφέρη. Γιατί τα παίζει αυτά τα περίεργα παιχνίδια ο Τράγκας. Να εξολοθρεύει παλιούς φίλους που από τη μια μέρα στην άλλη έγιναν εχθροί!...
FIMOTRO

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εμείς θέλουμε να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Αυτοί φοβάμαι ότι γκρεμίζουν ό,τι υπάρχει από την Ελλάδα. Και να σας πω κάτι; Ομολογούν οι ίδιοι ότι δεν έχουν πρόγραμμα. Μένουν στην απομόνωση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ  ΣΤΟΝ ΑΝΤ1
ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
(Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012)



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ολοκληρώθηκε μια δύσκολη μέρα σήμερα. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες του ΕΛΚ, εδώ, στις Βρυξέλλες. Είχατε και κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Το κλίμα των Ευρωπαίων;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Παλιά, σε αυτές τις συναντήσεις -δεν σας κρύβω- ένοιωθα κάποια μοναξιά. Μίλαγα για ανάπτυξη σε τοίχους. Δεν άκουγε κανένας. Σιγά-σιγά, το κλίμα άρχιζε να αλλάζει. Σήμερα, νομίζω ότι πετύχαμε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, όχι ως κόμμα, ούτε ως Σαμαράς, ούτε ως Ελλάδα. Θα έλεγα, πάνω από όλα, ως οπαδοί του να μην υπάρχουν άνεργοι, του να υπάρχει ελπίδα. Και, επιτέλους, στο να δοθεί κάποια λύση στις χώρες, που έχουν τεράστια προβλήματα. Και πρώτη τέτοια χώρα είναι η Ελλάδα. Δηλαδή, αυτό το οποίο πετύχαμε είναι, εκεί που παλιά μου βάζανε πιπέρι στο στόμα, αν έλεγα τη λέξη «επαναδιαπραγμάτευση», να έρθουν οι ίδιοι τώρα. Εκεί που μου βάζανε πιπέρι στο στόμα, όταν έλεγα «τροποποίηση», να έρθουν τώρα οι ίδιοι και να πουν ότι και ανάπτυξη χρειάζεται και επενδύσεις θα κάνουμε και θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν. Επομένως, αλλάζει, πλέον, και το σκεπτικό της Ευρώπης για την Ελλάδα, αλλά -και ταυτόχρονα αλλάζει και η φιλοσοφία, η οικονομική. Ότι, δηλαδή, μπορεί από τη μια πλευρά να αλλάζεις εκείνα που πρέπει, διαρθρωτικές αλλαγές, να μειώνεις το έλλειμμα, ναι. Αλλά, ταυτόχρονα, υπάρχει και ο άλλος ο πυλώνας, ο πανίσχυρος, για τον οποίον αγωνιζόμασταν τόσο καιρό. Και φωνάζαμε - επαναλαμβάνω- μόνοι μας: Ο πυλώνας που λέγεται ανάπτυξη και που δημιουργεί θέσεις εργασίας, βγάζει τον κόσμο από το μεγάλο πρόβλημα. Μπορώ να σας πω ότι η αναφορά στο σημερινό πλαίσιο των αποτελεσμάτων, στα συμπεράσματα που λέμε…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάνουν αναφορά και σε εσάς, προσωπικά.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Το θεωρώ πολύ τιμητικό, δεν θέλω να μιλάω για εμένα. Αλλά αυτό που είναι το σημαντικό, είναι ότι δέχονται, πλέον, ότι αυτή είναι η άποψη που κερδίζει στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουν μπει, όμως, στη λογική του να είναι πιο συγκεκριμένοι, όσον αφορά μέτρα ή μπαίνουμε σε μια λογική ευχολογίου, για να αλλάξει και το κλίμα στο εσωτερικό της Ελλάδος, ενόψει εκλογών;

Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται στην Πάτρα μετά τη δολοφονία συμπολίτη μας από εγκληματικά στοιχεία παρανόμων μεταναστών και την υποκίνηση βιαιοτήτων από τη Χρυσή Αυγή και ομάδες αριστεριστών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα άκρα –παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους- δεν δίνουν λύση στα προβλήματα. Υποκινώντας την ανομία, τη βία και το χάος, δημιουργούν περισσότερους κινδύνους. Και διχάζουν την κοινωνία. 
Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και όσοι, με πρωτοπόρο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες.
Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η λαθρομετανάστευση εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή, να υπόσχεται “διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και γρήγορη χορήγησή του”, δηλαδή, μαζική νομιμοποίηση. Είναι περίεργο να μιλά για αποστρατικοποίηση του Λιμενικού Σώματος. Και είναι, τουλάχιστον, προκλητικό, σε μια χώρα με περισσότερους από 1 εκατ. ανέργους να υπόσχεται ότι θα μοιράζει επιδόματα ανεργίας  “σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία” σε 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες, “ώσπου να βρουν δουλειά”. 
Οι θέσεις αυτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α προκαλούν όλους τους Έλληνες. Και αποδεικνύουν, άλλη μία φορά, ότι είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών».

Η Ελλάδα στην Ευρώπη με αξιόπιστη ηγεσία και όχι «μαθητευόμενους μάγους»

Μια μέρα μετά το ευρωπαϊκό φιάσκο του κ. Α. Τσίπρα, που στοίχισε ακριβά στην εικόνα της Ελλάδας, η παρουσία και η παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετείχαν 15 πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών επιβεβαίωσε την υψηλή αποδοχή που απολαμβάνει. Όπως, επίσης, και την ορθότητα των απόψεων που με συνέπεια υποστηρίζει την τελευταία διετία.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος -θέσεις ρεαλιστικές, αποφασιστικές και αποτελεσματικές- και ζήτησε την προώθηση συγκεκριμένων τροποποιήσεων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος και να υπάρξει, τελικά, άμεση ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η αναγνώριση των προτάσεων του κ. Σαμαρά, αλλά και του ρόλου της Νέας Δημοκρατίας στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη διασφάλιση της παραμονής μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αποτυπώνεται και στο κείμενο συμπερασμάτων του ΕΛΚ όπου:
·         Για πρώτη φορά, γίνεται προσωπική αναφορά στον Α. Σαμαρά και στην Ελλάδα και εκφράζεται η στήριξη στις προσπάθειές του για ένα ολοκληρωμένο μείγμα πολιτικής, που θα εξαλείφει το έλλειμμα, ενώ, ταυτόχρονα, θα αποκαθιστά την ανάπτυξη.
·         Για πρώτη φορά, οι ηγέτες του ΕΛΚ αποδέχονται τρόπους για να ενισχύσουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, η αμετροέπεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και η παντελής ανεδαφικότητα των θέσεων που υποστηρίζει κατέληξαν στην γενικευμένη αναξιοπιστία του στην Ευρώπη, που φθάνει στα όρια της λοιδορίας.
Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η απαξίωση των ανέφικτων και παράλογων υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκουν αποκλειστικά την παραπλάνηση του Έλληνα ψηφοφόρου, έρχεται από παντού όπως τον Χ.Β. Ρόμπεϊ πρόεδρο της ΕΕ που δήλωσε ότι: «αυτό που λένε ορισμένοι, δηλαδή να καταγγείλει η Ελλάδα τη σύμβαση και συγχρόνως να μείνει στο ευρώ, δεν είναι  ουτοπία, αλλά ψέμα», αλλά και του ηγέτη των Πράσινων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου της «πράσινης» ευρωομάδας ανέφερε ότι: «Στο πρόγραμμα της Αριστεράς υπάρχουν δύο πράγματα: Η ακύρωση όλων των αποφάσεων όσον αφορά τους μισθούς, επομένως η ακύρωση της μείωσης των μισθών και δεύτερον, βασικός μισθός 1.300 ευρώ. Αυτό είναι τρελό! Τελείως ηλίθιο! Εάν ζητήσουμε από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, καλύτερα να του πούμε: «Θέλεις να αυτοκτονήσεις με πιστόλι ή με τσεκούρι;».
Οι πολίτες, όμως, πρέπει να γνωρίζουν ότι σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές δεν συγχωρείται, ούτε η αφέλεια, ούτε η ανεπάρκεια. Ακροβατώντας στην άκρη του γκρεμού, με την απειλή για έξοδο από το ευρώ ante portas, η Ελλάδα δεν χρειάζεται «μαθητευόμενους μάγους». Χρειάζεται ηγέτες με κύρος, με πρόγραμμα και αξιοπιστία. Χρειάζεται ένα μεγάλο πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο που θα ακούγεται στην Ευρώπη και θα βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.


ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ​ΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

H συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μάριο Μόντι.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, κ. Μάριο Μόντι.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Ιταλός Πρωθυπουργός, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΥΠΕΣ: Ίδιοι εκλογικοί κατάλογοι και τμήματα – Υπ. Παιδείας: Κλειστά σχολεία στις εκλογές

Ίδιοι εκλογικοί κατάλογοι και τμήματα με τις εκλογές της 6ης Μαίου, ανακοίνωσε το ΥΠ.ΕΣ, ενώ το υπουργείο Παιδείας λέει κλειστά σχολεία στις  15 και 18 Ιουνίου

Εγκυκλίους για τις εκλογές εξέδωσαν το υπουργείο Εσωτερικών (για τους εκλογικούς καταλόγους και τα τμήματα) και το υπουργείο Παιδείας για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, λόγω εκλογών. Σύμφωνα με αυτές:
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αναθεώρησης 2012 (μεταβολές έως και 29/02/2012), που διεξήχθηκαν και οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και με τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 (ίδιο πλήθος, ίδια αρίθμηση, ίδιο εκλογικό σώμα), θα διεξαχθούν οι Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 17ης Ιουνίου, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές, εάν διαπιστωθεί ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Εγκυκλίους με τις οποίες γνωστοποιείται η διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών την Κυριακή 17 Ιουνίου, απεστάλη στις αρμόδιες Διευθύνσεις σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 από το υπουργείο Παιδείας. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ως εξεταστικά κέντρα του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, αυτά θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 17.00 η ώρα.

eklogika.gr

Στον ΛΑΟΣ ο Κ. Πλεύρης, στην ΔΗΜΑΡ ο Αχ. Ιλάν, στους Ανεξάρτητους ο Ν. Γιαννέλης και άλλες αποχωρήσεις

Στο Επικρατείας του  ΛΑΟΣ ο Κ. Πλεύρης, στην ΔΗΜΑΡ Ροδόπης ο Αχμέτ  Ιλάν, στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ν. Γιαννέλης, αποχώρησαν Σούρλας και Χατζηαγγελίδης

Χωρίς σταυρό οι προσεχείς εκλογές για υποψηφίους βουλευτές, ωστόσο, νέα ονόματα υποψηφίων που τίθενται επικεφαλής ψηφοδελτίων ανακοινώνουν τα κόμματα, άλλοι υποψήφιοι παραιτούνται και άλλοι «μετακομίζουν» σε άλλο κόμμα, ως αποτέλεσμα των συνεργασιών των κομμάτων που ανακοινώθηκαν, με τις οποίες διαφωνούν.
Αναλυτικότερα:

"Ελλάδα- Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" ο πολιτικός φορέας του Γ. Τράγκα






Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ανακοίνωσε ο ίδιος ο δημοσιογράφος μέσω του προσωπικού του λογαρισμού στο facebook.
Ο νέος φορέας ονομάζεται "Ελλάδα- Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" και όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος στην ανάρτηση που έκανε στον "τοίχο" του "σας ανακοινώνω την ιδρυτική διακήρυξη του πολιτικού forum-πολιτικού φορέα που θα δραστηριοποιηθεί φυσικά με τη μαζική συμμετοχή σας και ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά: Εντός ζωής".




"Είμαστε υποχρεωμένοι ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες να δημιουργήσουμε μια τέτοια πολιτική πράξη, ένα νέο εθνικό μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις του χθες, με βασική προϋπόθεση την συμμετοχή των Ελλήνων σε ολόκληρη τη χώρα" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.​

Δείτε εδώ τη διακήρυξη του νέου φορέα

Διαβάστε







Euro 2012: Πρεμιέρα με Πολωνία-Ελλάδα -Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

Το EURO 2012 ξεκινά την Παρασκευή  8 Ιουνίου με το παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία στη Βαρσοβία και κλείνει με τον μεγάλο τελικό της 1ης Ιουλίου στο Κίεβο.  Η γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα έχει διάρκεια  24 μέρες και  οκτώ πόλεις θα φιλοξενήσουν τους 31 αγώνες μέχρι να αναδειχθεί η «βασίλισσα» της Ευρώπης.  Οι αγώνες του Euro 2012  θα καλυφθούν απο την  ΕΤ1 και την ΕΤ3, σε Υψηλή Ευκρίνεια (ΕΡΤ HD) οι αγώνες της Εθνικής Ποδοσφαίρου  σε Υψηλή Ευκρίνεια και τα σημαντικότερα ματς, αλλά και ιντερνετικά στο http://www.ert.gr/.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου:

Πάτρα: Θρήνος και φόβος στη γειτονιά του Θανάση Λαζανά - Το καντήλι στον τόπο της δολοφονίας παραμένει άσβεστο


Μια εβδομάδα συμπληρώνεται τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον θάνατο του 30 χρονου Θανάση Λαζανά, μετά από συμπλοκή με αλλοδαπούς, που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί μαχαιριές. Στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό ένα καντήλι εξακολουθεί να καίει. Πολλοί όταν περνούν από εκεί κάνουν το σταυρό τους και φέρνουν στη μνήμη τους τον 30χρονο, που έφυγε αναπάντεχα και πρόωρα από τη ζωή.
Γείτονες και συγγενείς του παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα αυτό που έχει συμβεί.
"Να τους φουντάρουνε να τελειώνουμε, δεν είμαι ρατσιστής, αλλά προκειμένου να προστατέψω την οικογένειά μου θα γίνω.. Εγώ τους βοηθούσα, αλλά τώρα τους έχω μισήσει" δηλώνει χαρακτηριστικά ένας από τους γείτονες.
Την ίδια ώρα θείος του παιδιού αναφέρεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία, ενώ είναι έκδηλος ο φόβος που αισθάνεται γι' αυτό και δεν θέλει να δείξει το πρόσωπό του.
Οι γονείς του Θανάση βιώνουν τον δικό τους γολγοθά. Έχασαν το μοναχοπαίδι τους. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με προβλήματα υγείας, παλεύουν να κρατηθούν όρθιοι...
Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν τέλειωσε με το γκρέμισμα του καταυλισμού της οδού Ευρώτα και οι κάτοικοι των νοτίων περιοχών της Πάτρας μετά και τον χαμό του 30χρονου δείχνουν να αγγίζουν τα όρια της ανοχής και της αντοχής τους..
Ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν επιθυμούν να εκμεταλλευτεί κανείς την αγανάκτιση και τη διαμαρτυρία τους για το χρονίζον μεταναστευτικό πρόβλημα.
Μετά τη δολοφονία του Θανάση Λαζανά και τα επεισόδια που ακολούθησαν επανέφεραν με ένταση στο προσκήνιο το πρόβλημα με τα ΜΜΕ των Αθηνών να στρέφουν τα βλέμματά τους στην πόλη. Το πρωί στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν δημοσιογράφοι από τη zougla.gr, το Mega, το Star και τον Ελεύθερο Τύπο.
Δείτε το βίντεο του thebest.gr

Ελευθερία Μακρυγένη



thebest.gr

Κάτω Αχαΐα: Eκτός κινδύνου ο άνδρας που πήδηξε στο κενό από το γραφείο του δημάρχου

Σε νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκε πριν από λίγο και νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες εκτός κινδύνου ο άνδρας που νωρίτερα έπεσε από το μπαλκόνι του γραφείου του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας. Ευτυχώς ο άνδρας από την πτώση δεν έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά και έτσι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.
Το γραφείο του Δημάρχου βρίσκεται στο υπερυψωμένο ισόγειο του Δημαρχείου ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχουν φυτά που ανέκοψαν την πτώση του άνδρα.

Ονείρων Χοροθέαμα - ΜΙΜPΙ στο Δερβένι


Έργο του Βέρνερ Σούλτσε καθηγητού καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Βιέννης με εννέα χορευτές/ηθοποιούς από την Ινδονησία, σε έργα μουσικής κλασσικών συνθετών αλλά και Μίκη Θεοδοράκη και έντεχνη παρουσίαση του ποιήματος Κωνσταντίνου Καβάφη «Ιθάκη».
Είσοδος Ελεύθερη
Ιδέα - Σύλληψη - Χορογραφία: Werner Schulze
Η Ινδονησιακή λέξη mimpi σημαίνει όνειρο. Πρόκειται για εικόνες του ονειρικού μας χώρου, οί οποίες μας προσπερνούν μέσα από τα εξερευνητικά ταξίδια της ψυχής μας. Εκτός αυτού, όχι μόνο τα όνειρα της νύχτας αλλά περισσότερον εκείνα της ημέρας, τά ζωτικά μας όνειρα, είναι που παίζουν ένα σημαντικό ρόλο.
Το MIMPI δέν είναι ούτε θέαμα ούτε διασκέδαση. Το MIMPI διηγείται μία ιστορία, χωρίς να φαίνεται ότι τη διηγείται.
Είναι διαστολή και συστολή χρόνουχώρος, κίνηση, χορός, μουσική, ποίηση καί θεατρική παράσταση σέ αρμονία. Εσωτερική στάση, αίσθηση και ανοχή επαφής, εμπειρία ενός καινούριου κόσμου. Ή πιο απλά, το MIMPI είναι μία ακολουθία από μαγευτικές εικόνες.
Ένας τυφλός, ένας ιερέας, ράβδοι από μπαμπού, λευκά φτερά. Το αυγό σαν σύμβολο ελπίδας καί ενός νέου ξεκινήματος. Όλα αυτά οδηγούν σε σκέψεις απ' όπου αναβλύζουν εκείνα τα θέματα που θέτουν τόν άνθρωπο σε δράση: η ένωση της αγάπης καί του πόνου, του θανάτου καί της γέννησης, της ευτυχίας καί της ελπίδας.
Τέτοια θραύσματα από όνειρα παρακινούν τον παρατηρητή στο ν’αρχίσει μία νέα έρευνα για να εξιχνιάσει την ιδιαίτερή του ζωή. Ίσως ο παρατηρητής νά αναρωτηθεί: Ήταν άραγε οι εμπειρίες από τις περιπέτειες του ταξιδιού μεγαλύτερης σημασίας από τον ίδιο τον στόχο, δηλ. το τέρμα του ταξιδιού;
Ή μουσική προέρχεται από ποικίλους πολιτισμικούς χώρους (Ινδονησία, Ιράν, Ευρώπη) και συμβάλλει στην εξομάλυνση των αντιθέσεων καί στην προαγωγή εκπλήξεων.
Ή πρώτη παράσταση έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2011 στή Jakarta, Taman Ismail Marzuki, Teater Kecil.
Διάρκεια παράστασης: 80 περίπου λεπτά χωρίς διακοπή.

Πρόγραμμα Παράστασης

Απιστεύτου...



Η χθεσινή συνεδρίαση στο Δερβένι ήταν "γεμάτη" και επεισοδιακή. Είχε απ' όλα. Αντιπαραθέσεις προ ημερησίας διάταξης, καλά νέα και αντιπαραθέσεις εντός ημερησίας και παράνοια προ, εντός και κατόπιν ...ημερησίας.

Η "Μπάρτσα" αποχαιρετά την Δ΄ Εθνική -

Τελευταίος αγώνας: ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ -Να είστε όλοι εκεί

Ν. Πετρόπουλος: «Δεν θα υπάρχει επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία»

Επικοινώνησαν αναγνώστες μας με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα και μας ρώτησαν αν ισχύει ότι μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία. Ότι δηλαδή θα μπει κάποιο πρόσωπο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Ακούστηκε επίσης το όνομα ενός γνωστού δικηγόρου της Κορίνθου. Σε επικοινωνία της korinthiannews.gr με τον γραμματέα της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ν. Πετρόπουλος μας ανέφερε: «Ισχύει αυτό το οποίο σας είχα αναφέρει στην τελευταία επικοινωνία που είχαμε μαζί, ότι δηλαδή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα αναγράφονται και τα έξι ονόματα των υποψηφίων βουλευτών Κορινθίας (Μπεγλίτη, Φαρμάκη, Ροτζιώκου, Γκιλίτση, Δικητόλια και Γκέκου) στα οποία δεν θα μπαίνει σταυρός καθώς αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τις περασμένες εκλογές. Κάτι άλλο δεν γνωρίζω». ΣΣ. Από τη στιγμή που το λέει ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Πετρόπουλος κάτι παραπάνω θα γνωρίζει! Ποιοι είναι όμως αυτοί που κυκλοφορούν διαφορετικά σενάρια; Εκτός και αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή…

korinthiannews.gr

Αντιδρούν στην Ηλεία για τον Κοντογιάννη…

H είδηση ότι ο κ.Γιώργος Κοντογιάννης θα τεθεί στην δεύτερη θέση του γαλάζιου ψηφοδελτίου στο νομό Ηλείας πήρε φωτιά η σφαίρα της εσωστρέφειας της ΝΔ Ηλείας… και πάλι…!!!
Κύκλοι μεγαλο παραγόντων του νομού μιλούν για μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της ΝΔ στην Ηλεία σε επίπεδο τοπικών αλλά και ΝΟΔΕ.  Η δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας Γιώργου Χήνου για το θέμα, είναι χαρακτηριστική. «Στην πολιτική το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να διαθέτει κάποιος είναι η ηθική. Οι βουλευτικές έδρες δεν απονέμονται αλλά κατακτώνται μαζί με την εμπιστοσύνη των πολιτών με αγώνες και θυσίες. Αν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη τραγική κατάσταση της πατρίδας επιθυμούν να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη θα το βρουν μπροστά τους. Η πατρίδα και η παράταξη της ΝΔ έχει ανάγκη από μαχητές και όχι από κατ’ απονομή βουλευτές».
Από εκεί και πέρα παράπλευρες πληροφορίες μιλούν για εντάσεις και στις τοπικές του Νομού.
Στην Ηλεία, η αντίσταση στη ΔΗ.ΣΥ μετά την αποσκίρτηση Κοντογιάννη ήταν τέτοια, που στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα της κας. Μπακογιάννη έλαβε μόλις το 1,8% των ψήφων, παρ΄ό,τι ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ -αν και πολιτεύτηκε στη Β΄Αθήνας προσπαθούσε να κρατήσει επαφή με το Νομό, και με καθημερινές καταχωρίσεις στα ΜΜΕ, αλλά ακόμη και δια της συζύγου του, κουμπάρας της κας. Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο χωριό του, το Βαρθολομιό, η ΔΗ.ΣΥ έλαβε μόλις 61 ψήφους σε σύνολο 5.215 εγγεγραμμένων και 3.210 ψηφισάντων!
Η αντίδραση είναι τέτοια, που οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ σε Βάρδα, Γαστούνη, Κρέστενα, Αμαλιάδα και Ζαχάρω κατακλύστηκαν από τηλέφωνα, φαξ και μέιλ από ψηφοφόρους-ακόμη και από το χωριό του Κοντογιάννη-οι οποίοι σε έντονους τόνους επισημαίνουν ότι δεν θα ανεχθούν επιστροφή του και μάλιστα σε θέση ήδη εκλεγέντος βουλευτή. Οι ψηφοφόροι απειλούν να ψηφίσουν άλλα κόμματα και τουλάχιστον 150 μεγαλοστελέχη, πρώην δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι απειλούν με παραίτηση

Να μην είναι καθόλου υποψήφιος ο Γιώργος Κοντογιάννης στο νομό Ηλείας, ζητά η ΝΟΔΕ δια του προέδρου της Γιώργου Χήνου, με επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του κόμματος
Αντώνη Σαμαρά. Αυτό έγινε γνωστό στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο.Τρείς ημέρες μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας Σαμαρά – Μπακογιάννη και ΝΔ – ΔΗΣΥ, η Ηλεία βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος του κεντροδεξιού χώρου, αφού στο νομό μας, υφίστανται οι εντονότερες αντιδράσεις στο ενδεχόμενο τοποθέτησης σε εκλόγιμη θέση στη λίστα του ψηφοδελτίου των εκλογών της 17ης Ιουνίου του πρώην βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη.Και για τα στελέχη του κόμματος στο νομό και τους ψηφοφόρους δεν τίθεται μόνο το ηθικό θέμα που προτάσσουν στην τοποθέτηση Κοντογιάννη σε εκλόγιμη θέση, αλλά και το ότι αποχώρησε από τη ΝΔ, δεν παρέδωσε την έδρα και τώρα επιστρέφει για να διεκδικήσει μια σχεδόν σίγουρη έδρα.
Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της βουλευτού Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και του πρώτου επιλαχόντα Ανδρέα Μαρίνου, αλλά και δεκάδων στελεχών τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στο νομό. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Χήνος μίλησε για το θέμα και ανέγνωσε την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν για το θέμα αυτό. Μέχρι ώρας δύο τοπικές οργανώσεις της ΝΔ στο νομό, αυτές της Ζαχάρως και της Φιγαλείας, με επιστολή τους έχουν προειδοποιήσει πως αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, θα κλείσουν τις οργανώσεις και θα παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες τα μέλη. Η συζήτηση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των στελεχών.
Να σημειώσουμε πως η σελίδα που έχουν δημιουργήσει στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας στο Facebook κατά του Γιώργου Κοντογιάννη, αριθμεί ήδη περισσότερα από 2500 μέλη μόλις σε 48 ώρες, αριθμός που αν μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά αφορά ψηφοφόρους της ΝΔ στο νομό Ηλείας, τότε αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 10% επί των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

To 8ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναύπλιο



Στις 25-27 Μαΐου 2012, τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης, διοργανώνει σε συνεργασία με την Έδρα J.Monnet «Δημοκρατία και Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ΕΕ», και την Έδρα UNESCO «Δημοκρατία, Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ειρήνη», το 8ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ναύπλιο.
Φέτος, 19 Υποψήφιοι Διδάκτορες και  12 τελειόφοιτοι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια (Πάντειο, Πειραιώς, ΕΚΠΑ, Αριστοτέλειο, Αιγαίο, University College London (UCL), Maastricht University, Université Panthéon-Assas  Paris II, Université de Genève,  Université de Strasbourg), θα παρουσιάσουν την πρόοδο του ερευνητικού τους έργου (διδακτορική διατριβή ή διπλωματική εργασία), πάνω σε μία ευρύτατη θεματολογία διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου (διεθνής ευθύνη, διεθνές ποινικό δίκαιο, δικαιώματα του ανθρώπου, διεθνές δίκαιο περιβάλλοντος, ζητήματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης). Θα αξιολογηθούν από επιτροπή πανεπιστημιακών που φέτος θα απαρτίζεται από τους Χατζηκωνσταντίνου Κ., Καθηγητή, Τμήμα Νομικής, ΑΠΘ, Περράκης Σ., Καθηγητή, Τμήμα ΔΕΣ, Πάντειο, Τσάλτας Γρ., Καθηγητή, Πρύτανης Παντείου, Μπρεδήμας Α., Καθηγητή, Τμήμα Νομικής ΕΚΠΑ, Γρηγορίου Π., Αναπλ. Καθηγητή, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Λιάκουρας Π., Επικ. Καθηγητή, Τμήμα ΔΕΣ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, και η Μαρούδα Μ.Ντ. Λέκτορα Τμήμα ΔΕΣ, Πάντειο.
Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, και ώρα 17.00,  η παραδοσιακή, ειδική εκδήλωση/Εσπερίδα με θέμα
«Κρίση/Κρίσεις και Δικαιώματα του Ανθρώπου: Διαστάσεις και απαντήσεις».
Συμμετέχουν οι Χατζηκωνσταντίνου Κ., Καθηγητής, Τμήμα Νομικής, ΕΚΠΑ, Κριάρη Ι, Καθηγήτρια, Αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου,  Περράκης Στ., Καθηγητής, Τμήμα ΔΕΣ, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ροζάκης Χρ., Ομ. Καθηγητής,  Πρόεδρος Διοικητικού Δικαστηρίου Συμβουλίου της Ευρώπης, Φλογαΐτης Σ.,  Καθηγητής, Τμήμα Νομικής,  ΕΚΠΑ, Διευθυντής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, Παραράς Π., Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΔιευθυντήςLibertas, Κοππά Μ., Ευρωβουλευτής, Επικ. Καθηγήτρια, Τμήμα ΔΕΣ, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μεταξάς Ι., Ομοτ. Καθηγητής, ΕΚΠΑ, Μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Μπρεδήμας Α., Καθηγητής, Τμήμα Νομικής, ΕΚΠΑ, Κοντιάδης Ξ., Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Παν. Πελοποννήσου, Διευθυντής Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου. Θα προσφωνήσουν ο Καθηγητής Γρ. Τσάλτας, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, ο Δ. Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων και ο Θ. Καζάς, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Για πρώτη φορά φέτος, το Σεμινάριο περιλαμβάνει και μία δεύτερη ειδική εκδήλωση, ένα Βήμα Λόγου και Κριτικής με θέμα «Διασταυρούμενες Ματιές σε τρέχουσες εξελίξεις του διεθνούς δικαίου και διεθνούς δικαιοταξίας». Στο “atelier” αυτό, που θα συντονίσει ο Καθηγητής Σ. Περράκης, συμμετέχουν οι Μ. Σαρηγιαννίδης, Επικ.Καθηγητής (εκλ.), Τμήμα Νομικής, ΑΠΘ, η  Μ. Ντ. Μαρούδα, Λέκτορας, Τμήμα ΔΕΣ, Πάντειο, ο Γ. Κυριακόπουλος, Λέκτορας, Τμήμα Νομικής, ΕΚΠΑ, και η Δ. Σίνου, Διδάσκουσα Paris 13.

Το φετινό Σεμινάριο – που θα παρακολουθήσουν 150 περίπου συμμετέχοντες-  διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, την Ελληνική Εταιρία Κονσερβών ΚΥΚΝΟS Α.Ε., το Κτήμα Σκούρα, τη ποτοποιία Καρώνη, ενώ μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.

Καθηγητής Σ.Περράκης
Διευθυντής ΕΚΕΚΔΑΑΔ

Το συγκλονιστικό σημείωμα του 60χρονου που αυτοκτόνησε με την 90χρονη μάνα του

Είναι στιγμές που η δημοσιογραφική πένα δεν μπορεί να απεικονίσει τη δύναμη των γεγονότων. Είναι στιγμές που είναι προτιμότερο να σιωπούμε και απλώς να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε, να ζητάμε μια λύση για κάποιον συνάνθρωπό μας στην καθημερινότητα.
Για κάποιον που απλά αύριο μπορεί να μην είναι εκεί…

Έρχεται νεο κόμμα στην θέση του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο επι χρόνια υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης. Μιλώντας στον 9,84 είπε ότι πιστεύει ότι δεν είναι πολύ πιθανό να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος των δυνάμεών του το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία."Θεωρώ", είπε χαρακτηριστικά, "πια ότι διαμορφώνονται όροι για να συγκροτηθεί ένας ευρύτερος, ισχυρότερος φορέας και πόλος με ευρύτερες συμμετοχές. Αυτό θεωρώ όμως ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί με πολύ πιο συγκροτημένο τρόπο μετά τις εκλογές."
Και συνέχισε: "Θεωρώ ότι είναι πλέον πολύ φανερό ότι εδώ υπάρχει η ανάγκη πια για μία μαχητική υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, με όρους ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και αυτό θα κληθούν να το υπερασπιστούν και να το
διαμορφώσουν αρκετές δυνάμεις."
"Οι δυνάμεις θα εισρεύσουν από πολλούς ποταμούς και ρυάκια. Πιστεύω ότι θα είναι κάτι αρκετά δυναμικό και ουσιαστικό για το μέλλον της χώρας."
newsit.gr

40λεπτη συνάντηση Σαμαρά-Μόντι και κοινές δηλώσεις κατά παράβαση πρωτοκόλλου

Ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα ζήτησε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, που συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης στις Βρυξέλλες με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση του αρχηγού της ΝΔ με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας έγινε στο σπίτι του Ιταλού πρέσβη στη βελγική πρωτεύουσα. Το κλίμα ήταν θετικό και οι δυο άνδρες συζήτησαν όλα όσα αφορούν τις δυο χώρες και γενικά την Ευρώπη για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, αφού ο κ. Μόντι είναι πρωθυπουργός κράτους ενώ ο κ. Σαμαράς αρχηγός κόμματος, εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα για να κάνουν δηλώσεις.

Σαμαράς και Μόντι συζήτησαν το θέμα της ανάπτυξης και των αναγκαίων εργαλείων, την πρόταση Μόντι για θωράκιση των τραπεζών του νότου για να αποτραπεί η φυγή καταθέσεων, καθώς και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

"Προσμένουμε με μεγάλες ελπίδες τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έτσι ώστε να προκύψει κυβέρνηση στην Ελλάδα με την οποία η υπόλοιπη ΕΕ να συνεχίσει έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο συνδυάζοντας τη δημοσιονομική πειθαρχία και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με την περαιτέρω ανάπτυξη που όλοι στην Ευρώπη χρειαζόμαστε και ιδιαιτέρως μια χώρα όπως η Ελλάδα" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να συνομιλήσει με τον κ. Μόντι για το οικονομικό πρόβλημα της Ευρωπης, ένα πρόβλημα που, όπως είπε δεν είναι μόνο πρόβλημα ελληνικό αλλά προκαλεί συμπτώματα διάχυσης σε όλη την Ευρώπη.

« Όπως είπε ο πρωθυπουργός Μόντι, η Ελλάδα που θέλουμε είναι μια Ελλάδα μέλος της ΕΕ και του ευρώ, μια Ελλάδα που θα συμμορφωθεί με την ανάγκη μιας νέας διαρθρωτικής πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτοχρόνως θα έχει πολιτικές προσανατολισμένες προς την ανάπτυξη, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας, όπως έχω αναφέρει. Ήταν τιμή και χαρά μου που σας γνώρισα κι ελπίζω η σχέση μας να συνεχιστεί στο μέλλον » δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Εγκύκλιος απαγορεύει προεκλογικές προσλήψεις και μεταβολές στο Δημόσιο

Την απαγόρευση των προσλήψεων και των μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης των δημόσιων υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι, το προσωπικό των υπηρεσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και το προσωπικό για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως σεισμοί, πλημμύρες, εκτεταμένες πυρκαγιές κ.λπ. Επίσης, δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας, αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, απαγορεύονται οι χορηγήσεις κάθε κανονικής άδειας σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, υπαλλήλους στους ΟΤΑ, μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ενώ ανακαλούνται οι άδειες που είχαν χορηγηθεί μέχρι την ημέρα προκήρυξης των εκλογών.

Τέλος, στην εγκύκλιο δίδονται οδηγίες για τη διευκόλυνση των υπαλλήλων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με τη χορήγηση ειδικής εκλογικής άδειας από μία έως τρεις ημέρες, αναλόγως με τη χιλιομετρική απόσταση, όπως ακριβώς προέβλεπε και η εγκύκλιος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

"Βράζουν" οι κάτοικοι στην Πάτρα - Νέα συγκέντρωση το απόγευμα - Σε θέση μάχης η αστυνομία

 
Το ραντεβού των κατοίκων έχει δοθεί για τις 18:00 και σήμερα, για να διαδηλώσουν για τέταρτη ημέρα κατά των μεταναστών στην περιοχή τους.
Με κεντρικό σύνθημα "Θανάση ζεις εσύ μας οδηγείς" οι πολίτες από το Δήμο Δυμαίων λένε, ότι η δολοφονία του 30χρονου από αλλοδαπούς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής!
Παρά τα αυστηρά μέτρα της αστυνομίας και χθες η Πάτρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ και δακρυγόνα.
Μετά τις 21:00, γύρω από την Πειραϊκή Πατραϊκή, εμφανίστηκαν άτομα που φορούσαν κράνη και άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς. Ανδρες των 4 διμοιριών κινήθηκαν αστραπιαία και απάντησαν με χημικά...
12 προσαγωγές έγιναν, την ώρα που η Πειραϊκή - Πατραϊκή σφραγιζόταν, καθώς έχουν φύγει πλέον όλοι οι μετανάστες από εκεί.
Χρυσοχοΐδης: "Η άρνηση του Περιφερειάρχη για κέντρο μεταναστών οδήγησε στην ένταση των τελευταίων ημερών"Αυτό είπε το πρωί, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.
"Ένας από τους πρώτους Περιφερειάρχες που είπε στην σύσκεψη προ μηνών πως δεν δέχεται να δημιουργηθεί Κέντρο Μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα ήταν ο Περιφερειάρχης της περιοχής" είπε μεταξύ άλλων...
Κάτοικοι: Άλλο εμείς, άλλο η Χρυσή Αυγή

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι εξακολουθούν να διαχωρίζουν τη θέση τους, από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των μεταναστών.
Όπως λένε, δε θέλουν ο θάνατος του 30χρονου να κομματικοποιηθεί...
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης πάντως, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Flash, σχολιάζοντας τα γεγονότα, είπε ότι "Αν δε συνέβαιναν αυτά τα επεισόδια, σημερα θα παρέμενε εκεί ο παράνομος καταυλισμός των αλλοδαπών"...
newsit.gr

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος ανήγγειλε σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 σε συνέντευξη τύπου στη Μυτιλήνη ότι επικεφαλής της επιτροπής προεκλογικού αγώνα του κινήματος αναλαμβάνει ο πολύπειρος τέως βουλευτής του νομού Γιάννης Γιαννέλης. Επίσης αναλαμβάνει και τον Τομέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Γραμματεία των Διεθνών Σχέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Όπως τόνισε ο Πάνος Καμμένος ο κ. Γιαννέλης ανέλαβε τη θέση αυτή χωρίς να δεχθεί εκλόγιμες θέσεις ως αντάλλαγμα είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε πολύ περισσότερο στο νομό Λέσβου όπου θα στηριχθεί απόλυτα η υποψηφιότητα του Σπύρου Γαληνού.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μυτιλήνη, δήλωσε ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, στη κυβέρνηση που θα προκύψει, θα επανασυσταθεί το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με έδρα τη Λέσβο.
"Είναι από τους βασικότερους στόχους μου", είπε στους δημοσιογράφους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Και αναφέρθηκε στη φράση που του είχε πεί νωρίτερα ο Δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Βονάτσος ότι "Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος, είναι η εθνική ραχοκοκαλιά".
Μιλώντας με κατοίκους και καταστηματάρχες στην αγορά της Μυτιλήνης, ο Πάνος Καμμένος, ακούγωντας την αγωνία τους, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι οι εγγυητές του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικού σκοπού «ο κόσμος να χαλάσει» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε επίσης και στα θέματα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας που είναι το αποτέλεσμα των υπογραφών Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προστασίας των υποθαλάσσιων θησαυρών της χώρας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά και στη μη εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων και του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, που είναι οι άμεσοι στόχοι του συστήματος που κατευθύνουν οι τοκογλύφοι τραπεζίτες μαζί με τους εδώ πολιτικούς εντολοδόχους τους.
Τέλος ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επιβεβαίωσε ότι οι ένοχοι της διαφθοράς θα παραπεμφθούν χωρίς εξαίρεση στη Δικαιοσύνη, κάνοντας αναφορές στο προσωπικό ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπου, όπως είπε, ο προφυλακισμένος τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε παρεμβάσεις του στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για να κουκουλωθεί η υπόθεση των CDS του Αντρίκου Παπανδρέου, εμπλέκοντας με την αναγραφή του ονόματός του στο περιθώριο της επίμαχης σελίδας και σημαντικό δικαστικό λειτουργό, ο οποίος είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κόμματος.
Μετά τη συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νησιού, ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Καλλονή και το Μανταμάδος , όπου και προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ. 
Στη περιοδεία του στη Λέσβο συνοδεύουν τον Πάνο Καμμένο ο Εκπρόσωπος του Κινήματος και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο υπ.βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος Γιάννης Γιαννέλης και οι πολιτευτές Μανώλης Αρμενάκας, Γιώργος Κατζανός, Στέλλα Καβαλέρο και Αντώνης Καταχανάς.