Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οργή και αντιδράσεις στο διαδίκτυο από προκλητική διαφήμιση εις βάρος της Ελλάδος!

Όλη η Γερμανία έχει γεμίσει με αφίσες που λένε "Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους και μια δεύτερη ιδιοκτησία. Το όνομα αυτής, Ελλάδα". Πρόκειται για μία απίστευτα προκλητική διαφήμιση του Βρετανικού περιοδικού Spectator η οποία έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι και αρκετοί χρήστες στο Twitter βρίσκουν τη διαφήμιση χιουμοριστική! Αξίζει να σηειωθεί ότι το περιοδικό Spectator ανήκει στους David και Frederick Barclay, κάτοχοι και της Daily Telegraph.

Στο παγωμένο Χάρκοβο ο Ολυμπιακός - Τον... κυνηγά το κρύο

Η αποστολή των “ερυθρόλευκων” έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στο χιονισμένο Χάρκοβο, για τον αγώνα της Πέμπτης με την Μέταλιστ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ. Στους -5 η θερμοκρασία που συνάντησαν οι Πειραιώτες στην Ουκρανία.
Μετά το ψύχος της Ρωσίας, οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν (εκτός από την Μέταλιστ) και τις χαμηλές θερμοκρασίες στο Χάρκοβο.
Η "ερυθρόλευκη" αποστολή έφτασε την Τρίτη το απόγευμα στην πόλη της Ουκρανίας, που είναι κάτασπρη λόγω του χιονιού, ενώ η θερμοκρασία είναι στους -5 βαθμούς.
Συγκριτικά βέβαια με τις καιρικές συνθήκες που είχαν συναντήσει προ ημερών στη Μόσχα και το ματς με τη Ρουμπίν Καζάν, τα πράγματα στο Χάρκοβο είναι πολύ καλύτερα. Όπως είναι φυσικό, από την προηγούμενη εμπειρία τους στον ρωσικό χειμώνα, οι Πειραιώτες πήγαν καλά προετοιμασμένοι, έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα "αξεσουάρ".
Αντιανεμικά, ισοθερμικές φόρμες, γάντια, σκουφιά και θερμαινόμενες κουβέρτες για τους παίκτες και τους ανθρώπους του πάγκου, "ταξίδεψαν" κανονικά με την "ερυθρόλευκη" αποστολή στο Χάρκοβο.
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Χάρκοβο, χωρίς τον Κάρολ, και ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στους "16" του Europa League.
"Είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, που έχει Αργεντινούς και Βραζιλιάνους πολύ γρήγορους και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να κάνει μια καλή επίθεση. Είναι δύο διαφορετικές διοργανώσεις το πρωτάθλημα και το Europa League. Πάμε στην Ουκρανία για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση που θα κριθεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Έχει περίπου την ίδια φιλοσοφία. Έχει κερδίσει όλα τα ματς του ομίλου της και έχει την ίδια φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού με την ομάδα του 2008."
Υπενθυμίζουμε πως ο Βαλβέρδε πήρε μαζί του παρακάτω 21 παίκτες: Μέγκιερι, Μπάμποβιτς, Τοροσίδης, Μοδέστο, Α. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φέισα, Φουστέρ, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Μιραλάς, Τζεμπούρ

Καρατζαφέρης κατά Χρυσής Αυγής από την ΝΕΤ

«Μόρφωμα η  Αυγή και αδιέξοδο που θα το μετανιώσει πικρά ο λαός… Είναι περισσότερο Γερμανοί παρά Έλληνες!»
Τολμά και πιάνει στο στόμα του την Χρυσή Αυγή, ο άνθρωπος που ψήφισε με χέρια και με πόδια την υποταγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ, που έσπρωξε τη χώρα στην κόλαση του μνημονίου, που πρώτος στήριξε τον Παπαδήμο και αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος από τους νταβατζήδες και το εθνοπροδοτικό κατεστημένο. Και τι δεν είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (24 ολόκληρα λεπτά!) στην κρατική τηλεόραση των τοκογλύφων, ο πρόεδρος του απο-κόμματος: Παραδέχτηκε ότι ήταν το αγαπημένο παιδί των νταβατζήδων. Στήριξε την Ντόρα λέγοντας εν πολλοίς ότι ο Κούβελος… αμάρτησε για το παιδί του! Δήλωσε επίσης ότι αυτός ανέδειξε τον Παπαδήμο και δεν το έχει μετανιώσει. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

xryshaygh

Διακομματικό αίτημα για «κούρεμα» χρεών δανειοληπτών προς τις Τράπεζες

 10 δισ. από τα αποθεματικά τους χάνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία από το «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου, Βενιζέλος προς ιδιώτες ομολογιούχους ότι εάν δεν συμμετάσχουν θα χάσουν περισσότερα.Διακομματικό και εντεινόμενο χαρακτήρα παίρνει το αίτημα για το «κούρεμα» των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Χθες επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών με αίτημα να «κουρευτούν» όλες οι μορφές τραπεζικών δανείων κατά 30%, να «κουρευτούν» τα τραπεζικά επιτόκια και να παραταθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών κατοικιών των δανειοληπτών μέχρι το 2018, να υπάρξει περίοδος χάριτος για τους μακροχρόνια άνεργους, ζήτησαν 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε μερική ή ολική διαγραφή χρεών των ανέργων και υπερχρεωμένων νοικοκυριών, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, χαρακτήρισε το ζήτημα ως «επιτακ τική ανάγκη», ενώ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε επίσης ερώτημα στη Βουλή. Η αντίδραση της κυβέρνησης...
περισσότερα 

Κουτρουμάνης: Δεν μειώνονται οι αποζημιώσεις, προσπάθεια να μη μειωθεί το εφάπαξ

Τέλος στα σενάρια που θέλουν την τρόικα να βάζει στο στόχαστρό της τις αποζημιώσεις απόλυσης των εργαζόμενων για το επόμενο πακέτο μέτρων που θα προωθήσει τον Ιούνιο, προσπαθεί να βάλει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Διέψευσε όλες τις σχετικές πληροφορίες που είδαν χθες, Δευτέρα, το φως της δημοσιότητας και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ...
περισσότερα

Κοντά στο 1 τρισ. οι ζημιές από μια ελληνική χρεοκοπία, λέει απόρρητο έγγραφοΚοντά στο ένα τρισ. ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές από μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), το οποίο διέρρευσε. Στο έγγραφο, το IIF, προειδοποιεί για σοβαρές και εξαιρετικά έντονες επιπτώσεις μίας πιθανής ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας στην παγκόσμια οικονομία, υπογραμμίζοντας...
περισσότερα

EKLOGIKA.GR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ THΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟ​ΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚ​ΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας τιμώντας τη μνήμη Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων θυμάτων της τουρκικής γενοκτονικής πολιτικής, διοργάνωσε εκδήλωση, τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2012 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με τίτλο:

Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι: Τρεις Γενοκτονίες, Ιστορική Μνήμη-Στρατηγική Αναγνώρισης.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:

Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Μιχαήλ Βαρλάς, Ιστορικός, Τμήμα Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν o Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Παρχαρίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κ. Αθανάσιος Λαγοδήμος, εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος η κ. Ντίρα Τσουκαλά και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκος Μπατσάρας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ.κ. Χορέν Τογραματζιάν, η Α.Ε. Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Γκαγκίκ Γαλατσιάν, τέως υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τομεάρχες και Γραμματείς του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αντιπροσωπεία των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Σωματείων του Ποντιακού και ευρύτερου Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η Γραμματεία επιθυμεί να ευχαριστήσει όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και εκφράζει την ικανοποίηση της για την προσέλευση εκατοντάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών, η παρουσία των οποίων, την δύσκολη αυτή περίοδο για την πατρίδα μας, αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του λαού μας.

Χρήστος Παπουτσής : Η δική μου υποψηφιότητα έχει έναν στόχο η οποία θέλει να εκφράσει τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τους μη προνομιούχους Έλληνες

Η Συνέντευξη  του Χρήστου Παπουτσή στην εκπομπή του Σκαι «Πρώτη Γραμμη» και στους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Β. Λυριτζή
·    Είμαι μία υποψηφιότητα για την ενότητα του κινήματος και για ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ.  Η δική μου υποψηφιότητα έχει έναν στόχο και μόνο, το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί και θα παραμείνει ως ο βασικός πόλος του κεντρώου χώρου και της Αριστεράς στην Ελλάδα, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι εθνική ανάγκη και υποχρέωση όλων... 

Όλη η Συνέντευξη του Χρήστου Παπουτσή 

Δείτε το video της συνέντευξης στο http://www.youtube.com/user/ChristosPapoutsis

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP κ. ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, αναχωρεί αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου για το Λουξεμβούργο, όπου στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup κ. Jean-Claude Juncker. Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα επισκεφθεί τον EFSF, όπου θα συναντηθεί με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Klaus Regling, το Γενικό Γραμματέα κ. Kalin Anev, και το Διευθυντή Έρευνας και Θεσμικών Σχέσεων κ. Rolf Strauch. Την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 09:45 (ώρα Ελλάδος) η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn.

Όταν ο Καραμανλής ζήτησε συναίνεση…

Τον Φεβρουάριο του 2009, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο του 2008 εξαιτίας της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει να τραβάει πάνω της τα… περίεργα βλέμματα εκείνων που ήξεραν ότι η Αθήνα ήταν δέσμια των δομικών παθογενειών και στρεβλώσεών της.
Το συγκεκριμένο οικονομικό δεδομένο, σε συνδυασμό με την εύφλεκτη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που “κλείδωνε” στην Ελλάδα, λόγω της προϊούσας σκανδαλολογίας των ΜΜΕ, και της «αγαπημένης συνήθειας» της διασποράς κλίματος τρόμου και ανασφάλειας στην κοινωνία, λόγω των επεισοδίων του Δεκεμβρίου του 2008, διαμόρφωνε εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές, αναφορικά με τα περιθώρια της χώρας να αντιδράσει. Έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Κάπως έτσι, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, διαβάζοντας πίσω από τη βιτρίνα των εξελίξεων, κάλεσε σε διαδοχικές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς. Προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις που έρχονταν στην οικονομία, και να ζητήσει τη συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου, ενός… firewall που θα έλεγε και ο Μπαράκ Ομπάμα, πάνω σε βάσεις συναινετικής προσέγγισης της καθημερινότητας.
Οι απαντήσεις που εισέπραξε το αίτημα πολιτικού ρεαλισμού από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή, ήταν εκκωφαντικά αρνητικές. Και όπως αποδείχτηκε, εθνικά επιζήμιες. Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ενέτεινε τις αντιπολιτευτικές ακρότητές του, συνεπικουρούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επεδίωξε και εκείνος με τη σειρά του να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά κέρδη.
Όλοι έβαλαν το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Προσδοκώντας στη διαγραφόμενη πτώση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία, ώστε να κερδίσουν… σπιθαμές επιρροής στο σκηνικό το οποίο θα διαμορφωνόταν την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης. Όπως και έγινε.
Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, το «όλον ΠΑΣΟΚ» για να μην παρεξηγούμαστε, σφύριζε επιδεικτικά αδιάφορα. Και χειροκροτούσε με πάθος και ενθουσιασμό τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν περιέφερε στις ανά την ελληνική επικράτεια προεκλογικές συγκεντρώσεις την εθνική παραπλάνηση του «λεφτά υπάρχουν». Μεταξύ εκείνων που δεν… έβηξαν καν, σε ένδειξη διαφοροποίησης, πόσο μάλλον διαμαρτυρίας για τη στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν και η «συνιστώσα» του Κινήματος, που επιδιώκει να καταλάβει δια περιπάτου την εξουσία, στη μάχη της διαδοχής. Ούτε… κιχ.
Το ΠΑΣΟΚ εκείνης της άρνησης, με τους πρωταγωνιστές και τους δευτεραγωνιστές του, είναι το ίδιο με το σημερινό, που αγκαλιάζει τη ρητορική της «συγκατοίκησης» στην εξουσία με τη Νέα Δημοκρατία. Αναζητώντας, όπως εύστοχα διαπίστωσε ο Αντώνης Σαμαράς, συνενόχους. Επενδύοντας στην ισοπεδωτική ισομερή διάχυση των ευθυνών.
Το ΠΑΣΟΚ, κάνει ακόμη ένα, πολιτικά μοιραίο για το ίδιο λάθος. Επενδύει στην εθνική και πολιτική λήθη των Ελλήνων. Πιστεύοντας ότι κι αυτή ακόμη η σκανδαλωδώς εξοργιστική επιλογή να προσφύγει η χώρα στο Μνημόνιο, και να διασφαλισθεί ότι… δεν θα καταφέρει να ξεφύγει εύκολα από αυτό, θα περάσει ατιμώρητη. Όπως τόσα άλλα «ανδραγαθήματα» στο παρελθόν. Αυτή είναι η ανάγνωση που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Η ελληνική κοινωνία από την άλλη, κάνει υπομονή. Μέχρι τις εκλογές. Εκεί, θα απαντήσει.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Αλλαγή του σχεδιασμού διοίκησης των δημοσίων έργων για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και επιτάχυνση των επενδύσεων στην Πελοπόννησο

Την αλλαγή του σχεδιασμού διοίκησης των δημοσίων έργων ανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ακόμα το ΠΕΣΥ για το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στην Πελοπόννησο, καθώς και για την πορεία αδειοδότησης του αεροδρομίου της Τρίπολης αλλά και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Ο Πέτρος Τατούλης που ξεκαθάρισε ότι μόνο με επιχειρηματική δραστηριότητα και επενδύσεις μπορούμε να σώσουμε τους ανθρώπους του τόπου μας, αναφέρθηκε ακόμα στην ειδική πρόσκληση για την επιλογή αναδόχου για την παράκαμψη της Σελλασίας, τις δύο προγραμματικές συμβάσεις για την εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης του νέου Μουσείου της Σπάρτης, αλλά και τις προσωρινές εργασίες που έχουν ξεκινήσει στο Δερβένι Αρκαδίας.

Ο Δημήτρης Λάλος κέρδισε το φετινό βραβείο Δημήτρης Χορν

Ο Χοσεφίνο στο «Λα Τσούνγκα» είναι παμψηφεί ο νικητής του Χρυσού Σταυρού
                            Ο Δημήτρης Λάλος ευχαριστεί για το Βραβείο Χορν
 
Ο Δημήτρης Λάλος, ο Χοσεφίνο στο «Λα Τσούνγκα» του Μάριο Βάργκας Λιόσα είναι, παμψηφεί, ο φετινός, 12ος νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν». Το βράδυ της Δευτέρας πέρασε στον λαιμό του τον χρυσό σταυρό του Χορν, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της οδού Αμερικής _βράδυ Δευτέρας, 5 Μαρτίου. Η παράσταση παίζεται για τρίτη χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, στο θέατρο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκόττη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον επώνυμο ρόλο.
«Είναι τιμή μου γιατί τον έχουν πάρει όλοι αυτοί οι ηθοποιοί πριν από μένα», είπε συγκινημένος ο Δημήτρης Λάλος, δείχνοντας τους προκατόχους του, που μαζεμένοι πάνω στη σκηνή του θεάτρου Χορν, τον χειροκροτούσαν. Ηταν εκεί οι οκτώ από τους έντεκα που έχουν βραβευθεί ως τώρα, και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Ημελλος, ο Αργύρης Ξάφης, ο Χρήστος Λούλης, ο Κώστας Βασαρδάνης, ο Νίκος Καρδώνης, ο Θανάσης Αλευράς, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Θάνος Τοκάκης, που του παρέδωσε, ως περσινός νικητής, τον Σταυρό. Ελειπαν ο Κώστας Γάκης, ο Γιάννος Περλέγκας και ο Μάκης Παπαδημητρίου, γιατί έπαιζαν στις παραστάσεις τους.
Λίγο πριν από τη βράβευση οι οκτώ παρόντες ηθοποιοί τραγούδησαν με έναν ιδιαίτερο και ζεστό τρόπο το «Ποιος το ξέρει» που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος ο Χορν (μουσική Μίμης Πλέσσας, στίχοι Κώστας Πρετεντέρης), δημιουργώντας την ατμόσφαιρα εκείνη που ξέρει να δημιουργεί το θέατρο όταν είναι γενναιόδωρο...
«Είναι τιμή μου γιατί βρέθηκα ανάμεσα σ΄αυτούς τους συνυποψήφιους», συνέχισε, δείχνοντας τους συναδέλφους του που καθισμένοι στην πρώτη σειρά του θεάτρου Χορν, επίσης τον χειροκροτούσαν _ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Δημήτρης Μοθωναίος και ο Γιώργης Τσαμπουράκης ενώ ο Χάρης Φραγκούλης έλειπε, γιατί επίσης έπαιζε σε παράσταση.
«Είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε κι είναι άγριο πράγμα ο ανταγωνισμός _όσο ωραίος είναι ο συναγωνισμός. Ευχαριστώ την επιτροπή και τον Σταμάτη Φασουλή, γιατί εκείνος είναι που φταίει για όλα...», είπε, ενώ έστειλε ένα φιλί προς τα πάνω, προς τον Δημήτρη Χορν... «Ευχαριστώ τον ίδιο τον Δημήτρη Χορν». Δεν ξέχασε βέβαια να ευχαριστήσει τη δασκάλα του, την Ελένη Σκόττη, τους ηθοποιούς με τους οποίους μοιράζεται κάθε βράδυ την παράσταση στο Επί Κολωνώ και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που «τρία χρόνια τώρα μου κάνει μάθημα ήθους....» _ήταν παρούσα στην εκδήλωση. «Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς».
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Σταμάτης Φασουλής που είχε και την επιμέλειά της, μαζί με τον Θεοδόση Ισαακίδη, μίλησε για το «ήθος του Χορν που δεν βρίσκουμε πια, για το καινούργιο που έφερε ο ίδιος, το οποίο μου λείπει ως θεατής, για το ποιητικό γεγονός που δημιουργούσε όταν ανέβαινε στη σκηνή, για την αύρα του». Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος αναφέρθηκε στους νέους ηθοποιούς που παραμένουν αφοσιωμένοι στο θέατρο και δεν έκρυψε τη χαρά τους για τους έντεκα που έχουν ήδη λάβει το βραβείο. «Δεν κάναμε λάθος στις επιλογές μας», είπε, «όχι γιατί δεν υπάρχουν κι άλλοι που είναι εξίσου καλοί, αλλά γιατί αυτοί που βραβεύθηκαν μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους...». Την υπόλοιπη επιτροπή αποτελούν ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.
«Ο ηθοποιός δεν υποδύεται έναν ρόλο, ο ηθοποιός δεν μιμείται. Ο ηθοποιός αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον ήρωα», θυμήθηκε ο Χρήστος Γιανναράς, επίσημος καλεσμένος της βραδιάς. «"Είδα τον Χορν σαν ιδεώδη εκφραστή του προσώπου που είχα στο υποσυνείδητό μου", είχε γράψει ο Αγγελος Τερζάκης», ανέφερε ο καθηγητής της Φιλοσοφίας, στη σύντομη αλλά ουσιαστική ομιλία του. «"Τα σοβαρά πράγματα πρέπει να μένουν στη σιωπή, αλλιώς πρέπει να λέγονται με σοβαρό τρόπο, δηλαδή κυνικά και με αθωότητα", έγραφε ο Νίτσε. Κι αυτή η φράση ταιριάζει στον Χορν: Κυνικά και με αθωότητα», είπε κλείνοντας και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που είχε γεμίσει την πλατεία του θεάτρου Χορν _κυρίως ηθοποιοί και κυρίως νέοι.
Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ετήσιο, επαμειβόμενο (3.000 ευρώ) και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και χρηματοδοτείται από την κληρονομιά του Γάννη Χορν, μια κληρονομιά που συνεχίζει η γυναίκα του Στέφανι Χορν, η οποία και ήταν, όπως κάθε χρόνο, παρούσα στην εκδήλωση.
Παρά την οικονομική κρίση ο Σταμάτης Φασουλής διαβεβαίωσε ότι ούτε μειώνεται το ποσό, αλλά και ότι υπάρχει απόθεμα για τουλάχιστον δέκα - δεκαπέντε χρόνια...
 
 
tovima.gr

Επιστρέφουν οι 5 "άσωτοι υιοί" στη ΝΔ

Οριστική είναι η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να εντάξει και πάλι στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας τους 5 από τους 21 διαγραφέντες βουλευτές που υπερψήφισαν και τους δύο εφαρμοστικούς νόμους. Αντίθετα για τους υπόλοιπους 16 δεν δείχνει κανένα απολύτως ενδιαφέρον.
Εντός των επόμενων 24ώρων οι : Μ. Κεφαλογιάννης, Α. Δερμεντζόπουλος, Τ. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης και Ζ. Τζικαλάγιας αναμένεται να  επανέλθουν και στο κόμμα και  στην ΚΟ της ΝΔ. Μάλιστα ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής προβλέπει την επανένταξη τους με μια λιτή ανακοίνωση του κόμματος και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες.
Αντίθετα, οι υπόλοιποι 16 παραμένουν προς το παρόν εκτός και για τους περισσότερους δεν υπάρχει καμία προοπτική επιστροφής. Για παράδειγμα, ο Κ. Μαρκόπουλος με την επιμονή στην ορθότητα της αρνητικής ψήφου όπως και η Ε. Βόζενμπεργκ δεν μπορούν να ελπίζουν παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις τους περί πιθανότητας επιστροφής.
Εκτός θα παραμείνει και ο Χ. Ζώης καθώς οι στενές σχέσεις που διαπίστωσε το κόμμα ότι διατηρούσε με τον Π. Καμένο , πριν από τις διαγραφές και την ψηφοφορία της δανειακής σύμβασης αποτελούν μια οριστική διαχωριστική γραμμή. Τελειωμένη θεωρείται και νη υπόθεση της Μ. Κόλλια  που ακολουθεί κατά πόδας τον Κ. Μαρκόπουλο ενώ την ίδια ώρα επιστρέφουν οι άλλοι βουλευτές Σερρών κ.κ. Καρυπίδης και Λεονταρίδης.
Πλήγμα στον Κ. Γκιουλέκα επεφύλαξε η ηγεσία της ΝΔ καθώς αναβάθμισε τον Θ. Καράογλου, στέλνοντας του μήνυμα ότι δεν καίγεται για την επιστροφή του.
Άλλωστε σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Κώστα Τασούλα, όσοι ήδη ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Σαμαρά, έχουν ελπίδα επιστροφής.
Έτσι οι 5 άσωτοι επιστρέφουν άμεσα στο γαλάζιο μαντρί και ο χρόνος ως την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων θα δείξει αν υπάρχει ελπίδα επιστροφής για οποιονδήποτε άλλον από τους 16. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν εκείνοι αφού η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς δεν έχει την ίδια άποψη και η ηγεσία του κόμματος.


briefingnews.gr

Κώστας Κόλλιας «Ανοχύρωτο το κράτος, απροστάτευτοι οι πολίτες απέναντι στις κλοπές μετάλλων»

Νέα ερώτηση κατέθεσε προς τρία Υπουργεία ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το θέμα της κλοπής μετάλλων, με αφορμή τα νέα κρούσματα κλοπών από δημόσιες υποδομές, αλλά και ιδιώτες. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου είχα καταθέσει ερώτηση προς τέσσερα Υπουργεία, ζητώντας να μάθω τι μέτρα έχει πάρει το κράτος για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας της κλοπής μετάλλων. Προσπάθησα να πιάσω το θέμα από κάθε πτυχή, θέτοντας ζητήματα όχι μόνο για την αστυνόμευση και την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά και θέμα ιχνηλασιμότητας των μεταλλικών υλικών σε όλη την αλυσίδα της διακίνησης, προκειμένου να αποτρέπονται παράνομες αγοραπωλησίες.
 Οφείλω να πω ότι, στα χαρτιά, οι απαντήσεις των Υπουργείων δείχνουν ικανοποιητικές. Πλην όμως στην πράξη αποδεικνύεται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη αδυναμία, τόσο ως προς τα μέτρα αστυνόμευσης, καταστολής και τιμωρίας, όσο και ως προς τον έλεγχο της διακίνησης και παράδοσης. Διότι τα φαινόμενα λεηλασιών, κλοπών, καταστροφών με σκοπό την απόσπαση μεταλλικών υλικών πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Στην Κορινθία στα τέλη Φεβρουαρίου σημειώθηκαν πέντε κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, οι οποίες κόστισαν στην Επιχείρηση – και εντέλει στο φορολογούμενο – 25.000 ευρώ. Διαρκώς βλέπουμε αστυνομικά δελτία για κλοπές μετάλλων από αγροκτήματα – αντλιοστάσια, αγροτικά μηχανήματα, γεννήτριες ξηλώνονται για να αφαιρεθούν τα περιζήτητα μέταλλα. Μόλις χθες έβλεπα φωτογραφίες με φρεάτια από τα οποία αφαιρέθηκαν οι μεταλλικές σχάρες και πλέον έχουν μείνει ανοιχτά αποτελώντας τεράστιο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των περαστικών.
Η ΔΕΗ υπολογίζει τη συνολική μέχρι στιγμής ζημία στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Άλλη τόση είναι η ζημιά και στον ΟΣΕ, από εγκαταστάσεις του οποίου υπολογίζεται ότι έχουν κλαπεί τουλάχιστον 120 χιλιόμετρα καλωδίων. Διάβαζα μάλιστα ότι ένα υπερσύγχρονο κέντρο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ διέκοψε τη λειτουργία του εξαιτίας της ζημιάς που υπέστη από κλέφτες χαλκού. Απώλειες έχει και ο ΟΤΕ, οι Δήμοι, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να αναπληρώνουν τις ζημιές στις δημοτικές υποδομές, αλλά και ιδιώτες.
Είναι προφανές ότι, με τις διαστάσεις που έχει προσλάβει αυτή η επιδημία, η Αστυνομία δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί. Δεν γίνεται ούτε να περιφρουρεί τους αναρίθμητους εν δυνάμει στόχους, ούτε είναι δυνατόν να συλλάβει τους επίσης αναρίθμητους κλέφτες. Το κράτος πρέπει να εστιάσει στους κλεπταποδόχους, στα παράνομα χυτήρια. Αυτά τα κυκλώματα έχουν καθετοποιημένη οργάνωση, ξεκινούν με τις κλοπές, νομιμοποιούν τις συναλλαγές με εικονικά παραστατικά και καταλήγουν στα λεγόμενα «σκραπάδικα», όπου στα παράνομα χυτήρια εξαφανίζονται τα ίχνη όλων των ενδιάμεσων εγκλημάτων.
Αυτό ακριβώς το πρόβλημα είχα επισημάνει στην πρώτη μου ερώτηση, ότι δηλαδή υπάρχει ανάγκη το κράτος να εντατικοποιήσει τους ελέγχους στην αλυσίδα διακίνησης και να αυστηροποιήσει τις ποινές για τους κλεπταποδόχους. Είχε ξεκινήσει μία υπηρεσία ελέγχων των παράνομων χυτηρίων, η οποία εξ όσων γνωρίζω, ουσιαστικά διαλύθηκε πριν προλάβει αποδώσει. Πλέον είναι πολύ εύκολη η διακίνηση των κλοπιμαίων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πλην όμως εγχώρια πρέπει να γίνει κάτι εδώ και τώρα. Θα αναμένω εκ νέου τις απαντήσεις των Υπουργείων και θα επιδιώξω τη συνεργασία και άλλων συναδέλφων, προκειμένου να φέρουμε το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής.»

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Ανεξάρτητου Βουλευτή και μέλους της Σ.Ε. της Ενωτικής Κίνησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον κ. Υπουργό Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας Ερώτησης και ΑΚΕ:
«Κύριε Υπουργέ, είναι πλέον γνωστή η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας.

Αίσθηση ωστόσο προκαλούν στο πανελλήνιο, αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατασπατάληση χρημάτων στο Κοινωφελές Ίδρυμα. Μεγαλοστελέχη λάμβαναν υπέρογκους μισθούς επί σειρά ετών, τους οποίους και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέχρι σήμερα εν μέσω κρίσης. Το γεγονός είναι τουλάχιστον προκλητικό όταν οι εργαζόμενοι - νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό - διεκδικούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων τριών μηνών. Την κατάσταση επιβεβαιώνει πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας (17/02/2012), στο οποίο αναφέρεται ότι “παρά τις διαρκείς προσπάθειες της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, οι προκλητικές μισθολογικές απολαβές των στελεχών του παραμένουν υψηλές”.

Η αδιαφάνεια συνεχίζει να βασιλεύει με την αδρά αμοιβή προσώπων που δεν προσφέρουν διακριτό έργο, ενώ περιρρέουσες πληροφορίες φέρουν το νοσοκομειακό ίδρυμα να αμείβει 135 υποτιθέμενους υπαλλήλους οι οποίοι ποτέ δεν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.



Όλα τα παραπάνω δημιουργούν έντονα ερωτήματα σε ότι αφορά τη διαχείριση, τις προμήθειες και τα προκλητικά μπόνους σε μία περίοδο που το ίδρυμα διέρχεται βαθύτατη οικονομική κρίση που απειλεί την ίδια του την υπόσταση.

Σε συνέχεια των ανωτέρω απαιτείται να κατατεθούν στη Βουλή τόσο το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ όσο και η έκθεση του πρώην υπευθύνου διαχείρισης του Ιδρύματος, αλλά και να διενεργηθεί οικονομικός, διαχειριστικός και διοικητικός έλεγχος».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Π. Κουρουμπλής ερωτά τον κ. Υπουργό: α) θα προχωρήσετε στη διενέργεια οικονομικού, διαχειριστικού και διοικητικού ελέγχου του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν;, β) θα προβείτε σε ενημέρωση του ελληνικού λαού για τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου; και γ) σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να οριστεί προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή από το Πρωτοδικείο Αθηνών;

Επιπροσθέτως αιτείται να κατατεθούν στη Βουλή α) το πόρισμα του ΣΔΟΕ και β) η έκθεση του πρώην υπευθύνου διαχείρισης του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου.

Γιώργος Κοντογιάννης: Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κανείς δε δικαιούται να το κόβει από τους πολίτες

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
 «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κανείς δε δικαιούται να το κόβει από τους πολίτες, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους, σε μια περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης. Η ΔΕΗ οφείλει να εξορθολογήσει τις εισπράξεις της, ώστε να μη δημιουργούνται χρέη».

«Ντου» της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση του ΤΕΑΔΥ - Αύριο στις 12:00 νέο ραντεβού για το "κούρεμα"



Εισβολή μελών της ΑΔΕΔΥ διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση των ασφαλιστικών ταμείων για το ύψος του «κουρέματος».
Η συνεδρίαση ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει στο κτίριο του ΤΕΑΔΥ στην οδό Όθωνος στο Σύνταγμα. Όμως η απόφαση του προέδρου του Ταμείου να μεταφερθεί στο κτίριο της οδού Σταδίου 24 προκάλεσε τη αντίδραση της Ομοσπονδίας.
Μέλη της ΑΔΕΔΥ πήγαν στο κτίριο του ΤΕΑΔΥ στη Σταδίου και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου γινόταν η συνεδρίαση. Μετά από λίγο, η ΑΔΕΔΥ αποχώρησε και παραμένει έξω από το κτίριο, περιμένοντας τις αποφάσεις για το «κούρεμα» των Ταμείων.

Μόνο που τελικά αυτό που αποφασίστηκε ήταν να αναβληθεί η σημερινή συζήτηση και να γίνει νέα, αύριο στις 12:00 στο κτίριο της Σταδίου.

Τα Ταμεία έχουν επενδύσει σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου συνολικά 21 δισ. ευρώ. Τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων θα αποφασίσουν για το "κούρεμα" των 7 δισ. ευρώ που έχουν επενδύσει τα ίδια τα Ταμεία καθώς τα υπόλοιπα 14 δισ. που έχουν επενδυθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, εντάσσονται υποχρεωτικά στη διαδικασία του PSI.

newsit.gr

Υπάρχει πετρέλαιο και στη...στεριά - Τι αποκαλύπτει στο Newsit o Υφυπουργός Γ.Μανιάτης


Είμαστε πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα δήλωσε στο Newsit o αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και από τον χάρτη που αποκάλυψε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Νίκος Ευαγγελάτος στην εκπομπή "Σκάι στις 8".

Οπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Μανιάτης "τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν νέοι διαγωνισμοί για έρευνες σε 10 έως 12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαΐα και πιθανώς στην Κρήτη. Μέσα στο 2012 είχαμε τις 8 δεσμευτικές προσφορές για τα σεισμικά, στην αρχή της χρονιάς προκηρύξαμε τον μεγάλο διαγωνισμό για τα 3 οικόπεδα σε Πατραϊκό, Ιωάννινα και Κατάκολο και μέσα στον Ιούλιο θα προκηρύξουμε τα 10 με 12 οικόπεδα στην υπόλοιπη χώρα. Θεωρώ οτι με τον τρόπο αυτό στην πραγματικότητα εξαντλούμε το συνολο των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή του το ελληνικό δημόσιο μέσα από το εθνικό αρχείο υδρογονανθράκων. Δίνουμε στη δημοσιότητα και στους ενδιαφερόμενους επενδυτές το σύνολο των πληροφορίων που έχει η πατρίδα μας προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές στο χώρο των εξορύξεων φυσικού αερίου και πετρελαίου τόσο στη θαλασσια περιοχή όσο και στην ξηρά".



ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

"Θέλω ιδιαίτερα να σημειώσω οτι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ εχουν ενημερωθεί απο εμένα προσωπικά και βρισκόμαστε σε μια εθνική προσπάθεια να κατάφερουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να δώσουμε και να αναδείξουμε μια νέα πηγή πλούτου" τόνισε ο κύριος Μανιάτης. " Οι υδρογονάνθρακες είναι μια νέα σπουδαία πηγή πλούτου για την Ελλάδα αλλά δε θέλω να θεωρηθεί οτι μπορεί να αποτελέσει και τη λύση για όλα τα προβλήματα. Ωφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί και να ξέρουμε ότι τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δε θα έρθουν άμεσα. Θα περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να αρχίσουν να εισρέουν στα δημόσια ταμεία τα αρκετά πολλά εκατομμύρια που προδοκούμε. Θέλει όμως συνέχεια, υπομονή, επαγγελματισμό, συνέπεια ως προς τις ξένες εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν.
Οι υδρογονάνθρακες αποτελούν ένα στοιχείο ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων που μπορεί να μας αυξήσει κατά μερικές αρκετές μονάδες το ΑΕΠ αλλά δε θέλουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο να πούμε οτι θα διπλασιάσουμε τα δημόσια έσοδα".

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ
"Πρόκειται για την υπογραφή ενός κειμένου" αποκαλύπτει ο υφυπουργός " με βάση το οποίο Ελλάδα - Κύπρος και Ισραηλ θα αναδειξουν τις νεές δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και στον τομέα του ηλεκτρισμού. Πρακτικά ένα καλώδιο θα ενώνει την Ασία και το Ισραηλ με την υπολοιπη Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας. Ταυτόχρονα υπάρχει η πολύ σπουδαία εξέλιξη των τελευταίων ετών στην Κύπρο και εμείς προσδοκούμε να έχουμε ανακαλύψεις εξίσου σημαντικές. Στη ουσία Ελλάδα και Κύπρος ως μέλη της Ε.Ε δημιουργούν μια νέα πηγή τροφοδοσίας στο ενεργειακό πεδίο με φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ε.Ε γεγονός που αποτελεί ένα απο τα πιο σημαντικά ενεργειακά νέα της Ευρώπης της τελευαταίας 20ετίας. Οι υδρογονάνθρακες σε Ελλάδα και Κύπρο μπορούν να αποτελεσουν τον κρίκο για ένα νέο ενεργειακό δόγμα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με το Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου".

ΕΡΕΥΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

"Η Ελλάδα δε θα αφήσει ούτε σπιθαμή εδάφους η θαλάσσιας έκτασης οπου ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα που δε θα την εξερευνήσει προκειμένου να βρει πετρέλαιο και φυσικό αέριο"
είπε τέλος ο κύριος Μανιάτης ο οποίος έκλεισε λέγοντας πως "αυτό είναι μια δέσμευση εθνικού χαρακτήρα η οποία μπορεί να δώσει τη βεβαίοτητα και τα μηνύματα παντού προς ολες τις κατευθύνσεις οτι ο δρόμος που έχουμε ανοίξει είναι ένας δρόμος εθνικός ο οποίος με αποφασιστικότητα ανοίγει νέες προοπτικές στην πατρίδα μας".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρυπάνια για πετρέλαιο από τον Έβρο έως την Κρήτη

Όλο το ιστορικό των γεωτρήσεων στην Ελλάδα - Που θα στραφούν οι έρευνες για πετρέλαιο
8 πετρελαϊκοί κολοσσοί θέλουν να κάνουν έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα!
Νέοι διαγωνισμοί για πετρελαιο και φυσικό αέριο σε 15 χερσαία "οικόπεδα"




newsit.gr

Στο 8% το κόμμα Καμμένου σε νέα δημοσκόπηση


newsbomb.gr

Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό φαίνεται να εξασφαλίζει το κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος, «Ανεξάρτητοι Ελληνες», όπως προκύπτει από τη δεύτερη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε η alco για το newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, το 8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε το νέο κόμμα του Π. Καμμένου αν αυτή την Κυριακή είχαμε εκλογές. Το 70% τοποθετήθηκε αρνητικά, ενώ το 22% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Το συγκεκριμένο εύρημα έχει ξεχωριστή αξία, αφενός διότι πρόκειται για μια από τις πρώτες δημοσκοπικές καταγραφές του νέου πολιτικού σχηματισμού. Αφετέρου, γιατί -ακόμη και αν δεν διατηρηθεί σε τόσο υψηλά ποσοστά στο δρόμο μέχρι την κάλπη- καταδεικνύει δομικές αλλαγές στο χώρο της ελληνικής κεντροδεξιάς.
Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που μια νέα κεντροδεξιά κίνηση καταγράφει υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το εγχείρημα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που είχε φτάσει να καταγράφεται στις έρευνες με πρόθεση ψήφου μέχρι και 15%, για να αποτύχει παταγωδώς στη συνέχεια και ο εμπνευστής του να επιστρέψει -κακήν κακώς- στο μαντρί. Μεταξύ Αβραμόπουλου και Καμμένου, όμως, υπάρχουν διαφορές και, μάλιστα, δομικές. Η κίνηση Αβραμόπολου αποδείχθηκε καιροσκοπική. Είχε χαρακτήρα δημοσιοσχετίστικο και περισσότερο βασιζόταν σε μια εφήμερη δημοφιλία του επικεφαλής της, παρά στην ανάγκη ενός κοινωνικού ρεύματος να εκφραστεί. Στο σημείο αυτό ακριβώς έγκειται και η ειδοποιός διαφορά του Π. Καμμένου. Το υψηλό ποσοστό στήριξης -έστω και θεωρητικής, ακόμη- που καταγράφεται στη δημοσκόπηση της alco προκύπτει από ένα υπαρκτό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας, ένα σημαντικό κομμάτι της κεντροδεξιάς που έχει δυσαρεστηθεί από τις επιλογές της Ν.Δ. και του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά (κυρίως τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπερψήφιση του νέου μνημονίου) και βρίσκει έκφραση μέσα από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες».
Με άλλα λόγια, ο Π. Καμμένος μοιάζει -βάσει αυτής, της πρώτης δημοσκοπικής του καταγραφής- ικανός να φέρει μόνιμες ανακατατάξεις στην κεντροδεξιά «πολυκατοικία». Παίρνει ένα 13% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και ένα 28% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ.
Ακόμη και αν τα ποσοστά του μειωθούν κατά τι καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, δείχνει να βρίσκεται σε σαφή τροχιά εισόδου στη Βουλή. Αν αυτό συμβεί, είναι πολύ πιθανό να αφήσει εκτός Κοινοβουλίου τον Γιώργο Καρατζαφέρη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στερεί την -όποια- ελπίδα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης από τη Χρυσή Αυγή.
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» παίρνουν και ένα ποσοστό 5% -κεντρώων, προφανώς- ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Ας μην υποτιμήσουμε, μάλιστα, ότι αυτή η πρώτη καταγραφή του κόμματος του Π. Καμμένου γίνεται πριν καν αποκτήσει πιο σταθερά χαρακτηριστικά, πριν καν ανακοινώσει την υποστήριξη περισσότερων προσώπων, με την ενδεχόμενη προσχώρηση επιπλέον βουλευτών από τους διαγραφέντες της Ν.Δ. και άλλων προσωπικοτήτων που, αναμφισβήτητα, θα τονώσουν περαιτέρω τη δυναμική του.

Ο... Σισέ στην Παναχαϊκή!

Απίστευτη ομοιότητα του Γάλλου με τον Κονγκολέζο "κοκκινόμαυρο" Μ' Πιά Μαπούκου


Η ομοιότητα μεταξύ Ζούνιορ Μ' Πιά Μαπούκου και Τζιμπρίλ Σισέ είναι απίστευτη! Όποιος δει τη φωτογραφία δεν υπάρχει περίπτωση να μην μιλήσει για... photoshop και προσπάθεια να αποτυπωθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα της Παναχαϊκής. Κι, όμως δεν είναι μοντάζ. Είναι ο Κονγκολέζος επιθετικός της ομάδας της Πάτρας, Ζούνιορ Μ' Πιά Μαπούκου. Γεμάτος τατουάζ, συχνός σκόρερ (6 συμμετοχές, 3 γκολ), κούρεμα ίδιο με αυτό του πρώην άσου του Παναθηναϊκού και με πανηγυρισμό - καρμπόν.
Η Παναχαϊκή, λοιπόν, λογικά μπορεί να λέει ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ της κατηγορίας ανήκει στο ρόστερ της!
thebest.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩ​Ν



Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με την περικοπή κατά 60 εκατομμύρια ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, αναζητεί η Νέα Δημοκρατία. 

Σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα, στον οποίο ως χώρα είμαστε ιδιαίτερα ελλειμματικοί. Ζήτησε από το Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον Γραμματέα Αγροτικού, βουλευτή Καρδίτσης, κ. Κώστα Τσιάρα, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας, βουλευτή Φθιώτιδος, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την εξεύρεση λύσης ισοδυνάμου αποτελέσματος της περικοπής των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, ώστε να μην τη στερηθούν οι δικαιούχοι, στη δύσκολη αυτή συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Σε κοινή τους δήλωση, οι κ.κ.: Χαρακόπουλος, Κασαπίδης, Τσιάρας και Σταϊκούρας σημειώνουν τα εξής:   

«Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή, η συμβολή της κτηνοτροφίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το έλλειμμα των ζωοκομικών προϊόντων στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Η στήριξη, λοιπόν, των ανθρώπων του κτηνοτροφικού τομέα, για τη Νέα Δημοκρατία, είναι εθνική υπόθεση. Προς αυτή την κατεύθυνση, με εντολή του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά -που ως βουλευτής της ελληνικής περιφέρειας γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων- επεξεργαζόμαστε εναλλακτική λύση, την οποία θα δημοσιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες. Η λύση  θα είναι ισοδυνάμου αποτελέσματος, έτσι ώστε η εξισωτική αποζημίωση να συνεχίσει να καταβάλλεται, χωρίς περικοπές στους δικαιούχους της».


Συνεδριάζει την Κυριακή η πολιτική επιτροπή της Ν. Δ.

Υπό την προεδρεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσει, την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 12:00, η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.  (Λεωφόρος Συγγρού 340).

Γιάννης Μιχελάκης : “Αλαλούμ” με το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Απαιτείται υπεύθυνη και ξεκάθαρη λύση..

Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα ζητήματα που προέκυψαν μετά την απόφαση του ΣτΕ, για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, την αδυναμία συνεννόησης των συναρμόδιων υπουργείων και την ταλαιπωρία του κόσμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Tο “αλαλούμ” ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος έχει πάρει απερίγραπτες διαστάσεις. Ο κόσμος ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ και τις εφορίες, χωρίς να βρίσκει καθαρή απάντηση ως προς το τι πρέπει να κάνει.
Αποδεικνύεται, τελικά, πως τόσο για τον κ. Βενιζέλο, όσο και για τον κ. Παπακωνσταντίνου, το αυτονόητο είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.
Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται. Απαιτείται υπεύθυνη και ξεκάθαρη λύση. Σήμερα κιόλας.
Γιατί το κράτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως δυνάστης, αλλά είναι υποχρεωμένο να σέβεται και να διευκολύνει τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες».

Γιατί δεν αρέσει το ΠΑΣΟΚ

Όταν σαν σήμερα πριν από 18 ακριβώς χρόνια, στις 6 Μαρτίου του 1994, οι τηλεοπτικοί σταθμοί διέκοπταν την κανονική ροή του προγράμματός τους, για να μεταδώσουν με έκτακτο δελτίο την είδηση του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη, στο νοσοκομείο «Memorial» της Νέας Υόρκης, η Ελλάδα κοντοστεκόταν, θυμόταν και δάκρυζε.
Η Μελίνα άλλωστε είχε καταφέρει να καρφιτσώσει την εικόνα της στο εθνικό μωσαϊκό, ως η Μελίνα όλων των Ελλήνων. Όχι μονάχα ως η Μελίνα του ΠΑΟΚ, της Κεντροαριστεράς, της πολιτικής, ή των τεχνών. Ήταν μια εθνική απώλεια, που άνοιγε το χορό για άλλες που θα ακολουθούσαν, και θα έκαναν τις σημερινές γενιές περισσότερο φτωχές σε ποιότητα, ικανότητα και αναμνήσεις. Με προφανή υστέρηση παραδειγμάτων, αλλά και συμπεριφορικών υποδειγμάτων, για το παρόν και το μέλλον.
Η Μελίνα Μερκούρη είχε καταφέρει να κερδίσει την καρδιά ακόμη και του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν δίστασε πολλές φορές να συγκρουστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μια πολιτική τόλμη που εξηγεί πλήρως γιατί δεν δίστασε επίσης να τα βάλει με τους Βρετανούς, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, για την… παρακράτηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Μαρμάρων που έρχονται από όσο μακριά… δεν φαντάζονται, εκείνοι που τα έχουν σήμερα στην κατοχή τους.
Η Μελίνα βέβαια, έχει πιστωθεί ιστορικά και με μια φράση, στο μακρινό 1989, προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, που μέσα στην απλότητα της εκφοράς της κρύβει βαθιά και διαχρονικά πολιτικά νοήματα: «Δεν αρέσουμε, πρόεδρε».
Και είχε δίκιο. Εκείνο το ΠΑΣΟΚ δεν άρεσε στην ελληνική κοινωνία, επειδή το έθνος είχε συνειδητοποιήσει επαρκώς το κακό που είχε προκαλέσει στο τότε παρόν, και το προδιαγραφόμενο μέλλον. Άλλο βέβαια αν μετά… το έθνος ξεχάστηκε, και ακούμπησε και πάλι τον ώμο του στους πολιτικούς ώμους του ταλαιπωρημένου από τα προβλήματα υγείας Ανδρέα Παπανδρέου.
Σε μια εικονική… τηλεμεταφορά στο σήμερα, η Μελίνα Μερκούρη θα επαναλάμβανε την ίδια ακριβώς φράση σε δυο προέδρους: Στον Γιώργο Παπανδρέου που φεύγει, και στον Ευάγγελο Βενιζέλο που έρχεται. Γιατί, αυτό που δεν αρέσει, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, του Βενιζέλου, του Χρυσοχοϊδη, του Παπουτσή, του Λοβέρδου, της Διαμαντοπούλου, του Ανδρουλάκη. Είναι το «όλον» και μοιραίο για την ιστορική εξέλιξη της Ελλάδας ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα που κρύφτηκε πίσω από τον ιδεολογικό μανδύα του Κινήματος, και αλλοίωσε τον γενετικό κώδικα της προόδου. Σταμάτησε την πρόοδο, από κοινού με τη Γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία κατά πλειοψηφία εκφράστηκε στους κόλπους του.
Το ΠΑΣΟΚ δεν αρέσει. Επειδή είναι το κόμμα που καταδίκασε την Ελλάδα στο Μνημόνιο της εθνικής μελαγχολίας και απόγνωσης. Και επειδή, ακόμη και σήμερα, εκείνοι που επιδιώκουν να εκφράσουν το «επόμενο ΠΑΣΟΚ», αναζητούν επιχειρήματα υπεράσπισης μιας δανειακής σύμβασης στην οποία έχουν πάψει να πιστεύουν ακόμη και εκείνοι που την εμπνεύστηκαν.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Το κίνημα της... κερδοσκοπίας – Έως και 169% το καπέλο, θησαυρίζουν οι μεσάζοντες!

Μισθοί και συντάξεις μειώνονται αλλά για τους μεσάζοντες, η κρίση είναι ευκαιρία να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο.

Χρόνια ξέραμε ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών εκτοξεύονται στα ύψη γιατί ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή βρίσκεται εκείνος που μεσολαβεί. Ο άνθρωπος, ή οι άνθρωποι ή οι εταιρίες που παρεμβαίνουν για να φτάσουν τα προϊόντα από το χωράφι στο πιάτο μας.

Αυτό όμως δεν είναι η είδηση. Τα ξέραμε όλα αυτά γι’ αυτό (έστω και καθυστερημένα) φτάσαμε επιτέλους στο κίνημα της πατάτας. Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, που δημοσιεύει το Έθνος, είναι επί της ουσίας κάτι που ξέραμε, αλλά πάντα μας σοκάρει...

169% καπέλο σε φρούτα και λαχανικά. Τα καρότα «ξεκινούν» από το χωράφι του παραγωγού κοστίζοντας 0,36€ και φτάνουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών περίπου στο 1€!

Ίδιο καπέλο και στη ντομάτα: οι παραγωγοί τη δίνουν στους παραγωγούς 0,44€ το κιλό αλλά στους καταναλωτές το κιλό φτάνει να κοστίζει 1,16€. Στα ύψη και η διαφορά τιμών στις πιπεριές (155% η χοντρή, 118 η μακριά), στο λάχανο (117%), στα πορτοκάλια (118%), στα κολοκυθάκια (108%), τις πατάτες (99%), στις μελιτζάνες (96%).

Και να φανταστεί κανείς ότι η ψαλίδα των διαφορών στις τιμές έχει... κλείσει τα τελευταία χρόνια! Φανταστείτε τι όργιο κερδοσκοπίας γινόταν πριν...

Κερδοσκοπία όμως υπάρχει και στα προϊόντα εισαγωγής που αγοράζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως δείχνει έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης που επίσης δημοσιεύει το Έθνος, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Βρετανία, τα είδη προσωπικής υγιεινής πωλούνται με καπέλο έως 96,5%!

Οι Έλληνες πληρώνουν 44,2% ακριβότερα τα απορρυπαντικά, 81,8% τις πάνες, 51,3% τα αναψυκτικά, 38% τις μπύρες και 46,9% τα δημητριακά!

Κάπως έτσι γιγαντώνεται το «κίνημα των τροφίμων». Η αρχή έγινε με τις πατάτες, θα ακολουθήσουν τα αρνιά και πολλά άλλα προϊόντα. Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι μπαίνουν στο χορό της διάθεσης προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς.

Στις 12 Μαρτίου ο δήμος Γαλατσίου θα διαθέσει πατάτες Νευροκοπίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα το ίδιο θα κάνει ο δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού και στις 10 και 11 του μήνα ο δήμος Κηφισιάς.
Το Σάββατο, 10 Μαρτίου, πατάτες Νευροκοπίου θα διατεθούν και στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Βέροια.

Αιτήσεις δέχεται επίσης ο δήμος Παλλήνης αλλά και ο δήμος Βύρωνα.
newsit.gr

"Αστέρας όπως... Ολυμπιακός Βόλου!"

Ο Ηλίας Σολάκης, μιλάει στο gazzetta.gr για το μυστικό του Αστέρα Τρίπολης και παραθέτει τις ομοιότητές του με την πορεία της περυσινής του ομάδας, του Ολυμπιακού Βόλου.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να θεωρείται σύμπτωση... Και επειδή ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε την χρονιά με τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στις πρώτες 6 αγωνιστικές και πέτυχε την πρώτη του νίκη στις 6 του περασμένου Νοεμβρίου μετά από 2,5 μήνες αγωνιστικής δραστηριότητας, η αγωνιστική του μεταμόρφωση στο 2012, συνιστά “θαύμα” πρώτου μεγέθους. Η άνετη νίκη επί του Εργοτέλη με 3-0 ήταν η 4η συνεχόμενη της αρκαδικής ομάδας (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο),ενώ το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη, που πλέον “φιγουράρει” στην 6η θέση της βαθμολογίας, μετράει 9 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 3 ήττες (15-6 τα γκολ) από την αλλαγή του έτους!
 
Ο λόγος για τον Ηλία Σολάκη, που μετά τον οριστικό υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά λόγω ενός τραυματισμού στη μέση (υπεβλήθη σε επέμβαση), δεν μπόρεσε αμέσως να βοηθήσει. Ο 37χρονος επιθετικός των “κυανοκίτρινων” από τη Φλώρινα, που σε δύο χρονιές με τους “ερυθρόλευκους” της Μαγνησίας “έβγαλε μάτια” (20 τέρματα σε 48 αγώνες), κλήθηκε από το gazzetta.gr να εξηγήσει το εφετινό ποδοσφαιρικό “φαινόμενο” της Τρίπολης, μίλησε για τη συμβολή του 52χρονου προπονητή του τα τρία τελευταία χρόνια και ανέλυσε τους στόχους της ομάδας του.



newsit.gr

Νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων σε Μεσσηνία και Αχαΐα

Νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε  Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία και Αχαΐα θα προκηρυχθούν τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος σε συνέντευξη Τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έληξε την Παρασκευή, οπότε κατατέθηκαν συνολικά οκτώ προσφορές. Η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα, με στόχο τον Απρίλιο να υπογραφούν οι συμβάσεις, ως τα τέλη του χρόνου να υπάρχουν και να έχουν αξιολογηθεί τα σεισμικά δεδομένα και στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013 να γίνουν οι προκηρύξεις για παραχώρηση έως 15 περιοχών για έρευνες με γεωτρήσεις.
Παράλληλα, κινούνται οι διαδικασίες για ερευνητικές εργασίες σε περιοχές της Ελλάδας που είχαν ερευνηθεί και στο παρελθόν και τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον. Με τη διαδικασία αυτή έχουν προκηρυχθεί ήδη τρεις περιοχές (Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο, Ιωάννινα) όπου τα υπάρχοντα δεδομένα κάνουν λόγο για 200, 80 και 3-4 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα θα γίνει η προκήρυξη για τις 10-15 νέες περιοχές που θα βγάλει προς διερεύνηση η Ελλάδα.


peloponnisiaki.gr

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Αγγελος Μανωλάκης


Τι αναφέρει ο βουλευτής Κορινθίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη διαδοχή

Πιστεύει στην παράταξή του, όπως δήλωσε ο  βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Αγγ. Μανωλάκης γιατί έχει προσφέρει πολλά στον τόπο αν και έκανε πολλά λάθη. Πιστεύει ακόμη πως έχει παρόν και μέλλον και αναφέρει ότι ο ίδιος θα παλέψει γι αυτό. Ο κ Μανωλάκης τάχθηκε υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου στη «μάχη» για την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί είναι κατά την δική του άποψη και από αυτούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χώρο, ο ικανότερος και ο καλύτερος που θα μπορούσε να βοηθήσει την παράταξη και τη χώρα . Αυτός ήταν και ο λόγος που υπέγραψε γι αυτόν κάτι που δεν το έκανε για πρώτη φορά . «Πιστεύω πρώτα στην παράταξη και μετά στα πρόσωπα γιατί ο νέος αρχηγός δεν είναι μόνο για να ενώσει την παράταξη αλλά και να δώσει νέα  προοπτική», τόνισε.  Ο ίδιος θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα είναι προς όφελος της χώρας, όχι όμως από την πρώτη γραμμή. Δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι και πάλι υποψήφιος και όταν έρθει η ώρα ανέφερε, θα πει τι ακριβώς θα κάνει σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές . Πάντως, απ΄ όσα είπε, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος. «Θέλω να βοηθήσω την παράταξη και το νέο που έρχεται χωρίς αυτό να σημαίνει πως εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Μπορεί να είμαι και πιο πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά και με νόημα ο βουλευτής…

Η άτακτη αμνησία του Βενιζέλου

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 3 Μαρτίου 2012,
σελίδα 7 :

Την Τρίτη το βράδυ συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή μερικών από όσα επιφέρουν οι συμφωνίες για τη δανειακή σύμβαση της χώρας και το PSI, το «κούρεμα» των ομολόγων. Δεινός ρήτορας ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, επιδόθηκε σε μια ακόμα ομιλία, κατά την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, θεοποίησε σχεδόν τον εαυτό του και την παράταξη της οποίας επιζητά να ηγηθεί όταν γίνουν οι εσωκομματικές της διαδικασίες.

Στο πιο κραυγαλέο, ίσως, απόσπασμα της ομιλίας του εκδηλώθηκε, σε όλο της το μεγαλείο, η άτακτη αμνησία του. Μεταξύ πολλών άλλων ο Βενιζέλος είπε : «Η ύφεση έχει αρχίσει από το 2008. Το 2008 κυβερνούσε μια συγκεκριμένη κυβέρνηση μέλος της οποίας ήταν ο κ. Σαμαράς. Και το ίδιο συνεχίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Εάν υπήρχε στοιχειώδης διορατικότητα, αν δεν υπήρχε μυωπική θεώρηση των πραγμάτων, εάν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση ευθύνης με λίγες κινήσεις το 2008, έστω το 2009, η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την διακεκαυμένη ζώνη στην οποία αναγκαστήκαμε να μπούμε από το 2010 και μετά.». Και συνέχισε λέγοντας : «Εάν είχαν ληφθεί τότε στοιχειώδη μέτρα, θα είχαμε θεραπεύσει, ή έστω θα είχαμε συγκρατήσει, τα πολλαπλά διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας.».

Μιας και μιλάμε για “νοθεία”…

Ακούγοντας και διαβάζοντας τα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως τα αμερικανικά, να κραδαίνουν καταγγελίες περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας που κατέγραψαν μια εκκωφαντική νίκη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν με ποσοστό 64%, δυσκολεύεσαι να συγκρατήσεις την κοινή λογική. Η οποία δίνει λυσσώδη μάχη με την παραμορφωμένη πραγματικότητα, όσων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στην εποχή της ραγδαίας διάχυσης των μηνυμάτων που κομίζει το διαδίκτυο, εκείνοι μπορούν να στήσουν τείχη παραπληροφόρησης και συσκότισης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η τελευταία υπερδύναμη που γνώρισε ο πλανήτης, τουλάχιστον πριν από την κρίση που ξέσπασε το 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers, είναι μια χώρα την οποία… λατρεύεις να απεχθάνεσαι. Δεν μπορείς ωστόσο να μην αναγνωρίσεις πτυχές ενός καθημερινού εθνικού σεναρίου, που βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματική Δημοκρατία, σχεδόν από κάθε άλλο στη σημερινή ανθρωπότητα.
Υπάρχει ωστόσο ένα «αλλά», το οποίο αφορά την πολιτική διαδρομή μέχρι τη διαμόρφωση της σύγχρονης Αμερικής: Ένας λαοπρόβλητος Πρόεδρος, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, δολοφονήθηκε. Ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον Λευκό Οίκο, ο αδελφός του, Ρόμπερτ Κένεντι, δολοφονήθηκε επίσης, προτού προλάβει να επιβεβαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον, για να αλλάξει τον κόσμο. Ένας κήρυκας της ειρήνης και της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δολοφονήθηκε επίσης. Ο Ρόναλντ Ρήγκαν, ο Πρόεδρος που έμελλε να τελειώσει ως νικητής τον Ψυχρό Πόλεμο, έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Για να μην θυμηθούμε τη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν, του Προέδρου που επέβαλε την κατάργηση της δουλείας, και σταμάτησε τον… πεινασμένο Νότο, στον Εμφύλιο.
Όλες αυτές οι δολοφονίες δεν συνιστούσαν αλλοίωση της Ιστορίας; Αλλοίωση της βούλησης της αμερικανικής κοινωνίας; Δεν νόθευσαν τη διαμόρφωση της πορείας των Ηνωμένων Πολιτειών, σχεδόν από ιδρύσεως, μέχρι τις μέρες μας;
Δεν υπήρξαν ιστορικές στιγμές νοθείας, για τις οποίες κανένας ξένος παρατηρητής δεν έσπευσε να προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία, όπως συνέβη στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας;
Κι αν υπάρχουν ακόμη ορισμένοι που… προσπερνούν την παραπάνω ηχώ από το ιστορικό παρελθόν, δεν έχουν παρά να ταξιδέψουν τη μνήμη τους στο όχι και τόσο μακρινό 2000. Τότε που ένας υποψήφιος Πρόεδρος, ο Αλ Γκορ, κέρδισε την πλειοψηφία στη λαϊκή ψήφο. Πρόεδρος των ΗΠΑ όμως αναδείχτηκε ο αντίπαλός του, Τζορτζ Μπους ο νεώτερος, επειδή κέρδισε περισσότερους εκλέκτορες. Χάρη στη Φλόριντα, την Πολιτεία στην οποία ήταν Κυβερνήτης ο… αδελφός του, Τζεμπ Μπους. Το αποτέλεσμα έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, και αν ο Αλ Γκορ δεν έκανε πίσω, μέχρι και σήμερα… δεν θα είχε εκλεγεί Πρόεδρος.
Φυσικά, ο Μπους «εξελέγη» από το Δικαστήριο Πρόεδρος. Και στη συνέχεια, εδραίωσε την ηγεμονία του μέσω της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου, και την έναρξη μιας εποχής σκοταδισμού και φόβου, συνολικά για τον πλανήτη, που αφαίρεσε από την καθημερινότητα των πολιτών το αίσθημα της ασφάλειας.
Όπως είχε πει ο ΜακΛούαν, «το μέσο είναι το μήνυμα». Σημασία λοιπόν έχει ποιος μιλάει για νοθεία. Ή μάλλον… ποιος δεν πρέπει να μιλάει. Για να μην θυμηθούμε τα του οίκου μας, με τη Β’ Αθηνών…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Tατούλης : Απαράδεκτη και αυταρχική στα πλαίσια κομματικών σκοπιμοτήτων η διατήρηση των αρμοδιοτήτων υγειονομικής περίθαλψης στην κεντρική κυβέρνηση

Απαράδεκτη και αυταρχική χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε επιστολή του στον επικεφαλής της Task Force, Horst Reichenbach, την κίνηση του Υπουργείου Υγείας να προωθήσει νομοσχέδιο σχετικά με την ευθύνες για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αντίθετα με τις προβλέψεις του Καλλικράτη, αφήνοντας την ευθύνη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας.  
Ο Πέτρος Τατούλης στην τρισέλιδη επιστολή του αναφέρεται στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και στις σημαντικές ευθύνες που έχουν αναλάβει οι Περιφερειακές αιρετές Διοικήσεις, μεταξύ των οποίων οι αρμοδιότητες για τις υπηρεσίες υγείας που σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα μεταφέρονταν σε αυτές.
Αυτή η σημαντική μεταφορά αρμοδιοτήτων, όσον αφορά τις υπηρεσίες υγείας, με βάση την ολιστική άποψη του Καλλικράτη όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον Horst Reichenbach ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, γίνεται σε ένα πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο οι Περιφέρειες είναι ο δεύτερος βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα λειτουργούν ως περιφερειακή διοίκηση ασκώντας αρμοδιότητες σε όλα τα επίπεδα των δημόσιων πολιτικών.
Ειδικότερα συνεχίζει ο Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο που ορίζει ο Καλλικράτης οι υπηρεσίες υγείας θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της περιφερειακής διοίκησης προσφέροντας τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα ορθολογικό σύστημα υγείας με βάση τις περιφερειακές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.  Η λειτουργία των υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο της περιφερειακής διακυβέρνησης, με στόχο την παροχή καλύτερων και πιο αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας και να αναπτυχτούν πιο ορθολογικές και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες υγείας, εξηγεί στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αυταρχικό και με συγκεκαλυμμένο τρόπο σημειώνει στην συνέχεια της επιστολής του στον Horst Reichenbach ο Πέτρος Τατούλης, ψήφισε τροπολογία (άρθρο 137 του Ν. 4052/2012) την Πέμπτη το βράδυ (01/03/2012) σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες υγείας παραμένουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας. Κανένας από τους βασικούς εμπλεκόμενους παράγοντες, κυρίως οι Περιφέρειες και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, δεν ενημερώθηκαν σχετικά με αυτή την αντιφατική και ανατρεπτική πολιτική του Υπουργείου Υγείας υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης.
Τέτοιες προκλητικές πολιτικές, σημειώνει στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης, δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό, παρά μόνο τις κομματικές απόψεις μιας μειοψηφίας Υπουργών οι οποίοι αρνούνται να συνειδητοποιήσουν την πρόσφατη πολιτική, οικονομική, διοικητική και κοινωνική πραγματικότητα και να δεχθούν ότι η περίοδος του συγκεντρωτικού κράτους έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Συνεχίζουν, υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ένα αντιπαραγωγικό μοντέλο συγκεντρωτισμού δημιουργώντας εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των  Περιφερειών Διοικήσεων.
Όλοι οι Περιφερειάρχες είναι εντελώς αντίθετοι με την τροπολογία αυτή, όπως εκφράζεται στο ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Περιφερειών Ελλάδας τονίζει επισυνάπτοντας την σχετική απόφαση στην επιστολή του.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Περιφερειακές Διοικήσεις είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, συνεχίζει ο Περιφερειάρχης στην επιστολή καταγγελία προς τον επικεφαλής της Task Force στη χώρα μας, και έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα εποχή αειφόρου ανάπτυξης εντός της οικογένειά  της ΕΕ.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις συνεχείς προσπάθειες της κεντρικής κυβέρνησης για την υποτίμηση του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καταφέραμε, σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης που θα δώσει ελπίδα στους Έλληνες πολίτες σημειώνει στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας , έχουμε την ισχυρή θέληση και το θάρρος να οδηγήσουμε την Περιφέρεια μας προς ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε συνεργαστεί και συνεργαζόμαστε με όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο τέλος της επιστολής του ζητά από τον Horst Reichenbach και την ομάδα του να εξετάσουν προσεκτικά αυτή την αναποτελεσματική πολιτική του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διαλύει τα θεμέλια της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και δημιουργεί νέα προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας, με μόνο σκοπό να εξυπηρετηθούν κομματικές σκοπιμότητες.
Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο πλαίσιο ενός συστήματος με δομές και οικονομικές πρακτικές που οδήγησαν στην αναποτελεσματικότητα και τα βαριά χρέη της χώρας υπογραμμίζει ο Πέτρος Τατούλης στη συνέχεια καταλήγοντας, αξίζει να δοθεί μια νέα ώθηση για τη δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να θεσπίσει ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό μοντέλο συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.