Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: 60χρονος έκλεβε τα εσώρουχα της γειτόνισσας!


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση σε χωριό της Αιγιάλειας πως 60χρονος κάτοικος κατηγορείται πως έκλεβε εσώρουχα γυναίκας που διέμενε κοντά στην οικία του. Όπως διαβάζουμε στο Dete.gr ο 60χρονος εδώ και μήνες φέρεται πως πήγαινε στο σπίτι της κοπέλας και έκλεβε εσώρουχα από τη μπουγάδα της και της άφηνε σημειώματα που εκδήλωναν τον πόθο του για αυτήν.
Η κοπέλα αγνόησε τα πρώτα σημειώματα, όμως ο 60χρονος δεν σταμάτησε να περνά. Έτσι η κοπέλα αποφάσισε να φυλάει από το παράθυρό της με τον σύζυγό της. Δυστυχώς όμως δεν μπορούσαν να τον πιάσουν στα πράσα γιατί φύλαγαν τη μπουγάδα τους έως τις 7 το πρωί και αυτός φαίνεται πως δρούσε αργότερα.Έτσι λοιπόν το ζευγάρι ζήτησε από ένα μαγαζί που ήταν στην ευθεία του σπιτιού τους να γυρίζει την κάμερα ασφαλείας προς τη ...μπουγάδα για να εντοπίσουν τον άγνωστο άντρα. Μάλιστα, όπως λέει η κοπέλα, ο 60χρονος το τελευταίο διάστημα άρχισε να απειλεί ότι θα της σπάσει το αυτοκίνητο.
Ένα πρωί λοιπόν που η κοπέλα παραφύλαγε, παρατήρησε τον γείτονά της να περπατάει πάνω-κάτω και να κοιτάει προς το σπίτι της. Όμως έφυγε γιατί τον είδε να απομακρύνεται και μετά από λίγο βγαίνοντας από το σπίτι της είδε ένα ακόμα σημείωμα.Έτρεξε στο μαγαζί που είχε στρέψει την κάμερα του στο σπίτι της και ζήτησε να δει το βίντεο. Βλέποντας το βίντεο βεβαιώθηκε πως ο 60χρονος ήταν αυτός που της έκλεβε τα εσώρουχα και της άφηνε τα ερωτικά και απειλητικά σημειώματα!
Η κοπέλα με το σύζυγό της του υπέβαλλαν μήνυση και η υπόθεση έχει οριστεί να εκδικαστεί σύντομα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πολλοί ζητούν από το ζευγάρι να αποσύρει τη μήνυση επειδή ο φερόμενος ως δράστης είναι πατέρας τριών παιδιών.
Με τούτα και με κείνα πάντως, η τοπική κοινωνία του χωριού έχει θορυβηθεί και προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να προστατέψει τις μπουγάδες της...

Νέα Δημοκρατία: "Οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουν πως δεν θα υπάρξει νέα Marfin"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.
Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.
Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει». 

 

Θυελλώδης κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, για τον Δεκέμβριο του 2008

December-2008
Σε θυελλώδη πολιτική κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε η ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για την αυριανή επέτειο τεσσάρων ετών από τον Δεκέμβριο του 2008, και η σκληρή απάντηση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, για εκείνες τις μαύρες στιγμές, κατά τις οποίες η Αθήνα είχε παραδοθεί στο έλεος της μανίας των κουκουλοφόρων, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
“Η εμπρηστική-συκοφαντική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μυρίζει πανικό και προβοκάτσια. Υπονομεύει τη δημοκρατική ομαλότητα. Παίζει με τη φωτιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. “Είναι μνημείο ντροπής η ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού”, σχολίασε επίσης στο Twitter o διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.

Οι «κόκκινες γραμμές» για το νέο φορολογικό μετά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά

Οι «κόκκινες γραμμές» για το νέο φορολογικό μετά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά
Πήρε «επάνω» του το φορολογικό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διέψευσε τα περί φορολογικού συντελεστή στο 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, διότι «είναι αντίθετο με τις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι «τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25 χιλιάδες ετησίως, θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές. Κι αυτό αφορά όσους παίρνουν ονομαστικά ως 2500 χιλιάδες το μήνα». Σε σύσκεψη που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα θα καθοριστεί το γενικό πλάνο πάνω στο οποίο θα κινείται το νέο φορολογικό. Το σχέδιο το οποίο θα προκύψει από τη σύσκεψη, θα τεθεί ακολούθως σε συνάντηση που θα έχουν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και η οποία θα γίνει πιθανότατα αύριο, Πέμπτη. Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά έχουν θέσει ξεκάθαρες «κόκκινες γραμμές» για το φορολογικό νομοσχέδιο. Η ΔΗΜΑΡ παρουσίασε σήμερα τις προτάσεις της...

TO ΣABBATO O ΧΟΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Το Γενικό Λύκειο Δερβενίου  διοργανώνει χορό καλωσορίζοντας τον Δεκέμβρη το Σάββατο 8/12/12 και ώρα 23.30 στο καφέ-μπάρ AQUA. Γενική είσοδος 7€.!!!

Αυτοκτόνησε μπροστά σε υφυπουργό ο Σέρβος πρέσβης στο ΝΑΤΟ


Σοκ προκαλεί η είδηση πως ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς, αυτοκτόνησε το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας.
Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς έβαλε τέρμα στη ζωή του πηδώντας από κτίριο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου των Βρυξελλών μπροστά στα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς, τον οποίο συνόδευε.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς «απεβίωσε με τραγικό τρόπο» χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, Γιαν φαν ντερ Κράισε, επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης αφού έπεσε "πολλούς ορόφους" από ένα πολυώροφο κτίριο. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος.
"Η πυροσβεστική υπηρεσία μας και γιατροί έσπευσαν αμέσως εκεί... Φαίνεται πως δεν μπορούσαν πλέον να βοηθήσουν", πρόσθεσε.

Ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Ήταν έμπειρος διπλωμάτης με μακροχρόνια θητεία σε διεθνείς οργανισμούς. Το 2009 τοποθετήθηκε πρεσβευτής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ ενώ από το 2004 ήταν ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας -Μαυροβουνίου στην έδρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Νωρίτερα, υπηρέτησε ως μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ. Το τίτλο του πρέσβη έλαβε το 2000.

newsit.gr

Βρήκαν τις πιο επικίνδυνες περιοχές για μεγάλους σεισμούς


Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να προσδιορίσουν τις ζώνες του φλοιού της Γης στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να σημειωθούν μεγάλοι σεισμοί, όπως αυτοί που ισοπέδωσαν μεγάλα τμήματα της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας την τελευταία δεκαετία.
Τις ζώνες οι οποίες μπορούν να “δώσουν” μεγάλους σεισμούς υποστηρίζουν οτι ανακάλυψαν αυστραλοί ερευνητές.

"Διαπιστώσαμε ότι το 85% των 15 πιο ισχυρών σεισμών που έχουν καταγραφεί τον περασμένο αιώνα (δηλαδή σεισμοί μεγέθους άνω των 8,6 βαθμών) συνδέονται με περιοχές που βρίσκονται στο σημείο τομής μιας ωκεάνιας ρηξιγενούς ζώνης με μια ζώνη υποβύθισης", ανέφερε ο Ντίτμαρ Μίλερ, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Η συσχέτιση των ωκεάνιων ρηξιγενών ζωνών με τις ζώνες υποβύθισης (τα σημεία όπου μια ηπειρωτική πλάκα γλιστρά κάτω από μια άλλη) είναι εμφανής στο 50% των περιπτώσεων, αν εξετάσουμε τους 50 πιο ισχυρούς σεισμούς του 20ού αιώνα.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό Solid Earth, οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 1500 σεισμούς. Κατόπιν διασταύρωσαν τα στοιχεία με χαρτογραφικά δεδομένα με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου ο οποίος αρχικά προοριζόταν για να αναλύει για προτιμήσεις των χρηστών του Διαδικτύου.

"Αν ο δεσμός που ανακαλύψαμε ήταν τυχαίος, τότε μόνο το 25% των μεγάλων σεισμών θα συνέπιπτε με συγκεκριμένα τεκτονικά περιβάλλοντα", διαβεβαίωσε ο Μίλερ.

Καθώς ο μηχανισμός γένεσης των σεισμών είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος, οι ειδικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσουν το γιατί οι μεγασεισμοί τείνουν να σημειώνονται σε αυτές τις περιοχές. Ωστόσο η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να βοηθήσει να βελτιωθεί η αξιοπιστία των χαρτών των ζωνών υψηλού σεισμικού κινδύνου. Οι χάρτες αυτοί συντάχθηκαν κυρίως με δεδομένα που συνελέγησαν μετά το 1900 και συχνά παραβλέπουν περιοχές όπου δεν σημειώθηκαν μεγάλοι σεισμοί τον τελευταίο αιώνα. Για το λόγο αυτό η ζώνη Τοχόκου-Όρι που έδωσε τον σεισμό των 9 βαθμών τον Μάρτιο του 2011 στην Ιαπωνία δεν ήταν καταγεγραμμένη ως υψηλού κινδύνου.

"Ακόμη και αν δεν κατανοούμε πλήρως τη φυσική διαδικασία γένεσης των σεισμικών κύκλων, κάθε βελτίωση που μας δίνει η ανάλυση των στατιστικών δεδομένων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη γιατί μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό των ζημιών και στη μείωση των θανάτων", κατέληξε ο Μίλερ.

newsit.gr

Αγνώριστη με το νέο λουκ η... Τασούλα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αγνώριστη με το νέο λουκ η... Τασούλα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Άλλαξε λουκ η Μαρία Δρακοπαναγιώτου
Πολλοί ήταν οι επώνυμοι που βρέθηκαν εχθές το βράδυ στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης " Η γιαγιά".
Ο φωτογραφικός φακός του entertv.gr απαθανάτισε την "Τασούλα" από το γνωστό διαφημιστικό, κατά κόσμον Μαρία Διακοπαναγιώτου, με νέο λουκ!

ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η Ι. ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

Την 8η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο πανηγυρίζει η Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι. Το βράδυ της Παρασκευής 7η Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. Διονύσιος θα προεξάρχει του Μεγάλου Εσπερινού, στη διάρκεια του οποίου θα τελέσει την σε Μεγαλόσχημον κουρά της αδελφής της Ι. Μονής Παχωμίας Μοναχής και θα κηρύξει τον Θ. Λόγο.
Στην συνέχεια και περί ώρα 8.30 μ.μ. στο Σπήλαιο όπου φιλοξενείται και το άφθαρτο λείψανο του Οσίου Παταπίου θα τελεσθεί ολονύκτια Ι. Αγρυπνία.


Την επομένη ημέρα, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ., θα τελεσθεί Αρχιερατικός Όρθρος και στη συνέχεια πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.
Η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες θα αποδώσει την δοξολογία στον Τρισάγιο Θεό, τιμή στον Όσιο προστάτη της Κορινθίας, και τον αγιασμό στους ιδίους, στους οικείους τους αλλά και την πατρίδα μας.

Αυτές είναι οι δέκα ακροδεξιές οργανώσεις – δορυφόροι της Χρυσής Αυγής

{images:title} Η ακροδεξιά στην Ελλάδα μπορεί να εκπροσωπείται από τη Χρυσή Αυγή, η οποία εκμεταλλευόμενη κυρίως την οικονομική κρίση στη χώρα, κατόρθωσε να κερδίσει την είσοδο της στη Βουλή, ωστόσο σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Athena Institute (Ινστιτούτο Αθηνά) στη χώρα μας λειτουργούν και δραστηριοποιούνται άλλες δέκα ακροδεξιές οργανώσεις.
Οπως αναφέρουν «τα Νέα» κάποιες από αυτές τις ακροδεξιές ομάδες έχουν ιδεολογική συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις την υποστηρίζουν σε κείμενά τους. Το «Ινστιτούτου Αθηνά» κατέγραψε τις ομάδες αυτές που βρίσκονται σε άνθιση στην Ελλάδα και σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν ως δορυφόροι της Χρυσής Αυγής.

Η λίστα με τις ακροδεξιές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

Πατριωτική Πολιτοφυλακή: Διοργανώνει παραστρατιωτικού τύπου εξορμήσεις
Οργάνωση Ελληνόψυχων Νέων Το Γεράκι της Θράκης: Διαδίδει αντιτουρκική και αντισημιτική προπαγάνδα
Νέα Πατρίδα (με έδρα την Κοζάνη) και Μαύρος Κρίνος: Ζητούν την «ένοπλη αυτοάμυνα» των Ελλήνων εθνικιστών
Αυτόνομη Πατριωτική Κίνηση Τριπόλεως Δούρειος Ιππος: Οργανώνεται σε μικρούς πυρήνες για να αποφύγει τις συλλήψεις
Αυτόνομο Δίκτυο Εθνικιστών: Οργάνωση-ομπρέλα για μικρότερες αυτόνομες ομάδες.
Αίμα και Τιμή: Παρακλάδι του διεθνούς νεοναζιστικού δικτύου Blood and Honor
Ελληνική Οργάνωση Χ: Απαιτεί «εθνική κάθαρση»
Αυτόνομοι Εθνικιστές Κορίνθου και Ανέντακτοι Μαίανδροι Εθνικιστές: Οι τελευταίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία της οργάνωσης Νέοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.
Η μη κυβερνητική οργάνωση επισημαίνει πως οι Ελληνες ακροδεξιοί διατηρούν επαφές με ομοϊδεάτες τους κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο ειδικότερα σε Ιταλία και Ισπανία.
Πηγή: iefimerida.gr

isthmos.gr

Ο Μητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος μέλος του ανώτατου επιστημονικού συμβουλίου

Με την υπ. αριθμ. 129416/Β1 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδόθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2012 και δημοσιεύθηκε την 1 Νοεμβρίου 2012 στο υπ. αριθμ. 510 Φ.Ε.Κ. τ. ΥΟΔΔ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορινθίας κ. Διονύσιος ορίσθηκε μέλος του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβουλίου, με τριετή θητεία, μαζί με τους Σεβ. Μητροπολίτας Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και τους Ελλογιμωτάτους κ. Βλάσσιο Φειδά, ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ, Πρωτ/ρο κ. Βασίλειο Καλλιακμάνη, Καθηγητή Α.Π.Θ., κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, Καθηγητή Α.Π.Θ. και κ. Κων/νο Λιάκουρα, Καθηγητή ΕΚΠΑ.
Η θέση αυτή είναι εξόχως τιμητική για τον Μητροπολίτη μας και τον τοποθετεί μπροστά στην εξαιρετική υπεύθυνη να προσφέρει στον χώρο της Παιδείας τις υπηρεσίες του πράγμα το οποίο με πολλή χαρά, συνέπεια αλλά και αγάπη για τον Τόπο και τα παιδιά μας θα πράξει σε συνεργασία με όλα τα αξιόλογα μέλη του Συμβουλίου

Η δόση έρχεται. Και τώρα, τι;

Petros-Doukas

Toυ ΠΕΤΡΟΥ ΔΟΥΚΑ


Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Τα μέτρα ψηφίστηκαν. Ψηφίστηκε και ο Προϋπολογισμός. Εγκρίθηκε και η εκταμίευση των δόσεων!
Αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη!
Το θέμα δεν είναι πως θα “πάρουμε τη δόση μας” (σε μία ή δύο δόσεις), αλλά μετά να συνεχίσουμε να σερνόμαστε!
Το θέμα είναι πως θα μπορέσουμε να πείσουμε τους Εταίρους μας να μας χαρίσουν τουλάχιστον το 45% του Official Debt, το οποίο ούτως ή άλλως, η Ελληνική οικονομία και οι Έλληνες φορολογούμενοι, de facto, δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν…
Και ακόμη πιό σημαντικό, πως θα κάνουμε την οικονομία τούρμπο.
Πως προσελκύσουμε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Πως όμως να προσελκύσουμε επενδύσεις όταν γίνονται χοντρά λάθη, όπως η διαρροή της ‘είδησης´ ότι ο φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί στο 45% γιά όλα τα εισοδήματα πάνω από €26.000,- τον χρόνο! {Και πως τα πρώτα χρήματα που θα εισρεύσουν θα χρησιμοποιηθούν γιά το ‘εφ´άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων!}
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η λογική του “πατερούλη” κράτους η βασική παθογένεια της ελληνικής οικονομίας


Ομιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο σεμινάριο «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα» που οργάνωσε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 4/12/2012.
 
Η παθογένεια της χώρας, η βασικότερη συνιστώσα που δημιούργησε τη μεγάλη κρίση στη χώρα, για την οποία ευθύνη έχουμε όλοι και ιδιαιτέρως εμείς που διατελέσαμε για πολλά χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, ήταν το γεγονός ότι είχαμε εγκαταλείψει ιδεολογικά τη χώρα σε μια λογική σοβιετοποίησης της χώρας, όπου το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας είχε αγκιστρωθεί και εγκλωβιστεί σε αντιλήψεις και ιδέες, που δεν απελευθέρωναν τη δημιουργικότητα του πολίτη, που δέσμευαν τη φοιτητική νεολαία, τα πανεπιστήμια και τις παραγωγικές δυνάμεις στην εξαιρετικά επιζήμια αντίληψη για τη χώρα.
Η λογική του «πατερούλη» κράτους, του κράτους δηλαδή που θα ευνοούσε την οποιαδήποτε δραστηριότητα, αυτή η κρατικοδίαιτη αντίληψη ήταν η βασική παθογένεια, η οποία οδήγησε τη χώρα εδώ.
Αυτή η αντίληψη δημιούργησε όλες τις στρεβλώσεις στην οικονομία, μια αλλοθική ευδαιμονία, έναν αλλοθικό πλουτισμό, που ευθύνεται για το μεγάλο ζήτημα της διαφθοράς της χώρας και ως μεγάλο βαρίδι κράτησε τη χώρα στην υπανάπτυξη.
Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι μας προσπαθούσαμε να ενταχθούμε στις απόψεις ενός καθωσπρεπισμού, ο οποίος δεν ήταν ανατρεπτικός, δεν βοηθούσε την κοινωνία διαλεκτικά να προσεγγίσει το μέλλον της.

Ο Καραχάλιος και το σχέδιο δράσης του ΕΟΤ

Nikos-Karahalios-re-thinking-Greece
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος συμμετείχε σήμερα σε Workshop με θέμα: «Αχαΐα, Σημερινή κατάσταση και αναπτυξιακές προοπτικές. Δημιουργία ενιαίας αναπτυξιακής πρότασης»
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης του ΕΟΤ και στον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται η Αχαΐα και η ευρύτερη περιοχή σε αυτό.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως λόγω του brand name της Ολυμπίας μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο city break destination και η Πάτρα.
Έμφαση πρέπει να δοθεί στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της Αρχαίας Ολυμπίας και των δράσεων που πρέπει να αναπτυχθούν γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό θα ενισχύσει όλη την περιοχή.
Ακόμη η ανάδειξη του απαράμιλλου φυσικού πλούτου και της ιστορίας της Αχαΐας αποτελεί βασικό πυλώνα επιτυχίας για όλες τις τουριστικές δράσεις.
Επίσης έμφαση πρέπει να δοθεί στο λιμάνι της Πάτρας και το Κατάκολο στο οποίο ήδη σχεδιάζονται μεγάλα έργα αναβάθμισης για να δέχεται και μεγάλα κρουαζιερόπλοια.
Πρέπει να οργανώνονται δράσεις που θα στηρίζουν οικονομικά την Πάτρα και την Αχαΐα και που μπορούν να έχουν βάση τον θεματικό τουρισμό, πχ. Αθλητικό, όπως mini-μαραθώνιοι, ποδηλατοδρομίες κ.α.
Η συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων και η χάραξη ενός στρατηγικού περιφερειακού σχεδίου που θα εντάσσεται στην επικοινωνιακή εκστρατεία του ΕΟΤ με βάση πάντα ερευνητικά αποτελέσματα και τεκμηρίωση, είναι το κύριο ζητούμενο, τόνισε ο κ. Καραχάλιος.
Μέσα από το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό και τις επενδύσεις έρχεται η ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, κάτι που… δεν κουράζονται να επισημαίνουν με έμφαση τόσο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

ysterografa.gr

Παράνομο το “χαράτσι” Βενιζέλου

Μπορεί ο Βενιζέλος να μην κατάφερε να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή, το Πρωτοδικείο Αθηνών όμως έθεσε εκτός νόμου το άθλιο και αιματηρό του μέτρο, που καταδίκαζε στην ανέχεια τον ελληνικό λαό.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Κοινωνικό πρόγραμμα Χρυσής Αυγής “Γιατροί με σύνορα”


Κοινωνικό πρόγραμμα Χρυσής Αυγής “Γιατροί με σύνορα”Η Χρυσή Αυγή έχει πολλάκις αποδείξει ότι είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του. Σε λίγες μέρες το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής λαμβάνει νέα διάσταση με τη σύσταση των προαναγγελθέντων ''Γιατρών με Σύνορα''. Μετά τις διανομές τροφίμων, την Τράπεζα Αίματος και την Εργασία για Έλληνες, ακολουθεί το κοινωνικό έργο σε θέματα Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες!
Παρακαλούνται όσοι ιατροί επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για την ανακούφιση του ελληνικού λαού, ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο που ο τομέας της υγείας απoδομείται και η περίθαλψη αποψιλώνεται, να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής, Ευγενία Χρήστου. Τηλέφωνο για γιατρούς: 6906920004 begin_of_the_skype_highlighting 6906920004 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting, e-mail: eug.christou@gmail.com.
Ο συμβουλευτικός σταθμός λειτουργεί με ραντεβού πρωινές ώρες 10:00 με 13:00. Παρακαλούνται όσοι χρήζουν βοηθείας να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο για το κοινό:210-6985121, 210-6985171, 210-6985173, 210-6985175 (Δευτ. - Παρ. 9:00 με 15:00 )

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο Τσίπρας και η διαπλοκή…


Alexis-Tsipras“Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπήσει την αιχμαλωσία του πολιτικού συστήματος από το καρτέλ των διαπλεκόμενων επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων”. Η εξαγγελία έχει ως φορέα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακούστηκε στο πλαίσιο της χθεσινής ομιλίας του στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Και δείχνει μια… βουτιά στα βαθιά που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική στρατηγική του, με φόντο το προβάδισμα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, και τις προσδοκίες να κεφαλαιοποιήσει τη δυσφορία της κοινωνίας για τα μέτρα του Μνημονίου.
Εκτός λοιπόν από την επιλογή να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα μια αξιόπιστη και ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για την άσκηση της εξουσίας, την εκπόνηση της οποίας έχει αναλάβει ομάδα τεχνοκρατών αλλά και βουλευτών υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, το παράλληλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να ανοίξει μέτωπο με τη “διαπλοκή”, κεφαλαιοποιώντας την παραδοσιακά εχθρική διάθεση και την καχυποψία της ελληνικής κοινωνίας. Η αρχή έγινε χθες.

ysterografa,gr

Ο Φενεός τότε και τώρα...


ΣΚΕΨΕΙΣ, ΚΡΙΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΕΣ:
 
 Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης


Η περιοχή μας (ο Φενεός) είναι πανέμορφη με την ποικιλία του τοπίου, τις καταπράσινες βουνοκορ­φές, τις λίμνες τεχνητές ή φυσικές.

Η εναλλαγή του τοπίου ξεκουράζει την όραση και το μυαλό, διεγείρει την φαντασία. Αλλεπάλληλοι ζω­γραφικοί πίνακες που φιλοτέχνησε η φύση, πρέπει να είσαι γεννημένος καλλιτέχνης για να περιγρά­ψεις αυτό το φυσικό κάλλος και εγώ δεν είμαι. Εί­μαι όμως λάτρης αυτής της ομορφιάς και όσο ζω μακριά της τόσο την νοσταλγώ.

 Όμως, αγαπητοί απερχόμενοι και "επερχόμενοι" άρχοντες τοπικοί και μη, αυτά τα μέρη εθνικής και ιστορικής σημασίας είναι ξεχασμένα από την πολι­τεία. Άντεξαν όμως εκείνα τα "θεριά" που τα κατοι­κούσαν , δέθηκαν με τον τόπο τους έγιναν ένα με την άγονη γη, που την έκαναν να ανθίζει, πέρασαν πολέμους, καταιγίδες, μπόρες, αποκλεισμένοι από τον άλλο κόσμο, παρ' όλα αυτά όμως τα χωριά μας τότε έσφυζαν από ζωή. Πρέπει να αγαπάς πολύ τον τόπο σου για να μην τον εγκαταλείπεις, ενώ η πολι­τεία σε θυμάται μόνο όταν πρέπει να σου δείξει το χαρτί της στρατολογίας και να σε καλέσει στην ιερή υποχρέωση. Τι περίεργο!! Εκεί που νόμιζαν ότι κα­νένας δεν ήξερε αν γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έφυ­γαν κάποιος τους θυμότανε. Το δημοτικό σχολείο του χωριού μας είχε τότε πολλά παιδιά, και έναν δά­σκαλο αφοσιωμένο με αυταπάρνηση στο λειτούργη­μα του.

"Και ήρθαν χρόνοι δύσκολοι και μήνες οργισμέ­νοι" που προκάλεσαν την αναστάτωση στην δύσκο­λη, πλην όμως ήρεμη ζωή των κατοίκων. Συνέπεια του πολέμου και του εμφυλίου αργότερα, άρχισε η εγκατάλειψη.

Το μαζικό κύμα μετανάστευσης, ερήμωσε τα χωριά από το πιο ζωτικό κομμάτι, τους νέους κυρίως, αλλά και ολόκληρες οικογένειες έφυγαν. Συγκεντρώθη­καν στις μεγαλουπόλεις αναζητώντας μια καλύτερη ζωή τουλάχιστον για τα παιδιά τους, πνιγμένοι μέσα στα ανήλιαγα υπόγεια της πρωτεύουσας. Τότε δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή για την περιφέ­ρεια από την πολιτεία. Τα δημοτικά σχολεία έκλει­σαν σιγά - σιγά. Πανεπιστήμια μόνο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Μονόδρομος η μάστιγα της αστυφιλίας. Και φτάσαμε στο σήμερα που ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι στην Αττική. Το θέμα είναι τώρα εάν η κατάσταση είναι αναστρέ­ψιμη. Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο κόσμος στις ρίζες του (τώρα που έχει πιάσει, δυστυχώς ρί­ζες); ΝΑΙ, αν υπάρξει πολιτική βούληση και εάν οι τοπικοί άρχοντες, κυρίως, ασκήσουν την ανάλογη πολιτική, αν δοθούν κίνητρα σοβαρά στους νέους να απαγκιστρωθούν από την έλξη που ασκεί η με­γαλούπολη και εάν της δοθούν ευκαιρίες για εργα­σία, προκοπή, μόρφωση, διασκέδαση και ποιότη­τα ζωής.

Η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στα μέρη μας εί­ναι το πρώτο μέλημα, άρτιο οδικό δίκτυο, βασική προϋπόθεση ανάπτυξης. Ας αποφασίσουμε όλοι, ο καθένας με την φαντασία και της δυνατότητες του. Να είστε βέβαιοι θα μας ευγνωμονούν, δεν αρκεί να επισκεπτόμαστε τα χωριά μας περιστασιακά, όσοι έχουμε συναισθηματικούς δεσμούς και μας οδηγεί η νοσταλγία. Δεν θα συμβαίνει το ίδιο και με της επόμενες γενιές.

Αγαπητοί άρχοντες τοπικοί και μη, είστε όλοι σας συμπαθείς και καλοπροαίρετοι. Χρειάζονται όμως και κάποιοι "τρελοί" οραματιστές και ανατροπείς, που να μπορούν να υλοποιούν προγράμματα τα οποία επί χάρτου θεωρούνται ανέφικτα. Εξάλλου, έτσι προχώρησε ο πολιτισμός και εξελί­χθηκε η ανθρωπότητα.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Είναι ικανοί οι τρεις τους για μια θαρραλέα υπέρβαση;

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
ΚΑΘΩΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ δέκα χρόνια (και πάμε για έντεκα) από τότε που βάλαμε τη δραχμή στο χρονοντούλαπο και το ευρώ στις συναλλαγές μας, ο νους γυρίζει στο 2002. Τότε που κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης, περιβαλλόμενος από τους «λεβέντες» του Γιώργο Παπανδρέου, Γιάννο Παπαντωνίου, Άκη Τσοχατζόπουλο, Νίκο Χριστοδουλάκη, αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ανορθόδοξο Θεόδωρο Πάγκαλο, που βρήκε (όπως και τώρα) την ευκαιρία να δηλώσει ότι «εκτός θαύματος, το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις επόμενες εκλογές!»…

Τσάμηδες: Η πολιτική πτυχή του προβλήματος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όταν ο Σαλί Μπερίσα (από την Αυλώνα, που στις 28 Νοεμβρίου γιόρταζε τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας), μίλησε για την Αλβανία «όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα», γνώριζε πολύ καλά πως θα προκαλούσε την αντίδραση της Αθήνας και την ακύρωση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών.

Γνώριζε επίσης ότι θα προκαλούσε και την αντίδραση της Κομισιόν – σε μια περίοδο μάλιστα που τα Τίρανα ενδιαφέρονται για την έναρξη της ενταξιακής τους πορείας.

Το έπραξε, όμως – και όχι μόνο επειδή ποντάρει συστηματικά στον εθνικισμό για να αποκομίζει πολιτικά οφέλη στις εκλογές.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι οι Αλβανοί πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να επαναλαμβάνουν στον λαό τους αυτά που τους διδάσκουν τα σχολικά τους βιβλία.

Και εδώ βρίσκεται η μία πτυχή του προβλήματος.

Έρχεται ... Μία μέρα πριν το τέλος του κόσμου!

 
 
Έρχεται στις 20 Δεκεμβρίου 2012 η εφημερίδα "Συμπολιτεία". Μία μέρα πριν το τέλος του κόσμου, για να προλάβει να τα πει...

Ο Σαμαράς αποτρέπει την κρίση για το φορολογικό

Antonis-Samaras
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε το οικονομικό επιτελείο μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό και των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση, το σχέδιο της φορολογικής κλίμακας, η οποία προέβλεπε συντελεστή 45% για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, μάλιστα, υποστήριζαν ότι το θέμα πλέον θα το χειριστεί ο ίδιος, δίνοντας οδηγίες στους υπουργούς προκειμένου να αποτρέψει μία κυβερνητική κρίση, πατώντας στις προτάσεις της διακομματικής είτε για προσαύξηση της έκπτωσης φόρου είτε για ενίσχυση των νέων οικογενειακών επιδομάτων. Πάντως, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι στόχος είναι οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, αλλά σταδιακά, καθώς η χώρα πρέπει να έχει πρώτα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι δεν θα υπάρχει συντελεστής 45% για εισοδήματα πάνω από τις 25.000 ευρώ, χωρίς όμως να διευκρινίσει πάνω από ποιο όριο θα επιβληθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι θα δοθούν επιδόματα για κάθε παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα.
Ωστόσο ακόμα και το σχέδιο που επανήλθε ως βασικό σενάριο και έχει ήδη κοινοποιηθεί στα κόμματα, προκαλεί σημαντικές επιβαρύνσεις ειδικά στους φορολογούμενους με παιδιά.
Για εισόδημα 25.000 ευρώ χωρίς παιδιά, ο Φόρος σήμερα είναι 3.670 ευρώ. Με την κλίμακα που αποσύρθηκε ο φόρος διαμορφωνόταν στις 3.650 ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς και με την κλίμακα του βασικού σεναρίου.
Για 12.000 ευρώ με 1 παιδί, ο Φόρος σήμερα είναι 500 ευρώ. Ο φόρος με την κλίμακα που αποσύρθηκε έφτανε στα 570 ευρώ, όσο ακριβώς διαμορφώνεται και με την κλίμακα του βασικού σεναρίου.
Για 29.000 ευρώ με 2 παιδιά, ο Φόρος σήμερα είναι 4.570 ευρώ. Ο Φόρος με την κλίμακα που αποσύρθηκε διαμορφωνόταν στις 5.260 ευρώ, ενώ με την κλίμακα του βασικού σεναρίου φτάνει ψηλότερα δηλαδή στις 5.290 ευρώ
Για 50.000 ευρώ με 2 παιδιά, ο φόρος σήμερα είναι 12.220 ευρώ. Με την κλίμακα που αποσύρθηκε έφτανε στις 14.710 ευρώ, ενώ με την κλίμακα του βασικού σεναρίου περιορίζεται στις 14.430 ευρώ.
Το βασικό σενάριο για την κλίμακα προβλέπει συντελεστή 21% για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ, 36% για εισοδήματα από 18.000 έως 48.000 ευρώ και 45% για το επιπλέον εισόδημα. Το “κλειδί” των όποιων ελαφρύνσεων και των επιβαρύνσεων είναι η πρόβλεψη για έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ. Αυτή η έκπτωση “ψαλιδίζεται” κατά 50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος στη ζώνη από 18.000 έως 29.000 ευρώ και από εκεί και πέρα κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, κάτι που σημαίνει ότι από τις 43.000 ευρώ και πάνω δεν υπάρχει καμία έκπτωση φόρου.
Οι χαμένοι της νέας κλίμακας είναι οι μισθωτοί χωρίς παιδιά με εισόδημα από 26.000 και πάνω, οι μισθωτοί με 1 παιδί από 12.000 ευρώ και πάνω, οι μισθωτοί με 2 και περισσότερα παιδιά από 10.000 ευρώ και πάνω.
Εάν συνυπολογιστεί το νέο οικογενειακό επίδομα, όπως αυτό διαμορφώνεται τώρα, οι επιβαρύνσεις για μισθωτό με 1 παιδί ξεκινούν από τις 24.000 ευρώ, με 2 παιδιά από τις 21.000 ευρώ, με 3 παιδιά από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, με 4 παιδιά από τις 10.000 ευρώ.
Για να έχει κανείς τη συνολική εικόνα των επιβαρύνσεων, θα πρέπει να προσθέσει στα βάρη της κλίμακας και τα βάρη από την κατάργηση των εκπτώσεων για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκιο κύριας και φοιτητικής κατοικίας, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής.
Τα κόμματα πάντως, βάζουν πλέον “κόκκινες γραμμές” με το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τις ρυθμίσεις στη Βουλή εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες αλλαγές, όπως:
  • Η διατήρηση της ισχύουσας κλίμακας, όπου ο ανώτατος συντελεστής 45% ισχύει για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
  • Η διατήρηση του υφιστάμενου φορολογικού καθεστώτος για μισθωτούς με τέκνα.
  • Η ένταξη στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες στα πρώτα πέντε χρόνια της δραστηριότητάς τους ή η μείωση κατά 50% της φορολογικής τους κλίμακας.
  • Η απαλλαγή των αγροτών με ακαθάριστα έσοδα κάτω από 20.000 ευρώ από την υποχρέωση να τηρούν βιβλία.
  • Η διατήρηση της έκπτωσης φόρου 5% από τους τόκους στεγαστικών δανείων.
Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ ζητεί: μία ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα, αλλά και ρυθμίσεις για τα τέκνα.

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ /ysterografa.gr

Δ. Βέλου – Βόχας: Προσέλαβε εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη του Ζευγολατιού

Στην πρόσληψη εταιρείας security για τη φύλαξη του Ζευγολατιού προχώρησε ο Δήμος Βέλου - Βόχας σε συνεργασία με την κίνηση ενεργών πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Η εταιρεία θα πραγματοποιεί βραδινές περιπολίες σε καθημερινή βάση για 240 άτομα (σπίτια - μαγαζιά - επιχειρήσεις) που συνεισέφεραν για τη φύλαξη. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βέλου - Βόχας, αριθμός των κατοίκων για τον μήνα Ιανουάριο να ξεπεράσει το όριο των 250 σπιτιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται δύο οχήματα για καλύτερη φύλαξη.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του χωριού έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση εγκληματικότητας στην περιοχής τους, ενώ πρόσφατα είχαν ξεκινήσει οι ίδιοι βραδινές περιπολίες σε εθελοντική βάση.
Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση του δήμου «το παράδειγμα των ενεργών πολιτών Ζευγολατιού έχει ενεργοποιήσει τους κατοίκους και άλλων περιοχών, όπως της Ευαγγελίστριας, του Βοχαϊκού, του Λουτρακίου κ.α»

Δές ποιος Ποδοσφαιριστής σκουπίζεται με χαρτονομίσματα!


Σάλος στη Βρετανία

Oι 4 στόχοι που παρουσίασε ο Σαμαράς

Antonis-Samaras-omilia
Μιλώντας απόψε στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος: Δεν ισχύουν τα σενάρια για φόρο 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ. “Είναι αντίθετο προς τις αρχές μου. Και εγώ είμαι με τη μεσαία τάξη”, τόνισε χαρακτηριστικά, προτού θέσει τέσσερις στόχους άμεσης αναγκαιότητας: Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, απλούστερο σύστημα, εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περιλαμβάνεται και η αποκάλυψη ότι, όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, θα έχουν ελαφρύνσεις με το νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί. Ενώ πρόθεσε ότι στους άμεσους σχεδιασμούς του είναι η ουσιαστική ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας, και μάλιστα από το πρώτο παιδί, με την παράλληλη ωστόσο ύπαρξη εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε η ενίσχυση να αφορά εκείνους που την έχουν πραγματική ανάγκη.
“Στόχος μας είναι οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, κάτι το οποίο θα γίνει σταδιακά, μιας και θα πρέπει πρώτα η χώρα να είναι σε θέση να βγάζει πλεονάσματα”, ήταν τα λόγια του Πρωθυπουργού.
Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

Σεισμός 4,1R κοντά στη Σπάρτη


seismos2Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 μονάδων της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:00 χθες το βράδυ κοντά στη Σπάρτη και σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού είναι 4,3 Ρίχτερ
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 56 χλμ. Ανατολικά της Σπάρτης, 19 χλμ Νοτιοανατολικά της Συκέας, 48 χιλιόμετρα βόρεια της Νεάπολης, 128 χλμ. Νοτιοδυτικά του Πειραιά και 133 Νοτιοδυτικά της Αθήνας, με εστιακό βάθος 10 χλμ.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο αρκετός κόσμος βγήκε από τα σπίτια του, καθώς ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή...

Δικαιοσύνη: Παράνομο το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ, να σταματήσει η είσπραξή του

Δικαιοσύνη: Παράνομο το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ, να σταματήσει η είσπραξή τουΠαράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, γνωστό και ως «χαράτσι», μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή συλλογική αγωγή που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξής του, την ώρα που η ΔΕΗ ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιητήρια ότι θα κόψει το ρεύμα... Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων, η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει...

«Πονοκέφαλος» για τη διαγραφή Λοβέρδου υπό το φόβο κι άλλων αποχωρήσεων

«Πονοκέφαλος» για τη διαγραφή Λοβέρδου υπό το φόβο κι άλλων αποχωρήσεωνΦόβο για περαιτέρω αλυσιδωτές αποχωρήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ προκαλεί η διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της ΡΙΚΚΣΥ. «Πονοκέφαλο» προκαλεί και στη ΝΔ η απομάκρυνση του κ. Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ καθώς πλέον τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν από κοινού 150 βουλευτές (125 η ΝΔ και 25 το ΠΑΣΟΚ) και απαιτείται οπωσδήποτε η στήριξη της ΔΗΜΑΡ για να εγκριθεί από τη Βουλή, νομοσχέδιο! Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, με δηλώσεις του είπε ότι βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή με ...

Ο…ισχυρός Ολυμπιακός, ο “κανονιέρης” Μήτρογλου και οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη νίκη γοήτρου και… ουσίας κόντρα στην Άρσεναλ και οδεύει στο Γιουρόπα Λιγκ με μεγάλα όνειρα! Το απίθανο γκολ του Μήτρογλου στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, έστειλε τους “ερυθρόλευκους” στους ισχυρούς της κλήρωσης, στις 20 Δεκεμβρίου. Οι πιθανοί του αντίπαλοι...

Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν… Άγγλοι στο ραντεβού τους με την Άρσεναλ και παρόλο που έχαναν στο ημίχρονο από το γκολ του Ροζίτσκι, την “πάτησαν” με σπουδαία απόδοση στο δεύτερο μέρος κι έτσι θα πάνε στην κλήρωση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ, στο γκρουπ των ισχυρών

Ο “κανονιέρης” Κώστας Μήτρογλου ξαναχτύπησε κόντρα στους Λονδρέζους, πέτυχε
το 4ο φετινό τέρμα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τρέλανε τον λίγο κόσμο που βρέθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

H νίκη επί της Άρσεναλ ανέβασε τον Ολυμπιακό στην 32η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ με 57.800 βαθμούς, ενώ να σημειωθεί ότι φέτος έχει μαζέψει 10.880 πόντους. Η πρόκριση στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ του δίνει τη δυνατότητα να κυνηγήσει την περσινή του συγκομιδή που ήταν 17.520 βαθμοί. Αν τα καταφέρει, θα πλησιάσει την πρώτη εικοσάδα και ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την παρουσία του στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ (αν φυσικά προκριθεί).


Μετά τα αποτελέσματα της Τρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ οι Πειραιώτες αναμένεται να έχουν θεωρητικά καλύτερη κλήρωση για τα φάση των “32” του Γιουρόπα. Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με μία ομάδα που θα προέρχεται από τις χειρότερες τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ και με τις δώδεκα δεύτερες των ομίλων του Γιουρόπα (εκτός αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρόκριση και τερματίσει στη δεύτερη θέση, οπότε οι δύο ελληνικοί σύλλογοι δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωποι).


Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Γιουρόπα Λιγκ:


Οι σίγουροι στους "αδύναμους"


Γκλάντμπαχ

Νάπολι
Ίντερ
Σπάρτα Πράγας
Λεβερκούζεν
Άγιαξ
Ντιναμό Κιέβου

Οι πιθανές


Λίβερπουλ (ή Ανζί ή Γιουνγκ Μπόις)

Βικτόρια Πλζεν (ή Ατλέτικο Μαδρίτης)
Νιούκαστλ (ή Μπορντό)
Στουτγκάρδη (ή Στεάουα ή Κοπεγχάγη)
Βασιλεία (ή Γκενκ ή Βιντεοτόν)
Τότεναμ (ή Λάτσιο)
Λεβάντε (ή Ανόβερο)

* Και οι δύο εκ των ΜΠΑΤΕ, Ζενίτ, Κλουζ ή Γαλατασαράι, Σέλτικ ή Μπενφίκα, Τσέλσι.


* Αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να τερματίσει στη δεύτερη θέση στον δέκατο όμιλο, τότε δεν μπορεί να κληρωθεί μαζί του ο Ολυμπιακός.

Την έκανε...πελάτισσα – Με “κανονιές” Μανιάτη,Μήτρογλου στους ισχυρούς ο Ολυμπιακός

 
 Την τρίτη του σερί νίκη επί της Άρσεναλ στο Φάληρο πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να γυρίσει το ματς μέσα σε 9 λεπτά (2-1) και να μπει στους ισχυρούς της κλήρωσης του Γιούροπα Λιγκ. Μανιάτης και Μήτρογλου τα γκολ των “ερυθρόλευκων” που πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
 Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν καλός. Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, χωρίς όμως να φτιάξουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός είχε την μερίδα του λέοντος μέχρι το 25΄όμως από εκεί και έπειτα η Άρσεναλ ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Ροζίτσκι στο 38΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο και εδικά μετά την είσοδο του Φουστέρ στο ματς, στο 60΄, η εικόνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην άμυνα των Λονδρέζων. Ο Μασάντο προειδοποίησε στο 63΄και ένα λεπτό αργότερα ο Μανιάτης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ράμσεϊ φέρνοντας το ματς στα ίσα. Στο 70΄ο Τζιμπούρ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-1, κάτι που έγινε στο 73΄. Ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Σέζνι να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Στη συνέχεια οι “κανονιέρηδες” δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και έτσι έφυγαν για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με σκυμμένο κεφάλι από τον Πειραιά.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σάλκε έμεινε στο 1-1 με τη Μονπελιέ στη Γαλλία και τερμάτισε στην 1η θέση, αφήνοντας την Άρσεναλ 2η.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη που πέτυχε θα μπει ως ισχυρούς στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Φέισα (60' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Γκρέκο, Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκινσον, Σκιλασί, Βερμέλεν, Κοκελέν, Μιντ (83' Άνγκα), Ράμσι, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Ροζίτσκι (46' Αρσάβιν), Ζερβινιό, Σαμάκ.