Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: 180 νέα κρούσματα σήμερα (14/09/20) που εντοπίζονται – Πέντε νέοι θάνατοι και 59 στις ΜΕΘ.

 

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, 180 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

αναλυτικότερα:

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου Ολικό και ελεύθερο PSA. Πότε η εξέταση δείχνει καρκίνο του προστάτη;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Μια από τις πιο σημαντικές προόδους στην διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη (Κ.Π.) είναι η ανακάλυψη του PSA. Το PSA ανακαλύφθηκε στον προστατικό ιστό το 1970 (Ablin et al) , στο προστατικό υγρό το 1971 (Hara et al ) και μετρήθηκε στο πλάσμα το 1980 ( Kuriyama et al 1980). Από το 1988 χρησιμοποιείται ευρέως σαν δείκτης του καρκίνου του

«Μη ξεχνάτε τους Έλληνες! ας γίνει το διαχρονικό μήνυμά μας προς την οικουμένη κι εμείς οι ίδιοι ας κάνουμε το χρέος μας» είπε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδική αναφορά στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος έκανε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας ο Προεδρεύων Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Η εκδήλωση μνήμης έγινε ύστερα από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο κεραυνοβόλος πόλεμος του Μητσοτάκη και οι όψιμοι τουρκοφάγοι

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν και την χώρα να υπερασπίζεται με όλα τα μέσα τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ο κ. Τσίπρας έκρινε πως αυτή ήταν η κατάλληλη ώρα να γράψει άρθρο όπου ουσιαστικά καταγγέλλει εθνική μειοδοσία. Και τώρα που ο τουρκικός Τύπος πανηγυρίζει, αντί να σταματήσει επιτέλους να μιλά κλαίγεται για δήθεν… κοπτορραπτική του άρθρου του!

Αλλά πότε ο κ. Τσίπρας βούτηξε τη γλώσσα στο μυαλό του πριν μιλήσει; Μαέστρος της στρεψοδικίας, του ψεύδους και της ανευθυνότητας, επαναλαμβάνει με τον πιο αδίστακτο τρόπο τον εαυτό του.

Ούτε κοπτορραπτική, ούτε τίποτε. Η συγκεκριμένη παράγραφος από το άρθρο του κ. Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μεταφέρθηκε αυτούσια από την τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»:

«Αν επίσης, βασική θέση της Τουρκίας και κόκκινη γραμμή από τη πλευρά της, εδώ και χρόνια, είναι ο 28ος μεσημβρινός, τότε η οριοθέτηση με την Αίγυπτο που φτάνει πριν το όριο αυτό, δημιουργεί de facto την εντύπωση ότι η Ελλάδα αφήνει τη περιοχή Ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις. Και η Navtex  της Τουρκίας για τις έρευνες του Ουρουτς Ρέις που ακολούθησαν, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν».

Η αμέσως προηγούμενη παράγραφος:

«Με μια Συμφωνία με μια 3η γειτονική χώρα της περιοχής, την Αίγυπτο, μειωμένης επήρειας νησιών μας όπως η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, ή τη Κάρπαθο και τη Κάσο, μάλλον μόνοι μας αποδυναμώνουμε τα επιχειρήματά μας, πριν καν τα προβάλουμε σε μια διαπραγμάτευση με στόχο την επίλυση της διαφοράς μας στη Χάγη».

Και η αμέσως επόμενη της επίμαχης:

«Μια συμφωνία τμηματική με την Αίγυπτο, διαπραγματευόμασταν βεβαίως και εμείς, από το 2016. Τμηματική, διότι γνωρίζαμε ότι η συνολική διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δεν μπορεί να γίνει χωρίς στο τραπέζι του διαλόγου να κάθεται και η Τουρκία. Ωστόσο, ποτέ δεν αποδεχθήκαμε να δώσουμε ανέλπιστο δώρο στην Τουρκία, πριν ακόμη καθίσουμε

Οι μοναχές και οι πυλώνες του «διαβόλου» - Πώς έχει κολλήσει μια επένδυση 110 εκατ. ευρώ

Οι μοναχές και οι πυλώνες του «διαβόλου» - Πώς έχει κολλήσει μια επένδυση 110 εκατ. ευρώ | tanea.gr 

 

Χρήστος Κολώνας

Οι μοναχές του μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα εδώ κι έναν χρόνο παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 110 εκατ. ευρώ για την ευστάθεια του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Πελοπόννησο, υποστηρίζοντας ότι δύο πυλώνες, που βρίσκονται μάλιστα σε πολύ μακρινή απόσταση, 460 μέτρα από το μοναστήρι τους, προσβάλλουν τον ησυχαστικό χαρακτήρα του…

Ο Αστέρας Τρίπολης με τον Ριέρα “ξέρανε” στην πρεμιέρα, τον Παναθναϊκό - Ο Βόλος "μάδησε" το Περιστέρι

 

Ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος με γκολ του Ριέρα στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν την επιλογή του Ντάνι Πογιάτος να βάλει αριστερό μπακ τον κεντρικό αμυντικό Φάνη Μαυρομμάτη και με τον Ριέρα κατάφεραν να σκοράρουν παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο με τη μεγάλη ευκαιρία του Άλι Μπάμπα και τον Βέλεθ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Κουταλά Κορινθίας - Κατασβεστηκε πυρκαγιά στο Κοκκώνι

  

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή Κουταλάς στην Κορινθία.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Κατασβέστηκε   έγκαιρα φουά  που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στο χωριό Κοκκώνι της Βόχας.

Κορωνοϊός: 207 νέα κρούσματα, 305 θάνατοι συνολικά και 54 στις ΜΕΘ

 Κορωνοϊός: Στα 282 τα θύματα - Κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι από γηροκομεία 

Στα   207 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού κατανέμονται ως εξής: