Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Βραζιλία-Σερβία 2-0: Εκτελεστής ο Ριτσάρλισον

Βραζιλία-Σερβία 2-0: Εκτελεστής ο Ριτσάρλισον

Επίδειξη ισχύος για την Βραζιλία στο δεύτερο μέρος της πρεμιέρας της στο Μουντιάλ και νίκη με 2-0 και εξαιρετικό θέαμα απέναντι στην Σερβία που είχε αντέξει με καλή οργάνωση και τακτική στο πρώτο μέρος. Ο Ριτσάρλισον έδωσε τα γκολ, το δεύτερο μάλιστα με φοβερή εκτέλεση. Είχαν και δύο δοκάρια οι νικητές με Σάντρο και Κασεμίρο.

Στο γήπεδο της Λουσάιλ όπου θα γίνει και ο τελικός του Μουντιάλ στις 18/12 το ματς άρχισε προσεκτικά για τις δύο ομάδες, με ξεσπάσματα στο ρυθμό από την Βραζιλία κυρίως από τον

Δημοσκόπηση Metron analysis: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα 4 «αγκάθια» της κυβέρνησης

 Δημοσκόπηση Metron analysis: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα 4 «αγκάθια» της κυβέρνησης 

Η κυβέρνηση διατηρεί διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Οι πολίτες επιθυμούν κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές ενώ η ακρίβεια εξακολουθεί να τους προβληματίζει έντονα. 

Στην ερώτηση για την πορεία της χώρας το 56% θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 36% προς τη σωστή και ένα 5% ούτε το ένα, ούτε το άλλο. 

Τροχαίο στην λεωφόρο Μεσογείων: Θρήνος για τον αρχισμηνία - Έτρεχε για να προλάβει το λεωφορείο

 troxaio-mesogeion 

Θλίψη έχει σκορπίσει στην Πολεμική Αεροπορία η είδηση του θανάτου του 28χρονου αρχισμηνία ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή στη λεωφόρο Μεσογείων, καθώς παρασύρθηκε, ενώ ήταν πεζός, από δύο αυτοκίνητα. Τραγική ειρωνεία ήταν πως το ενα αυτοκίνητο οδηγούσε ένας φαντάρος ο οποίος υπέστη διάσειση από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πορτογαλία-Γκάνα 3-2: Πάρτι με θρίλερ για τον Ρονάλντο


Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που έβαλε γκολ σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ και με το δικό του προβάδισμα με πέναλτι η Πορτογαλία άνοιξε το δρόμο για το δραματικό τελικά 3-2 επί της Γκάνας. Με τους Αφρικανούς να βάζουν δύσκολα όταν ισοφάρισαν με τον Αντρέ Αγιού, αλλά και στο τέλος, μετά τα γκολ των Ζοάο Φέλιξ και Ράφαελ Λεάο, όταν μείωσαν με τον Μπουκαρί. Και έψαξαν το θαύμα ως το τέλος. Η Πορτογαλία έγινε φαβορί για την πρόκριση, η Γκάνα θα το παλέψει. Τρομερή ευκαιρία στο 100' με τον Γουίλιαμς για να γίνει το απίστευτο!

Τα δοκάρια.. φρέναραν την Ουρουγουάη 0 - 0 με την Νότια Κορέα!

 

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις, χαμένες ευκαιρίες, σκληρά μαρκαρίσματα και πάθος, “Σελέστε” και Νότια Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0:0) στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Θετική παρουσία των δύο ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Ιν-Μπεόμ και Ουί Τζο Χουάνγκ

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, η Ουρουγουάη πίεζε ψηλά, αλλά η Νότια Κορέα ήταν εκείνη που είχε

Κόρινθος: Γυναίκα έπεσε από τον 4ο όροφο και σκοτώθηκε

 Κόρινθος: Γυναίκα έπεσε από τον 4ο όροφο και σκοτώθηκε 

Την τελευταία πνοή της άφησε η γυναίκα που έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στο κέντρο της Κορίνθου.

Η γυναίκα βρέθηκε στο κενό, πέφτοντας από τον 4ο όροφο και κατέληξε στην άσφαλτο.

Γείτονες, είπαν στο loutrakiblog, πως άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο χωρίς όμως να αντιληφθούν αμέσως τι συνέβη.

Στη συνέχεια είδαν την γυναίκα περίπου 40 ετών να βρίσκεται αιμόφυρτη στην άσφαλτο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε την γυναίκα στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή…

Πριν από μόλις 4 μήνες είχε χάσει τον πατέρα της από κορονοϊο, ο οποίος ήταν γνωστός επιχειρηματίας της Κορίνθου…

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν διπλή ή τριπλή αύξηση - Τι είπε ο Χατζηδάκης στη Βουλή

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν διπλή ή τριπλή αύξηση  Τι είπε ο Χατζηδάκης στη Βουλή 

«Είμαι περίεργος να δω αν η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Με ρυθμίσεις για ενίσχυση του εισοδήματος εκατομμυρίων συμπολιτών μας, κοινωνικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις εξορθολογισμού.

Αν το υπερψηφίσετε επί της αρχής και επί των άρθρων θα είστε ανακόλουθοι με όσα λέτε, αν το καταψηφίσετε εμείς αύριο θα υπενθυμίσουμε σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων (στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους αναπήρους, τους οροθετικούς κ.ά.) ότι στρέφεστε εναντίον τους. Έχετε ένα σκληρό δίλημμα να αντιμετωπίσετε», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο εξορθολογισμού της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Μουντιάλ 2022: Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τη FIFA να αποζημιώσει τις οικογένειες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τη FIFA να αποζημιώσει τις οικογένειες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ 

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα το οποίο καλεί τη FIFA να βοηθήσει να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και των εργατών που υπέστησαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. 

Ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης τις αρχές του Κατάρ να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την περίοδο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Η “ασύμμετρη απειλή” της ακρίβειας, στο δρόμο προς τις κάλπες

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-24-at-11.56.00-AM.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου

Η οικονομία, ως ποιότητα ζωής, και το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την ποιότητα που θα ήθελε να απολαμβάνει στη ζωή του.

Διαχρονικά και σε κάθε κοινωνία, αυτό είναι το σημείο τομής της ψυχολογίας των πολιτών και της εκλογικής συμπεριφοράς τους. Με πυρήνα την οικονομία φιλοτεχνείται ένα ευρύτερο σενάριο, ένα

Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Νέο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας - Μπλόκο από Ελλάδα και χώρες του Νότου στα 275 ευρώ.

 Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Νέο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας  Μπλόκο από Ελλάδα και χώρες του Νότου στα 275 ευρώ 

Σε νέο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, όπου θα ψηφιστούν και οι τρεις προτάσεις της Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, προσανατολίζεται η τσεχική προεδρία. 

Η πρόταση έρχεται μετά την ενημέρωση της τσεχικής προεδρίας για το αποτέλεσμα της συντονιστικής συνάντησης των «15» που συγκάλεσε η Ελλάδα. Οι «15» συμφώνησαν να απαιτήσουν την ταυτόχρονη υιοθέτηση των τριών κανονισμών σε έκτακτο συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου, χωρίς να υπάρξει πολιτική συμφωνία για τα δύο πρώτα σήμερα.Πρότειναν επίσης να παγώσουν τα κείμενα ως έχουν, καθώς θεωρούνται κατά βάση ικανοποιητικά έως ότου καταλήξουν οι συνομιλίες επί του κανονισμού για το πλαφόν.

Μαρία Σπυράκη: Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου 

 spuraki 

Στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, όπως ανακοινώθηκε έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που μου δίνει να είμαι υποψήφια βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εθνικές εκλογές του 2023» δήλωσε η κ.Σπυράκη μετά τη συνάντηση. 

«Είναι τιμή για εμένα να συμμετάσχω στη μάχη της παράταξης που είναι σταθερά προσανατολισμένη στον υπεύθυνο πατριωτισμό και το δραστικό εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας, για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης μας σε κέντρο επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, βιωσιμότητας και ευζωίας» πρόσθεσε.

The Corinthian raisin - Riza

 


xylokastro-evrostini.gov.gr

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Ο Εμπολό…ξέρει από «λιοντάρια»

 Ελβετία – Καμερούν 1-0: Δύσκολη νίκη στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2022 

Με ένα γκολ του γεννημένου στο Καμερούν, του 25χρονου επιθετικού της Μονακό, , Μπριλ Εμπολό στο 48', η Ελβετία επικράτησε 1-0 του Καμερούν, στην αυλαία του έβδομου ομίλου.  Ο Μπριλ Εμπολό,  δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, αφού έχει γεννηθεί στο Καμερούν.

Εκεί έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, προτού μετακομίσει αρχικά στη Γαλλία και εν συνέχεια στην Ελβετία. Το 2014 πήρε την Ελβετική υπηκοότητα και λίγους μήνες μετά έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα και σήμερα (24/11) την οδήγησε σε μια σπουδαία νίκη στο Κατάρ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Mundial 2022: Θέλουν να δώσουν απαντήσεις Βραζιλία και Πορτογαλία

 Mundial 2022: Θέλουν να δώσουν απαντήσεις Βραζιλία και Πορτογαλία

Τέσσερις αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ που φιλοξενείται στο Κατάρ.  

Ελβετία - Καμερούν (12:00) 

Μytilineos: Μετέτρεψε τα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου σε «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας – Τι αλλάζει 

 Μytilineos: Μετέτρεψε τα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου σε «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας – Τι αλλάζει  

Στην πρότυπη κοινότητα που κατοικούν εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια οι εργαζόμενοι του ιστορικού εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος, του Τομέα Μεταλλουργίας της εταιρείας, o όμιλος Mytilineos έβαλε τις βάσεις για τις πόλεις του μέλλοντος, που μεταξύ άλλων θα είναι  ενεργειακά αυτάρκεις.  Μεταξύ άλλων, με τη χρήση μιας πλατφόρμας, της Mytilineos Smart Cities, θα μπορεί κάποιος να ελέγχει και να διαχειρίζεται την κατανάλωση του νερού, του ρεύματος, των απορριμμάτων. 

Διοξίνες, εξαιρετικά καρκινογόνες ουσίες, που βρίσκονται στο πιάτο μας.

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Στο περιβάλλον υπάρχουν ουσίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δηλητήρια και πολλές φορές είναι καρκινογόνες. Κάποιες από αυτές είναι οι διοξίνες.

Οι διοξίνες στην Ελλάδα εμφανίστηκαν από τις καταστροφικές φωτιές τα καλοκαίρια και τα τελευταία χρόνια με την ατελή καύση των ξύλων και διαφόρων υλικών για θέρμανση τον χειμώνα.

Αρκεί ένα τρισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου διοξίνης για να προκαλέσει καρκίνο, και ένα μόλις δισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου για να σκοτώσει πειραματόζωα στο εργαστήριο! Βιοχημικές έρευνες έχουν δείξει πως οι διοξίνες δρουν ως ισχυρές "περιβαλλοντικές ορμόνες". Όπως και οι φυσικές ορμόνες, οι διοξίνες μπορούν να διαπεράσουν τη μεμβράνη των κυττάρων και να αλλάξουν τη δράση των γονιδίων που ρυθμίζουν τη διαδικασία της ανάπτυξης .................

read more


Βελτιωτικά οδικά έργα στον Φενεό

  

Ξεκινούν τα βελτιωτικά, οδικά έργα στον Φενεό, , ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του οδικού αυτού έργου, είναι οι δώδεκα μήνες.

Πρόσφατα, έγινε και η εγκατάσταση του εργολάβου για το μεγάλο έργο, που αφορά το δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά.

Λίμνη Τσιβλού: Η τραγική ιστορία πίσω από τη δημιουργία της

 λίμνη Τσιβλού 


Οι λίμνες της Ελλάδας αποτελούν μοναδικά αξιοθέατα της φύσης που κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Κάποιες από αυτές έχουν ξεχωριστή ιστορία και ομορφιά και σίγουρα κεντρίζουν την προσοχή. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η λίμνη Τσιβλού. Μια φυσική λίμνη με μια φοβερή ιστορία στο ενεργητικό της η οποία μάλιστα είχε και θύματα. Γενικά, πάντως, η περιοχή αυτή στην Αχαΐα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα κίτρινα χρώματα και η φύση μεταμορφώνουν τους οικισμούς σαν σελίδες παραμυθιών. Αξίζει να εξερευνήσεις την περιοχή με την πρώτη ευκαιρία. 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ή ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;;;

 https://korinthosnews.com/wp-content/uploads/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%A3-2020.jpg

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην πλειοψηφία του απέρριψε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για σύμβαση με αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων "οδοποιίας" τεχνολογίας μαγνητικής επαγωγής, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Προτάθηκε η προμήθεια να βαρύνει τους προϋπολογισμούς των οικονομικών ετών από το 2024 έως και το 2030!

Δηλαδή τη δέσμευση των επόμενων δημοτικών αρχών να είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν για μία απόφαση της σημερινής, με την οποία μπορεί να διαφωνούν, για τα επόμενα 7 χρόνια!

Επειδή η εξοικονόμηση, που ισχυρίζεται ο Δήμαρχος ότι θα πετύχει, είναι υπερβολική και δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις, η πραγματική μείωση της ετήσιας δαπάνης δεν θα εξασφαλίσει τις πιστώσεις για την αποπληρωμή της προμήθειας, ενώ η επιβάρυνση του Δήμου θα διαρκέσει για περισσότερα χρόνια.

Ο Δήμαρχος, μετά από παλινωδίες, επανέφερε το θέμα αυτό την τελευταία χρονιά της θητείας του, αφού αγνόησε την επιτροπή που είχε εκλέξει και εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ.  να εξετάσει πιθανές λύσεις αναβάθμισης του Δημοτικού Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού.

Στην επιτροπή αυτή μετείχαμε όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

Αφού αρχικά απέτυχε να εξασφαλίσει τη συναίνεση του Δ.Σ. για λήψη δανείου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθεια φωτιστικών LED, άλλαξε επιλογή σε τεχνολογία μαγνητικής επαγωγής και σύναψη σύμβασης με "οικονομικό φορέα", δηλαδή με ιδιωτική εταιρεία.

Όταν μεγάλες περιοχές του Δήμου μας (Λυκοποριά, Στόμι, Λυγιά κ.α.) μετά από 3,5 χρόνια παραμένουν στο σκοτάδι, προτεραιότητα του Δήμου θα έπρεπε να είναι η αποκατάστασή τους.

Απορία προκαλεί η εμμονή του Δημάρχου να χρεώσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τον Δήμο μας που βρίσκεται σε ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση, αντί να προσπαθήσει να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να διεκδικήσει την οικονομική του ενίσχυση από την Πολιτεία για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και την αναγκαία εξοικονόμηση.

Σε μία τέτοια προσπάθεια θα μας έβρισκε σύμφωνους.

Απορία επίσης προκαλεί η αποχώρηση συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης από τη συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος.

Όταν μάλιστα ο αρχηγός της το μεσημέρι της ίδιας μέρας (9-11-2022), καταψηφίζοντας, δήλωνε στην Οικονομική Επιτροπή ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τους λόγους με εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ως συνήθως ετέθη ως τροποποίηση προϋπολογισμού και ψηφίστηκε μόνο από τη δημαρχιακή παράταξη.

epameinondas katsoulas

Μητσοτάκης: Εκλογές τέλος τετραετίας, δεν έχω αποφασίσει ακόμη ημερομηνία - τι είπε για ελληνοτουρκικά και πλειστηριασμούς

 Μητσοτάκης: Εκλογές τέλος τετραετίας δεν έχω αποφασίσει ακόμη ημερομηνία  τι είπε για ελληνοτουρκικά και πλειστηριασμούς 

«Η κυβέρνηση αυτή υπερηφανεύεται, πιστεύω δικαιολογημένα, ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όποτε για οποιοδήποτε λόγο συναντάμε δυσκολίες και καθυστερήσεις, έχουμε το θάρρος αυτές να τις αναγνωρίζουμε και να επιδιώκουμε να τις διορθώνουμε». 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το αναπτυξιακό σχέδιο που ανακοινώθηκε για την Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε εκπροσώπους των περιφερειακών μέσων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

 


Όπως πρόσθεσε, «παρουσιάσαμε αναλυτικά το αναπτυξιακό μας όραμα, που είναι ένα συνεκτικό και