Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Η «επιστροφή» Αβραμόπουλου αλλάζει τα δεδομένα

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2021/03/Screenshot-2021-03-17-at-6.44.40-AM-1200x580.jpg 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η επανεμφάνιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του την προηγούμενη εβδομάδα, αλλάζει τα δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώην Επίτροπος και τέως υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά, έδειξε πόσο

Ξανά στα… χασομέρια ο Ιωνικός (3-1), ισοπαλία στη Λάρισα - «Buzzer beater» τα Χανιά στο Ηράκλειο. Αγωνιστική κρίση στην Παναχαϊκή.

 Super League 2: Πάλι νίκη στο φινάλε ο Ιωνικός (3-1) – «Buzzer beater» τα Χανιά στο Ηράκλειο (hl) 

Τρεις ημέρες μετά την επική ανατροπή στα Τρίκαλα, ο Ιωνικός κέρδισε ξανά στα τελειώματα αγώνα του, αυτήν την φορά με αντίπαλο τον Διαγόρα (3-1) και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα της Νίκαιας προηγήθηκε με καλοζυγισμένη κοντινή κεφαλιά του Νιάσε στο 41’ και οι Ροδίτες απάντησαν με εξαιρετικό δεξί σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή του Σανδραβέλη στο 69’. Στο 89' ο συνήθης ύποπτος, Ματίας Κάστρο, πλάσαρε από κοντά (2-1) και το τελικό αποτέλεσμα (3-1) διαμορφώθηκε με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε πάλι ο Αργεντίνος στράικερ, στο 95'.

Η Μόσχα ανακαλεί τον πρέσβη της στις ΗΠΑ μετά το «δολοφόνος» του Μπάιντεν

 Η Μόσχα ανακαλεί τον πρέσβη της στις ΗΠΑ μετά το «δολοφόνος» του Μπάιντεν 

Κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον με την πρώτη να ανακαλεί τον πρέσβη της στις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις, μετά τις εκτός ορίων από τα διπλωματικά ειωθότα εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η Μόσχα κάλεσε τον ρώσο επιτετραμμένο της στις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις προκειμένου να αναλυθούν οι δεσμοί με την Ουάσιγκτον.

Στόχος είναι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, να αποφευχθεί μια μη αναστρέψιμη φθορά στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ.

«Ο Πούτιν είναι δολοφόνος»

Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «δολοφόνο» τον ρώσο ομόλογό του, ερωτηθείς σχετικά από τον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC.

Οριστική η απόφαση για έναρξη της Γ' Εθνικής στις 4 Απριλίου

 Δημητρίου: «Οριστική η απόφαση για έναρξη της Γ' Εθνικής στις 4 Απριλίου»

  Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και πρόεδρος τη ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, αναφορικά με το τι μέλει γενέσθαι για τη Γ' Εθνική αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων όλης της χώρας, υπογράμμισε τα παρακάτω:

Super League 1: Το πρόγραμμα των playoff και των playout

 Super League 1: Η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου - Πότε θα γίνει η κλήρωση Play Off και Play Out 

 Το Σάββατο αρχίζει η διαδικασία των play out και την Κυριακή αυτή των play off. Η Super League έκανε γνωστό το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των δύο εξτρά μίνι πρωταθλημάτων μέσω των οποίων θα "κλειδώσει" ο πρωταθλητής Ελλάδας, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και φυσικά οι ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Kατά την τηλεδιάσκεψη της Super League Interwetten επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ενώ εγκρίθηκε και το πρόγραμμα των playoffs και των playouts. Τρεις θα είναι οι εμβόλιμες αγωνιστικές για τα playoffs, ενώ ίδια ώρα θα διεξαχθούν οι αγώνες των δύο τελευταίων αγωνιστικών.

Στην πρεμιέρα των play off στις 15:00 ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό και στις 17:15 ο Ολυμπιακός τον Άρη, ενώ στις 19:30 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 250 νέα κρούσματα σήμερα ( 130 στην Αχαΐα - 48 στην Κορινθία.)

 

  

Διπλάσιος αριθμός (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  250  νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 130 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 48 στην Κορινθία. Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  κατεγράφησαν  , πλην Λακωνίας,  και στους υπόλοιπους νομούς της περιοχής.

Εκατόν τρείς (103) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 48 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 27 στην Π. Ε. Αργολίδας.

 Επίσης 147 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας

Σήμερα   17 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 250 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 12.900 ( 5.839 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τετάρτη 17 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (130),  Μεσσηνίας  (11) ,  Κορινθίας (48), Ηλείας (17), Αργολίδας (27), Αρκαδίας (10) και Λακωνίας (7) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                5.897

Π.Ε. Κορινθίας           1.973

Π.Ε. Αργολίδας          1.320

Π.Ε. Ηλείας                1.158

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.025

Π.Ε. Αρκαδίας             962

Π.Ε. Λακωνίας            561

Κορωνοϊός 17/03: Σοκαριστικά νούμερα: 3.465 νέα κρούσματα ( 48 στην Κορινθία), 630 διασωληνωμένοι και 56 νέοι θάνατοι / Ο «χάρτης» της διασποράς.

 

 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (17/3) ότι εντοπίστηκαν 3.465 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι περισσότερες από τις νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 17/3 αφορούν στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας με 1.701 κρούσματα σε 24 ώρες. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 394 νέες μολύνσεις , 130 στην Αχαΐα, 114 στην Λάρισα. και 48 στην Κορινθία.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή:

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Επετειακές Συναυλίες του Ηλία Ανδριόπουλου.

    

 

Ένα μουσικό αφιέρωμα με συναυλίες του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου θα προσφέρει στους τηλεθεατές η ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, τιμώντας παράλληλα την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθώς και των 25 χρόνων από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη.

Δημοτικοί Υπάλληλοι: Σε μία Εγκύκλιο τα πάντα για τις άδειες που δικαιούνται

  

Αναλυτική Εγκύκλιος, χρήσιμο εγχειρίδιο εφαρμογής, για τις διατάξεις του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007 ως ισχύει) που αφορούν ζητήματα αδειών και συναφών διευκολύνσεων, δημοσιεύθηκε την 16η Μαρτίου. Εκτείνεται σε 22 σελίδες και χωρίζεται σε τρία Κεφάλαια:

Εκλογικό Ν/Σ: Λήγει αύριο η διαβούλευση – Ποια άρθρα πρωταγωνιστούν

  

Ολοκληρώνεται αύριο 18 Μαρτίου στις 21:00 η επίσημη δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου  «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» και εισερχόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την κατάθεση και ψήφισή του στη Βουλή.

Μέχρι χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 657 σχόλια.  Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι βρέθηκαν 657 πολίτες να ασχοληθούν με τις διατάξεις του, καθώς διαβάζοντας τα σχόλια προκύπτει ότι, όπως συμβαίνει στις περισσότερες διαβουλεύσεις, αρκετοί υπέβαλαν σχόλια σε περισσότερα του ενός άρθρα.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή στο Κέντρο Υγείας Νεμέας - Παρών και ο Δημαρχος Κώστας Φρούσιος.

 

Κόρινθος  17 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Κέντρο Υγείας Νεμέας επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής μαζί με το Δήμαρχο Νεμέας κ. Κώστα Φρούσιο.

Τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Ευστάθιος Σκληρός, τον οποίο ο κ. Γκιολής ενημέρωσε για την πορεία μελέτης προκειμένου να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας μέσω σχετικής πρόσκλησης για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027, σύμφωνα και με επιθυμία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς και «των προγραμματισμό προτεραιοτήτων για την υγεία των συμπολιτών μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Τέλος ενημερώθηκε για την επιτυχημένη συμμετοχή του κόσμου στον εμβολιασμό η οποία διεξάγεται χωρίς προβλήματα και ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό του Κ.Υ για το δύσκολο έργο τους, ιδίως κατά το τελευταίο προηγούμενο έτος.

  

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ