Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ένα "45χρονο" ... Κύπελλο. στην Κορινθία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 κυπελλο

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, διεξάγεται ο 45ος τελικός Κυπέλλου Κορινθίας, ανάμεσα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και την Κόρινθο ΄06. 
Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου  για 2η φορά στην 89χρονη ιστορία του θα διεκδικήσει

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ; Τα σενάρια για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και οι πηγές του ΥΠΕΘΑ για το Αιγαίο

Tο σενάριο«θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, οπότε θα ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική Total, διακινούν τις τελευταίες ώρες πηγές του υπουργείου Άμυνας. 
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από το ΥΠΕΘΑ υπάρχει η εκτίμηση πως μπορεί να υπάρξει στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη και θυμισαν πως οι Τούρκοι το είχαν ξανακάνει στο παρελθόν στέλνοντας το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός.

Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:
«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος φέρνουν από το παράθυρο ένα νέο τέταρτο Μνημόνιο, δεσμεύοντας τη χώρα σε διαρκή λιτότητα και μετά το 2018.
H Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο νέων σκληρών μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση. Την αποκλειστική ευθύνη έχουν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές τους, που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
Τώρα, γίνεται εμφανές πως, εάν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές είχε γίνει αποδεκτό, τότε η διαπραγμάτευση μιας σοβαρής και αξιόπιστης Κυβέρνησης θα είχε φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. ιατί θα είχε προχωρήσει αποφασιστικά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα είχε πετύχει την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Το  αίτημά μας για εκλογές, ένα χρόνο πριν, δεν σχετίζεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά εκφράζει την ανάγκη του πλειοψηφικού ρεύματος της ελληνικής κοινωνίας για πολιτική αλλαγή.
 Η ανασυγκρότηση της χώρας περνάει μέσα από μια ισχυρή και αποφασισμένη Κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια Κυβέρνηση των καλύτερων, με ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας.
Με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες. Και όχι με φοροεπιδρομές παντού και σπατάλες.
Με στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Και όχι με εξόντωσή της.
 Με εξορθολογισμό του Κράτους και αξιολόγηση στο Δημόσιο. Και όχι με κομματικούς στρατούς και παράνομες μονιμοποιήσεις.
Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια δεν χωρούν διαφορετικές ατζέντες. Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια δεν χωράει αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί δεν μπορεί, δεν ξέρει και δεν θέλει να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο. Το μόνο που ξέρει, το μόνο που θέλει να κάνει, είναι να επενδύει συνειδητά στο διχασμό, στο ψέμα και τη λασπολογία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει το δρόμο της αλήθειας, της έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, του μέτρου και της λογικής.
Μέλημά μας είναι πώς θα βρει δουλειά ο άνεργος, πώς τα σχολεία μας και τα νοσοκομεία μας θα λειτουργούν καλύτερα και πώς οι νέοι θα αποκτήσουν και πάλι ελπίδα, θα μπορούν να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να ζήσουν».

Μητσοτάκης: Ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου, τα εγκαίνια του Α’ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Παπάγου – Χολαργού.
 Σε χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:
  «Κύριε Δήμαρχε, κύριε επίτιμε Δήμαρχε – με τους επίτιμους έχουμε μια ιδιαίτερα στενή σχέση, όπως γνωρίζετε – κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κυρίες και κύριοι, αγαπητά παιδιά,

Ο Μεϊμαράκης με φωνή λογικής για την εθνική συνεννόηση, αλλά και… “ρουκέτες” για Μητσοτάκη «Το να λες εκ του ασφαλούς "δεν ψηφίζω" είναι τσάμπα μαγκιές»


"Ρουκέτες” κατά της στρατηγικής της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα,εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  ο άνθρωπος κόντρα στον οποίο ο νυν πρόεδρος της ΝΔ κέρδισε την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου 2016.
Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους οποίους συνάντησε στους

Προσοχή! Άμεση ανάκληση γνωστού γλυκίσματος από τον ΕΦΕΤ

Προσοχή! Άμεση ανάκληση γνωστού γλυκίσματος από τον ΕΦΕΤ

spoonchocoe1.jpg
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συνολικής ποσότητας της παρτίδας που αφορά στο προϊόν «γλύκισμα με γεύση σοκολάτα», το οποίο παράγεται από γνωστή εταιρία.

Διαβάστε περισσότερα 

fastlentilsromanou.jpgΤα οφέλη της νηστείας


Τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που αποφασίζουν να νηστέψουν σαράντα μέρες. Ωστόσο, δεν το κάνουν όλοι λόγω της θρησκείας, αλλά επειδή το βρίσκουν ως μία καλή

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων σε διακοινοβουλευτική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το άσυλο

              
  
                                                                                       Αθήνα, 2 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διακοινοβουλευτική συνεδρίαση με θέμα την τρίτη μεταρρύθμιση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου διεξήχθη στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησαν η Γ΄ Αντιπρόεδρος κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία υπήρξε κεντρική ομιλήτρια στην ενότητα για τη διασφάλιση της πρόσβασης στο άσυλο και τη δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε., καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Γεώργιος Πάλλης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Κατά την ομιλία της η κυρία Χριστοδουλοπούλου υπενθύμισε ότι η Συνθήκη της Γενεύης αποτελεί το Ευαγγέλιο της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και επέστησε την προσοχή στο διεθνές κλίμα συντηρητισμού με το οποίο κινδυνεύει να εναρμονιστεί η Ευρώπη. Υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός αποτελούν υποχρέωση τόσο για τα παλαιότερα όσο και για τα νεότερα μέλη της Ένωσης, τα οποία μπαίνοντας στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα έπρεπε να συμμερίζονται τις κατακτήσεις, τις αρχές και τις αξίες της. Τέλος, δήλωσε ότι είναι εφικτή η δημιουργία ενός πραγματικά κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, με την προϋπόθεση το υποκείμενο προστασίας να είναι ο πρόσφυγας.
Στην ίδια ενότητα παρενέβη ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει αποτελεσματικότερη διαχείριση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο, υπενθυμίζοντας ότι τα σύνορα της Ε.Ε. παραμένουν κλειστά και συνδέοντας τα φαινόμενα ρατσισμού με την αυξανόμενη ανασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών. Τέλος, ζήτησε διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και των μη κυβερνητικών οργανισμών.
Ο βουλευτής Λέσβου κ. Γεώργιος Πάλλης τοποθετήθηκε στην ενότητα για την εμπορία ανθρώπων, υπογραμμίζοντας ότι μετά το κλείσιμο των συνόρων στην Ε.Ε. και τη στάση των χωρών του Βίζενγκραντ υπήρξε εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά του Ν/Α Αιγαίου και σημείωσε ότι η λύση για την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών είναι η αφαίρεση του οικονομικού κινήτρου, μέσω της δημιουργίας νόμιμων οδών μετακίνησης για τους πρόσφυγες. 
Η κυρία Αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε επίσης και στην ενότητα για τη νομική συνδρομή και τις εναλλακτικές λύσεις αντί της κράτησης κατά τη διαδικασία ασύλου, επισημαίνοντας ότι γίνεται κατάχρηση της κράτησης από ορισμένα κράτη, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, ως φόβητρο για τους αιτούντες άσυλο. Υπογράμμισε τέλος ότι η κράτηση ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ομάδων απαγορεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εφαρμόζεται μόνο κατ’ εξαίρεση. 

Σκουρλέτης: Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες το πολυνομοσχέδιο -Τι θα περιλαμβάνει

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ. Αυτό ανακοίνωσε, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρεί στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Οπως σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, το νομοσχέδιο, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας. «Θα το καταθέσουμε σύντομα στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και

Έκτακτο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ: Να πει η Κυβέρνηση τις προτάσεις της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε Έκτακτη Κοινή Συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, συζητήθηκε το θέμα που αφορά την αλλαγή του « Καλλικράτη», στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση και τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της Επιτροπής που έχει συστήσει το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέληξαν στις παρακάτω θέσεις με κοινό ψήφισμα που καταρτίστηκε:

Παιδί και ψυχολογία




Οι παγίδες της δημοτικότητας
Υπάρχουν παιδιά πιο κοινωνικά από άλλα, που κάνουν εύκολα φιλίες ή αναπτύσσουν πρωτοβουλίες στις συναναστροφές τους με τα συνομήλικα παιδάκια και γι’ αυτό το λόγο ξεχωρίζουν πιο πολύ. Τα δημοφιλή παιδιά αναγνωρίζονται εύκολα. Έχουν αναπτυγμένες...

Συμβασιούχοι: Στο ΦΕΚ ο νόμος για τα δεδουλευμένα -Τι άλλο περιλαμβάνει


Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο NOMOΣ 4456 «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις», στον οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 25, με το οποίο αναμένεται να ξεμπλοκάρει η μισθοδοσία συμβασιούχων που δεν πληρώνονταν

Βιολόγοι θέλουν να «διαβάσουν» το DNA όλης της ζωής πάνω στη Γη

Βιολόγοι θέλουν να «διαβάσουν» το DNA όλης της ζωής πάνω στη Γη
Μία ομάδα βιολόγων ανακοίνωσε ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο: να «διαβάσει» (αλληλουχίσει) το DNA όλης της ζωής που υπάρχει πάνω στη Γη.
Η πρόταση παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «BioGenomics2017» που διοργάνωσαν στην Ουάσιγκτον Αμερικανοί και Κινέζοι γενετιστές. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας, που ήδη ονομάσθηκε Πρόγραμμα ΒιοΓονιδιώματος της Γης (Earth BioGenome Project-EBP), είναι ο εξελικτικός γενετιστής Χάρις Λιούιν του

Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα απολιθώματα στη Γη -Ηλικίας 3,77 δισεκατομμυρίων ετών

Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα απολιθώματα στη Γη -Ηλικίας 3,77 δισεκατομμυρίων ετών
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν στο Κεμπέκ του Καναδά, τα αρχαιότερα απολιθώματα μικροοργανισμών που έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας και τα οποία έχουν ηλικία τουλάχιστον 3,77 δισεκατομμυρίων ετών.
Πρόκειται για τα ίχνη που άφησε μία από τις αρχαιότερες μορφές ζωής πάνω στη Γη.

Οι ανεμοστρόβιλοι στον Άρη που κατέγραψε το Curiosity

Οι ανεμοστρόβιλοι στον Άρη που κατέγραψε το Curiosity
Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψε το Curosity της NASA από τον πλανήτη Άρη.
Πρόκειται για ανεμοστρόβιλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δημιουργούνται από την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
TechIT.gr

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με το νέο πρέσβη της Τυνησίας στην Αθήνα

Εμφάνιση IMG_2017_03_02_195.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, σε εθιμοτυπική συνάντηση, τον νέο πρέσβη της Τυνησίας στην Αθήνα Dr. Lassaad M’ Hirsi.

Δεν τους έφθανε η δική τους προπαγάνδα, κάνουν και εισαγωγή από την… Τουρκία!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια αδίστακτων τυχοδιωκτών, έτοιμων ανά πάσα στιγμή και με τη μεγαλύτερη ευκολία να θυσιάσουν τα πάντα στον βωμό της εξουσιομανίας τους, με μοναδικό και μόνιμο όπλο την προπαγάνδα.
Μετά τις τελευταίες «εξελίξεις» όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αποδεικνύεται ότι στην κυβέρνηση αυτή δεν επαρκεί η δική της προπαγάνδα, αλλά προχωρά και σε… εισαγωγή προπαγάνδας εξ ανατολών.
Είναι δηλαδή τόσο αδίστακτοι, που δεν διστάζουν να μεταφέρουν την τουρκική προπαγάνδα στο εσωτερικό της χώρας μας.
Μέχρι σήμερα, δηλαδή μέχρι την επέλαση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στα θέματα αυτά υπήρχαν κάποιες απαραβίαστες σταθερές:

«Αυτή η κυρία σώζει ψυχούλες και δυστυχώς έχασε το δικό της παιδί»


Συγκλονίζουν τα λόγια του αρχιφύλακα που γνώρισε τη μητέρα του συνεπιβάτη της μοιραίας Porsche, όταν εκείνη έδωσε ζωή στο παιδί του.
Ο Νίκος Μπαλούρδος με ένα κείμενό του περιγράφει πώς η γιατρός έσωσε το δικό του παιδί και εκφράζει τα συλλυπητήρια του.
«Όλοι οι γονείς που έσωσες τις ζωές μας είμαστε με την σκέψη μας στο πλευρό σου» αναφέρει.
Διαβάστε το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο bloko:

"Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ" Κυριακή 12 Μαρτίου στο Λουτράκι

Εμφάνιση 12march (2).jpg
Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 11.00 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΡΜΑ

O Πανκαμαριακός συγχαίρει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου για την πρόκρισή του, στον τελικό του κυπέλλου Κορινθίας. !!!



Δίοκηση , προπονητής και παίκτες του Πανκαμαριακού απευθύνουν"
"Θερμά συγχαρητήρια θα θέλαμε να δώσουμε στην γειτονική ομάδα του Ηρακλή Ξυλοκάστρου που πέρασε στον τελικό του κυπέλλου Κορινθίας. 
Ιδιαίτερα στους παίκτες του Ηρακλή θα θέλαμε να πούμε: "ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ"!!!

Πανκαμαριακός