Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Deutsche Welle:''Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση-μαμούθ των 31 δις ευρώ''

- Με τον απαράβατο όρο πως οι Έλληνες προηγουμένως θα ψηφίσουν στη Βουλή σε συγκεκριμένη ημερομηνία συγκεκριμένο κατάλογο μέτρων που θα πάρουν από Βερολίνο και Βρυξέλλες
- ''Η έκθεση της τρόικας θα είναι διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε οι πολιτικοί να επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης''
- ''Η τρύπα στον ελληνικό προϋπολογισμό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φοβούνται οι Ευρωπαίοι''
- ''Άλλαξαν στάση Μέρκελ και Σόιμπλε καθώς πλέον το μόνο που τους νοιάζει είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ''
Παρά τις νέες τρύπες στον προϋπολογισμό και την ελλιπή εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των 31 δις. ευρώ του δεύτερου πακέτου της δανειακής βοήθειας, τονίζει ο γερμανικός τύπος.

«Η έκθεση της Τρόικα θα είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένη ώστε η πολιτική να μπορέσει να αποδεσμεύσει τους πόρους», αναφέρει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ασαφές παραμένει, σύμφωνα με το Focus, το πότε η Τρόικα θα παρουσιάσει την έκθεσή της.
Οι υπουργοί της ευρωζώνης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο να υπάρξει μόνο μια προφορική ενδιάμεση έκθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η «τρύπα» στον ελληνικό προϋπολογισμό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φοβούνται οι Ευρωπαίοι.
Γίνεται λόγος για ένα έλλειμμα της τάξεως των 18 δισ ευρώ στην χειρότερη περίπτωση και όχι των 20 δισ. όπως υποστήριζαν διάφορα δημοσιεύματα.

«Οι Έλληνες θα λάβουν έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, η οποία υποστηρίζει ότι στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, μολονότι η έκθεση της Τρόικα δεν θα αξιολογεί ως «απολύτως εκπληρωμένους» τους όρους για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.
«Οι Έλληνες θα λάβουν έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα πρέπει να εγκρίνει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία το κοινοβούλιό τους», αναφέρει το οικονομικό περιοδικό επικαλούμενο πηγές του Eurogroup.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα χρήματα θα εκταμιευθούν μόνον εφόσον οι έλληνες βουλευτές συμφωνήσουν.

Τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο επί των Οικονομικών υπουργός της Σόιμπλε, τόνιζαν τις προηγούμενες εβδομάδες ότι η Ελλάδα θα πρέπει τουλάχιστον να υλοποιήσει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, ακόμη και εάν αποτύχει στους δημοσιονομικούς της στόχους.
Σύμφωνα με την Wirtschaftswoche, Μέρκελ και Σόιμπλε αποστασιοποιούνται τώρα από τον όρο αυτόν, καθώς ο στόχος σήμερα είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Ο φόβος για ένα ντόμινο είναι πάρα πολύ μεγάλος», φέρεται να δηλώνει στην οικονομική επιθεώρηση διπλωμάτης της ΕΕ.

Πηγή Deutsche Welle

"Ανασταίνουν" το πραξικόπημα εναντίον Παπανδρέου! Ποιοι ,πως και γιατί το θυμήθηκαν

Δεν φθάνει η σκληρή επίθεση που δέχονται οι στρατιωτικοί από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Θα πρέπει πάλι να υποστούν και τα σενάρια περί …πραξικοπήματος που σχεδίαζαν σκοτεινοί κύκλοι εναντίον της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου!
 


Το ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί σε λίγες ώρες έχει πρώτο θέμα το πως “αποφύγαμε το πραξικόπημα”! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο.

Όλα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο της υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, όχι μόνο δεν στηρίχθηκαν πουθενά ,αλλά αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο του στρατέυματος ως γραφικότητες.

Ανεξάρτητα από το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποια προφανώς θα έχει από κάποιες πηγές πληροφόρηση, οφείλει πλέον ο κ.Πάνος Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ότι ξέρει για το θέμα. Αν ξέρει κι αν έχει στοιχεία… Η περίοδος που διανυουμε είναι άκρως επικίνδυνη για να αφήνουμε σενάρια και πληροφορίες να σέρνονται εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη.

Είναι ώρα λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις. Που ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012. 


Αντίδραση Παναγιωτόπουλου για το...πραξικόπημα: "Εκτός πραγματικότητας" τα όσα γράφονται

Η επιλογή κάποιων να επαναφέρουν το σενάριο κινδύνου εκδήλωσης πραξικοπήματος τη περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και επί υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, φαίνεται ότι θα προκαλέσει και ενδοκυβερνητικές τριβές, αφού είναι σαφές ότι οι σχετικές πληροφορίες προέρχονται από κύκλους του ΠΑΣΟΚ .

Ο ΥΕΘΑ αντέδρασε άμεσα και έντονα στο δημοσίευμα περί πραξικοπήματος:

« Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.

Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…»


onalert.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚ​Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙ​Ο

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη, πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψης του στην Τουρκία.     
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, που διήρκεσε μία ώρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την πορεία  της  Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και για την Εκκλησία της Κρήτης.
 Ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους προσωπικούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε τις ευχές και την ηθική στήριξη του Οικουμενικού για τον αγώνα που δίνει η χώρα μας για να βγει από την οικονομική κρίση. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απάντησε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι «είναι αείποτε προσευχόμενος» για το Γένος μας και τον Ελληνικό Λαό ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας. Στη συνέχεια έκανε γνωστές στον κ. Κεφαλογιάννη  τις πρωτοβουλίες  του Πατριαρχείου, αλλά και τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει το Φανάρι για την ανάδειξη του Οικουμενικού του ρόλου και της Διεθνούς ακτινοβολίας του.
Μάλιστα, τον πληροφόρησε ότι  στο προσεχές συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στη Ρουμανία στις 20 Νοεμβρίου, του ζητήθηκε να αποστείλει χαιρετισμό, όπως και θα πράξει.
 Ο κ. Κεφαλογιάννης μεταβαίνει στην Άγκυρα, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, του κ. Ερντογάν.

Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των πυρόπληκτων δανείων που βρίσκονται στο κόκκινο ζητά ο Πέτρος Τατούλης από τον Γιάννη Στουρνάρα



Την άμεση κατάθεση σχεδίου νόμου ή την τροποποίηση της σχετικής απόφασης με την οποία θα προβλέπεται η ενιαία αντιμετώπιση των επιχειρήσεων και των ιδιωτών που έχουν λάβει πυρόπληκτα δάνεια είτε με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, είτε με την εγγραφή εμπράγματων εξασφαλίσεων ζητά με επιστολή του από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει σχετικά στην επιστολή του ότι ο νομοθέτης δεν κάνει διάκριση μεταξύ των δανειοληπτών με εγγύηση Δημοσίου και δανειοληπτών με εγγραφή εμπράγματων εξασφαλίσεων, με αποτέλεσμα η απόφαση να εισάγει σαφή διάκριση μεταξύ των δανειοληπτών, εξαιρώντας όσους έλαβαν δάνειο με εγγύηση των προσωπικών τους περιουσιακών στοιχείων.
Ο Πέτρος Τατούλης επισημαίνει προς τον Υπουργό Οικονομικών ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος η παρούσα οικονομική κρίση να "αφανίσει" τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, καθιστώντας κατ' αυτό τον τρόπο την ευθύνη προάσπισης της επιτακτικότερη από ποτέ, αποτρέποντας κατ αυτό τον τρόπο την μετατροπή της σε κρίση της κοινωνίας με μεγαλύτερη ένταση.
Και καταλήγει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, "Σας καλώ λοιπόν να ενσκήψετε πάνω από το εξαιρετικά σημαντικό αυτό πρόβλημα και να μεριμνήσετε άμεσα, ούτως ώστε να μη διακρίνονται από το κράτος οι δανειολήπτες επιχειρηματίες, σε προνομιακές ή μη κατηγορίες, ιδίως των πυρόπληκτων δανείων στην τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία για τη χώρα"

Συνοστισμός κορυφής στην Α΄ Κορινθίας - Ο Αστέρας Δερβενίου 3 - 0 τον Παννεμεατικό

Ανώτερος ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε με 3 - 0 τον Παννεμεατικό. Το σκορ αδικεί την ομάδα του Δερβενίου, καθώς έχασε πολλές ευκαιρίες γιά διπλάσιο σκορ, ενώ είχε και τρία δοκάρια. Με την νίκη του αυτή ο Αστέρας απέχει μόνο ένα πόντο από το βαθμολογικό "ρετιρέ" που μοιράζονται ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου ( νίκησε 4 - 0 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου), ο ΠΑΣ Κλένια ( συνέτριψε με 6 - 0 ,εκτός έδρας, τον Ηρακλή Λεχαίου), η Θύελλα Πετρίου (με το άκοπο τρίποντο "στα χαρτιά"επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου ) και ο Α. Ο. Λουτρακίου ( μετά το ισόπαλο εντός έδρας 1 - 1 με τους Αγίους Θεοδώρους. Στους υπόλοιπους αγώνες της 3ης αγωνιστικής το Σπαθοβούνι νίκησε 2 - 0 τον Πανσολυγειακό , με το ίδιο σκορ η Ελλάδα Βέλου τον Εθνικό Ξυλοκερίζης και ο Πανκαμαριακός έκτος έδρας με 3 - 0 τον Σαρωνικό Γαλατακίου.

3η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ 2 - 0
 ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 3 -0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 0 - 6
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 - 0
 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 1 - 1
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 3- 0 (αα)
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 2 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 0 - 3


H Bαθμολογία
(Σε 3 αγώνες)
1 (2) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ     7   10-1
- (3) ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                 7   10-1
3 (4) ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                      7   6-2
4 (1) ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                          7   7-4
5 (7) ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                    6   7-2
6 (8) ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                6   6-4
7 (12) ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                 5   5-3
8 (4) ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                    4   3 -5
9 (6) ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                 3   6-6
10 (14) ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ              3   5-5
11 (10) ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ   3   2-5
12 (9) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ,   3   2-6
13 (10) ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ            3   2-9
14 (15) ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                 1   1-5
15 (13) ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚ.     1   2-7
16 (16) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.        0   0-9