Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Χρ. Δήμας από τη Μεσσηνία: «Την Κυριακή στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα νίκης για να συνεχίσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η πατρίδα μας .»


 Τη Μεσσηνία επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Στο κλιμάκιο μετείχαν επίσης ο Βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χριστόπουλος, καθώς και δημοτικές τοπικές οργανώσεις του κόμματος.
 
Επισκέφτηκαν την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, όπου συζήτησαν σε

ΥΠΕΝ: Τι αλλάζει στον κανονισμό πυροπροστασίας - Μόνο κλαδέματα και καθαρισμός καύσιμης ύλης φέτος

 pyroprostasia-oikopeda-xr 

Να ξεδιαλύνει το τοπίο επιχειρεί η κυβέρνηση για τις προληπτικές επεμβάσεις πυροπροστασίας σε σπίτια που βρίσκονται πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων, την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν ποιες είναι οι ευθύνες τους για να συμμορφωθούν με το πλαίσιο του νόμου.

Μια πιο light έκδοση των απαιτήσεων του νόμου έδωσε από χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που προέχει το φετινό καλοκαίρι είναι το καθάρισμα της καύσιμης ύλης και τα κλαδέματα. «Εκείνο που ζητάμε είναι να μην ακουμπάει το κλαδί του πεύκου στα παντζούρια ή πάνω από τη σκεπή ενός σπιτιού» είπε χαρακτηριστικά χθες σε συνέντευξη τύπου ο κ. Σκυλακάκης.

Mέτρα για ασφαλή εργασία σε συνθήκες καύσωνα – Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

 Mέτρα για ασφαλή εργασία σε συνθήκες καύσωνα – Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων 

Ειδική εγκύκλιο για τα απαιτούμενα μέτρα που πρέπει να ισχύουν σε συγκεκριμένες εργασίες, ώστε να προληφθούν φαινόμενα θερμοπληξίας και εργατικών ατυχημάτων ως συνέπεια, κοινοποίησε το Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η διεύθυνση υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος ή/και παραμέτρων μικροκλίματος του εσωτερικού εργασιακού χώρου, σωματικής εργασίας και προστατευτικού ρουχισμού.

Αγώνες τραμπολίνο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Η τελική φάση Τραμπολίνο συλλόγων, ατομικού Δ Κατηγορίας και Α, Γ, Δ Περιφερειών, καθώς και ο περιφερειακός αγώνας τραμπολίνο, επιπέδων 1-4, Α, Γ, Δ, Περιφερειών θα γίνει στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 8 και 9 Ιουνίου 2024.

Θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθούν, το απόγευμα.

Την Κυριακή, 9 του μήνα, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί.

Είναι μία διοργάνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Κρομμυώνιο Κλειστό γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων.

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση, που προσφέρει θέαμα, ενώ, διαδίδει και το μοναδικό αυτό άθλημα.

” Η Ελλάδα κατά του καρκίνου ” στον δήμο Βέλου – Βόχας Κορινθίας

 ” Η Ελλάδα κατά του καρκίνου ” στον δήμο Βέλου – Βόχας Κορινθίας 

Ξεκίνησε στο Βραχάτι, η δωρεάν μαστογραφία και το τεστ ΠΑΠ, για τις γυναίκες της περιοχής.

Πρόκειται για εφαρμογή του προγράμματος  ‘’ η Ελλάδα κατά του καρκίνου ‘’, απ’ το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Τη δράση στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος Βέλου – Βόχας Κορινθίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας.

Η κινητή μονάδα του Ιδρύματος, έχει όλο αυτό το διάστημα, βρεθεί σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού υπάρχει αυτή η συνεργασία.

Στην περιοχή του δήμου Βέλου – Βόχας, θα είναι μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2024.

Η μονάδα θα βρίσκεται στην παραλία του Βραχατίου.

Οι γυναίκες θα εξεταστούν, μέσω ραντεβού που θα κλείσουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πύργου Πειραιά: Σημαντική στιγμή για την πόλη μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

  

 

Στα εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό.

Όπως τόνισε ο Κυειάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά «η ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου το οποίο το οραματίστηκαν πρώτα κάποιοι πριν από 50 και πλέον χρόνια.

Και θα έλεγα ότι αυτό το έργο το οποίο βλέπουμε σήμερα, είναι με τον τρόπο του το σύμβολο μιας πόλης που αλλάζει, αλλά και το σύμβολο μιας χώρας που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον.

Το έργο αυτό έγινε πράξη χάρη στην οραματική διάθεση του δήμου αλλά και αυτών που το ανέπτυξαν και πήραν το επιχειρηματικό ρίσκο σε μια συγκυρία όπου η χώρα έβγαινε από μια μεγάλη κρίση».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του Conference League, ακολουθεί μια ακόμα πολύ σημαντική στιγμή για το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Στη συνέχεια ο αναφέρθηκε στην

Παντρεύεται μετά από τρεις αναβολές η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρα

 

Η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρα, αρραβωνιάστηκε με τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, το 2018. Ωστόσο θα συμπληρωθούν 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι το ζευγάρι να καταφέρει τελικά να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

Το πρώτο και δυστυχώς όχι τελευταίο εμπόδιο ήταν ο κορονοϊός. Αρχικά, η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρα ήταν να παντρευτεί τον αγαπημένο της στις Σπέτσες, το 2020. Τους πρόλαβε η πανδημία όμως και ο γάμος αναβλήθηκε για τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο ο κορονοϊός ήταν ακόμα εκεί, κι έτσι γάμος δεν έγινε ούτε την επόμενη χρονιά.

Δυστυχώς η τρίτη αναβολή ήρθε λόγω του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το 2023.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2024, με το ζευγάρι να ετοιμάζεται επιτέλους να παντρευτεί και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πολυαναμενόμενος γάμος θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Το θέμα έχει γραφτεί και σε διεθνή ΜΜΕ, καθώς η Θεοδώρα, εκτός από γαλαζοαίματη είναι και ηθοποιός στην Αμερική και μάλιστα έχει παίξει στη θρυλική «Τόλμη και γοητεία».