Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Ένταση στο Κόσοβο - Στα πρόθυρα σύγκρουσης Βελιγράδι - Πρίστινα / Αφορμή της έντασης το ζήτημα της αλλαγής των πινακίδων - Διαψεύδει η Σερβία την είσοδο του στρατού της

kosovo 

Ένταση προκαλεί στο βόρειο Κόσοβο η απόφαση της Πρίστινας για αντικατάσταση όλων των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας. Σήμερα το απόγευμα οι σειρήνες ήχησαν σε όλες τις πόλεις του βορείου Κοσόβου όπου οι Σέρβοι αποτελούν πλειοψηφία. Δύο οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς τα διοικητικά σύνορα με την Σερβία αποκλείστηκαν από Σέρβους που έστησαν οδοφράγματα τοποθετώντας βαριά φορτηγά οχήματα κάθετα στον δρόμο. 

ΔΕΡΒΕΝΙ: "Έφυγε" από τη ζωή ο 67χρονος συντοπίτης μας ιατρός Διεθυντής 2ης Δερματολογικής Κλινικής Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός"Δρ. Γεώργιος Ιωαν. Κοντοχριστόπουλος.

https://i.ytimg.com/vi/iZBd3e98znU/maxresdefault.jpg

 "Πάγωσε" σήμερα το Δερβένι και γενικά η ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης , καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο συντοπίτης μας (από τη Λυγιά) ιατρός Διεθυντής 2ης Δερματολογικής Κλινικής Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός" Δρ. Γεώργιος Ιωαν. Κοντοχριστόπουλος. 

Το βιογραφικό του

Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία – Επίκεντρο η Πάλαιρος

 Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία – Επίκεντρο η Πάλαιρος  

Σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αιτωλοακαρνανία σημειώθηκε 32′ λεπτά μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής (31/7/2022). Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά – βορειοανατολικά της Παλαίρου.

Εξέγερση στις Φυλακές Κορίνθου – Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα κελιά - 20 συλλήψεις.

 Εξέγερση στις φυλακές Κορίνθου - Ανήλικοι έκαψαν στρώματα - Notospress.gr 

Συναγερμός σήμανε απόψε στις 11 περίπου το βράδυ από επεισόδια στις φυλακές Κορίνθου, μετά εξέγερση κρατουμένων. 

Οι κρατούμενοι στις Φυλακές Κορίνθου έκαψαν στρώματα και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, ενώ αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη που μπήκε στο σωφρονιστικό κατάστημα για να επιβάλει την τάξη, προχωρώντας σε 20 συλλήψεις.

Στο σημείο έσπευσε και η πυροσβεστική. Για 2 περίπου ώρες είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί της Άργους που διέρχεται μπροστά από τις φυλακές. Η ένταση υποχώρησε τα ξημερώματα της Κυριακής (31.07.2022)

 

Νεκρός 38χρονος ψαροντουφεκάς σε θαλάσσια περιοχή της Ερμιονίδας

 

Νεκρός βρέθηκε ένας 38χρονος ημεδαπός, που είχε μεταβεί για υποβρύχια αλιεία σε θαλάσσια περιοχή του δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Αρχικά, υπήρξε ενημέρωση των Λιμενικών και λοιπών Αρχών, απ’ τους οικείους του, για την εξαφάνισή του.

Άμεσα, ξεκίνησαν

ΔΕΡΒΕΝΙ ( Χελυδορέου 136): Καλοκαίρι Μαζί - 20 Εικαστικοί εκθέτουν | Από 31 Ιουλίου


“Πάντα στο κόκκινο” και “Έγκλημα στον Νείλο” σήμερα Κυριακή στον Δημοτικό κινηματογράφο Δερβενίου "Το Διάλειμμα"

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ "Το Διάλειμμα"
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 16η συνεχή χρονιά 

 

 

“Πάντα στο κόκκινο” 

Κυριακή 31/7 στις 21:00

Animation| | Διάρκεια: 99΄ 

Η μετάβαση από την παιδική ανεμελιά στην εφηβεία είναι… πάντα δύσκολη, πάντα αλλόκοτη.
Η 13χρονη Μεϊλίν είναι μια υπερενθουσιώδης έφηβη που καλείται να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της εφηβείας υπό το βλέμμα μιας υπερπροστατευτικής μητέρας. Μεγαλώνει στον Καναδά του 2002 με την κινεζικής καταγωγής οικογένειά της. Παίρνει άριστα στα μαθήματα, στους γρίφους, στη φιλία – κι αγαπάει την οικογένειά της σχεδόν όσο το αγαπημένο της συγκρότημα, τους 4Town (με τραγούδια που έχουν γράψει για την ταινία η Μπίλι Εϊλις κι ο αδελφός της, Φινέας), τα ποπ αγόρια που αναστατώνουν την καρδιά της και μπερδεύουν το σώμα της. Ως τη μέρα που η τόσο συντονισμένη ζωή της θ’ ανατραπεί: η Μεϊλίν θα διαπιστώσει ότι μόλις νιώσει ένταση, όποιου είδους, μεταμορφώνεται στη θρησκευτική μασκότ της κινεζικής οικογένειάς της, σ’ ένα υπερμεγέθες κόκκινο πάντα!

Σκηνοθεσία :

Με επιτυχία στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας το 1ο επιστημονικό Συμπόσιο από το Σύλλογο Σαρακατατσαναιων Πελοποννήσου. Σήμερα στο Σαραντάπηχο το 9ο Αντάμωμα των Τσελιγκάδων Πελοποννήσου.

  
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και εξωτερικοί χώροι 
 
 
Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη στο γραφικό ορεινό Σαραντάπηχο Ευρωστίνης το 9ο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου "οι Τσελιγκάδες".  Για πρώτη φορά φέτος το Αντάμωμά  είναι διήμερο. 

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε χθες (Σάββατο 30 Ιουλίου 2022) το επιστημονικό Συμπόσιο από το Σύλλογο Σαρακατατσαναιων Πελοποννήσου, στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Πλειαδων Γη...  Από νωρίς άρχισε να προσέρχεται κόσμος για να παρακολουθήσει αυτό το Συμπόσιο με τους εκλεκτούς ομιλητές..
 Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται

«Επίμονες» 1.180 φωτιές σε δέκα περιοχές. Ο χάρτης με τις 922 πυρκαγιές τον Ιούλιο στην Πελοπόννησο - Πού «μυρίζει» εμπρησμό

 
Τουλάχιστον 47 δασικές πυρκαγιές κάθε ημέρα του  Ιουλίου. Περισσότερες από 350 φωτιές σε... έναν νόμο μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες. Εννέα συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση και αμέλεια σε τέσσερα 24ωρα. Επίμονα πύρινα μέτωπα που σαρώνουν για μέρες δασικές εκτάσεις και φωτιές που... επιμένουν να ξεσπούν με συνέπεια στις ίδιες περιοχές. Κλιματική κρίση, ελλιπείς καθαρισμοί, εμπρησμοί, αλλά και επικίνδυνη αμέλεια.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής παρουσιάζει τον χάρτη των δασικών πυρκαγιών που έχουν αντιμετωπίσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στην καρδιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Σε ένα από αυτά τα πύρινα μέτωπα, η Πυροσβεστική, για πρώτη φορά, επιστράτευσε τη… μερική χρήση αντιπύρ, για να σώσει το δάσος της Δαδιάς που καίγεται για πάνω από μία εβδομάδα.

«Μαύρο» μετάλλιο

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Ελληνοχώρι Κορινθίας. Υπό έλεγχο οι δύο πυρκαγιές στην Ηλεία.

 Πυρκαγιά στην Ηλεία: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Λυνίσταινα και Αγία Κυριακή 

Οριοθετήθηκε,  σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στο Ελληνοχώρι του Δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κορινθία. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Όσον αφορά  δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες σε