Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Χαρδαλιάς- Lockdown: Μόνο αυτά τα πρωταθλήματα συνεχίζουν

 Xαρδαλιάς- Lockdown: Μόνο αυτά τα πρωταθλήματα συνεχίζουν 

O Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας θα επηρεάσουν και τον ελληνικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο και ΜΟΝΟ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), στο οποίο βρίσκονται Αττική, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια εκτός Σκύρου, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Λάρισα, Άρτα, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Σάμος, Χίος και Ρόδος, από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου, ισχύουν πλέον τα εξής ως προς τις επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες:

Κορωνοϊός και Lockdown: Με νέα μέτρα η φετινή Τσικνοπέμπτη – Αγορές και άθληση σε κοντινές αποστάσεις – Τι αλλάζει

  

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού έφερε νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σημειώνεται πως σήμερα είχαμε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για το 2021, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέες μολύνσεις.

Έτσι, λοιπόν, Από το πρωί (06:00) της Πέμπτης (4/3) έως και το πρωί (06:00) της Τρίτης (16/3), θα ισχύουν νέα δεδομένα με τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ολυμπιακός: Εκτός αποστολής Σα και Βαλμπουενά - Χωρίς τους Ματίγια και Γκαρσία ανακοινώθηκε η αποστολή του Άρη

 Ολυμπιακός: Εκτός αποστολής Σα και Βαλμπουενά 

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" δοκιμάζεται το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός που θα παίξει τη ρεβάνς του 2-1 με τον Άρη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα του Πειραιά έχει ως βασικό της στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, αφού θέλει την κατάκτηση του τροπαίου.

Η προετοιμασία των "ερυθρόλευκων" για τον αγώνα με τον Άρη ολοκληρώθηκε με τον Πέδρο Μαρτίνς να αφήνει εκτός αποστολής τον Ζοσέ Σα και τον Ματιέ Βαλμπουενά. Όπως ήταν αναμενόμενο σε αυτό το παιχνίδι ο Πορτογάλος πορτιέρε θα πάρει ανάσες με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να είναι ο υποψήφιος να πάρει τη θέση του.

Ευκαιρία να ξεκουραστεί και για τον Γάλλο μεσοεπιθετικό που επίσης μένει στην Αθήνα για να γεμίσει τις μπαταρίες του. Κατά τα άλλα εκτός αποστολή είναι και οι ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μάριος Βρουσάι δεν ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι:

Μέσα σε 9 λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννενα νίκησε 2 - 1 τον Παναθηναϊκό στη Λεοφώρο και τον "πέταξε" εξώ από το Κύπελλο Ελλάδος.

 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Υπόθεση εννέα λεπτών η γιαννιώτικη πρόκριση!

 Ο ΠΑΣ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό σκοράροντας δύο φορές μέχρι το 9ο λεπτό και προκρίθηκε δικαιότατα στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δύο νίκες απέναντι στους «πράσινους».

Από τη μία ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Με συνδυασμούς, με δουλειά που βγαίνει μέσα από την προπόνηση, με πολλούς τρόπους για να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή.

Κι από την άλλη μια ομάδα… έκτρωμα. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς αρχές στο παιχνίδι της. Χωρίς να μπορεί να επιβληθεί απέναντι στον αντίπαλό της.

Πελοπόννησος: Παράταση προθεσμίας διαβούλευσης για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027

  

Παρατάθηκε η ηλεκτρονική, δημόσια διαβούλευση, για το σχέδιο του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η παράταση είναι μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα. Όπως δήλωσε η παράταση δόθηκε μετά από αιτήματα δημάρχων και άλλων φορέων.  Η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης είναι επισκέψιμη στον διαδικτυακό σύνδεσμο http://pelop.espa2127.gr/.

Διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών και ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό για προστασία της φύσης

 

29.630 πολίτες και δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν απόσυρση του άρθρου 219 του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις

 

3 Μαρτίου 2021 

Μέσα σε 5 μόλις μέρες, 29.630 πολίτες ένωσαν τη φωνή τους κατά της απαράδεκτης διάταξης του νομοσχεδίου που τίθεται στην κρίση της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. 

Επίσης, μετά από εισήγηση 23 οργανώσεων προς την Επιτροπή Φύση 2000, το κεντρικό επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του κράτους για τη βιοποικιλότητα, εκδόθηκε ανακοίνωση για την απόσυρση του άρθρου 219 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις δημόσιες συμβάσεις. 

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κεντρικός ομιλητής στη διακοινοβουλευτική συνάντηση των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ομάδας χωρών MED7

 https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/09/18/ImgSrc-9.jpg

Πραγματοποιήθηκε σήμερα άτυπη συνάντηση των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Med Group) στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας/Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νικόλαος Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην περιοχή της Μεσογείου, όπως η τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και η ασφάλεια των συνόρων. Ο κ.  Δένδιας επισήμανε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αναλάβει ρόλο

Ανακοίνωση της Κίνησης Εμπρός για τη φωτιά στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη φωτιά στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζει ως απαραίτητη νομική υποχρέωση την ορθολογική και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων βάζοντας ως βασική αρχή την ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ των υπολειμμάτων ,η δημοτική αρχή ρίχνει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί (ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου).

προγραμματική συμβαση για την αναβάθμιση του χώρου στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

  

Την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, για τις μελέτες αναβάθμισης του χώρου στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, στην Κορινθία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες Τρίτη 2 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στην Κόρινθο.